Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A gazdaság vére
  2012-10-04 20:09:15, csütörtök
 
 


A gazdaság vére

Saját vérünk olyan nekünk, mint a gazdaságnak a pénz . Hiányában meggyengülne, működésképtelenné válna az egyén ugyanúgy, mint a társadalom . Ez a zárt rendszer biztosítja számára működése feltételeit . Éppen ezért, nem szabad megcsapolni ezt a jólműködő rendszert . Vérünk azt szállítja, amit a szabályozó rendszere megenged neki, elhasznált anyagokat . A sok széndioxidot leadja a tüdő segítségével, ahonnan tiszta, oxigénben gazdag vért kap, azt szállítja el a megfelelő helyekre szokása szerint . Ha ebből a zárt rendszerből valaki több folyadékot vesz ki, mint ami a működéséhez szükséges, akkor lassan leáll a szervezet, s vele elhal az egyén is

Így van a pénzzel is . Annyi pénzre van szüksége egy zárt társadalomnak, amennyit a működése során forgatni képes . Ha sok van belőle megsemmisítik, mert önmagában a pénznek nincs értéke, csupán az elvégzett munkának van . Értékteremtő tevékenység átváltására kell a pénz . Mi sem mástól vesszük a vérünket, hogy működni tudjunk ! Mivel vagyunk, van vérünk is annyi, amennyire szükségünk van . Pénz is csak annyi kell, amennyit a közösből biztosít nekünk az, akit elfogadtunk magunk helyébe, bennünket, a nemzetet képviseli a diplomácia berkeiben .

Demokráciában már pártok felügyelik egyes országok diplomáciai kapcsolatait . Megszüntek az olyan államférfiak, akik a közösség kifejezett igényeit képviselik a nevükben, s a nemzetünket a nagyobb közösségbe helyezik . Amerika sokáig küzdött a kamatozó angol pénz amerikai kihelyezése ellen . Kétszer zavarta el országából a nemzetközi tőke urait, majd saját kiszerelésű bankjegyeket léptetett életbe . Ezt a tevékenységet óriási fejlődés követte a távoli kontinensen . Végül csellel, árulással megszületett a FED 1913-ban, a Federal Reserve System nevű magánbank vállalat, amit azóta is működtet az USA kárára külföldi tulajdonosa . Rengetegen gazdagodtak meg játékpénzekből . Akit kiemelt ez a pénzügyi magánbirodalom, mind milliárdos lett idővel .

Morgan, Schiff, Rockefeller, Warburg és még sorolhatnám a bankárdinasztiákat, akik az eredeti tőkéjüket a londoni központú Rotschild dinasztia kegyeiből szerezték . Ők is a részesei annak a globális Birodalomnak, ami behálózta mára a földet . Mint egy gigantikus méretű istálló, ahol a barmok etetésére bevásárlóközpontokat hoztak létre . Megtanították e kétlábúakat a táplálék kiválasztására, amit naponta feltöltenek számukra, a nagy farm tulajdonosai . A jó gazda még disznóinak is klasszikus zenével kedveskedik, sőt a tyúkok lelkének emelkedésére, színes bábokat ültet a hátuk mögé, tojáskészítési tevékenységük megkönnyítésére . Észre sem veszik, amint elgurul alóluk a tojás . Mindezt az ő érdekükbe teszi, mert miképpen tudnának erre a rengeteg tojásra mindannyian egyszerre ráülni ?

Ezek a kétlábúak nagyon gyorsan tanulnak . Hamar rájöttek arra, hogy a nekik létrehozott ,,mindentyúkegyenlő" mozgalomban dolgozni sem kell, csupán kielégíteni a gazda vágyait, furcsa elgondolásait, mielőtt a fejükre omlik az egész tákolmány . A tojásokat feketén árulják aprópénzért másnak . Vannak, akik egyenlőbbnek érzik magukat másoknál, ezeket választja ki most is magának a legokosabb tojás, aki sietve szolgáltatja ki feldarabolásra szánt társait . Akik megmaradnak, azok élik életüket tovább, ahogyan beprogramozták az agyukat .

Egyesek az élet urainak hiszik magukat . Szerintük csak ők képesek működtetni ezt az ellátórendszert . A madarak boldogan repdesnek a magasságokban, bár elvesznek közülük a gyengébbek, elpusztulnak az öregek, de amíg élnek, addig a rendeltetésüknek megfelelően szárnyalnak az égben szabadon . A vaddisznók is boldogan dagonyáznak eső után a fák között, csíkos malackáik vígan szaladgálnak mellettük, mert tudják, hogy szüleik megvédik őket a nagyobb vadak elől . A szarvasbika büszkén, emeltfejjel hordozza agancskoronáját, bátran vezeti övéit addig, amíg képes megverekedni a többi, terebélyesedő agancsú vetélytársával . Így élt korábban az ember is, észrevétlenül . Belesimult a környezetébe, állatokat tartott, szimbiózisban éldegélt velük az Isten tenyerén .

Egyszer csak elkezdődött a városiasodás . Pénzért dolgoztak annak, aki a pénz értékét garantálta neki . Mindent megkapott az erre szakosodó boltokban . Kényelmes kalitkában élt, tiszta, egészséges környezetben, ahol láthatatlan csatornáko át folyt ki a bűz és salak . Más végezte el az olyan munkát pénzért, amit maga sem szivesen végzett el korábban . Szép lassan odalett a szabadság . Észre sem vette, mikor lett a pénz rabszolgája teljesen, de másképpen élni már nem tudott . Kiesett kezéből a kapa nyele . Nem akart tovább görnyedni gyomirtás közben . Olyan munkája lett egyszerre, amiből mindent megvehetett, amit csak akart .

