Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
A mutyi
  2008-01-25 22:44:25, péntek
 
  A kifordított magyar világ III.


A mutyi


A privatizáció szelleme kísérti hazánkat napról napra. Olyan időket élünk, amikor mást sem lehet hallani, minthogy az állam rossz gazda. Csűrt csavart érvekkel próbálják bizonygatni, hogy miért kell feladni oyan rendszereket, melyeket becsületes, tisztességes odafigyeléssel igenis hatékonyan lehetne üzemeltetni, bár itthon már az sem meglepő, hogy hiányzik az akarat. Most az iskolák épületei is veszélybe kerülhetnek?
hirdetés



--------------------------------------------------------------------------------


A MAGYAR HÍRLAP (online 2008-01-22 21:57) cikke a

Veszélybe került fővárosi középiskolák -ról:




Újabb kerületek fordultak a fővároshoz, hogy középiskolájuk fenntartói jogától megszabaduljanak. A főváros nem tervezi újabb iskolák átvételét, helyette kiegészítő kvótát fizetne a budapesti diákok után a kerületeknek. A főváros a többletfeladatok átvállalásához nem kapott többlettámogatást a központi költségvetéstől.


"Jelenleg öt budapesti kerület egyeztet arról, hogy középiskoláját, gimnáziumát pénzügyi okok miatt átadja a fővárosnak" - mondta a Magyar Hírlapnak a Fővárosi Önkormányzat oktatási szakreferense. A Főváros, mivel csak a középfokú oktatás biztosítása tartozik a feladatai közé, az iskolaépületek fenntartása nem, köztes megoldási javaslatot kínál a pénzügyi gondokkal küszködő kerületeknek


--------------------------------------------------------------------------------




Itt megáll az ember az olvasásban, s nem érti, miről van szó. Újra olvassa, s nem hisz a szemének. Ezek(?) úgy akarnak oktatni, hogy az iskolaépületeket eladják, majd visszabérlik?

Az oktatás céljára szolgáló épületeket más tartsa fenn? Egy új mutyi előkészítését olvassuk?



A ,,köztes" megoldás azt jelenti, hogy a Főváros nem akarja teljesíteni törvényi kötelességét, és csak a budapesti gyermekek után egészíti ki az államtól kapott képzési normatívát. A vidéki diákok támogatásáról döntsenek (nincs miről: tehát fizessék ) a kerületek, hisz átvállalták a Főváros feladatát. A ,,köztes" szó itt azt sugallja, hogy a törvény betartása és megszegése között létezik köztes - legális, kompromisszumképes állapot. Ez esetben pedig nincs átmenet, a törvényt vagy betartják, vagy nem. Részben, ,,arányosan" betartott - megszegett törvény a gyakorlatban nem létezhet. Ha mégis létezik, akkor vagy a gyakorlat rossz, vagy a törvény; vagy rosszul működik az állam.



Az, hogy a Főváros évente hétmilliárd forintot költ a huszonegyezer, nem budapesti gyermek képzésére (333 ezer Ft/fő/év), s ehhez még hiányzik kb. 100 ezer forint/fő/év, mindössze hangulatkeltés. Ha ez az összeg indokolt, akkor rendben van, ha nem az, módosítani kell, de ,,szükséges" összeg nem hiányozhat. Ha elismerték, hogy szükséges, oda kell adni, ha nem ismerték el, akkor nem szükséges.



Mit mond e témában az Önkormányzati törvény?



Az önkormányzati jogok



§. (5) Törvény a helyi önkormányzatnak kötelező feladat- és hatáskört is megállapíthat. A kötelezően ellátandó önkormányzati feladat- és hatáskörök meghatározásával egyidejűleg az Országgyűlés biztosítja az ellátásukhoz szükséges anyagi feltételeket, dönt a költségvetési hozzájárulás mértékéről és módjáról.




Feladatköröknek főváros és kerületi önkormányzatok közötti megosztása



63. §. (4) A közgyűlés saját feladat- és hatáskörében megállapodás alapján feladat- és hatásköröket adhat át a kerületi önkormányzatnak. A közgyűlés az átadott feladat- és hatáskörök arányában az ellátásukhoz szükséges anyagi feltételeket köteles a kerületi önkormányzatnak, illetve azok társulásainak biztosítani.



A fővárosi önkormányzat feladatköre különösen



63/A §. n) gondoskodik az egynél több kerületet, illetőleg a főváros területét is meghaladó ellátási kötelezettség körében: a középiskolai....ellátásról...



