Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Döglött legyek a régi fűszerben
  2023-02-15 20:47:37, szerda
 
  Döglött legyek az olajban

,,Egy döglött légytől büdös lesz és megerjed a kenőcskészítő olaja; egy kis ostobaság hatásosabb a bölcsességnél és a tisztességnél. A bölcs ember gondolatai a jóra, az ostoba gondolatai a rosszra irányulnak. Akármerre jár is az ostoba: Őbelőle hiányzik az ész, mégis azt gondolja, hogy mindenki más az ostoba." (Prédikátor 10,1-3)

Nem gyakran fordul elő, hogy a házunk válságba kerül, de a minap megtörtént, amikor a hűtőszekrényünk leállt. Pontosabban, amikor a hűtőszekrényünk már nem tartotta hidegen a dolgokat. Abban az értelemben még működött, hogy a motor zümmögött, és a lámpa kigyulladt, amikor kinyitottuk az ajtót. De hamarosan a jég egy víztócsává olvadt, és az összes fagyasztott ételünk lassan büdös péppé változott.
Ideje hívni a szerelőt. Találtunk egy kupont, amely 25 dollár kedvezményt kínált minden szervizhívásra, időpontot kértünk, és néhány órán belül egy barátságos férfi érkezett a küszöbünkre. Pár percig babrált ezzel és azzal a tárcsával, meg azzal a szerkentyűvel. Aztán ünnepélyesen bejelentette: "Azt hiszem, egy kis barátunk akadt a ventilátorba". Milyen kis barát lehet az? Néha egy egér megérzi az étel szagát, majd belegabalyodik a kondenzátor ventilátorába. Vége az egérnek és vége a hideg levegőnek.
Persze, igaza volt. Amikor eltávolította az alsó panelt, ott volt a mi kis barátunk, a halál pengéi közé szorítva. Tíz percen belül kicserélte a ventilátort, és már úton is volt. A számla valamivel több mint 200 dollár volt.
Ahogy Salamon megjegyezte, nem kell sok légy ahhoz, hogy a parfüm büdös legyen. És csak egy kis rágcsáló kell ahhoz, hogy egy nagy hűtőszekrény meghibásodjon. Hasonlóképpen, egy kis bűn is hatalmas károkat okozhat.
Hallottál már Peter Jenkinsről? Ő az az ember, aki átsétált Amerikán. Amikor befejezte az útját, valaki megkérdezte tőle, hogy volt-e valaha kedve abbahagyni. Azt mondta, igen, sokszor érezte így. Mi volt az, ami miatt úgy érezte, hogy fel akarja adni? A magas hegyek? A tűző nap? A magányos éjszakák? A veszély lehetősége? Nem, egyik sem. A homok miatt ami a cipőjében volt. Nem a nagy dolgok ártanak nekünk lelkileg. Hanem az apró dolgok - a homok a cipőben -, amelyekkel nem törődünk.
A kis dolgok nagy dolgokká válnak, az irritációk bosszúságokká, a bosszúságok pedig fájó pontokká. Idővel a fájó pontok a keserűség nyílt sebeivé válnak. A fertőzés addig terjed, amíg az egész életedet uralja.
Ezek a dolgok azért történnek, mert hagyjuk, hogy a homok a cipőnkben maradjon. A frusztráció kis vakondtúrásai, amelyekkel nem foglalkozunk, hamarosan a keserűség nagy hegyeivé válnak. Tegyük prioritássá, hogy az apró dolgokkal foglalkozzunk, mielőtt azok a kis dolgok nagyok lesznek.

Szerető Uram, védj meg ma attól, hogy ne kövessek el valami ostoba hibát, ami megszégyenít Téged, megbánt másokat, és bűnt okoz nekem. Add, hogy úgy éljek, hogy ne legyen mit megbánnom, amikor ez a nap véget ér. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8578
  • e Hét: 31222
  • e Hónap: 60534
  • e Év: 248336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.