Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Csirkeszárnyak szószban
  2010-10-26 10:21:43, kedd
 
 


Csirkeszárnyak fűszeres szószban

Hozzávalók 4 személyre:

16 db csirke szárny
4 ek napraforgó olaj
4 ek szója szósz
4 ek méz
só és bors
fahéj
gyömbér
kurkuma
1 citrom héja reszelve
kis gyümölcslé
2 gerezd fokhagyma összeaprítva

Szószhoz:
125 ml natúr joghurt
napraforgó olaj
bors
2 ek szójaszósz
koriander


Helyezzük a csirke szárnyakat egy nagyobb kerámia edénybe. Tegyük az olajat, a szója szószt gyömbért, fokhagymát, a citrom héját, a gyümölcslevet , a fahéjat, mézet és a kurkumát egy edénybe és egyenletesen keverjük össze a hozzávalókat.

Kanalazzuk a keveréket a csirke szárnyakra és forgassuk benne addig, míg minden oldala ,,megfürdött" az ízletes keverékben. Aztán pedig tegyük a hűtőbe, s hagyjuk ott nyolc órán át.
Ezután melegíthetjük a sütőt és süssük benne aranysárgára a szárnyakat.

Készítsük el a szószt úgy, hogy a hozzávalókat keverjük simává. Végül a ropogósra sült csirke szárnyakat mártsuk bele a szószba és fogyasszuk egészséggel!

Forrás: szépzöld
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Vegetáriánus kolbász
  2010-10-26 10:18:15, kedd
 
 


A vegetáriánus kolbász

Hozzávalók 4 személyre

1 ek napraforgó olaj
1 db kisebb hagyma apróra vágva
50 g gomb apróra vágva
fél paprika apróra vágva
400 g babkonzerv megmosva és megszárítva
100 g zsemlemorzsa
100 g ízlés szerint kiválasztott sajt lereszelve
1 csipetnyi fűszer, ízlés szerint: só, bors, paprika stb.
1 tojás sárgája
fehér liszt

Melegítsük fel az olajat egy edényben. Tegyük bele a hagymát, gombát, paprikát és pároljuk, amíg meg nem puhul. Ezt keverjük össze a babbal, egy nagyobb edényben. Tegyük hozzá a többi hozzávalót és keverjük simává.
Ezután formázzunk 8 db ,,kolbászt", majd 30 percre tegyük a hűtőbe, hagyjuk pihenni. Előkészíthetjük ezután a sütőt és közepes lángon 15-20 percig süssük aranybarnára.
Tálalása javasolt sült hagymával, paradicsom pürével, zsemlében.

Jó étvágyat!

Forrás : szépzöld





 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 152 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2173
  • e Hét: 27064
  • e Hónap: 58550
  • e Év: 263251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.