Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Vége lehet a parlamenti kétharmadnak!!
  2014-11-03 18:14:00, hétfő
 
  Vége lehet a parlamenti kétharmadnak!!

Újpesten és Veszprémben országgyűlési képviselő választás következik. Veszprémben Navracsics uniós biztosi megbízatása miatt üresedett meg a hely, a másik helyen (Újpesten) Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kell az urnákhoz járulni..
Sok múlik azon, hogy melyik párt tudja a legelfogadhatóbb jelöltet állítani!!! Nagyon de nagyon fontos ez a két körzet, mert ha ezt bukja a Fidesz, akkor nem lesz meg a parlamenti kétharmados többség annak ellenére, hogy a választójogi törvényeket saját fazonjára igazította, és a határon túliakat, valamint a cigányokat leszavaztatta saját magára,
Reméljük, hogy a Jobbiknak összejöhet ez a két kerület akkor, ha az ott élők végre nem a Fideszre fognak szavazni! Bár félő, hogy amennyiben nem a kedvük szerint alakul az eredmény, akkor addig szavaztatnak, amíg a nekik kedvező eredmény ki nem jön.
Nagy érvágás lenne a kétharmad elvesztése a maffiának is, az offshore lovagoknak is. Az arroganciából és a diktatúrából vissza kellene legalább valamennyit venni nekik, ha ez bekövetkezne.
Ugye lehet bízni a két érintett választókerület polgáraiban?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egyik adót hatvanszorosára emelik, minden élelmiszer drág
  2014-11-03 17:27:44, hétfő
 
 
Az egyik adót hatvanszorosára emelik, minden élelmiszer drágulni fog

gazdaság
ma 9:43


Több dologra (leginkább a töményszeszekre) is kiterjesztik a termékdíjat, egy másik élelmiszerekre kivetett adót bizonyos szereplőkre meghatvanszoroznak, a fuvarozóknak pedig két döntéssel is költségesebbé teszik a munkáját.

Ennek az egésznek az lesz a vége, hogy keményen drágítani fognak a boltok jövőre.

Eleve elég rosszul állnak a magyarok abból a szempontból, hogy mennyi pénzük van ennivalóra, és a mostani, a kormány által szított drágulás a szegényebbeket sokkal erősebben fogja sújtani.
Miért pont az ennivalót adóztatják?

A Tesco- vagy Nébih-adó, hivatalos nevén élelmiszerfelügyeleti díj emelése elég durva. Ez eddig 0,1 százalék volt, és a boltoknak kellett fizetnie, hivatalosan azért, hogy az őket felügyelő hatóság kiadásait fedezzék. Most viszont a nagyok az eddigi hatvanszorosát, 6 százalékot fizetnek majd. Akkor számít nagynak egy bolthálózat, ha évi 300 milliárd forint fölötti az árbevétele.

Ez önmagában azt jelenti, hogy aki hipermarketekben vagy egyáltalán, nagyobb láncokban vásárol, hirtelen akár hat százalékkal magasabb árakkal találkozhat.

Melyik cégnek volt tavaly 300 milliárd feletti forgalma, és lesz várhatóan idén is?

Tesco (705 miliárd forint forgalom 2013-ban),
Coop (550 milliárd),
CBA (521 milliárd),
Spar (454 milliárd),
Reál (370 milliárd)

Persze nem menekül meg a Lidl, az Aldi vagy az Auchan sem, ők valamivel kisebb felügyeleti adót fizetnek majd, de szintén az eddigi több mint tízszeresét. Közben kiterjesztik a töményszeszekre a termékadót (ami miatt átlagosan tíz százalékkal lesz drágább az alkohol jövőre), akárcsak egy csomó tisztálkodószerre. És még egy másik szabályozás változtatásával is ütik a kiskereskedőket, ugyanis szigorodik az elvárt nyereség számítása. Egyszóval a kormány több fronton is pénzt akar kiszívni a boltokból.
Az áfacsalás elleni harc is drágít

Jogosan vagyunk nagyon mérgesek, ha a becslések szerint évente ezer milliárd forintos áfacsalásról van szó, ami ellen a hatóságok nem igazán tettek eddig semmit. Most viszont az NGM bedobta a csodafegyvert, a fuvarkövető rendszert. Az eddig nem teljesen kidolgozottnak tűnő tervek szerint az az ötlet lényege, hogy a fuvarozóknak minden út előtt le kell adminisztrálniuk a rakományt, cserébe kapnak egy számot, és így a hivatal minden árumozgást látni fog.

Ez lehet, hogy megnehezíti a fiktív határátlépéséről szóló áfacsalásokat, megszüntetni viszont aligha fogja őket. Ami biztos az az, hogy a fuvarozók adminisztrációs költségei emelkedni fognak: be kell vezetni egy új informatikai rendszert, aminek a használata is időt fog elvinni. Az áfacsalásban egyébként az a legérdekesebb, hogy miközben az állam százmilliárdokat bukik, nem csak maffiózók járnak jól vele, hanem közvetlenül a mezei fogyasztók is, akik a mindent átszövő csalások miatt legalább a negyedével olcsóbban jutnak cukorhoz, kávéhoz, húshoz és étolajhoz. Ha véletlenül mégis bejönne az áfacsalás elleni küzdelem, akkor a fogyasztó viszont főleg a drágulással találkozna majd.

