Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A Wigan védője, Juan Carlos Garcia leukémiában szenved
  2015-02-16 20:50:49, hétfő
 
  ......


A Wigan védője, Juan Carlos Garcia leukémiában szenved. A brazíliai labdarúgó-világbajnokságon is pályára lépő védőt jelenleg egy manchesteri kórházban ápolják.
A Wigan együttese a hivatalos oldalán jelentette be a játékos betegségét. Juan Carlos Garcia két mérkőzésen is pályára lépett a brazíliai világbajnokságon.
A klub természetesen mindent megtesz a játékos mielőbbi felépülése érdekében. A védő édesanyját, nővérét, valamint feleségét repülővel hozatták el Hondurasból, hogy a futballista mellett lehessenek.
A Wigan vezérigazgatója, Jonathan Jackson is megszólalt a Manchesterben gyógyuló játékos kapcsán.
- Ez egy szörnyű dolog a játékos családja számára és azoknak is, akik kapcsolatban állnak a klubbal. Meg fogunk győződni róla, hogy a lehető legjobb ellátásban részesüljön majd a védő."
- Amikor bementem Juan Carlos-hoz láttam, hogy mennyire optimista. Harcolni fog és a felesége, valamint a gyermekei miatt túl fog lendülni ezen a dolgon. A klubnál mindenki mielőbbi felépülést kíván neki és biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink is hasonlókban reménykednek" - idézi Jacksont az Eurosport.
 
 
1 komment , kategória:  Külföldi foci  
Meghalt Törös Olga 101 éves korában
  2015-02-16 20:34:43, hétfő
 
  ...... ......


Hétfő hajnalban életének 101. évében elhunyt Szemerey Andorné Törös Olga olimpiai bronzérmes tornász.
A hírt a család erősítette meg a mob.hu-nak. Törös Olga csak húszévesen, a Debreceni Torna Egyletben kezdett versenyszerűen szertornázni, majd miután 1935-ben felvették a Testnevelési Főiskolára, már a TF színeiben készült fel a berlini játékokra, amelyre aranyéremre is esélyesként utazott ki a csapat, ám végül harmadik lett.
- A kiváló sportoló - aki tavaly augusztusban ünnepelt 100. születésnapját - később Kecskeméten sikeres edzőként dolgozott. 2011-ben a Magyar Olimpiai Bizottság Nők a sportban tagozata életműdíjjal tüntette ki, tavaly pedig Kecskemét díszpolgára lett.
- Olga néni bámulatos életútja mindannyiunk számára példaértékű (nekem mint korábbi tornásznak különösen), és nem csupán az 1936-os berlini olimpia sikere miatt, amelyről a tornászcsapat tagjaként bronzéremmel tért haza. A Magyar Olimpiai Bizottság Nők a sportban bizottsága nem véletlenül tüntette ki életműdíjjal 2011-ben, mert, mint valamennyien tudjuk, tornászok és atléták egész generációját nevelte fel Kecskeméten, évtizedekre garantálva a magyar sikereket" - írta még tavaly, a századik születésnapra Borkai Zsolt, a MOB elnöke.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Hal fesztivál Budapesten
  2015-02-16 20:29:31, hétfő
 
  .....


erületét és kiállítószámát tekintve Európa legnagyobb halas rendezvényévé nőtte ki magát a Budapesti Halfesztivál - írja az MTI.
Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválnak a Vajdahunyad vár ad otthont február 19. és 22. között, ahol több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyerekprogramokkal, és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket. A rendezvény idei díszvendége a balatoni régió, a fesztivál hala pedig a süllő lesz.
Február 19-én torkos csütörtök alkalmából fél áron ehetnek a vendégek a fesztivál honlapjáról letöltött kuponfüzettel, a tradicionális magyar halételek mellett pedig olyan különlegességeket is megkóstolhatnak a látogatók mint a haltejpörköltes rétes, a csokoládés halkanapé vagy a kaviáros macaron.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Ferenc pápa felismerte az igényt a jól vágott frizurákra.
  2015-02-16 20:25:17, hétfő
 
  Forrás: vs.hu/magazin
Nagy sikerrel indult meg hétfőn a Ferenc pápa kezdeményezésére a Szent Péter tér oldalsó részén megnyitott fodrászat munkája, ahol a római hajléktalanok önkéntes fodrászok és borbélyok szolgáltatásait ingyen vehetik igénybe. Minden hétfőn reggel kilenctől délután háromig várja a borotválkozni és hajat vágni akaró hajléktalanokat a Szent Péter teret övező barokk oszlopsorral szomszédos fodrászat. A vendégeket az ugyanitt felállított zuhanykabinok mellett fogadták, és az ügyfelek egymás után érkeztek: a délelőtti órákban hosszú sorban álltak az ingyenes fodrászatnál.
Ferenc pápa felismerte az igényt a jól vágott frizurákra. Hosszú sorokban várták a hajléktalanok, hogy a szakemberek keze közé kerüljenek.
...... .........


