Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
USZODAMESTERI munkakörbe keres....
  2017-05-23 11:57:26, kedd
 
  A BP2017 Nonprofit Kft. USZODAMESTERI munkakörbe keres munkatársakat a a 17. FINA Úszó-, Vízilabda-, Műugró-, Szinkronúszó-, Óriástoronyugró és Nyíltvízi Úszó Világbajnokság helyszíneire.
FELADAT:
A Világbajnokság helyszínein teljes körű úszómesteri / uszodamesteri feladatok ellátása. (medencetér folyamatos felügyelete, mentési feladatok ellátása, elsősegélynyújtás, folyamatos rend és tisztaság fenntartása)
ELVÁRÁS:
Úszómesteri vagy uszodamesteri OKJ-s bizonyítvány.
Középszintű angol nyelvtudás, társalgási szinten.
AZ ÁLLÁS BETÖLTÉSÉHEZ ELŐNYT JELENT:
Elsősegélynyújtó vizsga
1-2 éves hasonló munkakörben szerzett tapasztalat
MUNKAIDŐ:
Két műszakban, heti váltással, az uszoda nyitvatartásának megfelelően.
AZ ÁLLÁS KEZDÉSÉNEK VÁRHATÓ IDŐPONTJA:
Azonnal.
A megbízási jogviszony augusztus 31-ig szól.
A fényképes önéletrajzokat, kérjük a timea.nagy@fina-budapest2017.com e-mail címre megküldeni.
 
 
0 komment , kategória:  Vizes OB, VB 2017_Magyarország  
Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú bemutatása
  2017-05-23 11:15:43, kedd
 
  ...... ......


Boldog báró altorjai Apor Vilmos (Segesvár, 1892. február 29. - Győr, 1945. április 2.) boldoggá avatott magyar vértanú püspök.
Halála és tisztelete:
1945. március 28-án megkezdődött Győr ostroma. Március 30-án, miután a rezidenciájára menekült asszonyok kiadását megtagadta, egy szovjet katona dulakodás közben halálosan megsebesítette. Pálffy Sándor - a püspök unokaöccse, aki akkor 17 éves volt - a nagybátyja elé ugrott és három golyót kapott. A püspököt is három golyó érte, egy a homlokát súrolta, a második a jobb karján reverendája és inge kézelőjét lyukasztotta át, a harmadik - a halálos golyó - a hasüregbe hatolt be. A katonák elmenekültek, senkinek sem lett bántódása.

Moldova György Kádár Jánosról szóló könyvében viszont azt állítja, hogy a Magyar Kommunista Párt az országos felháborodás hatására Kádár Jánost azonnal a helyszínre küldte, s közbenjárására a szovjet hatóságok az elkövetőket bíróság elé állították, s kivégezték.

Április 2-án, húsvét hétfőn, hajnali egy órakor belehalt sérüléseibe. Holttestét a győri kármelita templom kriptájában temették el. 1986. május 23-án a székesegyházban helyezték végső nyughelyére. 1997. november 9-én II. János Pál pápa boldoggá avatta.
- És aki megtagadja a kereszténység alaptörvényét a szeretetről és azt állítja, hogy vannak emberek és csoportok és fajták, melyeket gyűlölni szabad, és azt hirdeti, hogy az embereket kínozni szabad, legyenek azok akár négerek, akár zsidók, az bármennyire kérkednék is azzal, hogy keresztény, olyan, mint a pogány és nyilvános bűnös. "
- Apor Vilmos püspök 1944 pünkösdvasárnapi prédikációja (részlet)
...... .......




Cikkek a következő oldalakon:
- Katolikus oldalon Link

- multkor.hu oldalon Link
1945. április 2-án halt meg Győrben Boldog Apor Vilmos báró, győri püspök. Ünnepét május 23-án tartják, mert vértanúságának időpontja többször is a húsvéti időszakra eshet, és hamvait 1986-ban május 23-án szállították át a győri székesegyház kriptájába.

