Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A magyar társadalmi elit...
  2015-10-27 21:26:53, kedd
 
  A magyar társadalmi elit...


Hát, igen. A mi elitünk... Az "urak", akik a hetvenes-nyolcvanas években pajszeros betörőként, kvarcóra- és farmercsempészként, striciként, a kilencvenes években olajszőkítőként, paprikahamisítóként, borpancsolóként, cégeltüntetőként tettek szert piszkos vagyonokra, nagy nehezen megtanultak késsel-villával enni, nem fingani nagyobb társaságban, idegenek előtt nem megrugdalni huszonéves cicababájukat, az orrukat nem a zakó ujjába törölni, és társasági eseményeken nem makkos cipőben és suhogós dzsoggingban megjelenni. Nyelvezetükből ugyan még nem hagyták el teljesen a baszdmeg, a faszomat, a köcsög, a kurvaanyád, a szájbakúrlak szavakat, viszont csak ritkán túrháznak már a csillogó kövezetre - tehát nagyjából szalonképesek lettek, úgy ahogy kivakaróztak a földnélküli földműves, azaz a viselkedési paraszt kategóriából. A mi elitünk... Az "urak", akik rabruha helyett Trussardi öltönyben flangálnak, akik udvari séta helyett Dubaiban "levegőznek", akik börtönkoszt helyett kaviárt zabálnak. Nem irigyeljük a luxust, a pompát tőlük, csak... A hányingert viseljük nehezen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A FIDESZ-KORMÁNY MAGÁNYOS HARCA, aVAGY KINEK MENT eL AZ ESZE
  2015-10-27 21:23:24, kedd
 
  Győzelmi harsonákkal jelentette be az Orbán-kormány, hogy megvédte a magyar termőföldet. A kérdés, kitől? Valamiért eszünkbe jutott a forgalommal szemben közlekedő sofőr esete.

****************


2015. 10. 27. 20:37

A FIDESZ-KORMÁNY MAGÁNYOS HARCA, AVAGY KINEK MENT EL AZ ESZE AZ ORSZÁGÚTON?


Ennek a cikknek még a hétfői nap, valamikor az éjszakai órákban kellett volna megszületnie, azonban végül a több mint hét óra hosszúra nyúló, az állami földek értékesítéséről szóló parlamenti vitanapot nem vártuk ki, és inkább aludtunk rá egyet. Részint, mert megjósolható volt a Tisztelt Házban tartott rendezvény végeredménye, részint, mert így legalább nem vész el az üzenet, sőt talán még egy kicsit más aspektusból is megvilágíthatjuk a problémát.
Mivel annyi észszerűnek és logikusnak tűnő érvet leírt már az Alfahír, melyben így, vagy úgy, de alátámasztottuk, hogy a stratégiai szempontból kiemelkedően fontos közösségi földvagyon elkótyavetyélése mellett szóló összes érv hazugság, ezért most másképp fogalmazzuk meg a véleményünket.
Emlékeznek arra a sofőrre, aki bár szembe megy a forgalommal, de mégis a többieket hibáztatja, nevezi őrültnek?


Valahogy ez juthat az ember eszébe, amikor az Orbán-kormány állami földügyekért felelős két funkcionáriusát hallgatta az adóforintokból fenntartott állami hírtévé reggeli műsoraiban.

Mind Fazekas Sándor Földművelésügyi miniszter, mind pedig Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár (FM) úgy festette le a hétfői vitanapot a ma reggeli híradásokban (mondjuk az megint egy jó kérdés, hogy vajon az említett műsorokat mennyien látták, bár az "1 percben elmondom a világot" aktuális adásait egy-egy Bajnokok Ligája mérkőzésen is kénytelenek vagyunk elszenvedni, tekintettel arra, hogy az M4 sportcsatornára is bemerészkedik az agitprop.), hogy ott a Fidesz-kormány megvédte az ellenzéktől
(és az őket felbujtó, pénzelő külföldi spekulánsoktól, és magyar nagytőkésektől)
a termőföldet.

Az a forgalommal szemben haladót valószínűleg nem érdekli (esetünkben magasról tesz rá), hogy a parlamenti patkó teljes egésze ellenzi az állami földek árverését, az MSZP-től kezdve az LMP-n át
(egyébként az ökopárt az Alfahírnek leszögezte: az állami földek értékesítése történelmi bűn, ami végképp leszakíthatja és hűbéri sorba taszíthatja a vidéken élők tömegeit. A kormány mégis rohamtempóban akarja végrehajtani, mert fontosabb számára a magoszos csatlósaik éhségének csillapítása és a költségvetési lyukak kozmetikázása, mint a magyar vidék. Az LMP szerint most kell megtenni mindent a földrablás megakadályozása érdekében. A kormányt csak akkor lehet eltántorítani, ha közvetlenül szembesül azzal, hogy a földrablás végrehajtása esetén a népakarattal szemben cselekszik)
egészen a Jobbikig, mindenki. Sőt még a Fidesz-frakción belül működő Kisgazdapárt is kritikus a kormányhatározattal szemben.