- A hétfői nyitónapon két professzionális fodrász, Arianna és Daniele dolgozott a Szent Péter téri fodrászatban. Mindketten az Unitalsi olasz katolikus jótékonysági szervezet önkéntesei. Arianna elmondta, hogy minőségi fodrászszolgáltatást kínálnak: ,,A hajléktalanok ugyanolyan vendégek mint bárki más, egyiküket sem borotváljuk kopaszra. Mindig megkérdezzük tőlük, milyen frizurát szeretnének, hogy ezzel is érezzék, emberként kezeljük őket". A fodrásznő hangsúlyozta, hogy ezért nem használ műanyagkesztyűt sem, mert nem fél attól, hogy a hajléktalanok piszkosak vagy betegek lehetnek.
- A Szent Péter téri fodrászat hétfőnként lesz nyitva, az olaszországi fodrászüzletek heti zárónapján. Minden hétfőn más római fodrász látja majd el a hajléktalanokat és csatlakoznak a római fodrásziskolák tanulói is. A sampont, borotvát, törölközőket és minden más felszerelést ismert kozmetikai cégek ajánlották fel ingyenesen.
- Ferenc pápa kezdeményezése volt, hogy a Vatikán szívében segítsenek az olasz főváros utcáin élőknek. A Rómában levő mintegy nyolcezer hajléktalannak eddig egyetlen köztéri helyszínen, a Termini pályaudvaron volt lehetősége tisztálkodásra, de itt egy zuhanyzás 9 euróba (mintegy 3 ezer forintba) kerül. A menhelyeken sincsen elég zuhanyzó. A Szent Péter tér oldalában felállított zuhanykabinok ingyenesek. Egész héten nyitva tartanak, kivéve a Szent Péter téren szerda délelőttönként tartott általános audiencia idejét.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Putyin látogatása ellen tüntetnek Budapesten
  2015-02-16 20:18:07, hétfő
 
  Forrás: Híradó.hu
Az orosz államfő keddi budapesti látogatása és Orbán Viktor kormányfő politikája ellen kezdődött hétfő este tüntetés Budapesten.
.........


A demonstrálók késő délután a Keleti pályaudvartól indultak el, hogy a Nyugati pályaudvarhoz vonuljanak. A menet után a Bajcsy-Zsilinszky útnál beszédeket mondanak, mások mellett a tüntetést szervező Humán Platform aktivistája, Gulyás Márton.
A menet elején vonulók egy "Putyin nyet! Európa igen!" molinót vittek, a tüntetők a Beatles Back in the USSR című számára indultak el.
Amikor a menet eleje a Rottenbiller utcai felüljáróhoz ért, a vége akkor indult el a Keleti pályaudvar elől.
A vonulás idejére a Rákóczi utat a Keleti pályaudvar és a Blaha Lujza tér között, valamint a Nagykörutat a Nyugati pályaudvar irányába a rendőrség lezárja.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Minden családnak videó kamerát kell raknia .........
  2015-02-16 20:03:21, hétfő
 
  Forrás: Hír 24 2015. FEBRUÁR 16. 15:32
Gumikesztyűt nyomtak ápolói a 96 éves néni szájába. Az idős asszony néhány hónappal az eset után meghalt. Az idős otthon most egymillió dolláros kártérítést fizetett családjának.
"Amikor a rejtett kamerát eldugtuk anyánk szobájában, az volt a legfőbb célunk, hogy fülön csípjük az ápolót, aki elmondása szerint rendszeresen lopott tőle. Fogalmunk se volt arról, milyen megdöbbentő dologra bukkanunk majd a felvételeket visszanézve" - kezdték 96 éves Eryethe Mayberry lányai, Doris, Earlene és Sandra.
- Döbbenetes volt végignézni, amit az ápolók műveltek vele. Utána napokig aludni sem bírtam" - mondja Earlene, majd hozzáteszi, a velük történtek remekül példázzák, miért kell minden családnak videó kamerát raknia szerette szobájába, ha idősek otthonába kerül. A nyilvánosságra hozott képsorokon egyébként jól látszik, hogy a két ápolónő szabályosan kínozza a gondjaikra bízott, demenciában szenvedő idős asszonyt. "Gumikesztyűt nyomtak a szájába, rángatták, csapkodták a fejét és durván bántak vele."
Mivel az idős asszony a történtekből szinte semmire nem emlékezett, így nem figyelmeztethette aggódó lányait is, akik a videó megtekintése után azonnal beperelték az oklahomai intézményt, és a két ápolót: Lucy Waithira Gakungát és Caroline Kaseket.
Három évvel az eset után, a bíróság most meghozta az ítéletet, és 1 millió dolláros kártérítést ítélt meg a 96 éves néni lányainak. "Sajnálom, hogy anyu már nem élhette meg az ítéletet, de biztos vagyok benne, hogy ha lát minket, most mosolyog, mert igazságot szolgáltattunk neki, és sorstársainak is."
Megrázó felvétel videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Ők már biztosan ott lesznek a döntőben
  2015-02-16 19:22:56, hétfő
 
