Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Szlovák kormányszóvivő: "...mi
  2009-12-22 22:19:57, kedd
 
  Szlovák kormányszóvivő: "...mi a cigányokra és a buzeránsokra gondoltunk."


Fico kormányszóvivője megsértette "szegény" buzikat és cigányokat egy konferencián.
Panzer2, k, 2009/12/22 - 21:17

Brano Ondrus, a pozsonyi kormányhivatal sajtóosztályának vezetője megsértette a cigányokat és a buzikat. Egy konferencián mint ,,cigányokra és buzeránsokra“ hivatkozott rájuk.

Ondruą november 18-án, egy konferencián beszélt arról, mi lenne a baloldal valódi tevékenységi köre. Valószínűleg egy előtte felszólalóra reagálva többek között ezt mondta: ,,Ez a kisebbségek problémája, egyébként mi nem a magyarokra gondoltunk, köztünk szólva mi a cigányokra és buzeránsokra gondoltunk.“ A terem nevetéssel reagál Fico szóvivőjének szavaira.

Ondruą azt mondja, senkit sem akar megsérteni. ,,A cigány és buzeráns szavakat szándékosan komolytalanul használta, fricskaként és bírálatként azok felé, akik ezeket a kisebbségi politika kapcsán sajnos komolyan használják“ - mondta Ondruą.

Nem e nyáron barnult barátaink és az aberráltak tiltakoznak

A Szlovákiai Roma Kezdeményezés a Pravda szerint nem elégedett a magyarázattal. ,,A nyilatkozattól megdöbbentünk. Az ilyen szavak még a negyedik vagy ötödik árkategóriás kocsmába se valóak“ - mondta Alexander Patkoló, a RIS elnöke. Elfogadhatatlannak nevezte a történteket, azt kéri Duąan Čaplovičtól, a kisebbségekért felelős kormányfő-helyettestől, hogy azonnal menesszék Ondruąt.

A ,,buzeráns“ és ,,cigány“ szavak a kilencvenes évektől tabunak számítanak a szlovák politikában, csak Ján Slota, az SNS szabadszájú elnöke használja őket gyakran - hozzá kell tenni, komoly büntetés nélkül.

Július Kolenič, a Másság (Inakos») civil szervezet tagja szerint az ilyen jellegű kijelentések még akkor is szomorúak, ha belső, szűk körben hangzanak el. Úgy véli, ez bizonyítványt állít ki a nyilatkozó szellemi szintjéről, s arról a pártról is, melynek tagja.

Ondruą nem először szólja el magát. A Slovo című újságban az SDĄ volt, sikertelen politikusa azt írta, hogy a rendőrségnek nincs videófelvétele a dunaszerdahelyi rendőrattakról, mely bizonyítaná, hogy a szurkolók provokáltak. A belügyminisztérium azt állítja, van ilyen felvétele.

Juraj Draxler, a brüsszeli CEPS nyugdíjszakembere azt állította, hogy Ondruą bonyolított szövegein, majd engedélye nélkül leközölte azokat a nevezett újságban. A fiatal baloldaliak azt állították, hogy Ondruą Jakub Topol álnéven ír, ezt a szóvivő elutasította.
A viccelődés és durva kiszólások már több szóvivő állásába kerültek, emlékeztet a SME.

A Mečiar-kormány idején az akkori kormányhivatal sajtóosztályának főnökét azért rúgták ki, mert 1998-ban egy újságírói kérdésre, Blaľena Martinková már miért nem a kormányfő tanácsadója, azt válaszolta: ,,Ön miért dobta ki a barátnőjét?“ Jozef Kroąlákot kirúgták, de ugyanígy járt Magda Pospíąilová és Ąudmila Buláková, akik Martinkováról mint ,,minden területért felelős tanácsadóról“ nyilatkoztak.