A jogszabályok teljesen világosak:



az önkormányzatok feladatköréhez az Országgyűlés biztosítja az ellátásukhoz szükséges anyagi feltételeket.



A fővárosi közgyűlés átadhat feladatköröket a kerületi önkormányzatnak, s az ellátásukhoz szükséges anyagi feltételeket köteles biztosítani.



A középiskolai oktatás ellátása a főváros feladata, területét is meghaladó mértékben.



A feladat ellátásához szükséges vagyont a törvény a feladatot ellátó önkormányzat tulajdonába (használatába) adni rendeli.



Ezek után az a kérdés, hogy miféle ,,Veszélybe kerültek a fővárosi középiskolák"? A mai magyar politika veszélyébe. Mintha a középiskolai oktatás válnék a mai választott politikai ,,elit" marakodásának legújabb tárgyává. Zugló polgármestere úgy akar megszabadulni a kerület három gimnáziumától, hogy annak politikai ódiumát már előre a fővárosra keni. Érdekes módon a szabad demokrata polgármester ássa alá a szintén szabad demokrata főpolgármester hitelét a még létre nem hozott megállapodás megszegésének vízionálásával. Ettől teljesen függetlenül festi a jövőképet a FIDESZ képviselője: a főváros kormánypárti képviselőinek szelektálniuk kell, ők fogják majd eldönteni, hogy a középiskolai oktatásból kinek jut, s kinek nem.



Mégis mi lehet a konkrét veszély? Például, ha minél több kerület átadja gimnáziumát a fővárosnak, előbb-utóbb kiderül, hogy gazdaságosabb néhányat összevonni, s úgy üzemeltetni. A megüresedő épületeket pedig hasznosítani kell. Akár el is lehet adni. Ha pedig később kevés lesz az épület, újakat kell építeni. Egyik jobb alkalom a mutyira, mint a másik. Lényeg a lehetőség. Addig is meg kell mozdítani a 100 éves épületek és a bennük lévő iskolák változatlan helyzetét. Eddig a tanulóknak a számukra teljesen érdektelen változás csak annyi volt, hogy az igazgatót ki nevezte ki: a király, a kormányzó, a tanács vagy az önkormányzat. Azt, hogy most mi fog következni, nem tudni. Ha ez az említett cikk valami mutyinak az előjele, akkor azt a tanulók is észre fogják venni.





Itt meg kell említeni, hogy a mutyi, mint jelenség hasonlatos az entrópiához.

Ha nem történik semmi, akkor az entrópia értéke zérus. Ha történt valami, az entrópia értéke pozitív.

Ha nem történik semmi, akkor a mutyi értéke is zérus. Viszont csak akkor történik bármi, ha a mutyi értéke pozitív.



Összefoglalva: a törvény lehetővé teszi az Országgyűlés, a Fővárosi Közgyűlés és a kerületi önkormányzatok számára azt, hogy a középfokú oktatással kapcsolatos feladataikat a köz megelégedésére, mindenki dícséretére lássák el. De nem ezt teszik.

A Magyar Hírlap cikkében leírtak e három választott testület együttműködésének csődjéről, és a vonatkozó törvény megszegéséről szólnak.

Úgy látszik, hogy a működési anomáliák létrehozója, hajtóereje pedig a mutyi.



Budapest, 2008. január 24.




Jakó Ferenc



2008. január 25. 15:15

http://hirklub.hu/?cat=story&id=5675
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Himnusz vagy Internacionálé?
  2008-01-25 22:39:35, péntek
 
  Himnusz vagy Internacionálé?
2008-01-25 15:42


Molnár Gyula szerint el kellene gondolkodnunk nemzeti himnuszunk szövegén.

