Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
Változó nyugdíjszabályok 2008
  2008-01-30 23:25:44, szerda
 
  Változó nyugdíjszabályok 2008
Idén januártól több nyugdíba vonulási szabály változott. Az újdonságok itt olvashatók.



Bár idén január elsejével több, a nyugdíjba vonulást érintő szabály változott, ez azonban nincs hatással a már megállapított nyugdíjakra, azok emelésére valamint a 13. havi nyugdíjra.

A hatályos törvényi előírások szerint a nyugdíjakat minden év januárjában a fogyasztói ár és az országos nettó átlagkereset tárgyévre tervezett növekedésének átlagával kell emelni.

Amennyiben az infláció és a bérnövekedés várható üteme eltér a tervezettől, november hónapban - januárig visszamenőleg - korrigálni kell a nyugdíjemelés mértékét. (Bár jogszabály nem írja elő, de a bevett gyakorlat szerint minden nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátás emelésére a nyugellátásokkal azonos módon kerül sor.)
A tavaly novemberi kiegészítő emelés 2,4 százalék volt. A 2007. évi nyugdíjemelés a januárban végrehajtott 4 százalékos emeléssel együtt 6,5 százalékos mértékű volt. Ugyanezen elv alapján a 2008. január elsejétől minden nyugdíjas 5 százalékos nyugdíjemelésben részesül. Az öregségi nyugdíj legkisebb összege szintén 5 százalékkal emelkedett, összege 28.500 forint.

A nyugdíjszámítási szabályok változásának hatása

Az új nyugdíjszámítás célja a nyugdíj megállapítás korábbi igazságtalanságainak korrigálása. 2008. január 1 előtt ugyanis a nyugdíjjárulék alapját jelentő keresetek részleges szintrehozása miatt lehetett jól és rosszul járni, attól függően, hogy a nyugdíjba vonulás évében magas vagy alacsony volt az átlagos keresetnövekedés. Ennek az a számítási eljárás volt az oka, amelynek eredményeként minden korábbi évben megszerzett kereset fel- vagy leértékelődött.
Az új szabályok szerint az 1988-2006 közötti keresetek mindegyike 2007-es szintűre emelkedik. A teljes valorizáció - szintrehozás - a megállapítandó nyugdíjakat 2008-ban 20,6 százalékkal növeli. Ugyanakkor január 1-től a bruttó kereseteket teljes mértékben nettósítják, tehát a számítások során nem csak a személyi jövedelemadóval, hanem a járulékokkal is csökkentik. Ennek eredményeként a következő években 10 százalék körül mérsékli a nyugdíjalapot.


A teljes valorizáció valamint a teljes nettósítás együttes hatásaként a 2007. évi és a 2008. évi szabályok szerint megállapított nyugdíjak összege alig tér el egymástól: ha valaki a 2007 évi nyugdíjszámítási szabályok szerint ment nyugdíjba 100 ezer forintos nyugdíjjal, az az új, 2008. évi nyugdíjszámítás szerint 500 forinttal kap kevesebbet, nyugdíja tehát 99.500 forint. (Nem árt viszont felidézni, hogy a nyugdíjba vonulás évében - akárcsak korábban - senki sem jogosult nyugdíjemelésre.)


További változások
40 szolgálati év felett minden további szolgálati év a jelenlegi 1,5 százalék helyett 2,0 százalékos többletet biztosít a nyugdíjban.


Előrehozott nyugdíj vagy munka
2008. január 1-től a korhatár alatti öregségi nyugdíj igénybevételének fontos feltétele a biztosítás alapjául szolgáló jogviszony megszüntetése. Magyarán: akik 62 éves koruk betöltése előtt, saját jogú nyugdíjasként új jogviszonyban kereső tevékenységet folytatnak, azoknak a minimálbér 12-szeresét meghaladó éves munkajövedelem megszerzése után szüneteltetniük kell saját jogú nyugdíjukat. Ez a korlátozás a 62. év betöltésével megszűnik.


Igényérvényesítés
Változatlanul hat hónapra is lehet a nyugdíjigényt érvényesíteni. Ez azt jelenti, hogy például az, aki 2007 decemberében már jogosult volt nyugdíjra, az 2008. első félévében is kérheti nyugdíjának megállapítását 2007 decemberétől a 2007. évi szabályok szerint!