- gyor.egyhazmegye. oldalon Link

- magyarkuri oldalon Link

- mindszentyalapitvany oldalon Link

- ujember oldalon Link

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú
  2017-05-23 11:08:28, kedd
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Sem élet, sem halál nem szakíthat el minket Isten szeretetétől.
Testvéreim!
Ha Isten velünk, ki ellenünk? Aki nem kímélte saját Fiát, hanem mindnyájunkért áldozatul adta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?
Ki emel vádat Isten választottal ellen? Isten, aki a megigazulást adta? Ki ítél el? Krisztus Jézus, aki meghalt, sőt fel is támadt, és az Isten jobbján közbenjár értünk?
Ki szakíthat el bennünket Krisztus szeretetétől? Nyomor vagy szükség? Üldöztetés vagy éhínség? Ruhátlanság, életveszély vagy kard? Amint írva van: ,,Teérted irtanak mindennap bennünket, és úgy tekintenek minket, mint a leölésre szánt juhokat."
De mindezeken diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Biztos vagyok ugyanis abban, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmasságok, sem magasság, sem mélység, sem egyéb teremtmény el nem szakíthat bennünket Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van.
Ez az Isten igéje.
Róm 8,31b-39

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Lelkünk megmenekült, mint a madár * a vadászok hálójából. 7a. vers.
Előénekes: Ha nem lett volna velünk az Úr, * amikor az emberek ránk támadtak,
akkor elevenen elnyeltek volna, * úgy fellángolt haragjuk ellenünk.
Hívek: Lelkünk megmenekült, mint a madár * a vadászok hálójából.
E: Elnyelt volna minket akkor a víz, † a zuhatag elsodorta volna életünket, * elragadtak volna a tajtékzó hullámok.
H: Lelkünk megmenekült, mint a madár * a vadászok hálójából.
E: A vadászhaló szétszakadt, * és mi szabadok lettünk.
Az Úr a mi segítségünk, * aki az eget és a földet alkotta.
H: Lelkünk megmenekült, mint a madár * a vadászok hálójából.
Zsolt 123,2-3.4-5.7b-8

ALLELUJA
Nemcsak Isten evangéliumát, hanem életünket is nektek akartuk adni, * annyira megszerettünk benneteket. 1Tessz 2,8 - 9. tónus.

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A jó Pásztor életét adja juhaiért.
Abban az időben Jézus így szólt:
Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. A béres azonban, aki nem pásztor, akinek a juhok nem a sajátjai, otthagyja a juhokat, és elfut, amikor látja, hogy jön a farkas. A farkas aztán elragadja és szétkergeti őket. A béres azért fut el, mert béres, és nem törődik a juhokkal.
Én vagyok a jó pásztor. Ismerem enyéimet, és enyéim is ismernek engem, - mint ahogy az Atya ismer engem, és én ismerem az Atyát. Életemet adom a juhokért.
Ezek az evangélium igéi.
Jn 10,11-15

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
31. A VÉRTANÚKRÓL
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, a mi Urunkhoz, Jézus Krisztushoz, aki a vértanúk hősiessége által mutatja meg a világnak az igaz hit értékét és az áldozatvállalás magasztosságát!
Lektor: 1. Vértanúidért, akik mindhalálig hűségesek maradtak hozzád, őrizd meg népedet az igaz hitben!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Vértanúidért, akik szabad lélekkel tettek tanúságot rólad, add meg az egész világnak a lelkiismereti szabadság ajándékát!
3. Vértanúidért, akik téged követve keresztjüket vállalták, add, hogy az élet minden baját mi is erős lélekkel viseljük!
4. Vértanúidért, akik tisztára mosták lelkük köntösét szent véredben, add, hogy legyőzzük a test és a világ csábításait!
5. Vértanúidért, akik együtt uralkodnak veled, fogadd be (N. testvérünket és összes) halottainkat örök országodba!
Pap: Győzelmes királyunk, Jézus Krisztus! Látod, hogy nélküled mennyire gyengék vagyunk. Állj híveid mellett a megpróbáltatás idején, és add meg nekik erősítő kegyelmedet! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

