Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Berlin jelzett: kuss van Viktor! (Viktor pedig ért a szóból&
  2014-11-13 19:13:00, csütörtök
 
  Berlin jelzett: kuss van Viktor! (Viktor pedig ért a szóból...és végrehajt!)

Posted on 2014/11/13 Szerző: Admin

Jelezte Berlin az Orbán-kormánynak, hogy nincs helye a különutas politikának, így a miniszterelnök kész változtatni a politikáján, jelenleg a fordulat előkészítése zajlik - állítja egy magas rangú fideszes forrás. Ám egyelőre ennek nem látni a jeleit, igaz, forrásaink szerint az erősen centralizált kormányzati rendszer csak nagyon lassan lenne képes irányt változtatni.
,,Erős jelzéseket kaptunk, hogy mit vár tőlünk Németország" - mondta a hvg.hu-nak a Fidesz egy magas rangú, a nemzetközi kapcsolatok szervezésében fontos szerepet vivő politikusa azt hangsúlyozva, hogy fordulat előtt áll a magyar külpolitika. Szerinte egyelőre csak informális csatornákon keresztül, de jelezték Angela Merkel környezetéből, hogy a jelenlegi nemzetközi helyzetben elfogadhatatlannak tartják Magyarország különutas politikáját, de azokban a kérdésekben sem tudják maradéktalanul támogatni Orbán Viktor kormányát, amelyekben az Egyesült Államok, a nyugati sajtó bírálja hetek óta.
Mint arról korábban beszámoltunk, a szeptemberben kezdődött amerikai nyomásgyakorlást eleinte nem tartották súlyos problémának a miniszterelnök környezetében. Úgy vélték, egy is egy olyan ,,harc" lesz, mint a 2010 után indul EU-s nyomásgyakorlás, melyet a küzdelmet egyébként is kedvelő Orbán engedmények árán, de meg tudott nyerni. Október végén a Fidesz és a kormány vezető politikusait sokkal jobban zavarták a netadó elleni tüntetések, a tömeg nagysága, mint az Egyesült Államok korrupciós vádjai. Igaz, azt is állították: tudják, hogy az USA nem egy konkrét gazdasági ügy, sokkal inkább a kormány orosz-barátsága miatt bírálta az országot.

