Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A spanyol liga nem enged, jogi úton támadja......
  2015-05-08 20:53:58, péntek
 
  A spanyol liga nem enged, jogi úton támadja a bajnokság felfüggesztését.
A spanyol profi labdarúgóliga (LFP) jogi úton igyekszik megakadályozni, hogy a labdarúgó-szövetség (RFEF) jövő szombattól felfüggessze az élvonalbeli és az alacsonyabb osztályú bajnokságok működését a televíziós közvetítési jogokkal kapcsolatos vita miatt.
A spanyol kormány múlt csütörtökön szavazta meg az eddiginél egyenlőbb pénzelosztást biztosító törvényt, amelyet az LFP támogatott, az RFEF és a játékosok szakszervezete (AFE) viszont ellenzett.

Az RFEF ezért úgy döntött, hogy felfüggeszti a bajnokságokat, a szünet a Király Kupa fináléját - amelyet a Barcelona játszana az Athletic Bilbaóval - is érintené. A Primera Divisiónban ráadásul jövő vasárnap rendeznék a címvédő Atlético Madrid és a listavezető Barcelona rangadóját, amely a bajnoki címről is dönthet.
Az LFP a szerdán késő este kiadott közleményében úgy fogalmazott: a szövetség felfüggesztésről szóló döntése jogi értelemben érvénytelen, ezért a liga "az illetékes szervezeteknél kezdeményezte a szükséges intézkedések meghozatalát" annak érdekében, hogy töröljék az RFEF határozatát. Az LFP mindemellett rendkívüli közgyűlést hívott össze jövő hétfőre az első- és másodosztályban szereplő 42 futballklub képviselői számára.
A spanyol liga a 2016/17-es szezontól a német és az angol példát követve központilag akarja értékesíteni a közvetítési jogokat, amelyeket a spanyol klubok eddig önállóan adhattak el. A jelenlegi rendszerben a topklubok, így a Real Madrid és az FC Barcelona jutnak jelentős előnyhöz a többi egyesülettel szemben.
Az RFEF elnökségének szerdai döntése az élvonal utolsó két fordulójával együtt 600 ezer játékost és 30 ezer mérkőzést érinthet.
......



- Nem egyeztek meg a tévés jogokról, leáll a spanyol foci /VG.HU 2015. 5. 6. 20:48/
A spanyol futballszövetség felfüggesztette a hazai meccsek megrendezését a bajnokság végén - írja a BBC.
A hírcsatorna szerint azért döntöttek emellett a lépés mellett, mert nem tudtak megállapodni a kormánnyal a televíziós közvetítési jogokról. A szövetség közleménye szerint elégedetlenek azzal, hogy a bevételeknek a 4,55 százalékát kapják meg. A jelen állás szerint május 16-tól nem játszanak meccseket, vagyis a bajnokság utolsó kétfordulója, valamint a kupadöntő csúszhat, ha addig nincs egyezség. Persze mivel az európai ligákban való induláshoz a nevezéseket le kell adni júniusban, tehát a bajnokságnak legkésőbb akkor be kell fejeződnie, a mostani lépés inkább tűnik kemény zsarolásnak - azt a szövetség is jelezte, hogy nyitottak a további tárgyalásokra.

Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) jövő szombattól az összes labdarúgó-bajnokság működését felfüggesztette, mert nem ért egyet a kormánynak a közvetítési jogokról elfogadtatott törvényével.
A múlt csütörtökön megszavazott, az eddiginél egyenlőbb pénzelosztást lehetővé tevő törvényt a profi liga (LFP) támogatta, ugyanakkor az RFEF és a játékosok szakszervezete (AFE) ellenezte.
A spanyol liga a 2016/17-es szezontól a német és az angol példát követve központilag akarta értékesíteni a közvetítési jogokat, amelyeket a spanyol klubok edd .....
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Jövő hétvégétől megszünik a Spanyol foci közvetítése
  2015-05-08 20:48:59, péntek
 