A fuvarozók nem csak emiatt félhetnek, hanem azért is, mert a kormány útdíjból is nagyobb bevételt tervezett be, mint ami az idén eddig befolyt összegből következhet. A költségvetésbe bekerült egy mondat, miszerint az útdíjrendszert ki fogják terjeszteni, eddig még nem részletezett módon. Akármi lesz, a fuvarozók árai az összes későbbi dologba, így az élelmiszerek áraiba is beépülnek.
Nincs pénz kajára

A magyarok sokkal többet költenek élelmiszerre, mint rezsire: a háztartási energia a KSH idei fogyasztói kosarában 9,3 százalékot, az élelmiszer viszont 24 százalékot tesz ki, a szorzó tehát 2,7-szeres. De ez csak a (nem létező) átlagmagyar fogyasztói kosarában van pontosan így.

Valójában minél szegényebb valaki, az elköltött pénzének annál nagyobb részét fordítja élelmiszerre. A legfrissebb, 2012-es háztartási fogyasztási adatok szerint ha a jövedelem alapján növekvő tizedekbe tesszük a magyar társadalmat, így néz ki az élelmiszerre fordított kiadások aránya az összes pénzköltés arányában:

(Abszolút értékben persze a leggazdagabb tized sokkal több pénzt költ élelmiszerre, hiszen jobb minőségű kaját vesznek, de ez az összes kiadásukhoz képest jóval kevesebb.)

Közben az ország az utóbbi években egyre növekvő része, a tavalyi adatok szerint már közel harmada alapvető élelmezési gondokkal küzd. Itt van azoknak az aránya a magyar népességen belül, akiknek nincs annyi pénzük, hogy minden második nap valami olyan melegételt vegyenek, amiben van hús (vagy - hogy a vegetariánusokat is számba lehessen venni - annak megfelelő protein; ez az a mutató, amin keresztül az élelmezési problémákat követik a statisztikusok).
Nem is kell

Az infláció szempontjából sem túl jó a dolog, hogy a kormány ismét a drágulást akarja mesterségesen felpörgetni. Már csak azért sem, mert az élelmiszerek az utóbbi években több okból is jobban drágultak, mint a fogyasztói árak úgy általában:

A töményszeszadó önmagában fél százalékkal, a Nébih-adó pedig ennél is jobban felfelé tolja majd az árakat az eddigi becslések szerint. Az éves infláció most még 0 százalék körül, sőt, most épp valamivel az alatt van, de ez hosszú távon több okból sem maradhat így. A rezsicsökkentés hatása hamarosan kikerül a mutatóból, a gyenge forint viszont egyre erősebben érződik majd. Az élelmiszerek kisebb mértékű drágulása is nagy inflációs hatással járhat.

A vicc az egészben az, hogy ezekre az adóemelésekre, akárcsak az internetadóra, nem is lenne igazán szükség. A kormány nem hogy 3 százalékos, hanem 2,4 százalékos hiányra lövi be a jövő évi költségvetést, tehát az elvárt szinthez képest eleve a GDP 0,6 százalékával, azaz nagyjából kétszáz milliárd forinttal szigorúbb költségvetést tervezett. Ezekből az új, torzító hatású adókból messze nem jöhet be ennyi pénz, a hatásuk viszont annál kártékonyabb lesz.


http://444.hu/2014/11/03/ezert-se-jo-hogy-a-kormany-a-boltokat-akarja-dragitani/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitiltási botrány: „Nem a gyengébb és butább szereplő
  2014-11-03 17:13:24, hétfő
 
 
Kitiltási botrány: ,,Nem a gyengébb és butább szereplő szokott nyerni"


Török Gábor — Monday, November 3, 2014 11:39:53 AM


történész-politológus, egyetemi docens, politikai elemző

Több a talány az amerikai kitiltási botrány körül, mint amiről lehet tudni. Azt sem tudni például, milyen mély a gödör, amelybe most a kormány került. Török Gábor politikai elemző véleménye következik, hozzáfűzve olvashatják, mit gondol az esetről Balázs Péter volt külügyminiszter, Hörcher Ferenc egyetemi tanár, Deutsch Tamás fideszes és Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő.
Hirdetés

,,Sötétben tapogatózunk" - válaszolta Török Gábor arra, mi állhat a háttérben. ,,A kormányfőn kívül csak nagyon kevesen vannak ebben az országban, akiknek esélyük van arra, hogy tudják vagy legalább sejtsék, miről lehet pontosan szó." A kitiltási ügy súlyára legfeljebb a reakciókból, a megváltozott viselkedésekből lehet következtetni. Mindent egybevetve ürügynek, eszköznek látszik a kitiltási botrány egy nagyobb játszmában - mondta az elemző. Ez nem jelenti azt, hogy maga az ügy ne létezne és ne lenne súlyos. Ám önmagában, önállóan szerinte messze nem lehetne ekkora szerepe, súlya, jelentősége.