Ez már csak gyanús lehet, de ha mégsem, akkor viszont egy keresztkérdéssel talán izgalmasabbá tehette volna a kedd reggelt az állami hírtévé aktuális kérdezője,
miképpen lehet úgy a spekulánsok oldalán állni, hogy közben a földeladás ellen tiltakozunk.

Ezt ugyanis némi ellentmondás feszíti.



De fogadjuk el a kormány álláspontját: a Fideszen kívül az Országgyűlés összes pártját megvették a külföldiek és/vagy spekulánsok és azzal bízták meg őket, hogy akadályozzák meg nemzetünk örökségének magánkézbe kerülését. De mi a helyzet civilszervezetekkel?
Mert sajnos az összes, a témában véleményt nyilvánító, a fenntartható fejlődés megvalósulásáért dolgozó szervezet, szintúgy ellenezte az állami földek értékesítését.
A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) például hat pontot javasolt a kormány számára (mások mellett az Alaptörvényben megfogalmazottakra hivatkozva), mivel véleményük szerint
egyedül a közösségi tulajdonlás és ellenőrzés biztosíthatja a megújuló képesség szerinti használatot, az egyes személyek egyenlő esélyét az erőforrásokhoz való hozzáféréshez, továbbá a használatból származó hasznok méltányos megosztását.
Ugyanakkor az MTVSZ, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel és a WWF Magyarországgal közösen képes volt még arra is emlékeztetni hazánk döntéshozóit, hogy az árverésekre szánt földterületek között Natura 2000 besorolású földrészleteket is találunk.

De az Orbán-kormány logikája szerint nemcsak a fentnevezett három szervezetet vették meg a külföldiek és/vagy spekulánsok, hanem magát a Greenpeace-t is.

Ahogy arról beszámoltunk, a nemzetközi zöld szervezet a globális - így hazánkat is sújtó - élelmezési válság leküzdése végett az ökológiai gazdálkodások támogatását szorgalmazza (ezek majdnem olyanok, mint a Mészáros Lőrinc-féle monokultúrás nagybirtokok, csak épp mindenben különböznek azoktól), azonban a környezetvédő szervezet megnyilvánult a földeladások kapcsán is.

Lapunkhoz eljuttatott állásfoglalásukban
elítélik a szándékosan siettetett, valós társadalmi egyeztetés nélkül megindított állami földeladás tervét.

A kormányzat érveivel szemben ugyanis a tervezett földeladás:

Tovább rontja az ökológiai gazdálkodás amúgy is kritikus helyzetét.
Natura 2000-es területeket is érint, ezért veszélyezteti a természetvédelmi területek állapotát.
Megfosztja a kis- és családi gazdálkodókat a földhöz jutás valódi esélyétől.
A társadalmi egyeztetés teljes hiányában zajlik, és az átláthatóság és a nyilvánosság védelme a tervezett földárveréseken sem lenne garantált.
A Greenpeace ezért azt követeli a kormánytól, hogy:
Vegye komolyan a saját terveit: a gyakorlatban valósítsa meg mind a Darányi Ignác Terv - A Nemzeti Vidékstratégia (2014-2020), mind az ökológiai gazdálkodás fejlesztésére alkotott saját stratégiáját.

Garantálja a Natura 2000-es területek megfelelő természetvédelmi kezelése szempontjából legbiztonságosabb gazdálkodást.

Állítson le minden földeladással kapcsolatos előkészületet.

Biztosítsa a társadalmi részvételt a döntéshozatalban. Végzetes lehet a magyar vidék jövőjére, hogy egy ekkora horderejű döntést ilyen elhamarkodva, és az érintettek kizárásával akarnak meghozni.
Itt tartunk most, már csak az a kérdés, meddig megy szembe kormányunk az emberekkel.


http://alfahir.hu/a_fidesz_kormany_maganyos_harca_avagy_kinek_ment_el_az_esze_az_ orszaguton
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem lesz könnyű kiirtani ezeket
  2015-10-27 21:18:03, kedd
 
