Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát!
  2017-09-11 23:55:48, hétfő
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Mentás echinacea spray torokfájás, köhögés és kellemetlen...
  2017-09-11 23:53:15, hétfő
 
  Mentás echinacea spray torokfájás, köhögés és kellemetlen lehelet enyhítésére!

Az alábbiakban a híres botanikus, Rosemary Gladstar feljegyzései alapján készült receptet mutatjuk be, mely a hűvös idő beköszöntével jól fog minden háztartásban, mivel enyhíti a torokfájást és hatásos ellenszere, a kellemetlen leheletnek is.






Bevallása szerint, a botanikus nő már az első tünetek megjelenésekor, óránkét használta a sprayt, ez éjszaka, a torok kiszáradására is megoldást nyújt.

Ez a gyógymód alkalmazható mandulagyulladás és torokfertőzés esetén is.

A kutatások kimutatták, hogy az echinacea használata 50%-al csökkenti a hűléses megbetegedéseket, valamint egy nappal lerövidíti a gyógyulás folyamatát. Gyógyító hatását, a benne található poliszacharidoknak köszönheti, melyek megakadályozzák a mikrobák elterjedését. A fertőzés helyére kerülve, az echinacea, az immunrendszer stimulátoraként működik, fokozva a fehérvérsejtek termelődését, melyeknek a fertőzés leküzdésében van szerepük. Mivel stimulálja az immunrendszert, hozzájárul ez által a gyorsabb gyógyuláshoz.
A mentás echinacea - spray receptje

Hozzávalók:

60 ml echinacea kivonat
30 ml desztillált víz
6-8 csepp menta illóolaj

Vagy

60 ml echinacea tinktúra
60 ml glicerin vagy méz
60 ml víz
1-2 csepp menta illóolaj

Elkészítése:

Az echinacea kivonat használata bakteriális és vírusos légúti megbetegedés esetén javallott, hiszen erősíti a szervezet immunrendszerét a nátha elleni harcban. Javasolt az echinacea alkoholmentes változatának az alkalmazása.

A fenti hozzávalókat keverjük össze, majd öntsük egy szórófejes üvegbe és szükség szerint használhatjuk.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Hogyan készítsünk a dió zöld héjából teát, mely több...
  2017-09-11 23:50:03, hétfő
 
  Hogyan készítsünk a dió zöld héjából teát, mely több betegségre is gyógymód lehet?

A dió zöld héja köztudottan nagyon gazdag természetes C-vitaminforrás, de ugyanakkor jódtartalma is jelentős. Ahogyan maga a dió is, a zöld héj valóságos tárhaza a természet ,,gyógyszertárának".






Megszárítva és összetörve teát készíthetünk belőle, mely számos betegség gyógyításában segítségünkre lehet.
Hogyan készítsük el a kevert zöld dióhéj főzetet?

Egy edényben kimérünk 250 ml vizet, majd hozzáadunk 4 kiskanál megszárított és összetört zöld héjat és ezt a keveréket 8 órán keresztül hagyjuk szobahőmérsékleten, majd leszűrjük. Az így kapott dióhéj levet félretesszük.

A leszűrt diólevél őrleményt egy csésze vízzel 5 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni és ezt követően leszűrjük. Végül a két főzetet összekeverjük, melynek mennyisége kb. fél liter lesz.

Ezt a keveréket használhatjuk a szervezetben található bélférgek kitisztítására a következő képen: az elkészített főzetből naponta 0,5-1 litert fogyasztunk el kúraszerűen 12 napon keresztül. Végbélgiliszta kezelése esetén ezzel párhuzamosan ülő fürdőt is vehetünk ugyanezzel a főzettel.

Zöld dióhéj főzet elkészítése:

Egy inox edénybe főni teszünk 500 ml vizet és hozzáadunk egy kanál szárított, összetört zöld dióhéjat. Hagyjuk főni 30 percet és az elpárolgott vizet mindig utána pótoljuk. Az így kapott főzetet gézen keresztül leszűrjük és ízlés szerint mézzel édesíthetjük.

