Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Egy dolgot tudok
  2023-02-02 19:50:57, csütörtök
 
  Egy dolgot tudok

,,Minden dolognak megvan az ideje, amikor megítélik, mivel elhatalmasodott az emberi gonoszság. Senki sem tudja, hogy mi fog történni, mert ki tudná megmondani neki: mi hogyan lesz? Az ember nem tudja hatalmában tartani a szelet, bezárni sem tudja a szelet, és senkinek sincs hatalmában megszabni halálának idejét. Háború idején nem engednek szabadságra senkit, és a bűn nem menti meg azt, aki elkövette." (Préd 8:6-8)

Néhány hete egy barátom azt a hírt kapta, hogy a rákja nem operálható. A helyzet nem reménytelen, de ettől a szótól, hogy operálhatatlan, valahogy eláll az ember lélegzete. Olyan csodálatos orvosi technológia világában élünk, hogy meglepődve halljuk, hogy még mindig vannak olyan dolgok, amelyeket az orvosok nem tudnak műtéttel gyógyítani.
Mit teszel egy ilyen pillanatban? A barátom néhány tablettát szed egyfajta kemoterápiaként. Talán a gyógyszer teljesen visszaszorítja a rákot, vagy nyer neki egy kis időt. Ki tudja? Az orvosok nem tettek ígéretet, és még ha tettek is, az orvosok nem tévedhetetlenek. Egy másik barátom tegnap mesélt nekem az orvosáról, aki mindig százalékokban beszél. Hát persze. Mi mást tud egy orvos, mint százalékokat és a múltbeli tapasztalatokon alapuló becsléseket?
Senki sem ismeri a jövőt, csak Isten. Mi csak megalapozott találgatásokat teszünk, amelyek néha helyesek, néha pedig tévesek. A legjobbaknak és legokosabbaknak meg kell hajolniuk a világegyetem titkai előtt. Ahogy visszatekintek az elmúlt évre, néhány olyan dolog történt, ami egyszerűen zavarba ejt. Nem láttam, hogy jönnek, megleptek, amikor ideértek, és utólag nem tudtam megmagyarázni őket.
Még mindig válaszokért kiáltunk. "Miért én? Miért most? Miért ez?"
Ahogy Jób könyvét olvasom, megdöbbent az a tény, hogy akárhányszor is kérte Istentől a magyarázatot, Jób soha nem kapott magyarázatot. Amennyire tudjuk, Jób soha nem tudta meg a valódi okát annak, hogy miért vesztette el gyermekeit, nyáját, termését, egészségét és otthonát. Végül Jób megalázkodik egy olyan Isten keze alatt, akinek útjai olyan titokzatosak és hatalma olyan nagy, hogy egyetlen ember sem értheti meg Őt, nemhogy vitatkozhatna vele.
Vannak dolgok, amiket tudunk, és vannak dolgok, amiket nem tudunk. Nem tudom, miért rákos a barátom. Bár buzgón imádkozom a gyógyulásáért, a jövőt a szerető Isten kezében hagyom. De van egy dolog, amit tudok, és a barátom is tudja, és Jób is tudta, mielőtt bármelyikünk is tudta volna. Tudom, hogy az én Megváltóm él (Jób 19:25). Ha csak egy dolgot tudsz, ragaszkodj ehhez az igazsághoz, és egész nap mosolyogni fogsz.

Adj nekem nagy adagot Krisztus Lelkéből, hogy minden próbatételben engedelmeskedhessek, és bizonytalanságomban békességben legyek. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Egy halk és szelíd hang
  2023-02-02 19:29:04, csütörtök
 
  Egy halk és szelíd hang

,,A tűz után halk és szelíd hang hallatszott." (1Kir 19,12)

A vallási szolgálatainkban túl gyakran támaszkodunk testi erőre és energiára. Azt reméljük, hogy ha elég zajt csapunk, elég izgalmat keltünk, és eléggé felkavarunk és izgatunk, akkor Isten erejével azonosítanak bennünket.
Hogyan érinti meg Isten a szívünket? Mennyei Atyánk általában lágy, gyengéd, szelíd, csendes, nyugodt és békés-csendes, kis hangot használ. Lágyan és szelíden, a Szentlélek úgy munkálkodik, mint a tavasz lehelete, amely feloldja a jéghegyeket és megolvasztja a gleccsereket. Miután a tél minden patakot a torkánál fogva ragadott meg és tartott, a tavasz felszabadítja. Nem hallatszik kalapács vagy reszelő, ahogy a jégkötések leomlanak; csak a lágy déli szél fúj, és minden élet és szabadság.
Így van ez a Szentlélek munkájával is, amikor a lélekbe jön. Lehet hatalmasan zúgó szél (ApCsel 2:2), mert a saját szuverén tetszése szerint jön. Amikor azonban Isten békéjét hozza, általában galambként (Mt 3:16) vagy égi harmatként száll alá - csupa béke, csupa szelídség és csend.
A Sátán gyötrelemmel, kétségekkel, félelemmel és rettegéssel tudja lángra lobbantani a lelket. Ekkor a Lélek gyengéd szeretettel jön és kinyilatkoztatja Krisztust, a Szelídséget. Felállítja a Megváltó keresztjét, és békét, bocsánatot és üdvösséget hirdet. Ez az, amit akarunk és amire szükségünk van: Isten Lelkének munkája, amely a maga élő szeretetének módján jön el.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7510
  • e Hét: 30154
  • e Hónap: 59466
  • e Év: 247268
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.