Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Támadják az iskolai feszületet
  2009-12-18 22:24:33, péntek
 
  Támadják az iskolai feszületet az ausztriai zsidók

2009. december 18. 20:41
HunHír.H

Az alkotmánybírósághoz fordult egy ausztriai zsidó apa a lánya óvodájában kifüggesztett feszület miatt, értesült pénteken egy osztrák lap. A férfi szerint sérti a gyermek vallásszabadsághoz való jogát, hogy a teremben, ahol a foglalkozásokat tartják a gyerekeknek, egy kereszt függ a falon, írta a Der Standard.

Az osztrák gyakorlat "azt a benyomást kelti, hogy a keresztény hit Ausztriában különösen közel áll az államhoz, és ennek következtében egy államvallás előjogait élvezi" - érvelt. Mint mondta, ő és felesége úgy akarják nevelni a gyereküket, hogy ha elég érett lesz hozzá, maga dönthessen a vallás kérdésében. Természetesen izraelita legyen.


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=25683
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rácz Sándor: a Magyar Gárda vé
  2009-12-18 22:20:53, péntek
 
  2009-12-18. 19:52

Rácz Sándor: a Magyar Gárda védelmében

A Legfelsőbb Bíróságnak a Magyar Gárda Egyesületet és Mozgalmat feloszlató, szereptévesztésben hozott ítélete váltotta ki belőlem ezt az állásfoglalást.
Én, magyar állampolgár, nem tudom, kinek az agyában született meg a gondolat, hogy a Magyar Gárdát létre kell hozni. De abban biztos vagyok, hogy nem jogi megfontolás hozta létre, hanem a történelmi szükség, mert a magyarellenesség olyan méreteket öltött az élet minden területén, hogy azok az emberek, akik a Kárpát-medencében magyarként akarnak élni, önvédelemből, nemzetvédelemből, magyar értékek és hagyományok védelméért kötelezően cselekedtek.
Nincs az Istennek olyan törvénye, amely egy népnek megtilthatná az élni akarást! Már pedig mi magyarok, itt a Kárpát-medencében akarunk magyarul élni, akár tetszik a magyarellenes ,,erőknek", akár nem! Minket, magyarokat az Isten rendelt a Kárpát-medence őrzésére. És ez akkor is igaz, ha az Isten nélküliek hazugsággal, a trianoni rablással, kommunizmussal, gyilkolással, ,,román" megszállással fölébünk keveredtek. Éppen ennek a nemtelen politikai magatartásnak a következménye, hogy a Magyar Gárdától úgymond félnek. Én meg azt mondom, hogy akinek félnivalója van, az csak féljen, mert a magyarok ellen elkövetett bűneikért felelni kell, előbb vagy utóbb, még akkor is, ha jogi palástba bújva követik el a magyar nép elleni cselekedeteiket. A Magyar Gárdát vad magyarellenes politika kényszerítette életre. Tehát politikai kategória, és ezt jogi bűvészkedéssel senki ne próbálja megszüntetni.
A bíróságok miért nem akkor ítélkeztek, amikor Magyarországot széjjelrabolták. Akkor a jogi kategóriába tartozott a rablás, amit a hazai ügynökök - köztük sok jogász - követtek el. Csak példának említem, hogy a magyar állam tulajdonát képező termelőeszközöket idegen tőkéseknek játszották át, de a magyar állam nyakába akasztották a több millió szegény eltartását. A jogászok pereljék vissza a termelőeszközöket, és adják a magyar nép tulajdonába, és megszűnik Magyarországon a tudatosan kialakított nyomor!
A Magyar Gárdát pedig hagyják élni, hogy a magyaroknak ne kelljen
félni saját hazájukban.


Budapest, 2009. december 18.
Rácz Sándor, a Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke, a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigányokat és a hajléktalano
  2009-12-18 22:18:31, péntek
 
  A cigányokat és a hajléktalanokat nem, de a kisgyermekes anyukát leszállította a buszvezető

2009-12-18 21:54 barikád.hu

Három év körüli gyermekével és egy kézipoggyász méretével valószínűleg megegyező kisbiciklivel szállt fel egy anyuka a 36-os buszra. A buszvezető azonnal leszállásra szólította fel, még a motort is leállította hogy megmutassa, ő nem viccel. A BKV figyelő olvasója szerint ez azért érdekes, mert a buszvezetők a rendbontókra és a hajléktalanokra sosem szólnak rá, csak a gyengébbekkel mernek kikezdeni.

Tisztelt BKV-figyelő!

Gyakran olvasom a BKV-figyelő írásait, és sajnos nekem is van egy felháborító tapasztalatom, amit közzé szeretnék tenni. Az eset még novemberben történt, és elfoglaltságaim miatt még nem tudtam megírni. A 36-os buszon utaztam, és Pesterzsébet Baross utcánál felszállt egy fiatal hölgy, 3-4 évesforma kisgyermekével, és egy kisméretű gyermekbiciklivel. A megállóban álltunk, mire a sofőr beszólt a mikrofonba, letegezve a nőt: "Légyszíves, szálljál le a biciklivel"!

Fél perc feszült csend, a nő nem szállt le, az utasok nem szóltak közbe. Majd a sofőr tüntetőleg leállította a motort, majd szólt: "addig nem megyünk tovább!". A mindenki előtt megalázott helyzetbe hozott nő döbbenten és idegesen kiabált előre, hogy "de akkor nem tudunk hazamenni", majd kénytelen volt leszállni. Ezután a járdán a busz elejéhez sietett, hogy beszéljen a sofőrrel, de az gyorsan becsukta az ajtót és otthagyta a gyerekkel!

Az utasok közül senki nem védte meg a nőt, bevallom, én sem, de azért, mert nem tudtam, ilyen esetben hogy szól a BKV szabálya. Mikor több hely lett a buszon, odamentem az utazási szabályzathoz, ami azt írja: bicikli egy plusz jegy érvényesítésvel szállítható. (A HÉV-en és a Fogason igen, de mivel az ilyen kisméretű biciklik és motorok a kézipoggyász méreténél kisebbek díjmentesen szállíthatók, ahogy a babakocsi is. -A szerk.) Nos, ez a sofőr meg sem kérdezte a nőtől, van-e ehhez jegye, fel sem ajánlotta ezt a lehetőséget. Ráadásul nem is volt annyi utas, hogy ne fért volna el a kisbicikli simán. Annyit tudtam tenni, hogy mikor leszálltam,felírtam az időt és a busz rendszámát- nem tudom, érünk-e ezzel valamit.

