Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Őszi asztaldíszek
  2016-10-08 23:48:31, szombat
 
  Őszi asztaldíszek

A természet a legmerészebb elképzeléseinket is túlszárnyaló díszítőkről gondoskodik minden évszakban, csak alaposan körül kell nézni egy-egy kirándulás alkalmával, vagy akár a piacon.
Különféle levelek, bogyók, virágok ügyes csoportosításával folyton változó díszeket készíthetünk. Némelyek még vizet sem igényelnek, sőt, száradás után is megőrzik pompás színüket.






Forrás: http://www.lakaskultura.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Az ősz ajándékai
  2016-10-08 23:42:22, szombat
 
  Az ősz ajándékai

Élvezzük ki a kellemes októberi napok minden szépségét a szabadban! A legszínesebb évszak sok kelléket kínál a kerti asztal díszítéséhez.

Készítsünk dekorációt erika­félékből, csipkebogyóból és vadgesztenyéből a shabby chic jegyében! Ezt a lakberendezési irányzatot az 1980-as években indították el Angliában a bohém stílus kedvelői, akik ön­álló műalkotásnak tekintették az újra­­hasznosított bútorok és tárgyak alkalmazásával kialakított eredeti enteriőröket.






Paradió színesre festett terméshéjába vagy kivájt fél tökbe helyezzünk egy darab méretre vágott, nedves ,,oázist". (Ne nyomjuk a víz alá, engedjük, hogy megszívja magát!) Tűzzünk bele csarabot, és egészítsük ki egy minialmával a kompozíciót.





Barkácsboltban kapható hungarocell félgömb külsejére tűzdeljünk sűrűn erikát, a belsejét pedig töltsük meg különféle színű és alakú dísz­tökökkel, valamint tetszés szerint díszalmával, lampionvirággal és sündisznó díszuborkával!





A cserjés hanga leveleinek harsány zöldjét még inkább kiemeli a lampion­virágok és a több sorban a kosár köré tekert filc­zsinór meleg narancsszíne. Edénykertben és össze­ül­te­tésben egyaránt népszerű társa a hangáknak a kúszó fajdbogyó, amely egész télen megtartja fénylő, piros terméseit. A rózsaszín virágú gamandorhanga akár a verandán is csodásan mutat egy pink kaspóban.





Forrás: http://www.lakaskultura.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Széles metélt ricottával
  2016-10-08 23:34:23, szombat
 
  Széles metélt ricottával

Hozzávalók

40 dkg széles metélt

4 ek vaj
20 dkg ricotta
frissen őrölt bors
10 dkg rukola vagy bébispenót
4 ek olívaolaj

Elkészítés

A széles metéltet a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük forrásban lévő, sós vízben. A főzőléből félreteszünk egy keveset, majd leszűrjük és lecsepegtetjük a tésztát.
A vajat felforrósítjuk, és beleforgatjuk a tésztát. Hozzáadjuk a félretett főzőlét, azután belemorzsoljuk a ricotta 3/4-ét, és összekeverjük. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
A tésztát 4 db tányérra halmozzuk, és elrendezzük rajta a megtisztított rukolát, vagy bébispenótot. Végül rámorzsoljuk a maradék ricottát, meghintjük egy kevés borssal, és meglocsoljuk az olívaolajjal.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Kapros-túrós lepény gluténmentesen
  2016-10-08 23:31:01, szombat
 
  Kapros-túrós lepény gluténmentesen

Hozzávalók

A tésztához:
50 dkg rizsliszt
2 db tojássárgája
5 dkg eritrit
2,5 dl tej
3 dkg friss élesztő
5 dkg kókuszzsír

A töltelékhez:
90 dkg zsírszegény túró
2 db tojásfehérje
1 csokor friss kapor
10 dkg eritrit

A tetejére:
5 dl tejföl (zsírszegény)
2 db tojás
eritrit ízlés szerint (elhagyható)


Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben. A 2 tojássárgáját a liszthez öntjük egy csipet sóval, és lágy kelt tésztát gyúrunk belőle. Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott kókuszzsírt. A tésztát megkelesztjük, majd 1 cm vastagra nyújtjuk ki.
Egy tepsit kibélelünk a tésztával, majd erre fogjuk tenni a tölteléket. Az áttört túrót elkeverjük a töltelék többi hozzávalójával, majd vastagon a tésztára halmozzuk, és 25-30 percig kelesztjük.
Tejfölös tojással kenjük le a pitét, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés után 10-15 percig pihentetjük, ezután felszeleteljük.





