Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Vajon mi a véleményük a családok együttlétéért látványosan a
  2014-11-26 21:30:16, szerda
 
  Vajon mi a véleményük a családok együttlétéért látványosan aggódó kereszténydemokratáknak a Lázár János vezette hivatal (gy.k.: Miniszterelnökség) napi tízórás munkarendjéről?




Lázárnál már 10 órás a munkanap

Hír24
miniszterelnökséglázár jános
2014. november 25. 09:51




A Magyar Nemzet úgy tudja, többen felmondtak a Miniszterelnökségen, mert nem értek oda az óvodába, iskolába.

Generali Egészségprogram - leggyorsabb út az egészséghez! »

A Miniszterelnökség után több tárca, számos minisztériumi háttérintézmény is fontolgatja az átállást a tízórás munkanapra - írja a lap, amely emlékeztet rá, hogy az utóbbi időben Lázár János többször is beszélt a bürokrácia leépítéséről. Talán ennek jegyében a Miniszterelnökségen, illetve több háttérintézményben 10 órás napi munkaidőt vezettek be a korábbi 8 óra helyett.

A Magyar Nemzet kérdéseire a Miniszterelnökség a meghosszabbított munkaidőt elismerte, de arra nem válaszolt, hogy emiatt hányan veszítették el állásukat, hányan mondtak fel. Amióta Lázár János vezeti a Miniszterelnökséget, azóta a munkaidő reggel fél nyolctól este fél hatig tart, de olykor a munkaidő 12 óra is lehet. A Miniszterelnökség dolgozói elfogadták ezt a munkarendet - írták.

A lap úgy tudja, több családos kénytelen volt otthagyni állását, mert nem tudta összeegyeztetni a gyermeknevelést ezzel a munkaidővel. Helyüket többnyire fiatalokkal töltötték fel. Velük pénzt is spórolnak, egy friss diplomásnak kevesebb jár a bértábla szerint, mint egy 40 éves, 15-20 éves munkaviszonnyal rendelkező nőnek. A lap megkeresett több ,,hírbe hozott" tárcát is, de lapzártáig csak a Honvédelmi Minisztérium válaszolta, hogy nem tervezi 10 órás munkanap bevezetését.

A Magyar Nemzet megtudta, december 1-jétől lerövidül a kormányhivatalok nyitvatartási ideje. A Miniszterelnökség tudatta, hogy a pontos nyitva tartást megyénként és kerületenként a kormányhivatalok határozzák meg, vagyis az változó lehet, de a hétfői és a csütörtöki nyitva tartás egységes lesz: hétfőn 7 és 17 óra, csütörtökön pedig 8 és 18 óra között tart nyitva jövő héttől minden kormányablak. A lap úgy tudja, a legtöbb ügyfélszolgálat általában a többi munkanapon fél ötig, ötig vagyis munkaidőben fogad majd ügyfelet. A tárca szerint a nyitvatartási idő lerövidítése miatt nem lesz létszámleépítés.


http://www.hir24.hu/belfold/2014/11/25/lazarnal-mar-10-oras-a-munkanap/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kósa Lajos: Ha egy héttel később megyünk, az AC/DC-t láthatt
  2014-11-26 21:18:55, szerda
 
  "egy társadalom minőségét alapjaiban határozza meg az elitjének minősége"

Kósa Lajos



Kósa Lajos: Ha egy héttel később megyünk, az AC/DC-t láthattuk volna

Nagy József

2014. november 25. 15:08



Nem a Rolling Stonesért repült Új-Zélandig, az csak bónusz volt egy tévésorozathoz. Vajon honnét lett jegye? És hová szólt a zsuga? Csápolt Jaggernek, vagy végigülte a bulit? Tényleg egy ló árába fájt az út? Hogyan kerül elő itt is a kétharmad? Szabad szóba állni idegennel? És a vége: kiakadtak rá a saját pártjában is? Alsójózsás villáminterjú.

Külföldre utazik? Kösse meg utasbiztosítását most online! »

Sejtette, hogy ekkora balhé kerekedik egy koncertélményből?

Már csak azért sem, mert a valódi történet egészen más, mint amit a bulvár kihozott belőle.

Mi a valódi történet?

A Debreceni Városi Tévé és a Debreceni Mozgóképkultúráért Alapítvány 2006-tól kezdődően, folyamatosan, tehát már szocialista kormányok alatt is, több forrásból pályázati pénzt nyert arra, hogy filmet készítsen a szórványban élő diaszpóra magyarságról. A stáb eddig ötször járt az Egyesült Államokban, egyszer Dél-Amerikában, most pedig Ausztráliába és Új-Zélandra utazott. A filmeket az MTV és a Duna tévé is bemutatta. Az egész munka akkor kezdődött, amikor én polgármester voltam, Halász János pedig az alpolgármesterem, és még a legelején beszéltük, hogy egyszer elkísérjük a forgatócsoportot. Ezt a mostani, amúgy háromhetes utat ez év elején kezdték szervezni, terveztük, amellett, hogy részt veszünk a felvételeken, előadásokat tartunk, beszélgetünk a kintiekkel. Csakhogy kiderült, Halásznak és nekem vissza kell érnünk, így múlt kedd délután, a parlamenti szavazások után indultunk, megérkeztünk csütörtökön, vasárnap indultunk is vissza, és hétfő fél tizenkettő körül szállt le a gépünk.

A sajtóban az jelent meg, hogy egy Rolling Stones-koncert az utazás apropója.

Helytelenül jelent meg.

Volt koncert?

Volt. János szólt nekem még idehaza, hogy pont, amikor kint leszünk, játszanak Jaggerék. Amiről korábban nem is tudhattunk, ugyanis eredetileg év elején léptek volna föl Új-Zélandon, csak mint köztudott, Jagger barátnője előtte lett öngyilkos, ami miatt csúszott a turné... Baj, hogy ha már ott voltunk, elmentünk a koncertre?

Baj?

Miért lenne az? Ha az ember Barcelonába utazik, és lehetősége van bejutni egy focimeccsre, kihagyja? Vagy ha Londonba mégy, és belefutsz valami nem várt lehetőségbe, kihagyod? Na, mi Új-Zélandon jártunk, találkoztunk helyi magyarokkal, a konzullal, láttunk néhány helyi érdekességet és Rolling Stonest is.


Fotó: Kummer János

Hogyan sikerült jegyet szerezni Jaggerékre?

Nem olyan bonyolult. Az internet korában fogja magát az ember, fölmegy az oldalra és vesz magának.

Csak arra utaltam, hogy ezek szerint szerencsére nem volt telt ház, akadt szabad jegy.

Telt ház volt, de mint mindenütt a világban, a legjobb jegyeket vadásszák le azonnal, és az ócskábbak megmaradnak a végére. Nekünk az utóbbiakból jutott.

Hol állt?

A színpad melletti lelátón ültem. Felül. Egészen oldalt.

Csápolós hely?

Dehogy.

Lement volna villázni?

Nem volt rá lehetőség. Egyébként, ha egy héttel később megyünk, akkor Aucklandban az AC/DC-t láthattuk volna. Gondolom, ön is, ha elmegy valahová a nagy messzeségbe, s talál valami kurrenset, nem hagyja ki.

Milyen pályázati pénzből utazott a debreceni stáb?

Különböző helyekről szedték össze, az ORTT-től és máshonnét.

A Bors azt írta, ön azt állította a reptéren, hogy Dubaiba tart.

Hazudnak.

Hogy volt?

Úgy, hogy odalépett mellém egy ismeretlen férfi, elhadarta a nevét, amit nem értettem, és megkérdezte, hová utazom. Én meg azt mondtam, nézze, magánútra megyek három napra, nem nyilatkozom. Olyat végképp nem mondtam neki, hogy Dubai a cél. Tanúm is van erre, ott állt mellettem Halász János és a fia. Ők szintén saját pénzből utaztak.

Ja, hogy önök nem a stáb részeként repültek?

Dehogy!

Saját zsebből mindent?

Természetesen.

Halász is? A fia is?

Igen.

Ön és a titkárnője is?

Nem a titkárnőm, hanem a kabinetfőnököm.

Bocsánat.

Ő Perthben élő nővérét ment meglátogatni.



Mennyiből jött ki az út? A bulvár szerint fejenként egy ló ára.

A Bors több bőrt húzott le a sztoriról, először azt, hogy Dubaiba megyek, szenzáció, másodszor azt, hogy az új-zélandi Rolling Stonesra, szenzáció, ma meg azt írta, hogy kivittem egy tévéstábot, hogy forgassanak a koncertbulimról, harmadik szenzáció. Ebből semmi sem igaz. A bulvársajtó zöme sajnos már a rendszerváltás óta azon fáradozik, hogy megsemmisítse a mindenkori elitet. Akár jogos az aktuális kritika, akár nem.

