Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 82 
Bolsevik alaposság sav+égetés
  2008-01-23 21:46:29, szerda
 
  A lemészárolt Romanovok utolsó családtagjait is azonosítják
2008. Január 23. 17:51
Abcúg.hu

Minden bizonnyal az orosz cári család eddig fel nem lelt két tagjának maradványait találták meg tavaly júliusban Jekatyerinburg mellett - adta hírül a szépcsengésű Komszomolszkaja Pravda című orosz lap.

Eddig a szverdlovszki törvényszéki orvostudományi intézet, továbbá moszkvai és jekatyerinburgi intézetek jutottak erre az eredményre, s jelenleg Oroszországban és az Egyesült Államokban a világ legkiválóbb genetikusai vizsgálják a maradványokat. A nemzetközi szakértői bizottságot ősszel hozták létre.

Amint az orosz tudósok írásba foglalják eredményeiket, azokat összehasonlítják a tőlük függetlenül végzett külföldi vizsgálatokkal - mondta el Nyikolaj Nyevolin, a szverdlovszki intézet vezetője, aki egyben az elemzést vezette. A végeredményt áprilisban hozzák nyilvánosságra - tette hozzá.

A lap beszámolója szerint először komoly problémát jelentett, hogy az azonosításhoz szükséges DNS-t találjanak a sav által roncsolt, megégett, apró maradványokból. (A szilánkok állapota volt az egyik közvetett érv amellett, hogy éppen a cári család tagjairól van szó.) Végül aztán sikerült annyi örökítőanyagot kivonni a maradványokból, amennyire szükség volt a vizsgálatokhoz.

II. Miklós cár 1917. március 2-án (az orosz ortodox naptár szerint 15-én) lemondott trónjáról fivére javára. A lemondott cárt március 8-án az Ideiglenes Kormány utasítására letartóztatták és Carszkoje Szelóba, majd a bolsevik hatalomátvétel után, 1918. áprilisának végén az urali Jekatyerinburgba szállították.

Akarattal nehezítették a későbbi azonosítást

1918. július 16-ról 17-re virradó éjszaka az Ipatyev-ház alagsorában gépfegyvertüzet zúdítottak II. Miklós cárra, feleségére, lányaikra - Anasztáziára, Tatyjanára és Olgára -, azok nevelőnőjére, a család orvosára, szakácsára és lakájára. A savval leöntött és elégetett kilenc holttest maradványait 1991-ben találták meg. A család tagjait - többek között a Romanovokkal rokonságban álló Fülöp edinburghi herceg DNS-mintájának segítségével - azonosították.

A cárt 1998-ban temették újra a szentpétervári Péter Pál-erődben, a cári család tagjainak hagyományos temetkezési helyén.

Mária nagyhercegnő és Alekszej trónörökös maradványait tavaly nyáron találták meg, amikor Jakov Jurovszkijnak, a kivégzés irányítójának nemrég még titkosan kezelt, többek által hamisnak tartott naplója alapján keresték több jekatyerinburgi tudományos és társadalmi szervezet kezdeményezésére. Jurovszkij szerint a kivégzett család két tagját másutt temették el, mint a többieket, hogy ezzel is megnehezítsék az esetleges későbbi azonosítást.

Forrás: inforadio.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tasnádi "agysorvadásában" megf
  2008-01-23 21:43:35, szerda
 
  Tasnádi "agysorvadásában" megfeledkezett 20 milliós tartozásáról
2008. Január 23. 18:47
Abcúg.hu

20 millió forintos sikkasztással gyanúsítja a rendőrség Tasnádi Pétert. A vállalkozót volt szállásadója jelentette fel, akitől egy közös vállalkozás beindításához kérte a pénzt. A Nemzeti Nyomozó Iroda kedd este őrizetbe vette a vállalkozót, a pénzt egyelőre nem találják. Várhatóan a napokban kezdeményezik Tasnádi előzetes letartóztatását is.

20 millió forinttal tartozik Tasnádi Péter volt szállásadójának. Legalábbis ezt állítja Bodnár József, akinél hónapok óta élt a vállalkozó. A férfi azért tett feljelentést, mert állítása szerint Tasnádi kölcsönkérte tőle ezt az összeget egy közös vállalkozás beindításához, de nem adta vissza.

,,Fölvettem én ezt a 20 millió forintot a házra a banktól, és akkor azt mondta, hogy ne a bankba legyen a pénz, hanem nála, mert ott biztonságban van. Nem örültem, de nem tudtam mit tenni, mert feltétele volt neki, és aztán nem cégbe tette, hanem nem tudom mire használta fel" - mondta Bodnár József.

