Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Fűszeres céklalekvár
  2018-10-24 20:58:41, szerda
 
 



Kínálhatjuk hideg sültekhez, sajtokhoz, túrókrémhez, de nagyon finom füstölt halakhoz is. Remek ajándékötlet!




Hozzávalók:

50 dkg cékla
1 dl vörösborecet
4 dl almalé
4-5 szem szegfűszeg
1 db egész fahéj
1 teáskanál őrölt kömény
2 db babérlevél
1 db alma
25 dkg cukor
1 teáskanál só
1 csomag lekvárzselésítő (3:1)

Főzzük meg az egész céklát, majd hűtsük le, és utána húzzuk le a héját. Reszeljük le a káposztareszelőn a megtisztított almával együtt és tegyük egy lábasba.

Öntsük hozzá az almalevet, az ecetet, tegyük bele a szegfűszeget, a babért, a kétfelé tört fahéjat, az őrölt köménymagot és a sót. Keverjük hozzá a lekvárzselésítőt, majd tegyük fel főni. Közepes lángon, állandóan kevergetve főzzük 5-6 percig, majd szórjuk bele a cukrot.

Forraljuk még további pár percig, majd töltsük tisztára mosott befőttesüvegekbe.

Zárjuk le azonnal, és állítsuk fejre pár percre, így nem kell tartósítószert használnunk az eltevéséhez.
Forrás: Link

Megjegyzés : a céklát sütöm, nem főzöm, a fűszereket ízlés szerint változtatom és egy kanál mézet is teszek bele. ( cukrot egyáltalán nem használok ) Ha kell botmixerrel pürésítem, zselét nem szoktam belerakni ( CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
10 hatásos népi orvosság sarokfájdalom enyhítésére
  2018-10-24 20:44:53, szerda
 
  A sarokfájdalom gyakori probléma, s bár csak az esetek egy részében áll mögötte komoly betegség, hosszan elhúzódik és igen kellemetlen.

A legtöbb sarokfájdalom a talpon átívelő vastag kötőszöveti szalag betegsége, a plantaris fasciitis. Ez a szerkezeti betegség abból ered, hogy ennek a szalagnak fontos szerepe van a talp izmainak és inainak, valamint a láb boltozatának a fenntartásában.

Egyes talpbetétek, sarokemelők tehermentesíthetik a plantaris fascia feszülését, ezáltal a fájdalmat. Enyhébb esetekben, vagy első terápiaként jön szóba. 1-2 hétig pihentetés mellett szóba jöhet egy nem-szteroidos gyulladáscsökkentő gyógyszeres terápia is, ha nem enyhülnek a panaszok.

Fentiek mellett van jó néhány házi praktika, ami szintén nagyon hatásos.

- Éjszakára tekerd a lábadat alufóliába, és húzz rá egy pamut zokni. Végezd el a ,,kezelést" egy hónapig, annak érdekében, hogy a probléma teljesen megszűnhessen.

- Keverj össze 1 evőkanál mézet és 50 ml jódot 1 teáskanál tengeri sóval. Tedd üvegbe. Az így elkészített keverék 5 kezelésre elegendő. Kenj belőle pamut rongyra, tedd a talpadra és folpackkal bugyoláld be. Hagyd rajta egész éjszakára. Reggel vedd le.

- Egy másik hatékony eljárás, ha egy vászon zsákban sót melegítesz és az esti órákban a talpadra teszed. Hagyd addig rajta (törülközővel átkötve), amíg ki nem hűl. 10 napig végezd el ezt a kezelést.

- Kenj 1 teáskanál mézet egy káposzta levélre, és azt tedd a talpadra. Rögzítsd rá, és hagyd rajta éjszakára. Reggel öblítsd le langyos vízzel. Ismételd meg a kezelést háromszor.

- Reszelj le egy sárgarépát, tedd több rétegű folpackba és rögzítsd a talpadra. Hagyd fent ezt a ,,kötést" egész éjszakára. Ha enyhe szúró érzést érzel, az normális, a kezelés hat. Pár kezelés után már jelentős javulást tapasztalsz.