Ez a furcsa kényelem tette rabszolgává az embert . Eleinte alig kértek valamit a szemétszállításért, ingyen kapta a csapvizet, áram is volt elég éjszakára, mosógéppel moshatott, TV-t nézett, gázzal fűtött, számítógépen kutatott, s mire észrevette volna, kényelemfüggővé vált . Néha még visszatekintett apái életvitelére, de nem hagyta el a kényelmet, a virtuális szabadság építőkockáit, amelyben maga is csak egy kocka volt . Együttesen alkotják a modern társadalmat, a rohanó várost, az arctalan tömeget . Négyévente elmennek szavazni ideológiai alapon egy olyan valakire, akit nem is ismernek . Olyan előre láthatatlan valamire voksol, amitől elvárja életének a jobbrafordulását, de amikor csalódik, másnak szavaz majd bizalmat legközelebb .

Ma már az emberek zöme el sem megy szavazni . A városok önmagukért működnek, mindenki csak egy fogaskerék benne, önállósodott régóta . Fölöttük áll a Hivatal, ahol eldöntik, hogy mennyit ért az idő, amit fizetségül kézhez kapnak . Az idő bére, az élet ára az a néhány krajcár, amiért elárulta ősei létformáját, s elfogadta más kezéből az alamizsnát, amiért megnyalja a kezet . Minden közösség eladósodott valakinek, akik a pénzt adják azoknak, kiktől a számaikat kapják . Belefolyik munkájuk eredménye a közösbe, ahonnan kamatra adják belőle azt nekünk, amire szükségünk van . Vígan élnek ebből sokan .

Könnyű egyeseknek megbízóik parancsát végrehajtani valós munka elvégzése nélkül . A rendszert ők működtetik, így láthatatlan marad az, aki kiötlötte az egészet . Nehéz működő alternatívát találni a számunkra . Mindannyian azt hisszük, szabadok vagyunk, mert nem tudjuk már eldönteni, hogy miben különbözik a szabadság és a rabság . Ha nyitott szemmel sétálna mindenki a világban, segítene azokon is, akik már belemenekültek az általánosságba, statisztikai normába, a többség bizonytalan elégedettségébe, mert elfogadják amit tőlük kapnak . Ez lenne az Ember ? A Homo Sapiens ? Kétlem...



VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyilkosok helyett a Jobbik a célpont
  2012-10-04 19:59:08, csütörtök
 
 
Gyilkosok helyett a Jobbik a célpont
2012, október 2 - 16:30

Kés a kézbenAz elmúlt időszakban a gyilkosokról szóltak a hírek. Legutóbb a domonyvölgyi emberölés rázta meg a közvéleményt.

Néhány héttel ezelőtt S.Márk, 18 éves fiatalember beszállt egy a gödöllői egyetemről kihajtó nő Opeljébe. Az elkövető késsel megfenyegette és kényszeríttette áldozatát, hogy a nyolc kilométerrel arrébb lévő Domonyvölgy irányába hajtson. Ott egy szántóföldön 26-szor megszúrta a sokkos állapotba került fiatal nőt, majd elrabolta az autóját. A szemtanúk szerint az egyetemi gyilkos őrült tempóban menekült a helyszínről a 3-as úton kelet felé. Nagyjából130 kilométeren át cikázott az autók között egészen Emődig, ahol árokba borult. Nem lehet tudni, hogyan menekült onnan tovább. Egy biztos: a támadás után két nappal a rendőrség lezárta Gyöngyöst, később a TEK munkatársai elfogták S. Márkot, akinek a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Az egykor magasrangú rendőrtiszt fiának nem ez volt az első erőszakos bűncselekménye: a gödöllői nő meggyilkolását megelőzően a múlt héten késsel megszúrt és könnyebben megsebesített egy 62 éves nőt Hatvan külterületén, majd annak autóját elrabolva elhajtott. A járművet a rendőrök szerdán megtalálták a Borsod megyei Szakáld külterületén, egy árokban. Mint korábban a Bándy-Kata gyilkosság kapcsán, most is kiderült: nem kellett volna meghalnia a Szent István Egyetem dolgozójának. A korábbi támadás kapcsán ugyanis lapinformáció szerint megkeresték a rendőrséget, jegyzőkönyvet azonban nem vettek fel. Fel is mentették tisztségéből a gödöllői bűnügyi osztályvezetőt, de azt, hogy a két eset összefügg, nem ismerték el: azt mondták, indoklás nélkül történt mindez.

Börtönben, mégis szabadon

Gyilkos miatt kellett rettegni néhány nappal ezelőtt. A Csillagban emberölés miatt fogva tartott Bakony Róbert a hétvégén szökött meg kimenőjéről, és vasárnap fogták el Szerbiában. Mint kiderült, Bakony Róbert jutalomból kapott kimenőt a szegedi börtönből. A BVOP (Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága) közleménye szerint a Csillag nagyfai komplexumát hagyta el, de miután időre nem tért vissza, szökés miatt indítottak körözést. A férfi nem fegyház, hanem börtön fokozatban van az intézményben, valamint folyamatosan dolgozott és jó magaviselete is indokolta a jutalmazást.

Szeptember elején rontott egy vélhetően őrült gyilkos egy járókelőre Pesterzsébeten: nyakon szúrta a férfit, aki a kórházba szállítás közben elvérzett.

A nyarat pedig a pécsi gyilkosságok tematizálták. P. Lászlót gyanúsítják Bándy Kata megölésével. A rendőrség álláspontja szerint Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított 26 esztendős P. László gyalogosan közlekedett, a lánnyal a háza előtt elegyedett szóba, majd a gyilkosság helyszínéig követte. A nyomozók eddigi megállapításai szerint a lányt megfojtotta a gyilkos, majd megpróbálta eltüntetni a holttestet.

