Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Lapu Gizella karácsonyi képe
  2011-11-27 22:27:38, vasárnap
 
  ..

 
 
1 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
szívből gratulálok a weboldala
  2011-11-27 22:14:54, vasárnap
 
  Marokám!
Köszönöm a küldeményeidet, s tiszta szívből gratulálok a weboldaladhoz!!! Nagyon sok munkád fekszik benne gondolom, de gyönyörű lett. Itt aztán mindent meg lehet tudni az adventról, a karácsonyról. Köszönöm szépen, hogy részesítettél benne drága Marókám!
Ádányné Somogyvári Ilona

 
 
1 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Adventi verses képek
  2011-11-27 21:59:45, vasárnap
 
 







...... ............



........

 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Mikulás virágok
  2011-11-27 21:55:23, vasárnap
 
  ...... ......

 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Zsókanita adventi képe
  2011-11-27 20:38:28, vasárnap
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Budapesti Karácsonyi Vásár
  2011-11-27 20:25:55, vasárnap
 
  Budapesti Karácsonyi Vásár - 2011 - Adventi program - Budapest 2011-11-18 - 2011-12-30
Idén 13. alkalommal várja közönségét a Vörösmarty téri Budapesti Karácsonyi Vásár mindennap 10-től este 8-ig, november 18. és december 30. között

A már megszokott attrakciók mellett - zsűrizett hagyománytisztelő népművész és innovatív kézműves termékek, karácsonyi finomságok, óriás adventi kalendárium, vidám színpadi programok, kézműves játszóház és a Mikulás személyes látogatása - a Szervező és egyben kivitelező, a BTSZK Nonprofit Kft., számos újdonsággal készül. Kézműves és gasztronómiai látványműhelyek, szélesebb forró italválaszték, a karácsonyi tradíciókat jobban tükröző gasztronómiai kínálat, meglepetésszerű flash mob akciók, hagyományőrző programok, karácsonyi városlátogató séták teszik teljesebbé az ünnepi készülődést. Idén először a téren is fellobban a Béke Lángja, ami a betlehemi Születés Bazilikában található örökmécsesből ered. Az adományozás és az ,,adva kapsz" örömének átélésére számos jótékonysági sátor ad idén is lehetőséget.

...



...... ........... ........... ......


