Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Merjünk nagyot álmodni: Tömött lelátók az új MTK-stadion fil
  2015-10-26 18:46:52, hétfő
 
 
https://www.tumblr.com/register?redirect_to=%2Freblog%2F131950699485%2FwrOWBH1Q


“Deutsch Tamás kérdésre megjegyezte, ahhoz, hogy az új aréna körüli projektet a jövőben sikeresnek ítéljék, arra van szükség, hogy a stadion nagyjából 80-90 százalékos kihasználtságú legyen. Mint azt elmondta, tisztában vannak vele, hogy ehhez a jelenlegi nézőszámukat nagyjából meg kell négyszerezniük, de ahogy fogalmazott: “Dolgoznak az ügyön".
Deutsch jó számokat mondott, a Magyarfutball.hu statisztikái alapján ebben az idényben az MTK hazai meccsein átlagban 936 néző volt. Tehát tényleg körülbelül négyezer szurkoló kell, hogy kijöjjön a vágyott legalább 80 százalék. Igaz, ehhez a mostani átlaghoz csak négy hazai meccset számoltak. Ha a tavalyi átlagot, a 699 főt nézzük, akkor inkább öt-hatszoros növekedés kell ahhoz, hogy kihasználtnak mondhassák a Hidegkuti Stadiont."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor Adolf Hitler megtudta, hogy Németország elveszítette
  2015-10-26 18:12:07, hétfő
 
  Amikor Adolf Hitler megtudta, hogy Németország elveszítette az I. világháborút


A tábori lelkész letörten lépett be a pasewalki kórház első világháborús sebesültekkel teli kórtermébe.

Szomorú hírt kellett közölnie a katonákkal. Németország elvesztette az első világháborút, és csak a győztesek jóindulatában bízhat, ráadásul megszűnt a császárság, amelynek helyét a köztársasági államforma vette át.

A katonákat lesújtották a hírek, de egy őrvezetőt különösen megviseltek a lelkész szavai. Tántorogva visszatért az ágyához, és fejét párnája alá temetve zokogni kezdett. Az összezuhanó katona, Adolf Hitler, anyja halálakor könnyezett utoljára.

Hitler egy hónappal az első világháborút lezáró fegyverszünet megkötése előtt, 1918. október 13-áról 14-ére virradóra az Ypres melletti déli fronton, Wervick közelében fekvő magaslaton sérült meg egy mustárgáztámadás során. Az őrvezetőként szolgáló katonát még Belgiumban elsősegélyben részesítették, majd október 21-én szállították át a pomerániai (Északkelet-Németország) Pasewalkban található kórházba.

Hitler a gáztámadás következtében egy időre elveszítette látását, állapota azonban november elején jelentős javulásnak indult. Bár ekkoriban már nyugtalanító hírek érkeztek a várható németországi forradalomról, Hitler bízott a hatóságok erélyes fellépésében. Illúziói azonban a tábori lelkész 1918. november 10-i látogatásával szertefoszlottak.

,,Éjszakákon át forrt bennem a gyűlölet, a gyűlölet azok iránt, akiket mindezért felelősség terhelt" - írta évekkel később a Mein Kampfban. A vereségért Németország árulóit, elsősorban a zsidókat hibáztatta. Ekkor döntötte el, hogy politikus lesz. A kórházban töltött hetek kulcsszerepet játszottak ideológiájának kikristályosodásában.


http://harcunk.info/index.php/archiv/1420-amikor-adolf-hitler-megtudta-hogy-nemet orszag-elveszitette-az-i-vilaghaborut

(Múlt-Kor nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EU árulja az erdélyi földet a japánoknak
  2015-10-26 17:47:41, hétfő
 
  Az EU árulja az erdélyi földet a japánoknak

2015. október 26. 17:33
Hunhír.info

Az EU már árulja az erdélyi földet a japánoknak, itt éppen nagy hasznot hozó, megművelt aradi és temesvári termőföldeket kínálnak eladásra 25 millió euróért a Tókióban megjelenő The Japan Times újság mellékleteként az International New York Timesban.
Magyar Menedék - Ubuntu

Itt az élő példa, ezért kell a végsőkig harcolni és minden eszközzel megakadályozni a magyar föld idegen kezekbe juttatását. Egyetlen magyar ember sem szeretne olyan hirdetést olvasni, hogy üzleti befektetésként több ezer hektár alföldi legelő vagy bakonyi erdő jutányos áron eladó bárkinek a világon.



Keresztes Gabriella


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=87861
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz szerint „az ellenzék nem értette meg a gazdat
  2015-10-26 17:36:06, hétfő
 
  Természetesen az így kiárusított közföldek ellen értékét. Egy újabb Qvestor ügylet keretébe azok bankok kapják. Akik Lörincféle gázszerelő gazdáknak a hitelt adják.
Mutyi kizárva, csak a Jóisten van és Orbán Viktor barátsága!


