Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjszakát!
  2015-11-12 23:59:28, csütörtök
 
  Szeretettel kívánok Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Őszi pénzhoroszkóp: Jövedelmező hetek várnak rád
  2015-11-12 23:58:56, csütörtök
 
  Őszi pénzhoroszkóp: Jövedelmező hetek várnak rád





Bár azt a csillagok állásából nem tudjuk megmondani, hogy meg fogod-e nyerni a lottó ötöst az elkövetkező hetekben!


Abban azonban biztos lehetsz, hogy bármelyik csillagjegyhez is tartozol, izgalmas, pénzügyileg jövedelmező napok állnak előtted!


Bak:

XII.22. - I.20.

Nincs mit szépíteni, nehéz napok jönnek. Most meg kell fognod a pénzt, és ha nincs állásod, akkor mozgass meg minden követ, hogy újra el tudj helyezkedni. Novemberben a sors rendkívül jó lehetőséget kínál majd: mondj rá igent, és tartsd titokban még a legjobb barátod előtt is, mert lehetséges, hogy rivalizálás lép majd fel köztetek az új állás miatt.


Vízöntő:

I.21. - II.20.

Legyél egy kicsit önzőbb és törtetőbb, mert csak így juthatsz ötről a hatra. A munkahelyeden nem marad semmi a régiben, de mivel ehhez te jól tudsz alkalmazkodni, ráadásul az új felettesednek is a segítségére tudsz lenni, nem lesz probléma az érvényesüléssel. Szégyelled magad, de kénytelen leszel a pénz miatt olyan feladatokat is elvállalni, amihez semmi kedved.


Halak:

II.21. - III.20.

Novemberben már nyomulnod kell, hogy megszerezd azt a munkát, amire régóta fáj a fogad, vagy hogy pótolni tudd a korábbi átszervezések miatt kieső pénzt. Külföldi munkavállalásra vagy állásváltoztatásra egy külföldi cégnél a legjobb időpont a november vége, így nemcsak a munkaköröddel leszel elégedettebb, de végre annyi pénzt kereshetsz, hogy ingatlannal kapcsolatos terveidet is valóra tudod váltani.


Kos:

III.21. - IV.20.

Pénzügyi problémák merülhetnek fel például korábban felvett hitelek miatt. Kénytelen leszel pluszmunka után nézni, hogy fizetni tudd a részleteket. A könyvelésre sokkal jobban ügyelj, különösen akkor, ha új munkába, vállalkozásba kezdesz, mert hatósági ellenőrzés várható. Nyugodj meg, ha mindenre odafigyelsz, nem lesz probléma!


Bika:

IV.21. - V.20.

Több lesz a kiadásod, de bírni fogod az iramot. Talán kissé lejjebb kell adnod az igényeidből, de novemberben a sors kegyes lesz hozzád, és pluszbevételhez juttat. Ráadásul olyan kapcsolatokra tehetsz szert, amelyek igen gyümölcsözőek lesznek a jövőben. A rokonaidra azonban anyagi ügyekben nem számíthatsz, hiszen ők is nehéz helyzetben vannak, ők is inkább támogatásra szorulnának.


Ikrek:

V.21. - VI.21.

Bizonytalan és egyben nehezen elfogadható helyzet alakulhat ki a munkádban. Még az is lehet, hogy állást fogsz változtatni, illetve, hogy kevesebbért kell több feladatot elvégezned. Ám a tél közeledtével minden változik, és kiderül, hogy mégsem annyira reménytelen a helyzet, mint amilyennek látszott, vagy ahogy a felettesedtől hallottad. A kollégákkal szemben tarts távolságot, mert van köztük olyan, aki a vesztedre tör.


Rák:

VI.22. - VII.22.

Olyan személyt tudhatsz magad mellett - vagy inkább magad mögött -, aki a segítségedre van abban, hogy jó döntést hozz. Ezzel a pozíciód még erősebbé válik, a felettesed elismerését is kivívhatod, és nyugodtabban várhatod a karácsonyi ünnepeket, mint korábban. Olyan bevételre is szert tehetsz, amelyre már nem is számítottál.


Oroszlán:

VII.23. - VIII.23.

