Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Ritkaság: Magzatot hordó gyermek - parazita ikertestvér
  2015-07-01 18:53:52, szerda
 
  Forrás: life.hu
A világon eddig kevesebb mint száz olyan esetet regisztráltak, ahol egy akár már felnőtt emberről derült ki, hogy parazita ikertestvérének részeit hordozza magában. A felfedezés attól is függ, hogy ezek a részek mekkorák és hogyan nőnek, ha nagyok vagy látványosak, akkor kisgyerekkorban is látszanak.
Terhesnek csúfolták a kislányt - ez egy kínai kislánnyal, Kang Mengruval is
...... ......


- Ez történt ez egy kínai kislánnyal, Kang Mengruval is, akinél messziről látni, hogy valami nagyon nincs rendben: akkora pocakja van, mintha terhes lenne, csakhogy ő ikertestvérének maradványait hordozza a testében. A gyermeket megszületése után az édesanyja elhagyta, majd egy gyermektelen pár örökbe fogadta. Egy ideig minden rendben volt, de Kang hasa egyre nagyobbra kezdett nőni. Végül egy CT vizsgálat derítette ki, hogy meg nem született testvére van a hasában, és akkora problémát okoz, hogy ha hamarosan nem műtik meg a kislányt, akkor meghalhat. Parazita testvére növekedése ugyanis folyamatosan roncsolja Kang belső szerveit
Isbac Pacunda 4 éves, aranyos kisgyerek, különleges állapotára csak nagy hasa figyelmeztet. A röntgen alapján kiderítették, hogy a 700 grammos és 25 centis parazita ikertestvére is részlegesen fejlődött ki: agya és tüdeje nincs, viszont csontjai, haja, szemei vannak. Isbacra is műtét vár, mely során gyomrából kioperálják parazita ikertestvére maradványait.
- A sziámi ikrek másik típusa a fetus in fetu, azaz magzat a magzatban. Ilyenkor a gyermek úgy születik, hogy valahol a testében megtalálható alulfejlett ikertestvére. Műtéttel általában sikeresen eltávolítható a parazita testvér. A világon eddig kevesebb mint száz olyan esetet regisztráltak, ahol egy akár már felnőtt emberről derült ki, hogy parazita ikertestvérének részeit hordozza magában. A felfedezés attól is függ, hogy ezek a részek mekkorák és hogyan nőnek, ha nagyok vagy látványosak, akkor kisgyerekkorban is látszanak.
- Orvosok szerint elég sokan kezdjük úgy az életünket az anyaméhben, hogy van egy ikertestvérünk, aki viszont már nem születik meg, mert útközben felszívódik. A hasonló terhességek egy részénél viszont sokkal rosszabb történik: az egyik magzat beleépül a másikba.

- Parazita ikertestvér - Jean-Jaques Libbera
Jean-Jaques Libbera (1884 - 1936) szintén ikertestvére csökevényes testét cipelte magán. Jean így élte le egész életét, és előadásokon mutogatták. A római születésű férfi ennek ellenére boldogan élt, megnősült, és négy gyermeke született.


 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Copa America: Argentína 6-1 Paraguay - elődöntőben
  2015-07-01 10:06:03, szerda
 