,,Amit én látok, tapasztalok, azok alapján nekem kifejezetten súlyosnak, válságosnak látszik a helyzet." Márpedig erre nem tűnik elégséges oknak az, ami eddig a nyilvánosságra került. Logikai úton így nem tudok mást feltételezni, mint azt, hogy maga az ügy, és itt nem elsősorban a kitiltásokra gondolok, sokkal ártalmasabb, sokkal komolyabb."

Még a határon sem áll meg

Beavatkozhat Amerika ilyen szinten? - tettük fel a kérdést az elemzőnek is. A válaszát itt is azzal kezdte, hogy ,,nem tudjuk igazán, miről beszélünk." De szerinte kétségtelen, hogy nagy hibát követ el az a politikai szereplő, aki azt hiszi, a politika, az érdekek érvényesítése megáll a határokon. ,,A nemzetközi politika is politika, hasonló természeti törvényekkel: akaratokkal és ellenakaratokkal, ahol - csakúgy, mint hazai pályán - nem a gyengébb és butább szereplő szokott nyerni."

A nemzetközi diplomácia szempontjából ez a szituáció leginkább veszélyeket jelent. Bizalmatlanságot, elszigetelődést, a szövetségi kapcsolatok gyengítését - mondta Török Gábor. Szerinte fontos lenne, hogy a politikai elit megértse, a nemzetközi diplomáciában a belföldön bevált kommunikációs és döntéshozatali receptek nem mindig alkalmasak.
Az, hogy hogyan tudna ebből a kormány a legjobban kijönni, attól függ, hogy milyen mély a gödör. ,,Lehet annyira, hogy már esély sincs a kikecmergésre, de az is lehet, hogy egy okos stratégiával a helyzet még menthető. Nagyon szeretnék többet tudni az ügyről, mert így szinte minden elemzés ködszurkálás." Azt sem tudni, egyáltalán milyen mély a gödör - véli Török Gábor.

http://vs.hu/versus/sulyos-figyelmeztetes-amerikabol-de-mi-a-valodi-ok/a-konkret- eset-egyben-figyelmeztetes-1103#!s0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mr. DAX beolvas Soroséknak: "nem Európának kell megfizetnie
  2014-11-03 16:54:52, hétfő
 
  2014-10-31. 17:08

Mr. DAX beolvas Soroséknak: "nem Európának kell megfizetnie Amerika világuralmi játékainak számláját!"

Dirk Müller, a neves német közgazdász, újságíró és börzeszakértő, akit a német nézők remek áttekintő gazdasági televíziós műsorai miatt Mr. DAX-nak neveznek, kijelentette, hogy nem Németországnak és Európának kell kifizetnie az USA világuralomra törő álmainak számláját. Dirk Müller ,,Ha egyszer az USA behúzta Ukrajnát a csőbe, legalább annyit megtehet, hogy kifizeti az oroszok felé való gáztartozást" - jelentette ki műsorában. Németország üzletemberei, ahogy eddig, úgy ezután is jó üzleteket akarnak kötni az oroszokkal, és nem gazdasági vagy akár katonai konfrontációban tönkretenni egymást" - jelentette ki. Soros György javaslatára, melynek értelmében húszmilliárd eurós pénzügyi és közvetlen katonai támogatást kellene kapnia Ukrajnának Európától, így reagált Dirk Müller: ,,Miért én fizessem meg az USA világuralomról szőtt álmainak számláját? Fizessék meg ők maguk! Belerángatták Ukrajnát, Európát, Oroszországot kisded geopolitikai játékaikba, most pedig már szeretnék Ukrajnát a NATO-ban látni. Óriási pimaszság Soros úr kijelentése a pénzügyi és katonai segítségről, köszönjük szépen az ilyen jótanácsokat, nem hiszem, hogy a német üzletemberek magukévá teszik ezt az ostoba és szemtelen ötletet. Ők továbbra is keresik a megoldást, hogyan tudnák megőrizni Oroszországgal az évtizedek alatt hatalmas költségekkel felépített jó kapcsolatokat és üzleteket." (Olvasónktól)

Forrás: https://kuruc.info/r/6/135151/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Navracsicsnak az a vágya, hogy szerelemre lobbanjunk az EU i
  2014-11-03 16:20:21, hétfő
 