A sajtó feladata ellenőrizni a hatalmat, a közpénzköltést. Másrészt: egymás úgymond megsemmisítésben az egymással harcoló politikai ellenfelek járnak elől, a média jobbára csak teret ad a ,,kiszivárogtatott", és zömmel valóban vérforraló infóknak.

De abban talán megegyezhetünk, hogy egy társadalom minőségét alapjaiban határozza meg az elitjének minősége... Mindegy. Ez van.

Szóval mennyibe került önnek ez a három nap?

Új-Zélandra lehet venni repülőjegyet négyszázötvenezerért, másfélmillióért és ötmillióért is. Mi fejenként négyszázötvenezerért vettük. A szállodaár átlagos volt, egy éjszaka harmincezer forint, miközben persze akadt ott kétszázezres szoba is, de mi nem azt választottuk.

Mennyi a három nap szummája?

Nem érte el a havi fizetésem kétharmadát.

Az jó.

Jó. Az aucklandi kikötőbe jártunk ki kajálni, ami olcsó, de nagyon jó hely, friss tengeri fogások, fejenként háromezer forintot fizettünk étkezésenként.

Akkor nincs ezzel baj?

Miért, van? Úgy tudtam, Új-Zélandra utazni nem tilos. Magánpénzből utazni pláne nem tilos. Arról pedig végképp nem tudtam, hogy folyamatosan be kell számoljak a sajtónak, merre járok, miből, kivel, miért.

Semmit se kötelező. Csak rá lehet faragni az itthoni szemmel nézve extraköltésekre. Pláne, hogy míg ön előadást tartott, koncerten volt, képviselőtársai a jövő évi költségvetést vitatták. Kétségtelen, hogy - szavazás nem lévén - túl sokan nem ültek a patkóban.

Valóban kihagytam az ellenzéki szónokokat, amivel, gyanítom nem mulasztottam sokat, ráadásul a parlamenti jegyzőkönyvekből be tudom pótolni. Egyébként még több mint három hétig tart a költségvetés tárgyalása, biztos nem csúszok le róla. Holnap, a bizottságban én vezetem a büdzsé részletes vitáját, adtam be módosító indítványokat is.

Az ön számára van tanulsága a Rolling Stones-ügynek?

Feltétlenül. Kiderült, hogy hetven felett is van élet a rock 'n' rollban. Egyébként rendkívül tanulságos, a bulvárban hogyan lehet ügyet kovácsolni egy ilyen amúgy nemigen támadható útból. Most persze beperelem a Borsot, amivel sokra nem megyek, majd apró betűvel kiteszik valahová, hogy tévesen írtuk azt, hogy Kósa Lajos azt nyilatkozta lapunknak, hogy Dubaiba utazik. És továbbra is tartom magam ahhoz, hogy reptéri ismeretlennek nem árulom el, hová tartok.

Elég megnézni, melyik ablaknál csekkol be. A múlt héten a dubai járatnál állt.

De azt nem mondtam senkinek, hogy Dubai az úti célom! Miért is mondtam volna? És ha csak azért kérdi, hogy amikor látja, messzire utazom, ahonnét nyilván nem érek haza másnapra, a távollétemben kirámolja a lakásomat? Akkor mi van?

Az pech.

Pedig van ilyen is.

Szóval: van tanulság?

A tanulság az, hogy politikusként csak Alsójózsára lehet utazni. Ilyen a magyar közélet. Tudomásul veszem, de nem örülök neki. Hosszú távon van ennek rendkívül káros következménye, hiszen úgy általában lesz kudarcos a demokráciánk, de ezt majd megírják egy évszázad múlva tudni vágyó okos fiatalok.


Amikor Medgyessy miniszterelnök repült szintén magánpénzből thaiföldi szabira, a Fidesz hörgött rá a leghangosabban. Tán nem alaptalanul.

A mindenkori miniszterelnök utazása nemzetbiztonsági kockázat. Én azzal sem értettem egyet, hogy amikor a szintén szoci Veres János pénzügyminiszter le akarta cserélni a százötvenezer kilométert futott Audiját, ezért támadták. Akkor azt nyilatkoztam, nem az a baj, hogy cserélne, hanem az, hogy rossz pénzügyminiszter; ha jó pénzügyminiszter lenne szufficites költségvetéssel és dübörgő gazdasággal, tőlem hetente váltogathatná az autóit. Azzal sem értettem egyet, amikor Botka és felesége zanzibári útjával volt tele a sajtó. És azzal sem, amikor címlapon hozta a bulvár, hogy Rogánék kimentek Amerikába Andy Vajna esküvőjére. Megjegyzem, nem mentek ki, csak meghívót kaptak rá.

Hogy bírja a nyomáscsökkenést?

Milyen szempontból?

A polgármesterséget elengedte, miniszterséget nem kapott.

Alig lett kevesebb a munkám.

Miért nem lett önből miniszter? Nem akart, vagy akart, de nem kapott tárcát?

Van egy megegyezésem Viktorral, de az még annyira sem nyilvános, mint az, mikor, hová utazom.

Azt akarja mondani, hogy hamarosan reaktiválja önt a kormányfő?

Majd lesz valahogy.

A Fideszben állítólag csökkent az ázsiója. Azt írta tegnap a hvg.hu egy fideszes frakciótagra hivatkozva, hogy ,,már csak az a kérdés, ki mondja meg Kósának, mennyire gáz, amit az utóbbi időben csinál". Olvasta?

Hogyne olvastam volna?!

És?

Beszélgettem én is frakciótagokkal, sokakkal, nyugodtan megmondhatták volna, ha valamit gáznak éreznek, de még csak utalást sem tettek ilyesmire. Amikor név nélküli forrásra hivatkozik egy újságíró, az pont annyira hiteles, mint amikor a Szabad Népben megírta Kovács Ferenc vasgyári munkás, hogy Nagy Imre renegát.

Önt is, más politikust is látni, ahogy újságírókkal diskurál a parlamenti folyosón, s nyilván nem minden infóhoz adja a nevét.

Ezzel együtt sokszor tapasztaltam, hogy ezeknek a közléseknek jelentős része hazugság. Így én egyetlen névtelen forrásnak sem hiszek.

Kizárt, hogy kiakadtak önre a saját pártjában?

Semmi sem kizárt. Elképzelhető, hogy van olyan a Fideszben is, aki azt gondolja, sőt ki is mondja: minek repül ez a Kósa Új-Zélandra, még ha magánpénzen is, ha egyszer Magyarországon ez ciki.


http://www.hir24.hu/belfold/2014/11/25/kosa-lajos-ha-egy-hettel-kesobb-megyunk-az -ac-dc-t-lathattuk-volna/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy gyengülés jöhet jövőre?
  2014-11-26 20:56:01, szerda
 
  Veszélyes játékot játszik a forinttal a kormány (videó)

A kormányzat 2015 közepén, végén nagy valószínűséggel kísérletezni fog azzal, hogy jelentősen gyengítse a forintot - hangzott el a Napi.hu 2014. november 20-án - Makro Fórum 2015 címmel - megrendezett konferenciáján.

http://indavideo.hu/video/Makro_Forum_2015

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/veszelyes_jatekot_jatszik_a_forinttal_a_korman y_video_.590101.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmi harc a Fideszben: az elhalasztott kormányátalakítás
  2014-11-26 20:51:31, szerda
 
  2014-11-26 10:18:00
Hatalmi harc a Fideszben: az elhalasztott kormányátalakítás olaj a tűzre


Zakatol a hatalmi harc a Fideszen belül, és úgy tűnik, ennek egyik eszköze a lejárató információk kiszivárogtatása. Értesüléseink szerint magas rangú politikusokat is aggaszt a jelenség.

,,Öt év ilyen kormányzás után talán normális, hogy a szétesés és a megfáradás jelei mutatkoznak, de gyorsan rendet kellene tenni" - magyarázta az atv.hu munkatársának egy meghatározó fideszes politikus a kormánypárt körüli ,,furcsa" ügyek megsokasodása kapcsán.

Az alaptézis az, hogy Kósa Lajos, Vida Ildikó, Habony Árpád és Szijjártó Péter kínos ügyeit nem véletlenül találta meg a média, hiszen olyan szenzitív információk kerültek nyilvánosságra, melyeket csak jól informált belsősök tudhatnak: ők adhatták át a sajtónak, hogy ezzel ártsanak az érintetteknek.