Jó tudni
- Aki már 2007-ben jogosult a nyugdíjra, de 2008-ban kéri nyugdíjazását, az körülbelül 5 százalékkal kevesebb nyugdíjat kap, amennyiben átlagos az elért életkeresete. A hosszú szolgálati időt viszont a 40 év feletti biztosítási évek után nem 1,5, hanem évi 2 százalékos prémium jutalmazuza.
- Átlag feletti átlagos keresetek esetén a magas kereseteket nagyobb arányban érvényesítik a nyugdíjban, ez 2-3 százalékkal növeli a nyugdíj nagyságát.
- Aki még 2007-ben ment nyugdíjba, az jogosult az idén januári 5 százalékos nyugdíjemelésre.
- A 2007. december 31 előtt nyugdíjazottak az előrehozott nyugdíj mellett is korlátlanul szerezhetnek más munkajövedelmet.
- Aki 2007-ben jogosulttá vált a nyugdíjra, de még nem döntötte el, kérje-e a nyugdíjazását, az a jogosultság megszerzésétől számított 6 hónapig még a régi szabályok szerint is kérheti a nyugdíját. Ekkor jár az idén januári nyugdíjemelés és munkát is a nyugdíj korlátozása nélkül folytathat.


2007 nyugdíj összege 2008 nyugdíj összege Különbség
99500 Ft Változó szabály

2008 új/2007 régi -0,5 %

100 000 Ft 105000Ft Nyugdíj nagysága a 2007-ben nyugdíjazott esetében a januári emeléssel cca +5%
107000Ft Amennyiben nem változna a szabály, s a 2007-es szabályok szerint állapítanák meg 2008-ban is a nyugdíjakat 2008 régi/2007 régi +7


Megnevezés Létszám (ezer fő)
Saját jogú nyugdíjak 2500
Öregségi nyugdíjak (kort betöltött rokkanttal) 2050
Rokkantsági nyugdíjak (korhatár alatt) 450
Özvegyi nyugdíjak 160
Árvaellátás 110
Nyugellátások összesen 2770


2008-ban nyugdíjban részesülők megoszlása

Megnevezés Százalék
Öregségi nyugdíj 74 %
Rokkantsági nyugdíj 16 %
Özvegyi nyugdíj 6 %
Árvaellátás 4 %









2008-01-14 13:30

Forrás: Szociális és Munkaügyi Minisztérium
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem fizet az állam a kormányza
  2008-01-30 22:56:10, szerda
 
  Nem fizet az állam a kormányzati negyed tervezésért

Földes András - fa@mail.index..hu
| 2008. január 30., szerda 16:39

Ingyen dolgozott a díjnyertes építész, Janesch Péter csapata a kormányzati negyeden. Titoktartási szerződése miatt az illetékeseknél próbáltunk magyarázatot találni, de kiderült, hogy illetékesek sincsenek.

Nem fizetik ki a kormányzati negyed tervezőit, tudta meg az Index. A tervpályázaton a fődíj 20 millió forint volt. Az eredményhirdés után, tavaly augusztus óta több mint húsz ember dolgozott a terveken. A kormány a bukott projekt költségeit csökkentendő nem utalná át azt az információink szerint több százmillió forintos összeget, amelyre a Team 0708 Kft. tart igényt.

Megkerestük a tervezőcsapat vezetőjét, Janesch Pétert, aki azonban sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta értesüléseinket. Mint elmondta, szorult helyzetben vannak, mivel megbízatásuk kezdetén titoktartási szerződést kötöttek a projektért felelős Kormányzati Vagyoni Igazgatósággal (KVI). Akkor ezt, mivel a munka során érzékeny információk birtokába juthattak volna, érthetőnek tartották. Most azonban lehetetlenné teszi, hogy tiszta helyzetet teremtsenek.

Korábbi cikkeinkből annyi tudható, hogy a KVI nem fogadta el az építészek terveit, és azok átdolgozására szólította fel a tervezőket. Janesch akkor érthetetlennek nevezte a hivatal kifogásait, mert elmondása szerint a dokumentumban olyan alapvető problémákat fogalmaztak meg, amelyek tervük egészét kérdőjelezik meg. Noha éppen tervük jellegzetességei miatt hozta ki azt győztesnek a nemzetközi építészekből álló zsűri.


A kormányzati negyed-projektre amúgy is jellemző a transzparencia hiánya. A munka szakmaiságáért és tisztaságáért felelős Projekt monitoring bizottság elnöke például ugyanaz a Görözdi György, aki miniszteri megbízottként a projekt levezényléséért felelős. A hírek megerősítését tőle vártuk. Őt a projekt összeomlása után is pozícióban hagyták, hiszen a hivatalos magyarázat szerint a kormányzati negyed előkészítése nem állt meg, csak a szoros határidőkön lazítottak.