merk
A magas rangú fideszes forrás most viszont azt állította a hvg.hu-nak, Orbán megértette a németek üzenetét. A fideszes politikus arról beszélt, a miniszterelnök az utóbbi napokban személyesen tájékozódott Németországban, de itthon is tárgyalt kül- és biztonságpolitikai szakértőkkel. Így forrásunk szerint ha nem is vesz azonnali fordulatot, de megindult a magyar külpolitika és diplomácia áthangolása a német külpolitikához igazodva.
,,Nem történhet meg még egyszer"
,,Az oroszok világossá tették, hogy egy pufferzónát akarnak kialakítani köztük és a NATO között, és ennek érdekében még a nemzetközi jogot is hajlandóak megsérteni." ,,Ennek megsértését nem fogadhatjuk el." ,,Érdekünkben áll egy stabil és független Ukrajna." ,,Fiatal koromban közös magyar-szovjet határ volt. Ez nem történhet meg még egyszer" - ilyen erős, a korábbi oroszellenes szankciókat kikezdő nyilatkozatihoz képest mindenképpen újszerűnek tűnő mondatok olvashatók abban az interjúban, melyet Orbán Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel közösen adott a Die Weltnek.
Forrásaink szerint a Fideszben és a kormányban nagy jelentőséget tulajdonítanak ennek az interjúnak, melyben a miniszterelnök az Európai Unióról többször is pozitívan beszélt, a közös célokról és értékekről beszélve folyamatosan első személy, többes számot (,,wir") használt. Több alkalommal is dicsérte a német politikát és gazdaságot, sőt leszögezte: Magyarország az ukrán válság és Oroszország ügyében mindenben ,,igazodik" a német külpolitikához. Kérdésünkre, hogy ez nem a Fidesz kommunikációjában bevett ,,kettős beszéd"-e, forrásunk állította, most másról van szó.
Márpedig a német külpolitika változóban van. Seehofer az interjúban ki is jelentette: ,,hónapokkal ezelőtt még megbíztam Valgyimir Puytinban, jóhiszemű voltam, de ma már nem vagyok az". Bár hangsúlyozta, hogy a katonai fellépés teljesen kizárt, de a bajor miniszterelnök szerint nincs más lehetőség, ,,a Nyugatnak össze kell hangolnia" Oroszország-politikáját, ,,elszánt cselekvésre" van szükség. ,,Ennek az útnak nincs alternatívája" - szögezte le az interjúban. Márpedig Seehoffer a Merkellel szövetséges Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, Orbán Viktor egyik legfontosabb németországi támogatója. A bajor miniszterelnök most is megvédte a szociáldemokraták és zöldek kritikáival szemben vendégét, aki két évvel ezelőtt járt utoljára Münchenben.
Egy, a német-magyar kapcsolatokat ismerő, egy kormányzati háttérintézménynek dolgozó szakember a hvg.hu-nak azt mondta, Berlin felismerte, hogy a helyzet elfajult, a putyini politika kiszámíthatatlanná vált. A szakember szerint a németek látják, egyelőre nincs lehetősége annak a politikának, melyet Merkel még az ukrajnai tüntetések, a krími válság idején kiaknázhatónak vélt: az orosz energiahordozóknak kitett német gazdaság érdekeit figyelembe véve akkor még közvetíteni próbált Moszkva és Washington között. Fideszes forrásaink szerint Orbán egyébként eddig is próbált igazodni a német külpolitikához, partnereinek többször hangsúlyozta, ő csak olcsó energiát próbál biztosítani a német iparnak - ezzel növelve Magyarország versenyképességét -, az orosz gázt szállító Déli Áramlat megépítésével csak azt szeretné elérni, amit Németország az Ukrajnát elkerülő Északi Áramlattal.
Az ügy belpolitikai vonatkozásai miatt neve elhallgatását kérő szakember szerint a magyar diplomácia nagy hibája, hogy fáziskésésben van, nem vette időben észre a német fordulatot, Berlin igazódását az amerikaiakhoz. Szerinte ez összefüggésben van azzal is, hogy az új külügyminiszter és a külföldi hírszerzést felügyelő Lázár János nem rendelkezik megfelelő diplomáciai tapasztalattal. Ráadásul Szijjártó Péter az ukrajnai válság kellős közepén látott neki a Külügyminisztérium átszervezésének, ahonnan szakembereket rúgtak ki. (Arról, hogy a bénult külügy az amerikai pofont sem volt képes előre jelezni Orbánnak, és ennek mi az oka.)
Itt lenne az idő!
,,Elég belenézni a nagyköveteink jelentéseibe, hogy lássuk, milyen a magyar külpolitika megítélése külföldön, mint gondolnak rólunk már a németek is" - állította az egyik fideszes forrás. Szerinte az elmúlt napokban több bírálat is érte ,,házon belül" Szijjártót.
A német, és a nyomában várható állítólagos magyar külpolitikai fordulatról megkérdeztünk több, nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó kormányzati és fideszes politikust. Forrásaink egyben egyetértettek: ,,nagyon rossz", egyesek szerint ,,borzalmas" állapotban vagy a magyar diplomácia. A várható fordulatról beszélő fideszes forrás szerint a miniszterelnök sokszor ez európai választókhoz, és nem a politikai elithez beszélt - amikor az EU-t, vagy a Moszkvával szembeni szankciókat bírálta -, ám nem vette észre, és erre nem is figyelmezették, hogy ezzel ,,gyengíti" a diplomáciánkat, ,,károkat okoz" a manőverezésben.
Ami igazán ártott
Többen is úgy vélik a Fideszben, hogy elhibázott dolog volt a nyári tusnádfürdői előadásban ,,illiberális" államról beszélni, mert ezt felkapta a teljes nyugati sajtó, de a külföldi politikusok is ezen ,,rugóznak". Mint arról korábban beszámoltunk, azóta Orbán maga is magyarázza ezt a kifejezést szűkebb körű beszélgetéseken is azt hangsúlyozva, hogy ez csak az ,,unortodoxnak" egy változata és azt akarta mondani, hogy az ideológiák ideje lejárt, gyakorlatiasnak kell lenni a problémák megoldásában. Szeptember végén a hvg.hu parlamenti tudósítójának például azt fejtegette, hogy az amerikai demokrácia - például a rendőri fellépésekben - is sok tekintetben ,,illiberális".
A Die Weltnek is hosszasan magyarázkodott, arról beszélt, hogy nem szereti, ha jelzőket illesztenek a ,,demokráciához", mert a pártállami rendszer is demokráciának tartotta magát, csak hozzátette, hogy ,,népi". Bár nem fejtette ki bővebben, hogy pontosan mit ért alatta, azt mondta, megvan a veszélye annak, hogy az ideológiailag vezérelt ,,liberális demokrácia" antidemokratikus legyen, mert nem veszi figyelembe a ,,nép" aktuális problémáit.
Az illiberális kifejezés miatt Szijjártó is magyarázkodhatott szerdán Berlinben. A külügyminiszter azt állította, a kormányfő ,,soha nem állította, hogy Magyarország számára példakép volna Kína vagy Oroszország". (Ez így nem igaz: Orbán azt mondta, ezek a rendszerek nem liberálisak, mégis képesek ,,sikeressé" és ,,versenyképessé" ,,tenni nemzeteket", a második Orbán-kormány intézkedései pedig ,,értelmezhetők innen is". ,,Érdemes" elszakadni a nyugati ideológiáktól és így megszervezni és versenyképessé tenni a magyar közösséget.)
Ám azt a kormányzat középszintű vezetői nem tudták megerősíteni, hogy megszültetett volna a döntés az említett fordulatról. Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy az erősen központosított kormányzati döntéshozatalban lassan szivárognak le az információk - mint egy forrásunk fogalmazott: a Fidesz vezetősége hamarabb értesül a fajsúlyos döntésekről, mint a helyettes államtitkárok -, így nem is zárták ki ennek a lehetőségét. Egy korábban a külügyminisztériumban dolgozó forrás szerint ha lesz is változtatás, az apparátust erről csakis Szijjártó berlini útja után értesíthetik (a külügyminiszter szerdán kezdte el német tárgyalásait). Véleménye szerint ha a német politika látványosan odaáll az amerikaiak mellé, a miniszterelnöknek sem marad más választása.
A fordulatról beszélő forrás szerint több irányból is győzködik a miniszterelnököt. Orbán meghallgatta többek között Gottfried Pétert, aki több kormánynak is dolgozott, most a kormányfő EU-ügyi főtanácsadója, beszélt a Fidesz európai parlamenti képviselőivel, így Szájer Józseffel is. Ugyanakkor szinte minden héten ki fog utazni valaki a kormányból és a Fideszből Berlinbe egyeztetni, így a CDU vezetőivel is tárgyalnak.
Mint arról korábban beszámoltunk, a Miniszterelnökségen a kitiltási botrány után szinte kizárólag arra összpontosítottak, figyeltek, hogy magyar ügyben megszólal-e Merkel, illetve a CDU bármelyik vezetője. Jelzésértékű ugyanakkor, hogy a hetekben két magas rangú német politikus is Magyarországon járt: Michael Roth, a nagykoalíciós kormány európai ügyekkel foglalkozó szociáldemokrata külügyi államtitkára, valamint Hans-Peter Friedrich, a Bundestag konzervatív (CDU/CSU) frakciójának helyettes vezetője. Bár egyes esetekben a hangsúlyok eltérőek voltak, a sajtóbeszélgetéseken kiderült, a Merkel-kormány határozott szándéka, hogy Orbánt letérítse a különutakról. Ám az nem derült ki, hogy ez érinti-e a kormány belpolitikai intézkedéseit is, márpedig korábban fideszes források elismerték, az amerikaiak valóban komolyan követelik, hogy a Miniszterelnökség szálljon le például a civil szervezetekről.
Majd később
,,Mintaállamnak" nevezte Orbán kedden Azerbajdzsánt és fogadta a Nyugaton diktátornak tartott elnökét. Szerdán bejelentették, tovább növelik a német tulajdonú RTL-t célzó reklámadó mértékét, továbbra is nyomás alatt tartják a Norvég Alapból pénzt kapó civileket, korábban kiderült, Varga Mihály nem engedi el az USA-ból korrupciógyanúval kitiltott NAV-elnök kezét. Egyelőre jele nincs annak, hogy a forrásunk által említett fordulat bekövetkezett volna. Volt olyan fideszes politikus, aki úgy vélte, ha döntött is Orbán arról, hogy átpozicionálja a politikáját, akkor is csak hetek múlva lehet majd látni a hatásait.
(HVG)
Bal-Rad komm: “...hetek múlva lehet majd látni a hatásait."
Néhány héten belül megtudhatja mindenki, hogy a MAFFIAÉRDEKEK mindenképpen felülírták a NEMZETI ÉRDEKEKET!
Hirtelen ki fog derülni, hogy szó nincs (nem is volt!) bármiféle korrupcióról! “Putyin pincsik" márpedig vannak, és az Európai Unió a legnagyszerűbb találmány, amihez tartoznunk pedig egyenesen a MI NEMZETI ÉRDEKÜNK! Oda hát az uniós zászlót Kövér Laca háta mögé a parlamentben!
“Amerika az amerikaiaké!" Európa a Németeké! Németország meg Amerikáé! Megüzente Angela!
Viktorunk meg megértette a képletet! Ha ez jelenti a bankszámla biztonságát! - hát legyen így!

https://balrad.wordpress.com/2014/11/13/berlin-jelzett-kuss-van-viktor-viktor-ped ig-ert-a-szobol-es-vegrehajt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bukóban a KDNP vasárnap ötlete?!
  2014-11-13 19:09:44, csütörtök
 
  Bukóban a KDNP vasárnap ötlete?!

