|
3/52 oldal
|
Bejegyzések száma: 514
|
|
|
|
2017-10-31 13:37:38, kedd
|
|
|
Indonéz tésztasaláta
Hozzávalók
20 dkg vékony metélt tészta
1 db kígyóuborka
1 db kaliforniai paprika
0,5 db vöröshagyma
4 ek szójaszósz
1 db citrom
1 ek fenyőmag
2 db tojás
Elkészítés
A tésztát sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük.
Hozzáadjuk a kis hasábokra vágott uborkát és paprikát, majd a karikákra vágott hagymát.
Meglocsoljuk szójaszósszal és a citrom levével, végül rátesszük a cikkekre vágott kemény tojást, és megszórjuk a fenyőmaggal.
Megjegyzés
Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-10-12 23:16:19, csütörtök
|
|
|
Györgyi néni tésztasalátája
Hozzávalók
80 dkg tejföl
20 dkg majonéz
2 ek mustár
1 db citrom leve
2 ek porcukor
50 dkg orsótészta
só
1 db sárgarépa
1 db alma (nagy)
2 db lila hagyma
1 db paprika (piros húsú)
6 db csemege uborka
1 fej jégsaláta
Elkészítés
A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a citromlevet és a porcukrot egyneművé keverjük (ha szükséges, porcukorral vagy mustárral tovább ízesítjük), majd a hűtőbe tesszük.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben aldentére főzzük, majd leszűrjük.
A megtisztított sárgarépát és az almát lereszeljük, a lila hagymát és a paprikát felkockázzuk, az uborkát felkarikázzuk, a jégsalátát felaprítjuk.
Ezután egy nagy tálban összekeverjük a tésztát, a zöldségeket és a tartármártást, és néhány órára a hűtőbe tesszük.
ÍME A RECEPT VIDEÓN: Link
DÖMÖTÖR VIOLA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-09-06 22:32:31, szerda
|
|
|
Tavaszi burgonyasaláta pestóval
Hozzávalók
75 dkg burgonya
só
2 db tojás
1 csokor hónapos retek
1/2 db kígyóuborka
1 csokor újhagyma
A pestóhoz:
5 dkg tökmag
2 gerezd fokhagyma
1 db piros csilipaprika
2 csokor petrezselyem
8 cl napraforgóolaj
5 dkg hegyi vagy más kemény sajt
1 dl zöldségleves-alaplé
2 ek citromlé
só
frissen őrölt bors
Elkészítés
Forrásban levő sós vízben megfőzzük a burgonyát héjában kb. 20 perc alatt, majd hideg vízzel leöblítjük és állni hagyjuk.
Közben a tojásokat keményre főzzük 10 perc alatt, majd meghámozzuk és hűlni hagyjuk. Néhány reteklevelet megmosunk és félreteszünk. A megtisztított, illetve megmosott retket és uborkát vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk, a megtisztított újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
A pestóhoz egy felhevített serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a tökmagot, majd kivesszük. A meghámozott fokhagymát és a megmosott, kicsumázott csilipaprikát durvára aprítjuk. A petrezselymet leöblítjük és lerázzuk vagy konyhai papírtörlőn leszárítjuk. A kihűlt magvakat, a félretett retek- és a lecsipkedett petrezselyemleveleket, valamint a fokhagymát és a csilipaprikát késes aprítógépbe tesszük, és 6 cl olajjal együtt durvára pürésítjük. Végül belekeverjük a finomra reszelt sajtot.
A burgonyát meghámozzuk és egy nagy tálba daraboljuk. Megöntözzük az alaplével, a citromlével és a maradék 2 cl olajjal, sóval, borssal ízesítjük, majd állni hagyjuk kb. 15 percig. Közben a tojásokat meghámozzuk és félbevágjuk vagy felszeleteljük. Az előkészített retket, uborkát és újhagymát a burgonyához adjuk, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk a pestóval. A kemény tojással díszítve tálaljuk.
Megjegyzés
Kiváló köret sült vagy grillhúsokhoz. Vegetáriánusok főételként fogyaszthatják.