- Zúzz össze 4 analgin és 4 aszpirin tablettát, és keverd bele 100 ml jóddal. Hagy állni 24 óráig, majd kend a talpadra és hagyd rajta minél tovább.

- Csökkenti a fájdalmat, ha javítod a talpadban, sarkadban a vérkeringést. Dörzsöld a talpadat a szőnyeghez a vérkeringés fokozása, és a fájdalom csökkenése érdekében.

- Fog egy pár friss útifű levelet és pakold be vele a fájdalmas részt. Ha megszáradtak, újakkal helyettesítsd őket. Néhány nap múlva megszűnik a fájdalom.

- Egy pamut zokniba tegyél fekete retket és húzd fel - a retek a fájdalmas részhez kerüljön. Hagyd fent éjszakára, reggel most meg a lábadat meleg vízzel.

- Három nap egymás után ismételd meg a kezelést, a fájdalom jelentősen csökkenni fog.

- Elviselhetetlen fájdalom esetén használj burgonyát! Reszeld le a krumplit és pakold be vele a talpadat. Folpackkal alaposan tekerd át a lábadat, hogy a burgonya a helyén maradjon, és ne folyjon ki az értékes leve. Hagyd fent néhány óráig, vagy akár egész éjszakára. Ismételd meg a kezelést 7-8 napig, meglátod, napról napra egyre jobban érzed majd magad.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Sarokfájdalom kezelése természetes módszerekkel
  2018-10-24 20:35:44, szerda
 
  Fájdalom a sarokban- így szüntesd meg természetesen és gyorsan!

Nagyon sok ember küzd a sarok fájdalommal, amit elsősorban a fizikai megterhelés, másodsorban az ízületi fájdalom okoz. Ha a drága krémek hosszabb távon nem hoznak eredményt, akkor itt az ideje a természetes gyógymódok tárházában körbe nézni!
A sarokfájás egy gyakori probléma, ami az esetek nagyobb részében gyorsan és magától megszűnő probléma. Lehetséges azonban olyan eset, amikor a fájdalom nem múlik vagy betegség okozza. Utóbbi esetben érdemes reumatológus szakorvossal kivizsgáltatni a sarokfájdalom okát.
Járás közben vagy futáskor a sarokcsont a testsúlyunk akár többszörösét és viselheti. Ebből adódóan meglehetősen nagy a sérülés lehetősége. A sarok fájdalma egész járásunkat fájdalmassá vagy lehetetlenné teheti. A sarok a lábfej csontjai közül a legnagyobb méretű csontunk.

A leghétköznapibb okozója a sarokfájdalomnak a talp vastag kötőszöveteinek a túlterheltsége. A talp izmai és szalagjai megvastagodnak a túlterhelés miatt, amit kiválthat a sarok ütődése, túlzott mértékű állás, az egészségügyileg nem megfelelő vagy túl lapos lábbelik, papucsok.

Íme a leghatékonyabb természetes módszerek a megszüntetésére:

Burgonya
Egy karikára vágott burgonyát helyezzünk a zokninkba éjszakára és egészen reggelik hagyjuk ott. Hatékonyan hat még a reszelt burgonya is, de ebben az esetben kötéssel, tekercseléssel rögzíteni kell a sarokhoz. 7-8 napon alatt képes megszüntetni a fájdalmat.

Só és méz
Egyforma mennyiségű sót és mézet keverjünk össze, amit alkalmazzunk az érintett területen. Egy kis géz és ragtapasz segítségével rögzítsük a sarkon, majd nylon tasakba öltöztessük a lábat. Húzzunk rá egy zoknit és aludjunk így. 10 napon belül a türelem meghozza gyümölcsét!