Posted on 2014/11/13 Szerző: Admin

Még senki sem tudja, mikor születik döntés a szabad vasárnappal kapcsolatban. A gazdasági tárca valamint a kereskedelmi vállalatok abban maradtak, hogy folytatják az egyeztetéseket, amíg kompromisszum nem születik.
,,A kormánynak még nincs álláspontja a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatban. Úgy tudom, hogy a csütörtöki kormányülésen tárgyalják meg ezt a kérdést a mai tanácskozáson elhangzottakról készített beszámolónk alapján" - mondta el szerda délután Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a Vállalkozásfejlesztési Tanács idei harmadik ülése után.
Az üzletek vasárnapi zárva tartását indítványozó törvényjavaslatban foglaltak széleskörű megvitatására szervezett tanácskozásra meghívást kaptak az érintett szakmai és érdekképviseleti szervezetek, és a felszólalók nagy többsége a javaslat ellen foglalt állást. A szabad vasárnapot a kis boltokat tömörítő érdekképviselet, a Magyar Kereskedelmi Szövetség mellett csupán a Munkástanácsok Országos Szövetsége támogatta teljes egészében - mondta Glattfelder Béla, hozzátéve, hogy ,,tulajdonképpen támogatta a javaslatot a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete is, de egyetértettek az ellenzőkkel abban, hogy érdemes lenne jobban megfontolni, több szempontból megvizsgálni a javaslatot."
Az államtitkár szerint az NGM célja, hogy olyan megoldás szülessen, amelyet minden oldal egyaránt támogatni tud. Miután a javaslatot a KDNP országgyűlési képviselői nyújtották be, nem a kormány, tehát ebben a kérdésben a kormány illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium csupán egyeztető feladatot tölt be.
A tanácskozás résztvevői végül abban állapodtak meg, hogy tovább folytatják a megbeszéléseket, sőt, a következő hetekben nem csak plenáris ülések lesznek. Akár külön-külön is fogadja az államtitkár az érdekelt feleket, mert mint mondta, olyan szabályozást kell kialakítani, ami egyformán szolgálja a kereskedelemben dolgozók érdekeit, hogy többet keressenek és jobban tudják beosztani a szabadidejüket, illetve ami nem sérti a kereskedelmi vállalatok érdekeit sem.
Az NGM fontosnak tartja, hogy a kompromisszum szülessen, hiszen például a hétvégén Balatonra utazóknak is fontos, hogy helyben is be tudjanak vásárolni, illetve az sem mellékes, hogy mi lesz azokkal a boltokkal, amelyek vevőköre a határon túlról érkezik, hiszen az is komoly bevételt jelent.
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) közleményben üdvözölte az egyeztetést a kereskedelem munkaadói szervezeteivel, valamint a szakszervezetekkel. A szövetség - nem vitatva a családok, alkalmazottak és a kisvállalkozások érdekeit - a vasárnapi zárva tartás esetleges káros gazdasági hatásainak mérlegelését is szükségesnek tartja. Az OKSZ szerint a vasárnapi üzletzár esetén a kereskedelemben 15-20 ezer, a kapcsolódó területekkel együtt 30 ezer ember elbocsátása lenne várható. A kormány fejlesztési támogatások révén folyamatosan segíti a nemzetgazdaság különböző területein a foglalkoztatottság bővítését, a szabad vasárnap eredménye viszont ezzel ellentétes lenne. Elveszne a forgalom egy része és romlana Magyarország idegenforgalmi megítélése is.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: ORSZÁGUNK minden valószínűség szerint legundorítóbb politikai maffiája a vasárnapi zárvatartás - ötletgazda KDNP.
Ez a politikai minoritás - amely Orbán kegyelméből - élősködik ORSZÁGUNKON, ötletével szerette volna jelezni, hogy léteznek. Évente előhúznak valami agyament rémséget, és azt elő akarják adni, mint hatalmas keresztényi cselekedetet az emberek javára.
Most ebben az ügyben olyan farkat akartak ismét játszani, amely csóválja a kutyát!
Ám a kutyának esze ágában sincs a faroknak engedelmeskedni!
Ésszel föl nem fogható, hogy miért terheli egyébként is tekintélyes bűnlajstromát a Fidesz azzal, hogy ezt a kapzsi álkeresztény rablóhordát még a felszínen tartja!?

https://balrad.wordpress.com/2014/11/13/bukoban-a-kdnp-vasarnap-otlete/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Senki nem gondolkodott még el azon, hogy meg kellene rázni m
  2014-11-13 19:07:12, csütörtök
 
  Senki nem gondolkodott még el azon, hogy meg kellene rázni magunkat, és véget kellene vetni ennek a csimbumm cirkusznak? A stadionépítésbe meg a fenntartási költségébe bele fogunk dögleni. Meg ebbe a rengeteg fehérgalléros naplopó eltartásába, a zsidó és a cigány igények kielégítésébe!
Mi lesz a magyar társadalom igényeivel, akikre ennek a rengeteg baromságnak az összes terhét rárakják?
Aki stadionokat épít az ország jelenlegi állapotában, az bizony kizárt dolog, hogy normális! El kellene vinni néhány vidéki településre Borsodba, Szabolcsba, vagy most már Hevesbe. Esetleg megismerkedhetne a rejtett tartalékainak igazi arcával. Ne csak Farkas Flórián szépségébe gyönyörködjön, nézze meg a többieket is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vida Ildikót támogató aláírásokat gyűjtenek a NAV-nál?
  2014-11-13 18:52:11, csütörtök
 
  Vida Ildikót támogató aláírásokat gyűjtenek a NAV-nál?

2014. november 13., csütörtök, 12:39 Utolsó frissítés: 5 perccel ezelőtt

Szerző: hvg.hu


Nem kötelező, de azért erősen ajánlott aláírni azt a papírt, ami arról szól, hogy az aláíró bízik a NAV elnökében, kiáll mellette - ilyen aláírógyűjtő papírokat indítottak útjára a napokban több adóhivatali igazgatóságon is a hvg.hu értesülése szerint.