Dobozban szállítható munkahelyi ebédnek is tökéletes.
MME
PALCSEK ZSUZSANNA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-09-01 23:27:19, péntek
|
|
|
Friss görög saláta
Hozzávalók
1 db kígyóuborka
4 db paradicsom
1 db lila hagyma
15 dkg olívabogyó
1/2 db citrom leve
tengeri só
őrölt bors
1 tk oregánó
20 dkg feta
4 ek olívaolaj
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, és felaprítjuk.
Egy tálban összekeverjük az uborkát, a paradicsomot, a lila hagymát és az olívabogyót, majd meglocsoljuk a citromlével, és összekeverjük.
Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk oregánóval, majd hozzáadjuk a felkockázott feta sajtot. Végül meglocsoljuk az olívaolajjal, összekeverjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-08-27 00:39:58, vasárnap
|
|
|
Hagymás-tejfölös mártogatós
Hozzávalók
1 szál póréhagyma
4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db biocitrom
1,5 ek olívaolaj
30 dkg tejföl
20 dkg ricotta
2 db uborka
1 maréknyi lestyánlevél
nyers zöldségek (pl. sárgarépa, uborka, szárzeller, paprika)
só
Elkészítés
A megtisztított pórét és 3 szál újhagyma fehér részét vékonyan felszeleteljük. Az újhagyma zöldjét külön felkarikázzuk, a meghámozott fokhagymát finomra vágjuk. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
A lábosban felhevített olajon a pórét és az újhagyma fehér részét a fokhagymával és a citromhéjjal együtt pároljuk 3 percig. Hozzáadjuk az újhagyma zöldjét és a citromlé felét, majd a felére beforraljuk. Ezután levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk 15 percig. Belekeverjük a tejfölt, a ricottát, valamint a maradék citromlét, és megsózzuk.
A megmosott vagy meghámozott uborkát durvára reszeljük, besózzuk és állni hagyjuk 10 percig. Közben a lestyánt finomra aprítjuk, a maradék újhagymát vékonyra karikázzuk. A kinyomkodott uborkát összeforgatjuk a lestyánnal, az újhagymával és a tejfölös keverékkel, majd sóval ízesítjük. A rudakra vágott nyers zöldségekkel kínáljuk.
FAZEKAS KIRA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-08-24 21:53:26, csütörtök
|
|
|
Joghurtos padlizsánkrém (laktózmentes recept)
Hozzávalók
3 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek majonéz
1 ek mustár
2 ek joghurt
1 ek olaj
só
bors
Elkészítés
A padlizsánokat megmossuk, héjastul egy sütlapra helyezzük, majd 200 fokon, másfél órán át sütjük.
Meghámozzuk, és a belsejét egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprítógéppel pépesített hagymát, a mustárt, a majonézt, a joghurtot és az olajat, sózzuk borsozzuk és alaposan összekeverjük. Egy órára ahűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Pirított baguette-szeletekre kenve tálaljuk, de mártogatósként is tökéletes vendégváró.
Nézd meg az elkészítést videón!
Link
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-08-21 21:40:12, hétfő
|
|
|
Grillezett kukorica csilis vajjal
Hozzávalók
1 db piros csilipaprika
5 szem szegfűbors
7,5 dkg bacon
1 ek curry
1 tk édes-nemes paprika
10 dkg vaj
só
frissen őrölt bors
10 db mentalevél
4 cső kukorica (kb. 30 dkg-os)
olívaolaj a kenéshez
Elkészítés
A grillsütőt előkészítjük a sütéshez. A megmosott, megtörölt csilipaprikát a magokkal együtt finomra aprítjuk, a szegfűborsot mozsárban szétnyomkodjuk. Az apróra kockázott bacont egy kisebb edényben ropogósra kiolvasztjuk. Megszórjuk a curryvel, a pirospaprikával, a szegfűborssal, valamint az aprított csilivel, és rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, kevergetve megolvasztjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk.