A nő felháborító megalázásához annyit tennék hozzá, hogy rendszeresen utazok a Nagykőrösi úton a nagybani Zöldségpiacnál, ahol agresszív, hangoskodó guberáló hajléktalanok, és kisebbségiek hatalmas kerekeskocsikkal, csomagokkal (benne a kukából szedett zöldségek, amiket aztán a metrómegállókban árulnak) szállnak fel az amúgy is tömött, lassan haladó buszra, hátráltatva a munkába sietőket. Még egyszer sem szólt rájuk egyetlen sofőr sem, mind büntetlenül felszállhatnak és zavarhatják a fizető utasokat. A nővel kiabáló sofőr nagyon bátor volt, hogy egy kisgyerekkel le merte szállítani, miközben az ilyen alakoknak ő sem mer beszólni.

Még annyit, hogy ezzel a 36-os busszal jártam dolgozni, reggelente többször 25-30 percet kellett rá várni, összevissza jár, emiatt a munkahelyről többször is elkéstem és gondolom mások is.

Kérem, tegyék közzé ezt a történetet is, mert általános és tanulságos jelenség, hogy tisztességes utasokkal ezt művelik, miközben randalírozó csapatok nyugodtan utazhatnak zavarva másokat.

Tisztelettel: V.János, Budapest

bkvfigyelo.blog.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismerjük meg Fideszes politiku
  2009-12-18 22:14:55, péntek
 
  Ismerjük meg Fideszes politikusainkat! - Pokorni Zoltán

2009-12-18 18:44 barikád.hu


A Szent Korona Rádió új sorozata azzal a céllal indult, hogy mindenkinek világos legyen mi is várhat ránk a Fidesz kormányra kerülése után. Sorozatuk következő része a Fidesz egyik legliberálisabb politikusáról szól. Külsőségei alapján a Fidesz vezető politikusai közül ő idomul legjobban a rendszer követelményeihez. Alkalmazkodási és megfelelési kényszer, ez jellemzi őt leginkább. Ismerjük tehát meg Pokorni ex-miniszter urat, akinek hála a holokausztra minden évben kötelezően emlékeznünk kell.

Az előző részben a Fidesz egyik alapítóját ismerhették meg, aki bizony Pokornival ellentétben egy igazi "megmondóember" és ő a Fidesz "radikális" oldalának vezetője. Sosem rejtette véka alá, hogy ki is ő, sőt büszke is kommunista múltjára és családjára a vén bajuszos. A Fidesz alelnöke és a XII. került polgármestere inkább idomul a rendszerhez és annak játékszabályai szerint csinál mindent. Beszédeiben és közszerepléseiben is alkalmazkodó viselkedés jellemezi, igazi liberális demokrata, azonban nézzük meg konkrétan ki is sorozatunk legújabb szereplője.

Fedőneve: Pákozdi János

Amennyiben ez a cikk 2002 előtt - az édesapja körüli botrány kirobbanása előtt - íródott volna ezen fejezet a makulátlan múltról és felmenőkről szólt volna, azonban azóta sok minden változott. 2002-ban Pokorni lemondott a Fidesz pártelnöki pozíciójáról, ugyanis kiszivárogtak azon hírek, mely szerint édesapját 1956-ban beszervezte az akkori állambiztonság, ügynöki tevékenységét pedig egészen 1989-ig folytatta.

Mint ahogy 2002-ben a Népszabadság is megírta, Meruk József, a Budapest Tv műsorvezetője egy nézővel beszélgetve azt állította, biztos forrásokból tudja, hogy az egyik neves ellenzéki politikus édesapja Pákozdi János fedőnéven dolgozott a politikai rendőrségnek. Az 1953-ban elítélt férfit a börtönben zsarolták meg azzal, hogy együttműködésének fejében három év után elengedik a hátralévő büntetését. A szabadulásáért cserébe elvállalta a munkát. Ezt később Meruk szerint olyan lelkiismeretesen végezte, hogy tmb-vé, azaz titkos megbízottá nyilvánították.

Pokorni az ügyről és lemondásáról a következőket nyilatkozta 2002 júliusában: "Eddig nem volt bennem indulat vagy érzelem az egykori szt-tisztekkel szemben, akik az apámhoz hasonló embereket zsarolták, kényszerítették. Nem volt bennem gyűlölet. Most viszont igen komoly indulat van bennem. Egy pártot pedig nem lehet indulatvezérelten irányítani."

Tehát nem indul jól a történetünk, azonban Pokorni rendszerváltás előtti életében nem nagyon találni fekete foltot, sem kommunista szálakat. Ő úgymond egy "rendes" liberális gondolkodású gyerek volt, amelyet később minisztersége alatt, intézkedéseivel be is bizonyít majd. A Fidesz volt elnöke az általános és a középiskolát Budapesten végezte, majd 1980-ban érettségizett a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban. Ezután egy évig segédkönyvtáros volt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. 1981-1982-ben előfelvételisként sorkatonai szolgálatot teljesített Szombathelyen, majd az ELTE BTK magyar-történelem szakán folytatta tanulmányait, és 1987-ben magyar nyelv és irodalom-történelem szakos középiskolai tanári oklevelet szerzett.

Egy liberális értelmiség születése: Horn Gábor és Pokorni

A diploma megszerzése után Pokorni a Toldy Ferenc Gimnáziumban tanított - egészen képviselővé választásáig -, közben pedig már elkezdte - legalábbis elméletben - az oktatás liberalizálását és elindultak fejében az újító gondolatok, amelyeket minisztersége alatt be is vezetett. Pokorni ezekben az időkben több konferencián, nemzetközi szemináriumon adott elő az oktatásfejlesztés, a pedagógiai innováció és a szakmai érdekképviselet tárgykörében. Részt vett az Oktatással a Demokráciáért (1991) és a Pro Scholis Urbis Alapítványok (1992) munkájában.

Tanárként bekapcsolódott a fiatal pedagógusok egyesületi szervezkedéseibe. 1988-ban alapító tagja volt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének. 1993-ig a PDSZ ügyvivője volt, majd az országos választmány szóvivője lett. Szerkesztette a PDSZ lapját, a Rációt és a PDSZ- füzeteket. A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának a választmányi és tanácstagja volt.

A PDSZ-t ötödmagával hozta létre. Kezdetben kicsik voltak, de viszonylag befolyásosak. Aztán kicsik maradtak - és elveszítették befolyásukat. Amikor már látszott, hogy ebből a homokból nem épül magas vár, többen a csapatból - Beke Kata, Horn Gábor(!), Pokorni - a pártpolitika felé fordultak. A legenda szerint Horn és Pokorni pénzfeldobással döntötte el, melyikük induljon a Fidesz, melyikük az SZDSZ felé. - írta a HVG 1993-ban és ez valóban érdekes adalék Pokorni életrajzához, hiszen így látható igazán, hogy a volt miniszterünk valójában egy nemzeti köntösbe bújt liberális gondolkodó.