Ártatlan életeket követelhet a kormány tétlensége

A fentiek tökéletesen mutatják a jelenlegi törvényszabályozás alkalmatlanságát- mondta el portálunknak az üggyel kapcsolatban Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője. Hozzátette: ebből is látszik, hogy a háromcsapás törvény nem ér semmit. A jelenlegi kormány nem látja be, amit a Jobbik már régóta mond, hogy ezekben a durva személy elleni bűncselekményekben zéró toleranciát kell alkalmazni- közölte a nemzeti párt szóvivője. Mirkóczki hangsúlyozta: nemhogy nem javul a helyzet, hanem egyre nagyobb számban fordulnak elő ilyen brutális bűncselekmények. A politikus felhívta a figyelmet: a támadások egyre kegyetlenebbek. A képviselő kiemelte: félő, hogy még sok ártatlan ember életébe fog kerülni, hogy ezt a kormány és a Belügyminisztérium tétlenül nézi. Mirkóczki Ádám közölte: ha valakinek börtönben kell lenni, akkor kérdés, hogy a rendőrség miért nem viszi be azonnal a letöltendő büntetésre az elkövetőt.

A Jobbik szerint Magyarország totális jogállami és morális válságát mutatja az, hogy büntetési ideje alatt a hatóságok eltávozásra szabadon engedhetnek - akár egyetlen percre is -egy emberölésért jogerősen elítélt gyilkost.

A magyar közállapotok abszurdisztáni állapota sok meglepetést már nem tud szolgáltatni, de az fölöttébb nyugtalanító, hogy bármikor elsétálhat mellettünk az utcán Sztojka Iván, Szögi Lajos egyik lincselője, netán a kulcsi mészáros vagy esetleg a balástyai rém, mert éppen szokásos kimenőjüket kapták meg wellness-börtönükből.

A Jobbik már a héten jogszabály-módosítást nyújt be az Országgyűlésnek, hogy a jogerősen szabadságvesztésre ítéltek - kivált az életellenes bűncselekmények elkövetői - büntetésük időtartama alatt egy másodpercet se tölthessenek a börtön falain kívül.

Gyilkosok helyett a Jobbikra vadásznak

Elképesztő, hogy miközben az utcán gyilkosok flangálnak, a rendőrségi csúcsszerv, a Terrorelhárítási Központ azzal van elfoglalva, hogy a törvényesen működő Új Magyar Gárda tagjaira vadászva - feleslegen - lerohanjon egy települést illetve hogy egy törvényesen választott pártot kiiktasson - lásd Hajdu János kijelentését, miszerint a Jobbik egy kezelhetetlen probléma.

SSZ

barikad.hu


http://barikad.hu/gyilkosok_helyett_a_jobbik_a_celpont-20121002#.UGsnfQA0ImA.face book
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két szék között
  2012-10-04 19:57:53, csütörtök
 
 
Két szék között

Nincs még eurónk, de a forintot már idegenek adják nekünk a nevünkben . Furcsa helyzet, két szék között egyensúlyozgatunk, de mindinkább be kell látnunk, hogy a földre pottyanunk . Az MNB sajátos függetlensége teljesen érthetetlen mindaddig, amíg hazánk fizetési eszköze a forint . Ha majd lesz eurónk, akkor alárendelhetjük magunkat mi is e nagyobb térség intézményrendszerének, akik a mi érdekeinkben is kell, hogy döntsenek . Furcsa helyzet ez a mai . Mintha büntetni igyekeznének bennünket a szövetségeseink . Európa Központi Bankjának segítenie kellene azokat, akik csatlakozni kivánnak ehhez a centralizált monetáriumhoz . Az IMF is, mint egy pénzügyi világszervezet, hazánk ellenségeként viselkedik .

Furcsa ez a kényszer barátság a nagyhatalmak árnyékában . Semmibe sem veszik a térség államait . Magyarországot mindenesetre alaposan büntetik makacsságukért . Ebben a globalizált világban csak régiós érdekek vannak, mindenki egy figura csupán ebben a sakkjátszmában . Nyersanyag, tőke, élelmiszeripar versenyez a bankok mindenhatóságával, a láthatatlan birodalom mozgatóival . A Goldman-Sachs volt vezetőiből alakult maffia leváltotta az EU egyes tagállamainak a vezetőit, sőt az ECB (a központi bank) élére is a saját emberét ültette . Ezek a diktatórikus lépések megkérdőjelezik a demokrácia karakterét, ami a látszat ellenére sem demokratikus .

Magyarország megpróbál talpon maradni akkor is, amikor a széket már kihúzták alóla, de a másikat már elfoglalták hárman is a nevünkben . Orbán ellensúlyt keres, egy képzeletbeli szövetségesben bízik, akit maga sem ismer . Támaszkodhatna saját nemzetére is kéteshírű páholytársaival szemben, de ezt a játékszabályok nem engedik meg neki . Kétharmados felhatalmazást kapott két és fél évvel ezelőtt, de képtelen élni vele a napjainkig . Minden próbálkozása elbukott a demokrácia intézményrendszerén, ahol a bírók függetlensége az igazságos itéletektől is messzire elhatárolódik . Alkotmánybíróságunk furcsa intézménye csak gátolja Magyarország működését, kései maradványa egy letünt világnak, amihez valami furcsa módon ragaszkodik a Nyugat .

Így lett a keleteurópai kommunistákból nyugati demokrata, amikor mások mondják meg nekik, hogy mit csináljanak ettől fogva . Utasításokat követnek, de a magyarok kormányától függetlenek legyenek . A korábbi, úgynevezett baloldali kormányok kézivezérlésű eszközei voltak a múltban . Minden nemzeti érdekű megnyilatkozást elitél az EU, pedig ezt a térséget, a fehérember egyedüli kontinensét, sokezer éves hagyománnyal rendelkező kultúrkörök alkotják . Amerika és Ausztrália esete teljesen más . Oda ebből a régióból is vándoroltak egyes csoportok, akik együttesen alkották meg az Új Világot, napjaink egyetlen birodalmát, amelynek fegyveres szövetségesei vagyunk mindannyian .