  Nem lesz könnyű kiirtani ezeket. Mintha egy hosszú, ezerlábú, mindent szétrágó féreg vonulna az úton. Vagy sáskák. Hipnotizált sáskák, mint valami sáska-tömegpszichózis, a sáskajárások minden tünetével. És úgy is kell kezelni őket, mint a sáskákat: lehetőleg az írmagját is kiirtani!
Félelmetes nézni ezt a videót. Ahogy ez a hatalmas, óriásira duzzadt százlábú kukac vonul a vasúti töltés mellett, egyetlen céllal, hogy mindent felfaljon, letaroljon, elpusztítson maga körül. Amely azért jött, hogy felzabálja Európát, és miután ezt megtette, továbbálljon, értéktelen szemétdombot hagyva maga után. A kéz az ökölbe szorul a videó láttán, és keserű düh kerülget. Közéjük lőnék. Gépfegyverrel lőném őket. Meg akarom állítani ezt a csürhét. Napalmot dobatnék le rájuk, és felgyújtatnám őket. Nem akarom, hogy ide jöjjenek. Nem akarok egy nagy, zabáló, gusztustalan kukacot a hazámban. Nem akarom, hogy Európa galandférges legyen, mely bélféreg elszívja az életerőt, majd dagadtra hízva, önelégült módon terpeszkedik a kontinens testében - a mi testünkben! FÉREGIRTÁST, MOST!

Vonulnak a vadak! Csak szögesdrót meg aknamező nincs


https://www.youtube.com/watch?v=kQ1Wid3tKQQ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel, akinek a nagyapja egy Kazmierczak nevű lengyelország
  2015-10-27 21:13:51, kedd
 
  Merkel, akinek a nagyapja egy Kazmierczak nevű lengyelországi zsidó volt, saját magát százszázalékosan zsidónak, mégpedig Izrael államnak elkötelezett cionista zsidónak tartja. E nembéli hűséges szolgálatait több ízben is elismerték a megfelelő helyekről. 2008-ban a B'nai B'rith (,,A Szövetség Fiai") zsidó szabadkőműves szervezet tüntette ki ,,a zsidó közösségeknek
nyújtott szolgálataiért". A New York-i Leo Beck Intézettől, amely ,,a német nyelvű zsidóság történetének és kultúrájának" szenteli tevékenységét, megkapta a Leo Beck Érdemérmet. 2008. március 18-án Angela Merkel beszédet mondott az izraeli knesszetben.
Héberül kezdte a mondókáját, és németül folytatta: ,,Diese historische Verantwortung Deutschlands für Israel ist Teil der Staatsräson meines Landes. Das heißt, die Sicherheit Israels ist für mich als deutsche Bundeskanzlerin niemals verhandelbar. Und wenn das so ist, denn dürfen das in der Stunde der Bewährung keine leeren Worten bleiben."
Magyarul: ,,Németország Izraelért viselt felelőssége része országom államrezonjának. Más szóval Izrael biztonsága nekem, mint német szövetségi kancellárnak, sohasem válhat alku tárgyává. És ha mégis azzá válna, a bizonyítás órájában ezek nem maradnak üres szavak."
(Részlet a Világ Magyarsága hetilap cikkéből. Forrás: Kapu - Világ
Magyarsága)
https://www.youtube.com/watch?v=kbIA9oRuEeI&feature=share


Angela Merkel ist Jüdin
ANGELA MERKEL wird als erstes Kind von HORST KASNER, geb. KAZMIERCZAK, und HERLIND KASNER, geb. JENTZSCH, 1954 in Hamburg (nach unbestätigten Quellen allerdi...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Besokalltak a németek: ha nem veszünk át tőlük menekülteket,
  2015-10-27 21:11:31, kedd
 
  Szóval először a több állam ellenkezését figyelmenkívül hagyva, Merkel tömegesen befogadott migránsokat, aztán, mikor rájött, hogy hibázott, megzsarolta az EU-t, ha nem segítenek rajta, nem fizeti be a rá eső költségvetési rész. Nem kis aljasság! Elcsesz valamit, és az árát másokkal fizetteti meg. És ami megdöbbentő, hogy még mindig Ő Németország miniszterelnöke.....

********************

Besokalltak a németek: ha nem veszünk át tőlük menekülteket, kevesebbet fizetnek

2015. október 26., 12:44

A kormányzó CDU egyik vezető politikusa szerint Németország kevesebbet fog befizetni a közös EU-s költségvetésbe, ha a többi tagállam nem hajlandó egy igazságos kvótarendszerbe belemenni, és menekülteket átvenni tőle.


Merkel pártja, a kereszténydemokrata CDU egyik vezetője, Julia Klöckner a német Bild Zeitungnak azt mondta, hogy ha nem lesz kötelező érvényű megegyezés az EU-ban az átveendő menekültekről - azaz kvótarendszer -, akkor Németország kevesebbet fog befizetni a közös EU-kasszába. ,,Azoknak, akik nem akarnak részt venni a menekültek igazságos elosztásában, egyértelmű üzenetet kell küldenünk, hogy Németország csökkenti befizetéseit" - írja a Focus.de.