A Liga képviseletében részt vett az Ellenzéki Kerekasztal munkájában, ezzel tehát ő is hozzájárult országunk szétrablásához és a hatalom megosztásához. Bár az alakuló, illetve újjáalakuló pártszerveződéseket figyelemmel kísérte, feladatának úgymond a szakmai szervezetek létrehozását, a szakmán belüli politizálást tartotta. A Közoktatási Tanács és az Oktatási Érdekegyeztető Tanács tagjaként aktívan részt vett a közoktatási és szakképzési törvényt, illetve a közalkalmazotti törvényt előkészítő vitákban.

Pokorni érdekes módon jutott el végül a Fideszhez, méghozzá a párt oktatáspolitikai kabinetjének akkori vezetőjén, Fodor Gáboron keresztül, 1992-ben. Pokorni jelezte, szívesen venne részt a munkában, de csupán háttéremberként, hiszen szakszervezeti funkciója összeegyeztethetetlen a pártbarátsággal. Hasznos munkatárs volt, bizonyított. A következő év elején felvetette, már nem lát fantáziát a szakszervezetben, szívesen politizálna parlamenti képviselőként. Fodor - aki akkor már dupla vagy semmit játszott: választmányi elnökség vagy kilépés - utódját látta benne, s elküldte Orbánhoz. Így történt tehát, hogy a mi Pokornink egyenesen Orbán elé ment és felkerült a Fidesz országos listájára. A liberális kötődés tehát itt is világosan látszik. Érdekes, hogy a vele szembeni gyanakvást, tudniillik, hogy ő Fodor Gábor beépített embere, évekig nem tudta eloszlatni. Attól tarthattak Kövérék, hogy a higgadt, szerethető Pokorni Orbán alternatívájának nőheti ki magát, amely ha nem jön az édesapja körüli botrány talán be is következik, azonban ne bocsátkozzunk találgatásokba. Pokorni tehát megkapta a Fidesz oktatáspolitikai kabinetjének vezetését, majd jött 1994, és a választások.

A Fidesz csúfos választási szereplése és Pokorni előmenetele

A Fidesz katasztrofális szereplése után, amely a maga 7 százalékával igen nehezen felfogható a mai politikai helyzetben, Pokorni az országos lista tizedik helyéről jutott be a parlamentbe. Ebben az évben - tudva azt, hogy itt minden bizonnyal sikeresebb lesz, mint a csepeli körzetében - a Fidesz XII. kerületi csoportjába jelentkezett át és a mai állapotot látva valóban jól tette ezt a Hegyvidék jelenlegi polgármestere.

Az a 1994. évi júniusi tisztújító kongresszuson alelnökségért indult Pokorni, s az elnökségbe be is jutott. Orbán próbálta lebeszélni, mert állítólag féltette őt: "Rád nagy szükség lesz az 1998-as választások idején, nem kellene idő előtt kinyíratnod magad" - emlékszik vissza Pokorni egy 1994-es interjúban.

A mi jó Zoltánunk az Országgyűlésben '94-től négy éven át alelnökölte az oktatási, tudományos és sportbizottságot. A költségvetésinek 94 decemberében lett tagja, egy év múltán az emberjogi, kisebbségi és vallásügyire váltott, onnan 1997 szeptemberében a házbizottságba ült.

A választási siker

"A Fidesz értékrendszere egy befogadó, integráló értékrendszer, nem a különbözőségeket, az elválasztó pontokat keresi, hanem az azonosságokat. Talán ezt azért is tehetjük meg, mert életkorunkból adódóan jóval kevesebb bántást és sértést voltunk kénytelenek elviselni, mint a nálunk idősebb generációk, akik már kölcsönös szellemi viadalok során kellően ellenszenvessé váltak egymás szemében. Mi - ha így tetszik - könnyebben vagyunk megértőek." - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak 1997-ben a választások előestéjén az akkor már a Fidesz frakcióvezetőjeként dolgozó Pokorni. Nyilatkozatán érződik a liberális lehelet és ez végig jelen van eddigi pályafutásában.

A Kisgazdákkal kötendő esetleges koalícióról a következőket nyilatkozta: "Túlzottan nagyok az elvi és a politikai kultúra közötti különbségek ahhoz, hogy sikerrel gondoljunk a közös kormányzás lehetőségére." - úgy látszik mégsem voltak, olyan nagyok a különbségek.

Eljött a választás napja és Pokorninak valóban bejöttek a számításai azzal, hogy a XII. kerületben mérettette meg magát, ugyanis egyéniben bejutott az országgyűlésbe és oktatási miniszter lett. Azért csak oktatási miniszter és nem az oktatási-kulturális tárca vezetője, mert Orbán szétválasztotta a két pozíciót.

A "nagy" reformok és ami mögöttük van

"A felsőoktatásban - az új miniszternek köszönhetően - tandíjmentessé vált az első diploma megszerzése, létrejött az intézményi integráció, bevezetésre került a diákhitel, amellyel megkezdődött a fiatalok eladósítása. Elindította a közoktatási minőségbiztosítási programot" - írják miniszteri tevékenységének összegzésében a parlament honlapján. Ez mind szép és mind jó és most örülhetnénk is, hogy milyen rendes is ez a Pokorni, hogy ilyen reformokat hajtott végre. Lássuk azonban ennek az ügynek a múltját, hátterét.

A tandíjmentességre utaló kitétel érdekessége, hogy '94-ben, amikor Fodor utódjaként már Pokorni vezette pártja oktatáspolitikai kabinetjét, a Fidesz érvelt a leghangosabban a tandíj bevezetése mellett, most pedig hipp-hopp megváltozott a vélemény és máris a legnagyobb harcosai a tandíj eltörlésének. A másik ilyen érdekesség, hogy az Antall-kormány idején Pokorni demonstrált az egyházi iskolák külön állami támogatása ellen. Napjainkban már a keresztény-konzervatív értékeket hangsúlyozza beszédeiben.

Ő írta alá a bolognai egyezményt, és kemény csatákat vállalva összevont számos felsőoktatási intézményt, sokak várakozásával ellentétben pedig nem volt hajlandó megszüntetni az előző kormány által forszírozott kétszintű érettségit.