  2014-11-03. 09:11

Navracsicsnak az a vágya, hogy szerelemre lobbanjunk az EU iránt


Navracsics Tibor brüsszeli munkája során azt szeretné elérni, hogy minél több egyetem vegyen részt az Erasmus+ programban, ha minél több magyar pályázna sikeresen a központi brüsszeli lehetőségekre, és hogy a magyar innovációs és kreatív szektor közvetlenül be tudjon kapcsolódni az európai áramlatba. Erről a november elsején munkába állt új magyar EU-biztos beszélt a Magyar Hírlapnak adott interjújában. A lap hétfői számában közölt interjúban a volt miniszterelnök-helyettes azt mondta, összességében azt tartaná a legnagyobb eredménynek, ha magasabb lenne hazánkban az Európai Unió elfogadottsága és az iránta való optimizmus. A politikus - aki november 1-től kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztos - úgy fogalmazott, akkor végzi majd jól a feladatát, ha a közösségi érdekeket érvényesíti. Mint mondta, hisz abban, hogy Magyarországnak alapvetően az unióban van a helye. "Ha sikeres vagyok biztosként, az erősítheti az integrációnkat, Magyarország és Európa kapcsolatát" - fogalmazott Navracsics Tibor az interjúban. (MTI)

Forrás: https://kuruc.info/r/2/135262/

Érthető hisz onnan kapja a fizut ( 9.000 EUR Bruttó) + egyéb költségtérítések, egyéb hozzájárulások 4.299 Euro NETTÓ.+304 Euro napi pénz minden napra ha részt vesznek a parlamenti munkában. forrás:http://www.angelika-niebler.de/phpwcms/index.php?was-ich-verdiene-1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar-azeri baltagyár épül
  2014-11-03 16:12:42, hétfő
 
  Magyar-azeri baltagyár épül


A népeink barátságának jegyében alapított közös cég élén Ramil Safarov ezredes áll.

ramil_safarov.jpg

Magyarország és Azerbajdzsán stratégiai partnerségi megállapodást szándékozik kötni, az erről szóló tárgyalások már a jövő héten megkezdődnek - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Bakuban tett látogatása során.

A Vakkomondor részleteket is megtudott: első lépésként magyar-azeri baltagyár épül Tornyosnémetiben. A hivatalos nevén ,,Fel a Fejjel Első Magyar-Azeri Balta és Csákányművek" már megkapta a szakhatósági engedélyeket, és ha minden jól megy, decemberben megkezdi a termelést.

A gyár vezérigazgatója Ramil Safarov ezredes, akit a nemzetáruló magyar ellenzékiek és a hasonszőrű - Soros és az USA pénzelte - civilek csak ,,azeri baltás gyilkosnak" neveznek. ,,Ez azonban nem tántoríthat el bennünket a közös munkától", szögezte le Szijjártó Péter.


http://avakkomondor.blog.hu/2014/11/03/magyar-azeri_baltagyar_epul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megromlott az EU és Britannia viszonya?
  2014-11-03 10:18:16, hétfő
 
  Megromlott az EU és Britannia viszonya?
2014. november 02. - 19:11


Angela Merkel kancellár a legutóbbi uniós csúcson négyszemközti beszélgetést folytatott David Cameronnal, és elmondta neki, hogy a német kormány nem áll ki többé Nagy-Britannia uniós tagságának megtartása mellett, ha a brit kormány valóban megteszi a kilátásba helyezett intézkedéseket. Amennyiben London bevándorlási korlátozásokat vezet be, "akkor ennyi volt" - idézek egy meg nem nevezett kormányzati forrást. Kétséges, hogy Londonban megértették a kancellár üzenetét, hiszen Cameron néhány nappal később ismét "vöröslő fejjel" szónokolt a törvényhozás alsóházban az EU-társállamokból érkezők letelepedésének korlátozásáról. Angela Merkel már többször közreműködött a London és az EU viszonyában kialakult feszültségek enyhítésében, például amikor Cameron elutasította Jean-Claude Juncker megválasztását az Európai Bizottság elnökének. A társállamokból érkező munkavállalók betelepülésének korlátozása viszont megkérdőjelezi a négy szabadság - a személyek, az árucikkek, a szolgáltatások és a tőke szabad áramlása - elvét, amely "az európai integráció DNS-e", és aki ilyet tesz, azzal még "a közismerten kompromisszumkereső kancellár is felmondja a szolidaritást".



Képtalálat a következőre: ,,brit-eu kép"



A német kormány szerint David Cameron nagy sebességgel közelít ahhoz a határhoz, amelyen túl már nem lehet visszafordulni, hiszen amennyiben valóban szigorítja a bevándorlást, akkor Németország és sok más tagállam ellenállása miatt vesztesként tér haza Brüsszelből, és végül elveszíti a brit európai uniós tagságról rendezendő népszavazást.