Olyan levelet dugnak az adóhivatali dolgozók orra alá, amely lényegében arról szól, kiállnak Vida Ildikó NAV-elnök mellett, bíznak benne - tudta meg a hvg.hu több forrásból. Arról ellentmondásos információk jutottak el hozzánk, hogy felülről szervezett kezdeményezésről vagy alulról jövő buzgalomról van szó. Az mindenesetre árulkodó, hogy nem elszeparált az akció, információink szerint több megyei egységnél, regionális igazgatóságon is körbejár a papír.

A nyilatkozatot nem kötelező aláírni, elvileg önkéntes a csatlakozás, de el lehet képzelni, mekkora nyomás van a beosztottakon és a közép- és felsővezetői karon. Ha valaki nem írja alá, azzal a társaság kiközösítheti, magára terelheti a gyanút, hogy nem lojális a vezetéssel. Mégis, forrásaink szerint azok közül sem írta alá mindenki a papírt, akiknél már járt a dokumentum.

Értesülésünkről megkérdeztük a NAV-ot, egyelőre nem reagáltak, ha megteszik, közzétesszük.

UPDATE: Nekünk nem reagáltak, de cikkünk megjelenése után pár órával az Origónak igen. Elismerték, hogy valóban aláírásokat gyűjtenek az adóhivatalnál Vida támogatására, de a hatóság sajtóosztálya állítja, ez az egyik főigazgatóság dolgozóinak spontán akciója. Azt is állítják, amint Vida értesült az aláírási projektről, megköszönte a beosztottjainak a támogatást, de az aláírásgyűjtés abbahagyására kérte az alkalmazottakat.

A NAV elnöke egy hete ismerte el, hogy rajta van az Egyesült Államokból kitiltottak hatfős listáján, és rajta kívül néhány kollégája is rajta van. (Nevüket nem árulta el.) Vida Ildikót nem váltja le Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, illetve a kormány, pedig okozott nekik elég kínos napokat mostanában. A kitiltási botrányról a cikkeinket itt találja.


http://hvg.hu/gazdasag/20141113_Vida_Ildiko_melletti_kiallasra_buzditjak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Franciaország a NATO éves költségvetésének dupláját kell kif
  2014-11-13 18:47:43, csütörtök
 
  Franciaország a NATO éves költségvetésének dupláját kell kifizesse Oroszországnak
2014.11.13 13:53

A francia védelmi miniszter szerint még nem határozták meg a két Misztral helikopterhordozó hajó Oroszországnak leszállításának (eredetileg november 14-re ütemezett) időpontját. Jean-Yves Le Drian a nemzetgyűlésben felszólalva elmondta, hogy ez nem egy egyszerű döntés, "az államfő majd a megfelelő pillanatban fog határozni a hajók leszállításáról". Ha Franciaország nem teljesíti a szerződés feltételeit, hatalmas összegű büntetést kell fizetnie a szerződésszegés miatt. Ezt a francia költségvetés nem tudja fedezni, és mint kiderült, a NATO teljes évi költségvetése sem lenne elég arra, hogy kárpótolják Franciaországot a kifizetendő büntetésért. Az államfő emiatt azt fontolgathatja, hogy amikor bejelentik a hajók le nem szállítását Oroszországnak, honnan tudják majd előteremteni a szükséges forrásokat ahhoz, hogy a büntetést kifizessék.

Október 29-én még arról érkeztek hírek, hogy november 14-re kitűzték az átadás időpontját, és Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes Franciaországba, a Saint-Nazaire hajógyárba érkezik majd az átadási ünnepélyre. Néhány napja azonban az orosz sajtóban felmerült az az értesülés, miszerint Rogozin nem utazik Franciaországba. Utóbb pedig a francia védelmi miniszter közleményéből kiderült, hogy egyáltalán nem is lesz átadási ünnepség, mivel egyelőre nem adják át a hajókat.

Moszkva és Párizs 1,6 milliárd dollár értékben kötött szerződése két Misztral típusú helikopterhordozó anyahajó gyártására vonatkozik. A 2011júniusában megkötött szerződés szerint az első hajót, a Vlagyivosztokot Oroszország 2014 október végéig kellett volna megkapja. Az átadást azonban elhalasztották, mert a francia kormányra fokozott nyomást helyezz az amerikai külpolitika, ami a közelgő, Oroszország elleni háború miatt el akarja kerülni az orosz flotta további megerősítését. A nyugati hatalmak az ukrán helyzet ürügyén felszólították Franciaországot, hogy bontsa a szerződést. Azt követően pedig Washington felszólította a NATO főtitkárát, hogy tegyen jobb ajánlatot a francia gyártónak és vegye meg az eredetileg Oroszország számára épített hajókat.

Dimitrij Rogozin az átadás késlekedése miatt kijelentette, hogy amennyiben nem kapják meg a hajókat a szerződésben rögzített feltételek szerint, Oroszország belföldön legyártja azok megfelelőjét, nyugati cégek bevonása nélkül. Ebben az esetben Franciaország szerződésszegésért az eredeti üzlet értékének dupláját, mintegy 3 milliárd dollár büntetést kellene fizessen, amit se a francia állami költségvetés, se a NATO költségvetés nem tudna állni.

http://www.hidfo.net/2014/11/13/franciaorszag-nato-eves-koltsegvetesenek-duplajat -kell-kifizesse-oroszorszagnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves barátom, drága Ilham!
  2014-11-13 18:43:37, csütörtök
 
  Kedves barátom, drága Ilham!

Szeretett népeink!

Nagy nap ez a mai, meghatottan állok itt előttetek. A keleti kiskaput kitártuk és örök barátokat találtunk mögötte. Megérte. Vagy legalábbis erősen remélem, hogy meg fogja érni. Nekünk. Meg nektek is. Mert annyi, de annyi bennünk a közös.

- Ti szeretitek a gázotokat, mi szeretnénk a gázotokat.

- Ti hősként ünneplitek a baltás gyilkost, mi hősként tekintettünk magunkra mikor kiadtuk.

- Ti szerettek főzni, mi szeretünk szakácskönyvet írni nektek. Vagy veletek.

- Ti kiröhögtök minket, mi veletek nevetünk magunkon.

- Ti fölkenitek a halhatatlanság balzsamát Heydar apóra, mi lenyaljuk róla, hogy újra és újra megtehessétek.

orbán-aliyev1.jpg

Dugjuk hát össze amink van! Már úgy értem a csöveinket, hogy testvériesen megosztozzunk a ti gázotokon, mint jó testvérek szoktak. Igaz, ettől még messze vagyunk, mint magyar popzene az Eurovíziós Dalfesztivál győzelemtől, de addig is szeretettel fogadjuk a nálunk tanulni vágyó azeri diákokat. Közben erősen imádkozunk, nehogy megint átbasszatok, mint a baltás gyilkosért beígért állampapír vásárlással, de remélem ezt most nem mondtam ki hangosan. Az kínos lenne. Mert szeretünk titeket és nagyon jó véleménnyel vagyunk rólatok, amúgy.

