Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Még él a hit
  2023-02-20 19:55:22, hétfő
 
  Még él a hit

Tarolt hantokon tüzek gyúlnak,
Kopár hegy ormán ég a fény...
A szíveket csordultig tölti
Élő, igaz hit, szent remény.

Ím, nem halt ki a hívő élet
Gördülő lavinák alatt!
Áll még a hit szent diadallal,
S ki amit vetett, azt arat.

Még nem halt ki, még él és szolgál,
Ezrek ébrednek újra fel,
S támad reménység bús szívekben,
Kiket bűnbánat takart el.

Sírok nyílnak meg, hit gyúl lángra,
Sok boldog szív imát rebeg...
Még nem halt meg... él az igaz hit!!
Csak az halhat meg, ki beteg.

Dénes Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Jó és rossz vezetők
  2023-02-20 19:10:21, hétfő
 
  Jó és rossz vezetők

,,Jaj neked, ország, ha királyod gyermek, és vezetőid már reggel lakomáznak! Boldog vagy, ország, ha királyod nemes ember, és vezetőid a rendes időben étkeznek, önuralommal és nem részegeskedve!" (Prédikátor 10,16-17)

Warren Bennis pedagógus, filozófus, író, tudós és az amerikai színtér éles szemű megfigyelője. Ezek az ő szavai: "A vezető egy olyan szó, amely mindenki száján szerepel. A fiatalok harcolnak ellene. A rendőrség keresi. A szakértők azt állítják. A művészek elvetik. A tudósok akarják. A bürokraták úgy tesznek, mintha meglenne, a politikusok pedig azt kívánják, bárcsak megtalálnák. Ebben az egy tényben mindenki egyetért. Ma már kevesebb van belőle, mint régen."
Ha tehetnék egy lábjegyzetet, akkor az az lenne, hogy a keresztény egyházon belül vezetői válsággal állunk szemben. Kapcsold be a rádiót. Nyisd ki az újságot. Nézd meg a délelőtt 10 órai híreket, mert majdnem minden héten egy újabb történet egy katolikus papról, egy protestáns lelkészről, egy plébánosról, egy prelátusról, egy lelki vezetőről, aki újabb erkölcsi kudarcba, pénzügyi botrányba, egyházi felfordulásba keveredett - valami megdöbbentő új felfedezés.
A történelemnek azon a pontján vagyunk, amikor az egyházi vezetők egy generációja távozik a színről. Azok a vezetők, akik a II. világháború után emelkedtek előtérbe, most nyugdíjba vonulnak. Ki lép Billy Graham helyére? Hol fogunk találni egy olyan teológust, mint Carl Henry? Ki lesz a következő Francis Schaeffer, aki az evangéliumot a modern világ problémáira alkalmazza?
Salamon világossá teszi, hogy olyan vezetőkre van szükségünk, akik komolyan veszik a feladatukat. Olyan férfiaknak és nőknek kell lenniük, akik az önuralom erényét mutatják. Azok a vezetők, akik egész nap buliznak ("reggeli lakoma"), csak bánatot hoznak azoknak, akik követik őket. Azok a vezetők, akik a megfelelő időben esznek, rendelkeznek az önuralom elfeledett erényével. Pál az önuralmat az 1Timóteus 3:2-ben és a Titusz 1:8-ban a lelki vezetők nem választható tulajdonságaként sorolja fel. Az általa használt szó szó szerint azt jelenti, hogy "biztos elmével" kell rendelkezni - vagyis olyannal, amelyet nem homályosítanak el az érzelmi hangulatváltozások vagy a mesterséges stimulánsok. Az önkontrollált ember elég tapasztalt ahhoz, hogy megőrizze az egyensúlyát, amikor az élet görbe labdát dob neki. Az önuralom szó józan és komoly hozzáállást is feltételez. Az illető nem bolond vagy könnyelmű flúgos. Ő komolyan veszi a lelki dolgokat. Ez az egyén remekül elvan, ha nehéz döntést kell hozni, mert nem von le elhamarkodott következtetéseket, és nem cselekszik kizárólag az érzelmei alapján. Tudja, mi a helyes, és nem fél megtenni.
Boldogok azok a vezetők, akik felfedezték az erőt, hogy megtegyék, amit meg kell tenniük. Áldottak ők, és áldottak azok, akik követik őket.

Uram, áraszd ki kegyelmedet vezetőinkre. Töltsd el őket bölcsességgel és bátorsággal, hogy az igazság ösvényein járjanak, hogy békében élhessünk, és földünket Te áldd meg. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szemeim látják meg
  2023-02-20 18:54:33, hétfő
 
  Szemeim látják meg

,,Saját magam látom meg őt, tulajdon szemeim látják meg, nem valaki más, bár veséim is megemésztetnek." (Jób 19:27)

Boldogok a jómódúak, akik hallják Isten hangját a bőséges nyájból származó juhok harangjának csilingelésében, akik hallják Őt a földjeiket borító szarvasmarhák morgásában és drága gyermekeik szerető hangjában.
Egy figyelmeztető szó! A jólét egy festett ablak, amely Isten tiszta fényének nagy részét kizárja. Csak ha a kék, bíbor és arany árnyalatot eltávolítjuk, akkor lesz az üveg újra átlátszó.
A csapások elveszik az árnyalatot, a színt és a homályt, és akkor meglátjuk Istenünket. Más javak hiányában jobban látszik a jó Isten.
A jólétben Isten meghallgatásra talál, és ez áldás. A bajban Isten láthatóvá válik, és ez még nagyobb áldás. A megszentelt csapások felgyorsítják a lelki érzékenységet. A szomorúság a szomorúság után felébreszti a lelket, és az érzékelés olyan finomságával ruházza fel, amely talán más módon nem jön el. Szándékosan mondtam, hogy talán, mert hiszem, hogy néhány kiválasztott szentnek kedvez, hogy simább utakon jut el Istenhez. De azt hiszem, ők kevesen vannak. Legtöbbünk annyira durva, hogy olvadásra van szükségünk ahhoz, hogy elérjük azt a szent lágyságot, amellyel az Úr Istent örömmel érzékeljük.
Isten gyermeke, ha annyira szenvedsz, mint Jób, és ha a szenvedésed lehetővé teszi, hogy lelkileg megvilágosodott szemmel lásd az Urat, légy hálás a szomorú folyamatért. Ki ne menne Patmoszra, ha láthatná János látomásait? (Jel 21). Ki ne ülne Jóbhoz hasonlóan a hamuban, hogy felkiáltson: ,,Testemben meglátom Istent, akit magamnak fogok látni, és szemeim meglátják" (Jób 19,26-27)?

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2107
  • e Hét: 35883
  • e Hónap: 65195
  • e Év: 252997
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.