Háttéralkuk következtében elkötelezte magát ehhez a Birodalomhoz Oroszország ugyanúgy, mint Kína, Brazilia, vagy India . Még a hetvenes évek elején Dávid Rockefeller vezetésével küldöttség látogatott el ebbe a térségbe, s ezt követően hatalmas változások történtek náluk . Brezsnyev és Mao bebocsátást nyertek a kétpólusú világrend akkori elosztása szerint, sőt üzleti kapcsolatokat építhettek ki velük, az ellenséges tábor piacai egycsapásra megnyíltak előttük . 1973 után, az olajválságot követően részt vehettek az olajár meghatározásában, amit monopolizált addigra a pénzhatalom . A nyolcvanas évek gazdasági embargóját feloldották, eltüntek a korábbi tiltakozások a képernyőről . A kínai elitéltek által legyártott traktorok, mezőgazdasági gépek elleni bojkott megszünt napjainkra.

Hol van ma már a zöldek népes kivonulása minden egyes elhasznált urániumot szállító teherautókonvoj vonalán, vagy a vasútiszerelvények tartalmát feltáró környezetvédők ádáz harca a jövő érdekében . Az első, majd második Öbölháború óta ismeretlenek ezek a tüntetsések, pedig a mérgező anyagok szállítása most is kiemelt figyelmet érdemelne, ha nem állította volna le őket valaki . A fegyvergyártó cégek által felhasznált urániumról van szó, akik a nyersanyagért nem, hogy fizetnének, hanem még ők kapnak hatalmas összegeket azért, mert átveszik tőlük . Állami megrendelésre küldik azokat a Himalája kisebb hegyeibe, afgán kecskepásztorok boldogítására . Irak sivatagja is szinte világít éjszaka . Sugárzó anyagok temetelen emlékei fertőzik a talajvizet, ami szép lassan belekerül az emberiség étrendjébe is .

Nem lehet büntetlenül terrorizálni a környezetet . Visszavág idővel . A nemzetköziség balog csapata, a zöldek, lejáratták magukat . Nem lehet hinni semmilyen politikusnak, mert az eredeti elveket elárulták az eltérített eszmék, amelyek úgy változnak mint a köpönyeg színe . Amikor beindul a gépezet, megretten az ember ekkora aljasság láttán . Minden nemzet képviseletében ott vannak ugyanazok az arcok, a testvériség nevében . Német nevű, angol nevű, francia nevű világpolgárok ülnek egymás mellett a padsorokban, s egy jelre mindannyian felugranak a székükből, és védik a már lefutott eszmét . Ez az ő szabadságuk . A szabadosság ámokfutása . A Rend félresöprése az útból . Az anarchia modern megnyilatkozásai ezek .

Európa nemzetei lapítanak a babérjaikon, ülnek a másoktól elorzott földeken . Benes dekrétumok védelmében próbálnak szövetkezni a megmaradásuk érdekében . Hol vannak az emberi jogok, a szép szavak, az igazság nevében kifejtett gondolatok ma már . Politizálnak most is mint a letünt korokban, de a templom mindenhatósága eltünt valahogy . Még állnak a magastornyú, gazdag múltra emlékeztetó birodalmi épületek, de kiüresedtek belőlük a tanok . Szétváltak, megreformálta valaki őket, protestáltak ellene az utóbbi évezred folytán . Ma már említeni sem szabad nálunk a kereszténységet . A Vatikán önmagában is egymilliárd ember menedéke lehetne, de nem az, mert az elzsidósodott kereszténység nem egyesít, hanem megoszt . Jézus Krisztus urunk gyilkosát nem akarja befogadni az áldozat, pedig a nevében beszél már régóta . Az emberi emlékezetben megmaradt a múlt egy darabja, ami a Szent Könyvet nagy becsben tartja akkor is, amikor a gonosz kezek megváltoztatták a tartalmát . Mélyen az emberek szívében vannak belevésve azok a sorok.

Európai nemzetiségpolitika egyensúlyozgat két szék között, de mire leülhetne rájuk valaki, addigra más teszi rá a fenekét . Nem lesz könnyű . A harmadik útra, a jövő egyetlen járható útjára még nem érett meg a világ . Istentelen emberek képtelenek megtalálni a feléje vezető utat . Törvények nélkül nem működik Európa, hiába próbálkoznak vele annyian . Egy egész intézményrendszert romboltak le korábban . Rengeteg mást alakítottak az érdekében, de még sem akar működni semmi . Túl sok szabályozással nem lehet megtalálni az igazsághoz vezető utat . Egyedül az oktatás megreformálásával lehetne javítani. Meg kell találni azokat az egyszerű törvényeket, amit mindannyian magunkénak fogadunk el . Talán ez lenne a tízparancsolat ?



VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán akasztja a hóhért
  2012-10-04 19:52:18, csütörtök
 
  2012.10.04. 05:38
Ángyán akasztja a hóhért


"Tisztességtelenebb a helyzet, mint a szocialisták alatt" - köszönt oda a kormánynak, a Fidesz frakciónak, és a földmutyistáknak ismét az Ökopolisz alapítvány konferenciáján Ángyán József. A kormánypárt - még - élő lelkiismerete ezúttal sem vacakolt, kirámolta a jelenlévők elé amit földbérletpályázatokról és a kormány földpolitikájáról gondol. A videót érdemes megnézni, ilyen az, mikor valaki már annyira berágott, hogy a rá kiadott kilövési engedély tudta ellenére félni is elfelejt. Azonban a sok kiosztott saller mellett a mostani mondandójának lényege egy szinte elsuttogott csöndes félmondatban van: a jövő héten lesz érdemes figyelni a parlamentre.

Én itt kaptam fel a fejem igazán, - a mondókáját, a tanulmányait kiveséztük már itt elégszer - és röhögtem el magam. A jövőhéten kezdődik a földtörvény vitája a parlamentben. A finom utalás szerint Ángyán hóhért akasztani megy, szerintem a kijelentéssel a csúcsra járatta a Kossuth tér környéki gyógyszertárak széntabletta forgalmát. Orbán és a Budai-Tállai-Fazekas szentháromság a kárpitossal együtt a fotosopper szerkesztő-operatőr párost is megrendelte előre, mert, ha Ángyán csak a szokott formáját hozza akkor is rojtosra karmolják a fotelkarfát mire végez. Annak meg csak nem kéne látszania az élő közvetítésen.