Aszpirin tinktúra
10 aszpirin tablettát törjünk porrá (kb. 200 mg), majd keverjük össze orvosi alkohollal és 2 napig pihentessük a lábat. Néhány géz lapot áztassunk a keverékbe, majd helyezzük a sarkunkra. Húzzunk nylon tasakot a lábra, majd rá egy zoknit és hagyjuk hatni egész éjszakán át. Reggel alaposan mossuk meg a lábat és ajánlatos egy zsíros krémmel bekenni utána.
Link

Nagyon jó szakanyag található a következő linken : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Szép hölgy
  2018-10-24 20:27:43, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Szép kék hosszúruha.
  2018-10-24 13:46:49, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Rózsaszínruhás hölgy a hintán
  2018-10-24 13:45:21, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Mezítláb a tarlón
  2018-10-24 13:44:24, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Mezitláb a mezőn
  2018-10-24 13:43:07, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
A hajszárítás rejtelmei
  2018-10-24 13:39:19, szerda
 
  Te a hajad melyik részét szárítod meg először? 4 hiba, amitől szárazak és töredezettek lesznek a tincsek.
A hajszárítás rengeteg kárt okozhat a tincsekben, főleg akkor, ha nem figyelsz néhány fontos dologra.

Hajmosás után az ideális a szálak számára az lenne, ha mindenki hagyná magától, a levegőn megszáradni a tincseit. Ez viszont általában az időhiány - vagy télen a hideg - miatt nem megvalósítható, nem beszélve arról, hogy így a többségnek kuszára, kissé kócosra áll be a frizurája.
A hajszárító használata így tehát a legtöbbször elkerülhetetlen.

Néhány fontos dologra figyelve azonban nagymértékben csökkentheted a forró levegő roncsoló hatását. Ha ezeket beveted, rövid időn belül látványosabb szebb, fényesebb és egészségesebb lesz a hajkoronád.A hajszárító még károsabb is lehet. Egy rossz hajszárító rengeteg kárt okozhat, ezért érdemes beruházni egy minőségi darabra, ami ionizáló hatással is rendelkezik. Ez segít megőrizni a szálak nedvességtartalmát, megelőzi a kiszáradásukat, javítja az állapotukat, és könnyebb kifésülhetőséget, selymesebb, fényesebb hajat eredményez.

Ráadásul gyorsabban szárazra fújja a frizurát, így kevesebb ideig kell kitenni azt a forró levegőnek. De nemcsak a hajszárító típusa, hanem a karbantartása is fontos. Rendszeresen - legalább kéthetente - ajánlott alaposan kitisztítani.

Törölközőbe csavarva. A legtöbb nő a zuhanyból kiugorva megtörli, majd törölközőbe csavarja a haját, és sokan 20-30 percig is úgy hagyják szárítás előtt. Nem csoda, hogy senki nem gondolná azt, hogy ez is káros lehet, pedig sajnos így van. Az anyag és a súrlódás miatt a szálak sérülhetnek, és le is törhetnek, főleg azért, mert vizesen még az átlagosnál is jóval sérülékenyebbek. Jobb megoldás csak óvatosan felitatni a nedvességet a hajról, aztán nyúlni is rögtön a hajszárítóért.Fésülés - túl korán.

Nemcsak a törölköző tehet rosszat, hanem a túl korai fésülés is. Nem szabad rögtön a mosás után, teljesen vizesen fésülni a hajat, mert így a tincsek erősebben roncsolódnak, és töredezetté válnak. Először szárítani kell picit rajtuk, majd akkor kibogozni a szálakat, amikor már csak kicsit nedvesek. Így az elektromosságtól szálló hajkorona egyaránt elkerülhető.

A szárítás iránya sem mindegy.Logikusnak és magától értetődőnek tűnhet, hogy a fejedet előrehajtva szárítsd a hajadat, és a tarkódnál kezdd az egész folyamatot. Ez viszont valójában szintén nem jó ötlet - legalábbis a frizurára nézve. Ha ugyanis valaki hátulról kezdi, akkor, mire a fejtetőhöz és a homlokvonalhoz ér, a szálak megkeményednek, nehezen formázhatóvá válnak. Így a beszárítás több időt és fésülést vesz majd igénybe, ami roncsolhatja a tincseket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 177 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 772
  • e Hét: 17439
  • e Hónap: 48925
  • e Év: 253626
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.