Hívásunkra azonban egy hölgy válaszolt. A telefonbeszélgetést változatlan formában közöljük.

- Úgy tudjuk, az állam nem fizetne a kormányzati negyed tervezőinek.
- A pénzügyminisztérium kérésére Görözdi úr a helyzet rendeződéséig nem nyilatkozhat.
- Mit jelent esetünkben a helyzet rendeződése?
- ... Az az igazság, hogy nem tudom.
- Meg tudná mondani, milyen iroda az, ahol ön és Görözdi úr dolgoznak? Mert a KVI már nem létezik.
- Hát, ezt sem tudom sajnos.


Ezek után a KVI utódszervezetéhez, a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez fordultunk, hogy megtudjuk, kik fogalmazták azt az elutasító szakvéleményt, amelyet híreink szerint egyébként nem is szignáltak. Érdekelt minket az is, milyen szakmai kifogásokat emeltek Janesch terveivel szemben. Várakozásainkkal szemben azonban még egy szórakoztató telefonbeszélgetést sem sikerült lebonyolítanunk, hívásainkat ugyanis senki nem fogadta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bepereltük a fővárost a 4-es m
  2008-01-30 22:54:06, szerda
 
  Bepereltük a fővárost a 4-es metró adataiért

Index - ugyelet@mail.index..hu
| 2008. 01. 30., 14:36 | Frissítve: 7 órája

A fővárosi önkormányzat nem hozta nyilvánosságra a 4-es metró költséghaszon-elemzését, ezért peres útra tereltük az ügyet.

Csütörtökön kezdődik meg annak a pernek a tárgyalása, amit az Index újságírója, Tamás Bence Gáspár indított a Fővárosi Önkormányzat ellen, amiért megtagadták a 4-es metró költséghaszon-elemézésnek kiadását. A jogi képviseletet a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ [1]) jogsegély-szolgálata vállalta.

Az anyagból kiderül, hogy a metró 485 milliárd forintból épülő első szakasza megtérül-e a későbbiekben az adófizetők számára.

Mint ismeretes a metróberuházó DBR és a főváros mindmáig nem közölte, pontosan milyen megtérülési mutatókkal rendelkezik a metró.


Az 1996-ban készült megvalósíthatósági tanulmány ugyan tartalmazott ilyen adatokat, ám az anyag azóta elévült. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a DBR-nek új számításokat kellett végeznie az uniós pályázathoz.

Nem biztos, hogy megtérül
A kérdés azért érdekes, mert 2006 őszén a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület két szakértője újraszámolta [2] az 1996-os tanulmány adatait, és megállapította, hogy a metró ára nem térül meg, árának csupán 40-80 százalékát hozza vissza.

A metróberuházó tehát új költséghaszon-elemzés készítésére kényszerült, aminek elkészültét 2007 augusztusában jelentették be, ám a tanulmányt az újságírók részére nem adták ki [3].

A főváros állásfoglalása - amit Péterfalvi Attila ombudsman is megerősített - szerint döntéselőkészítő anyagról van szó, ezért az adatok a törvény szerint nem nyilvánosak. Kérdés persze, milyen döntésről van szó.

A főváros értelmezése szerint azt a kormánydöntést kell megvárni, ami alapján a 4-es metró pályázata Brüssszelbe kerül, ahol döntenek arról, megkapja-e a beruházás a kért kb. 270 milliárd forintos támogatást vagy sem. (A kormány márciusban dönthet, Brüsszel legkésőbb szeptemberben dönti el, mekkora támogatást kap a projekt.)

A mi álláspontunk ugyanakkor az, hogy a metró építéséről már évekkel ezelőtt döntött a főváros és a kormány, sőt, a metró már javában épül is, vagyis a nyilvánosságnak joga van megtudni, a 485 milliárd forintot mire költjük el.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://tasz.hu/
[2] http://index.hu/politika/belfold/budapest/11m4rfz/
[3] http://index.hu/politika/belfold/budapest/0828m4/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa "megosztotta" a szlovák
  2008-01-30 22:34:55, szerda
 
  Európa "megosztotta" a szlovák parlamentet


A szlovák parlament képviselői az öt órára jelzett ülésen ezúttal sem szavaztak a Lisszaboni Szerződésról, miután az ellenzéki képviselők elhagyták az üléstermet.