Budapest legnagyobb téli eseménye, Európa kedvenc karácsonyi vására
A téli szezon legnagyobb szabadtéri rendezvénye, amely több mint 1 hónapon át várja a látogatókat a Vörösmarty térre, forralt borral, hagyományörző kézműves ajándékokkal és díszekkel, töki pompossal, kürtös kaláccsal, gyermekjátszóval, mikulással, adventi kalendáriummal, óriás karácsonyfával és gyönyörű ünnepi díszkivilágítással.
A főváros karácsonyi vására és az ahhoz kapcsolódó több mint 150 kulturális program mára nemcsak nemzetközi hírű attrakcióvá, hanem a közel egy hónapig tartó esemény a téli szezon egyik legkedveltebb rendezvénysorozatává nőtte ki magát.
A Budapesti Karácsonyi Vásár legnagyobb vonzereje, hogy itt kifejezetten a magyar szokások, tradicionális ételek-italok, népi mesterségek és hagyományőrző zenekarok jelennek meg.
Az utánozhatatlan ünnepi atmoszféra a barátságos fapavilonoknak és a bennük megtalálható egyedülálló árukínálatnak köszönheti népszerűségét, hiszen a több mint 100 kézműves elárusító helyen a Népművészeti Egyesületek Szövetsége által zsűrizett hagyományőrző termékkel, különleges ajándéktárgyakkal valamint népi- és iparművészeti díszekkel vonul fel.
A tradicionális kulináris élvezetek kedvelői számára is igazi paradicsom ez a belvárosi helyszín, hiszen a töki vályogkemencében sült kenyérlángos vagy a kürtőskalács illata, valamint a kemencében sült hagyományos népi ételek, barátságos pecsenyesütők standjai messziről oda vonzzák a látogatókat. Aki szereti a jó forralt bort, annak szintén a Vörösmarty téren a helye, hiszen az évente megújuló vásári bögrét a fűszeres ital fogyasztása után mindenki hazaviheti.
Ha mindez nem lenne elegendő, a vendégeket a magyar népzene, néptánc, klasszikus zene, gyermek műsorok, és koncertek színes kavalkádja szórakoztatja folyamatosan a téren.
A Vörösmarty téren felállított vendéglátó pavilonoknak, forró italoknak, csemegéknek és a színpadi programoknak köszönhetően a Budapesti Karácsony nem csupán egy népművészeti vásár, hanem egy hosszabb tartózkodásra is alkalmas, emlékezetes családi, baráti program. A gyönyörű látvány, a vásárlás, az étkezési lehetőségek, és színpadi programok együttes élménye, továbbá a számos kísérőprogram teszi lehetővé, hogy a látogató egy igazi ünnepi fesztiválnak legyen a részese.
Hangulatos zenék, vidám táncházak, bábszínház, gyermekjátszó, mikulás
A téren felállított hatalmas karácsonyfa, a mesélő Betlehemi jelenet, az óriási adventi koszorú mellett idén is elengedhetetlen része a Budapesti Karácsonynak a Gerbeaud ház ablakaiban látható Adventi Kalendárium. December 1-24. között minden nap, gyönyörű harangjátékkal és ünnepi fúvósokkal kísért ablaknyitás veszi kezdetét 17 órakor. Az ablakok mindegyike egy-egy gyönyörű kortárs festmény képét rejti, amelyet zenei és fényjáték kísérettel fednek fel.
A karácsonyi készülődés a családok, gyerekek számára a legjelentősebb esemény az évben. A Budapesti Karácsonyi Vásár örömmel várja a gyermekeket is a térre, hiszen nem csupán az óriási karácsonyfa, adventi koszorú, zenés kalendárium, hanem kifejezetten a számukra kialakított programok is várják őket: mesélő Betlehemi életkép, színpadi bábelőadások, Mikulás látogatás, kézműves játszóház.

 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Gné, Margit adventi képei
  2011-11-27 19:09:53, vasárnap
 
  ........



.......



........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Wass A: Elindul újra a mese...
  2011-11-27 11:18:51, vasárnap
 
  Wass Albert: Elindul újra a mese!...... ............ /Juhászné Szunyogh Máriától kaptam


Fényt porzik gyémánt szekere!
Minden csillag egy kereke!
Ezeregy angyal száll vele!
Jön, emberek, jön, jön az égből
Isten szekerén a mese!

Karácsony készül, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek
hogy emberek lehessetek!

Vigyázzatok! Ez a mese
már nem is egészen mese.
Belőle az Isten szeme
tekint a földre lefele.
Vigyázzatok hát emberek,
Titeket keres a szeme!

Olyan jó néha angyalt lesni
s angyalt lesve a csillagok közt
Isten szekerét megkeresni.
Ünneplőben elébe menni,
mesék tavában megferedni
s mesék tavában mélyen, mélyen
ezt a világot elfeledni.

Mert rút a világ, fekete.
Vak gyűlölettől fekete.
Vak, mint az emberek szeme:
az égig sem látnak vele.
Pedig az égből lefele
porzik már Isten szekere!

Minden csillag egy kereke,
ezeregy angyal száll vele,
az Isten maga száll vele
és csillagtükröt nyújt felénk,
mesetükröt, a keze.

Szent tükrébe végre egyszer
Pillantsatok tiszta szemmel,
tiszta szemmel, Istenszemmel
milyen szép is minden ember!
Minden ember szépségtenger
s mint a tenger csillagszemmel
telve vagytok szeretettel...!

Tagadjátok...? Restellitek...?
Elfordulnak fejeitek...?
Megvakultak szemeitek...?
Szépségteket, jóságtokat
nem érzitek, nem hiszitek...?
Csillaggyertyák fénye mellett
Isten elé nem viszitek...?

Akkor bizony rútak vagytok,
szégenyek és vakok vagytok,
ha szépek lenni nem akartok.
De még így is, szegényen is,
rútan, vakon, mégis, mégis
Isten gyermekei vagytok!