Vagyis a cégből nem lett semmi. Tasnádit nyáron helyezte házi őrizetbe a bíróság. Egyebek mellett azzal vádolják, hogy meg akarta öletni volt feleségét és annak élettársát, sósavat öntetett anyósa arcába és megrendelte egy terepjáró felgyújtását.

Azóta egy a XXII. Kerületi villában lakott. Nemrég viszont összevesztek szállásadójával, ezért átköltözött saját házába. A feljelentés után a Nemzeti Nyomozó Iroda házkutatást tartott nála. A rendőrök kihallgatták, majd őrizetbe vették Tasnádit, sikkasztás gyanúja miatt folyik ellene eljárás.

Forrás: RTLKlub nyomán

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs menekvés, Centrum Parkol
  2008-01-23 21:42:48, szerda
 
  behajtói külföldön is utolérnek
2008. Január 23. 19:04
Abcúg.hu

Immár külföldön is zaklatja a Centrum Parkoló Kft. azokat az autósokat, akiktől nem tudta beszedni parkolási díjtartozásaikat - értesült a HavariaPress.

A hírügynökség információi szerint a fővárosi parkolási társaság külföldi követelésbehajtó cégeknek adta el azokat a tartozásokat, amelyeket nem tudott beszedni Budapesten parkoló külföldi autósoktól.

Nemrégiben több németországi autós kapott német nyelvű leveleket a társaságot képviselő, német bankszámlaszámú, de angol székhelyű követeléskezelő cégtől, arról értesítve a címzetteket, hogy tartoznak. Az érintettek megütközéssel fogadták a leveleket, és egyelőre azt sem tudják, miként jutott hozzá adataikhoz a Centrum Parkoló.

Egyes információk szerint a fővárosi parkolási társaság az elmúlt évek folyamán jelentős számban küldött ki fizetési felszólítást külföldi autósoknak, majd a lejárt adósságokat külföldi adósságrendező cégeknek adták el. A hírügynökség információi szerint az érintettek közül számosan pert kívánnak indítani a Centrum Parkoló ellen, s ezen eljárások csak arra várnak, hogy a közigazgatási hivatal megállapítsa: jogszerűen vagy jogszerűtlenül adta-e el ezeket a követeléseket a társaság.

Az ügy kapcsán a hírügynökség szerette volna megtudni, hogy mennyire eredményesek a Centrum Parkoló külföldi behajtásai, mennyire akceptálják a külföldi országok jogrendszerei a követeléseiket, valamint azt, hogy mely külföldi adósságrendező cégekkel van szerződésük és hogyan választották ki ezeket a cégeket. A Centrum Parkoló azonban heteken keresztül nem válaszolt a kérdésekre, s a cég illetékesei minden megkeresés alkalmával elérhetetleneknek bizonyultak.

Forrás: Hírszerző

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar Gárda nem hátrál meg
  2008-01-23 21:36:28, szerda
 
  A Magyar Gárda nem hátrál meg-demonstráció a közbiztonságért Kiskunhalason
2008. január 23. Eseménynaptár

A Magyar Gárda nem hátrál meg!
Demonstráció a közbiztonságért Kiskunhalason is!

A Magyar Gárda országos toborzásának következő állomásán, Kiskunhalason, a helyi erők mindent latba vetettek, hogy ellehetetlenítsék a rendőrségi engedéllyel is támogatott rendezvényt.

A Magyar Gárda soron következő toborzását eredetileg az egyik kiskunhalasi tanyán tartotta volna meg, de idő közben a hely tulajdonosát ismeretlenek megfenyegették.
Bár a hely tulajdonosa kénytelen volt engedni a fenyegetésnek és visszamondta a helyszínt, a Magyar Gárda nem hátrál meg: toborzás helyett békés demonstrációt tart a közbiztonságért, és a közerkölcs védelmében a kiskunhalasi Fő téren. Tekintettel arra, hogy 100 éve született Wass Albert, a Magyar Gárda tiszteleg erdélyi írónk emléke előtt, születésének 100. évfordulója alkalmából.