Európa a politikus szerint egy érték- és szolidaritási közösséget alkot. Németország a befizetéseivel nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy az EU más területein, különösen Dél-Keleten, javulhasson a helyzet. De ez a szolidaritás, amelyet Németország és polgárai tanúsítanak, nem lehet egyirányú utca.

Aki azt hiszi, hogy Németország az EU legnagyobb nettó befizetője, emellett a menekültek többségét is felveszi, az nem értette meg Európa alapelveit - mondja a konzervatív politikus.

Vélemény: Magyarország is évente több milliárd euró EU-s forrást - fejlesztési támogatást, agrártámogatást stb. - kap az Európai Uniótól, így ha Németország beváltaná a fenyegetését, az minket is súlyosan érintene. Másrészt az ilyen civakodások, fenyegetések azokat látszanak igazolni, akik az EU szétesésétől tartanak. Persze nem szabad minden egyes fenyegetést, nyilatkozatot, diplomáciai csörtét azonnal készpénznek venni. Sokszor láttuk már, például Görögország kapcsán, amint az utolsó pillanatban a politikusok kompromisszumot kötnek vagy meghátrálnak.


http://privatbankar.hu/makro/besokalltak-a-nemetek-ha-nem-veszunk-at-toluk-meneku lteket-kevesebbet-fizetnek-286882
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Műbalhé Németországban
  2015-10-27 20:58:49, kedd
 
  Műbalhé Németországban


Posted on 2015-10-27 by Admin


A bajor miniszterelnök megfenyegette Merkelt, saját kezébe venné az irányítást

Horst Seehofer bajor miniszterelnök egy keddi lapinterjúban bejelentette, hogy november 1-jéig ad haladékot Angela Merkel kancellárnak és a szövetségi kormánynak a “nyitott határok politikájának" befejezésére, és ha ez nem történik meg, a bajor vezetés megvizsgálja, hogy mit tehet saját hatáskörben.

any

Horst Seehofer a Passauer Neue Presse című lapban megjelent interjúban nem cáfolta, hogy elképzelhetőnek tartja: a tartományi rendőrség lezárja a bajor-osztrák határt, a Bajorországba érkező menedékkérőket pedig egyeztetés nélkül átirányítják más tartományokba - számolt be az MTI.

A határ lezárására vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta: a balkáni migráció által érintett országok vezetőinek brüsszeli tanácskozásának az volt a célja, hogy egyes országok többé ne hárítsák át szomszédjaikra a menekültáradatot, ezt az elhatározást pedig azonnal tettekre kell váltani.

see

Arra a felvetésre, hogy kijelentése nem értelmezhető nemleges válaszként a kérdésre, Horst Seehofer azt mondta, hogy ha nemmel akart volna válaszolni, akkor úgy is tett volna.
A bajor miniszterelnök bírálta Ausztriát, amiért külön értesítés nélkül menedékkérőket szállít a bajor-osztrák zöldhatárra. Ez a magatartás “megterheli a szomszédi kapcsolatokat", és így “nem szabad egymással viselkedni" - mondta Horst Seehofer.

Az ügyben Angela Merkel kancellárnak kell lépnie, hiszen éppen ő és Werner Faymann osztrák kancellár hozta meg a “nyitott határok politikáját" megalapozó döntést szeptember 4-én. Angela Merkel képes arra, hogy szakítson ezzel a politikával, és ezt meg is kell tennie, mert “nem lesz vége az áradatnak, amíg az a benyomás keletkezik, hogy Németország akarja, hogy jöjjenek a menekültek" - mondta a bajor miniszterelnök.

do

Hozzátette, hogy annál is súlyosabb helyzet alakult ki, amellyel Bajorországban eddig számoltak, a helyzet megoldásának “kulcsa pedig a kancellárnál és osztrák kollegájánál van". Angela Merkelnek és Werner Faymannak szakítania kell az eddigi gyakorlattal - jelentette ki Horst Seehofer.

Bajorország a “bevándorlás korlátozását és irányítását követeli" Berlintől. Ez ügyben számos tárgyalást tartanak mindenszentek ünnepéig - november 1-jéig -, többek között Angela Merkellel. Amennyiben a bajor törekvések addig nem vezetnek eredményre, “meg kell fontolnunk, hogy milyen cselekvési lehetőségeink vannak" - mondta a bajor kormányfő.
Hozzátette: a legfontosabb az lenne, hogy Angela Merkel telefonáljon Werner Faymannak, hiszen a határok megnyitásáról szóló szeptember 4-ei döntés meghozatalához is “elég volt egy telefon".

Németországban a határőrizet a szövetségi rendőrség feladata.
(atv)

Bal-Rad komm: Seehofer mester nem ártana ha tudomásul venné: ő CSAK EGY tartományi miniszterelnök. (Még ha Bajorországé is...) A Németországnak nevezett kuplerájban Bundesmutti a Madam! Seehofer mester legfeljebb csak csapos lehet. Fayman szolgál az ajtónál. Ő nyit-ő zár a Bundesmutti szavaira.