ángyán-föld.gif

Handó Tündinek is lesz dolga megint. Ott fognak tolakodni az ajtaja előtt, hogy adjon ki hivatalos állásfoglalásokat:

- Ki számít még rokonnak, illetve a feleségre, testvérre, gyerekre mikortól lehet család helyett fatális véletlenek furcsa egybeeséseként hivatkozni.

- Hányadikán volt az az október negyedike, mikor Fazekas Sándor a Vidékfejlesztési minisztériumban Budai Gyulával, Szabó Csabával és Ángyán Józseffel annak a BNPI pályázatnak a visszavonásáról értekezett, amit október harmadikán már sunyiban érvénytelenítettek, csak kellett a színjáték.

- Létezik-e az alaptörvényben passzus, amivel a Mengyi Roland szóbeli utasítására érvényes pályázatot visszavonni vonakodó BNPI igazgató kirúgása indokolható, vagy faragni kell egyet gyorsan a regisztrációs törvényéhez hasonló módszerekkel.

- Van-e határa a pofátlanságnak, vagy a földbérletpályázaton pórul járt, jogorvoslatért és magyarázatért folyamodó helyi gazdák korlátlanul alázhatóak?

- Alkossanak-e a házszabály mellé külön háznyelvtörvényt, vagy egyéb úton is biztosítható, hogy a Simicska, Nyerges, Mészáros, maffia, oligarcha, Ráhel és hozomány szavak használata legalább az ülésteremben tiltott legyen.

Szóval lesz mivel piszmogni a földtörvény vitájáig, és akkor csak a nagyobb horderejű tűzerőből szedtem elő néhányat, és a földtörvény szövegéből nem idéztem egy sort sem. Pedig az is tartogat érdekességet és lehetőséget eleget az oligarchakormány nagytőkéseinek helyzetbe hozására. Valami azt súgja, hogy mire ezzel a kupaccal végeznek, mire a földtörvény megszületik, addigra a vidéki lakosság és a gazdák maradék jóindulatára is keresztet vethetnek.

http://varanus.blog.hu/2012/10/04/angyan_akasztja_a_hohert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bencsik János: Feledékenyek
  2012-10-04 19:51:22, csütörtök
 
 
Bencsik János: Feledékenyek
2012, október 4 - 19:00


Ha Orbán Viktor ma lenne 18 éves, alsó-középosztálybeli család gyermeke, valószínűleg soha nem lehetne miniszterelnök, hiszen nem tudná elvégezni az ELTE jogi karát. Úgy mondjuk könnyű tandíjat bevezetni, hogy én ingyen tanultam...

Először olcsó politikai fogásnak gondoltam. Felhergelni a sok idős nyugdíjast, akik Rákosi és Kádár alatt féltek fiatalok lenni, vagy ellenkezőleg: nagyon is jól érezték magukat a szocialista építőtáborok idején, és ezt a fiatalságot sírják vissza, irigylik a mostani huszonévesektől.

Szóval először azt gondoltam, hogy az Uszítsuk egymás ellen a különböző társadalmi csoportokat, hogy könnyebb legyen lenyomni a torkukon a megszorításokat! c. társasjátékot (copyright: MSZP-SZDSZ) porolta le a Fidesz-KDNP, csak még nincs elég gyakorlatuk benne, ezért kommunikálnak ilyen ügyetlenül.

Mert hát az ugye az első perctől fogva világos volt, hogy a részösztöndíjas képzés bevezetésére csak azért volt szükség, hogy ne kelljen a tandíjat tandíjnak nevezni. Mint ahogy megszorítás sincs, csak költségmegtakarítás, ,,önfenntartó felsőoktatás". (Csak, hogy tisztán lássunk: 2006-ban a Fidesz egy sokkal ,,barátibb" tandíjverzió ellen szervezett tüntetést.)

Aztán jött a Diákhitel 2 és a röghöz kötés, majd további forráskivonások és újabb keretszám-csökkentések. És végül a tegnapi hír: jövőre megszűnik az államilag támogatott jogász- és közgazdászképzés. Értsd: 0, azaz nulla darab érettségizőnek biztosít az állam ingyenes (vagyis dehogy ingyenes, a szüleik már befizették az adót) felsőoktatást. Ők majd eltartják magukat a piacról.

És elgondolkoztam...

Miért akar a FIDESZ magára haragítani több százezer fiatalt és azok családját? És egyébként is, milyen elcseszett gondolkozás az, amely az ügyvédi pályára készülő fiatalnak azt mondja: csak azért mert rossz évben születtél, és a szüleidnek nincsenek millió az oktatásodra, add fel az álmaidat, válassz másik szakmát! Vagy vegyél fel hitelt - még jobb! -adósítsd el magad! A családnak biztos jól fog jönni a devizaalapú lakáshitel mellé egy hétszámjegyű csekk az egyetemtől a diplomaosztón. És ha eddig csak egy műszakban dolgoztál, hogy a tanulmányaidat fedezni tudd (mert ugye a képzési költségek mellett kell pénz lakhatásra, közlekedésre, kajára, könyvekre, szórakozásra), most dolgozz kettőben!

Aztán az is eszembe jutott, hogy ha Orbán Viktor ma lenne 18 éves, egy átlagos, alsó-középosztálybeli család gyermeke, valószínűleg soha nem lehetne miniszterelnök, hiszen nem tudná elvégezni az ELTE jogi karát. Úgy mondjuk könnyű tandíjat bevezetni, hogy én ingyen tanultam...

Végül hideg racionalitással azt is végiggondoltam, hogy a lassan, de folyamatosan olvadó népszerűségű Fidesznek, miért hiányzik, hogy a 29 év alatti táborából - ahol már egyébként is beelőzte a Jobbik - újabb, méretes darabok szakadjanak le.

