Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Vagdalt hús nélkül sajtsalátával
  2018-03-08 23:55:37, csütörtök
 
  Vagdalt hús nélkül sajtsalátával

Hozzávalók

A vagdalthoz:
10 dkg hajdina
10 dkg barna rizs

őrölt bors
őrölt koriander
2 gerezd fokhagyma
1 ek barna rizsliszt (púpos)
2 db tojás
1 csokor petrezselyem
5 dkg tisztított pisztácia
A salátához:
6 db alma
30 dkg laktózmentes sajt
2 doboz laktózmentes tejföl
1 ek mustár (gm, lm)
1 db citrom
1/2 fej jégsaláta
olívaolaj

Elkészítés

A hajdinát és a barna rizst külön-külön, sós vízben puhára főzzük.
A főtt hajdinát és a barna rizst egy nagy tálba tesszük, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk őrölt korianderrel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk a rizsliszttel, hozzáadunk 1 db tojást, a felaprított petrezselymet és pisztáciát. Összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk.
A keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, megformázzuk, megkenjük a tetejét az elhabart tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A salátához az almák magházát eltávolítjuk, és kockára vágjuk. A sajtot is felkockázzuk. A tejfölhöz sót, mustárt, borsot, és néhány csepp citromlevet keverünk, hozzáadjuk az almát, a sajtot és a jégsaláta csíkokat. Összeforgatjuk, és a vagdalt mellé tálaljuk.





Íme a recept videón:
Link

Glutén- és laktózmentes

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Bogyós gyümölcsös tartelette (mini pite)
  2018-03-08 23:52:20, csütörtök
 
  Bogyós gyümölcsös tartelette (mini pite)

Hozzávalók

15 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
5 dkg cukor
25 dkg Philadelphia krémsajt
1,5 dl habtejszín
5 dkg porcukor
1/2 rúd vanília
1 db lime (zöld citrom)
20 dkg málna, áfonya, ribizli
menta a díszítéshez
a vakon sütéshez: száraz bab vagy sárgaborsó

Elkészítés

A lisztet, a cukrot és a felkockázott hideg vajat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Ezután alufóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
A tésztát a hűtőből kivéve lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk, majd kör alakú formákat szaggatunk belőle egy kerek tésztakiszúróval.
Egy muffin- vagy mini piteforma mélyedéseibe nyomkodjuk a kiszaggatott pitetésztát, majd kibéleljük nagyjából ugyanakkor kör alakúra vágott sütőpapírral, és megszórjuk szárazbabbal.
Vaksütéssel kb. 10 percig sütjük, majd a "nehezék" nélkül további 2 percig. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy tálban összekeverjük a krémsajtot a porcukorral, a felvert habtejszínnel, a vaníliarúd kikapart magjaival és a lime reszelt héjával.
Az így kapott krémmel megtöltjük a pitéket, végül friss bogyós gyümölcsökkel kirakjuk a tetejét (málna, ribizli vagy áfonya) és friss mentával díszítjük.





A recepthez tartozó videót itt találod:
Link

Kőrösy Gabriella gasztrogabo

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sertésszűz mézes baconköntösben
  2018-03-08 23:48:30, csütörtök
 
  Sertésszűz mézes baconköntösben

Hozzávalók

1 db sertésszűz (50-60 dkg)

bors
10 szelet bacon vagy szalonna
1 ek olívaolaj
2 ek méz


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a szűzpecsenyét lehártyázzuk, megmossuk és szárazra töröljük, majd sóval, borssal bedörzsöljük. A baconszeleteket egymást kissé fedve kiterítjük a munkalapon.
Sütőbe rakható serpenyőben vagy tűzálló tálban felhevítjük az olívaolajat, és a húst hirtelen körbepirítjuk. Ezután betekerjük a baconbe, megkenjük a mézzel és visszatesszük a serpenyőbe.
A húst az előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig, és időnként meglocsoljuk a szafttal. Végül tálalás előtt 10 percet pihentetjük.





Megjegyzés

Szükség esetén a szűzpecsenyét kettévághatod, hogy jobban elférjen a serpenyőben. Sütés közben ne szurkáld a húsokat. Pirítsd meg a vágott végüket is, hogy a zárt kéregben omlósra puhuljanak!
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Minestrone leves sok zöldséggel
  2018-03-08 23:46:09, csütörtök
 
  Minestrone leves sok zöldséggel

Hozzávalók

2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/4 db karalábé
1 db cukkini
2 db újhagyma
1 db burgonya
2 ek olívaolaj
1 üveg hámozott paradicsomkonzerv
1 marék petrezselyemzöld
20 dkg vörös-bab (konzerv)
1 l víz vagy zöldségalaplé

bors
parmezán


Elkészítés

A zöldségeket alaposan megmossuk, majd megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk.
Egy nagyobb lábasban felmelegítjük az olívaolajat, és rátesszük a zöldségeket. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel vagy zöldségalaplével, hogy ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt 20-25 percig főzzük.
Hozzáadjuk az összevágott hámozott paradicsomot, a lecsepegtetett vörös-babot és a felaprított petrezselyemzöldet, majd felöntjük a maradék vízzel, és tovább sózzuk és borsozzuk. Melegen vagy hidegen, parmezánnal megszórva tálaljuk.





Németh Miklósné zsuzsamama56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Ha Isten a Nőt...
  2018-03-08 23:42:51, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb ünnepek, jeles napok  
Nőnapi köszöntő
  2018-03-08 23:41:56, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb ünnepek, jeles napok  
Boldog Nőnapot!
  2018-03-08 23:40:37, csütörtök
 
  Minden Nőnek:



 
 
0 komment , kategória:  Egyéb ünnepek, jeles napok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 363 db bejegyzés
e év: 1929 db bejegyzés
Összes: 31974 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 374
  • e Hét: 20992
  • e Hónap: 63737
  • e Év: 1044135
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.