1989. óta minden évben január 22-én emlékezünk meg a Magyar Kultúra Napjáról. Mint ismeretes, 1823-ban Kölcsey Ferenc aznap fejezte be nemzeti imádságunk, a Himnusz megírását.
A XI. kerületi önkormányzat is megemlékezett e jeles napról. Molnár Gyula MSZP-s polgármester megnyitott egy kiállítást, majd "Pro Urbe Kultúráért" díjakat osztott ki. Előtte azonban még arra is alkalmat talált, hogy a Himnusz szövegéről polemizáljon. Megfogalmazása szerint el kellene gondolkodnunk nemzeti himnuszunk szövegén, hogy az megfelelő e még 2008-ban is. Példának a spanyolokat hozta fel, akik elmondása szerint csak dúdolják a himnuszukat, mert nem tudnak megegyezni a szövegben.
Hogy a napfényes spanyolhonban hogy s miképp megy a himnuszéneklés, arról nincsenek információim. Azt azonban pontosan tudom, hogy a szocialisták ma, amikor már sutba vágták az általuk korábban fennen hangoztatott megbonthatatlan szovjet-magyar barátság eszményét, épp úgy valami furcsa ambivalenciával viszonyulnak a nemzeti jelképekhez, mintha még mindig a szocialista internacionalizmus jegyében politizálnának, mint ahogy azt tették a rendszerváltás előtt.
Nem szabad elfelejteni, hogy a szocialista rendszer a magyarságot nemzeti mivoltában akarta megtörni! A vörös zászlók mellett háttérbe szorultak a piros-fehér-zöld lobogók, a Himnusz helyett - vagy legalábbis mellett - illő volt énekelni az Internacionálét, a nagy múltú történelmi címerünk helyett egy, a heraldika legalapvetőbb szabályainak sem megfelelő kontármunkát neveztek ki magyar címernek, s március 15-én sem volt szabad az 1848-49-es eseményekre emlékezni.
Aztán, a rendszerváltás után kicsit módosult a hozzáállásuk a kérdéshez, de valljuk be, az utóbbi időkig nem sűrűn láttunk szocialista pártrendezvényen piros-fehér-zöld zászlókat - annál dominánsabb volt a vörös szín. S habár a látszatra ma már nagyon ügyelnek, tetteikben továbbra is a nemzeti kérdések iránti teljes érzéketlenség tapasztalható - legyen szó akár a határon túli magyarok kettős állampolgárságról, a szerbiai magyarverésekről vagy Székelyföld autonómiájáról...
Semmi meglepő nincs tehát abban, ha időnként "kilóg a lóláb", ha kiderül, hogy a ma szocialistái éppúgy gondolkodnak nemzetről, hazáról, mint a néhai kommunista állampárt, amelynek az MSZP utóda - de nem csak a jog, hanem a hozzáállás szempontjából is.
De azért emiatt kár idegesíteni magunkat. Nekünk, köszönjük szépen, Kölcsey Ferenc Himnusza tökéletesen megfelel. S ha a szocialistáknak bajuk van vele, hát énekeljék helyette az Internacionálét. Hozzájuk úgyis az illik inkább.

Chladek Tibor

http://www.kpe.hu/index.php?CikkID=86931
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki nem ismeri, vagy nem hallo
  2008-01-25 21:06:53, péntek
 
  Aki nem ismeri, vagy nem hallotta!!
Nemrég a DIGItv is szerződést kötött az Echo tv -vel!

Honlap:
http://www.digikabel.hu/programcsomagok.html

Már a minicsomagjukban is megtalálható a Hírtv, és az Echo.
Nem árt ismeretségi körünkben terjeszteni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Gárda: a "zászlóbontó"
  2008-01-25 21:06:07, péntek
 
  Magyar Gárda: a "zászlóbontó" ülést közintézményben tartják
2008. január 25. 19:27 | Forrás: MTI nyomtat | elküld

A szocialista párt tiltakozik az ellen, hogy Füzesabony fideszes városvezetése egy közintézményt biztosított a Magyar Gárda helyi alakuló gyűlésének megtartására - tájékoztatta pénteken az MTI-t a város szocialista országgyűlési képviselője.





A péntek esti "zászlóbontó" ülést ugyanis a Művelődési Központban működő presszóban tartják, ám a helyiség évek óta nem működik vendéglátóhelyként, vagyis a közintézmény része - mondta Korózs Lajos.

A helyiséget azt követően kapták meg a helyi gárdisták, hogy a város egy vendéglátó egysége sem kívánt helyet adni a csoport alakuló ülésének - tette hozzá a politikus.

Korózs Lajos szintén felháborítónak tartja, hogy toborzó plakátot helyeztek ki a városháza előtti hirdetőtáblára.

Az pedig egyenesen arcátlanság, hogy egy hirdetményt az MSZP helyi irodájának falára is kiragasztottak a szervezők - mondta az országgyűlési képviselő.

Laminé Antal Éva, a település fideszes polgármestere kijelentette: a rendezvényteremként működő helyiséget bármilyen, legálisan működő szervezet kibérelheti. Ilyen bejegyzett szervezet a Magyar Gárda is - reagált a szocialista tiltakozásra. Az ilyen igényeket egy esetben sem utasítják el, így adott esetben akár az MSZP-nek is bérbe adják a termet, amennyiben igényt tart erre - tette hozzá az önkormányzati vezető.