Időpont: 2008. január 26. (péntek) 16 óra
Helyszín: Kiskunhalas, Fő tér (Bethlen Gábor tér)

A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!


http://magyargarda.hu/node/371

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vizsgálatot indított az LB eln
  2008-01-23 21:33:31, szerda
 
  MTI 2008. január 23. 20:16

Vizsgálatot indított az LB elnöke egy beadvány miatt




Vizsgálatot indított a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnöke a testület egy éles hangú beadványa miatt, Lomnici Zoltán a Magyar Helsinki Bizottság megkeresésére reagálva ítélte el az írást és döntött a vizsgálatról - erről Kádár András Kristóf, a jogvédő szervezet társelnöke tájékoztatta az MTI-t. A Magyar Helsinki Bizottság azért fordult szerdán a Legfelsőbb Bíróság elnökéhez, mert szerintük a testület egy beadványával megsértette Pintér Mariann méltóságát a Kristóf-üggyel kapcsolatban - derül ki a távirati irodához eljuttatott közleményből. A 88 éves Pintér Mariann azért perelte be az LB-t, mert tavaly március 6-án megsemmisítette Kristóf László csendőrnyomozó 1959-ben született halálos ítéletét, és ezzel szerinte megsértették személyiségi jogait. A Fővárosi Bíróság első fokú ítélete szerint az asszonynak joga volt perelni a történtek miatt, és általában az LB ellen lehet pert indítani, ám a konkrét ügyben a személyiségi jogi jogsértés nem történt meg. Miután a Fővárosi Bíróság elutasította keresetét, az idős nő fellebbezett. A keddi Népszabadság arról számolt be, hogy erre válaszul a Legfelsőbb Bíróság - peres félként - éles hangú beadványt nyújtott be. A lap és a jogvédő szervezet által idézett beadványban a Legfelsőbb Bíróság egyebek mellett úgy fogalmaz: "történészek, levéltárosok, irattárosok, ruhatárosok, újságírók és további kvázi szerzők a mai napig sem tudták megdönteni az LB által felülvizsgálati eljárásban nem is vizsgálható történeti tényt: Kristóf László - Ságvári Endrével ellentétben - nem ölt embert".

Erre reagálva írt nyílt levelet a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke a magyar főbírónak. Kádár András Kristóf ebben kifejtette: az LB beadványában nem vette figyelembe, hogy "a peres felek álláspontjuk kifejtése során nem sérthetik egymás és mások emberi méltóságát, és kéri, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnöke tegye egyértelművé: a legfőbb bírói fórum nem csak ítélkezési tevékenysége során, hanem minden jogviszonyában érvényre juttatja a jogszabályokat és az alapvető erkölcsi követelményeket". Lomnici erre válaszolva hangsúlyozta: "a személyiségi jogi perben előterjesztett fellebbezési kérelmünk véleményem szerint is méltatlan a Legfelsőbb Bírósághoz. (...) A jogi képviselő által írt ellenkérelem hangvételét és stílusát elfogadhatatlannak tartom, ezért a bíróság vezetőjeként vizsgálatot indítottam". A jogvédő szervezet által idézett válaszlevélben a főbíró hozzátette: megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a jövőben ilyen ne következhessen be.

http://www.gondola.hu/hirek/60104
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszel költségvetési szigort
  2008-01-23 21:31:11, szerda
 
  Brüsszel költségvetési szigort vár Magyarországtól


Folytatni kell a következetes szigort a költségvetésben és a megkezdett strukturális reformokat - mondta Veres János a szerdai a kormányszóvivői tájékoztatón, azt követően, hogy az európai bizottság értékelte az aktualizált konvergencia-programot.



Pozitívan értékelte az európai bizottság az aktualizált magyar konvergencia programot, de továbbra is szigorú költségvetési politikát vár el a magyar kormánytól - jelentette be a pénzügyminiszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

Veres János a brüsszeli értékelésből kiemelte: az Európai Bizottság elismeréssel szólt az elmúlt másfél évben meghozott intézkedésekről, és reálisnak tartják a 2008-as hiánycélok teljesülését.

A testület felhívja a figyelmet arra is, hogy a megkezdett reformokat folytatni kell az egészségügy, az oktatás és a nyugdíjrendszer területén.

Az Európai Bizottság értékelése szerint két tényező veszélyeztetheti a magyar konvergencia-programot. A testület kockázatosnak tarja, hogy egy vártnál lassabb gazdasági növekedés mellett teljesíthető-e a 2008-as hiánycél, illetve, hogy a kormány hosszú távon is következetes lesz-e a hiánycsökkentő intézkedések végig vitelében.

