Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Topáz
  2021-06-21 23:25:50, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Otthoni gyors gyógyulás saját receptekkel
  2021-06-21 23:22:42, hétfő
 
  Amikor megbetegszünk, rögtön arra gondolunk, hogy felkeressük az orvost. Azonban mostanában nem olyan egyszerű bejutni a háziorvoshoz, főként minden apró-cseprő betegséggel. Lássuk be, nem szívesen megyünk minden aprósággal orvoshoz, hiszen a tudatos emberek nem vesznek be egy kisebb fejfájásra vagy enyhe torokkaparásra gyógyszert. Mit tehetünk ebben a helyzetben?

Cikkünkben hasznos recepteket osztunk meg, amelyek segíthetnek akkor is, ha gyógyszermentesen szeretnénk a kisebb betegségekből kilábalni. Megfázásra például nagyon jó segítség lehet egy finom gyömbértea.

A gyömbértea hozzávalói:
1 nagyobb 1 citrom
1 fahéjrúd
2-3 szál kakukkfű
egy nagyobb ujjnyi gyömbér
3-4 dl forró víz
1 teáskanál méz

Elkészítése:
Forraljunk fel 3-4 dl vizet. Közben adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, a kakukkfüvet és a fahéjrudat, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk egy kicsit állni. Amikor már nem egészen forró a tea, szűrjük le, aztán ízesítsük citromlével és mézzel.

Köhögés elleni gyógynövényes mix
Hozzávalók:
negyed teáskanál Cayenne-bors
negyed teáskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál méz
1 evőkanál almaecet
4 evőkanál víz

Elkészítése:
Nincs is más dolga, mint összekeverni a hozzávalókat, majd egy edénybe helyezni és a hűtőben tárolni. Köhögés esetén pedig elfogyaszthatunk egy-egy teáskanálnyit kell ebből a keverékből, és máris megkönnyebbülhetünk.

Zsályás mentatea
Hozzávalók:
fél csésze friss zsályalevél
fél csésze friss mentalevél
2 teáskanál méz
4 csésze víz
1 citrom

Elkészítése:
Ez a tea nagyon hatásos és hasznos lehet, ha fáj a torkunk. Hogyan készítsük el? Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a gyógynövények leveleit. Ezt követően vegyük le a tűzhelyről és szűrjük le. Mézzel és citrommal ízesítsük.

Álmatlanságra meleg mézes tej
Hozzávalók:
1 csésze tej
1 teáskanál méz

Elkészítése:
Melegítsük meg a tejet, majd adjunk hozzá egy teáskanál mézet. Azok, akik biztosra szeretnének menni, azaz elalvás előtt azzal a céllal szeretnének meleg tejet fogyasztani, hogy biztosan nyugodt és pihentető álomban legyen részük, mindenképpen levendulamézet tegyenek a tejbe, hiszen a levendulának a stresszoldó és nyugtató hatása messzi földről ismeretes.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Látáscsökkenés és a légszennyezettség
  2021-06-21 23:16:03, hétfő
 
  Ma már nem titok, hogy a légszennyezettség mennyi betegséget okozhat, hiszen ezt számos kutatás is igazolta. A szennyezett levegő akár a krónikus légzőszervi betegségek, a stroke, a szívbetegség és a tüdőrák kialakulásához is hozzájárulhat.

A levegő szennyezettsége évente több millió ember halálát okozza. Szerte a világon nagyon sokan élnek olyan városokban, ahol nem megfelelő a levegő minősége.

A makula degeneráció kialakulásának az esélye a kor előrehaladtával egyre nő. Ez egy olyan állapot, amikor a látás központja sérül és ez az oka annak, hogy ez a betegség teljes látásvesztést is magával hozhat.

Egy kutatásba 120 ezer embert vontak be a 49 és a 65 év közötti korcsoportból. A kutatás során a résztvevők életmódmódját is vizsgálták és azt is, hogy a lakhelyükön milyen nagy a levegő szennyezettsége. A vizsgálat 12 éven át tartott. A makula degenerációt vagy annak kezdődő tüneteit - a látás csökkenése, homályos látás - az emberek mintegy felénél tapasztalható volt.

A kutatási anyagból az is kiderült, hogy ezek az emberek magasabb légszennyezettségű területen élnek. A kutatók azt is megállapították, hogy azokon a területeken, ahol magasabb a szálló por koncentrációja, mintegy 10 százalékkal növekszik a makula degeneráció kialakulásának kockázata.

Ez a kutatás csak arra világít rá, hogy a makula degeneráció kialakulásában a légszennyezettség is milyen nagy szerepet játszik, de természetesen nemcsak emiatt alakulhat ki ez a betegség. A makula degeneráció létrejöttéért a dohányzás és a magas vérnyomás is felelőssé tehető.

A megelőzéséért mi magunk is sokat tehetünk, például az egészséges, kiegyensúlyozott étrenddel, amelynek a telítetlen zsírok képezik az alapját.

Ha már ez a betegség sújt bennünket, akkor is tehetünk valamit a progressziójának lassítása érdekében. Mégpedig olyan vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, mint például a C- és az E-vitamin, valamint a cink, a réz, a lutein és a zeaxantin fokozottabb bevitelével.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2021.05 2021. Június 2021.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4442
  • e Hét: 21109
  • e Hónap: 52595
  • e Év: 257296
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.