Aztán rájöttem. A Fideszt már rég nem érdekli a fiatalok. Magasról tesz rájuk. Csak addig voltak fontosak, amíg saját utánpótlásukat biztosították. Huszonöt év alatt felnőtt egy teljes generáció. Kiépült az oligarcha hálózat. A tőkeerős vállalkozók, álláshalmozó megélhetési politikusok. A piac telített. Nincs már szükség újakra, éhes szájakra, akiket etetni kell.

A fiatalok innentől kezdve csak problémát jelentenek, akikbe nagyon sok pénzt kell bepakolni, és hát a politikai haszon is kétséges, mert ezeket nem olyan könnyű ám megvezetni néhány Tényekben felolvasott fizetett politikai hirdetéssel, mint a nagymamát. Ezek olvasnak, ráadásul interneten, amelyet egyelőre nem egy ötfős (ebből öt fideszes) médiatanács felügyel.

A Fiatal Demokraták Szövetsége elfelejtette a fiatalokat. Kérdés, hogy ők mennyire feledékenyek.

barikad.hu


http://www.barikad.hu/bencsik_janos_feledekenyek-20121004
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úton-útfélen utolérhető a kormány és az őt kiszolgáló Média
  2012-10-04 19:39:33, csütörtök
 
 
Úton-útfélen utolérhető a kormány és az őt kiszolgáló Média hazugság-halmaza!
Tegnap szinte minden Média formátum azt szajkózta, hogy olcsóbbak lettek a vérnyomáscsökkentő és antidepresszáns gyógyszerek.
Nos, ma voltam a kiváltani a vérnyomáscsökkentőinket.
A gyógyszertárban tudtam meg, hogy alig van gyógyszer ami olcsóbb lett, a többség vagy maradt a régi áron, vagy drágább lett!!!!!!
Erről nem csak, hogy hallgatott a Média, de épp ennek az ellenkezőjét állította.
Így van ez a növekvő munkalehetőségekkel, a csökkenő munkanélküliséggel, a gazdasági mutatók javulásával, a mindent az emberek jólétéért teszünk kijelentésekkel!
Ahová csak nézünk hazugság, öntömjénezés, gátlástalan önérdek keresés látható!
Vajon ennyire gátlástalanul meddig hazudhatnak még bele az arcunkba, meddig tűrjük még ennek az arrogáns, emberellenes bandának a garázdálkodását????
2014-ig kibírjuk-e.....?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar, aki Georgiába utazott el és Grúziából jött vissza
  2012-10-04 19:31:44, csütörtök
 
  A magyar, aki Georgiába utazott el és Grúziából jött vissza

Volt évekkel ezelőtt egy film (Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le), amiben a főszereplő térképészt egy wales-i falucska lakói igyekeznek meggyőzni arról, hogy a dombjuk valójában hegy. Mivel ehhez hivatalosan hiányzik néhány méter, ezért addig hordják rá a földet, amíg az állításuk valósággá válik.

Úgy tűnik, hogy a nemzetközi politikában is történhet valami hasonló. A kérdés az, hogy ki hordja a földet és honnan-hova hordja.

Vegyünk először is egy karizmatikus, jogász végzettségű politikust, akit a poszt-szocialista elittel szembeni széleskörű ellenérzés (is) segít a hatalom megszerzésében - kétszer is. Adott továbbá egy eredendően demokratikus elkötelezettségű, a forradalmár szerepében fellépő politikus, akit hatalomra kerülése után gyakran ér a vád, hogy országában központosítja a hatalmat, felborítja a fékek és egyensúlyok rendszerét, és vele szoros kapcsolatban álló üzletemberek vásárolják fel az ellenzéki sajtót. Mindkettő ugyanaz az ember. Természetesen nem Orbán Viktorról van szó, hanem Miheil Szaakasvili grúz elnökről.

Szaakasvili, bár eleinte az Oroszországgal való együttműködés mellett tette le voksát, az elmúlt tíz évben fokozatosan és erőteljesen szembefordult a szomszédjával. Ráadásul még el is számolta magát, amikor a függetlenségüket évekkel korábban kikiáltó abház és dél-oszét területek miatt belefutott egy biztos katonai vereséggel járó konfliktusba. (Antoine de Boulay gróf szavaival élve: ,,Ez több mint bűn: ez hiba.")

A vesztes mini-háború után Szaakasvili elnök azt szorgalmazta, hogy az orosz orientációval való szembenállás jegyében országát a hivatalos érintkezésekben - a szláv közvetítéssel elterjedt Grúzia helyett - Georgia néven emlegessék. A magyar külügyminisztérium ezt a kérést végül 2011-ben ültette át a gyakorlatba. Ugyanakkor, érdekes módon, a kormány honlapján a magyar miniszterelnök minapi látogatásáról szóló hírben egy szóval sem említik Georgiát, ehelyett megtudhatjuk, hogy ,,részesei lehettünk Grúzia sikertörténetének." Nos Orbán Viktor szavai a jelképek síkján mindenképpen prófétainak bizonyultak. Bár nem ez volt a választások fő témája, azért a választók erőteljesen emlékeztették Szaakasvili rezsimjét arra is, hogy nem kívánják az Oroszországgal való szembenállást.

Megjegyzendő, hogy Orbán Viktor előszeretettel áll ki olyan erők mellett, amelyeknek a célkitűzéseit a választók később - finoman fogalmazva - nem találják elég meggyőzőnek (mint amilyen az MKP Szlovákiában, az MPP és az EMN Erdélyben). Most már ,,Misa" Szaakasvili Egyesült Nemzeti Mozgalma is felkerülhet a képzeletbeli listára. Pedig Orbán miniszterelnöknek tisztában kellett lennie azzal, hogy Szaakasvili pártjának helyzete a szavazók körében igencsak ingatag. Ennek ellenére a teljes nemzetközi tekintélyét, magyar és európai néppárti politikai súlyát latba vetve szólította fel a grúz választókat, hogy ,,ne forduljanak a múlt felé." Úgy látszik azonban, hogy ez a tekintély nem volt elég a választók meggyőzéséhez. Vagy csupán eltérő volt a jövőképük.