  A találkozó nagyon izgalmas volt, számos nagy helyzettel tarkítva. A(z) Argentína ma a játék minden elemében jobbnak bizonyult. A hazaiak igyekeztek kombinatív játékot játszani, a vendégek eközben a kontrákra építenek.
Argentína szétverte Paraguayt a Copa-elődöntőben. Az argentin válogatott a brazilokat tizenegyesekkel kiejtő Paraguayjal játszott a Copa América elődöntőjében szerda hajnalban, és ez a meccsük sikerült eddig a legjobban. Hat gólt rúgtak, ennyit még senki nem rámolt be ezen a tornán, a házigazda Chile is csak ötig jutott Bolívia ellen.
A vezetést Rojo szerezte meg egy pontrúgás után a 15. percben, nem sokkal később Pastore növelte az előnyt 2-0-ra, mindkét gólpasszt Messi adta. Egy védelmi hiba után szépítettek a paraguayiak, Barrios szép gólt vágott az argentin kapuba a tizenhatoson kívülről.
A szünet után hamar eldőlt a meccs, az argentinok hat passzból átjátszották a pályát, a pazar akciót Di María fejezte be góllal, ezzel már 3-1 volt, és a következőt is a Manchester United-játékos lőtte. Ezután adott egy gólpasszt is Agüerónak, a City csatár védhetetlenül fejelt a kapuba. A 6-1-es végeredményt pedig a csereként beállt Higuaín állította be.
Góllövők: Rojo (15.), Pastore (26.), Di María (47., 52.), Agüero (80.), Higuaín (83.), ill. L. Barrios (43.)
Videó Link
Ezzel eldőlt, hogy a házigazda Chile az argentinokkal játssza majd a szombati döntőt, péntek éjjel pedig Peru-Paraguay-bronzmeccset rendeznek a Copán. Az argentinoknál Messi nem lőtt gólt, de azt nyilatkozta, ez nem is aggasztja, teljes meccsük volt, a lényeg, hogy elérték a döntőt. Tata Martino szövetségi kapitány is azt mondta, boldognak látja Messit, sztárja fontos passzokat ad, melyekből gólok születnek, ez a lényeg.
Argentína a tavalyi világbajnokság után ismét döntőt játszik, a válogatott 1993-ban nyerte utoljára Copát, az volt az utolsó nagy győzelmük. A chileiek voltak már döntősök de egyszer sem nyertek.

Részletek a mérkőzésről Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Szürke cirmi éhes
  2015-07-01 09:47:21, szerda
 
  Videó Link  
 
1 komment , kategória:  Viccek  
Ventillátor tanítja repülni az elárvult erszényes mókust
  2015-07-01 09:44:03, szerda
 
  Forrás: Hír24
Az első repülőleckénél még a gazdi keze és a ventillátor is jó szolgálatot tesz.
Gondolkodott már valaha azon, vajon hogyan tanulnak meg repülni azok az erszényes mókuskölykök, akiket nem a szüleik, hanem emberek nevelnek fel? Nos, bármilyen hihetetlen, hasonlóan az embergyerekekhez, ők is tanulnak. Sőt, gyakorolnak is: újra és újra nekiveselkednek a feladatnak, egészen addig, míg flottul nem megy.
A most következő cuki videóban jól látszik, hogy az eredetileg Ausztrália és Indonézia esőerdőiben honos rágcsáló egész jól boldogul egy lakásban is. Már, ami a repülés megtanulását illeti. Elég hozzá egy lelkiismeretes gazdi, és egy mezei ventillátor.
Íme: Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Mától nincs Magyar Televízió, Magyar Rádió, MTI
  2015-07-01 09:37:34, szerda
 
  Forrás: Hír24
Egyesülnek a hazai közmédia-társaságok. "Elnyelte őket" a Duna.
Július elsejével egyesül a négy közszolgálati médiaszolgáltató, a Magyar Televízió Nonprofit Zrt., a Magyar Rádió Nonprofit Zrt., a Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. és a Duna Televízió Nonprofit Zrt.
Az Országgyűlés december közepén módosította a médiatörvényt; ennek értelmében a jelenlegi Duna Televízió Nonprofit Zrt.-vel beolvadás útján egyesül a másik három gazdasági társaság, és Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. elnevezéssel egyedüli közszolgálati médiaszolgáltatóként folytatja tevékenységét.
Mint korábban megírtuk, két fideszes képviselő kezdeményezte a médiaszabályozás újabb módosítását. Dunai Mónika és Tuzson Bence azzal indokolta javaslatát, hogy a cégek a Közszolgálati Közalapítvány tulajdonában vannak, működésük 2011 óta jelentősen megváltozott: míg korábban külön-külön végezték tevékenységüket, az állami média átalakulásával a műsorok előállítását már az MTVA végzi, az infrastruktúrát is az Alap birtokolja
A szabályozás módosítását a kezdeményező képviselők azzal indokolták, hogy ,,az elmúlt közel négyéves időszak gyakorlati tapasztalatai" azt mutatják, hogy gazdaságossági és költséghatékonysági szempontból indokolt az összevonás.
A beolvadás biztosítja, hogy a gazdasági társaságok ne jogutód nélkül szűnjenek meg. A társaság rádiós, televíziós, online és hírügynökségi szolgáltatást egyaránt nyújt - írta az MTI.

 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5225
  • e Hét: 28285
  • e Hónap: 61439
  • e Év: 295186
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.