Ha ingatlanügyletbe kezdtél, akkor készülj fel rá, hogy semmi pénz nem lesz elég. Fennáll a lehetősége, hogy a szakemberek megpróbálnak átverni, vagy olyan lassan dolgoznak, hogy emiatt növekszik majd a kiadásod. A munkahelyeden olyan változásokra számíthatsz, amelyek emelik a kedélyedet, növelik az energiaszinted és bevételedet is.


Szűz:

VIII.24. - IX.23.

A munkáddal kapcsolatban felmerülő hírekkel, megszorításokkal torkig vagy. Még az is megtörténhet, hogy megszűnik egy feladatod, ám ne idegeskedj, mert helyette találsz egy sokkal jobbat, újat. Ez kezdetben talán szokatlan lesz, de hamar belejössz, és még nagyobb örömet, biztonságot találsz benne, mint a korábbiban. Készülj, mert váratlan kiadásaid lehetnek!


Mérleg:

IX.24. - X.23.

Novemberben sajnos megtörténhet, hogy olyan dologra beszélnek rá, ami pusztán pénzkidobás lesz. De az is előfordulhat, hogy olyan ajánlatot kapsz, ami nem egészen tiszta, ám miután már érted, hogy miről van szó, akkor bátran belemehetsz - akár még az is kiderülhet, hogy ez a lehetőség sokkal jobb, mint amilyennek először hitted!


Skorpió:

X.24. - XI.22.

Pénzügyek dolgában nem állsz a helyzet magaslatán, különösen akkor, ha nagyobb beruházásra készülsz még idén! Sajnos előfordulhat, hogy túl hiszékeny leszel, és becsapnak. De az is megtörténhet, hogy az otthonodban betörők fordulnak meg, akik ellopják az értéktárgyaidat. Viszont a biztosító kifizeti a károd, amely miatt nem lesz okod az aggodalomra.


Nyilas:

XI.23. - XII.21.

Az idei ősz a pénzről szól, hiszen mindent megteszel azért, hogy több legyen a bevételed, hogy a felettesed elvárásainak megfelelj, a törlesztéseket fizetni tudd, és a családod se szenvedjen hiányt. A kollégákkal lesznek problémáid, de ennek alapvetően te vagy az oka, mert elkülönülsz tőlük vagy pletykálsz, és ezzel olyan helyzetet teremtesz, amely miatt később nehézségeid adódnak.

Forrás: http://www.femcafe.hu/cikkek/lifestyle/oszi-penzhoroszkop-ezoteria-csillagjegyek- asztrologia?page=1 és
http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Novemberi energiák – Megőrzés
  2015-11-12 23:52:58, csütörtök
 
  Novemberi energiák - Megőrzés





Valami már megváltozott...elkezdődött és ennek hatására egyre jobban felborul a Rend, egyre jobban kifordul magából mindenki és minden. Van valami a levegőben, amit érezni lehet, de sejtelmes, nem tudjuk megmondani mi az...olyan, mintha valami nagy dolog készülne. Ki vannak hegyezve az érzékszervek, mindenki ugrik, mindenre. Szorongást keltő, félelmetes. S mert ilyen, pontosan úgy is reagálunk, úgy viselkedünk, mintha veszélyt éreznénk a levegőben. Tisztán látszik, hogy egyre többen süllyednek vissza az ösztöneik szintjére.


Az energia ami most érkezik, azt üzeni, hogy : “Menjetek és készítsetek magatoknak búvóhelyet, ahol túl élhettek mindent! Most húzódjatok vissza, maradjatok csendben. Rejtőzködjetek. Halkan lépjetek, csendesen éljetek."

Mielőtt elhagyod a rejteket, előtte nézz körül, hogy biztonságos legyen számodra, hogy ne essen bajod odakint. Védd meg a rejteket, most senkit ne engedj be! Most nincs közös és együtt, most mindenkinek a sajátját kell élnie, védenie. Akivel eddig nem alakult ki a közös tered, azzal most biztosan nem fog, ez most esélytelen. Azokkal tudsz együtt lenni, akikkel már kialakítottátok korábban közös belső tereteket, akiket ismertek, akikben maradéktalanul megbíztok, szerettek.

Ha szimbolikusan szeretném értelmezni, akkor olyan, mintha most a Föld belsejébe kellene bújni, barlangot kellene találni, és ott egyszerűen, sőt a legegyszerűbben élni. Most így lehet a legkönnyebben átvészelni, megélni. Most nem kell nagy tűzzel élni, nem kell nagy tüzet gyújtani, most egyetlen gyertya fényénél kell tudni élni, látni, érezni, melegedni. Most mindenből csak éppen annyi kell, amivel ez az időszak kitelik.