Azerbajdzsán példa minekünk!

Az a vezetés, az a gazdasági növekedés, az a sok bekussoltatott ellenzéki, újságíró és blogger mind csodálatra és irigységre méltó! Ha Ráhel írna egy verset az minálunk még nem lehetne a kötelező tananyag része, úgyhogy van hová fejlődni, van hová követni az iránymutatásotokat! A korrupcióval - a kitiltási botrány is mutatja - már zárkózunk felfele, az autoriter szalonképtelenségünk is alakul, a nőket vargapista már elzavarta a konyhába szülni, és hát lássuk be, a vakkomondorozást ti tanulhatnátok tőlünk. Ej, ha tényleg minden pontja megvalósulna a stratégiai megállapodásnak, még egy megfelelő hosszúságú nadrágra is beruháznánk, hogy külügyminiszterünk ne úgy nézzen ki, mint egy érettségi öltönybe gyömöszölt túlkoros kölyökgólya! szijjártó láb.jpg

Én tudom, hogy mától minden rendben lesz. Tudom, hogy népeink barátsága örök, és tudom, hogy a híd amit építünk országaink között az örökké állni fog! Naná, hisz a LajosGép építi meg és újítja fel, ahányszor csak szükséges. [ Tudom, hogy Tarlóst úgy vágom nyakon, hogy agyvizet fúj majd az orrán keresztül, mert egy ilyen fontos pillanatban is a csajok mellét bámulja ahelyett, hogy az aláírópárja kezét rázogatná a helyzethez illő méltóságteljes, komoly, férfias ábrázattal. Ennek a hülyének nem esett le, hogy a történelmi lehetőség nem az itatóst kezelő kollegina csöcsei közt van, hanem. Na mindegy, nem hagyom, hogy ennyire kizökkentsen és összezavarjon ebben a nagyszerű, megismételhetetlen pillanatban. ] Tudom, hogy a stratégiailag különösen fontos és kiemelt jelentőségű aláírásunk egy szebb jövő, egy boldogabb világ, és az egyszer úgyis, de úgyis összeérő gázcsövek lehetőségét jelenti, amitől olyan kerek lesz minden, mint Kim Kardashian segge!

- Pszt!

- Mi? Ő azeri nem?

- Örmény!!!

- Bazmeg...bazmeg...

http://varanus.blog.hu/2014/11/12/kedves_baratom_draga_ilham
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden megyében csak egy kórház maradhat
  2014-11-13 18:39:52, csütörtök
 
  FIDESZES MEG HA LEHET KÉRNI EGY SE!




Minden megyében csak egy kórház maradhat

Interjú dr. Zombor Gábor államtitkárral

Köbli Anikó, Tinnyei Mária 2014. november 11. 04:30

http://www.medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/minden_megyeben_csak_egy_korhaz_mara dhat__interju_zombor_gabor_allamtitkarral?honnan=Nemzeti_Hirhalo

Hamarosan új rend szerint, megyénként egy-egy vezető kórház köré szerveződve végzik a betegek ellátását a hazai egészségügyi intézmények. A GYEMSZI, az OEP, az ÁNTSZ feladatai átalakulnak - derül ki a többi közt dr. Zombor Gábornak a MedicalOnline-nak adott interjújából; az egészségügyért felelős államtitkár minden területen jelentős változásokat ígér.

- Államtitkár úr, kevés emberről mondanak annyi jót kollégái, pályatársai, mint önről tették, a Medical Tribune-be készített porté apropóján. Nem tart attól, hogy az ágazatvezetői pozíció annulálja mindazt, amit eddig elért?

- Igyekszem úgy dolgozni államtitkárként, hogy ne így legyen. Úgy gondolom, korábban sem voltunk egyszerű helyzetben, hiszen egy kórházat irányítani állandó anyagi küszködés mellett embert próbáló feladat volt... Szerintem inkább az emberi attitűdökre emlékeznek a kollégák. Humánusan, körültekintően, általában mindenkinek az érdekeit figyelembe véve működtem polgármesterként és kórházigazgatóként is.

- Most is figyelembe tudja venni mindenkinek az érdekét?

- Arra törekszem.

- Mennyiben tekinthetők az önének a kormány egészségügyet érintő elképzelései?

- Hogy mennyiben az enyémek?

- Arra gondolunk, hogy az első három konferencia-megszólalása alapján ön támogatta volna az Uzsoki-modellt, szabályozott, átlátható formában bevonta volna a magánforrásokat az egészségügy finanszírozásába. Még bátorította is az intézményeket arra, éljenek a most is adott lehetőséggel és kérjenek pénzt a területen kívülről érkezők orvosválasztásáért, persze ehhez előbb megszüntette volna a "büntető-finanszírozást". Aztán a miniszterelnök közölte, nem lesz fizetős közegészségügy...

- Az ön által említett eseményeken az egészségügy problémáiról, kialakult gyakorlatairól, azok ellentmondásairól és az ágazat szereplőinek hozzám eljuttatott véleményéről beszéltem, mint mérlegelendő javaslatokról, hiszen stratégia készítésekor minden - a megoldás szempontjából fontos - érvet vizsgálni kell. A kormányülésen az általam előterjesztett anyagról tárgyalt a kabinet, és az alapelvekben nem volt semmilyen nézetkülönbség.

- Egyáltalán nem igaz, hogy több elképzelésről is gondolkodott a kabinet?

- Tudomásom szerint nem.

- Azt a programot, amit odavitt, kiknek a segítségével állította össze? Mennyiben tud támaszkodni a az OEP és a GYEMSZI vezetőinek szakértelmére? Tisztázódott, hogy kinek, mi lesz a feladata az elkövetkezendő időkben?

- Június óta folyamatos az egyeztetés az OEP-pel, a GYEMSZI munkatársaival, a Kórházszövetség elnökségével, a szakmai kamarákkal, érdekképviseleti szervezetekkel és kormányzati szereplőkkel is arról, milyen javaslatot tegyünk le a kormány elé. Például támaszkodhattunk az OEP-nél a választások előtt készült szakértői elemzésre vagy a GYEMSZI részletes anyagaira is. Négy hónapja tudatos tervezőmunka folyik, melynek eredménye volt a kormány elé kerülő anyag.

- Régóta köztudottnak számít, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet kiválik a GYEMSZI-ből. Hallani azt is, hogy az ESKI és a Technológiaértékelő Iroda alkot majd egy egységet - megszülettek már ezek a döntések?