A rendezvénytermet egyébként az önkormányzati közhasznú társaságként működő városi televíziótól bérelte ki a Magyar Gárda - mondta a polgármester.

STOP

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyanús hirdetés: ügynököket ke
  2008-01-25 21:03:02, péntek
 
  Gyanús hirdetés: ügynököket keresnek a meg sem alakult egészségbiztosítók

2008. január 25. 16:56 | Forrás: STOP


Toborozzák a toborzókat az iWiW-en

Kedvező díjazást és egyszerű jövedelmet ígér az egyik közösségi portálon terjedő hirdetés szerint az "egészségbiztosítás változása" kapcsán induló új munkalehetőség. Mint kiderült, ügynökösködésről van szó, kétezret fizetnek minden, a biztosítóhoz becsábított ügyfélért - a szakember szerint gyanús a dolog.


Az iWiW-en terjed egy új munkafelhívás: "az Egészségbiztosítás változása kapcsán rövid idő alatt igen kedvező díjazással tudok munkát, mellékjövedelem! Ha valakit érdekel, minél előbb hívjon, most kell regisztrálni!!!" A megadott telefonszámon jelentkeztünk, ahol egy hölgy tudatta, miután szeptembertől megszűnik az állami egészségbiztosító (!), ezért mindenkit be kell vonni valamelyik magánpénztárba.

Kérdésünkre a toborzó elmondta, nem a klasszikus biztosítási ügynöki munkáról van szó, hanem fel kéne keresni embereket és meggyőzni őket, hogy az adott biztosítót válasszák. Az, hogy ez személyesen, vagy telefonon történik, már a részletkérdés. A munka előtt szükséges egy képzés, melynek ötezer forintos árát a jelentkezőnek kell fizetni. Mint megtudtuk, az eljárás teljesen normális, ha valaki szerződik egy munkára, akkor neki kell állnia a szükséges képzések árát. Az ötezer forint amúgy is méltányos, mert hasonló képzésekért máshol százezreket kell fizetni - világosított fel a hölgy.

Kétezret fizetnek minden becsábított új ügyfélért

Az ígéretek szerint kétezer forintot fizetnének az ügynököknek minden becsábított ügyfél után. A hirdetést feladó nő szerint egy embert nagyjából fél órás idő meggyőzni. A munka tulajdonképpen pénzügyi tanácsadás címen fut és a United Financial Service nevű cég intézni. Itt is kell jelentkezni az első egy órás tájékoztatóra, ez után, ha a jelentkezőnek tetszik a kínált munkalehetőség, akkor regisztrálni kell az oktatásra.

A minisztérium nem kérte őket

2. oldal


A minisztérium nem tud a cégről

A STOP megkereste az Egészségügyi Minisztériumot, hogy milyen kapcsolatban állnak az említett céggel, illetve igaz-e hogy különböző társaságok jogot kaptak arra, hogy megkezdjék az emberek betoborzását az egyes egészségbiztosítókhoz. Mint a minisztérium válaszlevelében írta, nincsenek kapcsolatban az említett céggel, illetve nem osztottak jogokat társaságoknak arra, hogy tagokat toborozzanak a még meg sem alakult egészségpénztáraknak.

Gyanús, ha már most elkezd valaki toborozni

Kovácsy Zsombor, az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) elnöke a STOPnak elmondta, jogszabály nem tiltja, hogy a biztosítók a tagtoborzásra készüljenek, ám az mindenképpen gyanús, ha valakit most keresnek meg, amikor még nincsen toborzási időszak és nincsenek kidolgozva a konkrét játékszabályok. Az elnök azt javasolja, hogy amíg nem kezdődik a toborzás, addig senki ne adja meg az adatait, vagy ne dőljön be annak, hogy előnyt fog élvezni később, ha most belép. Telefonon pedig pláne ne adjunk ki egészségügyi adatokat senkinek. A toborzás megindulása utána is csak a név, lakcím és a TAJ-szám megadása kötelező egy formanyomtatványon. Az EBF garantálni fogja, hogy a toborzás a jogszabályi keretek között történik majd - tette hozzá Kovácsy. Az elnök megjegyezte, érdemes nem az első szembejövőnek aláírni, hanem az állampolgárok tájékozódjanak a lehetőségeiről, melyik biztosító milyen feltételeket kínál.

