Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Csőben sült sütőtök
  2017-11-20 23:46:54, hétfő
 
  Csőben sült sütőtök

Hozzávalók

50 dkg burgonya

frissen őrölt bors
2 fej lila hagyma
50 dkg sütőtök
2 gerezd fokhagyma
6 dkg vaj + a formához
15 dkg sajt
2 dl húsleves-alaplé
1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

A burgonyát, a lila hagymát és a sütőtököt meghámozzuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát zúzzuk finomra.
Egy réteg burgonyát teszünk a kivajazott tűzálló tálba, megsózzuk és megborsozzuk, majd elrendezzünk rajta egy adag hagymakarikát. Végül rámorzsolunk kevés vajat.
Erre rétegezzük a sütőtökszeleteket, kevés fokhagymát teszünk rá, és folytatjuk a rétegezést úgy, hogy felülre burgonya és hagyma kerüljön. Közben minden réteget megsózunk és megborsozunk. Végül megszórjuk a lereszelt sajttal.
Felöntjük az egészet az alaplével, lefedjük, majd 180 fokos sütőben 60 percig sütjük. Ekkor levesszük róla a fedőt és aranyszínűre sütjük. Meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és tálaljuk.





PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Pihe-puha almás pite
  2017-11-20 23:43:28, hétfő
 
  Pihe-puha almás pite

Hozzávalók

A töltelékhez:
1,5 kg alma
cukor (ízlés szerint)
1 tk őrölt fahéj
4 dkg vaníliás pudingpor
A tésztához:
4 db tojássárgája
15 dkg margarin
1 tk cukor
1/2 dl tej
3 dkg élesztő
30 dkg liszt
1 csipet só
1 ek zsemlemorzsa
A tetejére:
1 db felvert tojás


Elkészítés

Az almát meghámozzuk, a magházat kivájjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral és a fahéjjal, és megpároljuk. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a pudingport.
Habosra keverjük a tojássárgáját a margarinnal, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet és a sót, majd alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk a tésztát, és mindkettőt kinyújtjuk 23×34 cm-es tepsi méretűre. Bőven megszórjuk zsemlemorzsával, majd az egyik lapra ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket, és befedjük a másik tésztalappal. Letakarjuk egy konyharuhával, és 3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
Ezután megkenjük felvert tojással, és villával megszurkáljuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük (amikor elkezd pirulni a teteje, lefedjük fóliával, hogy nehogy megégjen).





Vass Lászlóné ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Pulykamell baconös édesburgonyával
  2017-11-20 23:40:30, hétfő
 
  Pulykamell baconös édesburgonyával

Hozzávalók

80 dkg édesburgonya
20 dkg szeletelt bacon
4 szelet pulykamell

fehér bors
olívaolaj
1,5 dl tejszín
1 csokor snidling
1 csomag saláta-mix
gránátalma

Elkészítés

Az édesburgonyát meghámozzuk, negyedeljük, és baconbe tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A pulykamellszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés olívaolajon megsütjük.
Kivesszük a húst a serpenyőből, beleöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a felaprított snidlinget. Beforraljuk, majd a húst a szósszal, a salátával, a gránátalma magjaival és a baconös édesburgonyával tálaljuk.





Gallicoop

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Frankfurti leves virslivel
  2017-11-20 23:37:41, hétfő
 
  Frankfurti leves virslivel

Hozzávalók

2 db burgonya
2 db sárgarépa
1 db kelkáposzta (kisebb)
1 l zöldségleves (lehet kockából is)

bors
köménymag
1 pohár kefir
4 db pulykavirsli

Elkészítés

A burgonyát és a répát meghámozzuk, apróra vágjuk. A kelkáposztát megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.
A burgonyát és a répát beletesszük a zöldséglevesbe, főzzük pár percig, majd hozzáadjuk a kelkáposztacsíkokat. Ne főzzük túl, maradjanak a zöldségek roppanósak. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele köménymagot.
Egy merőkanál levest összeturmixolunk a kefirrel, majd visszaöntjük. Beletesszük a karikára vágott virslit, és 2 perc múlva lezárjuk a hőt.





Gallicoop

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Boldog hetet!
  2017-11-20 22:32:41, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 281 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4892
  • e Hét: 14395
  • e Hónap: 28300
  • e Év: 158007
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.