InfoRádió

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Holokauszt!!!!!!!!!!!!!
  2008-01-23 20:02:47, szerda
 
  MAGYAR HOLOKAUSZT

ÉVFORDULÓ, AMIT NEM LEHET ELFELEJTENI
Csúrog

Január 23-án van 63 áve annak a szomorú napnak, mikor a csúrogi
magyarok után örökre becsukódott az otthonuk a szüloházuk ajtaja.
Nagyon hideg téli nap volt, mínusz húsz fok alatti, és térdig éro
hó.
Reggeli órákban megjelentek a magyar házakban puskával a vállukon a szerb
partizánok, vagy magukat annak valló csúrogi szerb lakosok. Öt percet adtak
a csomagolásra, és utána kihajtották a megfélemlített magyarokat a
piactérre, majd a késo esti órákban elindították oket gyalogosan a térdig
éro hóban Járek felé.
Aki nem tudott menni azt puskatussal verték. Csak néhány kisgyerekes
családot raktak a marhavagonokba. Csúrogtól Járek 30 km. távolságra van.
Ezek az emberek foleg nok, gyerekek, és öregek voltak, mivel 1944 oszén az
életeros férfiakat már kivégezték, minden nemu bírósági végzés nélkül. A
bunük a nemzetiségük volt, mint azoknak, akiket kiuztek a faluból. Magyarok
voltak.
Mi történt Csúrogon 1944 és 1945-ben?
Etnikai tisztogatás?
Magyartalanítás?
Igen magyartalanítás történt!
Kollektív bunösnek kiáltottak ki minden magyart, élot és holtat egyaránt.
Ez volt a magyar holokauszt.
Mindent megsemmisítettek, ami magyar volt. Ledöntötték a katolikus
templomot, feldúlták a katolikus temetot, ami a mai napig városi
szeméttelep.
A kiuzött magyarokat koncentrációs táborba zárták, ahol nagyon sok volt a
halott, közöttük sok gyerek. Az elso halott egy kisbaba volt, aki megfagyott
az édesanyja karján. A hó alá temették.
Kegyetlen embertelen sorsban volt részük a tábor lakóinak. Úgy bántak velük,
mint az állatokkal, mondván, hogy ha minden nap meghal száz ember, akkor
jobb sora lesz a túlélonek. Sótlan csutkástól darált kukoricalisztet kaptak,
evo edények nélkül. Mindenki abból evett, amit a padlásokon vagy a szemétben
talált az elhagyott német házaknál, ahova betelepítették a magyarokat, nem
nézve, hogy a családok együtt vannak-e.
Nyolc kegyetlen hónap után, papírt adtak a megalázott, csontig
lesoványodott magyarok kezébe, hogy szabadok lettek, mehetnek, ahova
akarnak, csak éppen haza nem a szülofalujukba.
Ezt a határozatot az akkori Vajdasági Képviseloház hozta meg a belügyi
szervek javaslatára.
Így váltak hontalanná, földönfutóvá ezek a csonka magyar családok.
Mindenükbol kifosztott bunösnek kiáltott magyarok oda mentek, ahol a
munkájukért befogadták oket. Közöttük özvegyen, maradt édesanyám is, négy
gyerekkel.
Mi soha nem kaptunk semmit, csak megvetést és megaláztatást, hisz rongyosak,
hajléktalanok voltunk. A házainkban még ma is mások laknak, a földjeinket
mások szántják.
1946 februárjában a zsablyai Népbíróság hozott egy határozatot, mely
kimondta, hogy alkalmazni kell a magyarok felett a kimondott kollektív
bunösséget. Ez a határozat pecséttel aláírással hitelesített. Ezzel a
határozattal fosztották meg a magyarokat véglegesen a házaiktól és a
földjeiktol, és osztották szét egymás között, vagy adták el.
Erre a kegyetlen sorsra jutottak az életben maradt zsablyai, és mozsori
magyarok is.
Azóta sok ido elmúlt. A kollektív bunösség azonban még mindig
rajtunk van. Akkor kollektív bunösnek kiáltottak bennünket a csecsemoktol az
aggastyánokig, most pedig egyénileg kell kérnünk a rehabilitációt. Ami még
szomorúbb, hogy több mint egy éve a kérelem a bíróságon van, és nem
foglalkoznak vele. Ha netán valakinek mégis eloveszik a kérelmét, akkor azt
kérik, hogy mi bizonyítsuk be, hogy miért végezték ki a hozzátartozónkat és
minket miért uztek ki a szülofalunkból. Nekünk kell bizonyítanunk az
ártatlanságunkat, mivel nem tudják bizonyítani, hogy bunösök voltunk. Ez egy
újabb megaláztatás, meghurcoltatás. Mintha nem lett volna már elég.
63 év után végre itt volna az ideje, hogy rehabilitálják
mindazokat, akiket ártatlanul kivégeztek, és akiket ártatlanul meghurcoltak,
kifosztottak, földönfutóvá tettek.
A mindenkori kormánynak el kellene ismerni és kimondani, hogy a szerb
partizánok nagyon sok ártatlan magyart kivégeztek. A megbékélés a békés
együttélés csak akkor lehetséges, ha mindkét nemzet a magyar és a szerb
elismeri egymás buneit és tiszteletben tartja egymás áldozatait.
Ez sajnos még nem történt meg. És mindaddig, míg a történelemírásba és a
tanításába nem lesz változás, míg egyes családok a gyermekeiket hamis
állításokkal a gyulöletre nevelik, nem lehet megbékélésrol beszélni. Majd ha
megismerik a fiatalok az érem mindkét oldalát, azt is, ami 1942-ben történt
és azt is, ami 1944/45-ben, és úgy ahogy valóban történt, nem pedig ahogy a
gyoztesek írták, akkor lassan a megbékélés felé haladunk.
Azonban addig míg Csúrogon az iskolában ott lóg a tábla a szerb
partizánok és közöttük több ártatlan szerb nevével, oda írva, hogy a magyar
fasiszták áldozatai, és a gyerekek minden nap ezt látják, számukra a
magyarok mind fasiszták. Ha valahol azt a magyar névsort is elolvashatnák,
akiket a szerb partizánok végeztek ki akkor talán kevesebb lenne bennük a
gyulölet, és talán egyszer megérnénk azt is, hogy az ártatlanul kivégzett
magyarok emlékére állított kereszt a helyén maradna.
A kiuzött csúrogi és zsablyai magyarok már lassan mind meghaltak
vagy megöregedtek, és senki nem kárpótolta oket az elvett vagyonukért a
kiontott életekért, a boldog gyermekkorért és az elveszett ifjúságért. Talán
ez is a cél. Nem régen hallottam egy külföldön élo magyartól, hogy mindig
szeretettel gondol szülofalujára, mert mindenkinek van egy kistemplom torony
a szülofalujába, ami hazavárja.
Sajnos a csúrogi magyarokat még a templomtorony sem várja, mert a
gyulölet és a gonosz kezek ledöntötték. Én nem tudok gondolni szeretettel a
szülofalumra, hisz elvették tolem az apámat, megfosztottak a boldog
gyermekkortól. Bár mindig valami megmozdul a szívemben, amikor meghallom ezt
a szót „Csúrog”
Soha nem szabad elfelejteni, hogy mi történt velünk, hogy volt
magyar holokauszt.
Meg kell ismerni a múltunkat, azért, hogy soha ne ismétlodjön meg sem velünk
sem mással, ami 1942-ben és 1944/45-ben történt.

