Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
Európában van egy ország;
  2008-01-17 23:11:26, csütörtök
 
  1. Európában van egy ország;
2. Ebben az országban van egy város;
3. Ebben a városban van egy ház;
4. Ebben a házban van egy kislány;
5. Ennek a kislánynak:
- bezárták az iskoláját,
- Az anyukáját kirúgták a munkahelyéről,
- Az apukáját leszázalékolták,
- nagypapáját szélsőségesnek tartják, mert rámutat a bűnőkre
- Nagymamája súlyosan beteg, éveken belül el is végzik az operációt,de azt már
boncolásnak hívják,
- A közeli kórházat megszüntették,
- az orvosok külföldre menekülnek...
- a családot már csak az adóellenőrök látogatják
- A városba vezető vasútat felszámolták...
- postáját a szél viszi,


Melyik országban él a kislány???


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cionista szenny!!!!!
  2008-01-17 22:54:11, csütörtök
 
 
http://liberalizmus.hu/

Itt a mocskos cionisták kendvenc oldala!
Tökéletesen beleillik a képbe a kórházak lerombolása, a drogozás, az oktatás züllesztése, stb. Ez az szdsz, a sátán válaszott népének itthoni serege!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Debreczeni József
  2008-01-17 22:42:43, csütörtök
 
  Nyílt levél Debreczeni József közírónak



Tisztelt Debreczeni József úr!

Elöljáróban annyit szeretnék Önnel közölni, hogy nem vagyok az Ön híve. Bár olvastam valamennyi könyvét, a cikkeit, tanulmányait is. Tudom, hogy Ön viszint feltétlen híve Magyarország jelenlegi miniszterelnökének. Már-már államférfiúi magasságokba emeli Gyurcsány Ferencet. Az sem baj. Mindenki maga választja rajongása tárgyát.






A róla írt könyvében: ,,Az új miniszterelnök" címűben sok érdekes gyöngyszem van. Például: Kövér László elhíresült ,,köteles" beszédének kifordítása, vagy a köztisztviselők megvásárlásának lehetősége. Tudjuk, ezek régi baloldali értékek. A legérdekesebb vízió a Gyurcsány Ferenc által Medgyessy Péternek írt 2002 májusában. A címe: A Medgyessy-kormány politikai profilja és víziója.



,,A Medgyessy-kormány felismeri és tudja, hogy a kormányt alkotó pártok a társadalmi többség támogatása helyett csak a politikai többség támogatását bírják. A kormány politikája a globális integráció kényszerítő erejének tudomásulvétele mellett a magyar nemzeti erőforrások megvédésére és erősítésére épít. A kormány felelősséget érez minden önmagát magyarnak valló emberért, közösségért. Tegye világossá, hogy nem az Európai Uniót képviseli Magyarországon, hanem Magyarországot képviseli a nemzetközi kapcsolatokban. A kormány a demokraták és a demokrácia kormánya ... helyreállítja a parlament demokratikus működését."



Ön szerint hogyan valósul ez meg Gyurcsány Ferenc kormányában? Különösen a második Gyurcsány-kormányban. Ön múlt év december 19-én írt egy cikket a Népszavában: ,,Orbánnak most sem sikerült" címmel. A társadalombiztosítás átalakításáról szóló törvény végszavazása után.



Bezzeg Gyurcsánynak sikerült! Legyűrni a társadalom torkán. Mert azt Ön sem állíthatja, hogy olyan nagy konszenzus övezné ezt a törvényt. Mert ez nem reform. Egy sikeres reformnak három alapvető feltétele van. ( Amelyek egyetlen ,,gyurcsányi" reformnál sem teljesültek.)



Az első: széleskörű társadalmi konszenzus. Ez nincs meg.

A második: meg kell találni azon közép- és felső vezetői réteget, akik nem ellenzik a reformot. A középvezetői réteg támogatása a legfontosabb, mert egy sikeres reform 15-20 év alatt kivitelezhető, nem 2-3 év alatt, ahogy a regnáló miniszterelnök gondolja.

A harmadik: ki kell képezni, és nevelni azt a fiatal szakember-gárdát, akik majd végrehajtják a reformot. A magyar oktatási rendszer is reformálódik, egyelőre romlanak a mutatói, és nem javulnak.



A tb. átalakítása nincs előkészítve. Hiszen a végszavazás napján is közel 100 módosítást nyújtottak be, amit a szavazási procedúra közben kaptak meg a képviselők. Hogy is állunk a parlament demokratikus működésének helyreállításával?



Miért higgyem el, hogy jobb lesz? Most egy olyan törvény született, amely egyesíti a társadalombiztosítás és a magánbiztosítás minden hátrányát. A járulékokat továbbra is az állam - az OEP útján (vagy valami új néven) - fogja beszedni. Tehát beszedi a járulékokat. Kiszűri a potyautasokat. Majd a beszedett pénzt nem túl bonyolult matematikai (kéz)ügyességgel elosztja. Később meghatároz egy fejkvótát. Az elosztott pénzeket pedig továbbítja a pénztárakba. Ügyes! Trükkök százai! Ismerős?



A pénztárak meg jól járnak. Hiszen az állam elveszi a pénzt járulék formájában, majd a pénztárakba továbbítja. Jó kis kockázata lesz a pénztáraknak. Hiszen az állam garantálja a bevételeket. Még hogy az állam rossz gazda?!



Mitől is lesz jobb? Kórházi kezelést lehet a folyosón is kapni. A miniszter-asszony szerint sincs ebben semmi rendkívüli. Még kicsi széfem is lehet! Óriási! Tessék mondani? Például táppénzem lesz-e, ha mégis beteg leszek?? Megéri ez majd a biztosítónak?