A kukoricacsöveket megtisztítjuk a levelektől és a bajuszszálaktól, majd beecseteljük olajjal, és a forró rostélyon forgatás közben megsütjük kb. 12 perc alatt. A csilis vajjal megkenve fogyasztjuk.
Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-08-21 21:34:19, hétfő
|
|
|
Pulykamelles quinoasaláta
Hozzávalók
40 dkg Gallicoop pulykamell
1/2 bögre quinoa
1 db kápia paprika
1 marék főtt kukorica
1 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 csokor petrezselyem
1 db citrom leve citrom
4-5 db aszalt sárgabarack
3 ek olívaolaj
só
bors
Elkészítés
A pulykamellet falatnyi kockára vágjuk. 1 ek olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben, rádobjuk a pulykamellet. Sózzuk, borsozzuk, préselt fokhagymával ízesítjük, 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük, félretesszük.
A quinoát megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben, leszűrjük, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt kápiát, újhagymát, főtt kukoricát, majd a felcsíkozott aszalt barackot és sült pulykamellet is hozzákeverjük.Sózzuk, borsozzuk a salátát, átkeverjük az olívaolajjal, citromlével. Felaprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Gallicoop
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-07-28 23:25:33, péntek
|
|
|
Bulgursaláta grillezett zöldségekkel
Hozzávalók
10 dkg bulgur
1 tk Himalája kristály só
1 db cukkini
1 db padlizsán
1 db kaliforniai paprika (piros)
2 fej lila hagyma
kókuszolaj a sütéshez
4 ek olívaolaj
1/2 db citrom leve
12 szem fekete olajbogyó
1/2 csokor menta
1/2 csokor koriander
1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés
A bulgurt lobogó, sós vízben puhára, de pergősre főzzük, a főzővízhez adhatunk egy csipet sáfrányt.
Közben a felkockázott cukkinit, padlizsánt, a cikkekre vágott lila hagymát, és a feldarabolt kaliforniai paprikát egy tálba tesszük. Bőven meglocsoljuk kókuszolajjal, sózzuk, borsozzuk, és jól átforgatjuk a zöldségeket az olajban.
Egy sütőpapírral lefedett sütőlapra terítjük őket, lehetőleg úgy, hogy a különböző zöldségek ne érjenek össze. Előmelegített sütőben, 220-230 fokon 25-30 percig sütjük. A kifőtt bulgurt leszűrjük, összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal, citromlével, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük az olajbogyót, a sült zöldségeket, végül a felaprított zöld fűszereket.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-06-29 22:52:12, csütörtök
|
|
|
Uborkás dinnyesaláta
Hozzávalók
1-2 db salátauborka (kb. 30 dkg)
1 db kezeletlen citrom
(tengeri) só
frissen őrölt bors
6 ek olívaolaj
1/2 csokor menta vagy citromfű
4 szelet görögdinnye
10 dkg feta sajt
Elkészítés
A megmosott uborkát hosszában negyedeljük, és a magos rész eltávolítása után felszeleteljük. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Az uborkát salátástálban megszórjuk sóval, borssal és a citromhéjjal, majd meglocsoljuk a 6 ek olívaolajjal és 4 ek citromlével. Jól összeforgatjuk, és állni hagyjuk kb. 30 percig.
A leöblített mentát lerázzuk, és a lecsipkedett leveleket egy kevés kivételével csíkokra metéljük. A görögdinnye héját levágjuk, magjait kikaparjuk, húsát felkockázzuk, az uborkához adjuk és összeforgatjuk. Végül rámorzsoljuk a feta sajtot és a félretett mentával díszítve tálaljuk.
DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő
Tetszés szerint gazdagíthatod pirított fenyőmaggal, a feta sajt helyett pedig mini mozzarellagolyót adhatsz hozzá.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
3/52 oldal
|
Bejegyzések száma: 514
|
|
|
|
2018. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
84 db bejegyzés |
e év: |
2277 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1887
- e Hét: 16759
- e Hónap: 30664
- e Év: 160371
|
|
|