vagy
32. A PÁPÁKRÓL VAGY LELKIPÁSZTOROKRÓL
Pap: Kérjük, testvéreim, Krisztus Urunkat, a jó Pásztort, hogy mutassa meg szeretetét irántunk, és hallgassa meg kéréseinket!
Lektor: 1. Urunk, te vagy a pásztorok fejedelme: ne hagyd Egyházadat szent és kiváló lelkipásztorok nélkül!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Aki nyájadat Péterre és utódaira bíztad, add, hogy N. pápánk az apostoli lelkű szent főpapok nyomdokait kövesse!
3. Aki jóságosan tanítod és neveled a népeket, ne engedd, hogy a világ elveszítse érzékét a lelki táplálék iránt!
4. Aki ismered tieidet, ne engedd, hogy egy is elvesszen azok közül, akikért véredet ontottad!
5. Aki válladra veszed a gyengét, és felkutatod az elveszett bárányt, erősítsd meg gyenge hitünket, és térítsd vissza magadhoz azokat, akik elhagytak téged!
(6. Aki életedet adtad juhaidért, öleld szent Szívedre N.-t és többi elhunyt testvérünket!)
Pap: Urunk, Jézus Krisztus, hallgasd meg néped kéréseit, és örvendeztesd meg nyájadat a pásztorok gondosságával, a pásztorokat pedig a rájuk bízott lelkek engedelmességével! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül. - mai igehifetés
  2017-05-23 11:05:56, kedd
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül.
A nép - Pál ellenfeleinek biztatására - Filippiben is Pál és Szilás ellen fordult, a bírák pedig letépték róluk a ruhát, és megvesszőztették őket. Sok ütést mértek rájuk, majd börtönbe vetették őket. A börtönőrnek meghagyták, hogy gondosan ügyeljen rájuk. A kapott parancs értelmében a belső börtönbe vetette őket, és lábukat kalodába zárta.
Éjféltájban Pál és Szilás zsoltárokat énekelve dicsérték Istent, a foglyok pedig hallgatták őket. Ekkor hirtelen olyan erős földrengés támadt, hogy még a börtön alapfalai is beleremegtek. Az ajtók hirtelen mind kinyíltak, és mindenkiről leoldódtak a bilincsek.
Amikor álmából fölriadva a börtönőr látta, hogy a börtön ajtói tárva-nyitva állnak, kihúzta kardját, és öngyilkosságot akart elkövetni. Azt hitte ugyanis, hogy a foglyok megszöktek. Pál azonban harsány hangon rákiáltott: ,,Ne tégy kárt magadban, hiszen mindnyájan itt vagyunk!"
Az őr világosságot kért, berohant, és remegve borult Pál és Szilás lábához; majd pedig kivezette őket, és ezt kérdezte: ,,Uraim, mit kell tennem, hogy üdvözüljek?" Azok így válaszoltak: ,,Higgy az Úr Jézusban, és házad népével együtt üdvözülsz!"
Ezután hirdették neki és egész háza népének Isten igéjét. Ő pedig éjnek idején, még abban az órában megmosta sebüket, és rögtön meg is keresztelkedett minden hozzátartozójával együtt. Bevezette őket otthonába, és asztalt terített nekik. Az Istenbe vetett hit örömmel töltötte el őt és egész háza népét.
Ez az Isten igéje.
ApCsel 16,22-34

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Uram, a te jobb kezed * megszabadít engem! Vö. 4a. vers.
Vagy: Alleluja. 12. szám.
Előénekes: Ünnepellek, Uram, szívem mélyéből, * mert meghallgattad ajkam igéit.
Angyalaid előtt zsoltárt éneklek, * magasztallak téged, Istenem.
Hívek: Uram, a te jobb kezed * megszabadít engem!
Vagy: Alleluja.
E: Szent nevedet mindig megvallom, * irgalmadért és igaz voltodért.
Amely napon hozzád kiáltok, hallgass meg engem, * gyarapítsd az erőt lelkemben.
H: Uram, a te jobb kezed * megszabadít engem!
Vagy: Alleluja.
E: Megszabadít engem a te jobb kezed, * az Úr javamra dönti el ügyem.
Örökké tart, Uram, a te irgalmad, * ne vesd meg kezed alkotásait.
H: Uram, a te jobb kezed * megszabadít engem!
Vagy: Alleluja.
Zsolt 137,l-2a.2bc-3.7c-8

ALLELUJA
Jézus mondja: † ,,Az Igazság Lelkét küldöm nektek. * Ő minden igazságra megtanít titeket." Jn 16,7 és 13 - 5. tónus.