Nehéz kérdések. Ugye Ön is így látja, Debreczeni úr? Megérne néhány közírói oknyomozást. Meg az is, hogy a nemzet második számú doktora szerint (Kóka doktor) azért kell az árampiacot liberalizálni, hogy olcsóbb legyen az áram. Olcsóbb lett? Ez a nagyon liberális paradoxon. Akkor miért higgyem el, hogy a társadalombiztosítás átalakításával jól járok? Biztos, hogy én nem értem a kommunikációt, annak ellenére, hogy Magyarország bennem van. A keze pedig még mélyebben. A zsebemben.



Debreczeni úr! Hogy is áll ez a kormány a magyar érdekek képviseletével? Miért a multiknak kedveznek? A Magyarországon található multik foglalkoztatják a keresőképes lakosság 15-17%-át. A kis és közepes vállalkozások az 50%-át. Az adókedvezmények terén viszont a multiknak behozhatatlan előnyük van. Hankok, hanem kok ez bizony így van! Tehát hogy is állunk a magyar érdekek képviseletével? Ha az állam rossz gazda, miért adunk el régi magyar állami cégeket külföldi állami cégnek?



Ön szerint, hogy áll a többség támogatásának problémája? A 8 millió választásra jogosult szavazópolgár közül nem szavaztak hárommillióan a jelenlegi koalícióra. Miniszterelnök úr gyakran hivatkozik a többségre. Milyen többségre? Lassan már sem politikai, sem társadalmi többsége sincs. Nem is beszélve a közvélemény-kutatások eredményeiről.



Ön következetesen ,,levezérezi" a legnagyobb ellenzéki párt elnökét. Tehát Ön szerint hazánkban diktatúra van. Mert demokráciában csak pártelnökök vannak. Ám Önnek mégis igaza van. Mert demokráciában nem lehet választásokat nyerni az igazság minden részletének kibontása nélkül. Valahol Európában csak a hírszerzési adatokkal trükköztek. Bele is bukott a kormányfő. Mondom, valahol Európában.



A kormányfő megerősödve (a ,,nép házelnöke" meggyengülve) került ki a küzdelemből. A koalíciós képviselők kissé lehiggadhatnak, megemberelhetik magukat, jövőre kezdhetnek egy újabb fejezetet.

Szó szerinti idézet az Ön cikkéből. Biztos Ön abban, hogy a kormányfő megerősödve került ki a helyzetből? Szerintem ez egy pirrhusy győzelem volt. Mit is javasolt a nép házelnöke? Hogy két hónappal halasszák el a zárószavazást. A köztársasági elnök - ahogy visszaküldte a törvényt a Parlamentnek - pont ezt a két hónapot adja meg a T. Háznak.



A demokrácia kiteljesedése lesz, ha közel változatlan formában újra benyújtják a törvényt. Ez demokrácia. Szocialista demokrácia. Mint ahogy Tóth képviselő úr ismét próbálkozik a vizitdíj visszavonásával. Amit már múlt decemberben is beadott, majd önként visszavont. Demokratikusan. Miért próbálkozik ilyen elszántan? Hiszen majd a biztosítók átvállalják. Vagy nem? Mert a biztosítóknál igen kevés a Róbert bácsi! Üzleti alapú Róbert bácsi pedig még liberálisan sincs feltalálva.



A cikke a zárógondolatával viszont egyetértek. A következő választásig még sok idő van. 2010 tavaszáig még sok. Főleg sodródva az árral. Mert a következő országgyűlési választások akkor lesznek.



Emlékszik? Volt egyszer egy lakitelki sátor. A sátor alatt mertek nagyot álmodni. Olyan dolgokról, hogy szűnjön meg az igazság minden részletének nem kibontása, a trükközések, az előjogok. Érvényesüljön a népfelség elve. Kár, hogy csak álom maradt.



Végezetül egy kérdés. Ön szerint miniszterelnök úr amit elmondott a politikai kultúráról, a politizálásról, és írva vagyon Az új miniszterelnök című könyvében, mennyire tartható Őszöd árnyékában?



Tisztelettel: Lőrincz Miklós



2008. január 17. 10:51

http://hirklub.hu/?cat=story&id=5625
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Marketing Centrum: eredményes
  2008-01-17 21:29:40, csütörtök
 
  Marketing Centrum: eredményes lenne a népszavazás, ha most vasárnap tartanák
2008. január 17. 19:45 MTI

A Fidesz három kérdésről szóló tavaszi népszavazásra a jogosultak 44 százaléka menne el, ha most vasárnap tartanák, és a jogosultak több mint 30 százaléka minden kérdésre igennel szavazna, amely a népszavazás eredményességét jelentené; a népszavazás kimenetele azonban még nem lefutott - közölte januári felmérésének adatait a Marketing Centrum közvélemény-kutató cég.

A részvételüket biztosra ígérők 64 százaléka azt tervezi, hogy a Fidesz mindhárom kérdésére igennel fog szavazni, és számottevően sokan vannak azok is, akik egyes kérdésekre igennel, más kérdésekre pedig nemmel szavaznának, ha elmennének.

Ha minden az elsődleges válaszokkal szinkronban történne, akkor csaknem bizonyos, hogy mindhárom kérdésre igennel szavazna a jogosultak több mint 30 százaléka - ez több mint 2,4 millió szavazó -, márpedig ez lényegesen több a népszavazás eredményességéhez minimálisan szükséges kétmillió főnél - áll a Marketing Centrum által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A felmérés szerint ugyanakkor az is csaknem bizonyos, hogy nem egészen az elsődleges válaszoknak megfelelően fog alakulni a népszavazás eredménye. Eddig az összes népszavazás előtt készített közvélemény-kutatásban mindig legalább 15 százalékkal magasabb volt a részvételüket biztosra ígérők aránya a ténylegesen véleményt nyilvánítók arányánál. A voksolásokon való részvétel valószínűsége alapvetően két tényezőn múlik: az általános részvételi elszántságon és a konkrét szavazásnak tulajdonított téteken.