Valami tombol odakint és TE elbújhatsz odabent. Bent a saját magad által létrehozott barlangban, azon a helyen ami számodra védelmet és biztonságot nyújt, bármikor, bármilyen időben.

Eljött, megérkezett mindenkinek a tisztulás ideje. Olyan tisztulás ez, amikor csak azok “élik túl", akik képesek mindenből a legegyszerűbbre. Azok, akik képesek akár bármit elengedni azért, hogy Létezhessenek.

Mint mindig, a Lélek most is ott van veletek és segítséget nyújt nektek. Azt azonban tudni érdemes, hogy csak addig vesz részt, amíg az történik, aminek történnie kell.

Engedjetek el most mindent, a Lélek tapasztalásáért cserébe!

Lássátok meg, hogy bár odakint hideg van, üvölt, tombol, nálad bent Rend lehet, lehet béke, csend, nyugalom, szeretet. Ha Fényre gondolsz, most egy világítótorony fénye helyett, gondolj egy egyszerű mécses fényére. Most ez is elég lesz. Most mindenből kevés kell, ALÁZATBÓL kell csak sok, ELFOGADÁSBÓL és ELENGEDÉSBŐL.

Azoknak, akik képesek most egyszerűen, szelíden, csendesen visszahúzódni, odabentről egy mécses fényével világítani, azoknak egy új minőségű tavasz, egy új minőségű élet jön el.

S ha azt gondolnád, hogy ugyan mit érhet egy mécses fénye ebben a nagy világban, akkor ideje meglátnod, hogy minél nagyobb a sötétség, annál kevesebb Fénnyel lehet világítani...

Sötét van nagyon, vedd észre és gyújtsd meg saját mécsesed, ennél többen most sem tehetsz.

Te döntesz most is, hogy mit és hogyan teszel, kezedben a Sorsod...egy biztos, most mindenkinek döntenie kell!

Szeretettel és Fénnyel telített, tapasztalásokban gazdag mindennapokat kívánunk nektek:

Andi&Aletta - Talentumok

Forrás: http://talentumok-lelekebredes.com/2015/10/27/novemberi-energiak-megorzes/ ás
http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Alázat
  2015-11-12 23:44:35, csütörtök
 
  Alázat





Alázatosnak lenni annyi, mint letérdelni és fölfelé nézni. Felnézni, mert az alázat nem emberi minőség, hanem Isteni.

Alázatosnak lenni nem azt jelenti, hogy megalázkodni.

Alázatosnak lenni annyit jelent, hogy magamba fogadom az Istenit. Befogadom azt, hiszen több nálam, túlmutat rajtam, túl mutat mindenen ami emberi, mert az alázat Isteni.

Amikor alázatos vagy akkor meglátod a másikban az istenit, képes vagy azt befogadni, beengedni, önmagadon átengedni, mind abból ahogy áthalad rajtad abból tanulni.

Emberként alázatosnak lenni annyit tesz, hogy elfogadom azt ami, és ahogy történik, mert tudom Isten ezt akarja, ezt adja nekem ebben a percben, mert úgy gondolja ez válik leginkább hasznomra.

Aki nem képes alázattal élni az életet, az nem tiszteli a legalapvetőbb törvényszerűséget, nem tiszteli a Mindenség rendjét, így tulajdonképpen nem tisztel semmit.

Aki nem tisztel semmit és senkit, az nem képes másként tanulni, mint olyan szituációkból ahol térdre van kényszerítve, ahol az Isteni felülkerekedik mindenen, ami emberi.

Alázat vagy van benned, vagy nincs...ezt nem lehet tanulni, elsajátítani. Ezzel együtt lehet születni. Aki ezzel együtt születik, az áldott, mert övé az Isteni és tanulhatja az emberit. Aki e nélkül születik az emberi és azért van itt, hogy megtanulja az Istenit.

Aki az emberit tanulja, az képes elfogadni, befogadni és a legfőbb tanulni valója, hogy meghúzza és megtartsa határait. Aki az Istenit tanulja, annak azt kell megtanulnia, hogy túl lásson mindenen ami emberi, és meglássa a mögöttes lényeget, rendet,az Istenit.

Mindannyian tanulni, bölccsé válni vagyunk itt.