A koalíció megegyezett abban, hogy újabb szavazással holnap (csütörtök) délután újból megpróbálkoznak.



Ezt megelőzően az ellenzéki képviselők kérték, hogy a szóbanforgó ratifikálásról szóló szavazást tegyék át a parlament márciusi ülésére, addig elegendő idő lenne egy kompromisszumos megállapodásra, beleértve az ominózus sajtótörvényt.

Az ülést megelőzően így nyilatkozott az ellenzék két vezetője: "Azonnal, amint jóváhagyjuk a módosított sajtótörvényt, egy perc múlva asztalon lehet a Lisszaboni Szerződés“, mondta Mikuláš Dzurinda az SDKÚ elnöke. Szerinte az ellenzék elfogadható javaslatot tett, amelyet mérlegelnie kéne a koalíciónak.

Az SDKÚ séfje úgy fogalmazott, hogy amennyiben a koalíció nem egyezik meg velük, képviselőik azonnal elhagyják a parlament üléstermét, és hasonló állásfoglalást vár el ellenzéki társaitól, az MKP-tól és KDH-tól is.

Csáky Pál az MKP elnöke megerősítette: az ellenzéki pártok az ülést megelőző délutáni grémiumon, amelyet a parlament elnöke Pavol Paška hívott össze azt javasolták, hogy a szerződésről szóló szavazást halasszák a márciusi ülésre, hogy figyelembe tudják venni az ellenzék elvárását a sajtótörvény módosításával kapcsolatban. Csáky szerint az ellenzék elvárja a politikai stílusváltást a koalíció részéről, azaz, hogy elismerje az ellenzék erkölcsi jogait a sajtótörvény ellentmondásos passzusainak megtisztítása tekintetében.

Amennyiben a koalíció nem fogadja el javaslatukat és szavazásra kerülne sor, Csáky garantálja az MKP egységes álláspontját. "Húsz szavazat lesz a szerződésért, húsz a megszakításért, illetve húszan fognak távozni az ülésteremből, amennyiben nem menne keresztül az ellenzék javaslata“, fogalmazott az MKP elnöke képviselői álláspontjáról.

déva, Felvidék Ma




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izraeli gyógyszerdömping Magya
  2008-01-30 22:33:32, szerda
 
  Izraeli gyógyszerdömping Magyarországon

2008-01-30 13:09 Barikád.hu

Százmillió dolláros beruházást valósíthat meg Magyarországon az idén a világ egyik legnagyobb generikus gyógyszergyártójának számító izraeli Teva.

Gábor Péter, a Teva Magyarország Zrt. üzletfejlesztési igazgatója elmondta: amennyiben sikerül megegyezni a kormánnyal a részletekről, illetve az esetleges támogatás mértékéről, a cég debreceni termelőegységét bővítené. Ha a beruházás megvalósul, a gyár kapacitása kétszeresére nőhet, s ezzel a Hajdú-Bihar megyei üzem lehet a legnagyobb pirulagyártó egység egész Európában.

A végső döntés azonban még nem született meg a beruházás helyszínéről, így az is elképzelhető, hogy kedvezőbb feltételek esetén az anyavállalat nem is hazánk, hanem egy másik kelet-közép-európai ország mellett dönt. A debreceni beruházás mellett szól ugyanakkor, hogy a társaság Magyarországon már több mint egy évtizede aktív, s az elmúlt tíz esztendőben hazánk - az Egyesült Államok és Izrael mellett - a Teva legjelentősebb bázisává vált: ma már itt található a gyógyszergyártó európai termelési és kutatás-fejlesztési központja is.

Gábor Péter jelezte: a Teva az elmúlt években is jelentős beruházásokat valósított meg Magyarországon: itteni piacra lépésük óta eddig 520 millió dollárt költöttek beruházásokra és 110 milliót kutatás-fejlesztésre. A vállalat 2005 végén avatta fel hétmilliárd forintból felhúzott gyógyszeralapanyag-gyártó üzemét Sajóbábonyban, tavalyelőtt pedig átadtak egy közel kétmilliárd forintból felépített világszínvonalú logisztikai központot Gödöllőn. A beruházások az elmúlt esztendőben sem álltak le: 2007-ben ilyen célra mintegy 32 millió dollárt költött a cég, míg k+f-re körülbelül feleennyit fordítottak.