A felmérések kapcsán kinyilvánított részvételi szándékok azonban csak az általános elszántságot jelzik, miközben a magyar közvélemény hajlamos alacsony politikai téteket tulajdonítani a népszavazásoknak. A választásra jogosultak 69 százaléka ugyanis semmilyen érdemi változásra sem számít a népszavazás eredményessége esetén
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Munkáspárt is támogatja a "t
  2008-01-17 21:28:34, csütörtök
 
  A Munkáspárt is támogatja a "tb-mentő népszavazást"

A Munkáspárt is megkezdte aláírásgyűjtését az egészségbiztosítás privatizációja ellen. Thürmer Gyula elnök úgy fogalmazott a budapesti Ferenciek terén, hogy nem szabad engedni, hogy a kormány a társadalombiztosítás milliárdjait kiszolgáltassa a gazdag nagytőkéseknek, mert annak a dolgozó szegény emberek fogják kárát látni.

A kommunista párt is az Albert házaspár népszavazási kérdéséhez gyűjt aláírásokat, hogy ha el is fogadja újra február 11-én a parlament, eltöröljék az egészségbiztosítás részleges privatizációjáról szóló törvényt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egymásnak esett a bíróság, a r
  2008-01-17 21:17:49, csütörtök
 
  Egymásnak esett a bíróság, a rendőrség és az ügyészség

2008. január 17., csütörtök 13:10 InfoRádió

A Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint tudható hogy kik voltak azok a rendőrök, akik ártatlan embereket bántalmaztak 2006 őszén, de nem őket fogták perbe - ez derül ki az index.hu birtokába került hangfelvételből. Bárándy György, az egyik rendőr védője szerint elkerülhetetlen, hogy a hatóságok tisztázzák az ügyet. Korábban a rendőri túlkapások tárgyalását vezető bíró azt mondta: a rendőrök hamisan tanúskodtak. A rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója ezután a bíró kijelentéseinek tisztázását és visszavonását követelte.

Bárándy György szerint elképzelhetetlen, hogy nem azokat a rendőröket fogták perbe, akik ártatlan embereket bántalmaztak 2006 őszén.

Az ügyvéd az InfoRádiónak elmondta: felelőtlennek, igazságalap nélkülinek tartja azt a kijelentést, amelyet egy ügyész, a Fővárosi Főügyészség jelenlegi szóvivője tett.

Varga Gergely - az index.hu birtokába került hangfelvétel tanúsága szerint - azt mondta: tudja, hogy kik voltak a tettesek, de nem ők ülnek a vádlottak padján.

Bárándy György szerint az ügyet tárgyaló bírónak csak kicsúszott a száján, hogy a rendőrök hamisan tanúskodtak, vagyis "hazudtak".

Az ügyvéd közölte: nem tudja, hogy kinek állhat érdekében a hatóságok egymásnak uszítása és a rendfenntartók elbizonytalanítása, lehetséges az is, hogy a politika áll az ügy mögött.

Az illetékes hatóságok kénytelenek lesznek tisztázni ezt az ügyet - mondta Bárándy György.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az a kérdés, hogy visszahozzuk
  2008-01-17 21:15:52, csütörtök
 
  Az a kérdés, hogy visszahozzuk-e a puha diktatúrát

2008. január 17. 17:23 | Forrás: STOP


Horn Gábor

A Szabad Demokraták Szövetsége erős kampányra készül a népszavazással kapcsolatban, de önmérsékletre kéri a kormányt Az ebben való részvételben - mondta a STOP kérdésére Horn Gábor ügyvivő. Horváth Ágnes egészségügyi miniszter arról szólt, hogy a nagyobbik koalíciós partnerrel egyeztetve nyújtanak be módosító javaslatokat az egészségbiztosításról szóló törvény kapcsán.




A Fidesz népszavazási kezdeményezése kapcsán az a fő kérdés, hogy egy nyugatias versenyelvű országot építünk, vagy visszahozzuk a késő kádári, puha diktatúrát - fogalmazott Horn Gábor. Az SZDSZ ügyvivője hozzátette: pártja erős kampányra készül, s úgy véli, hogy megnyerhető a népszavazás. Ezzel arra utalt, hogy Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke úgy fogalmazott: az is siker lenne, ha az igenek számát lehetne csökkenteni.

Horn elmondta: pártja 50-100 millió forint körüli összeget szán a kampányra, bár a költés mértéke attól is függ, hogy a köztársasági elnök mikorra írja ki a referendumot. Az SZDSZ egyébként arra kéri a kormányt, hogy a kampány időtartama alatt tanúsítsanak önmegtartóztatást. Ismert, hogy a Fidesz a minap azzal vádolta meg a kabinetet, hogy egymilliárd forintot költ a népszavazási kampányra.

Az egészségbiztosítási törvény újabb megmérettetése kapcsán Horn azt mondta, hogy az alkalmat teremt valódi párbeszédre a szakmával és a lakossággal. A törvényhez csak az MSZP-vel egyeztetett módosító javaslatokat nyújt be az SZDSZ - fűzte hozzá Horváth Ágnes. A szakminiszter hozzátette: ezek főként pontosítások lesznek, illetve Sólyom László által hiányolt garanciális elemeket kívánnak beleépíteni a jogszabályba.

