Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Elmélkedés Vingán Böjte Csaba testvérrel
  2019-10-03 15:08:27, csütörtök
 
  Nagyböjtben azért vonulunk vissza a pusztába, hogy párbeszédet kezdjünk Istennel. A vele való találkozásból mindig születik valami." Varga Melánia nővér meghívására, vajdasági zarándok testvéreinknek tartott Csaba testvér nagyböjti elmélkedést Vingán

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Bernadette Soubirous von Lourdes - vallásos film
  2019-10-03 14:58:15, csütörtök
 
  Megható, tanulságos történeti film, amelyből példát vehetünk a tisztességre, a családszeretetre, a becsületre, a kitartásra, hitre, önzetlen szeretetre!

A mai fiatal generációknak, a média által sugárzott show műsorok, sorozatok, és értéktelen "sablon filmek" semmiféle példát nem állítanak a fentiekre. Inkább olyat sugallnak hogy a földi karrier hajszolása, az irigység, a gőg, a gyűlölet, a mások eltaposása magunk előrelépése érdekében, a boldogulás záloga. De milyen boldogulásé? Egy olyan lété, amely véges, emberi és ingatag, és sokszor csak tisztességtelen áron tartható fent, de maximum a földi létezés elmúlásának napjáig. A lélek pedig, a pogány erkölcstelen világ által, egy elfeledtetni kívánt, folyton megtagadott és letagadott, elhessegetett gondolat csupán, melyről a világ azt állítja, hogy egyházak, Istenfélők bolond szüleménye csupán.
A jó ízlésű emberek pozitívan értékelik ezt a fimet.
Akik nem, azoknak pedig jobb, ha negatív vélemény nyilvánítás helyett elgondolkodnak, kicsit elcsendesedve magukban, értékelve színtelen, demagóg és ateista világukat jellemző életvitelüket. Valóban boldog vagy? Nem lehet, hogy csak ezzel etet a világ, és csak bábú vagy a kapitalista, politikától részeg, karrier és pénz éhes világ gépezetében? Ó dehogynem. Csak még nem mered beismerni magad előtt sem. Nem is létezel mint egyéniség, mint ember, akinek VAN lelke és érzelem világa, aki KÉPES volna a jóra, a szeretetre, az önzetlenségre, és ÉRDEMES volna egy szebb életre.
Báb vagy csupán, míg fel nem nyitja valaki a szemed!
A lelkedet és Istent soha nem vehetik el tőled, és minden élethelyzetben reményt ad! Ezt sugallja immáron Szent Bernadett élete is számodra! Nem ez a sárból és vízből lévő világ az, amely kulcsa a boldogságodnak, légy bármilyen körülmények között!
Csak átutazóban vagy e világon, és gondolom, nem egy vonaton, hanem a célállomáson várod inkább a boldogságot. A kérdés, hogy az átutazás során felkészülsz-e egy olyan találkozásra, amelyben még sosem volt részed, vagy csak a sötét semmi felé dübörög az életed, a céltalan megsemmisülés felé.

Videó Link Lejátszási idő: 2 óra
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Ferenc pápa: A gyerekek és az idősek gondozása
  2019-10-03 14:45:31, csütörtök
 