Persze a szavazólapok üzenetére figyelve azt sem szabad elfelejteni, hogy Mihail Szaakasvili Grúzia közvetlenül válaszott államfője. Bár a politikája és pártjának kormánya megbukott, ő maga továbbra is elnök és az is akar maradni a 2013-ban esedékes elnökválasztásokig. Hátralévő hivatali idejének egyik első teendőjeként kinevezheti miniszterelnöknek fő ellenfelét, a választásokon győztes Grúziai Álom vezetőjét, Bidzina Ivanisvilit. A kétpárti grúz parlamentben azonban továbbra is jelentős erő marad az államfő Egyesült Nemzeti Mozgalma, amely a mandátumok kb. 40%-át tölti majd be. Az erőviszonyok tehát jelentősen változtak ugyan, de nem olyan mértékben, hogy Grúzia teljesen feladja eddigi transzatlanti orientációját. Inkább egy kiegyensúlyozottabb, Oroszországgal rendezettebb viszonyra törekvő, kevésbé konfliktuskereső külpolitikát várhatunk majd.

Mindenesetre úgy látszik, hogy miközben Orbán Viktor elutazott rátenni egy lapáttal Szaakasvili Georgia-dombjára, addig a grúz választók többsége szívesebben talicskázta a földet Ivanisvili Grúzia-hegyére.


Békefi Miklós - Oroszország Hangja Rádió
2012. október 04.

http://jovonk.info/2012/10/04/magyar-aki-georgiaba-utazott-el-es-gruziabol-jott-v issza
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb kormánypárti hazugságözön készül ránk zúdulni az adónk
  2012-10-04 19:17:46, csütörtök
 
  2012-10-04. 13:26
Újabb kormánypárti hazugságözön készül ránk zúdulni az adónkból, ráadásul sürgősen - a témát még titkolják

Újabb médiakampányt indít a Miniszterelnökség - derül ki a szervezet idei közbeszerzési tervének módosításából. A kampánynak - amely a dokumentum szerint rendkívüli sürgősséggel vált szükségessé - sem a témája, sem a költsége nem ismert egyelőre.
A kormányzati honlapon csütörtökön tették közzé a módosítást, amely szerint médiastratégia-alkotási, médiatervezési és -vásárlási, médiagyártási, reklámügynökségi, valamint telemarketing- és online kommunikációs szolgáltatási feladatok elvégzésére köt vállalkozási szerződést a Miniszterelnökség hirdetmény közzététele nélkül induló tárgyalásos eljárás során.
A közbeszerzési terv Mikecz Péter igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár által jóváhagyott megváltoztatását azzal indokolták, hogy "Magyarország lakosságának tájékoztatása érdekében előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel médiakampány megindítása vált szükségessé".
Az MTI megkereste a közbeszerzésiterv-módosítás részleteivel kapcsolatban Mikecz Pétert, aki válaszában azt írta: a kormány a jövőben is - éppen úgy, mint megalakulása óta folyamatosan - abban érdekelt, hogy "minél szélesebb körben és minél egyértelműbben tájékoztassa az állampolgárokat a szándékairól és egyben mozgásteréről is".
Éppen ezért volt fontos "az ajánlatkérő által előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség miatt hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás kezdeményezése egy olyan témában, amelynél az állampolgárok időbeni tájékoztatása kiemelt fontossággal bír" - tájékoztatott az MTI érdeklődésére a helyettes államtitkár, aki válaszában arra nem tért ki, hogy pontosan milyen témában indul majd médiakampány.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/102185/#ixzz28LrjqVHV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétszer is felakasztottak, majd félig agyonvertek egy juhás
  2012-10-04 19:16:48, csütörtök
 
  2012-10-04. 10:52
Kétszer is felakasztottak, majd félig agyonvertek egy juhászt - szabadlábon vannak

Félholtra verték az 53 éves solti Hegedűs Józsefet, mert támadói azt hitték, hogy köze van egy traktor ellopásához. A juhászt fel is akasztották, de a kötél elszakadt, József törött lábbal és bordákkal kúszott segítségért.

Négy bordája eltört, bal lábán nyílt lábszártörést szenvedett, és a nyakára tekert kötél miatt lélegeztetni is kellett az 53 éves Hegedűs Józsefet. A solti juhászt még augusztus elején támadták meg, egy hónapig tartották mesterséges kómában.
- Ma sem értem, hogy mi bajuk volt velem - mondta a Borsnak betegágyán az életveszélyes sérülésekkel kórházba került József. - Reggel hajtottam be a birkákat, amikor megállt mellettem egy ezüstszürke autó, ketten kipattantak belőle, és azonnal elkezdtek ököllel csépelni. Valami ellopott traktort követeltek rajtam. Hiába mondtam, hogy semmi közöm hozzá, bevonszoltak az erdőbe, és a nyakamnál fogva felkötöttek egy fára - emlékszik vissza a borzalmakra a juhász.
Józsefnek az volt a szerencséje, hogy a kötél elszakadt, és bár súlyos sérüléseket szenvedett - ahogy ő fogalmazott - seggen csúszva ment egy olyan helyig, ahol rátalálhatnak. - Arra lettem figyelmes, hogy a birkák visszajöttek, de a juhász nem - mondta a Józsefet alkalmazó gazda. - Kimentem az erdőbe, de nem leltem, órákkal később a kutyák találtak rá.
József a helyszíni tanúk elmondása szerint a kiérkező rendőröknek beszámolt arról, hogy a közeli lucernaföldet művelő H. József és fia, a korábban a büntetés-végrehajtásban dolgozó H. Tamás hagyta helyben. Erre utal az is, hogy az önbíráskodás miatt indított nyomozást nem a rendőrség, hanem a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség végzi.
- Egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás, az ügy részleteiről csak később adhatunk tájékoztatást - nyilatkozta Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Ügyészség szóvivője.
A lap megkereste a veréssel megvádolt H. Józsefet is, aki azonban tagadta tettét. - Semmi közöm nincs az ügyhöz, remélem, hogy ez a nyomozás során is kiderült majd - mondta a férfi.
A Blikk úgy tudja, Hegedűs Józsefet az erdő szélén kétszer is felakasztották (először ki tudott még bújni a hurokból, másodszorra a kötél szakadt el), majd ököllel és baseballütővel úgy megverték, hogy hónapokig lebegett élet és halál között. Törött bordái átszúrták a máját és a tüdejét, vádlijáról valósággal lerugdosták a húst.
- A papa előző nap birkákat legeltetett a réten, mellette egy traktor hordta halomba a szénát - mesélte József élettársa. - A nap végén a traktoros kint hagyta a mező szélén a gépet, amelynek másnapra lába kélt. Józsi reggel éppen terelte ki a birkákat, amikor rátámadtak. Meztelenre vetkőztették, a traktorért kapott pénzt keresték nála. Ő persze nem tudott semmiről. Eszméletlen állapotban, saját vérében feküdve hagyták ott.
Délután 5-kor talált rá egy másik juhász, addig a pulikutyája ült mellette, és vigyázott rá - ecsetelte az élettársával megesett borzalmakat Erzsike.