Ezek kapcsán a kabinet még egyértelműbbé kívánja tenni, hogy egységes marad a társadalombiztosítás. Horváth arról is szólt, hogy az Országos Kockázatkezelő Alap és a biztosítók között megosztanák a felelősséget, egyfajta együtt-biztosítási rendszert kialakítva. Ez a nagy értékű műtétek finanszírozására vonatkoznak. Horváth arról is szólt, hogy a tárcánál jelenleg is zajlik az a munka, ami átütemezné a törvény végrehajtását, a pályázatok kiírását. Erről Horn azt mondta, hogy még a nyár előtt sort kell rá keríteni.

Szerző: kecsó

STOP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levelesláda
  2008-01-17 21:09:28, csütörtök
 
  NYÍLT LEVÉL A MÉDIÁNAK ÉS A ROMÁKNAK EGY NEMZETI HAGYOMÁNYŐRZŐ RENDEZVÉNY KAPCSÁN
2008. január 17. Levelesláda

A Kelet-Magyarország című napilapban és a hozzátartozó internetes hírportálon a SZON-on 2007. december 18-án kedden megjelent Nyéki Zsolt ,,Tiltakoznak a romák az érpataki rendezvény ellen" című cikke, mely a hétfői roma sajtótájékoztatóról számolt be.

Az elhangzott sajtótájékoztató kapcsán szerettünk volna reagálni a cikkre, de sajnos erre a mai napig a fenti médiumban nem kaptunk lehetőséget, ezért tájékoztatjuk a különböző nyomtatott sajtót és internetes hírportálokat, hogy a fent említet cikk kapcsán fontosnak tartjuk, hogy teljes terjedelemben megjelentessék a következő észrevételeinket:

1./ Érpatak Község önkormányzata 2007. december 15-én Árpád napi ünnepséget rendezett melynek keretében a házasságkötő termet Árpád teremnek nevezte el úgy, hogy a településhez kötődő vállalkozók és magánszemélyek felajánlásaiból egy gyönyörű szép bronz domborművet avatott. E kezdeményezésével kapcsolatban az önkormányzatnak semmiféle szégyenkezni valója nincs. Ha figyelembe vesszük, hogy országunkban a jelenlegi politikai hatalom egyáltalán nem kívánt hivatalosan megemlékezni semmiféle módon a 907. évi dicsőséges pozsonyi csatáról és a magyar seregeket vezénylő Árpád nagyfejedelemről a millecentenárium kapcsán, akkor minden jó érzésű, a magyarság történelmét ismerő és tisztelő embertől elismerést érdemel önkormányzatunk ünnepi rendezvénye.

2./ A Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg meghívott szervezetként azért vett részt a rendezvényünkön, mert tagjaik becsületes munkából élő, adófizető, hazájukat szerető, nemzetépítő emberek, akik mély érdeklődést tanúsítanak a nemzeti hagyományok iránt és jelentős érdemeket tudnak felmutatni a nemzeti hagyományápolás terén.

3./ A média valamint a népszerűséghajhász és szavazatéhes megélhetési politikusok hazug és álszent hisztériakeltésével ellentétben, - az őszinte lakossági visszajelzések által is megerősítve -nyugodt és tiszta lelkiismerettel tájékoztatom a tisztelt közvéleményt, hogy néhány bűnözőt és felbujtót, valamint egy-két orgazdát leszámítva a felvonulás nemhogy nem keltett semmiféle visszatetszést és félelmet az itt élőkben, hanem a lakosság többsége kifejezetten örült a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg megtisztelő jelenlétének.

4./ Visszautasítjuk azt az alaptalan vádat, hogy a rendezvény napján részünkről a faji megkülönböztetés bármilyen formája, a gyűlölet és félelemkeltés jelen lett volna! Erre szánalmas és demagóg módon tett kísérletet a Munkáspárt volt alelnöke, amikor egy hangosbemondó segítségével folyamatosan az Önkormányzat és a meghívott szervezetek elleni fellépésre próbálta buzdítani az ország különböző pontjából ideszállított ismeretlen kisebbségieket, annak ellenére, hogy a bejelentésük egy ,,csendes" demonstrációról szólt. A zömében nem érpataki romákból álló tömeg heccelésének egyik alapja ,,a romák nem kellő mértékű pénzbeli támogatása volt". Ezzel kapcsolatban folyamatosan és határozottan képviselem azt a véleményt, hogy azon követelmény, mely szerint megválasztásom óta kivétel nélkül mindenkinek: szegénynek és gazdagnak (és még a CKÖ elnök családjának is) teljesítenie kell a (kommunális-, gépjármű-, egyéb) adófizetési kötelezettségét, az még nem fajgyűlölet. Azon tény, hogy 1800 fős településünk önkormányzata a költségvetése közel egy negyedét (kb. 50 millió forintot) minden évben a kötelező állami segélyekre (rendszeres szociális segélyek, ápolási díj, lakásfenntartási támogatás, temetési segély stb.) költi és ezen túl, a kellően indokolt esetek kivételével nem szórja a pénzét folyamatosan még további átmeneti segélyek formájában is - a 100 és 200 ezer forint közötti havi nettó összegű segélyekből élő életerős, de munkahellyel nem rendelkező és azt nem is kereső emberek részére -, az még nem negatív diszkrimináció. Ezen személyek részére alkalmi munkavállalói lehetőséget ajánlunk.