Így derülhetett ki Kósa Lajosról, hogy félmillióért Új-Zélandra utazott egy Rolling Stones koncertre, Vida Ildikóról, hogy Schwechatról indult nyaralni a kitiltási botrány közepén, Habony Árpádról, hogy új, ukrán állampolgárságú ex-modell barátnőjének a milliárdos családjánál adóellenőrök jártak, míg Szijjártó Péterről, hogy futsalosokat vett fel a Külügyminisztériumba, miközben ott éppen leépítések zajlanak.

Deja vu

Arra a felvetésre, hogy a ,,házon belüli fúrás" ismert jelenség a Gyurcsány-korszak kormányzásából, forrásunk azt mondta, ,,úgy látszik, nincs új a nap alatt, de a Fidesz számára az sem segít, hogy nincs rendes ellenzék, így nagyon nincs kontroll, nincs kitől tartanunk".

Egy másik forrásunk, egy vezető fideszes politikus tanácsadója azt fejtegette lapunknak, hogy a kormányátalakítás tavaszra történt kitolása felhívás keringőre: a Fideszen belüli és a párt körüli érdekkörök most azért lövik egymást, hogy az új ,,laposztásnál" jobb pozíciókat érjenek el, a riválisokat lejárassák és meggyengítsék, sőt, ha lehet, kiiktassák.

A Népszabadság a napokban azt írta, hogy a kitiltási ügy és az amerikai konfliktus miatt Orbán Viktor őszre prognosztizált kormányátalakítási elképzelései is késedelmet szenvedhetnek; Orbán számára fontos a stabilitás, így a miniszteri névsorban májusban lehet változás.

Mozgások a mélyben

Az atv.hu információ szerint a Fidesz egyes köreiben tartja magát az a nézet, hogy például Varga Mihály gazdasági minisztert kapcsán azért szaporodtak meg a negatív hírek, mert valaki, vagy valakik kinézték maguknak a minisztériumát, pontosabban a posztját.

Hasonló okokból kerülhetett a támadások kereszttűzébe Habony Árpád, a miniszterelnök kommunikációs főtanácsadója, a kormányfő első számú ,,spin doktora". A HVG.hu szerint Habony barátnőjének a családja úgy véli, azért érdemelhették ki az adóhatóság figyelmét, mert lányuk a miniszterelnöki tanácsadó jelenlegi barátnője. A családot ismerő forrás szerint a családfő a Fideszen belüli hatalmi harccal magyarázza az adóhivatal érdeklődését: egész pontosan azzal, hogy az Orbán-Simicska-háborúban Habony az utóbbi célkeresztjébe került: A lap szerint Simicska Habonyra is neheztel, amiért ki akarják szorítani médiapiaci pozícióiból.

Az atv.hu egyik, a magyar politikai mozgásokat közelről ismerő forrása egyenesen azt állította, hogy Habony Árpád pozíciói megrendültek. Igaz, informátorunk ezt azzal magyarázta, hogy a kommunikációs tanácsadó vihette el a balhét az ózdi fiaskóért: Ózdon a Fidesz által kierőszakolt, megismételt polgármesteri választáson a Jobbik nagyon elverte a Fideszt.

A már korábban idézett, ismert fideszes politikus forrásunk annyit mondott erre az értesülésünkre, hogy egyre többen rebesgetik, nem teljesen töretlen már Orbán Viktor bizalma a kommunikációs tanácsadó felé, azt azonban kizártnak tartja, hogy Ózd lett volna a vízválasztó. Ő úgy tudja, hogy ha valóban történt bizalomvesztés, az a Századvég körüli kínos hírek következménye lehet. Egyrészt a sajtó úgy tudta, hogy ,,századvégesek" is lehetnek az Amerikából kitiltottak között, másrészt Mellár Tamás, a cég egykori kutatási igazgatója azt állította, hogy a cég körül pénzmosás zajlik. A Századvég mindkét állítást tagadta, Mellár ellen pedig pert is kilátásba helyeztek, a Fideszen belül azonban - legalábbis forrásunk szerint - szépszámú összeesküvés elmélet született arról, hogy miért a éppen cég tulajdonában álló lapban, a Napi Gazdaságban jelent meg először az amerikai kitiltási ügy. (Egy ilyen összeesküvés elméletről a közelmúltban az atv.hu is írt ,,Simicskára céloztak, Orbánt találták lábon" címmel.)

,,A Századvéget a közéletben Habony befolyási övezetéhez sorolják, ezért talán a cég körül lehet valami, ami miatt nehéz helyzetbe került Árpád a miniszterelnöknél" - vélekedett lapunknak a Fidesz országgyűlési képviselője, aki egyébként személy szerint örülne, ha Habony hátrább szorulna. Mint mondta: ha csak a kommunikációval foglalkozna, akkor talán nem lenne gond, de többen úgy vélik a Fideszben, hogy olykor a politika tartalmi kérdéseire is volt ráhatása. Bulváros életvitele, modell barátnői és üzleti tevékenysége pedig - kicsit hasonlóan a többször elvált, káromkodós posztjairól is mert Deutsch Tamáshoz - nem teljesen illeszthető a kereszténydemokrata beütésű Fideszhez. ,,Mivel nem egy minta-fideszes, túl nagy támadási felületet jelent a pártnak, de a kiélezett politikai kommunikáció is az ő nevéhez köthető, ami a konszolidációt gátolja" - tette hozzá forrásunk.
Egy Habony Árpádot közelről ismerő üzletember ellenben kizártnak tartotta, hogy megrendült volna a miniszterelnök bizalma a spin doktorban. A HVG.hu értesülése szerint ugyanakkor átalakul Habony munkája a ,,kormányban": konkretizálják a feladatkörét, ám ezt is eltérően értékelték a lap forrásai.

Érdeksérelmek

A kiszivárogtatások mögött természetesen a kormány szerkezeti átalakítása által okozott érdeksérelmek is ott állnak. A Szijjártó Péter vezette külügyminisztériumból például több mint száz embert küldtek el, noha már az előző vezetés, Martonyi János és Németh Zsolt is fideszesekkel töltötte fel a stábot. Ebből viszont az következik, hogy az elbocsátások a Fidesz holdudvarát érintik, természetesnek tűnik tehát, hogy előbb-utóbb ,,kiszivárog", kiket vitt a minisztériumba - például egykori focista társait - Szijjártó Péter.

http://www.atv.hu/belfold/20141126-hatalmi-harc-a-fideszben-az-elhalasztott-korma nyatalakitas-olaj-a-tuzre
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kormányzati beismerés: Baj van a roma integrációval! Nem meg
  2014-11-26 20:06:59, szerda
 
  Kormányzati beismerés: Baj van a roma integrációval! Nem megy a Jóistennek se!