Amikor a rendőrök kiértek, József éppen eszméleténél volt, és mindent elmesélt nekik. Legalább egy támadóját megnevezte. A kórházba érve már olyan fájdalmai voltak, hogy altatni kellett. Lélegeztetőgépre kapcsolták, mert többször is összeesett a tüdeje. Egyszer újra is kellett éleszteni. Legutóbb a vádliján lévő seb fertőződött el, jelenleg is a fertőző osztályon kezelik. A Blikk is úgy tudja, hogy József támadói közül az egyik a közeli büntetés-végrehajtási intézetben dolgozott, ő a brutális akció napján felmondott, feltehetően azért, hogy egy esetleges bírósági tárgyaláson majd enyhébb elbírálásban részesüljön.
Jelenleg mindhárom elkövető szabadlábon van, és József családja nem érti, hogy miért nem vették elő legalább azt a férfit (a traktor tulajdonosát), akit József megnevezett.
(Bors - Blikk nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/102179/#ixzz28LrWDCEj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Janics Natasa rendkívül boldog, hogy visszatérhet "Szerbiába
  2012-10-04 18:33:13, csütörtök
 
  2012-10-04. 14:55
Janics Natasa rendkívül boldog, hogy visszatérhet "Szerbiába", mert szűkebb hazánkban "soha nem találta meg igazán a helyét"

Rendkívül boldog, hogy visszatérhet "Szerbiába" a kajakos Douchev-Janics Natasa, aki magyar színekben három olimpiai aranyérmet szerzett.

A "Szerbiába" 30 évesen visszatérő Janics Natasa csütörtökön Belgrádban tartott sajtótájékoztatót, amelyen országváltását azzal magyarázta, hogy Magyarországon soha nem találta meg igazán a helyét. "Magyarországon mindent megadtak nekem. Amikor 2001-ben elmentem Szerbiából, nem voltak megfelelőek a feltételek az élsporthoz. Szerencsére az elmúlt időszakban azok a megfelelő emberek kerültek a szükséges pozíciókba, akik tudják, mi kell a csúcsteljesítményhez. Örülök, hogy visszatérhetek" - idézte Douchev-Janicsot a szerb Beta hírügynökség.
Janics hozzátette, hogy még egy ideig Szegeden készül, ezt követően azonban Palánkán folytatja. "Szeretném, hogy a visszatérésemmel Szerbia jó néhány éremmel gazdagodjon a jövőben. A riói olimpia ugyanakkor még messze van, de természetesen szeretnék részt venni az ötödik olimpiámon is" - mondta Janics, aki köszönetet mondott Vlade Divacnak, a Szerb Olimpiai Bizottság elnökének.
A kajakos férje, a bolgár Andrian Douchev Szerbiában - a versenyző szülőhazájában - kapott edzői állást, és Janics vele tart.
A háromszoros olimpiai, 18-szoros világ- és 17-szeres Európa-bajnok Douchev-Janics múlt csütörtökön ismerte be, hogy szerb színekben folytatná pályafutását, korábban még - miután a rácok eldicsekedtek a zsákmánnyal - azt hazudta, nem igaz a hír.
A Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek (MKKSZ) lehetősége van arra, hogy elutasítsa az átigazolási kérelmet. Ebben az esetben a nemzetközi szövetség szabályzata szerint a versenyző a következő két szezonban nem versenyezhetne nemzetközi viadalon, de 2015-től már rajthoz állhatna Szerbia színeiben a világversenyeken.
A szerb és a magyar szövetség, valamint a Szerb Olimpiai Bizottság egyeztet arról, hogy a versenyző milyen ellentételezés fejében szerepelhet a jövőben szerb színekben. Az MKKSZ főtitkára, Ábrahám Attila megerősítette: a magyar szövetség nagyságrendileg 150 ezer eurót kér az átigazolásért.
Amennyiben a kajakos megtartja a magyar állampolgárságát, 35. életéve után megkapja az olimpiai életjáradékot a magyar államtól. Az olimpiai életjáradék nem fix összeg. Az olimpiai bajnokok esetében a Központi Statisztikai Hivatal által számított, a bérből és fizetésből élők előző évi, országos szintű bruttó nominál átlagkeresetének megfelelő összeg, ami 2011-ben 213 100 forint volt.
(MTI nyomán)
Egymondatos frissítés: A Blic Sport szerint (fordítás: Index) Janics azt is kijelentette: "Mindig is vissza akartam térni, hogy szerb színekben versenyezzek."

További részletek: http://kuruc.info/r/2/102192/#ixzz28LgXJrvf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2444
  • e Hét: 12711
  • e Hónap: 23822
  • e Év: 177318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.