5./ A rendezvényünk kezdetén megnyilvánuló szánalmas uszítási kísérletnek mindössze annyi eredménye volt, hogy minden jelenlévő jóérzésű ember eldönthette mi a különbség a fegyelmezetten és méltóságteljesen ünneplők és az artikulálatlanul, trágár szitkokat üvöltöző, aljas szándékkal és demagóg módon heccelt tömeg között. Kulturálatlan üvöltözésüket hallva felvetődik a kérdés, hogy amíg a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg képviselői - nem túl nagy létszámmal, vendégként ünnepelni, megemlékezni jöttek, ezek az általunk ismeretlen idegen településekről kéretlenül és tudatlanul idebolondított néhány tucatnyi bajkeverők vajon mit akartak? Ha netalán egyesek bárhol az országban még egyszer Olaszliszkát akarnak, akkor a becsületes magyar és a dolgos cigány lakosság nevében is közöljük, hogy Isten rendelése szerint a lincseléseket meg fogjuk akadályozni, mert egymással, a rendőrséggel valamint a hatóságokkal összefogva meg fogjuk védeni magunkat és embertársainkat.

6./ Az ünnepséget követő egyoldalúan megjelent nyilatkozatokat olvasva óhatatlanul felmerül a kérdés - vajon milyen jogon, milyen jogszabályi felhatalmazás alapján akar beavatkozni hatáskörét túllépve egy megyei roma szervezet a helyi önkormányzatok belügyeibe!? Talán sértőnek tartják, hogy Magyarország egyik honfoglaláskori településén méltó módon megünnepeljük történelmünk honfoglaláskori és egyéb dicső eseményeit!? Nem értjük, hogy egy történelmi megemlékezés, egy nemzeti hagyományápoló rendezvény miért sérti a roma közösségek vezetőit? Önkormányzatunk soha nem emelt kifogást a roma közösségek hagyományápoló rendezvényei miatt, sőt erejéhez mérten támogatta is azokat.

7./ Mint a helyi viszonyokat és az itt élőket jól ismerő, a közösségért felelős önkormányzati vezető, kénytelen vagyok ezen alkalommal is tájékoztatni mindenkit, hogy az irányunkban negatívan megnyilatkozó helyi CKÖ elnöknek az önkormányzati képviselők lemondásra való felszólítása helyett, nem a települési képviselők mandátumával kellene foglalkoznia, hanem a saját hatáskörébe tartozó visszás pályázati ügyeivel, mert a jogerős bírósági döntés szerint még most 2007-ben sem tud elszámolni a kisebbségi önkormányzat által 2004-ben megélhetési támogatás jogcímen kapott 1 millió forintos pályázati összeggel. A helyi CKÖ elnöknek az érpataki cigányokat megillető 1 millió Ft-os megélhetési támogatás eltüntetése után - a figyelmet másra terelve - a felelősség alól nem úgy kellene megpróbálni kibújnia, hogy - FIDESZ-es kormány idején Lungodromosként, MSZP-s kormány idején pedig szocialistaként - más megélhetési politikus társaikkal szövetséget keresve, együtt, közösen hisztériakeltés által próbálják teljesen sikertelenül és nevetséges módon fellázítani a helyi és a megyei cigányokat. Ez a helyi roma közösséggel szemben is tisztességtelen, mert éppen ez a lázító és követelőző magatartás az, ami legjobban akadályozza a romák társadalmi integrációját, valamint ez az a magatartás, ami legjobban ellene van a közös, békés együttélés kialakulásának! Ezt nyílván így látják a helyi romák is, hiszen a helyiek csekély számban (kb.15-20 fővel) vettek részt a helyi CKÖ által szervezett ,,csendes demonstráción". Ezért Orgován Zoltán a rendezvény idejére más településekről (Budapest, Nyíregyháza, Kisvárda, Tiszaszentmárton stb.) próbált meg importálni településünkre, felheccelt, s a végén a bátor gárdisták és nemzetvédők sikertelen megfélemlítése miatt csalódottan távozó idegen elemeket. Ezt a gondolatot támasztja alá a C-PRESS hírügynökségen 2007. december 18-án megjelentetett ,,Figyelem, Gárdisták! - Most Érpatak!" című beszámoló is: ,,gyülekezünk, jönnek a testvérek egész Szabolcsból: LD, RPM, MCF, CSZOSZ-esek"

8./ Szégyenteljesnek tarjuk a média részéről azt, hogy nem sikerült - nyilván nem is ez volt a céljuk - objektíven tudósítaniuk egy honfoglaláskori településnek, Érpatak községnek (a kistérségünkben egyedülálló módon megtartott) méltóságteljes rendezvényéről, ugyanis az Árpád nagyfejedelem dombormű tudomásunk szerint egyetlen hírportálon sem jelent meg. E helyett megpróbáltak ostobán szenzációt csiholni és a település polgármesterét igyekeztek szokásuk szerinti ,,pártatlan tájékoztatás" keretében lejáratni: ,,függetlenként indult, ... a Jobbik tagjaként köszöntötte a megjelenteket". Ez a közlemény hazugság, mert a rendezvényen a Jobbik tagjaként való köszöntés nem hangzott el, ugyanis soha nem voltam és a mai napig sem vagyok semmilyen pártnak tagja. Én a pártok változó politikai értékrendjénél állandóbb értékeket vallok magaménak. Mindig AZ IGAZSÁG, A REND ÉS A BECSÜLET pártján álltam, a rendelkezésre álló eszközeimmel mindig ezen értékekért harcoltam és közben rengeteg megtisztító erejű áldozatot is hoztam. Ezen utam mind eredményesebb bejárása érdekében LETTEM, VAGYOK, S MARADOK FÜGGETLEN ÉS SZABAD, természetesen az igazán harcos magyar hagyományok által meghatározottan, kifejezett nemzeti, keresztény és konzervatív értékekkel is áthatva.

Községünk becsületesen élő dolgos közössége nevében ezúton mondok köszönetet a Magyar Gárda, a Nemzeti Őrsereg és a Jobbik képviselőinek a megtisztelő jelenlétért és a színvonalas előadásokért, valamint az Árpád-házi zászlóért.

Kelt Érpatakon, 2008. január 06-án, Vízkereszt ünnepén.