Posted on 2014/11/25 Szerző: Admin

Nagyon rossz helyzetben van a roma integráció itthon, amit az állami problémák sem enyhítenek, derült ki egy konferencián. Az államtitkár szerint a rendszer túl merev, nem nagyon van belőle kilépés a munkaerőpiacra.
A jelenlegi formájában a közmunkaprogram a merevsége miatt nem éri el a célját, vagyis azt, hogy a résztvevőket a nyílt munkaerőpiac felé irányítsa - ezzel az önkritikával nyitotta meg az Andrássy Egyetem és a Hans Seidel Alapítvány romaintegrációs konferenciáját Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Szerinte a rendszer merevségén változtatni kell, majd egy másik feladatot is említett, mégpedig azt, hogy a jelenlegi programokat, kísérleteket értékeljék és monitorozzák. Ezekhez nyitottak a tudósok és szakértők értékeléseire és javaslataira, tette hozzá.
Már nem általánosban morzsolódnak le
A magyarországi romák társadalmi helyzetéről Bernát Anikó, a TÁRKI Társadalomkutatási Intézetének munkatársa tartott előadást. Azt mondta, az utóbbi évek kutatásaiból megfigyelhető, hogy a romák nagyrésze ma már nem az általános iskolából esik ki mint korábban. 90 százalékuk eljut a 8 általánosig, és középiskolában szakadnak le. Ebben az életkorban ráadásul halmozottan hátrányos helyzetbe kerülnek, mert vagy rossz, érettségit nem adó iskolákba kerülnek, és ott olyan képesítést szereznek, amelyre nincs piacképes kereslet, vagy el sem jutnak a tanulmányaik végéig. Míg országos átlagban a tanulók egytizede hagyja el korán az iskolarendszert, addig a romák között ez 93 százalék. Ezt az adatot még inkább elkeserítővé teszi, hogy a romák ezen korosztályának 86 százaléka se az iskolában, se képzésben, se a munkaerőpiacon nem jelenik meg.
Az oktatás a kutató szerint azért sem segíti elő a kitörést ezeknek a fiataloknak, mert egynegyedük jár szegregált osztályba, olyanba, ahol a diákok több, mint a fele roma.
Felnőttkorban sem enyhülnek a társadalom és a roma kisebbség közötti különbségek:
a társadalom 60, a romák 27 százaléka foglalkoztatott
a 15-64-es korosztályban tartósan munkanélküli a társadalom 5, a romák 25 százaléka
a roma háztartásokból a szegénységi küszöb alatt él tízből nyolc ember, az egész társadalomban ez az arány tízből négy
súlyos anyagi deprivációban, hiányban él a romák 90 százaléka, a társadalom egészénél ez az arány egyhatod
1 a 33-hoz
Massing Vera, a CEU oktatója azt mondta, a különböző kutatások a módszertanuk miatt más-más adatokat produkálnak, ha a roma foglalkoztatottak számáról van szó: van olyan köztük, amely 23 százalékra, míg egy másik 36 százalékra teszi, és ezek közötti értékeket is találhatunk.
A romák foglalkoztatottságában nagyon rosszul állunk, ha kitekintünk a környező országokra: csak Szlovákia van hasonló helyzetben (ez az iskolázottság szempontjából is így van). Mindkét országban arra vezethető vissza, hogy a rendszerváltás után leépültek azok az iparágak, amelyek felszívták az alacsony képzettségű munkaerőt, az iskolarendszer pedig nem reagált rá. Romániában a roma foglalkoztatottság azért van jobb helyzetben, mert ott ezek az alacsony képzettséget igénylő munkahelyek nagyobb számban vannak jelen, illetve azért is, mert Magyarországon a minimálbér költsége a munkaadónak kétszer akkora, mint a szomszédos országban, ez pedig különösen fontos akkor, ha egy multinacionális cégről van szó.
Massing Vera azt mondta, ha egy nyolc általánost nem végzett romának az elhelyezkedési lehetősége 1, akkor
a nyolc általánost végzetté nagyjából 3
a középiskolát végzetté 28
az egyetemet vagy főiskolát végzetté pedig 33.
Massing az iskolarendszer, a gazdasági szerkezet és a munkaerő költségei mellett megemlítette még a rossz foglalkoztatottság okaként a területi hátrányokat (nincs a környékükön munkahely); az informális foglalkoztatottság mértékét, vagyis a feketegazdaságban dolgozó romák nagy arányát (26-60 százalék között); és a diszkriminációt is (háromnegyedük szembesült ezzel munkakeresés közben).
Kéne a kis pénz, ha fix
Ezek az okok, de vannak olyanok is, amiket okként szoktak emlegetni, pedig nem azok. Például, hogy a romák nem akarnak dolgozni: 75-93 százalékuk inkább választaná az alacsony bér melletti stabil munkahelyet, mint a magas fizetséggel járó, de nem kiszámítható munkahelyet.
Egy másik tévhit, hogy a romák azért nem keresnek munkát, mert a szociális ellátórendszerból jól megélnek. Kutatások azt mutatják, hogy ha egy háztartásban az egyik dolgozó elveszíti a munkáját, akkor a háztartás a jövedelme 50-60 százalékát is elveszíti. Ugyanakkor ez nem friss adat, Massing szerint a jelenlegi magyar jogszabályok miatt ez 20-30 százalékra is lecsökkenthetett.
Négy gép helyett 1200 ember
Az államnak több munkaerő-piaci programja is van, egyebek mellett a képzések, a bértámogatások vagy a közfoglalkoztatás, de mára szinte csak a legutóbbira költenek, mégsem elég hatékony, mondta Massing, négy okot említve
ahogy Czibere is mondta, nagyon merev a rendszer, nem vezet vissza a munkaerőpiacra, túl nagy kockázat kilépni belőle, mellette azonban másik munkát keresni illetve vállalni nem lehet
növeli a helyi önkormányzat irányába a kiszolgáltatottságot, mert nem mindenki kaphat munkát, ugyanakkor helyi szinten döntik el ki kapjon, míg a szociális ellátásokat központilag határozták meg
beleavatkozik a helyi munkaerő-piaci viszonyokba: az önkormányzatok például ezzel ingyen munkaerőhöz jutottak, és nem kell fenntartaniuk bizonyos státuszokat
irracionális gazdasági döntéseket eredményez. Massing említett egy példát:, Észak-Kelet Magyarországon vízvédelemmel foglalkozik 1200 közfoglalkoztatott. Mikor megkérdezték, hogy amíg nem voltak közmunkások, hogyan oldották meg ezeket a feladatokat, a helyiek csak a garázsra mutattak, és azt mondták: ott az a négy gép.
Apa, én is közmunkás akarok lenni!
A harmadik előadó Koltai Luca, a Habitat for Humanity munkatársa volt, aki tovább árnyalta a képet a közfoglalkoztatási programról. A legnagyobb baj, hogy nem vezeti vissza a romákat a munkaerőpiacra, azért sem, mert ugyan kevesebbet keresnek vele, mint a minimálbér, de a szociális segélyeknél még így is többet, mondta. Ráadásul sokan vannak, akiknek az összes munkatapasztalata a közmunka, sőt már az is megjelent, hogy gyerekek kifejezetten közmunkások szeretnének lenni, mert csak ezt látják.
A közmunkaprogramokhoz csatlakoznak képzések is. Ilyen a START program, amely kifejezetten hátrányos területeken van jelen, de csak kevesen vesznek benne részt, és kérdéses, hogy piacképes képesítést ad-e, valamint, hogy mennyire fenntartható. A téli közmunkával is az a baj, hogy kevés benne a szakmát adó képzés, és a képzéseknél azt sem veszik figyelembe, hogy kiket ültetnek be, mondta Koltai Luca.
(vs)
Bal-Rad komm: Valahogy kimaradt a megállapításokból, hogy a rendszerváltás után a megszűnt munkahelyek hiányában a problémák anyagi kezelésére beindult egy elvtelen segélyezési rendszer. Ennek nyomán elindult egy népességi növekedés, viszont egyre kevesebb lett a munkahely, egyre kevesebb MAGYAR tulajdonú termelő üzem működött, és egyre kevesebb lett a befizetett járulék, adó, stb. (Azaz: kevesebb lett a munkanélküliségre, a segélyezésekre fordítható pénz. De magát a fenntartó rendszert tovább működtették, és ezáltal a népesség csak még inkább szaporodott - miközben viszont a MAGYAR GAZDASÁG ELFOGYOTT! És mostmár a pénz is elfogyott! - de a rendszert működtetni kell, mert LÁZADÁS LESZ belőle! A kör pedig bezárult!
Rohadt egy ügy!
De egy kis vicces illusztráció:
Kádár Jánost meghívják egy cigánybálba. Mindenki jól érzi magát! Töltenek a cigányok az Öreg poharába. Egíssígire Kádár elvtárs! Kádár megissza a bort. Unszolják a cigányok Kádárt: Kádár elvtárs! Hát monggyommá válámi jaut!
Kádár feláll, és biztosítja a cigányokat, hogy a Magyar Népköztársasaág Alkotmánya számukra is biztosítja az ingyenes orvosi ellátást!
Éjjen - éjjen! - tapsolnak a cigányok, és folyik tovább a mulatozás.
Egy idő után ismét kínálják Kádárt borral, és amikor megitta, ismét kérik, hogy mondjon már valami jót.
Az Öreg feláll, és mondja, hogy a Magyar Népköztársaság Alkotmánya a cigányságnak is biztosítja az ingyenes tanuláshoz, művelődéshez való jogot.
Van most is éljenzés meg taps, de korántsem akkora mint korábban.
Zajlik tovább a buli, csúcsra jár a hangulat. Egy vajdaféle odalép Kádár Jánoshoz, és teletölti a poharát. Egíssígire Kádár eavtaars! Az Öreg kiissza a poharat. Osztán monggyonmmá válámi jaut a romákoknák Kádár eevtaars - nyöszteti a vajdaféle.
Kádár feláll, és mondja: a Magyar Népköztársaság Alkotmánya a cigányok részére is garantálja a munkát!
Döbbent csend. Fölhorkan egy másik vajdaféle:
ÍÍjjjájjj! Hát né aggyátok má néki több álkoholt! Hát mán e haut ríszég! Hát mán nem tuggya mit beszíl!

https://balrad.wordpress.com/2014/11/25/kormanyzati-beismeres-baj-van-a-roma-inte gracioval-nem-megy-a-joistennek-se/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország bajainak oka: keveset és rosszul hazudtunk eddi
  2014-11-26 19:59:46, szerda
 