Teleki Júlia
Továbbította:

M.Szabó Imre
Magyarok Világa, musorvezeto-szerkeszto
Az adás megtekintheto:
www.mszaboimre.hu – másnap
www.tornado.cwi.hu/magyarokvilaga.htm -
www.mszaboimre.org – publicisztikák, riportok
mobil: 30 6 327 348
ajánlom: http://oktober23bizottsag.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A diktatúra virágkora- egyre k
  2008-01-23 19:15:02, szerda
 
  A diktatúra virágkora- egyre kevesebb demokratikus állam működik a világon

2008-01-23 18:50 Barikád.hu



A Freedom House nevű amerikai szervezet legfrissebb jelentése szerint az elmúlt évben jelentősen visszaszorult a demokratikus fejlődés szerte a világon.

A Freedom House 1972 óta rendszeresen készít jelentéseket a világ demokráciáinak fejlődéséről, és minden országban külön vizsgálja és osztályozza a politikai és polgári jogok érvényesülését.

A jelentés már sorozatban másodszor jutott arra a következtetésre, hogy egyre kevesebb demokratikus berendezkedésű ország található bolygónkon. Ráadásul sok olyan állam, amely jó úton haladt efelé, mára letért a demokrácia ösvényéről. Az efféle "hátraarcra" főként délkelet-ázsiai országokat hoznak példaként; Bangladesh-t, Sri Lanka-t, Burmát vagy épp a Fülöp-szigeteket. Ugyancsak a visszalépők közé sorolható Kirgizisztán és Grúzia, az afrikai kontinensen pedig Nigéria és Kenya.