Változó világban élünk és egyre nagyobb szükségünk van az alázatra, mert csak így tudjuk meglátni mindazt amit az élet valójában üzen nekünk. Csak így láthatjuk meg a valódi értékeket egymásban és a világban.

Ereszkedjünk térdre és nézzünk fölfelé, lássuk meg mindazt ami valótlan világunk mögött rejlik!

Láss túl az emberin, nyisd meg szívedet és lényedet a befogadásra, engedd szabadon áradni és áramlani az energiákat. Éld az életedet szeretetben, szeretettel, mutass példát világodban! Világíts és ragyogj, hogy a keresők meglássanak, megtaláljanak.

Váradi Andrea

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Diwali a Fény Ünnepe – bőséget és áldást hoz rád!
  2015-11-12 23:40:13, csütörtök
 
  Diwali a Fény Ünnepe - bőséget és áldást hoz rád!





Indiában tegnap kezdődött a hinduk legnagyobb ünnepe, egy öt napos ünnepség sorozat. Ilyenkor a családok feldíszítik az otthonaikat színes díszekkel, és rengeteg mécsest gyújtanak.

Az utcákon is olajlámpások világítanak, a vízen tálakban mécsesek lebegnek. Egész India fényben és pompában úszik. Az utcákon édességet osztanak.






Szimbolikusan a jó győzelmét ünneplik a gonosz felett. A belső fény és megvilágosodás ünnepe ez.

Úgy tartják, hogy akinek ilyenkor a háza ki van világítva, és fel van díszítve, azt Lakshmi és Ganésha istennő meglátogatja és elhalmozza minden jóval.


,,A Diwali ötnapos fesztivál, melynek első napja a Dhanteras, a hindu újév napja.

A második nap a Naraka Chaturdasi, amikor a hívők azt ünneplik, hogy Krisna elpusztította a démon Narakát.

Az ünnep harmadik napja az Amavasya, amely Lakshmi ünnepe - a hívek a jólétért könyörögnek Istenhez.

A negyedik nap, vagyis a Kartika Shudda Padyami egy Visnu-legenda köré szerveződik, mely során Isten nagyságát dicsérik a hívek.

Az utolsó, ötödik napon, a Bhaj Dooj-on pedig a testvéri kapcsolatokat erősítendő a lányok megvendégelik fiútestvéreiket. ,, (http://jogagrubedli.hu/)






Az Ünnep spirituális üzenete:

Földrésztől, vallástól függetlenül ezen időszak legfőbb mondanivalója: belső fényünk meggyújtásával elűzhetjük a sötétséget.

Lakshmi istennő mindenki számára bőséget és szerencsét hoz, aki hisz benne. Én mától négy napon keresztül mécsest gyújtok, és arra emlékezem, hogy ahol fényt gyújtunk, ott megszűnik a sötét. Mert a fény mindig győzedelmeskedik a sötét felett.

Gyúljon neked is fény a szívedben. És ezt add tovább családodnak és barátaidnak.

Boldog Diwalit!

Vidaó:
Link

Sándor Judit

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Töltődj fel napfénnyel a nagy szürkeség előtt
  2015-11-12 23:35:00, csütörtök
 
  Töltődj fel napfénnyel a nagy szürkeség előtt





Évszázadokkal ezelőtt felfedezték, hogy a napfény nélkülözhetetlen az élethez, az egészséghez. Sok kultúrában tisztelték a Napot, a rómaiak, görögök, egyiptomiak.


Ha elfogadjuk, hogy a napfény is egyfajta energia, amely rezgés szinten is hat, ráadásul tartalmazza az összes színtartományt, megérthetjük, miért olyan jelentékeny a befolyása életünkre.

Energiával, vitalitással tölt fel. Általa az összes csakra fel tud, a neki megfelelő színnel, tehát rezgéssel töltődni. Ez hat a meridiánokra, szervekre, sejtekre egyaránt.

Így már érthető, hogy a napfény nemcsak kellemes érzés, de számos testi folyamatot is befolyásol. Így pl. a test biológiai órájának beállításában nagy szerepe van. Az, hogy meddig tudunk ébren maradni, nagyban függ a napfényes órák számától, valamint a fény intenzitásától is, egy adott napon belül.