  Magyarország bajainak oka: keveset és rosszul hazudtunk eddig

Posted on 2014/11/26 Szerző: Admin


Mivel a tüntetések és a népszerűségvesztés miatt úgy ítélte meg, ,,helyzet van", újjászervezi a miniszterelnök a kommunikációs stábját. Habony Árpád is egy jól körülhatárolt feladatkört kapott a csapatban, pedig úgy tudjuk, a miniszterelnöki főtanácsadó szeretett volna három megnyert választás után ,,elemelkedni" a napi politikai ügyektől.
Hozzálátott Orbán Viktor a kormányzati és a pártbeli kommunikációs szervezet átalakításához, mert elégedetlen volt az eddigi teljesítménnyel - értesült a hvg.hu több forrásból. Ennek részeként visszakerült a Miniszterelnökségre kommunikációs államtitkárként a korábbi kormányszóvivő, Giró-Szász András és stábja. Ugyanakkor értesüléseink szerint az utóbbi napokban több egyeztetés is zajlott a Fidesz mellett működő kommunikációs és beszédíró stábban, ahol a tagoknak konkrét feladatokat jelöltek ki.

hab
Úgy tudjuk, a kormányfő alapvetően két célt tűzött ki. A szakembereknek ki kell találniuk, hogyan kommunikálják a következő - választásmentes - három év kormányzati intézkedéseit, hogy minél kisebb legyen a népszerűségvesztés, másrészt kezelniük kell az elmúlt hetek több tízezres kormányellenes tüntetései miatt előállt helyzetet. Ennek jegyében a miniszterelnök nagyobb fokozatra kapcsolná mind a kormányzati kommunikációs apparátust, másrészt számít a ,,gondolatminisztériummá" alakított századvégesek munkájára.

girsz1
Ellentétes magyarázatok
Ennek keretében kapott jól körülhatárolt feladatot a miniszterelnök főtanácsadója, Habony Árpád is: az ő feladata a stratégiaalkotás lesz. Forrásaink szerint a főtanácsadó ugyan eddig is jelentős szerepet játszott ezen a területen, de most kifejezetten neki utalták ki ezt a feladatkört. Ezt aztán a kommunikációs stáb munkájára rálátó forrásaink legalább kétféleképpen értelmezték.
Vannak, akik úgy vélik, ez a lépés korlátozza a miniszterelnök főtanácsadójának mozgásterét. Szerintük Habony nem olyan ember, aki munkaidőben, napi nyolc órában szisztematikusan dolgozik. Forrásaink Habonyt ,,egy szárnyaló", kreatív figurának írták le, aki inkább intuitív: a megérzései alapján utasítja el vagy fogadja el a stábja ötleteit, esetleg bedob egy-egy javaslatot, amit aztán közvetlen kollégái vagy a Századvégben dolgozók továbbgondolnak, közvélemény-kutatásokkal megmérnek, fókuszcsoportokon tesztelnek. Részben ezért nincs konkrét munkahelye sem: gyakorta látni, ahogy belvárosi kávézókban, éttermekben tárgyal, továbbra is bejáratos a Miniszterelnökség parlamenti irodáiba. Éppen ezért többen úgy vélik, azzal, hogy egy konkrét és számon kérhető feladatkört kapott a miniszterelnöktől, kötöttségei lesznek, ráadásul azáltal, hogy Giró-Szász és stábja visszakerült a rendszerbe, korlátozták a mozgásterét. Pedig forrásaink szerint az újabb kétharmados választási győzelem után triumfált: még a kormányzatban is azok az emberek kerültek be, akik a kampánystábban együtt dolgoztak vele és két jó barátjával, Rogán Antal frakcióvezetővel és Gyürk András kampányfőnökkel.
húz Belehúzat
Mások úgy látják, a 2013-ban indított, rezsicsökkentésről szóló felvetésével már beleszólt a stratégiaalkotásba is, hiszen ennek az intézkedéssorozatnak tulajdonítják az újabb választási győzelmeket. Most pedig lényegében csak megerősítették ezt a státuszát. ,,Árpád korábban is úgy volt vele, hogy a választásokat követő években szeretett elemelkedni a napi ügyektől" - beszélt róla az egyik magas rangú, a kommunikációra nagy hatással bíró fideszes politikus. Ő úgy véli, kitüntetésnek számít, hogy Habony munkájára továbbra is számít a miniszterelnök, azaz napi szinten ,,sem nélkülözheti a tanácsait". ,,2010 óta öt választást nyertünk zsinórban Habony tanácsai mellett. Ezelőtt a miniszterelnök is megemeli a kalapját" - mondta egy olyan kormányzati forrás, aki egyébként sok kivetnivalót lát a főtanácsadó stílusában. (Arról azért nem beszélt, hogy a 2006-os választásokat Habony kampánytanácsai dacára veszítették el - a szerk.)
Visszarendeződés
Akárhogy is történt, azt mindenki tényként kezeli a fideszes döntéshozatal felsőbb szintjein, hogy Orbán elégedetlen a kommunikációval. Még a kormányzati megrendelésekkel bíró Nézőpont is azt mérte, hogy a tüntetések óta 3 százalékot esett a Fidesz népszerűsége, az Ipsos pedig 5 százalékos esést mért október óta. Ráadásul a Nézőpont azt is kimutatta a kormányzatnak készült, nem publikált kutatásaiban, hogy a kormány intézkedései - mint a netadó vagy a vasárnapi zárva tartás - rendkívül népszerűtlenek. Kormánypárti forrásaink szerint az ózdi, majd az újpesti vereség - az utóbbinál annak mértéke - meglepte a Fideszt.
Forrásaink egy része mindenesetre úgy véli, erre a fordulatra négy olyan hónap után került sor, amikor Habony és Rogán stábjának befolyása - köszönhetően az áprilisi fölényes győzelemnek - megkérdőjelezhetetlen volt. A harmadik Orbán-kormányban ugyanis teljes mértékben átszervezték a kormányzati kommunikációt. Így Giró-Szász András kormányszóvivőt a Hír Tv-s Kurucz Évára cserélték, júliusban megváltak a nemzetközi kommunikációra figyelő Kumin Ferenctől, a kormányzati kommunikációért felelős helyettes államtitkár Dömötör Csaba lett. Őt Gyürk és Rogán Antal emberének tartják, aki jóban van Habonnyal is. Gyürk és Kocsis Máté munkatársaként aktív részt vállalt a Fidesz idei országgyűlési választási kampányában. Bár korábban volt róla szó, hogy előléptetik a szintén egykori századvéges Kern Tamást államtitkárnak, ám Giró-Szász bizalmi embere továbbra is helyettes államtitkárként dolgozott a Miniszterelnökségen.
Ugyanakkor a volt kormányszóvivő a választások után vissza akart vonulni a gazdasági életbe: júliusban kivált a Századvég-konzorciumból egykori cége, a Strategopolis Kft., melyben ismét tulajdonrészt szerzett. A cég még az óbudai irodaházból is elköltözött a Lánchíd pesti lábánál lévő Széchenyi térre, a 7-8. szám alatti Roosevelt irodaházba. A Századvégben viszont tovább növelte a befolyását Habony: a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatóságába bekerült a titkára, Maurer Szemere. Továbbra is úgy tudjuk, mégsem megy külügyi szolgálatra Franciaországba Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese, aki Habony jó barátja, korábbi üzletfele. Információink szerint őt személyesen Habony bírta maradásra. (Arról, hogyan nőtt a főtanácsadó befolyása a nyáron, itt olvashat részletesebben.)
Újabb offenzíva?
Mint arról korábban beszámoltunk, az előző parlamenti ciklusban volt feszültség a fideszes és a kormányzati kommunikációs stábok között. Úgy tudjuk, szűkebb körben Rogán többször bírálta a kormányzati apparátust, hogy nem segítik a Fidesz kampányüzeneteinek eljuttatását az emberekhez, nem látják el megfelelő információkkal a médiát. Ugyanakkor miniszterelnökségi forrásaink szerint Giró-Szász próbálta tartani magát ahhoz, hogy ő szóvivőként nemcsak a Fidesz választóihoz szól, neki az a dolga, hogy elmagyarázza a kormány döntéseit, nem szállhat be a pártok közti vetélkedésbe.
Miniszterelnökségi forrásaink szerint most ez a nézőpont megint előnyt élvezhet. Orbán Viktor a német Handelsblattban hétfőn megjelent interjújában arról beszélt, megérti, ha nem mindenki ért egyet Magyarországon a politikájával, hogy a fiatalok a budapesti utcákon elégetlenek vele, de idővel párbeszédet szeretne velük. Úgy tudjuk, Orbánt kifejezetten zavarta korábban, hogy az apparátus kapkod, rosszul előkészített tervezetek kerültek a kabinet elé, a megfelelő kommunikációs koordináció hiányában nem lett végiggondolva több intézkedés várható hatása. (A Nemzetgazdasági Minisztérium másfél hete kapott is fejmosást: a miniszterelnök főideológusa magyarázta el a tárca vezetőinek, mi is az a politikai kormányzás, mi a célja az orbáni politikának.)
,,Bár a miniszterelnök már a nyár végén eldöntötte a kommunikáció átszervezését, a lépés most jól is jött: helyzet van" - beszélt arról egy, a stábban folyó munkára rálátó forrás, hogy miért alakulnak át ,,gyors reagálású" egységgé. Forrásaink úgy vélték, a miniszterelnök szeretne visszatérni a ,,kettős" kommunikációhoz: egyrészt szeretné, ha a kormány reformjait, döntéseit Giró-Szász stábja elmagyarázná a választóknak, másrészt mindenki arra számít, hogy Habony egy ahhoz hasonló offenzív stratégiát fog kidolgozni, melyet 2012-ben a Nemzetközi Valutaalap ellen, majd a rezsicsökkentés mellett folytattak. Forrásaink szerint nem zárható ki, hogy a kereskedelmi multik lesznek az újabb szabadságharc célpontjai.
Mindenesetre azt több szereplő is elismerte, Giró-Szász visszatérését a ,,túloldalon" gyanakodva figyelik. Szerintük megint tapintható a feszültség: egy miniszterelnökségi forrás egyenesen úgy vélte, oka van annak, hogy Giró-Szász vagyonáról éppen most szivárogtak ki információk.
(HVG)
Bal-Rad komm: Összeült tegnap a narancshorda agytrösztje, és kitalálta minden bajaik eredőjét: KEVESET HAZUDTAK IDÁIG!
“Mert nem elég a jóra vágyni!
-A jót akarni kell!
De nem elég a jót akarni..."
Hazudni, hazudni kell!
Hazudni még többet, még hatékonyabban! A horda gondolkodói hát eldöntötték, hogy hatékonyabban kell kommunikálni a nem létező hatalmas sikereket! Pénz az nem számít! Csak kreativitás legyen! Az meg - van bőven. Tapasztalhattuk. És most majd mozgósítják tartalékaikat.
Lesz itt olyan jólét és szárnyalás - vetítés, hogy beleszédülünk. Kitalájják a fijúk a módját!
Még mindig egyszerűbb hazudozni, mint “a zemberek" érdekében cselekedni, dolgozni!