Persze tisztában van ezekkel a dolgokkat Seehofer is. Mint ahogyan azzal is, hogy a migránsokat nem Bajorországba, hanem az egykori NDK-területére szándékozzák betelepíteni. Seehofer “ultimátuma" csak része egy cicaharcnak!


http://www.balrad.com/2015/10/27/mubalhe-nemetorszagban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szőrén-szálán eltűnt az egymilliárdos roma támogatás
  2015-10-27 20:55:46, kedd
 
  Szőrén-szálán eltűnt az egymilliárdos roma támogatás


Posted on 2015-10-27 by Admin


Újabb, egymilliárdos (1!) projektre bukkant az LMP a kamu roma felzárkóztatási és esélyteremtései ügyek között kutatva, írja az Index. A Farkas Flórián miniszterelnöki biztos nevével fémjelzett újabb ügylet nem az első a romák integrációjáért végzett kormányzati munka sorában. A párt Farkas felmentését és felelősségre vonását követeli.

bf

Az LMP képviseltében Hadházy Ákos képviselő tartott tegnap tájékoztatót, ahol többek között azt közölte, hogy az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), valamint a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) közösen használhatott fel pénzeket abból az uniós finanszírozású programból, amely módszertani támogatást és a roma közigazgatási rendszer kialakítását volt hivatott teljesíteni, ám az erre szánt egymilliárdos keretösszeg “mindenféle haszon nélkül eltűnt", írja az Index. A párt többek között annyit látott igazoltnak a pénz elköltésére vonatkozóan, hogy abból egy 25 milliós keretösszeget egy roma munkaerő-kölcsönző létrehozására költöttek el. Ennek működtetésére azonban semmilyen jelet nem találtak, fejtette ki Hadházy. Az ORÖ által alapított kölcsönzőt a Kisebbségi Kulturális és Foglalkoztatási Módszertan Intézményhálózat alakítottak ki, vagyis “saját magukkal hozatták létre" - közölte.

Egy másik fiktív létesítményt, a Roma Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézményt is ezen a pénzen alapították újabb 25 millió forintból. Az intézmény azonban a képviselő szerint nem létezik. További 28 millió a roma közigazgatási hálózat kialakítására ment el, míg több tízmilliót költöttek el papíron projektmenedzsmentre. Hadházy elmondta, hogy a projekt keretében 900 milliót a TKKI költhetett el. A TKKI elszámolása szerint több mint 500 millió forint ment el ,,személyi jellegű kifizetésekre", és csak 22 millió forintot fordítottak tanagyag kialakítására, valamint 50 milliót nyilvántartási szoftverekre.

Hadházy mindezek miatt feljelentést tesznek. Ikotity István LMP-s országgyűlési képviselő pedig kifejtette: Farkas Flóriánt “miniszterelnöki, miniszteri szinten védik". Szerinte a miniszterelnöki biztos hiteltelenné vált, ezért meg kell vonni tőle a bizalmat.
(Index)

Bal-Rad komm: Nohiszen! Ha csak egymilliárd tűnt volna el az ősbűnöző Flóri karmai között!
Ez a Göncz-féle elnöki kegyelemben részesített cigánybűnöző sok milliárd közpénzt eltüntetett már! Hol ilyen-hol olyan pártszínekben.

De nem csak sikkasztás van ennek a csirkefogónak a számláján!

Sajnos az elnöki kegyelmi ügyét 30 évre titkosították! Pedig az is érdekes lehet, amiért anno elítélték-JOGERŐSEN! De voltak ennek a bűnözőnek olyan ügyei is, amelyet azért nem folytattak le, mert Göncz Árpád akkori köztársasági elnök még a nyomozási szakban köztársasági kegyelemmel mentette fel ezt a fölkent banditát, akinek a morebanda személyi kérdéseiben vétójoga van Döbröginél.

Komoly a félelem, hogy a JELEN RENDSZER qrmányai a jövőben sem kívánnak változtatni ezen a gyakorlaton.

VISZONT HOGY MILYEN LESZ A RENDSZER, ÉS ABBAN A KORMÁNY?-AZ CSAK RAJTUNK MÚLIK!