Monika Murová, Martin Fronc volt oktatásügyi miniszter szóvivője büntetést kapott vulgáris szavaiért. ,,Olyan kedvem van, hogy azt mondanám, akkor dögöljön meg, a fenébe is. Eddig hogyan tanult? Sorry, elnézést kérek“ - mondta a Markíza riporterének a középiskolások késő ösztöndíjaival kapcsolatban.

Jozef Banáą volt ANO-s képviselőt fel is jelentették, mikor 2004-ben azt mondta, a cigánykérdést és Afganisztánt egy kalap alatt el lehetne intézni, ha ,,tíz roma divíziót küldenénk oda“.


(Kitekintő nyomán Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eltörölné a mentelmi jogot a J
  2009-12-22 22:12:35, kedd
 
  Eltörölné a mentelmi jogot a Jobbik
2009.12.22 |

Vona mentelmi joggal is ugyanígy járt volna "tettenérésekor"

Vona mentelmi joggal is ugyanígy járt volna "tettenérésekor"A mentelmi jog megszüntetését fogja javasolni a Jobbik az országgyűlési képviselők és jelöltek esetében - így döntött az új erő Országos Elnöksége. A közelgő, teljes számonkéréshez szükség van a törvény előtti egyenlőségre. Vona Gábor tisztában van azzal is, hogy a megígért, Gárda-mellényben való bevonulása az Országgyűlésbe - az időközbeni kormányrendelet óta - ,,tettenérést" jelent majd, mely így újabb elhurcolásával járhat, mentelmi joga ellenére is.

A Jobbik elérte, hogy a cigánybűnözés problémája ma már nem tabutéma, s az emberek többsége tudja, mi az igazság. Bár a megoldás még a Jobbikra vár, a politikai döntéshozatalba kerülésig a közbeszédet egy új témára szeretnénk terelni: a politikusbűnözésre. Az áprilisi választásokig minden kedden közleményt adok ki a közélet megtisztításához szükséges programpontjainkból. Elsőként (múlt héten) a politikusbűnözés egy törvényesített formáját, a - Jobbiknál tiltott - pozícióhalmozást vettem célkeresztbe, most a mentelmi jog következik.

Bár a következő országgyűlési ciklusban a jobbikos térnyerésnek köszönhetően kevesebb politikusbűnöző bújhat mentelmi jog mögé, mégis többször akarnak majd visszaélni e joggal, hiszen a Jobbik Magyarországért Mozgalom teljes elszámoltatást fog szorgalmazni mindenhol. Az Országgyűlés kétharmados többséggel függesztheti fel a mentelmi jogot, így az MSZP és az SZDSZ bennmaradó maffiózóinak számonkéréséhez várhatóan szükség lehet a Jobbik szavazataira is.
Novák Elődöt ötször állították elő - bíróság által jogerősen megállapítottan - törvénytelenül


Novák Elődöt ötször állították elő - bíróság által jogerősen megállapítottan - törvénytelenül
Magasztos alkotmányos elvek mentén született a mentelmi jog intézménye évszázadokkal korábban, mára azonban a parlamentarizmusnak nem pillére, hanem épp kiskapuja lett a képviselői felelőtlenség. A törvény előtti egyenlőség kivételei nem erősítik a demokráciát. A hatalmi ágak elválasztása szép gondolat, de jelenleg nem a rendőrség vagy a bíróság befolyásolja a törvényhozókat, hanem fordítva: a végrehajtást és az igazságszolgáltatást tartja nyomás alatt a népfrontos Országgyűlés, miként azt a Magyar Gárda ügye is bizonyítja.

A képviselői munkát nem lehetetleníti el egy-két peres eljárás, elég csak az üldözött Jobbikra gondolni, melynek vezetőit nem védi mentelmi jog, mégis ,,van idejük" történelmet írni. Magánvádas ügyei alig vannak jobbikos politikusoknak, közvádassal azonban tele a naptár (ez mutatja, hogy inkább csak az államhatalomnak van baja az új erővel, nem az embereknek), mégse tudják ellehetetleníteni Vona Gábort sem.