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=263804&lstparts=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyolcvanezer cigányt telepítte
  2008-01-25 20:55:14, péntek
 
  Nyolcvanezer cigányt telepíttetne át egy cseh politikus

Eduardo, p, 2008-01-25 20:29 Cigánybűnözés


Jiri Cunek, a cseh kereszténydemokraták elnöke és egykori miniszterelnök-helyettes kényszeráttelepítésekkel kívánja felszámolni a cigányok hagyományos családi kötelékeit.

A nagycsaládi szövevények megakadályozzák társadalmi integrációjukat - ezért 80 000 romát kíván úgy áttelepíttetni, hogy egy-egy településen és városnegyedben legfeljebb a lakosság tíz százalékát tegyék ki. Javaslatait a kormány uniós forrásokból kell, hogy megvalósítsa, nyilatkozta Cunek néhány napja az egyik cseh televízióban.

Néhány héttel ezelőtt a politikus már komoly vitába keveredett a cigány szervezetekkel és más pártokkal, amikor kijelentette: ,,A hagyományos roma kultúra és értékrendje egyes esetekben ellentétben áll ezen állam törvényben lefektetet alapjogaival és szabadságaival". Pártja, a KDU-CSL rendezvényén a kormányzó pártok - a polgári párt (ODS), a zöldek és a kereszténydemokraták - cigánypolitikáját ,,tragikus fejezetnek" nevezte.

Forrás: fr-online.de
MNO

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/5591
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán egyszer már hibázott
  2008-01-25 20:39:13, péntek
 
  Orbán egyszer már hibázott

Dévényi István, hetijegyzet@hetivalasz.hu

Gyurcsány Ferenc nyilván kész a televíziós vitára, no de ki akar Gyurcsány Ferenccel vitázni?

Aki látta, valószínűleg soha nem felejti el. No, nem azért, mert annyira lélekemelő és magasröptű volt a 2006-os Gyurcsány-Orbán vita, hanem mert a szocialista miniszterelnök élőben demonstrálta, milyen vastag is tud lenni a politikusi arcbőr. Ha majd egyszer a politológia szakon a demokrácia mélypontja lesz a téma, valószínűleg előveszik a tévés felvételt, aztán közvetlen csatlakozással hozzácsapják a balatonőszödi igazságbeszédet, és kész, lehet íratni a zárthelyit minden komolyabb tanári elemezgetés nélkül.

De az az este emlékezetes marad azért is, mert se előtte, se azóta nem láthattunk ilyen elcseszett taktikával fellépő Orbán Viktort. Bemész, magadra húzod az ellenfeledet, úgy csinálsz, mintha ott se lenne, beszélhet bármiről, meg sem hallod, ettől ideges lesz, de te csak magyarázz a kamerának hidegvérrel - aki ezt kitalálta, azt se engedném többet kampány közelébe. Persze a Fidesz elnöke is sáros az ügyben, hiszen mondhatta volna, hogy ilyen helyzetben még véletlenül sincs kedve színjátékot játszani. Nyilván veri is a fejét a falba, ha eszébe jut a felvétel előtti utolsó egyeztetés.

Mindezt csak azért, mert a Népszava - hát persze - kitalálta, hogy Orbán televíziós párbajra akarja hívni Gyurcsány Ferencet. Amiből nyilván egy árva szó sem igaz, de sebaj, mostanság ilyen apróságon már nem szokás fennakadni. A Duna Televízió elnöke például olyan sikeresen tette magáévá az abszurd ötletet, hogy rögvest bejelentette: ők megrendeznék a párbajt.

A Fidesz parlamenti kivonulgatását figyelve furcsa, hogy a baloldali napilap példányszámemelő kavarása ilyen hatékonyan válhatott egy egész fél napra közéleti témává. Mert hiába mosná le adott esetben Orbán Viktor a kormányfőt, csupán azzal, hogy szóba áll vele, erősítené Gyurcsány Ferenc pozícióját. Akinek ez - tekintve, hogy mostanában majd minden reggel arról olvashatunk, épp melyik bizalmasa hagyta el a süllyedő hajót - életbevágó fontosságú lenne.

Így akár az is elképzelhető, hogy a Népszava szerint Orbán által kitalált tévévitát valójában Gyurcsány találta ki. Majd nyilván visszatér rá a kampány célegyenesében, azzal, hogy tessék, ő kész lenne megmérkőzni, ám az ellenzék vezére fél az újabb kudarctól.