A végső mérleg szerint jelenleg 90 ország tartozik egyértelműen a szabad országok csoportjába, további 60-ban pedig - hacsak részlegesen is, de - érvényre jutnak a politikai és polgári jogok, ugyanakkor gyakori a korrupció. A nem szabad országok közé 43-at sorol a jelentés, például Oroszországot. Arch Puddington, a kutatás vezetője elmondta, hogy mintegy 38 ország korlátozta jelentősen a szabadságjogokat, miközben ezzel ellentétes irányú tendenciákat csupán 10 országban regisztráltak.

Magyarországot, a nemrég nyilvánosságra hozott tanulmány a stabil demokráciák közé sorolja ( Lehet, hogy az íróasztal mögül ez így tűnik-a szerk.), és hazánk demokráciateljesítményére az 1-től 7-ig terjedő skálán a legjobb (1-es) osztályzatot adták. Voltak ugyan politikai megrázkódtatások hazánkban, illetve például Lengyelországban és Romániában is a tavalyi esztendőben, ezekre azonban a Freedom House szerint rugalmasan reagáltak az országok politikai rendszerei, sőt Lengyelországban még erősödött is a demokrácia.

Szomszédaink közül eggyel rosszabb osztályzatot kapott Horvátország és Románia, "kitűnőre vizsgázott" azonban Szlovákia, Ausztria, és Szlovénia is.

Arch Puddington kutatásvezető szerint a közel-keleti térség szenved leginkább a politikai elnyomástól, és főként Libanonban, és a palesztinok által irányított területeken tapasztalható negatív fejlődés. Izrael állam demokratikus teljesítménye ugyancsak visszaesett - elsősorban a megszállt területeken folytatott akciói miatt - , de még így is a középmezőny elején foglal helyet.

A Freedom House térségbeli "fekelistáján" Szaúd-Arábia, Egyiptom, és Pakisztán található, szerintük ezen országok vétenek legtöbbet a polgári és politikai szabadságjogok érvényesülése ellen. Pedig épp ők számítanak a térségben az Egyesült Államok legfontosabb stratégiai szövetségesei közé. Annak az Egyesült Államoknak a szövetségesei ők, amely mindig is úgy tevékenykedett, mintha ő lenne a demokrácia elterjesztésének és intézményesítésének fő letéteményese.

Irakban sem javult számottevően a biztonsági helyzet, és ugyancsak elmaradt a várakozásoktól a siíta-szunnita megbékélés is, hiába emelték az ott állomásozó katonák létszámát.

A két nagyhatalmat "pragmatikus, piacorientált, és energiaforrásokban gazdag" diktatúráknak nevezi a kutatás. Az orosz választásokat tisztességtelennek nevezik, és kritizálják a szabadságjogok korlátozásának különböző módjait: a nemkormányzati szervezetek tevékenységének ellehetetlenítését; a külföldi és az ellenzéki újságírók elhallgattatását; vagy épp az "energia-kártya" kijátszását.

Oroszország a politikai jogok területén a a második legrosszabb (6-os), a polgári jogoknál pedig az 5-ös osztályzatot kapta.

A "Die Welt" című német lap online kiadásában megjelent, nem reprezentatív közvéleménykutatás szerint a válaszolók 55%-a gondolta úgy, hogy a demokratikus berendezkedés modellje kifutóban van, és csak idő kérdése, hogy mindenütt kétségbe vonják. 38% szerint ez nem helytálló, mivel a demokráciának nincs alternatívája, de mindössze 3% vélte úgy, hogy a demokrácia a legjobb politikai berendezkedés, ezért előbb-utóbb az fog érvényesülni az országok többségében.

Kitekinto-Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ágnes – a Szent és a gyi
  2008-01-23 19:13:38, szerda
 
  Dr.Nagy Attila: Ágnes - a Szent és a gyilkos
Publicisztikák

2008.01.23.