https://balrad.wordpress.com/2014/11/26/magyarorszag-bajainak-oka-keveset-es-ross zul-hazudtunk-eddig/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Hallihó te, patkány!”
  2014-11-26 19:56:00, szerda
 
  “Hallihó te, patkány!"
Posted on 2014/11/26 Szerző: Admin



Finom megszólítású, (Hallihó te patkány!) roppant udvarias hangvételű elektronikus levelek érkeznek a “parlamenti képviselők" e - mail fiókjaiba! A feladók a “Nem adom a házamat" mozgalom aktivistái. A mozgalom vezetőjétől, Póka Lászlótól megkaparintottuk a levél egy példányát. “Hossza unszolásunkra" a Bal-Rad - nak is küldött egy példányt, aminek tartalmával mélyen egyetértünk. Mi ugyan még tudtuk volna fokozni a jelzőket, de hát megteszi ez így is.
Íme hát a villanypostás dícséret és igéret:
“Hallihó te, patkány! Ez a levél csak annak szól, akik megszavazták a Forintosítást. (Kis magyarázat, hogy miért kapja minden képviselő: Ebben a ciklusban nem lehet táblázatban letölteni egyben a névhez párosított e-mail címlistát. Válogatni meg sajnos nincs időnk, mert minden pillanatban küzdünk a korrupt rendszer ellen.)
Igennel szavaztál, te mocskos hazáruló? Tudod te egyáltalán, hogy mire nyomtál igent? Vagy csak nyomtad a gombot birka módjára, amit a gazdád kiabált? Tisztában vagy vele, hogy, hány ember élete szára mér eddig is lelkeden? Hamarosan elszámolunk.
Addig legyen olyan a napod, mint azoknak a szerencsétleneknek, akiknek a családja miattad lett, és lesz öngyilkos, földönfutó, kisemmizett.
Ha csodálkozol a hangnemen, akkor jussanak eszedbe Petőfi szavai:
FÖLTÁMADOTT A TENGER...
Föltámadott a tenger,
A népek tengere;
Ijesztve eget-földet,
Szilaj hullámokat vet
Rémítő ereje.
Látjátok ezt a táncot?
Halljátok e zenét?
Akik még nem tudtátok,
Most megtanulhatjátok,
Hogyan mulat a nép.
Reng és üvölt a tenger,
Hánykódnak a hajók,
Sűlyednek a pokolra,
Az árboc és vitorla
Megtörve, tépve lóg.
Tombold ki, te özönvíz,
Tombold ki magadat,
Mutasd mélységes medred,
S dobáld a fellegekre
Bőszült tajtékodat;
Jegyezd vele az égre
Örök tanúságúl:
Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!"
Póka Laci elmondta azt is, hogy föl fognak háborodni! Nagyon!
Olyan nagyon föl fognak háborodni, hogy Advent első vasárnapján háborgatni akarják Trócsányit! Meg a Csányit is!
Jó kis közös háborgást akarnak. Erre várnak fölháborodottakat.
Csináltak is a háborgásnak egy facebookos oldalt. “Az első gyertya" - címmel. http://nemadomahazamat.hu/
Ezen lehet bejelentkezniük azoknak, akik nagyon fel vannak háborodva, és még közös háborgásra is hajlandóak.
A Háborgók adventi programajánlata:
Advent első vasárnapján 15:30-as kezdéssel meglátogatjuk a gyalázatos bankmentő törvények beterjesztőjét a lakásán.
Trócsányi miniszterhez megyünk, és elmondjuk neki, hogy nagyon nem tetszik, és el sem fogadjuk hogy a bankokat mentik.
Csatlakozhattok lakóhelyeteken úgy hogy elmentek ugyanebben az időben a forintosítást megszavazó képviselőkhöz.
Kicsit kiplakátoljuk a kerítését.
Amikor végeztünk - csupán azért, mert mindössze két kilométerre lakik - átruccanunk az első számú uzsoráshoz. Csányi mestert illeti meg ez a kitüntető cím!
Ott ugyan így felháborodunk.
Program, helyszínek
A Demonstráció helye:
Budapest XII. kerület Mártonhegyi út 15/F ház előtti közterület. (Trócsányi László háza) és Budapest XII. kerület Laura út 26 szám előtti közterület. (Csányi Sándor háza)
Demonstráció célja:
- Felhívni a közvélemény és a döntéshozók figyelmét arra, hogy a Forintosítással kapcsolatos törvény beterjesztésével, és megszavazásával hazaárulást követtek el.
- Felhívni a közvélemény és a döntéshozók figyelmét arra, hogy a SeVizahiteleket Forintosítva sem lehet kifizetni.
- Figyelem felhívás arra, hogy a SeVizahitelesek érdekében 2014. évben elfogadott törvények inkább tekinthetők bankmentőnek, mint adósmentőnek.
- Figyelem felhívás a SeVizahiteles kifosztás megoldásának indokolatlan elhúzódására.
- Figyelemfelhívás a bankok által elkövetett csalásokra.
- Nyomásgyakorlás a döntéshozókra annak érdekében, hogy a jogszabályok betartása előrébb való, mint az oligarchák érdeke.
- Felhívni a közvélemény és a döntéshozók figyelmét arra, hogy egyszer elszakad.
- Figyelemfelhívás a részvételi demokrácia gyakorlásában való részvétel szükségességére.
IDŐPONT: 2014. 11. 30. 15:30 - 19:00 óráig
- GYÜLEKEZÉS: 2014. 11. 30. 15:00 - 15:30 óráig


https://balrad.wordpress.com/2014/11/26/halliho-te-patkany/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szembeköpi-e magát Lázár János?
  2014-11-26 19:41:30, szerda
 
  2014-11-25


Szembeköpi-e magát Lázár János?
lazar

Jogász olvasónk újabb írása a “Könnyebb lesz lopni"-törvény kapcsán.