*******


A Fidesz szerint ,,az ellenzék nem értette meg a gazdatársadalom üzenetét"

Herczeg Márk
mezőgazdaság
ma 14:22

A Fidesz szerint az ellenzéki pártok nem értették meg a gazdatársadalomnak azt az üzenetét, hogy termőföldhöz szeretnének jutni.

Győrffy Balázs, a kormánypárt országgyűlési képviselője - egyben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke - ezt azzal kapcsolatban mondta budapesti sajtótájékoztatóján, hogy az Országgyűlés az ellenzék kezdeményezésére hétfőn politikai vitanapot tart az állami termőföldek értékesítéséről.

A fideszes politikus szerint ,,a termőterület a magyar gazdák kezében van a legjobb helyen".

,,Mutyi kizárva"

- jelentette ki az értékesítésről, jelezve, hogy a 3 hektárnál nagyobb földeket nyilvános árveréseken adják el, a kikiáltási ár pedig a helyi árnál 10 százalékkal magasabb, és a spekulánsok kizárását 20 éves terhelési és elidegenítési tilalom garantálja.

Győrffy Balázs azt is elmondta, hogy Magyarországon 300 hektárnál több termőföldet senki sem szerezhet, és a most értékesítésre szánt állami területek körülbelül négyötöde 10 hektárnál kisebb.

Arra a felvetésre, hogy Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP), Felcsút polgármestere és családja jelentős területeket szerezhet majd meg, a kormánypárti képviselő úgy reagált: ahogyan minden más magyar állampolgár, úgy Mészáros Lőrinc is akkor tud vásárolni, ha földműves, és ebben az esetben is csak 300 hektárt. (MTI)


http://444.hu/2015/10/26/a-fidesz-szerint-az-ellenzek-nem-ertette-meg-a-gazdatars adalom-uzenetet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európában baloldal ekkorát még nem bukott
  2015-10-26 17:31:58, hétfő
 
  Európában baloldal ekkorát még nem bukott


Borbás Barna / 2015.10.26., hétfő 08:31 /



Európában baloldal ekkorát még nem bukott


Az Egyesült Baloldal nem érte el a küszöböt, így nem lesz baloldali párt az új lengyel parlamentben - ha hinni lehet a tegnapi parlamenti választás exit poll-eredényeinek. Az ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) győzött, a nyolc éve kormányzó, jobbközép liberális Polgári Platform (PO) a voksok 23,4 százalékát szerezte meg és meglepetésre 9 százalékos támogatottságot nyert a szintén jobboldaliként elkönyvelt Kukiz'15 mozgalom.

Az éjjel közzé tett exit pollok szerint a 460 mandátumos parlamenti alsóházba, a szejmbe összesen 5 párt jutott be. A Jog és Igazságosság (PiS) 242, a Polgári Platform (PO) 133 mandátumra tett szert. A választásokat megelőző felmérésekhez képest magas, 9 százalékos támogatottságot nyert a jobboldaliként elkönyvelt Kukiz'15 mozgalom. A tömörülés vezetője, májusi elnökválasztásokon független jelöltként felfutott Pawel Kukiz rockzenész vélhetően a protesztszavazatokat gyűjtötte be. Az 5 százalékos bejutási küszöb felett végezhetett még a jobbközép Nowoczesna (Modern) párt, amely a szavazatok 7,1 százalékot érte el, valamint az eddigi kormánykoalíció kisebbik tagja, a Lengyel Parasztpárt (PSL) 5,2 százalékkal.

Nem érte el azonban a koalíciókra vonatkozó 8 százalékos küszöböt, így a parlamenten kívül maradhat a voksok 6,6 százalékát megszerző Egyesült Baloldal (ZL), amelyet a Baloldali Demokratikus Szövetség (SLD), a balliberális Te Mozgalmad (TR) és több kisebb baloldali tömörülés alkot.

A baloldal veresége megérdemli a történelmi jelzőt. Egyrészt a lengyel politikai színtérről az SLD leköszönésével eltűnhet a posztkommunista erő, másrészt a rendszerváltás óta példátlanul baloldalmentes parlament alakulhat.

A Jog és Igazság pártot a Kaczyński testvérek, Jarosław és Lech alapították másfél évtizeddel ezelőtt. A Donald Tusk vezette liberális-konzervatív Polgári Platformnál jobboldalibb, euroszkeptikusabb, rendpárti programról ismert Jog és Igazságosság a Fidesz és Orbán Viktor ,,természetese szövetségese". Az mindenesetre biztos, hogy ha egypárti kormány lesz Lengyelországban, a magyarhoz nagyon hasonló politikai helyzet állhat elő.

http://valasz.hu/vilag/europaban-baloldal-ekkorat-meg-nem-bukott-115744

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 514 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 721
  • e Hét: 10988
  • e Hónap: 22099
  • e Év: 175595
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.