Tisztelettel
Érpatak Község Önkormányzata nevében:
Orosz Mihály Zoltán s. k.
polgármester


http://magyargarda.hu/node/339
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fegyelmi eljárás indul a Fővár
  2008-01-17 21:07:42, csütörtök
 
 
Fegyelmi eljárás indul a Fővárosi Főügyészség szóvivője ellen

Lánchíd Rádió, cs, 2008-01-17 18:13Belföld Kiemelt hírek


Fegyelmi eljárás indulhat Varga Gergely, a Fővárosi Főügyészség szóvivője ellen, miután egy hírportálon megjelent hangfelvétel szerint egy bírósági tárgyalás után azt mondta: nem azok ülnek a vádlottak padján, akiknek kellene. A tárgyaláson állítólag nem a tüntetőket bántalmazó rendőrök voltak a vádlottak padján. A hallgatóság soraiban ülő Varga Gergely a tárgyalás után a sértettnek azt mondta, tudja, kik az igazi tettesek, de erről csak magánemberként, más rendőrök elmondása alapján van tudomása.

Ihász Sándor fővárosi főügyész a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az Index internetes hírportálon megjelentekkel kapcsolatban Varga Gergelytől igazoló jelentést kért. ,,Az abban leírtak alapján az esetleges fegyelmi felelősség vizsgálata folyamatban van. Tényként rögzíthető, hogy a cikkben írt tárgyalás hónapokkal ezelőtt, 2007. szeptember 27-én volt, azon Varga Gergely magánszemélyként vett részt - nem pedig mint sajtószóvivő".

A tavaly szeptemberi tárgyaláson a 2006-os őszi zavargásokkor történt egyik rendőri bántalmazás ügyét vizsgálták. A hallgatóság soraiban egy férfi - akiről kiderült, hogy Varga Gergely - azt mondta a sértettnek, hogy nem azok ülnek a vádlottak padján, akiknek kellene. Azt is mondta, hogy ezt rendőröktől, hallomásból tudja, de mint magánszemélynek jutott tudomására. Az esetről hangfelvétel is megjelent.

(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Roland édesanyja attól tart, m
  2008-01-17 21:04:33, csütörtök
 
  Roland édesanyja attól tart, megússza a gyilkos cigány
2008-01-17. 18:13


Fájdalom, düh és bizonytalanság - e három érzés kavarog a múlt héten cigány(ok?) által agyonvert középiskolás, Mészáros Roland (†18) édesanyjában. Fájdalom, hiszen Anna (36) azt veszítette el, akit a világon a legjobban szeretett. Düh, mert az asszony szerint mindenki a fia gyilkosát ,,mosdatja". És bizonytalanság, mert Anna attól fél: talán sosem derül ki a teljes igazság.

Kisírt szemű, talpig feketébe öltözött, törékeny asszony nyit ajtót a Dankó utcai bérházban. Anna a fia ágyán foglal helyet, a teste remeg, miközben a borzalmas csütörtökről beszél. Mint mondja: nehezen szánta magát a nyilatkozatra, csak azért teszi, mert felháborítja, hogy mindenki a fia gyilkosát mosdatja. - Bokszolók, edzők bizonygatják, hogy Rajmund micsoda jó gyerek. Hogyan kelhetnek a védelmére? Hogy lehet jó gyerek az, aki ilyet tesz az osztálytársával? - kérdezi Anna, miközben egyik cigiről a másikra gyújt.

- Rolcsikám? Ő volt a szemem fénye, az egyetlen gyermekem. Vékony testalkatú, 60 kilós fiú volt, sosem viselkedett agresszívan - sírja el magát Anna, miközben Roland ballagási fotóját mutatja. - Örökké az internet előtt ült, nem sportolt, nehezen elképzelhető, hogy ő kötött bele bokszoló osztálytársába. Nem tudom, hogy csütörtökön min kaphattak össze, korábban nem volt köztük súrlódás. Azt hallottam, hogy a fiam lecigányozta Rajmundot, ezért verte össze Rolcsit. Biztos, hogy a gyerekem nem ok nélkül beszélt így Rajmunddal.

Anna csütörtök délután dolgozott, csörgött a telefonja, Roland hívta őt. A fiú feltűnően halkan beszélt, azt mondta: ,,anya, leütöttek az osztálytársaim, siess haza, fel kell jelenteni őket". Az asszony nagyon megijedt, felhívta a közelben lakó húgát, Erzsébetet, aki azonnal átszaladt hozzájuk. - Rolcsi akkor már nem volt magánál, a hasán feküdt, a lábai az ágyon - mered maga elé Erzsike. - Nem éreztem a pulzusát, hívtam a mentőket, majd próbáltam újraéleszteni, ahogy a tévében láttam. A szája a háromszorosára volt dagadva, az orrából és a szájából vér folyt. Miután kiértek a mentők, még két órán keresztül próbálták visszahozni őt, de már nem tudtak segíteni rajta.

Anna attól fél: talán sosem derül ki a teljes igazság. Nem érti, hogy hogyan lehet, hogy a fia kabátja egyáltalán nem volt sáros, miképp maradhatott talpon Roland ilyen nagy ütésektől. - Szerintem Rajmund két társa lefoghatta Rolcsit, ezért nem eshetett el. Azt a másik két gyereket mégsem vették őrizetbe. Rajmund is majd megússza valami nevetséges büntetéssel. A fiamat viszont nem adja vissza senki.

(Blikk)


************

Józsefvárosban tüntet holnap a Gárda, Demszkyék békés együttélésről hazudoznak
2008-01-17. 17:58


A rendőrség tudomásul vette a Magyar Gárda bejelentését, a szervezet demonstrálhat pénteken a Józsefvárosban - mondta az MTI-nek Tafferner Éva, a BRFK szóvivője. A kerületi képviselőtestület a cionista elvárásoknak megfelelően tiltakozik a tüntetés ellen.

