Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ima
  2023-02-25 21:06:40, szombat
 
  Ima

Irgalmas Isten, nemzetek Atyja,
mennyek honából tekints le rám,
amidőn tisztellek porba hullva.

Ingyen osztod gazdag áldásodat
mindenkinek, ki Téged szeret,
a szegény is kebleden nyugodhat.

Magasztallak, hogy engem úgy szeretsz,
s midőn fáradt fejem lehajtom,
adsz nyugalmat és kebledre ölelsz.

Dénes Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Bátorság: minden lehetőség kihasználása
  2023-02-25 20:42:30, szombat
 
  Bátorság: minden lehetőség kihasználása

,,Mikor a sűrű fellegek megtelnek, esőt adnak a földre; és ha leesik a fa délre vagy északra, a mely helyre leesik a fa, ott marad. A ki a szelet nézi, nem vet az; és a ki sűrű fellegre néz, nem arat." (Prédikátor 11,3-4)

Szerinted Salamon pesszimista volt? Bizonyára néhány korábbi, az élet szerencsétlenségeiről szóló megjegyzése így is felfogható. Jól tudja, hogy "az egerek és emberek legjobban megtervezett tervei" gyakran félresiklanak. A dolgok nem mindig alakulnak jól - néha egyáltalán nem is alakulnak jól. A pengék eltompulnak, a kígyók megmarják az embereket, a falak összeomlanak, a gonoszok győzedelmeskednek az igazak felett, és a halál előbb-utóbb mindannyiunkat elér, néha akkor, amikor a legkevésbé számítunk rá.
Ez az élet, ahogyan mi megtapasztaljuk. Mit fogsz tenni? Megvonod a vállad és feladod? Az ágyban maradsz? Duzzogsz a gondviselés ráncos arca miatt?
Gondoljunk a sötét felhőkre, amelyek azt jelzik, hogy vihar közeledik a láthatáron. Ugyanaz a vihar, amely elmossa a tengerparti házakat, a gazdáknak elhozza a szükséges esőt. Ha az élet bizonytalansága arra késztet, hogy a takaró alá húzódj, akkor nem értetted meg Salamon szavainak lényegét. Bár igaz, hogy holnap elpusztulhatsz, de az is igaz, hogy olajra bukkanhatsz. Sosem tudhatod meg, hacsak nem ásol egy újabb kutat. De egy dolog biztos - ha nem ásol, soha nem találsz olajat. Ha nem ültetsz, soha nem fogsz aratni.
Talán már hallottad a régi közmondást: "Ha nézzük a fazekat, sosem fő meg benne az étel". Kockázatot kell vállalnod, hogy előrébb juss a világban. Néhány terv nem fog sikerülni, néhány termés nem fog megnőni, néhány értékesítési hívás nem fog beválni - és akkor mi van? Másoknak sikerülni fog, több görögdinnyéd lesz, mint amennyivel tudsz mit kezdeni, és a céged történetének legnagyobb megrendelését fogod bezsebelni.
A bibliai nézet a következő: Mivel egyedül Isten ismeri a jövőt, el kell készítsük a terveinket, használnunk kell az eszünket, tanulmányoznunk kell a helyzetet, figyelembe kell vennünk minden tényezőt, bölcs tanácsot kell kérnünk, a legjobbat kell tennünk, amit csak tudunk, majd az eredményeket Istenre kell bíznunk. Ne legyünk meggondolatlanok - ez a biztos romlás útja; de ne is üljünk tétlenül. Fizesd ki a pénzed, kockáztass, aludj, mint egy csecsemő, és bízd Istenre a jövőt.

Uram Jézus, amikor kísértésbe esem, hogy a körülményeimre nézzek és kétségbeessek, segíts, hogy emlékezzek arra, hogy Te már korábban is lecsillapítottad a viharokat, és újra meg tudod tenni. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Csodálatos szeretet
  2023-02-25 19:59:26, szombat
 
  Csodálatos szeretet

,,Mutasd meg csodálatos szeretetedet, a ki megszabadítod jobboddal a te benned bízókat a támadóktól." (Zsolt 17:7)

Milyen mély depresszióban volt néhányunk! A hegyek aljára kerültünk, és úgy tűnt, hogy a föld rácsai ott tartanak bennünket. Úgy érezzük, ahogy John Fawcett himnusza mondja:

,,Lelkem, melyet különféle viharok dobáltak,
Reményei felborultak, tervei meghiúsultak,
Mindennap újabb és újabb nehézségeket lát,
És csodálkozik, hol lesz vége a jelenetnek."

De Isten örökkévaló szeretetének egyetlen pillantása után már közel vagyunk Isten jobbjához.
Imádkozzunk ezért az élményért: ,,Mutasd meg csodálatos szeretetedet" (Zsoltárok 17:7). Meg fogja tenni! Ő fog felhozni, kihozni és átvinni - nem feltétlenül úgy, ahogyan te szeretnéd, de a legjobb módon.
,,Bízzál az Úrban és jót cselekedjél; e földön lakozzál és hűséggel élj. Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit. Hagyjad az Úrra a te útadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti. (Zsoltár 37:3-5)
Mindig számíts a váratlanra, amikor Istennel van dolgod. Nézd, hogy meglásd Istenben és Istentől azt, amit eddig nem láttál. Amikor Vele van dolgod, aki mindenható, hűséges és igaz, akkor a teljesen lehetetlennek tűnő dolgok azok, amelyek a legnagyobb valószínűséggel megtörténnek.
Isten adjon neked kegyelmet, kedves barátom, hogy ezt az elmélkedést és ezeket a verseket a mély bajból való szabadulás eszközeként használd.

C. H. Spurgeon


 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1009
  • e Hét: 34785
  • e Hónap: 64097
  • e Év: 251899
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.