Csak hát ez már senkit sem fog érdekelni. Hiszen Gyurcsány Ferenc mondja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István - Sajtófigyelő
  2008-01-25 20:37:42, péntek
 
  Lovas István - Sajtófigyelő
2008-01-24. 16:09:48

FINANCIAL TIMES DEUTSCHLAND ftd.de

A globális londoni lap német nyelvű kiadása A török férfi címmel arról ír, hogy a davosi világgazdasági fórumon az ,,európai szerepét" magára vállaló Gyurcsány Ferenc annyira ismeretlen volt a panel résztvevőinek, hogy Stephen Roach amerikai közgazdásznak Gyurcsány csak ,,ez a török férfi" volt.

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE iht.com

Joseph E. Stiglitz, Nobel-díjas amerikai közgazdász az amerikai gazdaság élénkítésére pontosan egy olyan receptet kínál, amely a Gyurcsány-féle ,,gyógymód" tökéletes ellentéte: a szövetségi kormánynak segítenie kell az államokat és településeket, mert ha azok visszafogják kiadásaikat, az automatikus destabilizátorként hat. Több szövetségi támogatás kell az oktatásnak, mert az rövid- és hosszú távon is ösztönzi a növekedést. Az adócsökkentés rossz út, ugyanis az túlzott fogyasztásra ösztönzi az embereket, ami az amerikai gazdaság jellemzője.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány Strasbourgban a szab
  2008-01-25 20:34:52, péntek
 
  MIÉRT HAZUDIK? ,,IGAZA VAN" Gyurcsány Strasbourgban a szabadságot védte
2008-01-22. 21:20:44

Gyurcsány Ferenc Magyarország miniszterelnöke tavaly óta nem igazán fejlesztett angolságával adta elő az Európa Tanács strasbourgi közgyűlésén a beszédére kíváncsi néhány résztvevő előtt azt, hogy miként képviseli ő a demokráciát és szabadságot, amely ,,nem csupán álom, hanem életmódunk".

A szabaddemokraták krédóját és a Soros-féle ,,nyílt társadalom" filozófiájának alaptételeit ismétlő beszédében Gyurcsány kifejtette, hogy nem csak a demokrácia és a szabadság, de a gazdasági felvirágzás, a gazdasági versenyképesség és a szociális igazságosság is pillérei ,,európai életmódunknak".

Idézte Ralf Dahrendorf társadalomtudóst és Soros kedvenc filozófusát, Karl Poppert, majd helyére ülve fogadta a kérdéseket. A svájci Andreas Gross azt kérdezte a miniszterelnöktől, vajon miért gondolja úgy ,,oly sok magyar", hogy hazudott, ugyanis egy demokráciában az igazmondás az egyik legnagyobb felelősség?

Gyurcsány Gross kérdését kerülgető válaszának végén igazat adott a svájci ET-tagnak: ,,De igaza van: az előremenetel és a hitelesség megszerzésének egyetlen útja az igazmondás".

Gyurcsány ezután a román Radu Berceanunak is igazat adott, aki azért vonta felelősségre, mert a magyar kormány semmit nem tett, hogy alkotmányos kötelezettségének megfelelően a román nemzetiségűek is helyet kapjanak a magyar parlamentben.

Ezt egy olyan mondattal toldotta meg, amelynek értelmén egyesek nyilván hosszabban elgondolkodnak: ,,Annak ellenére, hogy vannak bizonyos kihívások, azok nem merülnek fel számunkra Romániában, Szlovákiában és a szomszédos országokban."

Lovas István Brüsszel



[Forrás: Magyar Nemzet]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pöttering diktátor akar lenni
  2008-01-25 20:31:31, péntek
 
  Pöttering diktátor akar lenni
2008-01-24. 15:07:33

Diktatórikus hatalom megragadásának" kísérletét vetette Nigel Farage európai parlamenti képviselő, az euroszkeptikus brit UKIP vezetője Hans-Gert Pötteringnek, az Európai Parlament elnökének szemére, amiért olyan lépések megtételére készül, amelyek segítségével beléfojthatja a szót az euroszkeptikusokba.

Pöttering a parlament alkotmányos bizottságát arra kérte, hogy olyan hatalmat adjon neki, amellyel elhallgattathat olyanokat is, akik felszólalása ellen formai kifogás nem emelhető. (Lovas István)


[Forrás: Magyar Nemzet]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 69 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1858 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.