Gyenge Zsoltot megakadályozták az önkormányzati ülésen való részvételében


Gyenge Zsoltot megakadályozták az önkormányzati ülésen való részvételébenRáadásul a mentelmi jog nem számítana tettenérés esetén, aminek minősült pl. az is, hogy az Erzsébet téren fűre ülve, békésen tüntetett gárdista társaival az ország - akkor még csak - harmadik legerősebb pártjának elnöke. A demokrácia szégyene volt Vona előállítása éppúgy, mint Gyenge Zsolt önkormányzati képviselő ,,tettenérése", amikor testületi ülésről hurcolták el Gárda-mellénye miatt. Mentelmi joga ellenére így járhat a Jobbik elnöke is, aki az Új Magyar Gárda Mozgalom 2009. július 11-ei alakulásakor megígérte, és az öltözködési kormányrendelet után is tartja: az oroszlános mellényben megy be az Országgyűlésbe.

Novák Előd
a Jobbik alelnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Búcsúajándék a 3 millió magán
  2009-12-22 18:38:08, kedd
 
 
Búcsúajándék a 3 millió magánnyugdíjpénztár tagnak

Szerző: zero
- 2009.12.09. 09:01


Magyarországon közel 3 millió magánnyugdíjpénztár tag van. Utaljuk szépen, minden hónapban a bruttó fizetésünk 8%-át.

A jogszabályi hátteret a 1997. évi LXXXII.törvény (törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról) adja, a végrehajtásról pedig a a 172/1997.(X. 6.),valamint a 282/2001.( XII. 26.) kormányrendeletek gondoskodnak.

Igen ám, de a törvény kissé hiányos ... ugyanis hiányzik belőle az a rész, hogy hogyan is kell majd nyugdíjat kifizetni a magánnyugdíjpénztáraknak.

A szakértői kormányunk úgy gondolta, hogy a válságkezelés hatékony menedzselése közepette arra is van idő, ész és értelem, hogy ezt a részt is rendbe tegyék ...

Igen, jól sejtitek, faszán rendbe fogják tenni ... (ezt is) ...

Kis eldugott hírecske az egész sztori, miközben 3 millió (!) embert érint ...

A törvénytervezet elkészült, jövő héten szavaznak róla. Valószínűleg a "koalíció" szépen meg is szavazza ...

Októberben az egész törvényjavaslat kiszivárgott gyanúsan kész állapotban. Tesztelni akarták a reakciókat? Ki tudja ... nagy visszhangja nem lett.

A törvénytervezetet a PM készítette el, a Parlamenti többség a legnagyobb sajtócsöndben szavazott, hogy részletes vitára bocsájtják (196:156 arányban). Amit le is zavartak villámgyorsan, Kékesi Tibor (MSZP) beszélt róla kb. 5 percig ... és ennyi. Senki más nem szólt hozzá. El lehet olvasni a jegyzőkönyvben.


A bizottsági ajánlás összesen 87 ajánlási pontot tartalmaz. Indítványozom, hogy ezeket egy szakaszban tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezen indítványommal egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy indítványomat az Országgyűlés látható többsége elfogadta.

Így megnyitom a részletes vitát az ajánlás 1-87. pontjaira. Megkérdezem Kékesi Tibor képviselő urat... (Dr. Kékesi Tibor Püski Andrással beszélget.) Kékesi Tibor képviselő urat megkérdezem, hogy a vita e szakaszában kíván-e felszólalni, tehát az ajánlás 1-87. pontjaira. A magánnyugdíjpénztárról van szó. (Dr. Kékesi Tibor: Igen.)

(...)

ELNÖK: Köszönöm. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki még szólni, azaz részt venni a részletes vitában. (Nincs jelzés.) Jelentkezőt nem látok, így a részletes vitát lezárom. (Jelzésre:) Államtitkár úr pedig jelzi, hogy nem kíván szólni.