A Bundestag - a német törvényhozás alsóháza - külügyi bizottságának egyik csoportja a napokban látogatást tett Londonban, és a brit kollégákkal találkozva válsághangulatot tapasztalt. Norbert Röttgen, a bizottság elnöke rémülten számolt be arról, hogy milyen nagy befolyásra tettek szert az EU-ellenes erők. "A politikai diskurzust az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) uralja" - mondta Röttgen a májusi európai parlamenti választáson legtöbb szavazatot begyűjtő pártról, amelynek politikai programja Nagy-Britannia kiléptetése az EU-ból, és az uniós állampolgárok szabad munkavállalásának megszüntetése. A Konzervatív Párt a UKIP utánzásával, témáinak átvételével próbálkozik, és "úgy tűnik, mintha nem működne túl jól ez a stratégia" - mondta a Bundestag külügyi bizottságának elnöke a Der Spiegelnek, amely szerint Berlinben azzal számolnak, hogy ha Cameron továbbra is ezt a politikát követi, akkor akarata ellenére teljesítheti ellenfelei legnagyobb vágyát, Nagy-Britannia uniós tagságának megszüntetését. David Cameron az utóbbi hetekben több nyilatkozatában is kijelentette, hogy nem lehet korlátlan jognak tekinteni az EU-n belüli szabad munkaerőmozgást. Cameron szerint meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy a régi tagállamok korlátozhassák a munkavállalók bevándorlását az EU-hoz újonnan csatlakozó országokból addig, amíg azok gazdaságai fel nem zárkóznak az övékéhez hasonló fejlettségi szintre. A brit kormányfő a Konzervatív Párt nemrégiben tartott éves kongresszusán azt mondta, hogy a bevándorlás szigorításának kérdésében nem fogad el nemleges választ Brüsszeltől. Brit sajtóértesülések szerint a londoni vezetés egyebek között azt fontolgatja, hogy bevezetik a "vészfékként" emlegetett jogszabályi megoldást, amely felhatalmazná a kormányt az EU-társállamokból érkezők betelepülésének leállításra bizonyos előre meghatározott szint elérése után, azon az alapon, hogy a további bevándorlás elfogadhatatlan terheket róna a közszolgáltatási rendszerre és a társadalmi kohézióra.

http://www.jovonk.info/2014/11/02/megromlott-eu-es-britannia-viszonya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyorstalpaló észosztó
  2014-11-03 09:36:31, hétfő
 
  Gyorstalpaló észosztó

Drága elvtársak! Azért hívtam össze a rendkívüli gyűlést, mert helyzet van. Elmondom, mit kell csinálni, hogy jól jöjjünk ki belőle. Parancsoljatok, fogyasszatok addig. Finom vaníliás karika, Gabika sütötte nekünk a két szorgos kezével. Kicsit megolvadt rajta a csoki, de Pali bácsival nem lehetett bírni, mindegyiken át akart kukucskálni. Vagy vegyetek a nápolyiból, azon nem kukucskált át a mi Palink.
Banánköztársaság | Szerző: Edgar | 2014. november 3.

SHEEP GETS BUCKET STUCK ON HEAD

Na, tehát. Itt van ez a tüntetés. Kínos, mert a főnök nagyon ideges lett tőle, de már megnyugodott. Kitalálunk valami jól hangzó, nemzeti nevet annak a nyomorult netadónak és jövőre be fogjuk vezetni. Észre sem fogja venni a sok hülye. A tandíj miatt is milyen cirkusz volt, emlékezzetek csak vissza! Aztán meg bevezettük? Be hát! Csak átkereszteltük, máris nyelte a nép, mint kacsa a nokedlit. Most is ez a terv.

Egy kicsit jegeljük a dolgot, mintha meghátrálnánk. Hadd örüljenek a szerencsétlenek. Mire feleszmélnek, már fizetik is a netadót, de addigra ember nem megy az utcára tüntetni. Megszokják ezt is. Az már fel sem fog tűnni, mikor emelni kezdjük.

Mocskosul összeszaladtak a dolgok elvtársak! A norvégok szemétkednek, nem akarják adni a pénzt, a KEHI vizsgálattal meg kitörölték a... Az USA is csinálja a balhét, a rohadékok a végén még megmondják, kiket tiltottak ki és miért. Na, az nagyon nem hiányzik.

Mondom, mi a teendő. Jegyzeteljetek. Ha felmerülnek az alábbi témák, használjátok az instant válaszokat, amiket most lediktálok! Nem kell egyszerre az összes választ használni, osszátok be. Ne önállóskodjatok, abból csak a baj van.

Netadó: Miféle adó? Nem lesz adó! Nemzeti konzultáció lesz. Félreértés volt, senki nem akarta adóztatni az internetet. Nem a nép fizeti. A szolgáltatók mocskosul szívják az ország vérét, adózzanak csak! Nem terhelik a fogyasztókra. A fogyasztók hülyék.

Tüntetés: Nem is volt tüntetés. A tüntetést a ballibek szervezték. A tüntetést az MSZP (bukott baloldal) szervezte. A tüntetést a CIA szervezte, hogy hátba támadja a magyar demokráciát! A tüntetést Bajnai szervezte! A tüntetést Gyurcsány szervezte! A tüntetést Demszky szervezte! Nem tüntetés volt, hanem ostrom! Szétverték a székházat, felgyújtották a Parlamentet! Bűnözők! Terroristák! A tüntetők hülyék.