És nem lesz kegyelem!


http://www.balrad.com/2015/10/27/szoren-szalan-eltunt-az-egymilliardos-roma-tamog atas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Giró-Szász lemond, de várjunk csak egy kicsit, van itt még v
  2015-10-27 20:51:08, kedd
 
  Giró-Szász lemond, de várjunk csak egy kicsit, van itt még valami


szerzőnarancs.hupublikálva2015. okt. 27

Giró-Szász András már bejelentette távozását, de hivatalosan még szóvivő. Ha november 1-ig kihúzza, hárommillió üti a markát.



false Fotó: MTI
A köztársasági elnök október 21-én nevezte ki Tuzson Bencét államtitkárnak, aki az újonnan létesített Miniszterelnöki Kabinetirodán a kormányzati kommunikációért felelős államtitkári posztot kapta. Igen ám, csakhogy a Miniszterelnökségen is hivatalban van egy kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, úgy hívják, Giró-Szász András. A kormánynak tehát formálisan most éppen két kommunikációs államtitkára van.

Giró-Szászt ugyanis, annak ellenére, hogy távozását, mi több, a lemondását már október 1-jén bejelentette, még nem mentették fel, s megbízatása más módon sem szűnt meg - olyannyira nem, hogy október közepén még Lázár Jánossal lépett fel a kormányinfón. Amennyiben felmentése valamilyen okból kifolyólag - véletlenül - egészen november 1-jéig elhúzódna, az államtitkár éppen kitöltené egyéves mandátumát, s így abban a szerencsében részesülne, hogy a kormány tagjainak jogállásáról szóló törvény szerint háromhavi fizetés, vagyis cirka hárommillió forint ütné egy összegben a markát. Ha viszont egy év után Giró-Szász tényleg lemondással távozik, ennek csak a fele jár.

A lemondásnak ára van.


http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/giro-szasz-lemond-de-varjunk-csak-egy-kicsi t-van-itt-meg-valami-96975
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rejtélyes kór pusztít Magyarországon – Miért halnak me
  2015-10-27 20:47:39, kedd
 
  Rejtélyes kór pusztít Magyarországon - Miért halnak meg egyre többen?

Posted on 2015-10-27 by Admin


Ha a 2015-ös kiugróan rossz halálozási mutatók hátterében részben az influenzajárvány áll, az azt jelenti, hogy a szokásosnál tízszer nagyobb volt a betegségből bekövetkező halálozási arány. Minimum meglepő, hogy ezt akkor az egészségügyi hatóságok nem jelezték és adekvát intézkedésekről sem hallottunk. Ha pedig a hőséggel is magyarázzuk a durván romló mutatókat, akkor azt kell megemlíteni, hogy a hőségriadók idején megugró kórházi halálozás a klimatikus változások kezelésének hiányosságaira utal.

tem

Hét százalékkal többen haltak meg idén az első hét hónapban, mint 2014 első hét hónapjában - derül ki a KSH friss népmozgalmi adataiból. A magyarázat szerint a január-februári jelentős halálozási többletben a tetőző influenzajárvány és az előző év alacsony bázisértéke is közrejátszott. A júliusi 4,3 százalékos emelkedés hátterében pedig a hőhullámok halandóságra gyakorolt kedvezőtlen hatása állhat - írja a statisztikai hivatal. Mindkét indokot érdemes közelebbről is szemügyre venni a KSH és az OEP részletes adatbázisának segítségével.

Eltűnik a 15-65 közötti korosztály

A halálozás-növekedés korosztálybeli és nembeli megoszlására nincsen részletes adat, de a népesség számának alakulásából annyi azért látszik, hogy a 0-14 éves korosztály 1370 fővel, a 65 évnél idősebbek korcsoportja 32 421 fővel gyarapodott 2015-ben 2014-hez képest, a 14-65 év közöttieké ezzel szemben 55 585 fővel csökkent. A 14-65 év közötti korosztály egyedül Budapesten nem mutatott csökkenést, a fővárosban egy év alatt 2905 fő volt a gyarapodás.

Az első negyedévben (amikor a KSH szerint az influenza játszott szerepet a halálozás növekedésében) év/év alapon, országos átlagban 16 százalékkal nőtt a halálozás, a részletes területi adatok viszont meglehetősen nagy eltéréseket jeleznek. Komárom-Esztergom megyében csaknem 30 százalékos volt a növekedés, de Baranya, Pest, és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben is meghaladta a 20 százalékot. Ugyanakkor Vas megyében 5 százalék alatti volt a növekedés, Nógrádban pedig stagnált a halálozások száma.

Az első félévben a 7,3 százalékos országos átlagos növekedést a leginkább a Komárom-Esztergom megyei halálozás haladta meg, ahol mintegy 16 százalékkal többen hunytak el, mint egy évvel korábban. Tíz százalékkal többel nőtt a halálozás az országoshoz képest Hevesben, Hajdú-Biharban és Veszprém valamint Baranya megyékben, és Budapesten is 9 százaléknál nagyobb volt a növekedés.

Otthon, vagy kórházban. Az influenzának mindegy?

