Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2015-12-11 23:57:48, péntek
 
  Szeretettel kívánom Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Padlizsán és cukkini szezámmagos bundában
  2015-12-11 23:18:48, péntek
 
  Padlizsán és cukkini szezámmagos bundában

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
2 közepes cukkini
20 dkg liszt
2 tojás
1 teáskanál só
1 kávéskanál bors
1-2 kávéskanál pirospaprika
3-4 evőkanál szezámmag

Elkészítés: A padlizsánt és a cukkinit megpucoljuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a szezámmaggal és a pirospaprikával. A tojást villával felverjük, és hozzáadjuk a sót és a borsot.

A padlizsán- és cukkinicsíkokat először a tojásba, majd a paprikás-szezámmagos lisztbe forgatjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük.





Megjegyzés

Nagyon finom.

Nagy Katalin

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Aszpikos sonkatekercs franciasalátával
  2015-12-11 23:16:17, péntek
 
  Aszpikos sonkatekercs franciasalátával

Hozzávalók:
A franciasalátához:
1 kg francia saláta zöldségkeverék
9 dl tejföl (2 x 450 ml)

cukor
ecet
balzsamecet
majonéz
őrölt bors
A sonkatekercshez:
8-10 szelet gépsonka
25 dkg túró
1 dl tejföl
4 evőkanál ecetes tormakrém

A díszítéshez:
2 db főtt tojás
paradicsom
uborka
csemege uborka
2 csomag zselatinpor

Elkészítés: Megfőzzük a zöldségkeveréket sós vízben (tehetünk bele krumplit is), majd lehűtjük, és a tartármártással összekeverjük.

A zseléporokat a leírás szerint elkészítjük, hűlni hagyjuk, majd ha már kihűlt, a franciasalátához keverünk kb. 3 decit.

Egy tálat fóliával kibélelünk, 1 merőkanálnyi zselatint öntünk bele, és a karikázott tojással, paradicsommal, uborkával kirakjuk, hagyjuk megdermedni.

A tormakrémet a tejföllel és a túróval összekeverjük, majd mindegyik sonkát megtöltjük vele, feltekerjük.

A dermedt zselére helyezzük sorban a sonkatekercseket, erre öntjük a franciasalátát, 4-5 órás hűtés után kifordítjuk egy tálcára és szeleteljük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
2 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Túrós-diós rakott palacsinta
  2015-12-11 23:12:53, péntek
 
  Túrós-diós rakott palacsinta

Hozzávalók:
16 darab édes palacsinta
A túrótöltelékhez:
25 dkg tehéntúró
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
A diótöltelékhez:
15 dkg darált dió
10 dkg cukor
5 dkg mazsola
1 csomag vaníliás cukor
Valamint:
15 dkg savanykás lekvár
3 egész tojás
1 evőkanál liszt vagy keményítő
1 kis pohár tejföl
10 dkg tejcsoki
5 dkg vaj
3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés: Egy kb. 20X30 cm-es tepsit kivajazunk, meghintjük a zsemlemorzsával, beleteszünk 2 palacsintát, nem baj, ha középen egy kicsit takarják egymást. Erre jön a túrótöltelék 1/3 része, erre kerül 2 palacsinta, a diótöltelék fele, palacsinta, rá lekvár, palacsinta, megint palacsinta, dió, palacsinta, rá reszelt csoki, újra placsinta, a túró, és a végén palacsinta.

A tojások sárgáját, a lisztet vagy keményítőt és a tejfölt jól összekeverjük, és a tetejére simítjuk. Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd. Akkor kivesszük, a tojásfehérjéből vert habot
rásimítjuk, és azzal is sütjük egy kicsit.

Langyosan tálaljuk.





Megjegyzés
Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csirkekoszorú aszalt áfonyával
  2015-12-11 23:09:31, péntek
 
  Csirkekoszorú aszalt áfonyával

Hozzávalók

10 db csirkecomb
10 dkg sajt
20 dkg bacon (szeletelt)
10 db tojás
1 csomó újhagyma
20 dkg aszalt áfonya
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál grill fűszerkeverék
2 teáskanál piri-piri fűszerkeverék (tartalmaz chilit, limelevelet, citromport, oregánot és fokhagymát)


Elkészítés

A csirkecombokat lebőrözöm, kicsontozom, diónyi kockára vágom, sózom és megszórom a grill és a piri-piri fűszerkeverékkel.
A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt, az aszalt áfonyát és jól összekeverem.
A sütőformát kizsírozom, zsemlemorzsával megszórom és kibélelem baconnel. A befűszerezett húsok harmadát lerakom körben a formába, meglocsolom a tojásos masszával, majd újból hús, massza, hús és masszával fejezem be, végül ráhajtom a bacon szeleteket és 190 fokon 80 perc alatt megsütöm.





Megjegyzés

Szeretjük, mert kiadós, egyszerű elkészíteni és kedveljük a gyümölcsös sülteket.

Ligeti

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tejszínes karalábéleves
  2015-12-11 23:06:54, péntek
 
  Tejszínes karalábéleves

Hozzávalók:
1 darabka vaj
1 nagy karalábé
3 sárgarépa
2 zöldségleves kocka
friss petrezselyem
1 dl tejszín

Elkészítés: A vajat megmelegítjük, rádobjuk a felszeletelt karalábét és sárgarépát. Felöntjük vízzel, majd hozzádobjuk a zöldségleves kockákat. Együtt főzzük, míg minden megpuhul. Hozzáteszünk egy maroknyi felaprított friss petrezselymet, hozzáöntjük a tejszínt. Néhány percig együtt főzzük, és már kész is.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Spenót tükörtojással
  2015-12-11 23:04:55, péntek
 
  Spenót tükörtojással

Hozzávalók 1 személynek:
1 db tojás
5 dkg friss, nyers spenót
5 dkg rukkola
5 dkg csípős kolbász
fél marék dió
5 db koktélparadicsom
2 dkg vaj
3 dkg kecskesajt


Elkészítés: Jól mossuk meg a spenótot, a rukkolát és a paradicsomokat. Ízlés szerint helyezzük őket egy tányérra. Erre jön majd tojásunk.

A karikára vágott csípős kolbászt egy serpenyőben a vajon jól süssük ki, tegyük azt is a tányérra.

Készítsük el a tükörtojást a kolbászzsíros-vajas serpenyőben, dobjuk rá a sajtot is, ha ez utóbbi is szépen megsült, a sajtos tojást csúsztassuk a többi hozzávalóra/mellé. Szórjuk meg dióval (ez kitűnően helyettesíti egyébként a péksüteményt vagy kenyeret). Ha kívánjuk, néhány karika hegyes erőspaprikával lehet dobni még rajta...





Megjegyzés

Ki szereti a spenótfőzeléket? Én neeem!!! És a nyers spenótot? Az már más kategória... Miért ne ehetném én is ezt a klasszikust, csak kicsit másképpen, kicsit más hozzávalókkal... Kutyasétáltatás közben villant be az egész, mikor a harsogó zöld lombok mögül éppen tört elő a nap... Így lett finom vasárnapi reggelim.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3683
  • e Hét: 13186
  • e Hónap: 27091
  • e Év: 156798
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.