Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ájult imám padlizsánja
  2013-01-21 22:01:30, hétfő
 
   
  Ájult imám padlizsánja

Hozzávalók:
4 közepes padlizsán
1 hámozott paradicsom konzerv
2 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 marék durvára vágott mandula
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál majoránna
só, bors
4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A padlizsánokat hámozatlanul hosszában kettévágjuk, mélyen bekockázzuk, fél órára erősen besózzuk, hogy a magok keserű levét kidobja (ha ezt kihagyod, kidobhatod az ételt). Közben a paradicsomkonzervet kinyitjuk, a paradicsomokat összedaraboljuk, majd a hagymákat felkarikázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk. Ha letelt a fél óra, a padlizsánokat leöblítjük, kinyomkodjuk, vágott felükkel lefelé alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt puhára sütjük. Közben egy serpenyőben az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a majorannát, a fahéjat, a cukrot. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt tovább pároljuk (5-10 percig), majd hozzáadjuk a mandulát és a petrezselyem felét. Félretesszük.

A megsült padlizsánokat megfordítjuk, belsejüket mélyebb tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és a finoman illatozó hagymás keveréket. Jól összekeverjük, és visszatöltjük a padlizsáncsónakokba. 220 fokra kapcsolt sütőben további 20 percig sütjük (az innen jövő illatoktól ájult el az imám :-)). Langyosra hagyjuk hűlni, tetejére szórjuk a maradék petrezselyemzöldet.

Friss kenyérrel, párolt rizzsel tálalhatjuk, de hidegen is kitűnő, akár húsok mellé köretnek is.





1 adag: 220 kcal

Megjegyzés:
Ha gazdagítani akarjuk, akkor a darált csirkemellet olajon lesütünk, és azt is a töltelékbe keverjük. A receptet évek óta készítem a padlizsánszezonban. A párom a hússal gazdagított verziót imádja, de 90 napos diétába is jó illeszthető.

A receptet Deák Boglárka, a fotót B0b0rjan küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: megfonnyasztjuk, összedaraboljuk, paradicsomokat, petrezselymet, visszatöltjük, padlizsánokat, összekeverjük, felkarikázzuk, sütőpapírral, csirkemellet, kinyomkodjuk, megfordítjuk, petrezselyem, félretesszük, hámozatlanul, paradicsomot, bekockázzuk, kettévágjuk, alufóliával, gazdagítani, tálalhatjuk, padlizsánja, mindmegette, olívaolajon, illeszthető, serpenyőben, gazdagított, illatoktól, töltelékbe, megjegyzés, kidobhatod, leöblítjük, melegített, fokhagymát, belsejüket, majorannát, padlizsánokat hámozatlanul, magok keserű, paradicsomokat összedaraboljuk, hagymákat felkarikázzuk, petrezselymet finomra, padlizsánokat leöblítjük, olívaolajon megfonnyasztjuk, áttört fokhagymát, petrezselyem felét, megsült padlizsánokat, finoman illatozó, innen jövő, darált csirkemellet, töltelékbe keverjük, receptet évek, hússal gazdagított, Deák Boglárka,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Adakozás  Albert Einstein gondolata  Png cica  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Hazára minden embernek szükség...  Erdőn  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjszakát  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Akarat  Png kislány  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gonosz démon-álarc  Hazára minden embernek szükség...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Bertolt Brecht -től idézet  Próbálj meg ...  Hazára minden embernek szükség...  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Alázat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép estét kedves látogatóimna...  Őrizkednünk kell...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png lepke  Nagyon különös  A kételkedés kezelése  Egy bizonyos határt  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Garai Gábor - Takarítás  Png fotel  A kételkedés kezelése  Png kutya  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  Lóhere  Mai harmónia kártyám  Mi lenne ha  A televizió nem a kultúrát kép...  képre írva  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Png csokor  Soha ne kedvezz...  Alvó cicák  Őrizkednünk kell...  Albert Einstein gondolata  Png kutya  Ami embereknek lehetetlen, az...  Idő  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gonosz démon-álarc  A sors  Őrizkednünk kell...  Irgalom és ítélet  Próbálj meg ...  Mai harmónia kártyám  Png cica 
Bejegyzés Címkék
padlizsánokat hámozatlanul, magok keserű, paradicsomokat összedaraboljuk, hagymákat felkarikázzuk, petrezselymet finomra, padlizsánokat leöblítjük, olívaolajon megfonnyasztjuk, áttört fokhagymát, petrezselyem felét, megsült padlizsánokat, finoman illatozó, innen jövő, darált csirkemellet, töltelékbe keverjük, receptet évek, hússal gazdagított, receptet Deák, fotót B0b0rjan, megfonnyasztjuk, összedaraboljuk, paradicsomokat, petrezselymet, visszatöltjük, padlizsánokat, összekeverjük, felkarikázzuk, sütőpapírral, csirkemellet, kinyomkodjuk, megfordítjuk, petrezselyem, félretesszük, hámozatlanul, paradicsomot, bekockázzuk, kettévágjuk, alufóliával, gazdagítani, tálalhatjuk, padlizsánja, mindmegette, olívaolajon, illeszthető, serpenyőben, gazdagított, illatoktól, töltelékbe, megjegyzés, kidobhatod, leöblítjük, melegített, fokhagymát, belsejüket, majorannát, paradicsom, hozzáadjuk, hozzávalók, kanalazzuk, kávéskanál, elkészítés, kenyérrel, keveréket, hagymákat, fektetjük, langyosra, borsozzuk, kinyitjuk, majoránna, olívaolaj, hosszában, köszönjük, fokhagyma, padlizsán, receptet, pároljuk, keverjük, lesütünk, kapcsolt, mandulát, evőkanál, boglárka, felükkel, illatozó, hámozott, készítem, tetejére, köretnek, kihagyod, besózzuk, mélyebb, hagymát, diétába, finomra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1424
  • e Hét: 16296
  • e Hónap: 30201
  • e Év: 159908
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.