Norvég ügy: Miféle norvég ügy? Norvégia megtámadta hazánkat! Norvégia az álcivil bagázst pénzeli! Norvégiának az fáj, hogy nem tudja megkaparintani a hatalmat virágzó országunkban! Norvégia az ivóvíz készleteinkre akarja rátenni a mocskos kezét! A norvégok a termőföldeket akarják sunyi módon megszerezni. A norvégok hülyék.

USA kitiltási botrány: Miféle kitiltási botrány? Az amerikaiak hazudnak. Követeljük, hogy mondják meg, kiket tiltottak ki! Az amerikai titkosszolgálat kavarja a szart. Az amerikaiaknak az fáj, hogy nem tudják megkaparintani a hatalmat virágzó országunkban! Az amerikaiak az ivóvíz készleteinkre akarják rátenni a mocskos kezüket! Az amerikaiak a termőföldjeinket akarják sunyi módon megszerezni! Az amerikaiak hülyék.

Korrupciós botrány: Miféle korrupciós botrány? Az USA korrupt! Becsapták Obamát! Lefizették Obamát! Obama a hatalmat akarja megkaparintani magyarországon! Obama a vizünket akarja! Obama a földjeinket akarja! Obama hülye!

Demokrácia: Magyarországon demokrácia van! Mi találtuk fel a demokráciát! Orbán a demokrácia! Abból is látszik, hogy demokrácia van, hogy lehet tüntetni. A demokrácia hülye.

NAV botrány: Miféle NAV botrány? Magánügy! Folyik az eljárás(a feljelentő ellen). Rémhírterjesztés és az adómorál rombolása miatt feljelentések lesznek. Nincs NAV botrány, kuss van, ha jót akarsz!

Szegénység: Ugyan már, ne dramatizáljunk! Magyarországon senki nem szegény! Dolgozni kell, akkor senki nem lesz szegény. Hihihi... szerinted minden második ember szegény? Én egy szegényt sem ismerek!

Gyermekéhezés: Nincs gyermekéhezés! A szülők feladata enni adni a gyereküknek! Minden gyerek ingyen kap enni az iskolában. Dolgozni kell, nem követelőzni!

Univerzális válaszok, kommentek: A szocik alatt jobb volt? Az Mszp nem volt korrupt? 3% alatti hiánycél! Alacsony infláció! Sikertörténet! Tündérország! Három választást nyert a Fidesz! Az ellenzék három választást veszített! A kétharmad ezt akarta! Büdös kommunisták! Gyurcsánybajnai! Ha nem tetszik, húzz el az országból!

Vannak olyan témák, amikről nem beszélünk! Figyelem, sorolom: választási törvény átírása, nyugdíjpénztár, visszamenőleges törvények, névre szóló törvények, oktatásügy, állami földek, UNIÓS pénzek, államosítások, mutyik, stadionok, Paks, egészségügy, Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése, legfőbb ügyész, munka törvénykönyve, Nemzeti Bank, művészetekre szánt pénz elosztása, rokkantellátás, közmunka, kormánytagok és családtagjaik különös gazdagodása, Putyin, média helyzete, demokrácia, a szólás szabadsága, sajtószabadság és hasonló baromságok.

50-es IQ felett lehet nyilatkozni, publikálni. Alatta kommentelni. Ha találtok olyan ellenzéki médiát, ahol szó esik az elmúlt napok eseményeiről, szóljatok hozzá.

A következő kommentek mehetnek: Mi van, nem erre számítottál? Na, most miért fogtok sírni, ballibák? Nem jött be a forradalom? Csalódott vagy? Hihi, hogy vergődtök, erre nincs forgatókönyv?

A fenti hozzászólásokat nyugodtan lehet CTRL C - CTRL V módszerrel betolni minden fórumra, blogba, ellenzéki médiába. Sokan vannak, egyelőre. Kitartás! Amint átment a netadó, ezek el fognak tűnni. Vitába nem szabad bocsátkozni, arra vannak fizetett kommentelők! Ők alkalmasak a vitára és sorra hozzák létre a “Százezren a netadó ellen" facebook csoportokat, hogy megosszák az embereket. Csak okosan, mint eddig.

Harcra fel, elvtársak! Szarban vagyunk! Össze kell zavarni az ellenséget, fel kell darabolni és egymás ellen fordítani. Eszükbe ne jusson összefogni, mert akkor vége a jó fizetésnek, a nyugodt életnek. Ki ne derüljön, hogy nem a Fidesz és az Mszp fontos, hanem az ország és az emberek érdeke számít. Ezt nem engedhetjük!

Kérlek benneteket, a maradék vaníliás karikákat és nápolyit tegyétek a kijáratnál elhelyezett dobozba.

Jól jöhet még később.

Edgar Swan

http://gepnarancs.hu/2014/11/gyorstalpalo-eszoszto/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rétvárinak nem ünnep a Mindenszentek napja (sem)
  2014-11-03 09:26:48, hétfő
 
  Rétvárinak nem ünnep a Mindenszentek napja (sem)

Mindenszentek napján a hithű katolikusok elmennek templomba és járják a temetőket. Gondolom. A kevésbé hívők talán csak a temetőket járják, ha képesek rá, vagy otthon gyújtanak egy mécsest. Kiveszik a komódból a nagypapi képét és emlékeznek. A család békéjére. S ehhez még hívőnek sem kell okvetlenül lenni.