“Az átlátszósok találata, hogy a jövő évtől megszűnne az a szabály, mely szerint közpénzből nem lehet olyan civil szervezetet támogatni, amely a pályázati kiírást megelőző öt éven belül politikai párt együttműködő partnere volt. Ezzel párhuzamosan a költségvetési forrásból nyújtott támogatásokra nem fog vonatkozni a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvény. Tényleg be lehet ezen szarni, a magyar költségvetési forrásokra nem fog vonatkozni a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságának szabályrendszere, de a norvég pénzekre igen. Lenne ennek kapcsán egy kétforintos kérdésünk: megszavazza ezt a szabályt Lázár János, aki az átláthatóság szentsége alapján basztatja a kormánykritikus civil szférát? A jól tippelők között Soros Army pólót sorsolunk ki!

Tessék megkapaszkodni, erős mondatok következnek! A Védegylet és a Levegő Munkacsoportnak a civil szféra elleni indított kormányzati hadjáratot kifogásoló nyílt levelére Lázár János az alábbiakat bírta válaszolni:

,,Elsőként kérem, engedjék meg, hogy ezúton is kifejezzem a kormány elkötelezettségét a pártpolitikától független, erős, a jogaiért kiálló civil szféra iránt, amely kiemelten fontos része a magyar társadalomnak és tartóoszlopa minden demokratikusan működő államrendnek."

Nyilván ezen elkötelezettség jegyében nevezi a kormánykritikus civil szférát a kormányzat a nemzetközi spekulatív pénzügyi tőke nemzetellenes ügynökeinek, ennek jegyében indít velük szemben mindenféle hatósági eljárást, és ennek jegyében oszt előszeretettel a CÖF-alapító Csizmadia László által vezetett Nemzeti Együttműködési Alap fideszes arcok szervezeteinek pénzt.

,,A Miniszterelnökég által kezdeményezett KEHI vizsgálat egyetlen célja sem más, mint annak kiderítése, valóban egyenlő feltételekkel indult-e mind a 80 ezer civil szervezet a pénzekért vívott versenyben, vagy azoknak van igazuk, akik azt állítják: az egyenlők között voltak egyenlőbbek is, akik valamilyen okból előnyt élveztek a pályázatok elbírálása, a források elosztása során."

Nem tudjuk, melyik 80 ezer szervezet indult a norvég pályázatokon, hogy a KEHI-nek mennyiben van hatásköre olyan vizsgálatra, amelyet nemzetközi szerződés alapján a KEHI-nek nincs joga semmilyen módon vizsgálni. Az sem kristálytiszta, hogy mi bizonyítja a hosszú hónapok vizsgálata alapján azt, hogy a norvég pénzeket direkt kormányellenes célokra adják. És azt sem, hogy miért meglepő, ha a civileknek adott támogatásból a civilek nem CÖF-jellegű kormánydicsérő plakátkampányt szerveznek.

,,Az elmúlt években városvezetőként, országgyűlési képviselőként, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárként, majd miniszterként megtanultam, hogy a vitákat nem elfojtani, hanem lefolytatni kell."

Akkor talán jó lett volna érdemi indokolást írni a szabadrablást törvényesítő módosításhoz, annak hiányában igencsak nehéz vitatni a kormány indokait. Azt hadd ne tekintsük legitim indoknak, hogy a kormány azért adhat támogatást a fideszes politikusok családtagjai szervezeteinek, mert így szűnik meg a civil szervezetek politikai megkülönböztetése.

,,A közösségi források elosztásához kapcsolódó teljes körű transzparencia elve, valamint az ilyen források felett rendelkező személyek és szervezetek elszámoltathatóságának joga vezérelt akkor is, amikor a KEHI vizsgálati dokumentumainak nyilvánosságra hozataláról döntöttem. Hiszem, hogy csak a nyilvánosság ereje segíthet a vita lezárásában és teremtheti meg azt a légkört, amelyről az érintett szervezetek a jelek szerint csak beszélnek, tenni érte már annál kevésbé akarnak."

Itt jutunk el a kérdéshez:

A pártpolitikától független civil szféra mellett elkötelezettség jegyében,
a közösségi források elosztásához kapcsolódó teljes körű transzparencia elvére tekintettel,
az ilyen források felett rendelkező személyek és szervezetek elszámoltathatóságának jogára tekintettel

megszavazza-e Lázár János azt a törvényt, amely alapján az állami támogatást mostantól

a kormánytagoknak és családtagjaiknak, illetve egyesületeiknek,
a támogatási döntést meghozó vagy előkészítő közhivatalnokoknak és családtagjaiknak, illetve egyesületeiknek,
a pártokkal együttműködő civil szervezeteknek, köztük a Fidesszel az önkormányzati választáson idén közösen jelöltet állító 23 egyesületnek

is gond nélkül oda lehet adni, és amely alapján a vesztes pályázatokra vonatkozó adatokat törölni kell őket az elbírálás után, a bírálók személyét pedig nem teszik közzé, nehogy kideríthető legyen bármilyen visszaélés?

http://vastagbor.atlatszo.hu/2014/11/25/szembekopi-e-magat-lazar-janos/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hagyd abba, Lajos!
  2014-11-26 19:33:26, szerda
 
  Hagyd abba, Lajos!

Feladta: 2014, november, 26

Még a legprofibbal is előfordul, hogy elfásul. Az, amit korábban oly' nagy kedvvel és hozzáértéssel csinált unalmas, félvállról veendő napi rutinná laposodik el. A bölcsebbek tudják, hogy ilyenkor köll abbahagyni. ... Sajnos Kósa Lajos nem tartozik közéjük.

A múlt héten a “Bors" című bulvárlap helyre kis botrányt kavart abból, hogy az egyik szemfüles riportere nyakon csípte Kósa Lajost, Debrecen volt(?) Döbrögijét, az ő titkárnőjét, valamint Halász Jánost (egykori aldöbrögi a Cívisvárosban) és a fiát a Lisztferihegyen, amint éppen egy Dubaiba tartó repülőre csekkolnak be. Később kiderült, hogy valódi uticéljuk az új-zélandi Auckland, ahol a Rolling Stones koncertjén akartak részt venni. A “Bors" rögvest ki is számolta: fejenként legalább egymillába, oda-vissza pedig legalább 40-48 órába került ez a kiruccanás. Újabb néhány nap elteltével az is kiderült, velük utazott a debreceni televízió forgatóstábja is, ismeretlen okból.

Hétfő délután, a Népszabadság tudósítója pedig azt tapasztalta döbbenten, hogy a világ túlsó féltekéjére elutazott két politikus már ott virít az Országgyűlésben. Meg is kérdezte a delikvenseket, hogy akkor most mi is van, de csak Kósa volt hajlandó szóba állni vele. Ő pedig - alaposan megsértődve - mindössze annyit közölt: általános hazudozás folyik az utazásukról, mert valójában ugyanis “minden teljesen másként" történt.

Kedden osztán végre kiderült, hogy ez a “minden" hogyan is volt “teljesen másként". Lajos ugyanis interjút adott a “Hír24“-nek, melyben lerántotta a leplet az Utazási Titokról, no meg a bulvársajtó mesterkedéseiről is. A “valóság" ugyanis az, hogy:

“A Debreceni Városi Tévé és a Debreceni Mozgóképkultúráért Alapítvány 2006-tól kezdődően, folyamatosan, tehát már szocialista kormányok alatt is, több forrásból pályázati pénzt nyert arra, hogy filmet készítsen a szórványban élő diaszpóra magyarságról. A stáb eddig ötször járt az Egyesült Államokban, egyszer Dél-Amerikában, most pedig Ausztráliába és Új-Zélandra utazott. A filmeket az MTV és a Duna tévé is bemutatta. Az egész munka akkor kezdődött, amikor én polgármester voltam, Halász János pedig az alpolgármesterem, és még a legelején beszéltük, hogy egyszer elkísérjük a forgatócsoportot. Ezt a mostani, amúgy háromhetes utat ez év elején kezdték szervezni, terveztük, amellett, hogy részt veszünk a felvételeken, előadásokat tartunk, beszélgetünk a kintiekkel. Csakhogy kiderült, Halásznak és nekem vissza kell érnünk, így múlt kedd délután, a parlamenti szavazások után indultunk, megérkeztünk csütörtökön, vasárnap indultunk is vissza, és hétfő fél tizenkettő körül szállt le a gépünk.“

Továbbá az a helyzet, hogy az állítólagos “titkárnő" az ő kabinetfőnöke, aki nem Aucklandba, hanem “csak" az ausztráliai Perth-be utazott, meglátogatni a rokonát (“Auckland felé, félúton ..." - ugyi?!). A milliósra kalkulált költség sem felel meg a valóságnak, hiszen a legolcsóbb repülőjegyet vették meg (mindössze 450 ezer fejenként, holott volt 1,5, sőt, 5 milliós ajánlat is!), szerény volt a szállásuk is (fejenként 30 ezer/éjszaka, holott volt 200 ezres is!) és az olcsó, de jóminőségű kikötői étteremben étkeztek. Így a teljes kiadása még a havi fizetésének kétharmadát sem érte el. Ezen kívül a Rolling Stones koncertre is csak “véletlenül" estek be. Már régen le volt beszélve az utazás, amikor Halász szólt neki, hogy éppen akkor Aucklandban turnézik Mick Jagger és együttese, így osztán ha már ott voltak, ugyan miért hagyták volna ki a lehetőséget (az interneten megrendelt jegy is a legolcsóbb volt és a legócskább helyre szólt!).