Anatómiailag az a magyarázat, hogy a tobozmirigy termeli a melatonin nevű hormont, ami egy természetes nyugtató, ha sok van belőle, fáradtnak, érezzük magunkat. A napfény - aminek a minőségéről, erejéről a szem speciális sejtjei küldenek információt a tobozmirigynek - gátolja a melatonin termelést. Emlékezzünk vissza a téli hónapokra, amikor kevés a napsütés, és nem is túl erős, akkor mennyivel hamarabb elfáradunk, míg nyáron beérjük kevesebb alvással, és fittebbek vagyunk.

A napfény hatásai alól a hormonrendszer sem mentesül. A belső elválasztású mirigyek, és a pajzsmirigy működését befolyásolja, a D vitamin termelődését pedig egyenesen serkenti.


A modern életvitel, a mesterséges fényforrások alkalmazása teljesen felborította a természetes életritmust. Gyakran egész évben bezárkózva, mesterséges fényközegben töltjük napjainkat. Ezeknek a a fényforrásoknak a sugárzása amúgy is egészen más, mint a napfényé. Ugyanazzal a tempóval, időbeosztással dolgozunk egész évben, ahelyett, hogy alkalmazkodnánk a természetes napszakokhoz, ahogy őseink tették. Ezáltal először is levertebbek, álmosabbak, leterheltebbek lehetünk, és könnyebben terít le minket a depresszió is. A lelkiállapot pedig kihat az immunrendszerre, ami szintén gyengülhet, maga után vonva egészségünk gyengülését is.

Ezért kézenfekvő, hogy amikor csak tudunk, töltekezzünk fel kellőképpen a Nap sugaraival! Arra kell csak ügyelnünk, hogy nyáron a kora délelőtti, vagy késő délutáni órákat válasszuk a napozéshoz, hiszen nem megégni szeretnénk.A téli hónapokban pedig próbáljunk szintén a világos időszakban a szabadban lenni, sétálni, és ha szükséges, akkor akár a szolárium adta lehetőséget is korlátozott számban, ésszerűen kihasználni! Már persze, ha a bőrünk is bírja, és nem idegenkedünk tőle. Ne felejtsük el, hogy a modern dolgoknak is meglehet a haszna, és a helye az életünkben, csak visszaélni nem szabad velük. Szóval akár egy kis szolárium-kúra is jót tehet a téli hónapokban.


Ha a lakásban, szobában töltjük az időnket, és nincs kisgyerek a közelben, akkor gyújthatunk pár hangulatos gyertyát. Ezek fénye is, bár csekély, mégis jótékonyan hathatnak lelkiállapotunkra, szervezetünkre. Egyébként is sok kicsi, sokra megy.

Vannak különleges lehetőségek is, pl. a fénymeditáció, amikor bár nem ténylegesen találkozunk a fénnyel, de tudatunk, képzeletünk segítségével mégis pozitívan befolyásolható állapotunk. Az a fontos, hogy törekedjünk személyiségünknek megfelelő, hangulatunkat javító időtöltésre, hogy elkerüljenek a negatív, lehangoló gondolatok, a depresszió, vagy bármiféle más kellemetlen állapot, betegség.

Ha mégis úgy alakulna, hogy a fenti kis praktikák ellenére levertnek, depressziósnak érezzük magunkat, nyugodtan forduljunk szakemberhez, természetgyógyászhoz, aki átsegít a nehéz időszakon.

Használjuk ki tehát, hogy itt a tavasz, nyár, és menjünk ki minél többet a szabadba, és töltekezzünk fel a napfény éltető energiájával!

Forrás: http://lelekmagazin.hu/toltodj-fel-napfennyel-a-nagy-szurkeseg-elott/ és
http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Jelek, hogy az őrangyalod kapcsolatot szeretne létesíteni...
  2015-11-12 23:31:56, csütörtök
 
  Jelek, hogy az őrangyalod kapcsolatot szeretne létesíteni veled





Mindenkinek vagy egy őrangyala vallástól függetlenül, mely egész élete során végigkíséri és vigyáz rá.

Az emberek általában csak azt hiszik el, amit látnak. Így bizonyítékokat szeretnének arra is, hogy valóban van-e személyes őrangyaluk.

Most egy pár tippet adunk, hogy mire érdemes figyelni!

Tollak

A leggyakoribb jel, hogy tollakat látsz váratlan helyeken. Persze mindig találhatsz rá logikus magyarázatot, pl. itt van egy madárfészek, vagy ez csak a párnából esett ki.