Holokauszt-emléknap: a kollektív bűnösség

Most következzék egy 2003 április 16-i beszéd Pokornitól, amelyet a parlamentben mondott el, azon a napon, amelyen mindannyiunknak emlékeznünk kell - és Pokorniék törvénnyel köteleztek is erre minket - az áldozatokra. Természetesen nem a sok százezer magyar honvédre, akik meghaltak a I. vagy a II. világháború harcterein. Nem, nekünk a zsidókra kell emlékezünk ezen a napon. Azonban nem szaporítom tovább a szavakat, hiszen Pokorni Holokauszt napi beszéde mindent elmond:

"Mi három évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy nem ezt az utat folytatjuk, hanem április 16-át jelöltük ki erre a napra, mert ezen a napon állították föl 1944-ben, az akkori Magyarország területén, Kárpátalján az első gettót. Nem egy távoli kisváros a világtörténelem zugába száműzve, nem mások ügye a holokauszt, hanem a magyar nemzeti történelem része. Akiket megöltek, magyar emberek voltak. És akik ebben a munkában segédkeztek, nem kevesen, szintén magyarok voltak. Ahogyan egy felnőtt ember, úgy egy felnőtt nép is őszintén szembe kell hogy tudjon nézni a saját hibáival, sőt bűneivel, ahogyan büszke lehet a saját erényeire és dicsőségére is. Ettől leszünk felnőttek. Azt gondolom, Magyarország ebből a szempontból felnőtt. Nem azért alkottuk meg, vagy nem azért javasoltuk a holokauszt emléknapját, hogy bűntudatot keltsünk a felnövekvő fiatal generációkban, hanem azért, hogy felelősségérzetet. Nincs más reményünk; a technika semmilyen újdonsága, fejleménye nem óv meg bennünket attól, hogy holokauszt vagy ahhoz hasonló népirtás előforduljon. Nincs más reményünk, csak az, ha minden egyes felnövekvő generációban és a saját lelkünkben újraépítjük az egyéni felelősségtudatot és tartást. Ehhez kívánok magunknak, önöknek néhány másodpercnyi csendet. Ahogyan szédereste az apák parancsa: »Beszéld el fiadnak!«, úgy tegyük ezt meg mi is ezen a héten, a holokauszt emléknapján. Kérem, hogy a fölszólalás után ne tapsoljanak, használják ki azt a néhány másodpercet, ki-ki, hogy végiggondolják saját személyes teendőiket, felelősségüket ebben az ügyben."

Remélem önök is tartottak egy kis lelkiismeret-vizsgálatot csöndben e sorok olvasása közben, hiszen nekünk közös felelősségünk mindez a szörnyűség. Pokorni ezt a napot piedesztálra emelte és azóta folyamatosan, már törvényi szabályozás szintjén sulykolják belénk a bűntudatot, a meg nem történt dolgok miatt.

"A holokauszt-emléknap csak részben arra való, hogy tisztelegjen az áldozatok előtt. Nagyobb részben, talán én személy szerint ezt tartom a fontosabbnak, arra való, hogy a saját gyerekeinkben, minden egyes felnövekvő korosztályban fölépítse, újraépítse azt a gátat, erkölcsi tartást, ami ahhoz kell, hogy ellenálljon a gonosznak...ez véd meg minket a következő évtizedekben, semmi más." - nyilatkozta egy évvel később Pokorni a Napkeltében. A gonosz tehát bennünk van, minden egyes ember lelke mélyén ott a gonosz, a gonosz mely a zsidók kiirtásával akarja megszépíteni a világot. Pokorni a 2000-ben elfogadott törvénnyel, amely a Holokauszt-emléknap megtartásáról szól, az oktatási tárca élén olyat adott nekünk, amelyet a módszerváltás óta egyik párt sem tudott adni. A kollektív bűnösség emléknapját - bár ezt sosem mondanák ki - amely sokkal nagyobb trauma kell, hogy legyen nemzetünk testén, mint Trianon, vagy 1956. Természetesen elfogultak lennénk ezen ügyben, ha nem tennénk hozzá, hogy Pokorni minisztersége alatt az aradi vértanúknak és a kommunizmus áldozatainak tisztelgő emléknapot is törvénybe iktatott. A sor persze nem teljes, hiszen a fentebb említett trianoni katasztrófának nem adtak emléknapot. Érthető is ez, hiszen a Soros Alapítvány illetve az izraeli főnökök nem nézték volna jó szemmel azt, hogy ilyen nemzeti érzésekkel teli emléknapjai legyenek a magyaroknak.

Az "igazak emlékfala" előtt kell emlékeznünk a Holokauszt-ipar remekművéreAz "igazak emlékfala" előtt kell emlékeznünk a Holokauszt-ipar remekművére

Nos, ha már holokauszt, akkor nem hagyható ki a "szélsőjobboldal és az antiszemitizmus" kérdésköre sem. Popkorni a következőket nyilatkozta erről a kérdésről a Magyar Nemzetben 2002 nyarán: "A polgári oldalon soha nem jelenhet meg antiszemita politikai elem, s ebben a kérdésben nincs pardon." 2001 októberében pedig, amíg a kormánypártiak és szimpatizánsaik a Terror Házánál demonstráltak bohócnyilasok ellen, Pokorni és Sztehlo Gábor evangélikus lelkész kezdeményezte, hogy egy éven belül építsék meg az igazak emlékfalát, ahol "közösen emlékezhetünk majd a holokauszt több százezer áldozatáról és arról a sok száz magyar emberről, akik honfitársaikat megmentették a nyilasuralom idején". Tehát a Fideszben és Pokorninál ebben a kérdésben nincs pardon.

Pokorni 2001. július tizenötödikéig volt oktatási miniszter. Az utolsó szűk egy évet az egykor MDNP-s fizikus Pálinkás Józsefre a Professzorok Batthyány Körének elnökére, korábbi politikai államtitkárára és az MTA jelenlegi elnökére hagyta. Ezután lett Pokorni a bajuszos Kövért váltva a Fidesz elnöke. A fiatal demokraták - közvélemény-kutatások szerinti - legellenszenvesebb politikusát az egyik legelfogadottabb váltotta a párt élén. Persze ne gondoljuk azt, hogy ez valódi változást jelentett a párt vezetésében. Kövér a következőket nyilatkozta erről a "változásról": "... szeretném megnyugtatni a kétkedőket, hogy bármilyen formális változás történik a párton belül, a Fidesz elsőszámú politikusa belátható időn belül Orbán Viktor marad". 2002-ben a választási csalással elért vereség után megtartotta pártelnöki pozícióját és újra frakcióvezetővé lépett elő. Párttisztségei mellett, az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottságának alelnöke is lett.

A botrány utáni időszak

Mint azt a cikk elején is említettük az édesapja ügynökmúltja miatt kialakult botrány miatt Pokorni nem sokáig töltötte be a Fidesz elnöki posztját illetve a frakcióvezetői titulust. A botrány után Pokorni visszavonult. Egy éven keresztül keveset halhattunk róla, aztán a Fidesz "újjászervezése" után visszatért. Az átszervezéssel röpült az addigi nyolc alelnök - Áder, Deutsch, Kósa, Kövér, Németh Zsolt, Rogán, Szájer, Varga -, helyükbe csupán két új került. Schmitt Pál és Pokorni Zoltán. Tehát a nagy visszatéréssel Pokorni ismét vezető pozíciót kapott a pártban.

Pokorni 2006. április 23-án harmadszorra is a Hegyvidék képviselőjeként jutott a Parlamentbe, majd 2006. október 1-jén a Hegyvidék polgármesterévé és fővárosi önkormányzati képviselővé is választották. 2007. május 19-én pedig ismét a Fidesz alelnökévé választották. Tehát a karriere a botrány után továbbra is felfelé ívelt és ível azóta is.

