Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az életem Isten kezében van
  2023-02-08 20:34:10, szerda
 
  Az életem Isten kezében van

,,Mindezt megfigyeltem, mert tisztán akartam látni mindezt, hogy az igazak és a bölcsek minden munkájukkal együtt Isten kezében vannak. Az ember azt sem tudja, hogy szeretet vagy gyűlölet vár-e rá: minden előtte van. Minden érhet mindenkit. Ugyanaz történhet az igazzal és a bűnössel, a jóval, a tisztával és a tisztátalannal, azzal, aki áldozik és azzal, aki nem áldozik; úgy járhat a jó, mint a vétkes, az esküdöző éppúgy, mint aki fél az eskütől. Rossz dolog ez, hogy mindannak során, ami a nap alatt történik, ugyanaz érhet utol mindenkit. Ráadásul az emberek szíve tele van gonoszsággal, és esztelenség van bennük, amíg csak élnek. Végül pedig a halottak közé kerülnek." (Prédikátor 9,1-3)

,,Senki sem tudja, hogy szeretet vagy gyűlölet vár-e rá" - mondja Salamon egy rövid, de sokatmondó mondatban e szakasz 1. versében. Itt van a halál nagy misztériuma. A nagy szakadéknak erről az oldaláról nézve senki sem tudja biztosan megmondani, hogy mi történik, amikor meghalunk.
Mindannyian elgondolkodunk a halál utáni életen, nem igaz? Természetes, hogy gondolkodunk rajta, hiszen előbb-utóbb mindannyian meghalunk. Nemrégiben megkértek, hogy imádkozzak két idős asszonyért a gyülekezetünkben, akik mindketten a halál kísértetével néztek szembe. Az egyik kilencven év fölött van, és műtétre van szüksége, de valószínűleg nem élné túl; a másik hetvennyolc éves, és hasnyálmirigyrákkal küzd. Mindketten ismerik Jézus Krisztust, és nem félnek a haláltól. Amikor a munkatársakkal találkoztam, hogy imádkozzunk, mondtam nekik, hogy kérnünk kellene, hogy az Úr hagyja őket hamarosan meghalni.
Sokan hihetetlennek tartanának egy ilyen imát. Hogyan lehet azért imádkozni, hogy valaki meghaljon? Csak akkor imádkozhatsz így, ha biztosan tudod, hogy mi fog történni ezután, hogy van tartós élet e földi élet után. Vannak, akik a "halálközeli élményekről" olvasva próbálnak a halál fátyla mögé lesni.
Egy nemrégiben megjelent cikk szerint 15 millió amerikainak volt már halálközeli élménye. Közel a halálhoz, olyan érzésük volt, mintha elhagyták volna a földet, vagy legalábbis a testüket, és előzetesen megtapasztalták a "túlvilági életet". Néhányan közülük azt mondják, hogy látták a mennyországot. Sokakat örökre megváltoztattak az átélt dolgok. Megérintették az örökkévalóságot, legalábbis ezt hitték, és a földi élet soha többé nem lehet ugyanolyan, mint volt.
Bizonyos szempontból nem hibáztathatjuk a világ embereit, hogy a halálközeli élményekben keresik a választ a halál utáni élettel kapcsolatos kérdéseikre. Ha nem ismered Jézust, minden szalmaszálba belekapaszkodsz. De ha ismered Őt, nem kell aggódnod ezek miatt a dolgok miatt. Nincs szükségünk olyan emberek szavára, akik majdnem meghaltak, amikor nekünk olyan ember szava van, aki pénteken meghalt, majd vasárnap reggel visszatért az életbe. Bízhatunk benne, amikor azt mondta: "Én vagyok a feltámadás és az élet" (János 11:25).
Amit Salamon írt, az igaz, amennyire csak lehet. Végül mindenki meghal. A sír a közös sorsunk. De vajon ez a vég? Vagy van még valami más is?
Egy barátom mesélt nekem a felesége életének utolsó pillanatairól. Ahogy a férfi a karjaiban tartotta, a nő néhány rövid lélegzetet vett, majd eltávozott. "A karjaimban tartottam, amíg Jézus el nem jött és magához nem vette" - mondta.
Egy régi evangéliumi ének egyik versszakában, a "Since Jesus Came Into My Heart (Mióta Jézus eljött a szívembe)" című dalban ez a mondat szerepel: "There's a light in the valley of death now for me, since Jesus came into my heart." (A halál völgyében most fény van számomra, mióta Jézus eljött a szívembe). Ez a fény Jézus fénye, aki azért jött, hogy a világ világossága legyen. Az Ő fénye világít majd utat az Ő népe számára, miközben a földről a mennybe tartanak.

Uram Jézus, mit tehetnénk nélküled? Hová mehetnénk, ha nem az Úrhoz? Egyedül nálad vannak az örök élet szavai. Köszönjük Neked a reményt, amely túlmutat a síron. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az Úr szemei
  2023-02-08 19:36:13, szerda
 
  Az Úr szemei

,,Mert az ÚR szemei áttekintik az egész földet, és ő megmutatja erejét azoknak, akik tiszta szívvel az övéi." (2Krón 16:9)

Tanúsítom, hogy számos betegségem némelyikében olyan világosan láttam az okát, mint ahogyan azt is, hogy kettő meg kettő az négy. Még ha nem is látjuk az okot, Isten tudja, hogy miért.
A betegséged, a fájdalmad, a bánatod, a depressziód és mindenféle megpróbáltatásod gyakran azért van elküldve, hogy megakadályozza azt, hogy vétkezzél. Megkötöz mint egy lovat, amelynek nehéz súly nehezedik a lábára. Valaki megkérdezte a ló gazdáját: ,,Miért raksz súlyt egy ilyen szép lóra. Kár érte."
"Nos," válaszolta a tulajdonos, "inkább lefogyasztom, minthogy elveszítsem. Átugrik a kerítésen, és csak így tudjuk a legelőn tartani." Szóval, barátom, lehet, hogy azért nehezedik rád a súly, mert az Úr nem akar elveszíteni téged. Inkább szeretné, ha itt szenvednél, minthogy megengedje, hogy örökké a pokolban szenvedj.
Egy kvéker ellenállhatatlan késztetést érzett, hogy felkeljen az ágyból, és ellovagoljon a szomszédos városba. Megállt egy háznál, ahol fényt látott az emeleten. Kopogott, kopogott és újra kopogott. Végül egy férfi lépett az ajtóhoz, és megkérdezte, mit akar ilyenkor éjszaka. A kvéker így válaszolt: - Talán, barátom, te meg tudod mondani, mert az Úr küldött hozzád. De nem tudom, miért.
"Gyere fel", mondta a férfi. ,,Azt hiszem, meg tudom mondani." Kötelet akasztott magára, hogy felakassza magát, de Isten elküldte a szolgáját, hogy megakadályozza a bűntettet.
Az ilyen lenyűgöző gondviselés talán nem velünk történik meg, de egyesekkel megtörténik, hogy megakadályozza a vétkezést. A gondviselés kerekei tele vannak szemekkel. Ezek a szemek folyamatosan ránk szegeződnek, és ezek a kerekek a mi érdekünkben forognak Isten dicsőségére (Ez 10:12)." Mert az ÚR szemei áttekintik az egész földet, és ő megmutatja erejét azoknak, akik tiszta szívvel az övéi" (2Krón 16:9).

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4932
  • e Hét: 27576
  • e Hónap: 56888
  • e Év: 244690
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.