Libabőr

Ha egy teljesen átlagos helyzetben libabőrös leszel, vagy bizsergő érzés kerít hatalmába, nagy valószínűséggel az őrangyalod miatt volt. Ilyenkor rád csatlakozik és emeli az energiáidat. Ha kifejezetten csak valamelyik testrészeden érzed, akkor az azt jelenti, hogy ott érintett meg téged.

Fülzúgás/fülcsengés

Ha a füled cseng vagy zúg, akkor az angyalok valamire fel akarják hívni a figyelmedet. Nem mindig érthető a fülcsengés, csak kevesen hallják ki belőle azonnal a lényeget. Ha gyakran kapsz így üzenetet, tehetséged lehet a tisztán halláshoz, ami azt jelenti, hogy belső hallásod révén téren és időn át kapcsolatba lépünk, a nem a fizikai síkon lévő tudatos lényekkel.






Felvillanó fények

Ha szikrákat vagy felvillanó fényeket látsz, az azt jelzi, hogy angyalok vannak a közelben. A fehér fények az angyali jelenlét ragyogó bizonyítékai. Azt hiheted, hogy káprázik a szemed, pedig nem. A harmadik szemeddel bármikor láthatod. Minél többször látod ezeket a fényeket, annál biztosabb lehetsz benne, hogy rendelkezel a tisztánlátás képességével, ami azt jelenti, hogy asztrális vagy éterikus lényeket látsz, akik körülötted jelen vannak.

Jó illat és édes íz

Ha hirtelen jelentkező erős illatot érzel és nem tudod kitalálni, hogy honnan jön, akkor ez jelezheti, hogy angyali segítővel van dolgod. Akik hisznek az angyalok jelenlétében, leginkább egy édes parfümhöz vagy nyári virágokhoz hasonlítják ezt az illatot. Egy váratlan édes íz a szádban is lehet jele az angyali jelenlétnek.

Lehotszky Liliána - Jóportál

Forrás: http://joportal.hu/

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Vannak dolgok az életben...
  2015-11-12 23:28:07, csütörtök
 
  Paulo Coelho: Vannak dolgok az életben,
amikért érdemes a végsőkig harcolni.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Szeles, változékony hétvége jön
  2015-11-12 21:40:17, csütörtök
 
  Szeles, változékony hétvége jön





Szombaton hidegfront hoz erős szelet, majd vasárnapra újabb front érkezik erős széllel, főként északon, északkeleten esővel.

Változékonyabbra fordul hétvégétől időjárásunk, nyugat, északnyugat felől ugyanis frontok érik el térségünket, gyakran szeles, változékony időre van kilátás, néhány fokot a hőmérséklet is visszaesik.

Szombat hajnalban északnyugat felől gyors mozgású hidegfront érkezik, a délnyugati országrész és az északkeleti határvidék kivételével többfelé megerősödik a nyugatira, északnyugatira forduló szél, a Dunántúli-középhegységben és a főváros környékén

viharos lökések is lehetnek.

A front felhőzetéből inkább csak a Dunántúlon, esetleg az északkeleti határ mentén alakulhat ki kisebb eső, zápor. Néhány fokkal ugyan mérséklődik a nappali felmelegedés, de még így is eléri délutánra a hőmérséklet a 10-15 fokot.






Vasárnap hajnalra helyenként fagypont közelébe süllyedhet a hőmérséklet, ugyanakkor nyugat, északnyugat felől egy melegfront felhőzete éri el az országot, így a napsütést ezen a napon hazánk nagy részén mellőznünk kell. A front felhőzetéből elsősorban az ország északi, északkeleti felén számíthatunk többfelé esőre. Élénk, északon, északkeleten erős lesz a délnyugati szél, délután pedig 8-13 fokra készülhetünk.

A jövő hét elejére újra melegszik az idő

A jövő hét elején is gyakran szeles időre van kilátás, de hazánk nagy részén több-kevesebb időre ismét kisüt a nap, jelentős csapadék pedig szerdáig nem valószínű. Enyhék lesznek az éjszakák, különösen hétfőre virradóra a szeles tájakon ismét nem süllyed majd 10 fok alá a hőmérők higanyszála, napközben pedig többfelé újból 15 fok fölé melegedhet a levegő.

Írta: Cséki Gergő

Forrás: https://www.idokep.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 928
  • e Hét: 15800
  • e Hónap: 29705
  • e Év: 159412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.