Ebből naponta két csészével fogyaszthatunk a következő problémákra:

Szív- és érrendszeri betegség esetén: koszorúér, magas vérnyomás, infarktus
Periférikus vérkeringés betegségei esetén: visszér, trombózis, aranyér
Emésztőrendszer betegsége esetén: hányinger, görcsök, baktérium okozta hasmenés, felfúvódás
Májbetegség esetén: sárgaság, májcirrózis, elzsírosodott máj
Anyagcserezavar esetén: cukorbetegség
Bőrbetegség esetén: bőrgyulladás, gombás fertőzés
Allergiás betegség esetén: csalánkiütés, viszketés, bőrpír
Orr-fül- gége betegség esetén: orr- melléküreg gyulladás, orrvérzés, torokgyulladás
Hematológia: vérszegénység
Fogíny betegség estén: fogínygyulladás, szájpenész, fogtályog
A végbélnyílás rendellenességei: aranyér, végbél repedés, végbél viszketés

Fontos megemlíteni, hogy a fenti gyógymód nem helyettesítheti az orvosi kezelést, azt csak kiegészítő módszerként alkalmazzuk, kérjük ki családorvosunk, kezelőorvosunk tanácsát is.

Forrás: http://filantropikum.com/

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Az ősz kedvence. Miért együnk sok szőlőt?
  2017-09-11 23:47:03, hétfő
 
  Az ősz kedvence. Miért együnk sok szőlőt?

A pirostól a lilán át, egészen a fehérig, és már-már szinte feketéig számtalan színárnyalata és felhasználási módja van a szőlőnek. Ehetjük nyersen, befőttnek, dzsemnek, szőlőléként és még sorolhatnánk. Egészségünkre gyakorolt hatása pedig legalább ennyire számottevő.




Fotó: pixabay.com

A szuperélelmiszerként is emlegetett kedvenc őszi gyümölcsünk 8000 éve ismert, ekkor ültették először. Azóta egyre nagyobb területeken hódít, és mondhatni az egész világon ismerik és fogyasztják. Pozitív egészségügyi hatása van többek közt a rákos betegségek megelőzésében, a szívbetegségekre és ajánlott magas vérnyomás ellen is.

Tápértéke

Az ajánlott napi adag minimum egy csésze, kb. 32 szemből álló szőlő. Egy ilyen adag fehér vagy vörös szőlő 104 kalóriát, 1,09 g fehérjét, 0,24 gramm zsírt, rostot, 4,8 milligramm C-vitamint, 10 mikrogramm A-vitamint, 288 mg káliumot, 0,54 mg vasat és 3 mikrogramm folsavat tartalmaz.

Mivel magas víztartalma van, kiválóan hidratálja a szervezetet. Egy csésze szőlő minimálisan 70 milliliter vizet tartalmaz. Főleg a vörös szőlő nagyon sok antioxidánst tartalmaz, ezért ajánlott rendszeresen fogyasztani a szem egészségének megőrzése érdekében.
Megelőzhetjük a rákos megbetegedéseket

Erős antioxidáns, polifenol tartalma miatt képes megakadályozni, hogy kialakuljon a rák valamilyen formája a szervezetben. De a már kialakult betegséget is könnyebben le lehet küzdeni, ha sok szőlőt fogyasztunk. A mértékkel fogyasztott vörösbor is jó hatással van a szívbetegség leküzdésére.
Szívbetegség ellen

Egy bizonyos flavonoid tartalma miatt a szőlő természetes gyulladáscsökkentőként funkcionál. Véd az érelmeszesedés ellen, és képes csökkenteni a koleszterinszintet is. Csökkenti a vérnyomást, és a szervezetben fellépő gyulladásos reakciókat, megvéd az infarktus ellen is. Sok szőlő fogyasztása által fenntarthatjuk a csont-és izomtömeget, megakadályozhatjuk a vesekő kialakulását.