Pokorni most a legtöbbet a XXI. kerület ügyeiben és a Turul-szobor körüli botrányban - amelyet a liberális erők el akarnak tüntetni - szólal fel. A nemzeti embereket próbálja azzal megfogni, hogy a Turul védelmezőjeként lép fel. Természetesen amennyiben tiszták a szándékai - sajnos ez Pokorni előtörténetéből egyáltalán nem biztos - akkor ez egy jó pont a pályafutásában, de a zsidók nagy kiszolgálójától és a Holokauszt-emléknap bevezetőjétől valószínűleg nem sok jót várhatunk.

A Fideszben mostanság sokat emlegetett felelősségre vonás kérdésével kapcsolatban Pokorni így fogalmazott egy MTI-interjúban, vannak kételyei, hogy az elmúlt évek elhíresült botrányait sikerül-e teljes egészében feltárni, ugyanakkor ezt - természetesen a demokratikus jogállami eszközökkel - mindenképpen meg kell próbálni. Tehát ismét csak a megfelelési kényszert láthatjuk Pokorninál, aki - talán épp a családi múltja miatt - nem annyira eltökélten felelősségre vonás párti. ,,Elképzelhető, hogy az emberek többsége által támasztott jelentős várakozásokhoz képest az eredmények szerényebbek lesznek (...), de mégis fontos. Nem is elsősorban azért, hogy a sok elherdált milliárdot vissza lehessen majd szedni, hanem a jövőnk miatt" - vélekedett elég visszafogottan a felelősségre vonás kérdéséről Pokorni. Amennyiben pedig a Fidesz is hasonlóan "eltökélt", mint az alelnök úr, akkor az egész elszámoltatást úgy fogják végrehajtani, ahogy azt 1998-ban ígérték.

Mi lesz az oktatási tárcával?

Azt egyelőre még nem tudni, hogy az oktatási tárca kinek jut a Fidesz esetleges hatalomra kerülése után. Azonban, ha Pokorni kapja ismét, akkor nem sok jóra számíthatunk. Természetesen nyilatkozataiban most a falusi iskolák megvédéséről és a kis közösségek, falvak védelméről szól, azonban a Holokauszt-emléknap is jól mutatja, hogy nem teljesen a magyar nemzet szolgálatában áll a volt miniszter úr. Ahogy 1994-ben még a tandíjért és a vallási iskolák külön támogatása ellen demonstrált, aztán pálforduláson ment át és "megtért" úgy a 2010-es év is sok meglepetést hozhat hazánk számára, amennyiben Pokorni lesz az új oktatási miniszterünk.

Reméljük sorozatunk ezen része is segített Önöknek abban, hogy jobban megértsék a Fidesz kormányra kerülése számunkra, a nemzeti oldal képviselőinek nem jelenti a tejjel-mézzel folyó Kánaán eljövetelét. Csupán annyit jelent, hogy az eddiginél keményebben és nagyobb kitartással kell harcolnunk az elnyomó köztársasági és a globális érdekeket kiszolgáló hatalom ellen. A Fidesz volt oktatási minisztere pedig csak egy a számtalan olyan narancsos vagy a narancsosokhoz közel álló emberből, akit ma megismerhettek. További politikusokat ismertetünk majd meg Önökkel, hogy lássák, nem csak az MSZP-nél vannak mocskos ügyek.

Index, MTI, parlament.hu, wikipédia nyomán Szent Korona Rádió - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrányos! Reggel elítélték, e
  2009-12-18 21:58:33, péntek
 
  Botrányos! Reggel elítélték, este állami kitüntetést kapott a cigányvezető

2009-12-18 21:35 barikád.hu



Állami kitüntetést kapott az Országos Cigány Önkormányzat egyik okirat-hamisításért elítélt tagja. Rostás László az Országházban vehette át péntek este a Kisebbségekért Díjat a köztársasági elnöktől és Kiss Péter társadalompolitikai minisztertől.

A cigány önkormányzati képviselő a délelőttöt még a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon töltötte, ahol viszont pénzbüntetést kapott: az elsőfokú ítélet szerint ő is egyike volt azoknak a cigányvezetőknek, akik a cigány kárpótlás ügyében a jogosultak helyett írták alá az osztrák megbékélési alap formanyomtatványát.

A szervezet a szomszédos országba hurcolt emberek leszármazottainak folyósított egyszeri pénzjuttatást, és a bíróság szerint az 55 elítélt ezekkel a kárpótlási pénzekkel élt vissza.

- Én a cigányságért dolgoztam egész életemben. Ha ha kell, akár szabálytalanságot is elkövet az ember, - már nem bűncselekményt -, hanem szabálytalanságot, mert olyanok a dolgok, hogy muszáj valamit mondani - jelentette ki a kitüntetett Rostás László. Arra a kérdésre, hogy most is ez történt? - az első fokon elítélt cigány önkormányzati képviselő a hírTV riporterének úgy válaszolt: Hát... ööö, nekem nem, nem szabálytalanságot követtem, én akkor nem tudtam, hogy ez szabálytalan.

HírTV - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik szavazói beszélgetnek
  2009-12-18 21:51:21, péntek
 
  A Jobbik szavazói beszélgetnek legtöbbet politikáról
2009-12-18 16:51 barikád.hu



A politikai véleménykutatás egyik kevéssé kutatott területe, az emberek személyes kapcsolataiban megjelenő politikai véleménycsere. A Forsense 2009. októberi ezer fős telefonos kutatásában arra kereste a választ, mennyire jellemző a magyar állampolgárokra, hogy másokkal a politikáról beszélgetnek, és mekkora mértékben bizonyul a pártválasztás ebből a szempontból döntőnek.

A megkérdezettek közel 38 százaléka nyilatkozott úgy, hogy sohasem szokott politikáról beszélgetni másokkal. A 18 évnél idősebb magyar lakosságra kivetítve ez több mint 3 millió embert jelent. A válaszolók 34 százaléka mondta azt, hogy 1-5 emberrel beszélget, 18 százaléka 6-15 emberrel és 9 százaléka több mint 15 emberrel. Átlagosan 5,7 emberrel beszélgetünk politikáról.

A nők, az alacsony jövedelműek, az alacsony iskolai végzettségűek illetve a fiatalok azok, akik kevesebb emberrel beszélgetnek politikáról. Az eredmény illeszkedik más politikai aktivitást vizsgáló kérdésekhez, amelyekben szintén a fiatalabb, illetve az alacsonyabb státuszú csoportok bizonyulnak apolitikusabbnak.

Pártpreferencia alapján vizsgálva a kérdést a Jobbik alacsonyabb átlagéletkorral rendelkező szavazóbázisa jelentősen eltér más csoportoktól: ők átlagban közel 14 emberrel beszélgetnek politikáról (13,69). Az utóbbi eredmény jól jellemzi a radikális párt más választói csoportoktól látványosan eltérő karakterét, és kiemeli az egyik fakort, ami a Jobbik hirtelen megerősödésének a hátterében áll.