Megjegyzés

Tartalmasabb leves után főétel is lehet, de egy csésze teával vacsorának is kitűnő. Mi diétás desszertnek ettük.
Putóczki Gáborné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Gombás borjúragu rösztivel
  2016-10-08 23:28:16, szombat
 
  Gombás borjúragu rösztivel

Hozzávalók

A raguhoz:
50 dkg sovány borjúhús
30 dkg apró csiperkegomba
2 db sonkahagyma (salotta)
1 kis gerezd fokhagyma
1 db kis sárgarépa
4 ek olaj
1 dl fehérbor
1 dl húslevesalaplé
bors

1,5 dl tejföl
2 ek aprított petrezselyem
A rösztihez:
80 dkg héjában főtt burgonya (előző napról)
15 dkg hegyi sajt ( pl. gruyère vagy comté)
1 kis csipet szerecsendió
4 ek olaj


Elkészítés

A húst hideg vízben megmossuk, leszárítjuk és csíkokra metéljük. A gombát letisztogatjuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk vagy negyedeljük. A salottát és a fokhagymát apró kockákra, a sárgarépát vékony hasábokra vágjuk.
A mélyebb serpenyőben felhevített olajon hirtelen megpirított húst kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a salottát, a fokhagymát és a sárgarépát, majd a gombával együtt továbbá pároljuk egy rövid ideig. Ezután felöntjük a borral, valamint az alaplével, és néhány percig forraljuk. Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és összemelegítjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt és a petrezselymet, majd utánaízesítjük.
A rösztihez a meghámozott burgonyát durvára reszeljük. Összekeverjük a finomra reszelt sajttal, és borssal, pici szerecsendióval ízesítjük. A masszát a serpenyőben felforrósított olajba tesszük, merőkanállal jól lenyomkodjuk, és lefedjük, Amint sercegést hallunk, csökkentjük a hőfokot. A rösztit takarékon sütjük 20 percig, majd megfordítjuk, és további 10 percig sütjük. Végül cikkekre vágjuk, és a ragu mellé kínáljuk.





Megjegyzés

A hegyi sajt a nyers tehéntejből - jellemzően az Alpok országaiban - készített érlelt fajták gyűjtőneve. Ilyen pl. a gruyère és a comté.
MME

DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sörös gombaleves tésztakalappal (bajor)
  2016-10-08 23:11:12, szombat
 
  Sörös gombaleves tésztakalappal (bajor)

Hozzávalók

25 dkg csiperkegomba
2 fej hagyma
10 dkg húsos füstölt szalonna
5 ág petrezselyem
1 dkg vaj
5 dl világos sör (pilzeni típusú)
2 dl tejföl

bors
1 csomag előhűtött, konyhakész leveles tészta
1 db tojássárgája


Elkészítés

A gombát gondosan letisztogatjuk, majd apróra kockázzuk. A hagymát és a szalonnát is kockákra vágjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.
A felhevített vajon kiolvasztjuk a szalonnát, majd a zsiradékban megpirítjuk a hagymát és a gombát. (Ügyeljünk, hogy ne barnuljanak meg!) Felöntjük a sörrel, beleforgatjuk a petrezselymet, és hozzákeverjük a tejfölt. Megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 5 percig főzzük.
Közben a leveles tésztát kigöngyöljük. A levest adagonként tűzálló csészékbe vagy tálkákba merjük, és a peremüket ecset segítségével megkenjük az elkevert tojássárgájával.
A tésztából a csészék átmérőjénél valamivel nagyobb korongokat vágunk ki. Ezeket a csészék szájára tapasztjuk, megkenjük a maradék tojássárgájával, és a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.





Megjegyzés

Recept és fotó: Bayerischer Brauerbund e. V., bayrisch-bier.de
MME

PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2016-10-08 14:41:41, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 173 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1622
  • e Hét: 11125
  • e Hónap: 25030
  • e Év: 154737
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.