  Íme A Dal döntőseinek névsora! Nézd meg velünk, kik jutottak tovább és kerültek egy lépéssel közelebb ahhoz, hogy Bécsben is megmutathassák magukat a színpadon! Link
Csemer Boglárka ,,Boggie", Szabó Ádám, Mujahid Zoltán és a Spoon jutott tovább A Dal február 28-i döntőjébe.
.........




Második közép döntöböl tovább jutottak: WOLF KATI, A PASSED, ÍV ÉS GÁJER BÁLINT JUTOTT A DÖNTŐBE
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  A dal 2013/14/15/17/18/19  
Tóth Vera: Gyémánt - videó
  2015-02-16 19:09:51, hétfő
 
  Elődöntő videó Link
Közép döntő Videó Link

Forrás: Nők lapja Caffé
Szombat este kiesett a Dal című műsorból Tóth Vera és Gyémánt című dala. Nem elég, hogy távoznia kellett, a zsűritől is éles kritikát kapott. Már az elődöntőben is kritizálták Tóth Verát, többek között azzal, hogy a dala hasonlít Adele egyik slágeréhez. Vera a középdöntőben még nagyobb erőbedobással küzdött, ám a zsűrit így sem nyerte meg. ,,A tökéletességre törekedtem, és úgy érzem, mindent megtettem azért, hogy a legjobb legyek. Úgy éreztem magam , mintha közvetítő lennék Isten és az emberek között" - mondta az énekesnő. A Zsűri ennek ellenére lehúzta a dalt. ,,Egyszerűen ez a dal eurociki" - fogalmazott Pierrot. ,,Ez a dal egyszerűen nem elég a döntőbe jutáshoz, ráadásul kísértetiesen olyan, mint a tavalyi győztesé" - utalt ezúttal Conchita Wurst dalára Ruzsa Magdi. Tóth Vera csalódottan, de emelt fővel távozott a stúdióból.
- Már az elődöntőben éreztem a zsűri tekintetén, hogy nem akarnak bennünket a döntőben látni. Most, hogy másodjára is színpadra álltunk, tudtam, hogy nem juthatunk tovább. Nem ennek a négy embernek írtuk ezt a dalt, de ők döntöttek, és ezt el kell fogadnunk. Ám az a rengeteg üzenet, amit a kiesés után kaptunk, bizonyítéka annak, hogy a közönség szerette ezt a dalt, és Verát is" - mondta a Borsnak Hrutka Róbert, a Gyémánt című dal szerzője.

Tóth Vera keményen visszaszólt Pierrot-nak
A Dal szombati középdöntője nagy visszhangot váltott ki. Pierrot éles kritikát fogalmazott meg Tóth Vera produkciójával kapcsolatban, amire még az énekesnő is úgy érezte, reagálnia kell.
- Tóth Vera nagyon személyes szerzeménnyel indult A Dal 2015-ben, azonban a döntőbe nem sikerült bekerülnie a Gyémánt című szerzeménnyel. Nemcsak a nézők adtak kevés pontot neki, a zsűrit sem sikerült meggyőznie a középdöntőben, ráadásul Pierrot viszonylag nyersen kritizálta produkcióját. ,,Ez a dal csak akkor nem válik eurocikivé, ha közöttünk marad" - bírálta Tóth Vera és Hrutka Robi szerzeményét A Dal ítésze, erre pedig az énekesnő is úgy érezte, válaszolnia kell.
- Vera hétfőn, a Facebookon tett közzé egy hosszú bejegyzést, amiben megszólítja azokat, akik érzései szerint igazságtalanul kritizálták az elmúlt napokban, köztük Pierrot is. ,,(...) nem bírom a kritikát. De, bírom, csak nem A Dal zsűrijétől, akik közül az egyiknek a bántás a legmegfelelőbb bánásmódja, és az, hogy lelkes előadóművészeket arrogánsnak és a dalukat eurocikinek nevezze bármelyik zsűritag egyenes, élő adásban, szerintem etikátlan"
.......


Gabi egy Facebook posztban védte meg nővérét, látszik, ő is úgy érzi, Verát igazságtalan támadások érték A Dalban való szereplése során.
 
 
0 komment , kategória:  A dal 2013/14/15/17/18/19  
Barátság
  2015-02-16 18:57:20, hétfő
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 240 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3025
  • e Hét: 26085
  • e Hónap: 59239
  • e Év: 292986
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.