- Igen, és nemsokára jogszabályokban is megjelennek. Ami a személyes közreműködéssel kapcsolatos hatósági tevékenység, az a tisztiorvosi hivatalhoz tartozik majd, természetesen a közegészségügyi és a járványügyi feladatokkal együtt.

- Ide tartozik majd az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal is?

- Igen. Ami nem személyi ügyekkel kapcsolatos hatósági ügy, az pedig hamarosan egy új intézethez tartozik majd. A korábbi OGYI újra önállóvá válik, betagozódik mellé részben az OÉTI, a Technológiaértékelő Iroda és más háttérintézmények is. Az OEP-hez kerül a finanszírozás mellett a betegútszervezés és a kontroll, így ott is bővülnek a feladatok. Arra is elkészült a forgatókönyv pontos, ütemezett lépésekkel, hogy a GYEMSZI feladatköre hogyan változik. Néhány napon belül indul a változás, és azt mondhatom: döntően intézményfenntartással, tulajdonosi joggyakorlással foglalkozik majd a munkanevén Állami Egészségügyi Ellátóközpontnak (ÁEEK) hívott intézmény. Kifejezetten az állami egészségügyi intézmények háttér-gazdasági tevékenységét látja majd el, amit központosítunk, és döntően területi szinten fog szerveződni.

- Megyénként?

- Ez feladatfüggő. A területi szint marad, de a területi igazgatóságok szakembereket delegálnak a megyei irányítási rendszerekbe.

- Az előző kormányzati ciklusban az volt az egyik legnagyobb gond, hogy a területi igazgatóságok nem kaptak hatáskört a feladataikhoz. Most fognak?

- Apparátust, eszközöket is kapnak, jogosítványt és felelősséget is. Ők lesznek felelősek azért, hogy a hozzájuk tartozó területen minden back-Office szolgáltatás rendben menjen.

- Nem került még nyilvánosságra, de úgy tudjuk, Budapesten kijelölnek három-négy, megyénként pedig egy-egy vezető kórházat, s ezek alá tartozik majd a többi intézmény. Hol tart ez a folyamat?

- Még folynak az egyeztetések, vizsgáljuk, hogy mi a legoptimálisabb megoldás a központi régió esetében, de az alapelv az integráció. A kapacitások elosztása, a betegutak megszervezése megyei, fővárosi szinten történik majd - az OEP-pel, az OTH-val, az intézményvezetőkkel közösen meghatározzuk a szükséges és elégséges kapacitás-mennyiséget. Jelenleg ugyanis országosan is nagyok az egyenlőtlenségek, ezt most igyekszünk kiegyenlíteni, de folyamatban van a szakmai struktúra "tisztázása" is. Meghatározzuk, hogy egy-egy szakmából mekkora kapacitásnak kell lennie egy-egy területen (megyében, járásban, városi szinten), arra is figyelemmel, hogy a progresszivitási szintek alapján van, amit csak megyei szinten, van, amit csak városi, és van, amit csak országos szinten kell meghatározni. Később a kasszát is ehhez fogjuk arányosítani; néhány héten belül elkészülnek ezek a szakértői anyagok. Olyan rendszert kell elképzelni, amelyben a megyében lévő intézmények vezetői, az állami szereplők, tehát a GYEMSZI utód, az OTH helyi delegáltja, az ÁNTSZ és a kormányhivatal képviselőinek részvételével egyeztető fórumok, tanácsok alakulnak. Eldöntjük, hogy mi az, amit kötelező fenntartaniuk, ha valamiből sok van, akkor arányosítaniuk, de alapvetően ők határozzák meg, miként kívánják működtetni helyben a rendszert. Egy nagy megyei kórháznak lehetnek például olyan osztályai, amelyeket meg lehet osztani, de lehet központosítani is. Korábban elindult egyfajta funkcióváltás, de megállt félúton, épp a legrosszabb állapotban - ezt érdemes folytatni, és megpróbálni hozzá stabil finanszírozást biztosítani. Mindehhez segítséget kapnak az intézmények abban, hogy a gazdasági tevékenység jelentős része központi feladat lesz, a járó- és a fekvő kassza összenyitási lehetőségével pedig ez a grémium helyben el tudja dönteni, hogy milyen ellátásra hol van szükség.

- Olyan ez, mint egy megyei mátrix.

- Hívhatjuk így is. A fővárosban is hasonló megoldás várható, de ebben még nincs döntés.

- A vezető intézmények kijelölése miatt lesznek új vezetői pályázatok?

- Elképzelhető, hiszváltozni fog a kompetencia is. A főigazgatók feladata a szakmai munka megszervezése lesz. A szakmának vannak figyelmen kívül hagyhatatlan kérései, így például bizonyos beszerzések ott maradnak a kórházaknál. Az a lényeg, hogy minden intézmény kifizetései legyenek kontrolláltak; még ma is sok a közbeszerzésen kívüli beszerzés...

- Térjünk vissza részben oda, hogy ön a szakma kéréseit is figyelembe véve rendre kijelöli az irányt, amit aztán felülír(hat) a politika. Az adósságrendezéssel kapcsolatban ön például teljes körű konszolidációról beszélt, lenullázásról, a költségvetésben ehhez képest viszont csak 60 milliárd van, a Miniszterelnökség fennhatósága alatt. Úgy tudjuk, úgy kapott plusz forrást, hogy vállalta, 35-40 milliárdot megtakarít - az előbb vázolt racionalizálással?

- Az a terv, hogy eljussunk oda - és ebben a lenullázás is benne van -, hogy az adósságot egy központi szerv vállalja át a kórházaktól. Mindez akkor lehetséges, ha már felállt az új megyei szintű rendszer, terveim szerint ez áprilisra várható. Onnan kezdve tudjuk kontrollálni a kötött kasszákat területenként, és ahhoz arányosítani a felhasználásokat. Ez már bizonyos garanciát jelenthet arra nézve, hogy nem, vagy nem kontrollálatlanul termel hiányt a rendszer.

- A GYEMSZI veszi át az adósságot?

- Az az intézmény, ahová az adósság kerül, nagy valószínűséggel az ÁEEK lesz, és az adósság konszolidációt a beszállítókkal ennek keretében fogjuk tárgyalni.

- Félnek is, hogy elengedtetik velük mondjuk a kamatot...

- Ezt a Ptk. szabályozza, nagy mozgásterünk nincs, de azt tudom, hogy minden beszállító hosszú távon szeretne szállítani, és vannak lehetőségek arra, hogy kölcsönös előnyök mentén dolgozzunk. Nem célszerű beszállítói oldalról sem fenyegetőzni, tisztességes, teljes körű megoldásra törekszünk. A tárgyalásba bevonjuk a gazdasági tárca szakembereit is, így a kormány folyamatosan képben lesz a szükséges forrás nagyságáról...