Miről is van szó pontosan, ami ennyire hidegen hagyta az Országgyűlést? (Persze az ördögi Zorbán démoni levelén egy tucatnyi képviselő csámcsogott, az biztos sokkal fontosabb.)

A tervezet szerint nyugdíjba vonuláskor nem lehet majd egy összegben hozzájutni a magán-nyugdíjpénztári számlán felgyűlt pénzünkhöz. Kötelezően járadékszolgáltatást kapunk, azaz nyugdíjat állapítanak meg és fizetnek a társadalombiztosítási nyugdíj mellé.

Rajné Adamecz Ildikó, a BDO Forte könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég igazgatója elmondta, ha elkezdődik a nyugdíjfizetés, akkor már nem örökölhető a megtakarított pénz, és ezzel épp az egyik fontos joguktól fosztják meg a tagokat. Ugyanis nagyon sok ember számára az volt az egyik fontos érv a magán-nyugdíjpénztári rendszer mellett, hogy az állami rendszerrel ellentétben örökölhető az összegyűjtött pénz.

Borza Gábor, az ING ügyvezető igazgatója:
"Ha például valakinek hárommillió forint gyűlik össze a számláján, és ebből elkezdenek neki havi 14 ezer forint nyugdíjat fizetni, majd egy év után meghal, a maradék pénzét már nem kaphatják meg az örökösei. Hiába maradt még elvileg több mint 2 millió 800 ezer forintja, az a közös kalapba kerül. Aki viszont szerencsés, és több mint száz évig él, akkor is nyugdíjhoz jut, ha különben már elfogyott volna a pénze. a korábban elhunytak tőkéje finanszírozza a tovább élők járadékát."

Sőt! Azt is kitervelték a PM-ben, hogy a magas jövedelműek egy összegben kaphatnák meg a pénzüket. Ők azok, akiknek a nyugdíja az átlagkereset közel négyszerese lenne. Nekik nem fizetnének nyugdíjat, mert ezt a nyugdíjfolyósító számára túl kockázatosnak tartja a pénzügyminisztérium.

A lényeg, a fincsi kis meglepetés ajándék a szakértői kormánytól, hogy az egyéni számládat a korábbi ígérettel ellentétben nem veheted fel egy összegben, ha elérted a korhatárt, hanem kötelezően járadékot fogsz kapni, ami viszont nem lesz örökölhető, ha elhunysz. Kvázi olyan, mintha a bankszámlád összege a bankra szállna, amikor meghalsz ... eszem megáll!

Valószínűleg egy sima excelben kiszámolták: felhalmozott összeg, 65 éves nyugdíjkorhatár, várható átlagéletkor ... ó, hát csak pár évig kell fizetni havonta azt az alamizsnát, úgyis hamar meghalnak az öregek, és a bent maradt pénzükből tudjuk fizetni a többi nyugdíjas havi alamizsnáját ...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megkezdődött az állam összeoml
  2009-12-22 18:16:42, kedd
 
  Megkezdődött az állam összeomlása
Gondola, Napi gazdaság nyomán 2009. december 22. 11:41

Novemberben nyolcmilliárd forinttal, 32,6 milliárdra nőtt a 451 költségvetési intézmény kifizetetlen számláinak összege. A nyolcmilliárd forintos növekedés 13 éves rekord, ilyenre a kezdetek óta nem volt példa, írja a Napi Gazdaság. És ez csak a kezdet, belépő a liftaknába.