"Tudomásul vettük, mert nem áll fent a bejelentéssel kapcsolatban olyan törvényi feltétel, amely alapján ezt tiltani lehetne. Két esetben tudunk tiltani egy rendezvényt: ha a rendezvény miatt a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, illetve ha az népképviseleti szerv vagy bíróság működését veszélyezteti" - mondta Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Tafferner Éva hozzátette: a rendőrég megfelelő eszközökkel, megfelelő létszámban biztosítja majd a rendezvényt.

A szervezet honlapja szerint a Magyar Gárda a közbiztonság romlása ellen szervezi a békés demonstrációt. Az eseményen gyertyát gyújtanak annak a tizennyolc éves fiúnak az emlékére, akit egy héttel ezelőtt a tervezett tüntetés helyszínén halt meg egy utcai verekedésben. Az MTI csak azt felejti el megemlíteni, mint rendszerint, hogy cigány volt a gyilkos. Bővebben az esetről itt.

A demonstráció ellen szerdán nyilatkozatot fogadott el a józsefvárosi képviselőtestület. Ebben egyhangúan kimondják, hogy a VIII. kerület közélete és közterületeinek nyugalma érdekében elzárkóznak minden olyan párttól, egyesülettől és civil szervezettől, illetve azok rendezvényeitől, amelyek szélsőséges, gyűlöletkeltő elveket vallanak, és fellépésükkel veszélyeztetik a Józsefváros többségi és a kisebbségi lakosságának harmonikus együttélését - tájékoztatta az MTI-t Csécsei Béla, a kerület cenzúrát bevezető polgármestere.


Meglepő: együttes fellépést kezdeményez a Magyar Gárda ellen a főpolgármester

Demszky Gábor csütörtökön levélben kérte a pártok fővárosi frakcióvezetőit, hogy pénteken közösen lépjenek fel a Magyar Gárda ellen. Biztosan vevők lesznek rá.

"A Magyar Gárda korábbi megmozdulásai és nyilatkozatai alapján egyértelmű, hogy pénteki akciójuk a demokratikus értékek, az emberi jogok, a tolerancia, a Budapesten mindeddig a többséggel békésen együtt élő vallási és etnikai kisebbségek (sic!) ellen irányul" - olvasható abban a levélben, amelyet Demszky Gábor (SZDSZ) küldött Steiner Pál szocialista, Tarlós István fideszes, John Emese szabad demokrata, Hock Zoltán MDF-es és Bagdy Gábor kereszténydemokrata frakcióvezetőknek.

A főpolgármester meggyőződése, "hogy csak akkor tudunk gátat vetni a gárdaszellemnek, a magyar társadalmat és Budapest közösségét megosztani kívánó előítéletes szemléletnek, valamint az erre építő agresszív megmozdulásoknak, ha (...) tettekkel is megmutatjuk: mélységesen elítéljük a Jobbik és a Magyar Gárda akcióját és az ehhez hasonló valamennyi zavarkeltést".

Demszky Gábor arra kéri a fővárosi frakcióvezetőket: vegyenek részt a péntek déli sajtótájékoztatóján, és nyilvánítsák ki együtt, hogy nem kérnek "az erőszakos, demokráciaellenes, rendzavaró csapatokból, hogy békében, félelem nélkül szeretnénk élni Budapesten". A békés, jóravaló cigányság felügyelete alatt, tehette volna hozzá.

(Híradó - MTI)
Józsefvárosban tüntet holnap a Gárda, Demszkyék békés együttélésről hazudoznak
2008-01-17. 17:58


A rendőrség tudomásul vette a Magyar Gárda bejelentését, a szervezet demonstrálhat pénteken a Józsefvárosban - mondta az MTI-nek Tafferner Éva, a BRFK szóvivője. A kerületi képviselőtestület a cionista elvárásoknak megfelelően tiltakozik a tüntetés ellen.

"Tudomásul vettük, mert nem áll fent a bejelentéssel kapcsolatban olyan törvényi feltétel, amely alapján ezt tiltani lehetne. Két esetben tudunk tiltani egy rendezvényt: ha a rendezvény miatt a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, illetve ha az népképviseleti szerv vagy bíróság működését veszélyezteti" - mondta Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Tafferner Éva hozzátette: a rendőrég megfelelő eszközökkel, megfelelő létszámban biztosítja majd a rendezvényt.

A szervezet honlapja szerint a Magyar Gárda a közbiztonság romlása ellen szervezi a békés demonstrációt. Az eseményen gyertyát gyújtanak annak a tizennyolc éves fiúnak az emlékére, akit egy héttel ezelőtt a tervezett tüntetés helyszínén halt meg egy utcai verekedésben. Az MTI csak azt felejti el megemlíteni, mint rendszerint, hogy cigány volt a gyilkos. Bővebben az esetről itt.

A demonstráció ellen szerdán nyilatkozatot fogadott el a józsefvárosi képviselőtestület. Ebben egyhangúan kimondják, hogy a VIII. kerület közélete és közterületeinek nyugalma érdekében elzárkóznak minden olyan párttól, egyesülettől és civil szervezettől, illetve azok rendezvényeitől, amelyek szélsőséges, gyűlöletkeltő elveket vallanak, és fellépésükkel veszélyeztetik a Józsefváros többségi és a kisebbségi lakosságának harmonikus együttélését - tájékoztatta az MTI-t Csécsei Béla, a kerület cenzúrát bevezető polgármestere.