Az OEP statisztikai jelentése szerint 2015 első három hónapjában a kórházi adatok nem rögzítettek a megszokottnál több, szövődményekkel kísért ellátást. Az összes halálozáson belül a kórházi halálozások aránya hosszú időtávon 70 százalék körül mozog az országban. A megnövekedett 2015-ös halálozási arány ezen az arányon nem változtatott jelentősen. Kiugró különbség csupán 2014 augusztusa és 2015 augusztusa között jelentkezik (71,40 százalékról - 77,20 százalékra), tehát ebben a hónapban növekedett meg jelentősen a kórházi halálozások aránya az előző évekhez képest.

A szezonális influenza halálozási mutatója 0,075 - 0,1 százalék alatti, becslések szerint évente 250 ezer és félmillió közötti a halálesetek száma világszerte. A hagyományos influenzában, mint fődiagnózisban, 2001-2007 között évente 2-45 ember halt meg Magyarországon. Az influenzajárvány mind 2014-ben, mind pedig 2015-ben január és március között zajlott. A 2015-ös járvány január közepén kezdődött, és február közepén tetőzött. Tavaly összesen hat héten át haladta meg a járványküszöböt jelentő heti 15 ezer jelentett új esetet az új betegek száma, 2015-ben pedig kilenc héten keresztül. A 2015-ös influenzajárvány leginkább a 0-34 éves korosztályt érintette, a hatvan év felettiek aránya 8 százalék körül volt.

Jelentett összegzett influenzás betegszámok:
• 2014. évi influenzajárvány - 193 100
• 2015. évi influenzajárvány - 535 300
Csak nálunk aratott?

A szomszédos országokban (Szlovákia, Csehország) a járvány csak az esetek 2,5 százalékában járt komolyabb szövődményekkel, közvetlenül az influenzára visszavezethető halálesetet Csehországban kétszer, Szlovákiában pedig egyszer sem regisztráltak 2015 február közepéig.

2015 első három hónapjában csak a kórházi halálozás 4189-cel nőtt 2014 első három hónapjához képest Magyarországon, ráadásul az első két hétben még nem volt influenzajárvány. Az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint a járvány a leghevesebben Győr-Moson-Sopron megyét érintette, ahol viszont alig emelkedett a halálozás 2014 azonos időszakához képest. Az első negyedévben kiugróan rossz, csaknem 30 százalékkal növekedett halálozási értéket jelző Komárom-Esztergom megyében közepesen erős influenzajárvány zajlott le.

Tízszeres szorzó a halálozásban?

Ha a kórházi halálozás-növekedést (mely nagyjából arányos az adott periódus összes halálozás-növekedésével) csak az influenza okozta volna, úgy minden 127. jelentett influenzás megbetegedés vezetett volna halálhoz, azaz a 2015. évi magyarországi influenzajárvány csaknem 1 százalékos halálozási rátával rendelkezett volna az irodalmi 0,075 - 0,1 helyett.

Ha a 2015-ös járvány feltételezetten hihetetlenül magas - minimálisan tízszer nagyobb - halálozási arányát a magyar egészségügyi rendszer, illetve az illetékes hatóságok a járvány folyamán nem észlelték, nem jelezték, és nem tették meg a szükséges intézkedéseket, akkor az önmagában is súlyos, azonnali intézkedéseket igénylő probléma.

Mindezen adatok birtokában egyelőre csak annyi a biztos, hogy a kiugróan rossz 2015-ös halálozási értékek egyértelmű háttere még nem állapítható meg. A KSH által feltételezett influenzajárványra visszavezethető halálozásnövekedés nem járt a kórházi halálozás aktuális arányának a módosulásával, illetve a szövődményes esetek arányának a növekedésével.

Amennyiben az augusztusi kiugró kórházi halálozási érték oka a 2015 augusztusi kedvezőtlen klimatikus terhelés (vagyis a hőségriadók sorozata) volt, akkor az a klimatikus változások kezelésének hiányosságaira utalhat.

Elemezni kellene

A jelentős területi eltérések miatt részletesebben kellene elemezni az egészségügyi ellátó rendszer adatait, illetve a halálozások pontos szerkezetét is, valamint a 15-65 év közötti korosztály rohamos csökkenésének okait, ugyanis 2010 óta csaknem 211 ezren tűntek el ebből a korcsoportból. Figyelemre méltó, hogy az ezer lakosra jutó halálozási arány 2001-hez képest egyedül Budapesten és Pest megyében volt jobb 2014-ben, és tizennégy magyar megyében 2001 óta csaknem folyamatosan növekszik az ezer lakosra jutó halálozás aránya (Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Baranya, Somogy, Tolna, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Békés), illetve a tavalyi, a KSH által alacsony bázisként kiemelt évben is volt 10 olyan megye, ahol nőtt az előző évhez képest a halálozás. (Az idei első félévi számok egyedül Nógrád megyében nem haladták meg a tavalyi halálozási adatokat.)