Egyéves késéssel, de begyűrözött a válság a közszférába is: a költségvetési intézményrendszer már felélte a tartalékait, ugyanis tartozásállománya november végén 32,6 milliárd forintra emelkedett - ami egy hónap alatt 8,1 milliárd forint növekedést jelent - derült ki a Magyar Államkincstár (MÁK) adataiból. Nyolcmilliárd forintos növekedésre még nem volt példa az elmúlt 13 évben - amióta a MÁK számszerűsíti és nyilvánosságra hozza az adatokat, jóllehet a 32,6 milliárdos mostani összegnél több alkalommal is volt magasabb a tartozásállomány. Az összes adósságon belül az állammal szemben fennálló tartozás 1,3 milliárd forint, mértéke 200 millió forinttal emelkedett az előző hónaphoz képest. A kifizetetlen szállítói-szolgáltatói számlaállomány 7,8 milliárddal nőtt, mértéke 31,2 milliárd forint.

A tartozás 35 százalékát az Oktatási és Kulturális Minisztérium intézményei halmozták föl, ezen belül nagyrészt az orvos-egészségügyi centrummal rendelkező egyetemek. A Pécsi Tudományegyetemen évek óta kincstári biztos tevékenykedik, hasonlóan az Állami Egészségügyi Központhoz és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalához. Az adatszolgáltatás november hónapban teljes körű volt, mind a 451 megfigyelt intézmény teljesítette adatszolgáltatási kötelezettségét.

Már a bevételtermelő intézmények sem bírják. Az új adósok között jelentek meg a földhivatalok: hét megyei földhivatal összesen 750 millió forint tartozásról adott számot - ami összegszerűen nem hatalmas összeg, ám a trend figyelmeztető. Az elmúlt hónapokban még csak egy-két adós földhivatal akadt mutatóban.

Abszolút újdonságnak számít, hogy a nem fizető közintézmények sorába került három büntetés-végrehajtási (bv) intézet is: novemberben a Budapesti Fegyház és Börtön 225 millió forint elmaradásról adott számot, míg a márianosztrai bv-intézet 108 millió forinttal, a veszprémi 55 millió forinttal tartozott a beszállítóinak.
Kapcsolódó linkek

Napi: Pénzt vár az államtól? Rossz hírünk van!

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mese az emancipált nőről..
  2009-12-22 17:52:12, kedd
 
  Mese az emancipált nőről..

Volt egyszer messzi földön egy gyönyörű, önálló, magabiztos hercegnő,
aki egy szép napon a kastélya melletti zöldellő mezőn
a kristálytiszta tó partján, környezeti kérdésekről elmélkedve, egyszer csak meglátott egy békát.

A béka ráugrott a hercegnő térdére, és azt mondta:

- Oh, csodálatos hölgy, valamikor daliás herceg voltam, amíg el nem átkoztak, ha megcsókolnál,
ismét jóvágású fiatal herceg lehetnék, és akkor, drágám, összeházasodhatnánk, beköltözhetnék a kastélyodba
az anyámmal együtt, ahol főzhetnél, moshatnál ránk, nevelhetnéd a gyerekeinket, és emiatt örökké hálás és boldog lehetnél.
Aznap este, miközben a gyönyörű hercegnő könnyű vacsoraként fehérborban
és enyhe hagymamártásban megfuttatott, fenséges
békacombot szopogatott, magában elmosolyodva így szólt:

- ... én kurvára nem így gondolom ...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Vazelin
  2009-12-22 17:21:57, kedd
 
 



A székely gyerek a szomszéd faluba jár udvarolni. A falu nincs túl közel,
ezért egyik nap mondja az apjának:

- Édesapám, oszt mi vóna, ha kőccsönadná nekem a biciglijét? Ígérem, hogy
nem esik bántódása..
- Jóvan fiam, viheted, de itt ez a doboz vazelin és ha meghallod, hogy
megdördül az ég, akkor abban a pillanatban rohansz és bekened vele, mer ha
egy rozsdafoltot meglátok rajta, a fejedet széjjelvágom!
- Úgy lesz édesapám!
El is megy a gyerek a bringával a lányhoz. Aztán telik-múlik az idő,
benyomják a vacsorát is a lány családjával. A kaja végeztével megszólal a
lány apja:
- No, akkor aki előbb megszólal, biz az fog mosogatni.
Kemény játék, de senkinek nincs kedve azt a sok szugykos tányért, meg
zsíros fazekat simogatni, ígyhát ülnek csendben egy darabig. Egyszercsak a
fiú gondol egyet, felkapja a csajszit, felcsapja az asztalra és
irgalmatlanul elkezdi döngetni. A papa húzza a száját, vörösödik a feje,
de nem szól semmit. Na megvolt a dolog visszaülnek szép csendben. Ülnek
még vagy fél órát, mire a gyerek megint gondol egyet, felcsapja a mamát is
az asztalra, megdöngeti rendesen azt is. A fater fej már majd szétmegy az
idegtől, remeg minta a kocsonya, de meg nem szólal. Visszaülnek megint,
egyszercsak megdördül az ég!
A gyerek kapja a vazelint, mire a papa:
- Jóvan fiam, majd én mosogatok!


 
 
0 komment , kategória:  Humor  
közgazdaságilag gyarmat lettün
  2009-12-22 16:52:58, kedd
 
  Róna Péter : közgazdaságilag gyarmat lettünk

vasárnap, 2009. december 20.

Ha nem indulna el, keresd a

http://www.mr1-kossuth.hu/musoraink/tortenet-hangszerelve.html

oldalon.

- legnagyobb gondunk a foglalkoztatottság, amit a függő helyzetünk okoz
- közgazdaságilag gyarmat lettünk Európával szemben
- multik beszállítói vagyunk
- amikor közéleti szereplők a szerkezeti reformokról beszélnek, nyugdíjrendszer, egészségügy megreformálásáról, ez egy irreleváns megközelítés. Lehet, hogy van ott mit megtakarítani, de nem ez a lényeg., mert a gazdaságunk jellege miatt a GDP egyhatoda kicsúszik az adóalapból
- amikor a multi osztalékot fizet a részvényeseinek, akik jellemzően nem magyarok, szétosztja a fejlett országok jómódú állampolgárai között, akkor nem Magyarországon fizet adót, hanem a részvényesei a saját országukban.
- a bankok belehajszolták az embereket a devizahitelekbe, ezért nekik kéne viselni most az árfolyamkockázatokat


http://hungary.indymedia.org/node/15015
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Az emberek vadászat után, u
  2009-12-22 16:25:10, kedd
 
  2009-12-22. 15:38


"Az emberek vadászat után, udvarlás közben és választások előtt hazudnak a legnagyobbakat"