A kutatás azt is mutatja, hogy a politikai preferencia még azok körében is kényes téma, akik beszélgetnek egymással politikáról. A kevés említés ellenére is érdekes kérdés, hogy az egyes párt szavazói körében mennyire jellemző az, hogy a saját párjukhoz köthető ismerőseik pártpreferenciáját ismerik.

Gyakorlatilag mindegyik párt szimpatizánsai esetében azt láthatjuk, hogy a véletlennél nagyobb valószínűséggel van saját pártjukat támogató ismerősük, barátjuk. Ez azt jelenti, hogy szívesebben beszélgetünk olyan emberekkel politikáról, akik ugyanarra a pártra szavaznak, mint mi. A legerősebb ilyen irányú hatást a Jobbik szavazóinál tapasztalható.

Forsense - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Értenek hozzá
  2009-12-18 21:05:44, péntek
 
  Értenek hozzá

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2009/12/ertenek.html


Magyarország jó úton van afelé, hogy a térségben elsőként vezesse be az eurót - mondta egy újságírói kérdésre Gordon, majd így folytatta: Ha a következő kormány szorosan ezen az úton marad, négy éven belül lehetséges lesz a közös európai fizetőeszköz bevezetése - közölte a hírt keddi számában a Neue Zürcher Zeitung.

Nem, ez nem tévedés. Ez nem egy évekkel ezelőtti riport, ez tényleg e hét kedden jelent meg a svájci lapban. Ha csak felületesen szemléljük az ügyet, akkor is adódik a kérdés: Vajon Gordon mégis melyik térségre gondolhatott, ahol mi majd elsőként vezetjük be az eurót? Vagy egyszerűen csak hozta a szoci mentalitást, és megszokásból ugyanúgy hülyének nézte a svájciakat, mint ahogy itthon minket szokott?

Nem tudom, mindenesetre első hallásra elég röhejesnek tűnik, hogy Magyarország miniszterelnöke nem tudja elhelyezni az általa kormányzott országot Európa térképén. Mert gondolom, azért azzal még a svájci átlagpolgár is tisztában van, hogy Szlovéniában és Szlovákiában hosszú hónapok óta az uniós pénz a hivatalos fizetőeszköz. Meg persze azzal is, hogy ezen országok Magyarország szomszédai.

De tekintsünk el egy pillanatra most ettől, és inkább nézzük az interjú lényegét, a magyarországi euró bevezetésének a kérdését. Bajnai szerint már jövő tavasszal beléphetünk az euró előszobájának tekinthető ERM-2 rendszerbe, és így annak sem lesz akadálya, hogy 2013-ban tagjai lehessünk az euró-zónának.

Nem kell ahhoz közgazdásznak lenni, hogy feltűnjön, hogy ez a kijelentés finoman szólva is kicsit erős. Persze hülyeséget bárki képes mondani, csak azért egy kormányfő szájából elég neccesen hangzik. Gordon egy alávaló gazember, de nem hülye. Pontosan tudja, hogy az elmúlt években, ő és az elvtársak baromi nagy ,,hozzáértése" miatt, sikerült olyan mély gazdasági válságba taszítani ezt az országot, hogy jelenleg semmilyen feltétele nincs meg nemhogy az euró bevezetésének, de még az ERM-2 rendszerbe való belépésnek sem.

Abban is biztos vagyok, hogy azért néha Gordon is kiveszi a fejét a seggéből, és áttanulmányozza azokat a gazdasági elemző oldalakat, amik számítanak a világban. Gondolom, nem kerülte el a figyelmét az Economist Intelligence Unit (EIU) legfrissebb előrejelzése, mely szerint Magyarország gazdasági növekedése 2010-ben nagy valószínűséggel a világ 20 leglassúbban fejlődő gazdasága között lesz. [katt a linkekre]

Persze a liberált kétkedők erre rámondhatják, hogy miért baj ez? Lassan, de biztosan megyünk előre. Nekik jelezném, hogy az előrejelzett növekedés negatív előjelű. De abban igazuk van, hogy biztosan haladunk, csak az a baj, hogy hátra. Az meg már csak érdekességképpen említem meg, hogy ebben a rangsorban előttünk Jamaica van, mögöttünk meg az afrikai Csád.

De visszatérve az alapkérdésre. Miért érzem azt, hogy valami itt nincs rendben? Miért jó az, hogy Gordon olyanokat nyilatkozik, amiről ő is tudja, hogy totál baromság?

Szoci gátlástalanság ide, liberált ostobaság oda, de azért ennyire ők sem hülyék. Ők is pontosan tudják mi a helyzet, még ha azt nem is mondják ki szélesebb körben. Akkor mégis miért csinálnak látszólag azt magukból? Miért akarnak olyat erőltetni, aminek tényleg nincsenek meg még a feltételei? Miért akarják úgy beléptetni Magyarországot az ERM-be, hogy arra a gazdasági helyzet még egyátalán nem érett meg?

Ha kicsit utána kutakodunk a dolgoknak, akkor azonban észrevehetünk egy-két érdekességet. Például azt, hogy az ERM-2 zónába csak egy szűk árfolyamsávban meghatározott, igazából kötött árfolyammal lehet belépni. Azaz azok az országok, amelyek be akarják vezetni a közös pénzt, annak bevezetése előtt legalább két évvel, rögzítik a nemzeti valutájuk értékét az euróhoz.

Az ERM lényege, hogy amennyiben a valutaárfolyamok alakulása az előzetesen meghatározott zónából való kilépés veszélyével járna, abban az esetben a központi bankok kötelesek beavatkozni az árfolyamok fenntartása érdekében. Ez pedig az olyan gyenge lábakon álló gazdaságok esetében, mint a mienk, a legjobb táptalaja a devizák elleni spekulációknak.

Azon hozzáértők, akik ezt ki is merik mondani, már most is figyelmeztetnek arra, hogy ha minden a kormány elképzelése szerint alakulna, és tavasszal tényleg benyomnák az országot az ERM-zónába, akkor nem kérdés, hogy a forint elleni spekulációs támadások mindennapossá válnának, mintegy állandó lépéskényszerbe tartva a jegybankot és így az egész magyar gazdaságot. Ez pedig hatalmas veszély jelentene az országra és közvetve természetesen az emberek életére.

Gondolom még mindenki emlékszik a néhány hónappal ezelőtti eseményekre, amikor a zsidrákok játszadozásainak következtében az euró jóval 300 forint fölé csúszott, ellehetetlenítve a hitelekben úszó családok százainak az életét. És talán még mindenki emlékszik az alapkamat egekbe emelésére, aztán erre hivatkozással újabb és újabb adóemelésekre, az újabb és újabb lakossági lekarcolásokra.

És innentől már nem is kell olyan sokat kombinálni, hogy feltehessük a legfontosabb kérdéseket.