Az előző év - a gyógyszerpiac többi szereplőjéhez hasonlóan - a Tevának sem úgy sikerült, mint ahogyan az előzetesen tervezték - mondta Rózsa András, a Teva Magyarország Zrt. vezérigazgatója. A társaságnál eredetileg hárommilliárd forintos árbevétel-növekedéssel számoltak 2007-re, az év elején életbe lépett gyógyszer-gazdaságossági törvény intézkedései miatt azonban ehelyett 1,5 milliárddal csökkent a forgalom.

MIndezzel együtt tavaly a Teva-termékek forgalma megközelítette a 32,5 milliárd forintot, s ezzel (mintegy 6,7 százalékos részesedésével) a vállalat a hazai gyógyszerpiac harmadik-negyedik legnagyobb szereplőjévé lépett elő.

Az izraeli cégnek számos magyarországi leányvállalata van, s ezek együttes árbevétele természetesen jóval meghaladta az előbb említett összeget. A társaság tájékoztatása szerint a hazai cégek konszolidált forgalma az elmúlt évben 175 milliárd forint volt, ennek körülbelül felét tette ki az export.

VGO-Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esztergomi elhatárolódás - de
  2008-01-30 22:31:06, szerda
 
  Esztergomi elhatárolódás - de miért is?


2008.01.30.

Esztergom önkormányzati képviselőtestülete 2008. január 31-én 18 órától tartja soron következő ülését. Ezen a napon a Városháza termében a 48. számú előterjesztés az "Elhatárolódás egyes szervezetektől, egyesületektől" címet viseli, amit az MDF terjesztett be.

Annak ellenére, hogy Esztergom városában egyre rosszabb a közbiztonság és a közhangulat, a képviselőtestületben a kormánypártok és az MDF-es városatyák - jól felfogott érdekükben - a figyelmet a többséget érintő lényegről el akarják terelni.

Miközben egyre nehezebben élhető Esztergom, az úgynevezett tabutémákról nem illik továbbra sem beszélni; Babits Mihály szobrának színesfém-tolvajairól, a késelő, nőket megtámadó rablókról, a betörőkről, a többséget félelemben tartókról... A Magyar Gárdától és a Magyar Önvédelmi Mozgalomtól el kell határolódni, ez a legfontosabb Esztergom városában. Arra a kérdésre, hogy miért, senki nem tud érdemben válaszolni...

A Magyar Önvédelmi Mozgalom a Magyar Gárdával együtt - állampolgári jogaikkal élve - ott lesz a csütörtök esti nyilvános képviselőtestületi ülésen. Kíváncsian várjuk, hogy a magyar önvédelem kinek és miért fáj...

Magyar Önvédelmi Mozgalom
2008. január 29.

Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orosz demokrácia export
  2008-01-30 21:59:59, szerda
 
  Orosz demokrácia export
2008-01-29 08:14:31 - posztinfo.hu - M.K.

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin elnök támogatását élvező orosz demokráciaközpont nyílik hamarosan Párizsban és New York-ban - közölték hétfőn Moszkvában az intézmények leendő vezetői.

A párizsi központ leendő vezetője, Natalija Narocsnitszkaja azt mondta, hogy ,,Oroszországnak teljes mértékben ki kell vennie a részét az emberi jogokról, valamint a civil társadalomról folyó vitából".

Andranik Migranyan, a New York-i központ jövőbeni igazgatója pedig azt emelte ki, hogy ,,fontos hogy az orosz politikai fejlődést más szemszögből is bemutassák".

A központok célja az, hogy a nyugati világban az emberi jogok megsértését vizsgálják. A működéshez szükséges pénzt hivatalosan magánforrásokból biztosítják, ám a valóságban azt az állam finanszírozza.

Az intézet vezetői máris jelezték, hogy kiemelt figyelmet fordítanak az "igazságtalan" amerikai választási rendszer vizsgálatára, a nemzeti kisebbségek és bevándorlók helyzetére, az állampolgárok jogaira.

Szakértők igen szkeptikusan fogadják a hírt. Úgy vélik, a kislétszámú és ismeretlen szervezetre senki sem fog figyelni külföldön, az - a deklaráltakkal ellentétben - csak propaganda célokat fog szolgálni.

Oroszország ugyanis egyre ingerültebben reagál a külföldről érkező kritikára és ez egyfajta válaszlépés lenne, melynek valódi célja, igazolni, hogy Nyugaton sincsen minden rendben.

