|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2017-10-14 23:32:56, szombat
|
|
|
Kellemes őszi idő ködös reggelekkel
Kellemes őszi napok jönnek, viszont hétfőtől reggelente egyre nagyobb területen lehet ködös az idő.
Tovább folytatódik a kellemes, csapadékmentes őszi idő. A hétvégén folyamatosan csökken a felhőzet mennyisége, így vasárnap délután már az ország nagy részén derült, gyengén felhős időre van kilátás, többnyire csak fátyolfelhők lehetnek az égen. A hét utolsó napján a hajnali, reggeli órákban többfelé előfordulhatnak pára- és ködfoltok. Mindenhol gyenge, mérsékelt marad a nyugatias légmozgás. 20-24 fok közötti maximumokra van kilátás.
Kapornai nevű felhasználónk felvétele, köszönjük!
Ködös reggelek, kellemes őszi délutánok
A következő hét első felében is folytatódik a nyugodt, csendes, napos, csapadékmentes idő. Hétfőn a hajnali, reggeli órákban az ország nagy részén már pára, köd képződhet, majd a következő napokban ismét nagy területen kell számítani ezek megjelenésére. Keddtől többfelé előfordulhatnak olyan tájak is, ahol a délelőtti órákban csak lassan fog feloszlani a köd, illetve a felszálló köd rétegfelhőzetet hozhat létre. A hőmérséklet is ennek függvényében fog alakulni. A hajnali órákban fagytól nem kell tartanunk, napközben pedig a ködmentesebb területeken gyorsan fog emelkedni a hőmérséklet. Hétfőn és kedden általában 21 és 25 fok közötti maximumokat mérhetünk, de a tartósabban ködös tájakon - ez hétfőn még nem lesz jellemző - kevéssel 20 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.
Vass Károly fotója, köszönjük!
Szerdán és csütörtökön azokon a tájakon, ahol csak nehezebben oszlik majd fel a köd, ott 20 fok alatt maradhat a maximum-hőmérséklet, máshol viszont továbbra is 20 fok fölé melegedhet a levegő, bár ezeken a napokon már időnként felhők is eltakarhatják a napot, illetve a Dunántúlon feltámad a délies szél.
Pénteken erős szélre készülhetünk
A jelenlegi számítások szerint pénteken az élénk délnyugati szél a Dunántúlon időnként megerősödik, ez véget vet a ködös reggeleknek, Napközben néhol egy-egy kisebb zápor sem kizárt. Előreláthatólag még 19-23 fokot mérhetünk, azonban a távolabbi kilátások már hidegfront érkezésére, lehűlésre engednek következtetni.
Borítókép: Zsozsi91
Írta: Berceli Balázs
Forrás: https://www.idokep.hu
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2017-10-14 23:20:07, szombat
|
|
|
Gombapaprikás petrezselymes galuskával
Hozzávalók
A gombapaprikáshoz:
50 dkg csiperke gomba
2 db vöröshagyma (nagy)
3 szál újhagyma zöldjével
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 db csípős hegyes paprika
1 db lecsópaprika
2 db csilipaprika
só
őrölt fekete bors
őrölt csípős pirospaprika
olaj
1 dl vörösbor
2 dl tejföl
3 db csili (díszítésnek)
A galuskához:
1 db tojás
25 dkg liszt
só
víz
1 csokor petrezselyem
1 ek vaj
Elkészítés
A hagymát és a megtisztított gombát felszeleteljük, a paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát és a csilit felaprítjuk. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, majd rátesszük a paprikát, a csilit, majd a paradicsomot és a gombát, majd megfűszerezzük. Amikor már csaknem puhák a zöldségek, ráöntjük a vörösbort. Végül belekeverjük a tejföl felét.
Közben elkészítjük a galuska tésztáját: a tojást összekeverjük a liszttel, az aprított petrezselyemmel és a vízzel. A masszát sós, forró vízbe szaggatjuk, majd pár perc után kikanalazzuk a vízből.
Tálalásnál a tányérra szedjük a galuskát, teszünk rá vajat, mellé szedjük a gombapaprikást. Kanalazunk rá tejfölt, és egy csilivel díszítjük.
Megjegyzés
Vettem a piacon szép csiperkét. Több elképzelésem is volt, végül gombapaprikás lett belőle. De, hogy ne legyen annyira szokványos, nem rizzsel, tésztával, krumplival, vagy hagyományos nokedlivel készítettem el, hanem vajas petrezselymes nokedlivel. A mérete miatt inkább galuskának neveztem el.
hobbychef
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2017-10-14 23:14:22, szombat
|
|
|
Csokis muffin marcipán csészében
Hozzávalók
14 dkg olvasztott vaj
12 dkg eritrit
2 db tojás
18 dkg rizsliszt
1 tk sütőpor
2 ek kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1,5 dl tej
0,5 dl eszpresszó kávé
A díszítéshez:
5 dkg olvasztott étcsoki
1-2 ek pikáns lekvár
fondant vagy marcipán
pillecukor
Elkészítés
1. A muffinformákat papírkapszlikkal kibéleljük. A vajat a tojással és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a kávét és a tejet, végül a kakaóporral és sütőporral elvegyített rizslisztet is. Mindegyik muffinkapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, majd egy-egy kocka csokit teszünk, végül a maradék masszával egyenletesen befedjük.