Banánköztársaság | Szerző: Andrew_s | 2014. november 2.

Azonban egy, a mások gatyájában turkálásig bigott, minden kötőszóban a keresztények üldözését látó államtitkár esetében azért mindenképpen azt hinné az ember, hogy elől jár a jó példával. Ki nem mozdul a temetőből. Legfeljebb akkor, ha elindul a templom felé. Azért, hogy már a templomkaputól térden csúszva imádkozzon folyamatosan az üdvözült lelkek támogatásáért. Akik, ha eszet nem is, de talán feloldozást még kijárhatnak neki odafent. Már csak azért, is mert az említett napon nem a templomokat és temetőket járja, és nem a család békéjén mereng, hanem olyan közleményeket ad ki, aminek igen kevés köze van a megbékéléshez, és végképpen semmi köze sincs a mindenszentek ünnepéhez. De, a változatosság és következetesség jegyében a halottak napjához sem. Rétvári Bence tehát ismét bebizonyította. Státuszkeresztény, a kereszténységben csak a hatalommegtartás amulettjét látó senki a javából. Szinte függetlenül attól, hogy mit mondott.



Mert az általa kiadott MTI-közlemény amúgy jellemző az eddigi ténykedésére. Színvonaltalanságban, átgondolatlanságban és úgy általában is. Legfeljebb az lepett meg kicsit, hogy kivételesen nem akart blokkolóórát rádumálni a családok tagjainak nemzőszerveire és békén hagyta a családokat. Úgy nagyjából. Talán azért, mert akkor szembesülnie kellett volna azzal, hogy a hazai demokrácia vívmányaival párhuzamot húzó példái beleütköznek az általa eddig kinyilvánított kancsalságokba. A hazai demokrácia minősítése kapcsán, tüntetésileg például felhozta az utóbbi idők nagy francia tüntetési hullámát. A népességarányokról is megfeledkezve. Ám megfeledkezve arról is, hogy ott, a Párizs mellett Liont is elérő tüntetéseken, a melegek jogainak kiterjesztése ellen tüntettek. Ami ugyebár azt jelenti, hogy Franciaországban ez a kiterjesztés megtörtént. Így, Rétvári Bence példabeszéde kicsit fordítva sült volna el. Ha erről a ,,mellékkörülményről" akár csak egy fél mondattal is megemlékezik. Pont az ellenkezőjét, a magyar kormány stupid, középkorba ragadt, és alig demokratikusnak nevezhető voltát támasztotta volna alá. Így inkább dobta kedvenc témáját, az Rétvári-féle árnyékkeresztényi családfelfogást mindenestől.

Inkább a 2006-os tüntetésekkel hozta kapcsolatban a Lendvay utcában történteket. Ami már csak azért is ostobaság, mert 2006-ban a TV-székháznak nem néhány ablaka tört be, hanem azt az épületet felgyújtották. De azok a tüntetők ott és akkor békés felvonulgatók, míg a mostaniak zsigeri zsigerelők voltak ezek szerint. A kérdés csak az, hogy az álomtitkár úr Wittner Máriával megbeszélte-e már? Mármint azt, hogy a nemzeti gyűlöletfelelősnek milyen szerepe lehetett az akkori gyújtogatásban, illetve mit keresett egyáltalán a Kossuth téren. Mondjuk az ő korában már elég keveset, de ez egy más kérdés. Neki már az acsarkodás is kielégítő lehetőséget jelenthetett. Ellentétben Rétvári Bencével, aki még az acsarkodáshoz is tehetségtelen. Elég nagy bajba lehet a Fidesz, ha Deutsch Tamás mellett már Rétvári Bencét is be kell vetnie a nyilatkozók frontvonalába.

Azért persze, hogy ne csak a tüntetésekről legyen szó. Megemlítette a vasárnapi munkavégzés tilalmát. Mint olyan mini-gumicsontot, amit időnként a Fidesz klerikális tagozata előszed, csócsál egy kicsit, majd megint bepaskolja a kanapé alá. Nagy kormánypárt nagy gumicsont, kis gittegylet kis gumicsont. Nekik az internetadó mellett a vasárnap jutott. Azt is mondta ezzel kapcsolatban, hogy ,,a vasárnapi munkát senki sem önként vállalja, arra kötelezik az embereket", Valaki felvilágosíthatná ezt a szegény laposelemfelügyleti államtitkárt, hogy az önkéntes munkákat leszámítva ez minden munkavégzéssel így van. Bár, ha szigorúan vesszük, az önkéntes munkával is. Abban az esetben az egyén saját morális igénye, a segíteni akarás kényszere, a felelősségvállalási késztetés az, ami kényszerként, igaz, belső kényszerként hat. Nem vitatva el persze a jogot Rétvári Bencétől, minderről, morálról, felelősségvállalásról, segítségnyújtásról fogalma se legyen. De akkor minek beszél róla.