Ám a Kreml megfeledkezik arról, hogy akár az Egyesült Államokban, akár az Európai Unióban számos jogvédő és fogyasztóvédelmi alapítvány, intézet tevékenykedik sikerrel, így az ottani állampolgároknak nem fognak tudni újat mondani az oroszok.

Így arról sem szólnak Moszkvában, hogy az ismert, nagy jogvédő szervezetek számtalan alkalommal bírálják a nyugati problémákat is, ám erről Oroszországban gyakorlatilag be sem számol a média.

Elemzők értékelése szerint Moszkva jobban tette volna, ha hasonló intézeteket olyan országokban hoz létre, melyek szűk vagy tágabb szövetségesei közé tartozik és ahol véleményük érvényesülhetne is.

forrás: newsru.com














 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiltott önkényuralmi jelképpel
  2008-01-30 21:55:23, szerda
 
  Tiltott önkényuralmi jelképpel kampányol a gyűlöletpárt
2008. január 30. 16:47
HunHír.Hu

Az SZDSZ népszavazási plakátja egyértelműen törvénysértő - állítja a Heraldikai és Genealógiai Társaság elnöke.
Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő az InfoRádióban azt mondta: nem tettek tiltott önkényuralmi jelképet a népszavazási plakátjukra. A politikus szerint a csillag két ágát kitakarták, ezért az csak jelzésértékű. Horn Gábor azt mondta: a vörös csillagra emlékeztető jelet a múlt felidézésére és elítélésére szánják, és nem annak méltatására.

A törvény szerint a horogkereszt, a nyilaskereszt, az SS rúna, a vörös csillag és a sarló és kalapács tiltott. A Heraldikai és Genealógiai Társaság elnöke hangsúlyozta: csak tudományos és ismeretterjesztő célból lehet használni a tiltott jelképeket.

Németországban elképzelhetetlen hogy egy könyvborítón megjelenjen a tiltott önkényuralmi jelkép - tette hozzá Pandula Attila, aki szerint egyértelmű, hogy a szabaddemokraták plakátja törvénysértő.

HunHír.Hu kommentár: reméljük, a zsidó nagypolgárok ivadékát és pártját is meghurcolja a rendőrség, -mint hasonló esetben Budaházyékkal tették-, s lefoglalja a plakátokat.

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=9781
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol voltak a cigánylányok, a s
  2008-01-30 21:49:54, szerda
 
  A magyarországi eu-s képviselők tettek Tőkésre

Szégyen és gyalázat
2008. január 30. 21:00
HunHír.Hu

Az Európai Parlament plenáris ülése ma szűk többséggel, de leszavazta azt, hogy Tőkés László független EP képviselő tagja lehessen az EP dél-kelet európai országokkal való kapcsolattartásért felelős interparlamentáris delegációjának. Hol volt a sok rohadt magyarországi képviselő? Hol voltak a cigánylányok, a szabadmadarak?

A szavazáson a jelenlévő magyar szocialista képviselők, Tabajdi Csaba és Harangozó Gábor támogatták Tőkés László tagságát, akárcsak a jelenlévő három fideszes EP képviselő (A parlamenti ülésnek ebben a szakaszában rendszerint csak kevés EP képviselő tartózkodik a teremben).

HunHír.Hu kommentár: hol volt a sok rohadt magyarországi képviselő? Hol voltak a cigánylányok, a szabadmadarak?

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=9785
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gál J. kiadatását kéri az orsz
  2008-01-30 21:45:03, szerda
 
  Gál J. kiadatását kéri az országgyűléstől a Fővárosi Bíróság
2008. január 30. 20:41


MNO

Gál J. Zoltán mentelmi jogának felfüggesztését kéri a Fővárosi Bíróság az Országgyűléstől.

A szocialista képviselő ellen azután indult bírósági eljárás, hogy rágalmazás és hivatali hatalommal való visszaélés miatt feljelentette a Tomcat néven elhíresült blogger.



A múlt héten lemondott államtitkár 2007. október 22-én este egy tv csatornán azt állította: autófeltörés és benzinlopás közben fogták el a Nagymező utcai csata után a rendőrök Polgár Tamást és társait.

A blogger szerint Gál J. Zoltánnak tudni kellett, hogy semmi törvényelleneset nem csináltak, hiszen aznap ő volt a rendőri biztosítási akció operatív törzsének vezetője.

(hírTV)
http://www.mno.hu/portal/540005
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 55 
2007.12 2008. Január 2008.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1858 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.