Január 21-e Ágnes napja. A név viselői között volt szentéletű, aki vértanúhalált halt a pogány Rómában, a kereszténység történetének hajnalán. A legenda szerint Szt. Ágnest Domitianus küzdőterén, agónján mezítelenül akarták a nyilvánosság előtt halálra kínozni, de a szűz szemérmességét csoda óvta meg: haja elborította egész testét. Később a római helytartó úgy állt bosszút, hogy Ágnest a téren lefejeztette.
Az Ágnes nevet - más történeti gyökérrel - Arany János balladája örökíti meg. Az ő Ágnese azonban távolról sem ártatlan áldozat, hanem éppen gyilkosságban való részvételért kerül a vádlottak padjára: ,,Fiam, Ágnes mit miveltél? Szörnyü a bűn, terhes a vád: Ki a tettet végrehajtá - Szeretőd ím maga vall rád." ,,Õ bitón fog veszni holnap, Õ, ki férjedet megölte; Holtig vízen és kenyéren - raboskodva bünhödöl te." A bölcs és könyörületes törvényszék azonban engedményt ad Ágnesnek: ,,Eredj haza, szegény asszony! Mosd fehérre mocskos lepled; ..." S azóta ő csak mossa, mossa, de a foltot egyre látja...
Napjainkra a történelem ártatlan áldozatainak sora oly számos, Magyarországon milliós, világszerte milliárdos, hogy a külső szemlélő épp a fától nem látja az erdőt. A népirtására utalok, melynek magyar változata is büntetendő lenne. Egy újabb Ágnes - ezúttal miniszteri székben - a mindenható egészségügyi végrehajtó szerepében közvetve népirtásban vesz részt. Mindez évtizedek óta egy olyan társadalomban folyik, ahol bűnre bűnök halmozódnak, miközben a bűnös látszólag ismeretlen. A népirtásban való közvetett részvétel az ENSZ 1948-as okmánya szerint büntetendő cselekmény. E határozathoz Magyarország 1952-ben máig érvényesen csatlakozott. 1955-ben pedig törvényerejű rendelet született a népirtás bűntettének megelőzése és megbüntetése tárgyában. Ennek során megállapításra került, hogy ,,a népirtás a nemzetközi jogba ütköző és az Egyesült Nemzetek Szervezete szellemének és céljainak ellentmondó bűncselekmény, és hogy azt a civilizált világ elítéli; elismerve, hogy a népírtás a történelem mindegyik korszakában nagy veszteségeket okozott az emberiségnek; meggyőződve arról, hogy az emberiségnek ettől a gyűlöletes csapástól való megmentésére nemzetközi együttműködés szükséges; Az 1955. évi 16. törvényerejű rendelet I. Cikk: A Szerzôdô Felek megerôsítik, hogy a népirtás függetlenül attól, hogy békében vagy háborúban követik el, a nemzetközi jogba ütköző bűncselekmény és kötelezik magukat arra, hogy ellene megelőző rendszabályokat foganatosítsanak, elkövetését pedig megbüntetik. II. Cikk: ... népirtás alatt a következő cselekmények bármelyikének, valamely nemzeti, népi, faji vagy vallási csoport, mint olyan, teljes vagy részleges megsemmisítésének szándékával való elkövetését érti: c) a csoportra megfontolva oly életfeltételek ráerőszakolása, melyeknek célja a csoport teljes vagy részleges fizikai elpusztulásának előidézése; d) oly intézkedések tétele, amelyek célja a csoporton belül a születések meggátolása; III. Cikk: Büntetés alá esnek a következő cselekmények: a) népirtás; b) népirtás elkövetésére irányuló szövetkezés; c) közvetlen és nyilvános felbujtás népirtás elkövetésére; d) népirtás elkövetésének kísérlete; e) népirtásban való bűnrészesség. IV. Cikk: A népirtást vagy a III. Cikkben felsorolt más cselekmények bármelyikét elkövető személyek büntetés alá esnek függetlenül attól, hogy államvezetők, hivatalos vagy magánszemélyek.
Ami Magyarországon és jelenleg a magyar egészségügyben zajlik, annak színe és fonákja évek óta megtölti a média valamennyi csatornáját. A háttérben zajló események azonban részben ismeretlenek, de a folyamat eredője, a magyar egészségi állapot, a vizsgált mutatók folyamatos romlása egyértelmű. Az egyik végrehajtó az a miniszter Ágnes, akinek minden kierőszakolt intézkedése ellen jogos a magyar társadalom fellépése. Ágnes asszony nemhogy szentéletű lenne, de a fenti törvényi alátámasztással éppenséggel az álszent gyilkos szerepét játssza. Az intézkedései ellen való fellépésre a legközelebbi lehetőség éppen Ágnes napja, január 21-e, az egy héttel korábban már meghirdetett ,,engedetlenség napja". Ez a járóbetegeknek való számlaadás, elszámolás kiadásának, aláírásának megtagadását jelenti, az állampolgári engedetlenség kifejezése a betegek és az orvosok által. A sokat emlegetett összefogás minden sztrájknál békésebb és hatásosabb fegyver lehetne a feltartóztathatatlannak látszó egészségügyi intézkedések ellen.