Meglepő: együttes fellépést kezdeményez a Magyar Gárda ellen a főpolgármester

Demszky Gábor csütörtökön levélben kérte a pártok fővárosi frakcióvezetőit, hogy pénteken közösen lépjenek fel a Magyar Gárda ellen. Biztosan vevők lesznek rá.

"A Magyar Gárda korábbi megmozdulásai és nyilatkozatai alapján egyértelmű, hogy pénteki akciójuk a demokratikus értékek, az emberi jogok, a tolerancia, a Budapesten mindeddig a többséggel békésen együtt élő vallási és etnikai kisebbségek (sic!) ellen irányul" - olvasható abban a levélben, amelyet Demszky Gábor (SZDSZ) küldött Steiner Pál szocialista, Tarlós István fideszes, John Emese szabad demokrata, Hock Zoltán MDF-es és Bagdy Gábor kereszténydemokrata frakcióvezetőknek.

A főpolgármester meggyőződése, "hogy csak akkor tudunk gátat vetni a gárdaszellemnek, a magyar társadalmat és Budapest közösségét megosztani kívánó előítéletes szemléletnek, valamint az erre építő agresszív megmozdulásoknak, ha (...) tettekkel is megmutatjuk: mélységesen elítéljük a Jobbik és a Magyar Gárda akcióját és az ehhez hasonló valamennyi zavarkeltést".

Demszky Gábor arra kéri a fővárosi frakcióvezetőket: vegyenek részt a péntek déli sajtótájékoztatóján, és nyilvánítsák ki együtt, hogy nem kérnek "az erőszakos, demokráciaellenes, rendzavaró csapatokból, hogy békében, félelem nélkül szeretnénk élni Budapesten". A békés, jóravaló cigányság felügyelete alatt, tehette volna hozzá.

(Híradó - MTI)
Józsefvárosban tüntet holnap a Gárda, Demszkyék békés együttélésről hazudoznak
2008-01-17. 17:58


A rendőrség tudomásul vette a Magyar Gárda bejelentését, a szervezet demonstrálhat pénteken a Józsefvárosban - mondta az MTI-nek Tafferner Éva, a BRFK szóvivője. A kerületi képviselőtestület a cionista elvárásoknak megfelelően tiltakozik a tüntetés ellen.

"Tudomásul vettük, mert nem áll fent a bejelentéssel kapcsolatban olyan törvényi feltétel, amely alapján ezt tiltani lehetne. Két esetben tudunk tiltani egy rendezvényt: ha a rendezvény miatt a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, illetve ha az népképviseleti szerv vagy bíróság működését veszélyezteti" - mondta Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Tafferner Éva hozzátette: a rendőrég megfelelő eszközökkel, megfelelő létszámban biztosítja majd a rendezvényt.

A szervezet honlapja szerint a Magyar Gárda a közbiztonság romlása ellen szervezi a békés demonstrációt. Az eseményen gyertyát gyújtanak annak a tizennyolc éves fiúnak az emlékére, akit egy héttel ezelőtt a tervezett tüntetés helyszínén halt meg egy utcai verekedésben. Az MTI csak azt felejti el megemlíteni, mint rendszerint, hogy cigány volt a gyilkos. Bővebben az esetről itt.

A demonstráció ellen szerdán nyilatkozatot fogadott el a józsefvárosi képviselőtestület. Ebben egyhangúan kimondják, hogy a VIII. kerület közélete és közterületeinek nyugalma érdekében elzárkóznak minden olyan párttól, egyesülettől és civil szervezettől, illetve azok rendezvényeitől, amelyek szélsőséges, gyűlöletkeltő elveket vallanak, és fellépésükkel veszélyeztetik a Józsefváros többségi és a kisebbségi lakosságának harmonikus együttélését - tájékoztatta az MTI-t Csécsei Béla, a kerület cenzúrát bevezető polgármestere.


Meglepő: együttes fellépést kezdeményez a Magyar Gárda ellen a főpolgármester

Demszky Gábor csütörtökön levélben kérte a pártok fővárosi frakcióvezetőit, hogy pénteken közösen lépjenek fel a Magyar Gárda ellen. Biztosan vevők lesznek rá.

"A Magyar Gárda korábbi megmozdulásai és nyilatkozatai alapján egyértelmű, hogy pénteki akciójuk a demokratikus értékek, az emberi jogok, a tolerancia, a Budapesten mindeddig a többséggel békésen együtt élő vallási és etnikai kisebbségek (sic!) ellen irányul" - olvasható abban a levélben, amelyet Demszky Gábor (SZDSZ) küldött Steiner Pál szocialista, Tarlós István fideszes, John Emese szabad demokrata, Hock Zoltán MDF-es és Bagdy Gábor kereszténydemokrata frakcióvezetőknek.

A főpolgármester meggyőződése, "hogy csak akkor tudunk gátat vetni a gárdaszellemnek, a magyar társadalmat és Budapest közösségét megosztani kívánó előítéletes szemléletnek, valamint az erre építő agresszív megmozdulásoknak, ha (...) tettekkel is megmutatjuk: mélységesen elítéljük a Jobbik és a Magyar Gárda akcióját és az ehhez hasonló valamennyi zavarkeltést".

Demszky Gábor arra kéri a fővárosi frakcióvezetőket: vegyenek részt a péntek déli sajtótájékoztatóján, és nyilvánítsák ki együtt, hogy nem kérnek "az erőszakos, demokráciaellenes, rendzavaró csapatokból, hogy békében, félelem nélkül szeretnénk élni Budapesten". A békés, jóravaló cigányság felügyelete alatt, tehette volna hozzá.

(Híradó - MTI)

http://kuruc.info/r/1/20270/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1858 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2090
  • e Hét: 12357
  • e Hónap: 23468
  • e Év: 176964
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.