A címbeli mondat szerzőjének a porosz vaskancellárt, Otto von Bismarckot tartják, aki megteremtette az egységes Németországot azon - eléggé el nem ítélhető, ám roppant pragmatikus és célravezető - politikai krédó szem előtt tartásával, miszerint egy kor nagy kérdéseit nem parlamenti szavazással és szócsépléssel, hanem vérrel és vassal lehet megoldani. Tetszik, nem tetszik, a vaskancellár igazát komoly bizonyíték támasztja alá: az egész emberi történelem jelenkorig tartó eseménysorozata.
A címben idézett Bismarck-féle bon mot is lényegretörő, s tartalma a 21. század széthulló, anarcho-nihilista világában aktuálisabb, mint - az archaikus világ erkölcsi normáiból és értékrendjéből valamit még őrző - 19. században volt. Különösképpen megszívlelendő a fenti gondolat napjainkban, a jövő évi választások előtti kampány-hadjárat kezdete előtti utolsó napokban, órákban. Szemernyi kétségünk nem lehet, hogy olyan mocskolódó, visszataszító korteskedés vár ránk az elkövetkező bő negyedévben, amilyenre még nem volt példa az eddigi választások történetében.
Jönnek majd a világmegváltást ígérő közéleti kufárok, önjelölt próféták, akik majd azt szajkózzák a különféle médiumokon keresztül a nap huszonnégy órájában folyamatosan az éter és a virtuális tér minden hullámhosszán a fülünkbe-képünkbe, hogy náluk van a bölcsek köve, s pusztán azért léptek a nagyérdemű választóközönség elé, mert az ő javát és boldogulását kívánják áldozatos és önzetlen munkával szolgálni. Nyilván...
Kosztolányi egy kiváló novellájában így emlékezik meg erről a filantróp emberfajtáról:
,,A Parlament előtti téren több ezernyi főből álló tömegnek szónokolt valaki:
- Elég, ha egy pillantást vettek szűk homlokomra, állati kapzsiságtól eltorzult arcomra, azonnal láthatjátok, kivel van dolgotok. Semmiféle mesterséghez, tudományhoz nem értek, a világon semmire sem vagyok alkalmas, legföljebb arra, hogy az élet értelmét magyarázzam nektek, s vezesselek benneteket a cél felé. Hogy mi az a cél, azt is elárulom. Egy-kettő meg akarok gazdagodni, pénzt harácsolni, hogy minél több legyen nekem, s minél kevesebb nektek. Ezért titeket méginkább el kell majd butítanom. Vagy talán azt hiszitek, hogy már elég buták vagytok?
- Nem, nem - harsogta a tömeg felháborodva.
- Tehát cselekedjetek lelkiismeretetek szerint. Ellenjelöltemet mindnyájan ismeritek. Nemes, önzetlen férfi, hatalmas koponya, világító elme. Van ebben a városban olyan valaki, aki melléje áll?
- Senki! - ordított a tömeg, mint egy ember. - Nincs senki - és fenyegető öklök emelkedtek a levegőbe..."
No, természetesen lesz majd nagy tolongás ama nevezetes damaszkuszi úton is, jönnek hirtelen a magukat sugaras glóriával övező öntömjénező árulók, hitszegők s egyéb kétes egzisztenciájú szélhámosok, akik majd - talán maguk is elhiszik azt, amit hazudoznak - elmagyarázzák nekünk, hogy mindig is azon az oldalon állottak, ahol éppen most, legfeljebb a politikai spektrum fénytörésének tükrében mindez eddig csalfán mutatkozott meg. Vagy netán rosszul emlékezünk. Nem is szerencsés adottság az, ha valakit a politikával foglalkozók körében hosszú emlékezőtehetséggel vert meg a Jóisten. Hiszen már a legalább fél tucat rezsimet kiszolgáló, s mindig - többnyire külügyi vonalon - magas pozícióban tevékenykedő jó Talleyrand megmondotta volt, hogy a szavak a gondolatok elleplezésének eszközei. S ha ő ezt állította, bízvást higgyük el neki, hogy így is van. Hiszen őexcellenciája már csak tudta...
Rövidesen eljön az igazság pillanata, s elválik az ocsú a búzától. Addig is csatoljuk be a biztonsági öveinket, mert rövidesen indul a politikai szellemvasút legújabb körútjára. Az indulásig kitartás és bátorság, nem kell nagyon megijednünk: túl fogjuk élni.


Lipusz Zsolt - Kuruc. info


http://kuruc.info/r/7/52591/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ceausescuék pere és kivégzése
  2009-12-22 16:19:00, kedd
 
  2009-12-22. 09:08
Ceausescuék pere és kivégzése - a vágatlan felvétel (18+)




A húsz évvel ezelőtt történt eseményekre emlékezve egy olyan videót teszünk közzé - három részben -, amelyet egy katonatiszt készített, természetesen parancsra. A Nicolae Ceausescu és Elena Ceausescu perének és kivégzésének látványa gyomorforgató, úgy gondoljuk azonban, hogy a népnyúzó, magyarfaló diktátort nem szabad elfelejteni, a kommunizmust pedig, amelyet kiteljesített, semmiképp.

