Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Enya: On My Way Hom / Úton hazafelé
  2017-07-13 15:30:53, csütörtök
 
  galafer50 videója Link

On My Way Home - Enya. (Úton hazafelé) Enya a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legnépszerűbb ír énekesnője, akinek zenei karrierje 1987-ben indult, amikor megjelent debütáló lemeze Enya címmel. Enya - születési nevén Eithne Patricia Ní Bhraonáin - (1961. május 17.) Írország legismertebb szólóénekese. Az "Enya" nevű zenei együttes valójában három emberből áll: Enyából, aki zeneszerző és előadó, Nicky Ryanből, aki az albumok producere, és Roma Ryanből, aki különböző nyelvű dalszövegeket ír Enya zenéjére. Enya sok dala íródott ír gael vagy latin nyelven, míg mások az angol nyelv keverékén szólalnak meg. Roma Ryan több dalszöveget írt kymri, ír gael, latin, spanyol, francia és még a J. R. R. Tolkien által kitalált szindarin és quenya nyelven is. Nagyon szeretem a dalait, fogadják videóm szeretettel.

Angol nyelvű szöveg:
I have been given one moment from Heaven
As I am walking surrounded by night
Stars high above me make a wish under moonlight

On my way home I remember only good days
On my way home I remember all the best days
I'm on my way home, I can remember every new day

I move in silence with each step taken
Snow falling round me like angels in flight
Far in the distance is my wish under moonlight

On my way home I remember only good days
On my way home I remember all the best days
I'm on my way home, I can remember every new day

On my way home I remember only good days
On my way home I remember only good days


Magyar nyelvű szöveg
Úton hazafelé
Kaptam egy pillanatot a mennyekből
Míg megyek és körülölel az éj
Magasan fenn csillagok, kívánok valamit a holdfényben

Úton hazafelé csak a szép napokra emlékezem
Úton hazafelé minden jó napra emlékezem
Úton vagyok hazafelé, minden új napra emlékezem

Csendben teszek meg minden egyes lépést
Hullik körülöttem a hó, mint szálló angyalok
Messze a távolban ragyog kívánságom a holdfényben

Úton hazafelé csak a szép napokra emlékezem
Úton hazafelé minden jó napra emlékezem
Úton vagyok hazafelé, minden új napra emlékezem

Úton hazafelé csak a szép napokra emlékezem
Úton hazafelé csak a szép napokra emlékezem
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Halmozták az érmeket sárkányaink Szegeden
  2017-07-13 08:40:11, csütörtök
 
  A négynapos Eb-n a hazai senior versenyzők összességében egy arany-, három ezüst- és nyolc bronz-, míg a masters csapatok nyolc arany-, öt ezüst- és egy bronzérmet nyertek.

A 20 üléses 500 méteres, valamint a 10 üléses 2000 méteres versenyekkel zárult vasárnap a sárkányhajó Európa-bajnokság programja, amelyen a magyar csapatok halmozták az érmeket. Senior válogatottunk egy arany-, három ezüst- és nyolc bronzérmet szerzett, masterseink nyolc aranyérmet vehettek át, a klubversenyben a Szegedi Sárkányhajó Egyesület pedig kilenc győzelmével magaslott ki a mezőnyből.
Délelőtt még a 20 üléses 500 méteres versenyben hasítottak a sárkányok, válogatott csapataink egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárták ezt a felvonást. Senior mix egységünk a második, a nők a harmadik helyet szerezték meg, s mosolyogva értékelt az eredményhirdetés után maratoni világbajnokunk, Bara Alexandra, aki a Ponte de Lima-i maratoni Európa-bajnokságról érkezett Szegedre.
Nagyobb kép Link
...... ...........




Hogy verseny vagy kikapcsolódás számára ez az Európa-bajnokság?
,,Kikapcsolódásból vagyok itt, de természetesen komolyan veszem a versenyt, mert nagyon fontos a csapat - mondta Bara Alexandra. - Bár az év nagy részében nem készülök együtt a Römi csapattal, de ettől függetlenül jól be tudok illeszkedni. 2010-ben voltam először a sárkányhajó válogatott tagja a szegedi világbajnokságon, azóta ez a harmadik világverseny, amelyen indulok, mivel általában egy időben vannak a maratoni versenyeimmel, vagy a felkészüléssel. Élvezem ezt a szegedi versenyt, az ötszázakat is, de a maratoniból adódóan inkább a 2000 métereket, mert az a legizgalmasabb, ott jön ki leginkább a csapategység."
A pénteki 20 üléses 2000 méteren mix csapatunk nyerte a senior korosztály eddigi egyetlen aranyát, így a délutáni 10 üléses számban nagy reményekkel álltak rajthoz férfi és női egységeink, hátha még egy győzelmet ünnepelhetnek majd. A dobogó tetejéből két bronzérem lett, míg a masters korosztályban két ezüstéremmel zártak versenyzőink. Senior versenyzőink összességében 1 arany-, három ezüst- és nyolc bronzéremmel, masters csapataink nyolc arany-, öt ezüst- és egy bronz éremmel zárták a négy napot, míg a klubverseny legeredményesebb magyar egysége a Szegedi Sárkányhajó Egyesület lett, amely kilenc elsőséget és két bronzérmet szerzett.

64 éves Foltán László, Moszkva kenus olimpiai bajnoka. - A Nemzetek közötti versenyben magyar részről a masters korcsoportban születtek nagy eredmények: a mix és a férfi verseny során is a magyar sárkányhajó érkezett elsőként célba. Utóbbi pedig azt jelentette, hogy kétszer is a dobogó tetején ünnepelhetett csapatával.
Szeretem ezt a sportágat, mert jó a közösség és még így hatvannégy évesen is örömöt és sikerélményt ad. Ezen az Európa-bajnokságon kilenc számban indulok, és bár öreg róka vagyok, még mindig élvezem ezt a nyüzsgést, a kihívást. Hogy mennyit edzek? Ha nincs szél és van kedvem, sötétedés előtt leviszem a hajót, az életem része maradt a sport szerencsére" - mondta Foltán László.
...... ..............


Nagyobb kép Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 264 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10770
  • e Hét: 33830
  • e Hónap: 66984
  • e Év: 300731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.