- A szakma jó 120-180 milliárdot várt öntől, a jövő évi azonban az egészségügy számára nem feltétlenül győzelmi költségvetés. Mi lesz a béremeléssel?

- A jövő évi költségvetésben vannak fontos pozitívumok. Az adósságok kifizetése nem az E-Alap-ot terheli, ez 60 milliárd forint. Több, a szakma jövője szempontjából fontos ügyet támogat a költségvetés. Az egyik, hogy elindult az életpálya-jellegű gondolkodás. Ami a háziorvosi alapellátási rendszerben várható, az az, hogy a jelenlegi finanszírozási összeg egy éven belül csak az orvosok javadalmazását szolgálja, és egy új alapellátási törvényben életpálya szemléletet tudunk megvalósítani. Ha az egész egészségügyön ilyesfajta gondolkodást folytatva végig tudunk menni, akkor van esély arra, hogy előre lépjünk.

- 2015-ben már lehet komoly előrelépés?

- Amennyiben a szükséges változtatások megtörténnek, akkor igen. A jövő év második felére kell megadnunk azokat az adatokat, melyek alapján az egészségügyi életpálya feltételrendszere megalkotható.

- Most viszont sokan azt mondják, hogy ha elveszik tőlük a közreműködés, a másutt foglalkoztatottság esélyét, akkor elmennek, mert nem tudják eltartani a családjaikat.

- Ezt a lehetőséget senki nem akarja elvenni, de tisztázni kell, hogy ki, hol, hány órát dolgozzon alkalmazottként, melyik jogviszonyra terjedjen ki a bérrendezés újabb üteme, mit veszünk figyelembe az életpálya meghatározásánál. Nagyon fontos, hogy első lépésként meg kell teremteni a lehetőségét annak, hogy minden végzett orvos bekerülhessen a rezidensképzésbe, minden rezidens megkaphassa az ösztöndíjat, és ha szakorvos lesz, ne kapjon kevesebbet a korábbi járandóságánál.

- Tehát nem fog szétesni a rendszer, ha megtiltják a magánellátást a közben? Tudjuk, egyesével tárgyalja ezt végig az adott helyekkel, de azt is tudjuk, hogy van közfeladat, amire az államnak nincs (elég) szakembere.

- Szóba sem került, hogy ne dolgozhatnának tovább a közellátásban; aki személyesen közreműködik, annak a munkáját ez nem érinti. Csupán azt takarja a bejelentés, hogy közfinanszírozott ellátásért ne lehessen plusz pénzt kérni. Ne legyen intézményesített megkülönböztetés anyagi okok miatt biztosított és biztosított között... Át kell gondolnunk a korábban kiszervezett szolgáltatások kérdését, miszerint ha az adott területen az állam rendelkezik a megfelelő kapacitással, akkor felesleges magánszolgáltatót igénybe venni. Természetesen, ha ilyen képességei nincsenek az állami rendszernek, akkor megmaradnak a szerződések.

- Szóval nem lesz államosítás például a művese-szolgáltatóknál? Nem lesz megint 4000 haláleset évente, mint a rendszerváltozás környékén, azért, mert az államnak nincs erre kapacitása?

- Természetesen nem lesz, minden változtatást a betegellátás szempontjából vizsgálunk, és tárgyalások után döntünk. Így maga a kérdés is sértő. Általánosságban azt mondhatom, reális áron, de hosszú távú megállapodásokat szeretnénk kötni a beszállítókkal, olyanokat, amelyek biztonságot adnak mindkét félnek, de leginkább a betegeknek.

- Az előbb nem így fogalmazott, de az volt a lényeg, hogy néhány beszállító szinte zsaroló pozíciót vett föl az állammal szemben. Ez lehet a magyarázata annak is, hogy információink szerint gondolkodnak a gyógyszer-nagykereskedelem állami monopóliumként történő újraszabályozásán?

- Természetesen nem célszerű zsarolni a legnagyobb megrendelőt, ha valaki hosszú távon a piacon akar maradni. Mint mondtam, tisztességes, mindkét fél számára megnyugtató, végleges megoldásra törekszünk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet a Fidesznek: A kétharmad már az utcán van. És ez nem
  2014-11-13 18:22:47, csütörtök
 
 
Üzenet a Fidesznek: A kétharmad már az utcán van. És ez nem a Békemenet!
2014.11.09. 21:14

Elöl megy az internetadó, mögötte a NAV botrány. De feltűnik a tömegben a magánynyugdíj lenyúlása, az alaptörvény, annak a módosítása, ott látszik a trafikmutyi, mellette a földmutyi, és Felcsút is ott van a háromezres stadionjával. Mellette Mészáros Lőrinc integet a frissen szerzett milliárdjaival, őt követi szorosan Rogán Anti házbővülése, és a kis táskahordozóból lett külügyminiszter is ott tipeg az apucitól kölcsön kapott pénzből vásárolt új úszómedencéjével.

De ha jobban belenéz a forgatagba a tömeget pásztázó kamera, ott láthatja a rendvédelmisek szerzett jogainak az elvételét, a munkavállalók új munka törvénykönyvét, az egykulcsos adó veszteseit. Ott menetel a közmunkás egy kecskét vezetve, zsebében a havi negyvenhétezerből való megélhetéssel. Ott van a visszamenőleges törvénykezés, és ott van a székely zászló a parlamenten.

Megy még a tömegben az egymillió új munkahelyet kereső, az államadósság csökkenését váró, a takarékbankban tulajdonából kisemmizett kisrészvényes, az is ott megy, aki annyit ér, amennyije van. Már az is látszik a tömegben aki nem hiszi az ország jobban teljesít, aki tudja, a nem megszorítás minden adóemelését ő fizeti, és az is ott van, aki a kormánypártra szavazott.

Ott megy a devizahiteles, aki még tud törleszteni, és az is, aki már nem, mert a kormány politikája miatt emelkedett a törlesztőrészlete. És az is ott bandukol akinek még van munkája, meg az is, akinek már azóta nincs, mint tündérország létezik. Ott megy a rezsicsökkentés nyertese, és ott megy az is, aki már nem hisz benne.

Feltűnik a hullámzó tömegben a szerencsejáték törvény miatt munkáját két hét alatt elvesztő. Az is ott megy, aki a mérhetetlen támogatású kisebbik kormánypárt miatt tudja, az élettársa nem a családja, és ő maga nem is elég keresztény, meg nemzeti. Vigyázva lépeget a vak komondoron nem áteső, az oktatásból kimaradó, és az is aki az ingyenes felsőoktatást nem tudja kifizetni. Az is ott van, akinek a gyermeke nem kapott tankönyvet, az is aki igen, de abban benne van tündérország minden butasága.