Mivel sok káliumot tartalmaz, kiváló vérnyomáscsökkentőnek is bizonyul. Gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig enyhíti az allergia okozta reakciókat, irritációkat is.

Forrás:http://filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A füge 10 áldásos hatása
  2017-09-11 23:39:35, hétfő
 
  Szeretjük a fügét? Jól járunk vele. Bármelyik típushoz jussunk is hozzá, egészségügyi előnyei tagadhatatlanok és még a fogyásban is segítenek!

Sokak kedvence ez a harang alakú gyümölcs, ráncos és bőrszerű külsejével - a füge az egyik legédesebb gyümölcs, ráadásul az illata is csábító! Formája, mérete és színe is különböző lehet, létezik fehér, fekete és vörös is. Legnépszerűbb változatai a fekete, az adriai füge, a barna török füge, a calymirna és a kadota. Az egészséges füge létfontosságú ásványi anyagokat és számos vitamint tartalmaz - van benne A-vitamin, B1- és B2 vitamin, különböző antioxidánsok és Omega zsírsavak. De milyen előnyei vannak?






A füge hatásai

1. A szájra

2-3 füge levél elrágcsálásával, vízzel gargalizálással le lehet győzni a rossz leheletet és a szájfekélyt is.

2. A szexuális vitalitásra

A szexuális gyengeség orvoslására a füge jó módszer. Áztassunk tejben 4-5 fügét egy egész éjszakán át, majd reggel fogyasszuk el!

3. Vesekőre

Ha 6 darab fügét egy csésze vízben felforralunk, és ezt naponta elfogyasztjuk egy hónapon át, a vesekövek megszűnhetnek.

4. Bőrproblémákra az arcon

Összetört fügéből készítsünk pakolást, amelyet felviszünk az arcra és hagyjuk száradni 15-20 percig. A pattanások, bőrproblémák remek ellenszere! A füge tejszerű leve, levele és szára is alkalmas a pattanások, szemölcsök kezelésére, akár naponta alkalmazva. Öregedést gátló hatása is ismert.






5. Cukorbetegség ellen

Mivel az egészséges füge kálium-tartalma magas, segít csökkenteni az inzulint. Fogyasszunk fügemagokat naponta, egy teáskanál mézzel keverve, hogy kordában tartsuk a diabéteszt. Érdemes egy hétig folyamatosan enni a mézes fügemagokat, hogy érezhető legyen a füge hatása. A gyümölcs levele egyébként szintén hatékony cukorbetegség ellen.

6. A csontokra

A fügében nagy mennyiségű kalcium van, amely segít a csontok erősítésében.

7. Bárányhimlőre

A betegség korai szakaszában a füge hatékony ellenszer lehet.

8. Fogyásra

Értékes rostokat tartalmaz a füge, ezért a testsúlycsökkentésben igen hatékony.

9. Torokfájásra

Keverjünk össze aszalt (száraz) fügét és mézet vízben, majd fogyasszuk el: nagy eséllyel megszabadulunk a torokfájástól.






10. Székrekedésre

Keverjünk össze 2-3 áztatott aszalt fügét egy evőkanál mézzel. Használjuk folyamatosan egy hónapon át reggelenként, és megszünteti a székrekedést.

No és nem árt néhány fontos tipp sem a fügéhez!

Mindig mossuk meg alaposan, de óvatosan! Friss fügét használjunk a legjobb eredmények elérése érdekében, és fogyasszuk rendszeresen. Amikor vágjuk, szeleteljük, mártsuk meleg vízbe a kést, hogy ne legyen olyan ragadós. A megpuhult, fonnyadt fügét kerüljük! Tároljuk a fügét a hűtő leghidegebb részében, zacskóban. Vigyázzunk viszont - ha túl sok fügét eszünk, hasmenés és fogszuvasodás lehet az eredménye.