Kinek lesz majd jó ez?
Ki szokott gátlástalanul nyerészkedni az ilyeneken? És kik azok, akik ezeket ugyanilyen gátlástalansággal kiszolgálják?

...

Úgy van.

Na, hát ilyen egyszerűen aljas ez a cionista világ.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ítéletek napja...
  2009-12-18 20:30:40, péntek
 
  Ítéletek napja...


2009.12.18. 08:00




Tegnap lecsapott az igazság vaskos ökle! Két ítélet is született két különböző bűnügyben. Tíz év, húsz év? Na persze. A két ügyben összesen 2(!) év szabadságvesztés osztottak ki, 6(!)évre felfüggesztve. A két kurvára enyhe ítéletet halált okozó testi sértés és lőfegyverrel való visszaélés miatt szabták ki a bíróságok.

A Vadász és a fegyvere



Vadász János szocialista képviselő még 2007-ben gondolta úgy, hogy képviselőként joga van fegyvert rántani egy közlekedési nézeteltérésnél. A bíróságon azzal védekezett, hogy fingja sem volt arról, hogy egy jogszabályváltozás miatt még a Flobert pisztoly is engedélykötelessé vált. Csakhogy a törvény nem ismerete nem mentesít a felelősségrevonás alól, ezt még a hülye is tudja, nem hogy egy országgyűlési képviselő. Nem beszélve arról, hogy maga a védekezés egy nagy kamu, hisz majd' az összes sajtóorgánum beszámolt eme kis változtatásról. A bíróság nem is vette be, bűnösnek találta, majd a törvény minden erejével lesújtott (LoL). Enyhítő körülményeket figyelembevéve a 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés helyett

1 év 2 évre felfüggesztett szabadságvesztést, 100 ezer forint pénzbüntetést szabott ki,

mellesleg még mentesítette a priusz alól, tehát Vadásznak marad a büntetlen előélet. Hab a tortán, hogy a biciklist 45 ezer forintos pénzbüntetésre ítélték, mivel ő dühében rábaszott a képviselő úr autójára. A vasöklű biciklis szakértők szerint 400 ezer forintos kárt okozott.

A boxos



2008. januárjában történt az egész országot megdöbbentő eset, amikor K. Rajmund -aki mellesleg szabadidejében boxleckéket vett- egy iskolai nézeteltérés miatt halálra verte az osztálytársát M. Rolandot. A nem jogerős ítélet szerint K. Rajmundot

1 év, 4 év próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházában letöltendő fogház(!)büntetésre ítélte.

Csakhogy tisztában legyünk vele, ezért a bűncselekményért 2 és 8 év közötti szabadságvesztést szokás kiosztani. Nem értem mi lehetett az az enyhítő körülmény, amiért egy év fogházbüntetést szabtak ki (fogház: hétvégente haza anyukához, apukához).

Miért szabnak ki a bíróságok ilyen súlyos bűncselekményekért ilyen ítéleteket? Olyan ítéleteket, melyeket kisebb lopásért, vagy egyéb vétségekért(!) szoktak kiosztani? A meghalt fiú családja vajon mit szól ehhez?


http://kiforditott.blog.hu/2009/12/18/iteletek_napja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vakítsuk a népet: újabb PR fas
  2009-12-18 20:21:32, péntek
 
  Vakítsuk a népet: újabb PR faszság


2009.12.17. 13:25


Nem elég, hogy a Margit felújításának saját szlogenje van ("Margit híd - annyi mindent összeköt"), most újabb, a már jól bevált PR fogáshoz folyamodtak az építők. Mivel a Boros-Bochkor fúrópajzs lassan keresztülfúrja Budapestet, kell az újabb ingyen cirkusz a Zembereknek ...

Az újabb ötlet: adjunk MI nevet a két bakdarunak ...

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/12/l%C3%A1mpavas%20helyett.jpg


"A két bakdaru nevére pályázatot ír ki a kivitelező cég. Az ötleteket december 30-ig lehet a margithid@mail.index.hu címre beküldeni. Aki a legjobb névpárt adja nyer egy karton (6 darab) Hungária Grande Cuvée pezsgőt, egy tiszteletbeli darukezelői oklevelet, egy hozzá járó kobakot (munkavédelmi sisakot), és a cég munkatársának kíséretében egy bejárhatja a munkaterületet, eljuthat oda, ahova mások be se látnak." - írja az Index

Nos, mivel az Andrássy úti kandeláberek jelenleg foglaltak a karácsonyi díszkivilágítás miatt, ezt a cool bakdarut lehetne akár másra is használni .... már elképzeltem, ahogy a szél lengeti a felakasztott .... kolbászokat ... a hideg, fagyos szél csak lengeti, lengeti ... a kolbászokat ...

Na, de vissza a valóságba, mégis milyen nevet lehet adni? Meg minek? Egy bakdarunak?

Elkúr és Tuk?
Demszky és Hagyó?
Biga csiga és Batka manó?

Ezzel mondjuk faszán el lehet terelni azt a hírt, hogy reggel 400 BKV busz robbant le. Négyszáz! Az 1100-ból ... Az a buszok 36%-a ... nem is kell sztrájkolni, megjön Tél Tábornok, és máris megáll az élet. És mégis mitől robbantak le? A -5 foktól? Csak nem váratlanul érte őket a tél meg a hideg? Ja, hogy az átlagéletkor 17 év, és nem bírják már a hideget? Akkor van 30 éves busz is?

De ezért Demszky nagyon szeretné megépíteni a 4-es metró második szakaszát a Keletitől a Bosnyák térig 167 milliárdért, több megállóval, mint ahol most a piros hetes megáll ... és nem adott neki senki két büdös nagy pofont, hogy ébresztő,ne álmodozz, bmeg?!

Ennyi pénzből akár 2087 darab modern, alacsony-padlós, csuklós Mercedes buszt is lehet vásárolni ... sima buszból meg még többet. Vagy magyar gyártású magyar buszokat.

Elfeledkeztem egy fontos mérföldkőröl, de ez már a 1004-ik V'bőrős posztom ...


90 hozzászólás

http://vastagbor.blog.hu/2009/12/17/ujabb_pr_faszsag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holopoly
  2009-12-18 20:14:48, péntek
 
  Letöltendő börtön a romakárpótlással bűvészkedőknek
2009. december 18. 14:32:50

Hat év, három év, illetve négy és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat az osztrák pénzalap által a romakárpótlásra biztosított pénzekkel történt visszaélés miatt pénteken első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság.

http://www.nemenyi.org/lib/gall/hirek/holopoly.jpg

Mikor jönnek az ezzel büvészkedők?




