Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Megtört szívek
  2023-02-07 20:06:35, kedd
 
  Megtört szívek

Megtört szívek, halljátok e szót:
Krisztus szerelme végtelen!
Nincsen bánat, nincsen fájdalom,
Hol e nagy Király van jelen.
Szeretete mély tengerében
Füröszti a sebzett szívet,
Ad vigaszt, békét, boldogságot,
Erőt, nyugtot és kegyelmet.

Megtört szívek, higgyetek Benne!
Higgyétek, hogy Ő meggyógyít!
Boldogságtok megszerzésére
Elég lesz egy parányi hit.
De higgyétek kétkedés nélkül,
Hogy Ő nektek csak jót akar,
És hogy boldogok csak úgy lesztek,
Ha megment a krisztusi kar.

Megtört szívek, szeressétek Őt,
Aki titeket úgy szeret,
Ki minden percben kész levenni
Rólatok a nehéz terhet!
Szeressétek tisztán, igazán,
Mint olyant, ki méltó arra,
Előttetek karja tárva áll,
Ő a szeretet királya!

Megtört szívek, szolgáljátok Őt,
Mindenetek Övé legyen,
Mert Ő is szolgált, s érettetek
Elvérezett a kereszten!
Ő érettetek lett szegénnyé,
Hogy titeket gazdagítson,
Siessetek hát, ne késsetek,
Mert drága minden alkalom!

Megtört szívek, ha teszitek ezt,
Ha Jézust elfogadjátok,
Ha szavát hallva hisztek Benne,
S híven szeretni fogjátok,
És ha híven szolgáljátok Őt,
Újjá alakul lényetek,
Nem fog többé gyötörni a bűn,
ÖRÖKRE BOLDOGOK LESZTEK.

Dénes Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Válaszokat keresel
  2023-02-07 19:02:27, kedd
 
  Válaszokat keresel

,,Azután arra irányítottam figyelmemet, hogy megismerjem a bölcsességet, szemügyre véve azokat a foglalkozásokat, amelyeket úgy űznek a földön, hogy az embereknek sem éjjel, sem nappal nem szállhat álom a szemére. 17Úgy láttam, hogy az ember nem képes kiismerni Isten sokféle tettét, azokat a tetteket, amelyek a nap alatt történnek. Az ember ugyan fáradozik azon, hogy kikutassa, mégsem tudja kiismerni. Még ha azt mondja is a bölcs, hogy már tudja, akkor sem képes kiismerni." (Prédikátor 8,16-17)

Isten útjai és a mi utaink nagyon különbözőek. A 16-17. versekben Salamon emlékeztet minket erre az alapvető igazságra, amikor azt írja, hogy még ha az ember egész éjjel fenn is marad, akkor sem fogja felfogni mindazt, amit Isten tett. Az emberi bölcsesség alkalmazásával sem lehet felfedezni. Amit Isten tesz, az egy teljesen más kategóriában áll, ami elérhetetlen számunkra.
Ezt világosan látjuk, amikor a lelki üdvösségünket vizsgáljuk: Ez kegyelemből történik, teljesen függetlenül az emberi cselekedetektől. Minden, ami bennünk van, küzd az ellen a gondolat ellen, hogy semmivel sem járulunk hozzá a saját üdvösségünkhöz. Hogyan menekülünk meg tehát Isten haragjától? Ha nem a saját jó cselekedeteink által, akkor hogyan jutunk valaha is a mennybe? Ha nem a mi igazságunk által, akkor hol találjuk meg a szükséges igazságot?
Egy, a reformáció idején kialakult kifejezés szépen megválaszolja ezt a kérdést. Kálvin János és Luther Márton azt mondták, hogy egy "idegen igazságosság" alkalmazása által üdvözülünk. Az idegen szó furcsa kis lények képzetét idézi fel bennünk, akiknek nincs hajuk és kidülledt szemük. De Luther és Kálvin egyáltalán nem erre gondolt.
Az idegen kifejezés egyszerűen azt jelenti, hogy "egy más helyről". Ha azt mondjuk, hogy "idegen igazságosság" által üdvözülünk, az azt jelenti, hogy olyan igazságosság által üdvözülünk, amely "egy más helyről" származik. Nem belülről jön, jó cselekedeteink eredményeként, hanem teljesen rajtunk kívülről. Hol, ó hol találhat egy vétkes bűnös "egy más helyről" származó igazságosságot? Jézus Krisztusban találhatja meg! Ez az az "idegen igazságosság", amely megmenti a bűnös bűnösöket.
Hogy világossá tegyem magam, azt mondom, hogy az üdvösség teljesen rajtad és rajtam kívül áll. Nem mi magunk mentjük meg magunkat, és semmit sem teszünk hozzá az üdvösségünkhöz - egyáltalán semmit. Isten hív minket, az Ő Lelke vonz minket, Ő ad hitet, hogy higgyünk, és Ő alkalmazza ránk az igazságosságot "egy más helyről" - az Ő Fiának, Jézus Krisztusnak az igazságosságát.
Ez azt jelenti, hogy semmit sem tehetsz, amivel Krisztus munkáját kiegészíthetnéd. Az önmagában is teljes. Vagy elfogadod, vagy elutasítod - a kettő között nincs semmi.