Sokan vannak még a tömegben, külön is vállalva eddig ismeretlen arcukat, de már közös felismeréssel. Tudják már a választási törvény azért lett átírva, mindenképpen a Fidesz nyerjen. Azt is tudják, a kormánypárt a hazai gazdaság jelentős részét átjátszotta a saját zsebébe, meg a haverokéba. Tudja már a tömeg, Orbán Viktor stadionja a kertje mellett közpénzből épült részben, és a nemzet pocakos focihuszára intézi, és engedi a befolyt közpénzek herdálását. És persze ezen pénzek minél nagyon arányú lenyúlását a saját, és a baráti köre érdekeinek megfelelően.

Mendegél a tömegben az is aki tisztában van vele, az uniós pénzeket nem az arra érdemesek fogják megkapni, hanem aki hűséges a kormánypárthoz. Az is ott visz egy táblát, aki már régóta a büdös picsába akarja küldeni Orbán Viktort, és az is visz egyet, aki ezt csak nem olyan régóta akarja megtenni.

Van ott olyan ember, aki már tudja mit jelent az az Orbán Viktor által tett kijelentés, “folytatjuk". Jövőre lesz újabb adóemelés, persze mindenféle nemzeti mázzal por hintve, lesz nem megszorítás, aminek végül is ő fogja kifizetni az árát, ahogy eddig is tette. Lesz még szabadságharc, lesz mindig felelős azért mert éppen nem megszorítani kell, és lesz még bukott baloldalozás is. És Paks is lesz, hiszen ezt sem a Fidesz harácsolóinak kell kifizetni, nekik csak a haszon jut, a teher az adózóé lesz. Ezen adózók igaz vannak már a kormány szerint vagy négymillióan, de valahogy ez nem látszik a költségvetés fellendülésében. Azt az olyan adóemelés pörgeti, amit a szerencsétlen adózó fizet ki az egyre nehezebben megkeresett béréből.

De legalább azt tudja tömegben levő, mindenkinek dolgoznia kell. Csak Orbán Viktor azt nem mondta meg hozzá, hol, és mennyiért. És lehet vasárnap sem kell vásárolnia már, azt a napot is a családjával töltheti, vagy a kormányközeli boltokban.

Sokan vannak az utcán, és még többen, akik már nem tudnak oda sem elmenni, mert nem lehet nekik, vagy nem tudnak, vagy csak nem tudnak róla, mert a köztévét nézik. Lassan már túlnő a tömeg a kitiltáson, az internet adón, a mutyin, a tolvajláson, az intézményesített korrupción, amit Orbán Viktor és bandája olyan szép unortodox módon képvisel. Még nem nagyon tudja mit akar, és azt végül is hogyan. Orbán Viktor önként és dalolva a demokrácia jegyében nem fogja az eddigi politikai gyakorlatát egycsapásra megváltoztatni. Hiszen még csak most érkezett el az igazi kaszálás ideje a számára. Már kész van minden a további mutyihoz, és a hozzá hű emberek is alig várják a további közpénzek gond nélküli lecsapolását, és azok átirányítását a saját zsebük felé. Ellenzék nem nagyon van, szervezett politikai formában legalábbis elég harmatgyenge jelenleg. És még az is folyamatosan osztódik. Kevés az új hit, az új erő, az új lendület, az új becsület, az új forma, és az új vezető. A Fidesz ezzel tisztában van, és ki is fogja ezt használni. Megvan hozzá a médiája, a gátlástalansága. Idő kell, amíg ez a tömeg, és a politika egymásra talál, de már legalább az utcán van az eleje, és nem is nagyon látszik a vége. Ebből még bármi lehet.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/11/09/uzenet_a_fidesznek_a_ketharmad_mar_az_u tcan_van_es_ez_nem_a_bekemenet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemcsak Alijev azeri elnök látogatása, hanem a kitiltási bot
  2014-11-13 18:14:17, csütörtök
 
  "Nemcsak Alijev azeri elnök látogatása, hanem a kitiltási botrány egyik szála is összeköti Bakut és Budapestet. Az Azerbajdzsánnak szánt magyar államkötvények körüli korrupciógyanús ügyek keltették fel ugyanis az amerikaiak figyelmét - írja a HVG.
Kenőpénzeket parkoltathatnak

A hetilap szerint Baku a kitiltási ügyek egyik fontos helyszíne. Az örmény katonát Budapesten baltával meggyilkoló azeri katona, Ramil Safarov ügye indította be az amerikai örmények Magyarország-ellenes lobbitevékenységét, amely miatt a Nyugat egyre jobban odafigyelt a magyarok azeri üzleteire. Maguk az azeriek terjesztették ugyanis azt, hogy eurómilliókban mérhető kenőpénzeket fizettek a kiadatásért - tudta meg a HVG.

Ez vezetett több NATO-ország hírszerzésének a riadóztatásához. Elsősorban az lehetett a kiindulási pont, hogy egy azeri szakszervezeti vezető szerint országa védelmi minisztere Magyarországon parkoltatja a kenőpénzekből származó jövedelmét...A vádirat 150 céget nevez meg, amelyben a magyarországi bejegyzésű EMFESZ Kft.-t és a GEMM Kft.-t is megnevezték - írja a HVG. Firtas biztonságát egyébként 12 testőr óvja, mert osztrák sajtóhírek szerint román és magyar bérgyilkosok vadásznak rá....." A TELJES CIKKÉRT KATT IDE: http://www.hir24.hu/.../azeri-szal-is-lehet-vidaek-kitiltas.../...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Élj meg Magyarország fővárosában az ottani minimálbérből
  2014-11-13 18:11:16, csütörtök
 
 

Elhunyt Bear Grills!

A híres túlélő utolsó filmjének forgatásán halt éhen, melynek címe "Élj meg Magyarország fővárosában az ottani minimálbérből" volt. Bear a forgatás elején felvette a nettó 70125Ft szakmunkás minimálbért és megkezdte a túlélést, ám a forgatási hónap harmadik hetének közepén, miután a hónap elején kifizette az álltala lakott 40m2 belvárosi gangosház 2. emeleti lakásának összes rezsijét és a fennmaradó 5000Ft- ot az azt követő második napon felélte elhunyt. Halát egyértelműen a levertségből a mélydepresszióba zuhanás, valamint a tartós éhezés okozta. Bear Grills-t országunk kormánya saját halottjaként gyászolja.

Készítette: Rácz Székely András

168 Óra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 589
  • e Hét: 10856
  • e Hónap: 21967
  • e Év: 175463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.