Mély, rendszerszintű okokra utal, hogy a listában fejlett egészségügyi ellátórendszerrel és erős gazdasági potenciállal rendelkező megyéket is találunk. 2010-2014 között az ezer lakosra jutó halálozás mintegy 10 százalékkal romlott Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Komárom-Esztergom megyében, további négy megyében (Somogy, Zala, Veszprém, Fejér) pedig 5-7 százalék közötti a növekedés. Mindez egyértelműen arra utal, hogy a statisztikákban megjelenő országos átlagéletkor-növekedés leginkább a budapesti eredményekből fakad.
(napi.hu)

Bal-Rad komm: “...a 15-65 év közötti korosztály rohamos csökkenésének okait, ugyanis 2010 óta csaknem 211 ezren tűntek el ebből a korcsoportból..."

-Vagyis az ún. aktív-korúak haltak a leggyorsabb ütemben. De külön érdemes lenne vizsgálni a halálokokat is! Hány aktív korú halálát okozta a stressz, a kilátástalanság?! ÉRDEMES LENNE VIZSGÁLNI!

De nem fogják vizsgálni az ILLETÉKESEK! Hiszen járulákos veszteségről van szó! Zömmel a hülye időjárás miatt!

Aligha járunk messze az igazságtól, ha minden felmérés és vizsgálódás nélkül kijelentjük: a rendszerváltás egyik hatásával állunk szemben! A politikai széljárás miatt hullik a magyar!

A 14 év alattiakat még valamennyire védi-óvja az iskolaegészségügyi rendszer, ami kötelező!

14 év felett már ez nincs! Stressz az van, és egy alig-alig működő népegészségügyi rendszer. Hogy a népegészségügyi rendszer miért olyan-amilyen?-azt tudjuk jól! NINCS RÁ PÉNZ!

Pénz pedig azért nincs, mert nincs ami megtermelje!

NINCS MAGYAR GAZDASÁG!

http://www.balrad.com/2015/10/27/rejtelyes-kor-pusztit-magyarorszagon-miert-halna k-meg-egyre-tobben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ORBÁNÉK MEGSZÜNTETNÉK az ORVOSI TITOKTARTÁST
  2015-10-27 20:45:13, kedd
 
  ORBÁNÉK MEGSZÜNTETNÉK AZ ORVOSI TITOKTARTÁST

Az Orbán-kormány az egészségünkről is mindent tudni akar, megszüntetné az orvosi titoktartást.

Belföld | Forrás: nol.hu | Beküldte: Gépnarancs | 2015. október 26.


A kormány megszüntetné az orvosi titoktartást, és egyetlen központi adatbankba tömörítené tízmillió magyar állampolgár teljes egészségügyi adattömegét bármiféle jogorvoslat lehetősége nélkül. A kötelező és totális, halálig tartó egészségügyi nyilvántartás ellentétes az európai joggal - állítja az adatvédelmi szakértő.

Nemzetközi bírósághoz fordul a Tisztességesadatkezelés.hu oldal üzemeltetője, Alexin Zoltán, amennyiben a tervezett formában fogadja el az Országgyűlés az egészségügyi adatok kezeléséről szóló kormánytervezetet. A múlt héten publikált rendelkezés lenne hivatott utat nyitni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata előtt, amely valamennyi állampolgár egészségügyi adatát gyűjtené össze. Ezekhez pedig az összes egészségügyi kormányzati szerv és az összes orvos és egyéb egészségügyi dolgozó is hozzáférne.

A kezelőorvosoktól elvileg elzárhatják majd a hozzáférést a betegek, de az állami szervektől nem. Bármikor, bárkit elővehetnek és születésétől a haláláig áttekinthetik mindenféle problémáját, a nemi életéről és a kiváltott gyógyszeréről szóló információkat, minden egyes ember ellátását.

És a “mindenféle problémáját" nem túlzás, mert a kormány szó szerint mindent tudni akar:

A kormányzati honlapon társadalmi vitára közzétett tervezet szerint a kórházak, klinikák csatlakozásának feltétele, hogy átadják a náluk 20 év alatt felhalmozott egészségügyi információk másolatát, köztük a zárójelentéseket, az ambuláns lapokat, leleteket, képalkotó diagnosztikai ellátásokat, műtéti leírásokat.

A tervezett szabályozás ebben a formában természetesen nemzetközi szerződésekbe, alkotmányba, és minden létező nemzetközi emberi jogi, adatvédelmi szabályba beleütközik, így minden bizonnyal nem most hallunk erről az ügyről utoljára.

http://gepnarancs.hu/2015/10/orbanek-megszuntetnek-az-orvosi-titoktartast/#.Vi3r- pDJojQ.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 514 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 842
  • e Hét: 11109
  • e Hónap: 22220
  • e Év: 175716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.