A per 55 Bács-Kiskun megyei vádlottja a vád szerint az Osztrák Megbékélési Alap által biztosított pénzből jogtalanul szerzett meg különböző összegeket vagy részt vett okiratok hamisításában. A bíróság 5 vádlottat ítélt letöltendő börtönbüntetésre, további 35 vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre, 8 vádlottra pénzbírságot rótt ki, egy ember pedig megrovást kapott. Hatan nem jelentek meg az ítélethirdetésen. A vádlottak egy részét - 150 ezer forint és 20 millió forint közötti összegű - vagyonelkobzásra is ítélte a bíróság. Az elsőrendű vádlott egy kalocsai roma kisebbségi képviselő. Az első fokon elítélt vádlottak között van a kalocsai, a keceli, a kiskunhalasi, a miskei, a jánoshalmi, a dusnoki és a soltvadkerti cigány kisebbségi önkormányzat több korábbi elnöke és tisztségviselője is. Az ítélet indoklása egész nap tart.



A vádlottakat az Osztrák Megbékélési Alap terhére elkövetett csalással, illetve az ahhoz kapcsolódó, különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalással, illetve magánokirat-hamisítással vádolta az ügyészség. Az osztrák és a magyar kormány 2000-ben megállapodott abban, hogy kárpótlást kérhetnek azok az emberek, akiket a II. világháború idején a mai Ausztria területére hurcoltak kényszermunkára. A kárpótlási igényeket 2003-ban lehetett beadni. Magyarországról több mint 12 ezer, romákra vonatkozó kárpótlási igénylés érkezett, csak Bács-Kiskun megyéből 300-nál több ember nevében adtak be ilyet. A megyébe több mint 300 millió forint érkezett. A rendőrség 2004-ben kezdte meg a nyomozást. Azt követően több megyében is hasonló bűncselekmények miatt indítottak eljárást, de az ügyeket nem egyesítették.



A per során több mint kétszáz tanút hallgattak meg. A vádlottakat 26 ügyvéd védi, többségük kirendelt védőként. A vádlottak - akik közül 12-en előzetes letartóztatásban is voltak a nyomozás során - szabadlábon védekeztek. A vádirat szerint a rendszer piramisszerűen épült fel, melyben alul helyezkedtek el az igénylők, akik a legtöbb esetben a kárpótlás mibenlétével sem voltak tisztában. Az elkövetői láncolat összes tagja részesült a jogtalan haszonból. Az elsőrendű vádlottat 150 millió forint jogtalan visszaigénylésében történő közreműködéssel vádolta az ügyészség. Kárpótlást az az érintett kérhetett, aki 2000. február 16-án életben volt vagy munkatáborban született. Az igénylőlapokra beírt adatok elemzése alapján az osztrák hatóságok 2500 vagy 7600 euróban határozták meg a kárpótlás mértékét, tehát egyes személyek közel kétmillió forinthoz juthattak.



A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványt bízták meg azzal, hogy koordinálja a kárpótlási pénzek szétosztását, de a beérkezett kérelmek alapján a döntést Ausztriában hozták meg. A kérelemhez egy kérdőívet kellett kitölteni, melyhez a deportálás után kapott igazolást kellett volna csatolni. Lehetőség volt arra, hogy az okiratokat közjegyző, jegyző vagy kisebbségi önkormányzati vezető igazolja.



A rendelkezésre álló levéltári és egyéb adatok alapján a II. világháborúban megközelítőleg 40 ezer embert hurcoltak el a mai Ausztria területére kényszermunkára. Az elhurcoltak 80 százaléka zsidó származású volt, tehát a becslések szerint a Magyarország területéről elhurcolt, egyéb népcsoporthoz tartozók száma nyolcezer körüli lehetett. A rendelkezésre álló adatok szerint Bács-Kiskun megyére nem volt jellemző, hogy területéről nagy számban deportáltak volna nem zsidó származásúakat osztrák munkatáborba.





Szerkesztői megjegyzés:



A mai nyugati hírek miközben ecsetelik az ,,Arbeit Macht Frei" felirat ellopását Auschwitz munkatábor bejárata fölül, 1.1 milliós zsidó veszteségekről is tesznek említést.



Ugyanez a nyugati Média nem is olyan régen minimum 3, de gyakoribb esetekben 4 millióról írt, főleg a kínzással kicsikar höss-vallomás alapján, megbízható dokumentumok híján. 1992 előtt, aki merészelte a 4 milliós számot megkérdőjelezni, az megnézhette magát. Ez a hatalmas hazugság a számokkal bátorította fel a hazai bűvészeket, a magyar monumentális 645 ezres zsidó veszteségek kiötlésére, amely az auschwitzi számcsökkentést nem követve, a mai napig is változatlan:



Ilyen források számolnak be pl. 15 ezer zsidó Dunába lövetéséről, amelyet természetesen Szálasiék számlájára írnak.



Közben maga az amerikai ,, United States holocaust Memorial Museum ,, 445 ezer zsidó lakosról tesz említést a közvetlen kilakoltatási idők hajnalán.



Hasonló forrásokban esik szó 1.1 milliós zsidó veszteségről, amelyek szerint 410 ezer magyar zsidó halálát is jelentette. Ergo, a magyar zsidók voltak az abszolút főszerepkői a Shoa üzletnek.



Valami nem stimmel a számokkal, főleg, hogy Wikipédia pl. maga 35-40 ezres zsidó, az országban nem tartózkodó munkaszolgálatosokról tesz említést, akik a fronton teljesítettek szolgálatot, tehát nem lehettek a holokauszt számtanban szereplők.



A magyarországi zsidó populáció és a túlélők száma az ez időket érintve élénk vita tárgya. A "Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége" élénken reagált Sergio DellaPergol professzor magyarországi kutatásaira, Zoltai és Heisler magyarázgatásaival megspékelve.



A kérdés csupán az, ha eredetileg 4 millió feletti veszteségekről számolt be nyugati Média csupán Auschwitz esetében évtizedekig, és ez 2.5 millióval több, mint a mai hivatalos auschwitzi adatnál (1.5 millió), akkor a mai 600 ezres zsidó veszteségeknek is a múltban ennek arányában kellett volna nagyobbnak lenni, mondjuk 1.5 milliós nagyságrendben.


http://www.nemenyi.org/lib/gall/egyeb/4millio.jpg

4 millóból kivonunk



http://www.nemenyi.org/lib/gall/egyeb/1_5millio.jpg

1.5 milliót, kapunk 600 ezret.






A bűnös persze nem a szerkesztő, aki a gondolatot felveti, hanem számok törvénye, amely többre becsüli az arányokat, mint a (gazdaság)politikát.



A fenti cikk tanulsága, hogy ,,ne bízd az ügy bonyolítását pont azokra, (Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványt bízták meg azzal, hogy koordinálja a kárpótlási pénzek szétosztását) akiknek a saját matematikájuk már magában is túl bonyolult" !



Neményi Péter



Forrás: MTI

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=Letoltendo _borton_a_romakarpotlassal_buveszkedoknek_63507
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2090
  • e Hét: 12357
  • e Hónap: 23468
  • e Év: 176964
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.