Ha készpénznek vesszük Kósa nyilatkozatát, akkor ebből az kerekedik ki, hogy pusztán egy már a körmükre égett ígéret teljesítése, no meg az új-zélandi diaszpóra iránti érdeklődésük okán vállalták az oda-vissza 40-48 órát igénylő, alaposan kimerítő utazást, holott idehaza számos, országépítő tevékenységük (költségvetési vita és szavazások) lettek vóna. Mindezt pedig a saját zsebükből fizették, s hogy ne legyen túl nagy a költség (a havi jövedelem “alig kétharmada") tulajdonképpen végig fapadozták azt az új-zélandi, alig több, mint két napot. S miután teljesítették a Diaszpóra felé vállalt kötelezettségeiket is (néptáncbemutató, tiszteletbeli konzul meglátogatása, estébé), hát miért ne mentek volna el a Stones koncertjére (ócska helyre szóló, olcsó jeggyel), ha már Jagger és társulata éppen akkor, véletlenül szintén arra járt. “Baj, hogy ha már ott voltunk, elmentünk a koncertre?“

Nem baj, nem ez a baj, Lajos! Hanem az, hogy az elejétől a végéig hazudoztál. Ráadásul mindezt olyan ügyetlenül és átlátszóan (népnemzeti gúnyába öltöztetetten), hogy elvakult híved legyen a talpán, aki “bicskanyílás" nélkül volt képes elolvasni a “Hír24″-nek adott “igazoló jelentésedet"!

http://img.444.hu/KosaRosszkifogas.png

Ugyan ki a franc hisz el, hogy Kósa (meg a Halász) pont a parlamenti szavazások idején volt “kénytelen" Új-Zélandba utazni, mert a Debreceni Városi Televízió diaszpórista forgatóstábjának máskor nem volt alkalmas, nekik meg nincs elegendő befolyásuk eme “független és közszolgálati" lokális médiára ahhoz, hogy az időpont megváltoztatását elérjék? Ha csak a januári, parlamenti szünetben mentek volna el, akkor már egyetlen magyart sem találtak volna az “Örök Tavasz Szigetén“, mert azok a “Magyarország jobban teljesít!" hívószavára valamennyien visszatelepültek volna az Anyaföldre (közmunkásnak!)? Nem beszélve arról, hogy Halász 2006-10 között volt aldöbrögi Debrecenben, tehát az “ígéret" minimum bő négy esztendős! Ugyan miért pont most vált sürgetővé ennek teljesítése?

Ugyan ki a fene hiszi el, hogy ez az egész “váratlanul" derült ki, a Stones koncertje pedig csak amolyan (ugyancsak “váratlan") plusbonus volt? Ha Jaggerék netán Budapesten rendezték volna az előadásukat, akkor már hónapokkal korábban sem lehetett volna jegyet kapni rá! Se személyesen, se interneten, se luxust, se fapadost, utóbbit is legfeljebb a környéken kószáló neppertől (húszszoros áron!).

De tegyük fel, hogy ez az egész már hónapokkal korábban le volt szervezve - pont november közepére! Hát ezek az urak annyit nem tudtak, hogy ebben az időszakban zajlanak a legfontosabb parlamenti szavazások (költségvetés, adótörvények), melyeken nekik kötelező a részvétel? Mindketten tapasztalt, régi motorosok már az Országgyűlésben (Kósa 1990-től, Halász '98-tól képviselő)! Nem is beszélve arról, hogy a nemtitkárnő kabinetfőnöknek is pont ekkor köllött nővért látogatnia Perth-ben? Amikor Nagyüzem van a parlamentben és Kósának esetleg szüksége lehet rá? Osztán az se “sámli", hogy mi az ördögöt keresett ott Halász fia? Ugye nem akarják nekem/nekünk bemagyarázni, hogy az ifjoncot annyira érdekelte az új-zélandi diaszpóra (meg a néptáncbemutató és az ottani, tiszteletbeli konzul), hogy ezért vállalta a kétnapos utazást (az apja meg az ő költségeit)? Osztán meg csak “úgy" ő is betévedt a Stones koncertjére ... ha már.

Ugyan ki a fene hisz el, hogy ezt mi elhisszük?! Halászon és főleg Kósán kívül? Akik nyilvánvalóan már elöregedtek. Belefásultak az állandó hazudozásba. Már untatja őket a hatalomgyakorlás, a közszereplés, talán még a korrupció is. Napi rutinnak tekintik az egészet, s már arra sem vigyáznak, hogy legalább minimálisan hihető legyen, amit mondanak (igaz, erre a szavazótáboron belül látszólag nincs is igény, bár az Újpesten otthon maradó narancsosok példája mást mutat ... már!).

Hagyd abba, Lajos! Nem megy ez már neked! Igaz, a Hír24-nek adott interjúd sokkal jobban sikeredett, mint az a hírhedt “fémkupakos" nyilatkozatod, ami egy teljesen szétesett ember elképesztően káoszos szózagyvalékát örökítette meg az utókor számára.

Hagyd abba, Lajos! Mindenkivel előfordulhat, hogy magánéleti problémái támadnak. Például úgy, hogy kiszeret belőle a felesége. Hrisztov Éva nem egy csúnya csaj így nem csoda, hogy megakadt rajta a feleséged szeme. Azon feleségedé, akivel közösen loptátok Debrecen és az Ország pénzét. Engedd el őt és hagyd élni a maga életét. A Közös Biznisz ettől még megmaradhat (mint már tudod!), az Asszony párválasztása okán pedig bizonnyal nem fogsz kellemetlen kérdéseket kapni a Pártod és annak Szövetségesei (KDNP, Jobbik) homofóbjaitól!

Hagyd abba, Lajos! Mert már elveszítetted a veszélyérzetedet. Lemondtál a biztos hátteredről (a debreceni döbrögiségről), s így a “tököd" kizárólag A Főnök kezébe került. Bár ezt a “Hódmezőlázárhelyi Recept" szerint tetted: a Papp nevezetű Pótkósa ugyanúgy szállítani fogja Neked a százalékokat és azt teszi majd, amit Te mondasz neki. Ámde meddig? Mikor fog megtörténni az, hogy a Főnök utasítására ez a Papp hátba szúr Téged? Mert meg fogja tenni, ha A Főnöktől kap egy jó ajánlatot, cserébe a fejedért!

Mert A Főnök kicsinyes. Mert A Főnök bosszúálló. Mert A Főnök bizantikus! Mert A Főnök nem felejt! Nem felejtette el, hogy Te 2002-ben (a Bukás után) lesámánoztad őt, s nem zártad ki a leváltását sem. Nem felejtette el a “fémkupakos" nyilatkozatodat sem, így majd lesz hivatkozási alapja, amikor lefejeztet Téged! ... Meg fogja tenni, mert már túl régen vagy a környezetében! Az meg neki egyáltalán nem KÓSer!

Hagyd abba, Lajos! Amíg még önként teheted. Loptál már eleget, unokád is holta napjáig megélhetne belőle. Ne várd meg, amíg A Főnök mészárol le, avagy vele együtt Téged is a Tömeg!

Hagyd abba, Lajos!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/11/26/hagyd-abba-lajos/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország lett az EU egyik szegényháza
  2014-11-26 19:30:53, szerda
 
  Magyarország lett az EU egyik szegényháza


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hUjvHc3ror8

Európai összehasonlításban a magyarok, különösen a gyerekek ijesztően nagy része számít súlyosan nélkülözőnek, vagy fenyegeti az elszegényedés. A közép-európai országokban az elmúlt években legalább szinten tudták tartani a szegénységet, de mára Magyarország inkább a Balkánhoz, Görögországhoz és Bulgáriához közelít.


http://vs.hu/kozelet/osszes/magyarorszag-lett-az-eu-egyik-szegenyhaza-1126#!s0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2090
  • e Hét: 12357
  • e Hónap: 23468
  • e Év: 176964
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.