A nem önkéntes munkával kapcsolatban pedig úgy hívják a kényszerítő erőt, hogy munkaszerződés. Amelynek megkötése mögött persze lehetnek további kényszerek. Például a megélhetési, az egzisztenciális kényszer. A munkaszerződés pedig jogilag kötelező kötelezettséget ró az emberekre. Amennyiben a hétvégi munka lehetőségét is belefoglalják, akkor vasárnapra is. Amikor tehát Rétvári Bence erről kíván megemlékezni, akkor nem ártana, ha előtte egy munka-jogászt is megkérdezne. Nem katolikusként, hanem államtitkárként. Katolikusként járhatná a temetőket és a templomokat. A kettő közt akár korbáccsal is verhetné a hátát. Mármint a sajátját. Bár nehezen tudnám elképzelni az említett kormányzati tisztviselőt, amint térden ájtatoskodik végig, őszinte imába merülve órákat. Igaz, ebben a formában a kormányzatban előforduló többi, a mások hite tekintetében mindig nagyon szószátyár decibelkeresztényt sem tudnám elképzelni.

Abban pedig van valami morbid, hogy Rétvári Bence a keresztény, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, november 2.-án Budapesten, az Úr napján (dicsőítsétek a Vezért), s az eljövendő halottak napja tiszteletére, az egészségügy helyzetéről tart sajtótájékoztatót. Morbidabb csak az lenne, ha a temetkezési vállalakozásokról tartott volna.


epnarancs.hu/2014/11/retvarinak-nem-unnep-a-mindenszentek-napja-sem/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország a középmezőnyben a Cato Intézet nyomorindexén
  2014-11-03 09:18:53, hétfő
 
  Magyarország a középmezőnyben a Cato Intézet nyomorindexén

A világ 109 országát rangsoroló listán a legkedvezőbb helyre Svájc került, a maga 4,5-es mutatójával. A legrosszabb eredmény Szíriáé.
Külföld | Forrás: MTI | Beküldte: Gépnarancs | 2014. november 2.

Magyarország a világ nyomorindexének középmezőnyéhez tartozik egy, a washingtoni Cato Intézet által a hét végén nyilvánosságra hozott, 2013-os adatokra támaszkodó felmérés szerint.

A Steve N. Hanke, a Johns Hopkins Egyetem alkalmazott közgazdaságtan-professzora és a Cato Intézet projektigazgatója vezetésével összeállított nyomorindex a munkanélküliségi, a fogyasztói inflációs ráta és a hitelkamat összegéből áll, amiből levonták az egy főre számított éves reál GDP-változás. Ennek alapján a világ 109 országát rangsoroló listán a legkedvezőbb, utolsó helyre Svájc került, a maga 4,5-es mutatójával. A legmagasabb 147,4-es pontszámmal Szíria vezeti a nyomorlistát.

A táblázat érdekessége, hogy a 67. helyre került Magyarország (15,3) egy helyezéssel megelőzi az Egyesült Államokat (15,6). Hanke az amerikaival megegyező nyomorindexet számolt a románoknál is, ám Romániát mégis az eggyel rosszabb, 65. helyre osztályozta.

Az európai országok közül ennél kedvezőbb eredményt a 101. helyre sorolt,8,4 pontos Norvégiánál, illetve Ausztriánál (99./9,0), Németországnál (98./9,1), Svédországnál (94./10,8), Dániánál (88./11,5), Lettországnál (81./12,9), Nagy-Britanniánál (82./12,9), Litvániánál (77./13,4), Belgiumnál (76./13,4), Izlandnál (74./13,4), Franciaországnál (73./13,8), Moldovánál(72./13,9), Finnországnál (71./14,0) és Csehországnál (69./14,7) mutatott ki a felmérés.

A földrész országai közül a Hanke által figyelembe vett mutatók alapján Szerbia áll a legrosszabbul (7./39,1), de nem fényes Örményország (10./37,1), Spanyolország (11./36,9), Macedónia(12./36,5), Görögország (13./35,9), Fehéroroszország (14./35,3), valamint Bosznia-Hercegovina (16./32,8) helyzete sem.

Az élmezőnyben Svájc és Norvégia között hat ázsiai ország - Japán, Kína, Tajvan, Dél-Korea, Szingapúr, Malajzia és Thaiföld - található. A sereghajtóknál Szíria és Szerbia közé Venezuela, Szudán, Irán, Sao Tome és Principe, valamint Jamaica került.

A táblázatba nem vették fel azokat az országokat, amelyek 2013-ra vonatkozóan nem szolgáltattak magukról megfelelő adatokat.

http://gepnarancs.hu/2014/11/magyarorszag-a-kozepmezonyben-a-cato-intezet-nyomori ndexen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2444
  • e Hét: 12711
  • e Hónap: 23822
  • e Év: 177318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.