  Szeptember 30-án, hétfőn reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmise homíliájában Ferenc pápa a gyerekek és az öregek gondozásáról beszélt, mely a remény kultúráját teremti meg. A családokban és a társadalomban nem szabad elhanyagolni sem a fiatalokat, sem az időseket.
A napi olvasmány Zakariás próféta könyvének egy része volt, amelyben Jeruzsálem újjáépítéséről jövendöl. ,,Ezt ígéri most a Seregek Ura: Ülnek még öreg emberek és öreg asszonyok Jeruzsálem utcáin, és kinek-kinek bot lesz a kezében napjainak nagy száma miatt". Ferenc pápa arról beszélt, hogy az élet tisztelete Isten jelenlétének a jele: ,,Szép látvány Jeruzsálem terein a padon ülő idősek közössége, akik mellett gyerekek hancúroznak. Amikor bőségesen vannak öregek és gyerekek! Amikor egy nép gondjába veszi az öregeket és a gyermekeket, az a gazdagság jele, kincs, Isten jelenléte és a jövő ígérete".
Ferenc pápa szeretett prófétája, Joel képéhez fordult, aki szerint ,,az öregek álmokat látnak és a fiataloknak pedig látomásuk támad". Így kölcsönös kapcsolat alakul ki közöttük, ami ellenben nem valósul meg a leselejtezés mai kultúrájában, amely a gyermeket ,,vissza a feladónak" jeligével elutasítja, az időseket pedig idősek otthonába zárja, mert ,,ők már nem produktívak" és ,,akadályozzák a normális életet".
Elmesélte a pápa annak a nagypapának a történetét, aki a közös asztalnál leette magát, ezért a fia a konyhában adott neki enni, külön a családtól... Mindaddig, amíg a kisfia nem épített magának egy kis faasztalkát a sarokba, annak jeleként, hogy előbb-utóbb őrá is sor kerül...
Ferenc pápa felidézte az elöregedő ország képét, amelyben nem lehet látni sem babakocsit tologató anyákat, sem áldott állapotú kismamákat, és az újságok arról írnak, hogy több a nyugdíjas, mint a dolgozó ember. Ez a demográfiai tél. És ha elhanyagolják az öregeket, elvesznek a hagyományok, amelyek pedig a jövőt biztosítják.
Ezzel állította szembe a remény kultúráját, amelyet az öregek és a fiatalok jelképeznek: ,,Ők egy-egy ország, haza vagy egyház túlélésének a bizonyossága". Végül megemlítette apostoli útjainak számára oly fontos tapasztalatát, amikor ,,a szülők felemelik gyermekeiket és áldást kérnek gyermekeikre, akik a kincseik.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News
...... ......


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója
  2019-10-03 14:42:08, csütörtök
 
  Ismerjétek meg közelebbről a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logóját!
Mit szimbolizál? Hogyan jelenik meg benne a mottónk, a Duna vagy a négy evangelista? Egyperces kisfilmünk megadja a válaszokat!
- A logó Lampert János grafikus alkotása.
Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
170 éves hagyományt őriznek a perenyeiek
  2019-10-03 14:39:32, csütörtök
 
  Hálából a megmenekülésért - a velemi Szent Vid-kápolnához zarándokoltak szeptember 29-én a Vas megyei Perenye hívei. A 170 év óta megtartott fogadalmi zarándoklaton Székely János szombathelyi megyéspüspök is elkísérte a perenyeieket.
170 évvel ezelőtt, 1849 őszén nemcsak a szabadságharc bukása nehezítette meg a Vas megyei Perenye lakóinak életét: 1849. szeptember 26-a és november 28-a között kolerajárvány tizedelte a falu lakosságát. A helybeliek a járvány elmúlásáért imádkozva elzarándokoltak a velemi Szent Vid-kápolnába. A közösség fohásza meghallgatásra talált: a faluban megszűnt a gyilkos kór, a többi községben viszont még 1850 elején is szedte áldozatait.
A perenyeiek fogadalmat tettek: ezentúl hálából a Szűzanya és Szent Vid mártír tiszteletére minden év szeptemberében a Szent Kereszt felmagasztalása és a Fájdalmas Szűzanya ünnepe utáni vasárnapon elzarándokolnak Velembe. E hagyományt azóta - még a kommunizmus idején is - szünet nélkül megtartották a hűséges perenyei hívek. Idén sem volt ez másként, a híveket Székely János megyéspüspök is elkísérte az úton. A reggel hat órakor induló zarándokcsoporthoz számos hívő csatlakozott az út során, az énekeket Medgyesy S. Norbert művelődéstörténész vezette. Az ünnepi szentmise délelőtt 11 órakor kezdődött a velemi Szent Vid-kápolnában.
...


Székely János szentbeszédében kiemelte: sok áldás fakadt a 170 évvel ezelőtti fájdalmas kolerajárványból. A 170 év alatt több ezren tették meg hittel az utat a Szent Vid-kápolnához. A tragédiából élet, hit fakadt. Sokszor van ez így az emberi életben is, és a Biblia lapjain is. Jézus keresztjéből élet fakadt, amikor a kereszt alatt álló anyjának azt mondja: Asszony, nézd, a te fiad.
Ezzel a Biblia felidézi az első asszony teremtését. Azért nevezi a kereszt alatt anyját asszonynak, hogy emlékeztessen Évára, ezzel a teremtésre, az asszony megalkotására, aki minden élő anyja. Hasonló történik a kereszten: egy új teremtés. Az új Ádámnak, Jézusnak odalát is megnyitják, ahogy Ádámét is megnyitotta az Úristen Éva teremtéséért. Jézus oldalából az Egyház született meg, az Istennek szentelt család, aminek első és legtökéletesebb tagja Mária, aki minden élő anyja. Jézus a szülés fájdalmát szenvedi értünk, és ebből megszületik egy tiszta világ. A szívéből víz és vér ömlik, ami jelképezi Isten kegyelmét, amely megtisztít és újjáteremt - mondta homíliájában a megyéspüspök.
Isten szeretetének lett társa, szemlélője, együtt szenvedője a Szűzanya, aki ott állt Jézus keresztje alatt - tette hozzá a megyéspüspök, hangsúlyozva: Mária társa lett Jézusnak a megváltás művében. Minket is arra tanít, hogy legyünk Jézus társai a szeretet titkában, az újjáteremtés titkában, a megváltásban - zárta szentbeszédét Székely János. A zarándoklat végén a résztvevők közösen imádkoztak litániát.


Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Megérkezett a missziós kereszt a nagyváradi egyházmegyébe
  2019-10-03 14:30:54, csütörtök
 
  A missziós kereszt első állomása Kárásztelken volt, ahol a hívek, Nagy Jácint helyi plébános vezetésével ünnepélyesen fogadták azt október 1-én délután. Sövér István zilahi esperes plébános megnyitotta a Ferenc pápa által szorgalmazott Rendkívüli Missziós Hónapot, annak a missziós keresztnek a jelenlétében, amelyen magyar szentjeink ereklyéi vannak elhelyezve.
Buzdításában az esperes kihangsúlyozta, hogy a hiteles kereszténység a legnagyobb misszió, vagyis a kimondott szónak legyen aranyfedezete, a kimondott szót meg is kell élni. Az alkalmon keresztúti ájtatosságot is tartottak, amelyen az esperesi kerület minden papja jelen volt és imádkozott - számol be az eseményről a nagyváradi egyházmegye hírportálja.
A nagyváradi egyházmegye főtemplomába október 2-án, 17 órára érkezett meg a NEK-szimbólum, ma estig itt járulhatnak elé a hívek az imádságba, elmélkedésekbe, szentmisékbe bekapcsolódva.
...... ........



...... .............


Vass Csaba lazarista szerzetes felhívta a jelenlevők figyelmét a missziós kereszt jelenlétének fontosságára: a missziós kereszt bekapcsol bennünket egy vérkeringésbe, beláttatja velünk, hogy a kereszt a győzelemnek a jele, amely felemel bennünket, ami emlékeztet Krisztus áldozatára.
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szent Mónika Közösségek Találkozója 2019.10.01
  2019-10-03 14:08:30, csütörtök
 
  Mohos Gábor segédpüspök szentmiséje.
Videó Link

Szent Mónika Szent Ágoston édesanyja, a férjes asszonyok és anyák védőszentje.
...... ........... .............


Mónika életének titka az Isteni Bölcsesség, a megtestesült Ige iránti szeretet.
- Szent Ágoston így fejezi be édesanyja történetét: a könyvében.
Nyugodjék békében a férjével együtt, aki előtt és aki után nem volt más férje, akinek szolgált, s akiben megteremtette a türelem gyümölcsét, mert őt is megnyerte, Uram, neked. Add, hogy mindnyájan, akik ezt olvassák, oltárodnál megemlékezzenek Mónikáról, a te szolgálódról, és vele együtt Patriciusról is, aki egykor az ő férje volt, s kinek testéből, nem tudom hogyan, engem is erre az életre vezéreltél. A jámbor lelkek emlékezzenek meg róluk, akik az én szüleim voltak ebben a mulandó világosságban, s akik most már belőled, az Atyából és a katolikus Anyából a testvéreim, és velem együtt a mennyei Jeruzsálem polgárai, ahová a te néped, a kivonulástól kezdve egész a megérkezésig oly forrón vágyakozik.
Istenünk, szomorúak vigasztalója, ki Ágoston megtérése által megmutattad, hogy irgalmasan elfogadtad Szent Mónika fiáért ontott könnyeit, közbenjárására kérünk add meg, hogy bűneinket megsirassuk, és kegyelmedből bocsánatot nyerjünk!
...... ........... .......