Forrás: http://napidoktor.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Füge
  2017-09-11 23:32:20, hétfő
 
  Így néztek ki tavaly a fügéim, nagyon sok volt.





Idén sajna semmi, mert a télen elfagytak még a karvastagságú ágak is.
Gyökérből újra hajtott, ha átvészel legalább két telet, akkor megint sok lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Hamis túrógombóc (kölesgombóc)
  2017-09-11 23:13:47, hétfő
 
  Hamis túrógombóc (kölesgombóc)

Hozzávalók

20 dkg köles
3 dl kókusztej
2 db citrom
nyírfacukor
5 ek kukoricadara
2 ek kókuszzsír vagy olaj
15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

A kölest egy órára beáztatjuk, majd vízbe feltesszük főzni.
Amikor kezd puhulni és elfövi a levét, akkor 3 deci kókusztejet öntünk hozzá. Belefacsarjuk a citromok levét, a héját pedig belereszeljük és hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint) és a kukoricadarát. Folyamatosan kevergetve puhára főzzük.
A kihűlt masszából kisebb gombócokat formázunk.
A zsemlemorzsát a zsiradékon megpirítjuk, a gombócokat beleforgatjuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Villámgyors meggyes bögrés süti
  2017-09-11 23:10:09, hétfő
 
  Villámgyors meggyes bögrés süti

Hozzávalók

1 pohár kefir (150 g)
2 pohár kristálycukor
4 db tojás
1 pohár olaj
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
3 pohár liszt + a tepsihez
vaj a tepsihez
1 üveg magozottmeggy-befőtt (680 g-os)
porcukor a szóráshoz

Elkészítés

Egy tálba tesszük a kefirt, majd hozzáadjuk a kristálycukorral felhabosított tojásokat. Ezután beleforgatjuk az olajat, valamint a sütőporral és a vaníliás cukorral elvegyített lisztet. Végül alaposan összekeverjük az egészet.
A tésztamasszát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, rászórjuk az alaposan lecsepegtetett meggyet, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Végül kivesszük. és hagyjuk kissé hűlni a süteményt. Felszeletelve, némi porcukorral meghintve tálaljuk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Baconbe tekert aszalt szilvás csirkemell
  2017-09-11 23:07:12, hétfő
 
  Baconbe tekert aszalt szilvás csirkemell

Hozzávalók

50 dkg csirkemellfilé

bors
20 dkg aszalt szilva
20 dkg bacon
olaj

Elkészítés

A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal.
A kiterített szeletekre halmozzuk az aszalt szilvát, majd jó szorosan feltekerjük. A szilvával töltött filéket beborítjuk baconnel.
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, belehelyezzük a csirkemelleket, 20 percen át fedő alatt sütjük, majd fedő nélkül készre pirítjuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Köménymagos tojásleves
  2017-09-11 23:04:43, hétfő
 
  Köménymagos tojásleves

Hozzávalók

2 ek étolaj
1 fej vöröshagyma (nagyobb)
1 tk őrölt pirospaprika
1 tk köménymag
2 babérlevél
1 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
6 db tojás
1 ek ecet


Elkészítés

Egy lábasban olajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot. Hozzáadjuk a babérlevelet és ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Felöntjük 1 liter hideg vízzel és felforraljuk.
Ezután lejjebb vesszük a lángot, és - folyamatos kevergetés mellett - 2 felvert tojást belecsurgatunk a levesbe, majd óvatosan beleütjük a maradék tojást. Ekkor már nem keverjük, különben nem maradnak egyben a tojások. 5-6 percig főzzük, végül a tűzről levéve belecsorgatjuk az ecetet.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3022
  • e Hét: 17894
  • e Hónap: 31799
  • e Év: 161506
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.