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézusnak el kell távoznia az apostolok köréből, hogy eljöjjön a Szentlélek.
Búcsúbeszédében Jézus ezt mondotta tanítványainak:
,,Most elmegyek ahhoz, aki küldött engem. Senki sem kérdi közületek: hová mégy? De mivel ezt mondtam nektek, szomorúság tölti el szíveteket.
Pedig én az igazságot mondom: Jobb nektek, ha én elmegyek, mert ha nem megyek el, a Vigasztaló nem jön el hozzátok. De ha elmegyek, majd elküldöm őt nektek.
Amikor eljön, meggyőzi majd a világot a bűnről, az igazságról és az ítéletről. A bűnről: mert nem hittek bennem. Az igazságról: mert az Atyához megyek, és már nem láttok engem. Az ítéletről: mert a világ fejedelmét már elítélték."
Ezek az evangélium igéi.
Jn 16,5-11

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
A húsvéti idő köznapjaira III.
Pap: Testvéreim! Esedezzünk az örök Istenhez, hogy töltsön el minket a világot legyőző hit ereje, és a lángot, amelyet az ő kegyelme gyújtott bennünk, semmiféle kísértés ne tudja kioltani! (Gelasianum)
Lektor: 1. Imádkozzunk Szentatyánkért, N. pápáért, hogy a kormányzás terhét Isten akarata szerint viselje!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Imádkozzunk egyházmegyénkért: N. püspök atyánkért, papjainkért és a hívekért, hogy az Úr adjon mindenkinek élő hitet és apostoli buzgóságot!
Hívek: Kérünk téged...
3. Imádkozzunk a népek vezetőiért, hogy igazságban és szeretetben munkálják a békét!
Hívek: Kérünk téged...
4. Imádkozzunk egyházközségünk tagjaiért, hogy a szent ünnepek elmúltával a hétköznapok gondjai között se veszítsék el Isten kegyelmének menyegzős köntösét!
Hívek: Kérünk téged...
5. Imádkozzunk távollévő testvéreinkért, különösen azokért, akik még elzárták magukat a húsvéti szentségek életadó erejétől!
Hívek: Kérünk téged...
Pap: Mindenható, örök Isten! Hallgasd meg könyörgésünket, légy védelmezőnk nappal és oltalmazónk éjszaka, hogy az idők változásai között a te változatlan szeretetedben legyen erősségünk és támaszunk. Krisztus, a mi Urunk által. (Nagy Szent Gergely)
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Mária Magdolna története magyarul
  2017-05-23 10:54:12, kedd
 
  Videó Link

Abel Ferrara kinyilatkoztató filmjében a független író-rendező Tony Childress (Matthew Modine) filmet forgat Ez az én vérem címmel, melyben magára osztja Jézus Krisztus szerepét, Mária Magdolnát pedig a tehetséges Marie Palesi (Juliette Binoche) alakítja. Minden a legnagyobb rendben folyik egészen a forgatás végéig, amikor is Marie képtelen beletörődni, hogy a történet befejeződött. Ahelyett, hogy Tonyval visszatérne New Yorkba Jeruzsálem felé veszi útját, hogy folytathassa szerepében megkezdett spirituális útját. Miközben a műsor hihetetlen nézettséget ér el, ő és felesége (Heather Graham) személyes krízist élnek át, mely lelkileg felkészületlenül éri őket.

Szereplők
Marie Palesi/Mária Magdolna Juliette Binoche
Tony Matthew Modine
Ted Forest Whitaker
Elizabeth Heather Graham
Gretchen Mol Marion Cotillard
Brenda Sax Stefania Rocca


nicelife.hu/ oldalon: Mária Magdolna c. film Ismertetése és videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2130
  • e Hét: 25190
  • e Hónap: 58344
  • e Év: 292091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.