Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Fohász
  2023-02-22 21:12:57, szerda
 
  Fohász

Teremtő jóság, én édes Atyám!
E sötét földről Hozzád száll imám.
Űzd el lelkemről a vészfelleget,
És vigasztald meg fájó szívemet!
Békejobbodat nyújtsd ide nekem,
Én Neked adom egész életem,
S nagy neved áldva, híven követlek,
Amíg e létből Tehozzád megyek,
Tehozzád megyek!

Teremtő jóságos, én édes Atyám!
Túl a felhőkön van az én hazám.
Oda vágyom én, szívedhez közel,
Hol az örök üdv karja átölel.
Légy hát segítőm, fogjad karomat,
Én kezeidre bízom magamat,
S örök hálámmal Téged dicsérlek,
Ha majd e létből Tehozzád megyek,
Tehozzád megyek!

Dénes Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Amit pénzzel nem lehet megvenni
  2023-02-22 20:58:23, szerda
 
  Amit pénzzel nem lehet megvenni

,,Mulatság kedvéért rendeznek lakomát, és vidámmá teszi az életet a bor, de pénz kell mindehhez."(Prédikátor 10:19)
,,A lakoma a nevetésre való, és a bor vidámmá teszi az életet, de a pénz mindenre megoldás (válasz)." (Prédikátor 10:19 - Angol fordítás)

A 19. vers utolsó mondata talán felkeltette a figyelmedet: "A pénz a válasz mindenre." Valóban, a kommentátorok eltérően vélekednek a jelentéséről. Vajon ez egy ironikus szúrás azokkal szemben, akik úgy gondolják, hogy a pénz minden problémát megoldhat, vagy Salamon józan értékelése az életnek, ahogyan az van? Én az utóbbit tartom helytállóbbnak, mert bizonyos értelemben a pénz valóban mindenre megoldást jelent.
A Biblia soha nem ítéli el a pénzt önmagában. A negyeddolláros egy erkölcsileg semleges tárgy, amelyet millióféleképpen lehet elkölteni - némelyik jó, némelyik kevésbé jó, némelyik pedig kifejezetten rossz. Az a negyeddolláros egyesíthető másokkal, hogy ételt adjon egy hajléktalan embernek; vásárolhat pornográfiát is; vagy telefonálhat egy magányos nagymamának. Az érme végül Thaiföldre utazhat, hogy énekeskönyvet vásároljon, vagy segíthet kifizetni egy féléves főiskolai tandíj első részletét. Egy tinédzser használhatja, hogy segítsen blúzt venni - vagy töltényeket egy utcai bandának. Ki tudja? A pénz erkölcsi értékét minden esetben az határozza meg, hogy milyen célra fordítják.
Jézus ugyanerre a pontra mutatott rá a Lukács 16:9-ben: "A világi vagyont arra használjátok, hogy barátokat szerezzetek magatoknak, hogy amikor az eltűnik, befogadjanak benneteket az örökkévaló lakásokba." Figyeljétek meg az okot, amit mond - "hogy amikor majd elmúlik". Mi az az "az", amiről Ő beszél? A pénzről és mindarról, amit pénzért meg lehet venni. A pénz a végén kudarcot vall. Öt perccel a halálod után valaki másé lesz a pénzed. Öt perccel a halálod után a csekkfüzeted haszontalan lesz számodra. Gondolj bele. Minden, amiért élsz, egy életen át felhalmozott vagyonod, minden, amiről álmodtál, minden cent, amit valaha megtakarítottál, minden befektetés - mindez örökre elveszik.
Miután egy gazdag ember meghal, az emberek gyakran kérdezik: "Mennyit hagyott hátra?". A válasz mindig ugyanaz: Mindent hátrahagyott. A kérdés nem az, hogy mennyit kerestél? A kérdés az, hogy mire költötted azt, amid volt, amíg megvolt? Vettél házat, földet, részvényeket, bútorokat, új autót, új ruhákat? Ez minden, amit a pénzeddel csináltál? Ez volt az életed célja? Vagy arra használtad a pénzed, hogy olyan dolgokba fektess, amelyek örökké tartanak? Ez az egyetlen két lehetőséged.
Atyám, köszönöm neked a sok jó ajándékot. Imádkozom a bölcsességért, hogy élvezzem mindazt, ami az enyém, és a Te dicsőségedre használjam. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Béklyókkal megkötözve
  2023-02-22 20:08:02, szerda
 
  Béklyókkal megkötözve

,,Ha pedig bilincsekbe verik és a nyomorúság köteleivel tartják fogva őket." (Jób 36:8)

Kedves barátom, a kételyek és félelmek sokkal gyakoribbak a munkában és az üzleti életben, mint a betegségben. Nem tudom, hogy te, hogy tapasztaltad, de ,,mikor gyenge vagyok, akkor erős vagyok" (2Kor 12,10). Mielőtt a baj bekövetkezik, sok hívő hallgat, és szíve nehéz az Úr felé, de amikor a gondviselés a szárnyaikat megnyesi vagy ketrecbe zárja, édesen énekelnek. Ekkor hitük újjáéled, reményük visszatér, szeretetük felragyog, és Isten dicséretét éneklik a tűzben.
Kedves barátom, tapasztaltad már, hogy a baj elvágja a köteleket amelyek téged a földhöz kötnek? Amikor az Úr magához veszi egyik gyermeked, eggyel kevesebb zsinór köt téged ehhez a világhoz, és eggyel több zsinór lesz, amely a menny felé húz. Amikor a pénz eltűnik, és az üzlet rosszul megy, gyakran járunk gyülekezeti imaórára, a személyes titkos imaszobába és gyakran olvassuk a Bibliát. A megpróbáltatások elűznek minket a földről. Ha minden jól menne, elkezdenénk azt mondani: ,,Lelkem, tedd magadat kényelembe!" De amikor a dolgok rosszul mennek, el akarunk tűnni. Amikor a fa megremeg, a madár elrepül. Áldást jelent az a baj, ami meglazítja a földhöz való ragaszkodásunkat.
Néhány nap éles fájdalom után a betegágyon fekve már nem fogod annyira szeretni az életet. Azt fogod mondani: "Hadd menjek el!" Most már megértheted, miért mondta Dávid: "Szívem és testem az élő Istenért kiált" (Zsoltárok 84:2). Nehéz rávenni a testünket, hogy Isten után kiáltson. De ha egy kicsit tovább csavarod a csavart, és még egy kicsit tovább feszíted a kínpadon, akkor a néma földi születésű hús kiáltani fog, hogy elmehessen, és maga mögött hagyhassa a fájdalmat és a betegséget.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 33776
  • e Hónap: 63088
  • e Év: 250890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.