2. 190 fokra előmelegített sütőben, légkeverés mellett, 20 perc alatt megsütjük, és hűtőrácsra tesszük őket. A fondant-t vagy a marcipánt 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd a muffinok méretéhez mérten kivágunk belőle annyi, jó hosszú alapú trapézt, amennyi muffint dekorálunk. A muffinokat körbekenjük lekvárral, majd burkoljuk a fondant-nal. A csészékre a maradék maradék burkolatból füleket készítünk.
3. Az olvasztott csokit óvatosan a csészékbe kanalazzuk: ez lesz a kávé. Végül 2-3 pillecukorból készített kockacukorral édesítjük a kész "kávét."
Megjegyzés
Egy kis móka kell egy jó lagzihoz, hogy meglepődnének a vendégek, ha egy csésze "én félémmel" kínálnák meg őket!
scarlett69
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-10-14 23:09:43, szombat
|
|
|
Tejben sült provence-i csirkecomb
Hozzávalók
6-8 db csirkecomb (csonttal együtt)
só
bors
1,5 ek szárított provence-i fűszerkeverék
4 szál friss kakukkfű
2 db babérlevél
8 db salotta hagyma
8 gerezd fokhagyma
3 bögre tej (min. 2,8%-os)
1 csipet reszelt szerecsendió
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160-165 fokra. A csirkecombokat kettévágjuk, megmossuk, megtöröljük, majd bedörzsöljük sóval, borssal és a szárított fűszerkeverékkel. A kakukkfüvet és a babérlevelet leöblítjük, leszárítjuk. A salotta hagymákat megtisztítjuk és félbevágjuk, a fokhagymagerezdeket kibontjuk a héjukból.
Közepes tűzön felhevítünk egy sütőbe rakható zománcozott öntöttvasedényt. Körbepirítjuk benne az alsó és felső combokat, majd levesszük a tűzről, és áttesszük egy tányérra.
A kakukkfüvet, a babérlevelet, valamint a salottát és a fokhagymát az edénybe dobjuk, és megkapatjuk. Az esetleg letapadt részeket fakanállal felkaparjuk. A combokat visszatesszük, majd felöntjük a tejjel, és felforraljuk. Az edényt lefedve az előmelegített sütőbe toljuk, és a combokat a tejben pároljuk-sütjük kb. 1,5 órát. Közben a tetejüket 30 percenként meglocsoljuk a tejjel.
A combokat, a salottát és a fokhagymát kiszedjük egy előmelegített tálra. Az edényt feltesszük a tűzhelyre. A kakukkfüvet és a babérlevelet eltávolítjuk, végül a visszamaradt tejet forralással besűrítjük. A combokat a salottával és a fokhagymával kínáljuk. A mártást a szerecsendióval ízesítjük, és külön tálaljuk. Burgonyapüré illik hozzá.
Megjegyzés
Recept és fotó: Le Creuset
MME
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő
Ha nincs sütőbe rakható öntöttvasedényed, serpenyőben pirítsd meg a combokat egy kevés olívaolajon, majd tedd át sütőtálba, és öntsd alá az előzőleg külön felforralt tejet.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2017-10-14 23:06:45, szombat
|
|
|
Legényfogó leves, ahogy Sylvia készíti
Hozzávalók
50 dkg csirkemell
1 db vöröshagyma
30 dkg gomba
30 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
1 ek mustár
2-3 db babérlevél
2 dl tejföl
1 ek liszt
2 ek olaj
1,5 liter húslevesalaplé (kockából is lehet)
1 csokor petrezselyemzöld
só
bors
bazsalikom
Elkészítés
Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk az apró kockákra vágott húst. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra darabolt sárga- és fehérrépát. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, mustárral.
Fedő alatt félig megpároljuk a húst és a zöldségeket, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a babérlevelet is. Felöntjük kb. 1,5 liter alaplével és mindent puhára főzünk.
A tejfölt egy kevés vízzel és a liszttel elkeverjük, majd a forró levesből is adunk hozzá pár kanállal. A forrásban lévő leveshez adjuk a tejfölös habarást, a végén pedig a friss, apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha nem lenne elég pikáns, akkor még egy kis mustárral, esetleg egy kevés citromlével fokozzuk az ízhatást.
Megjegyzés
Ez egy laktató, pikáns leves, amivel nem csak a legényeket lehet megfogni! :)
szilviamalmos
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2017-10-14 23:03:26, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2017. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
405 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 2394
- e Hét: 11897
- e Hónap: 25802
- e Év: 155509
|
|
|