Uram Jézus, köszönöm, hogy egy más helyről adtál igazságot, amikor nekem nem volt mit felajánlanom, csak a saját bűneimet. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Keressétek az én arcomat!
  2023-02-07 18:42:53, kedd
 
  Keressétek az én arcomat!

,,De megalázza magát népem, amelyet rólam neveztek el, ha imádkoznak, keresnek engem és megtérnek gonosz utaikról, én is meghallgatom a mennyből, megbocsátom vétküket, és meggyógyítom országukat." (2Krón 7:14)

Vannak fészkek a csillagok között, ahol Isten szentjei laknak, mégis sokan megelégszenek azzal, hogy úgy kúsznak a porban, mint a férgek. Ó, a kegyelemért, hogy áttörhessünk a felhőkön, és beléphessünk Krisztus közösségének tiszta kék egébe! Mi azonban hidegek vagyunk, mint a jég, holott olyanoknak kellene lennünk, mint az olvadt fém, akik átégetik magukat minden ellenálláson. Olyanok vagyunk, mint a kopár Szahara, amikor virágoznunk kellene, mint az Úr kertje. Ő azt mondta: "Imádkozzatok és keressétek az én orcámat." Mégis a mi szívünk nem hajlandó azt mondani: "Uram, a Te orcádat keresem." Amikor nem hallgatunk az Ő szelíd hívására, megpróbáltatások jönnek, hogy engedelmességre késztessenek bennünket.
A betegség az egyik ilyen próbatétel. Sok keresztény vonszolja magát beteg testében, vagy hirtelen betegágyra vetik, hogy éjjel-nappal forgolódjon a fájdalomban és a fáradtságban. Ez Isten orvossága, és amikor megérkezik, ne feledjétek, hogy nem azért küldte, hogy megöljön, hanem hogy meggyógyítson. Ahogyan a reszelő eltávolítja a rozsdát, a betegség gyakran eltávolítja szívünk halott voltát. A gyémántot meg kell csiszolni, de ez a csiszolás növeli az értékét, és így van ez a hívővel is.
Barátom, ha nem akarsz Istenhez jönni, akkor Ő fog elküldeni egy betegágyra, amely elvisz hozzá. Ha nem futva jössz, Ő sántikálva fog eljuttatni téged. Ha nem jössz, amíg egészséges vagy, akkor Ő fog rávenni, hogy akkor gyere, amikor beteg vagy. De el fogsz jönni, és ha máshogy nem is, a betegség lesz az a fekete szekér, amin végül lovagolsz.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 33776
  • e Hónap: 63088
  • e Év: 250890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.