Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     3/52 oldal   Bejegyzések száma: 514 
Indonéz tésztasaláta
  2017-10-31 13:37:38, kedd
 
  Indonéz tésztasaláta

Hozzávalók

20 dkg vékony metélt tészta
1 db kígyóuborka
1 db kaliforniai paprika
0,5 db vöröshagyma
4 ek szójaszósz
1 db citrom
1 ek fenyőmag
2 db tojás

Elkészítés

A tésztát sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük.
Hozzáadjuk a kis hasábokra vágott uborkát és paprikát, majd a karikákra vágott hagymát.
Meglocsoljuk szójaszósszal és a citrom levével, végül rátesszük a cikkekre vágott kemény tojást, és megszórjuk a fenyőmaggal.





Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Györgyi néni tésztasalátája
  2017-10-12 23:16:19, csütörtök
 
  Györgyi néni tésztasalátája

Hozzávalók

80 dkg tejföl
20 dkg majonéz
2 ek mustár
1 db citrom leve
2 ek porcukor
50 dkg orsótészta

1 db sárgarépa
1 db alma (nagy)
2 db lila hagyma
1 db paprika (piros húsú)
6 db csemege uborka
1 fej jégsaláta

Elkészítés

A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a citromlevet és a porcukrot egyneművé keverjük (ha szükséges, porcukorral vagy mustárral tovább ízesítjük), majd a hűtőbe tesszük.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben aldentére főzzük, majd leszűrjük.
A megtisztított sárgarépát és az almát lereszeljük, a lila hagymát és a paprikát felkockázzuk, az uborkát felkarikázzuk, a jégsalátát felaprítjuk.
Ezután egy nagy tálban összekeverjük a tésztát, a zöldségeket és a tartármártást, és néhány órára a hűtőbe tesszük.





ÍME A RECEPT VIDEÓN: Link


DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Tavaszi burgonyasaláta pestóval
  2017-09-06 22:32:31, szerda
 
  Tavaszi burgonyasaláta pestóval

Hozzávalók

75 dkg burgonya

2 db tojás
1 csokor hónapos retek
1/2 db kígyóuborka
1 csokor újhagyma
A pestóhoz:
5 dkg tökmag
2 gerezd fokhagyma
1 db piros csilipaprika
2 csokor petrezselyem
8 cl napraforgóolaj
5 dkg hegyi vagy más kemény sajt
1 dl zöldségleves-alaplé
2 ek citromlé

frissen őrölt bors


Elkészítés

Forrásban levő sós vízben megfőzzük a burgonyát héjában kb. 20 perc alatt, majd hideg vízzel leöblítjük és állni hagyjuk.
Közben a tojásokat keményre főzzük 10 perc alatt, majd meghámozzuk és hűlni hagyjuk. Néhány reteklevelet megmosunk és félreteszünk. A megtisztított, illetve megmosott retket és uborkát vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk, a megtisztított újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
A pestóhoz egy felhevített serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a tökmagot, majd kivesszük. A meghámozott fokhagymát és a megmosott, kicsumázott csilipaprikát durvára aprítjuk. A petrezselymet leöblítjük és lerázzuk vagy konyhai papírtörlőn leszárítjuk. A kihűlt magvakat, a félretett retek- és a lecsipkedett petrezselyemleveleket, valamint a fokhagymát és a csilipaprikát késes aprítógépbe tesszük, és 6 cl olajjal együtt durvára pürésítjük. Végül belekeverjük a finomra reszelt sajtot.
A burgonyát meghámozzuk és egy nagy tálba daraboljuk. Megöntözzük az alaplével, a citromlével és a maradék 2 cl olajjal, sóval, borssal ízesítjük, majd állni hagyjuk kb. 15 percig. Közben a tojásokat meghámozzuk és félbevágjuk vagy felszeleteljük. Az előkészített retket, uborkát és újhagymát a burgonyához adjuk, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk a pestóval. A kemény tojással díszítve tálaljuk.