A felvételt a Magyar Televízió Panoráma című műsora tette közzé.
Nagykorú olvasóinknak ajánljuk.

http://www.youtube.com/watch?v=GotfuhS2XPA&feature=player_embedded


http://www.youtube.com/watch?v=NFta0-rubyo&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=kUacQi-9hF0&feature=player_embedded


http://kuruc.info/r/34/52568/



(Folytatjuk)
(Erdély Ma nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1910-es felhívás Magyarország
  2009-12-22 16:09:30, kedd
 
  2009-12-22. 11:18

1910-es felhívás Magyarország felvásárlására - az MVSZ kiegészítése a Peresznek küldött levélhez



Sokan hitetlenkedve fogadják a Magyarország felvásárlásáról szóló, Simon Peresz által bejelentett tényt. Pedig az izraeli államfő bejelentése csak megerősíti azt, amit a cionista szövetség már egy évszázada kendőzetlen felhívásokban is forgalmazott, és aminek lényegét ekként mondták ki: ,,Törekedjetek minden erőtökkel ezeket az országokat teljesen birtokba venni, törekedjetek innen kiűzni a keresztényeket, és egészen az uralmunk alá vetni."

A Magyarok Világszövetsége Elnökségének Simon Peresz izraeli államfőhöz írt levele megkülönbözteti a gazdasági szándékú tőkebeáramlást a hódító, gyarmatosító szándékú felvásárlástól.

Az MVSZ Sajtószolgálata alább közzéteszi a Ruszkij Invalid c. újság 285. számában 1910-ben megjelent felhívást, amelynek aláírója a párizsi Cionista Szövetség. Célzottjai pedig a cári oroszországi zsidók.

A cári Oroszország zsidóihoz szóló, száz évvel ezelőtti felhívás az MVSZ Elnökségének elemzését messzemenően igazolja. (Ekkor Lengyelország államként nem létezik, és még Czestochowa - a katolikus lengyelek legfőbb zarándokhelye - is Oroszország része.)

Az MVSZ Sajtószolgálata által alább közzétett fordítás az eredeti, ó-orosz szöveg szó szerinti fordítása:

Ausztria-Magyarország

A magyar újságokban megjelent a párizsi Cionista Szövetség felhívása. Íme ennek a kiáltványnak szó szerinti fordítása: ,,Hitsorsos Testvérek! Most az egész világon nincs a földnek olyan sarka, amelyet könnyebben birtokba vehetnénk, mint Magyarország és Galícia. Mindkét terület szükséges volna számunkra, és előnyös is nekünk. Törekedjetek, testvérek mindannyian erre, törekedjetek minden erőtökkel ezeket az országokat teljesen birtokba venni, törekedjetek innen kiűzni a keresztényeket, és egészen az uralmunk alá vetni. Törekedjetek mindannyian arra, hogy mindaz, ami a keresztények birtokában van, a saját kezünkbe kerüljön; és ha ehhez nektek nincs elég pénzetek, a Párizsi Szövetség annyi segítséget ad, amennyi szükséges. Erre a célra a Szövetségünk gyűjtést rendez, és a váratlan áldozatokra a pénztárunk készen áll, hogy a galíciai és a magyar földet a galíciaiak és a magyarok kezéből kivegyük, kitépjük, és átadjuk kizárólagos tulajdonul a zsidóknak. A világ tőkései hatalmas összegeket áldoznak erre, ámde ennek sikerére ti egyesüljetek a legrövidebb időn belül." A kiáltvány alatt aláírás: Cionista Szövetség Párizsból.


Mellékeljük az eredeti cirill betűs újságcikket.

http://imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/egyeb/ruszkijinvalid.jpg


Budapest, 2009. december 21.
MVSZ Sajtószolgálat




http://kuruc.info/r/6/52575/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1023
  • e Hét: 11290
  • e Hónap: 22401
  • e Év: 175897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.