  Sztrájk miatt már a hétvégén véget érhet a spanyol labdarúgó bajnokság.
A spanyol labdarúgó szövetség bejelentette, május 16-ától felfüggeszti az élvonalbeli és a másodosztályú labdarúgó bajnokság küzdelmeit, a háttérben egy kormányzati döntés áll, mely a klubok számára előnytelen módon szabályozza a televíziós közvetítésekből származó bevételeket. A döntés értelmében a most következő hétvégén esedékes 36. forduló lenne az utolsó az idei bajnoki szezonban, ráadásul elmaradhat az FC ...
Bombaként robbant a hír, hogy a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) május 16-ával az összes spanyol futballbajnokság, így az élvonalbeli La Ligát is félbeszakítja. Vagyis nem lesz spanyol foci? Most úgy tűnik, de a kiskaput meghagyta a szövetség....
- A felfüggesztés oka: "a spanyol futball különféle problémái". Ez áll a spanyol futball szövetség hivatalos közleményében. Hogy ez mit takar? Elsődlegesen a tévés pénzek elosztását. Az RFEF ugyanis régóta egyezkedik az illetékes spanyol minisztériumokkal arról, hogy hogyan osszák el igazságosabban a most rendkívül igazságtalanul elosztott televíziós bevételeket, hogyan támogassák a futballt, valamint, hogy hogyan kezeljék a klubok adósságát.
A spanyol parlament elfogadott egy törvényt, aminek értelmében kollektíven értékesítenék a klubok a tévés jogaikat, megszűnne tehát a Barcelona és a Real Madrid erősen kivételezett helyzete. A két óriás többszörösét kapja annak, amit egy szintén élvonalbeli kis csapat, ami pedig szakadékhoz vezetett a klubok között, és összességében ártott a bajnokság színvonalának.
A szövetség most sztrájkot hirdetett, de nem azonnali hatállyal: május 16-án állna le a futball az országban. Az összes bajnokság, a legalsó szinttől az élvonalbeli küzdelemsorozatig félbeszakad jelen állás szerint, de a szövetség kész tárgyalni a folytatásról, csak érjék el, amit ők szeretnének.
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Luis Suarez nagy örömet szerzett egy súlyos beteg kisfiúnak.
  2015-05-08 20:34:34, péntek
 
  A Barcelona uruguayi csatára, Luis Suarez rövid időre orvosnak adta ki magát, persze csak azért, hogy meglephesse az egyik rajongóját.
A fiatal Mateónál két éve diagnosztizálták a rákot. A fiú először azt hitte, az orvos azért hívta be magához, hogy egy spanyol specialistával egyeztessenek videóhívás során, de aztán Luis Suarez jelentkezett be, először csak kép nélkül.
A futballista gyorsan leleplezte magát, Mateo nagy örömére, aki megígérte, hogy mindent úgy csinál, ahogy az orvosai kérik tőle, és akkor cserébe megkapja cserébe Suarez.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Újra együtt kajakozik Kovács Katalin és Dusev-Janics Natasa.
  2015-05-08 20:27:20, péntek
 
 


A két kajakos legutóbb a 2013-as duisburgi világbajnokságon versenyzett együtt, a 2014-es idényt mindketten kihagyták. Kovács Katalin gyermeket várt, és júniusban meg is született kislánya, Luca, míg Dusev-Janics Natasa tavaly kora tavasszal gerincműtéten esett át, amely után hosszú időt vett igénybe a felépülése. Csipes Ferenc tanítványa ősszel kezdte el az edzésmunkát, míg Janics edző férje révén több mint fél évig Mexikóban edzőtáborozott.
/Jó volt újra találkozni!!! Talán a duisburgi vb-n láttuk egymást utoljára.
Tegnap újra egy hajóba ültünk Natasával...
Mindketten jó érzésekkel szálltunk ki edzés után, ami kezdetnek azt gondolom nem rossz...
Mostantól jön a neheze, az igazi kemény meló!! /
- Kovács Katalin nagyon bizakodó. ,,Nem akarok túlzottan áradozni az első edzésről, de megnyugtató, hogy érzésre olyan volt minden, mint régen. Iramokat mentünk, jól éreztük magunkat a hajóban, és bár nyilván van még mit csiszolnunk az egységen a válogatóig, bizakodó vagyok."
- Janics is hasonlóan nyilatkozott. "Jó érzés volt majdnem két év után ismét egy hajóba ülni Katival. Ráadásul egy új kajakot is kipróbáltunk, ami mindkettőnknek nagyon tetszett. Én is pozitív érzésekkel vágok neki a közös munkának.
Az elkövetkező időszakban a páros heti kétszer tréningezik majd hol Szolnokon, hol Szegeden. Dusev-Janics Natasa májusban rajthoz áll majd a duisburgi világkupán, amelyen K-1 200 és 500 méteren szerepel.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Német írásbeli érettségi megoldások 2015
  2015-05-08 19:04:53, péntek
 
  Három órát kaptak a középszintű német érettségi feladatsorainak megoldására a diákok - itt találjátok az első rész nem hivatalos megoldását.
A német érettségi nap támogatását köszönjük az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemnek.
Az olvasott szöveg értése Link
Nyelvhelyesség Link
Halott szöveg értése Link
 
 
1 komment , kategória:  Iskola  
Angol írásbeli érettségi megoldások 2015
  2015-05-08 18:54:45, péntek
 
  Angol nyelvből írnak érettségit csütörtökön a diákok. Középszinten 1 162 helyszínen 54 318-an, emelt szinten pedig 124 helyszínen 9 777-en vizsgáznak. Mi pedig már mutatjuk is a megoldásokat.
Megoldások: Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 303 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11351
  • e Hét: 34411
  • e Hónap: 67565
  • e Év: 301312
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.