Dr. Nagy Attila
orvos, közíró, Debrecen
Villámposta: drnagyattila@yahoo.co.uk
Mozgó távbeszélő: 06 70 252 2831


http://fusz.hu/node/7795
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ágnes asszony mámora
  2008-01-23 19:12:01, szerda
 
  Dr.Nagy Attila: Ágnes asszony mámora
Publicisztikák

2008.01.23.

Ahogy január 21-e Ágnes napja, úgy a 2007. naptári év akár Horváth Ágnes évének is nevezhető. Az elmúlt év a köz- és magánéleti csúcsra jutást jelenti számára, amint ezt Szilveszterkor (és máskor) mámorosan meg is ünnepelte. Miniszter lett és férjhez ment, a magyar történetírás első miniszteri menyasszonyaként vonulhat be a Guiness-rekordok könyvébe, ahol a legifjabb csecsemő-uralkodótól a gyengeelméjűig végtelen a sor. Aki azonban a magyar egészségügyről akar szó szerint valós képet kapni, annak a Blikk magazin 2008. január 17-i száma ajánlható, amely névnapi előzetessel kedveskedett az egészségügy miniszterének. Aki elmulasztotta volna ezt idejében megvásárolni, annak csatoltan - idézetként - mellékelem a képeit. A címlapon figyelemkeltő cím: Horváth Ágnes, ahogy nem láttuk - így mulatott az egészségügyi miniszter.

A címképek válogatásába természetesen belekerült egy meztelen női kép is, de a fő látványosság a miniszternő nyakát szívó csók, belül ugyanez ajak az ajakon változatban. Nem pillanatfelvétel, a miniszterasszony láthatólag hosszan kínálta magát a lesi-fotósoknak. Mivel a képek közlését követő napokban személyes tiltakozást nem tett közzé a kabinet, joggal gondolhatjuk, hogy nem is ellenkezett.
Múltkori cikkemben az ünnepelt tevékenységét békeidőben elkövetett alattomos népirtással jellemeztem, ami valószínűleg a legmagasabb kategória, melyben a mámoros állapotból való kijózanodás után felelősségre vonható lenne. Ez alatt van az élősdiség kategóriája, amire a miniszteri esküvő is felhívhatja a figyelmet. Nem állítom, hogy a ceremónia államköltségen zajlott volna, de tény, hogy magas hivatalnoki (közalkalmazotti) fizetést kap férjével együtt, ami megalapozhatta a látványos keszthelyi lakodalmat. Így az esküvőtől az államvagyon kiárusításáig minden része a közvagyon elherdálásának. A Blikk cikkéből kiderült az is, hogy férje 29, ő maga pedig 33 éves. A férj minisztériumi főosztályvezető, a rejtély csak az, hogy a politika eme szerencsés párosából miért a nő lett miniszter. Rosszabb a férj uralkodásával sem lehetett volna a mai magyar egészségügy helyzete. Persze, az is rejtély, hogy Dr. Papp Valter miként lett 29 évesen minisztériumi főember. A cikk címe igaz: Horváth Ágnes - ahogy nem láttuk, ennek képi ábrázolására számos lehetőség van. Csak hozzá kellene tenni, jóérzésű emberek nem is kíváncsiak rá. Ugyanez vonatkozik a miniszteri szék bitorlására is.

Amikor immár 500 napja Gyurcsány-ellenes jelszavaktól hangos az ország, Ágnes asszony is hamarosan jubilál. Életrajzi adatainak részletesebb elemzése még várat magára, egy véletlenszerű adat azonban nem orvosok számára is sokat mondó. Horváth Ágnes szeptember 11-én született, e nevezetes dátum ma a XXI. századi hazugságok csúcsa. Ha esetleg november 7-ére családi gyermekáldás is bekövetkezne, akkor az esemény a másik nagy, XX. századi félrevezetésnek is újabb emléket állítana. A kérdés csak az, hogy az elkövetkező kilenc hónapban mit bír még ki a magyar egészségügy.

Dr. Nagy Attila
orvos, közíró
Villámposta: drnagyattila@yahoo.co.uk

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 82 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1858 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3391
  • e Hét: 13658
  • e Hónap: 24769
  • e Év: 178265
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.