Rátok süti fényes szemét,
elindítja fényszekerét,
jó emberek játékszerét.
Milyen kár, hogy áldó kezét
nem érzitek, nem nézitek
s nem hiszitek már a mesét.

A rút világnak gondja van,
minden embernek gondja van,
a sok angyalnak mind gondja van
s az Istennek is gondja van,
mert mindenekre gondja van.
S így múlik el a szép s a jó
az ember mellől, nyomtalan.
 
 
1 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Egy gyertya ég_advent első ...
  2011-11-27 11:09:41, vasárnap
 
  ...... ........... .........



...... ........... ........... ........



...... ........... ..............



...... ......



...... ........... ......



...... .........



...... ...........



....



.



........



...... .........



.



........



........



....

 
 
1 komment , kategória:  Advent  
Evangélium advent 1. vasárnap
  2011-11-27 01:03:45, vasárnap
 
  Abban az időben Jézus így tanított: Vigyázzatok és virrasszatok! Nem tudjátok, mikor jön el az idő. Az idegenbe induló ember is, amikor otthagyja házát, szolgáira bízza mindenét, és mindegyiknek kijelöli a maga feladatát; a kapuőrnek megparancsolja, hogy virrasszon. Legyetek hát éberek! Mert nem tudjátok, mikor érkezik meg a ház ura: lehet, hogy este vagy éjfélkor; kakasszóra vagy reggel. Ne találjon alva benneteket, ha váratlanul megérkezik! Amit nektek mondok, mindenkinek mondom: Virrasszatok!

A mai nappal, Advent 1. vasárnapjával elkezdődik a karácsonyi előkészület ideje. Új egyházi, liturgikus év kezdődik, s e fordulat lehetőséget ad nekünk, hogy változtassunk életünkön. Könnyen beláthatjuk, hogy a magunk erejéből nem vagyunk képesek arra, hogy gyökeresen változtassunk életvitelünkön, s talán ezt nem is tartjuk szükségesnek. Egyáltalán képes valami ilyen hatást, jelentős változást elérni bennünk? Egy cég azt ígéri reklámhirdetésében, hogy az általa kínált szupergyors internet megváltoztatja az ember életét. Mármint azokét, akik fizetnek a szolgáltatásért. Köszönjük szépen, de a technika inkább ne változtassa meg az életünket, mert már így is túlzottan elvonja figyelmünket emberi kapcsolatainkról. Van más lehetőség is: szerepelj egy televíziós valóságshow-ban és teljesen megváltozik az életed! Ha elviszed a főnyereményt akkor is, de ha nem, akkor is. Ez igaz, de ebből szintén nem kérünk, sőt, ezt a változást még az ellenségünknek sem kívánjuk. Mi változtathatja még meg az életünket? Ha megnyerjük a főnyereményt a lottón? Ha első helyezettek leszünk a tehetségkutató műsorban? Ha kipróbáljuk az új csodálatos hajfestéket vagy szépségápolási terméket? Ha megszerezzük magunknak a legújabb akciós terméket? Nem folytatom a kérdéseket. Ezek az ígéretek, szépen hangzó reklámmondatok aligha hoznak változást az életünkbe, vagy amilyet hoznának, arra valójában nincs is szükségünk.
Jézus személye, Jézus születése egészen más változást hozhat. Egy olyan változásra gondolok, amely felébreszti bennünk a gyermeket, a gyermeki lelkületet, hogy elindulhassunk a Gyermek, a betlehemi kis Jézus felé.
© Horváth István Sándor

Imádság
Urunk, Jézus, teremts bennünk csendet, hogy az adventi időben rád, a te szavadra és útmutatásodra figyelhessünk. Teremts bennünk csendet, hogy lelkünk mélyén meghalljuk bűnbánatra hívó szavadat! Teremts bennünk csendet, hogy meghalljuk az adventi örömhírt: emberként fogsz megszületni. Teremts bennünk csendet, amelyből megszülethet az öröm, a beteljesül várakozás öröme.


 
 
1 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5225
  • e Hét: 28285
  • e Hónap: 61439
  • e Év: 295186
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.