*
- Szent Ágoston visszaemlékezései alapján édesanyjának, Mónikának igen sok nehézséggel kellett megküzdenie ahhoz, hogy a keresztény anyák példaképe lehessen. Első sorban magával és iszákosságával. Fia ugyanis - valószínűleg anyja visszaemlékezése és jóváhagyása alapján - leírja, hogy Mónika apja házában gyakran szájához emelte a boroskancsót, s ez előbb szokássá, majd függőséggé vált. A fiatal lány odáig jutott, hogy már ,,élvezettel húzott le egy kisebb kancsónyit is. Mikor ezt az egyik öreg szolgáló meglátta, megdorgálta érte. A dorgáló szóra a leány fölényesen odavágott valamit, mire a szolgáló iszákos nőnek bélyegezte. Ettől Mónika magára eszmélt, s a szolgáló szava úgy maradt benne, mint valami nagy tövis, és kigyógyította hibájából."- írja visszaemlékezéseiben Szent Ágoston. - Mindennapi oldalon
*
- A Szent Mónika közösség 2004 évben alakult meg András atya kezdeményezésére.
Szolgálatunk felemelő érzést ad azáltal, hogy nem csupán saját, vagy közösségünk tagjainak gyermekeiért imádkozunk, hanem valamennyi gyermekért, különös tekintettel, a fogyatékkal élőkre és a nehéz sorsú gyermekekre.
Forrjunk össze az imában, és éljük meg közösen a szeretet parancsát!
 
 
0 komment , kategória:  Szent Mónika közösség  
Ferenc pápa a missziós vesperáson
  2019-10-03 09:55:22, csütörtök
 
  Az Egyház legyen a föld sója, a világ kovásza.
Október elsején, a missziók védőszentje, Lisieux-i Szent Teréz liturgikus emléknapján 18 órakor Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában vesperással nyitotta meg a rendkívüli missziós hónapot. Arra buzdította a híveket, hogy ne keressenek ,,védett oázisokat", hanem legyenek mindig a ,,föld sója és a világ kovásza".
...... ........


A rendkívüli missziós hónapot, amelynek témája: ,,Megkereszteltek és küldetésre rendeltek", Ferenc pápa 2017. október 22-én, a missziós világnapon mondott Úrangyala imádság után hirdette meg a következő szavakkal: ,,2019 októberében egy rendkívüli missziós hónapot szeretnék tartani. Ennek célja, hogy növelje az Egyház ad gentes evangelizáló tevékenységének buzgóságát. Szent II. János Pálnak, a misszionárius pápának liturgikus emléknapján bízzuk az ő közbenjárására az Egyház küldetését a világban."
A Szent Péter-bazilikában megtartott pápai vesperáson minden földrész képviseletében voltak jelen papok, szerzetesek, szerzetesnők, világi hívek, kifejezve, hogy az egész világnak szüksége van Jézus evangéliumára, Krisztus reménységére, valamint hiteles tanúságtevőkre, akik eltelve Isten szeretetével és bátran bízva Őbenne elmennek a föld legtávolabbi részeire. A pápa a szertartás végén szerzeteseket, szerzetesnőket és két világi hívőt bízott meg missziós küldetéssel, feszületet nyújtva át nekik: ez az a biztos ,,horgony", amelybe félelem nélkül belekapaszkodhatnak. Az új misszionáriusok Brazília, Dél-Szudán, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Kazahsztán, Kambodzsa, Tajvan, Banglades és Kirgizisztán lakóinak viszik el az evangéliumi örömhírt.
...... ......



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Útravaló – 2019. október 3.
  2019-10-03 09:21:33, csütörtök
 
  A mai olvasmány egy helyszíni közvetítésnek is beillik. A hetven évi babiloni fogság után az emberek szíve kész volt arra, hogy meghallgassa Isten szavát, és igent mondjon rá. Merem remélni, hogy a mai, hitet próbáló korszakban sokan kitartanak a hitben, mások pedig előbb-utóbb megtérnek, és a világ hasonló lelkesedéssel fordul majd Isten felé. Az élet fénye ismét az örökkévalóságba vezető krisztusi evangélium lesz, hogy esendő emberségünk ellenére örök gyümölcsöt érleljen földi életünk. Az evangélium Isten irgalmát hirdeti. Istenhez még életünk utolsó döntőképes pillanatában is vissza térhetünk. Legyen ez a nap üdvösségünk ünnepe. Akarunk-e a hűségesek maradni?  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Ferenc pápa katekézise: a Szentlélek
  2019-10-03 09:19:17, csütörtök
 
  Október 2-án a Szentatya az Apostolok cselekedetének arról a szakaszáról elmélkedett szerda délelőtti katekézisében, amelyben Fülöp diakónus a Szentlélek indítására segítségére siet egy istenkereső embernek, és rávezeti őt a Szentírásban foglaltak valódi értelmére.
Ferenc pápa magyarra fordított katekézisét teljes terjedelmében közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1159
  • e Hét: 24219
  • e Hónap: 57373
  • e Év: 291120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.