Megjegyzés

Kiváló köret sült vagy grillhúsokhoz. Vegetáriánusok főételként fogyaszthatják.
Dobozban szállítható munkahelyi ebédnek is tökéletes.
MME

PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Friss görög saláta
  2017-09-01 23:27:19, péntek
 
  Friss görög saláta

Hozzávalók

1 db kígyóuborka
4 db paradicsom
1 db lila hagyma
15 dkg olívabogyó
1/2 db citrom leve
tengeri só
őrölt bors
1 tk oregánó
20 dkg feta
4 ek olívaolaj

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, és felaprítjuk.
Egy tálban összekeverjük az uborkát, a paradicsomot, a lila hagymát és az olívabogyót, majd meglocsoljuk a citromlével, és összekeverjük.
Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk oregánóval, majd hozzáadjuk a felkockázott feta sajtot. Végül meglocsoljuk az olívaolajjal, összekeverjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Hagymás-tejfölös mártogatós
  2017-08-27 00:39:58, vasárnap
 
  Hagymás-tejfölös mártogatós

Hozzávalók

1 szál póréhagyma
4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db biocitrom
1,5 ek olívaolaj
30 dkg tejföl
20 dkg ricotta
2 db uborka
1 maréknyi lestyánlevél
nyers zöldségek (pl. sárgarépa, uborka, szárzeller, paprika)



Elkészítés

A megtisztított pórét és 3 szál újhagyma fehér részét vékonyan felszeleteljük. Az újhagyma zöldjét külön felkarikázzuk, a meghámozott fokhagymát finomra vágjuk. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
A lábosban felhevített olajon a pórét és az újhagyma fehér részét a fokhagymával és a citromhéjjal együtt pároljuk 3 percig. Hozzáadjuk az újhagyma zöldjét és a citromlé felét, majd a felére beforraljuk. Ezután levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk 15 percig. Belekeverjük a tejfölt, a ricottát, valamint a maradék citromlét, és megsózzuk.
A megmosott vagy meghámozott uborkát durvára reszeljük, besózzuk és állni hagyjuk 10 percig. Közben a lestyánt finomra aprítjuk, a maradék újhagymát vékonyra karikázzuk. A kinyomkodott uborkát összeforgatjuk a lestyánnal, az újhagymával és a tejfölös keverékkel, majd sóval ízesítjük. A rudakra vágott nyers zöldségekkel kínáljuk.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Joghurtos padlizsánkrém (laktózmentes recept)
  2017-08-24 21:53:26, csütörtök
 
  Joghurtos padlizsánkrém (laktózmentes recept)

Hozzávalók

3 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek majonéz
1 ek mustár
2 ek joghurt
1 ek olaj

bors


Elkészítés

A padlizsánokat megmossuk, héjastul egy sütlapra helyezzük, majd 200 fokon, másfél órán át sütjük.
Meghámozzuk, és a belsejét egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprítógéppel pépesített hagymát, a mustárt, a majonézt, a joghurtot és az olajat, sózzuk borsozzuk és alaposan összekeverjük. Egy órára ahűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Pirított baguette-szeletekre kenve tálaljuk, de mártogatósként is tökéletes vendégváró.





Nézd meg az elkészítést videón!

Link

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Grillezett kukorica csilis vajjal
  2017-08-21 21:40:12, hétfő
 
  Grillezett kukorica csilis vajjal

Hozzávalók

1 db piros csilipaprika
5 szem szegfűbors
7,5 dkg bacon
1 ek curry
1 tk édes-nemes paprika
10 dkg vaj

frissen őrölt bors
10 db mentalevél
4 cső kukorica (kb. 30 dkg-os)
olívaolaj a kenéshez

Elkészítés

A grillsütőt előkészítjük a sütéshez. A megmosott, megtörölt csilipaprikát a magokkal együtt finomra aprítjuk, a szegfűborsot mozsárban szétnyomkodjuk. Az apróra kockázott bacont egy kisebb edényben ropogósra kiolvasztjuk. Megszórjuk a curryvel, a pirospaprikával, a szegfűborssal, valamint az aprított csilivel, és rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, kevergetve megolvasztjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk.
A kukoricacsöveket megtisztítjuk a levelektől és a bajuszszálaktól, majd beecseteljük olajjal, és a forró rostélyon forgatás közben megsütjük kb. 12 perc alatt. A csilis vajjal megkenve fogyasztjuk.





Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Pulykamelles quinoasaláta
  2017-08-21 21:34:19, hétfő
 
  Pulykamelles quinoasaláta

Hozzávalók

40 dkg Gallicoop pulykamell
1/2 bögre quinoa
1 db kápia paprika
1 marék főtt kukorica
1 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 csokor petrezselyem
1 db citrom leve citrom
4-5 db aszalt sárgabarack
3 ek olívaolaj

bors

Elkészítés

A pulykamellet falatnyi kockára vágjuk. 1 ek olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben, rádobjuk a pulykamellet. Sózzuk, borsozzuk, préselt fokhagymával ízesítjük, 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük, félretesszük.
A quinoát megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben, leszűrjük, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt kápiát, újhagymát, főtt kukoricát, majd a felcsíkozott aszalt barackot és sült pulykamellet is hozzákeverjük.Sózzuk, borsozzuk a salátát, átkeverjük az olívaolajjal, citromlével. Felaprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.





Gallicoop

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Bulgursaláta grillezett zöldségekkel
  2017-07-28 23:25:33, péntek
 
  Bulgursaláta grillezett zöldségekkel

Hozzávalók

10 dkg bulgur
1 tk Himalája kristály só
1 db cukkini
1 db padlizsán
1 db kaliforniai paprika (piros)
2 fej lila hagyma
kókuszolaj a sütéshez
4 ek olívaolaj
1/2 db citrom leve
12 szem fekete olajbogyó
1/2 csokor menta
1/2 csokor koriander
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

A bulgurt lobogó, sós vízben puhára, de pergősre főzzük, a főzővízhez adhatunk egy csipet sáfrányt.
Közben a felkockázott cukkinit, padlizsánt, a cikkekre vágott lila hagymát, és a feldarabolt kaliforniai paprikát egy tálba tesszük. Bőven meglocsoljuk kókuszolajjal, sózzuk, borsozzuk, és jól átforgatjuk a zöldségeket az olajban.
Egy sütőpapírral lefedett sütőlapra terítjük őket, lehetőleg úgy, hogy a különböző zöldségek ne érjenek össze. Előmelegített sütőben, 220-230 fokon 25-30 percig sütjük. A kifőtt bulgurt leszűrjük, összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal, citromlével, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük az olajbogyót, a sült zöldségeket, végül a felaprított zöld fűszereket.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Uborkás dinnyesaláta
  2017-06-29 22:52:12, csütörtök
 
  Uborkás dinnyesaláta

Hozzávalók

1-2 db salátauborka (kb. 30 dkg)
1 db kezeletlen citrom
(tengeri) só
frissen őrölt bors
6 ek olívaolaj
1/2 csokor menta vagy citromfű
4 szelet görögdinnye
10 dkg feta sajt


Elkészítés

A megmosott uborkát hosszában negyedeljük, és a magos rész eltávolítása után felszeleteljük. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Az uborkát salátástálban megszórjuk sóval, borssal és a citromhéjjal, majd meglocsoljuk a 6 ek olívaolajjal és 4 ek citromlével. Jól összeforgatjuk, és állni hagyjuk kb. 30 percig.
A leöblített mentát lerázzuk, és a lecsipkedett leveleket egy kevés kivételével csíkokra metéljük. A görögdinnye héját levágjuk, magjait kikaparjuk, húsát felkockázzuk, az uborkához adjuk és összeforgatjuk. Végül rámorzsoljuk a feta sajtot és a félretett mentával díszítve tálaljuk.





DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

Tetszés szerint gazdagíthatod pirított fenyőmaggal, a feta sajt helyett pedig mini mozzarellagolyót adhatsz hozzá.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     3/52 oldal   Bejegyzések száma: 514 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1887
  • e Hét: 16759
  • e Hónap: 30664
  • e Év: 160371
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.