Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Medvével edzettek birkózóink 60 éve - videó
  2014-10-14 20:28:00, kedd
 
  Tasnádi József és Radó Lukács titkos edzéssel készültek a nagy szabadstílusú birkózó bajnokságra 1947-ben.
Reggel favágással kezdték a tréninget, majd az izmok bemelegítése után egymást kezdték püfölni.
A bajnokok tréningpartnerüknek szerződtettek egy másfél mázsás szibériai medvét, akivel bármikor össze tudták mérni az erejüket.
Az 57 évvel ezelőtt készült felvételt megtekintheti. Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Cristiano Ronaldo Madridból vonul majd vissza,
  2014-10-14 20:21:41, kedd
 
  A pletykák, miszerint a játékos nem érzi jól magát Madridban, és távozni szeretne, nem számítanak semmit a portugál ügynök szerint. Mendes úgy véli, Ronaldo 40 éves koráig fejlődni fog, és Madridból vonul majd vissza. "Soha nem lesz még egy olyan játékos, mint ő. Egyszerűen nincs határ, ha róla van szó. Nemcsak a világ legjobb futballistája, de minden idők legnagyobb sportolója is - tette hozzá Mendes.
- Cristiano Ronaldót nyár óta egyre több pletyka hozza össze a Manchester Uniteddel, a szurkolók nagyon szeretnék, ha visszatérne, és a játékos is azt nyilatkozta, egyszer szívesen játszana újra a Unitedben.
...... .......


A világ legbefolyásosabb futballügynöke, Jorge Mendes szerint Cristiano Ronaldo Madridból vonul majd vissza, és nem csak azért, mert a szerződésében szereplő kivásárlási záradék egymilliárd euróról szól.
"Már nem nagyon hívogatnak Cristiano ügyében. Egyszerűen nem éri meg, hiszen ők is tudják, hogy a szerződése értelmében egymilliárd eurót kellene fizetni kivásárlási árként - mondta a portugál ügynök az AS-nek
C. Ronaldo kivásárlási ára egymilliárd euró
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Elölről kezdhetik a devizahitelesek
  2014-10-14 20:13:03, kedd
 
  Forrás: magyar gazdaság
A bankok elszámoltatása után is nagyobb lehet a tartozás mértéke, mint amekkora hitelt felvett egy devizahiteles 5-10 évvel ezelőtt - mondta az InfoRádiónak a Portfolio.hu elemzője. Palkó István szerint az adósok akkor szembesülhetnek ezzel a problémával, amikor ezt a nagyobb tartozást fogják forintosítani.
A bankok elszámoltatása után is nagyobb lehet a tartozás mértéke, mint amekkora hitelt felvett egy devizahiteles 5-10 évvel ezelőtt - mondta az InfoRádiónak a Portfolio elemzője. Palkó István szerint az adósok akkor szembesülhetnek ezzel a problémával, amikor ezt a nagyobb tartozást fogják forintosítani.
elenleg a lakáshitelesek, akik devizában adósodtak el, több mint 8 millió forinttal tartoznak átlagosan. Akik szabad-felhasználású jelzálog-hitelt vettek fel, azok pedig több mint 6 millió forinttal. Ez a két érték az elszámolások révén 6, illetve 5 millió forint érték alá kerülhet. Ez azonban még mindig magasabb, mint amekkora összeget átlagosan felvettek a válság előtt az ügyfelek - ismertette Palkó István.

"Ebből kifolyólag sajnos azt lehet mondani, hogy bár nagy könnyítést jelent a hiteleseknek az elszámolás, még mindig magasabb lesz a tartozása a devizahitelesek nagy részének, mint amekkora hitelt eredetileg felvett" - mutatott rá a portfolio elemzője.
- Palkó István meglátása szerint az adósok elsősorban nem a tartozás nagyságát nézik, hanem a törlesztőrészletek alakulását, ugyanakkor a forintosítás ráirányíthatja a figyelmet a tartozás nagyságára is, hiszen ott majd nagy valószínűséggel egy új hitelt kell felvenni.
"Tehát amikor jövőre valamikor hitelkiváltási verseny indul az ügyfelekért, akkor sokan azzal szembesülhetnek, hogy nagyobb összegű forinthitelt kell felvenniük, mint amennyi devizát eredetileg felvettek. Ez sokakban olyan érzést okozhat, hogy az elmúlt 6-7-8-9-10 évben hiába törlesztettek. -- -Ennek az az oka, hogy eddig jórészt inkább kamattörlesztés történt, másrészt a tőketartozás jelentősen emelkedett a frankárfolyam növekedése miatt" - magyarázta a szakértő.
Enyhíteni szerinte ezt azzal lehetne, ha alacsonyabb árfolyamon forintosítanák a devizahiteleket, mint az aktuális piaci árfolyam, ugyanakkor ennek rendkívül negatív hatásai is lehetnek a hitelpiacra, a bankrendszerre és Magyarország befektetői megítélésére.
Utalt arra, hogy vannak olyan elemzői várakozások, miszerint piaci árfolyam alatt történhet a forintosítás, ugyanakkor a politikusi nyilatkozatokban mostanában nem hangzott el, hogy eltérnének a piaci árfolyamtól.

"Véleményem szerint a többség arra számít, hogy piaci árfolyam környékén fog majd történni a forintosítás" - mondta el a portfolio elemzője.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Mária, az Egyház Anyja, az evangelizáció Csillaga járjon
  2014-10-14 18:48:52, kedd
 
  Mária, az Egyház Anyja, az evangelizáció Csillaga járjon velünk az úton, ahogy Pünkösd napján is ott állt a tanítványok mellett. Bizalommal fordulunk hozzá, hogy az Ő közbenjárására az Úr adja meg nekünk a kitartás ajándékát a missziós munkában, amely az egész egyházi közösség ügye.
Szent II. János Pál pápa
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3025
  • e Hét: 26085
  • e Hónap: 59239
  • e Év: 292986
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.