Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A panax ginzeng egészségügyi előnyei
  2021-06-24 22:35:57, csütörtök
 
  Több néven is nevezik a panax ginzenget, hiszen ázsiai, koreai és kínai ginszengnek is ismerhetjük ezt az adaptogén gyógynövényt. Ez a kategória azt jelenti, hogy hatóanyagai segítenek alkalmazkodni a mentális és a fizikai stresszorokhoz. A ginzeng számtalan egészségügyi előnnyel rendelkezik, nem véletlen, hogy ezt a gyógynövényt már évezredek óta alkalmazza a kínai hagyományos orvoslás.

A panax ginszeng csökkenti a fizikai és a lelki fáradtságot, különösen a krónikus betegségben szenvedőknél. Fokozza a mentális energiát és a teljesítményt, ha a testmozgás előtt fogyasztjuk, akkor segít megnövelni a kitartásunkat is.

Megállapították, hogy javítja a tüdő kapacitását és a légzőrendszer egészségét, különösen azoknál a betegeknél, akik krónikus obstruktív tüdőbetegségben, azaz COPD-ben szenvednek. A gyógynövény gátolja a gyulladásos folyamatokat és az oxidatív stresszt, amelyek elősegítik a betegség kialakulását.

A ginzeng stabilizálja az éhgyomri vércukorszintet, javítja az inzulinérzékenységet és aktívan részt vesz a vércukorszint szabályozásában. Ezen kívül az étkezés utáni inzulinszintet is normalizálja 2-es típusú cukorbeteg személyeknél.

A ginzeng jó hatással van az idegrendszerre, mivel javítja az idegsejtek funkcióját, de némi védelmet jelenthet a neurodegeneratív betegségek, például az Alzheimer-kórral vagy a Parkinson-kórral szemben. A gyógynövényben olyan vegyületek is vannak, amelyek hatásosak a depresszióval és a szorongással szemben.

Ez a gyógynövény fokozza az immunműködést is. Még az autoimmun betegségben szenvedők is bátran fogyaszthatják, hiszen egy kicsit lecsillapítja a túlbuzgó immunrendszerüket.

A ginzeng antioxidáns tulajdonságai előnyösek a szív és az érrendszer egészére nézve. Csökkenti a vérnyomást, a szérum koleszterinszintet, a triglicerid szintet, miközben növeli a jó, azaz a HDL-koleszterin értékeit. Ezen kívül javítja a vérkeringést, a szív működését és megakadályozhatja a vérlemezkék összetapadását.

Egy a rendkívüli gyógynövény a máj egészségi állapotát is javíthatja. A gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása pedig előnyös lehet azok számára, akik alkoholos zsírmájbetegségben szenvednek, sőt a májrák kialakulásának a kockázatát is csökkentheti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Növényi gyógyítók a konyhából (2)
  2021-06-24 22:31:54, csütörtök
 
  A fokhagymát a természet antibiotikumának is tartják. Fokozza az immunrendszer működését és segíthet a nátha megelőzésében, emellett csökkentheti a megfázás időtartamát és súlyosságát. Rendszeres fogyasztása azért is hasznos, mert mérsékelheti a magas vérnyomást.

Borsmenta mindig legyen otthon azoknál, akik irritábilisbél-szindrómában szenvednek, mert hatékonyan csökkenti a görcsöket. Az illóolaja is hatásos lehet, főleg az izmok ellazításában lehet segítségünkre. Ilyenkor valamilyen hordozóolajjal kell elkeverni, és a hasat kell ezzel az illóolajjal masszírozni.

A borsmenta-illóolajat a nyakba is bedörzsölhetjük, amivel a migrénes fejfájásunkat csillapíthatjuk. De inhalálhatunk is vele, így csökkenthetjük a légúti fertőzés kialakulásának kockázatát, illetve betegség esetén mérsékelhetjük a tüneteinket.

A citrom javítja az emésztést és csökkenti a savas reflux kialakulásának esélyeit. Antioxidáns C-vitaminban gazdag, amely gyulladáscsökkentő, vírusellenes, antibakteriális és immunfokozó hatásokkal rendelkezik. A C-vitaminban gazdag táplálékok rendszeres fogyasztása megerősíti az immunrendszert és ezzel meg is akadályozhatjuk a betegségek kialakulását.

A citrom és ezzel együtt a C-vitamin tisztítja a húgyutakat és megakadályozhatja a vesekő kialakulását. Ez a közkedvelt gyümölcs flavonoidokban is rendkívül gazdag, melyek szintén antioxidáns hatással rendelkeznek. A citrom ezen kívül támogatja a fogyást, illetve javíthatja a szívünk és az érrendszerünk egészségét.

A fahéj az egyik legjobb fűszer a cukorbetegek számára, hiszen segít normalizálni a vércukorszintet. Az egyik vegyülete gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, amely védelmet jelenthet az influenza megelőzésében. Rendszeres fogyasztása megakadályozhatja az agyban a plakkok kialakulását, ezzel pedig az Alzheimer-kórral szemben jelenthet számunkra védelmet.

A kakukkfű köhögéscsillapító hatásokkal rendelkezik, de az antimikrobiális és antibakteriális hatása is kiemelkedő. A kakukkfüvet, mint gyógynövényt olívaolajjal kombinálva is fogyaszthatjuk, így javíthatjuk a vér lipid profiljait.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Növényi gyógyítók a konyhából
  2021-06-24 22:29:13, csütörtök
 
  A konyhánk tele van olyan anyagokkal, melyekhez bátran fordulhatunk, hiszen gyógyító hatással rendelkeznek. A cikkben olyan hatékony gyógynövényeket mutatunk be, amelyek általában megtalálhatók a konyhánkban, így még csak a patikába sem kell elmennünk a segítségért.

Az egyik ilyen gyógyító tulajdonsággal rendelkező természetes szer, a méz. Antimikrobiális és antibakteriális hatással rendelkezik, így hatásos lehet a nátha elleni küzdelemben, de a torokfájást is hatékonyan csillapítja. Ezen kívül gyulladáscsökkentő és immunfokozó hatásokkal is rendelkezik. A méz további előnye, hogy esetleges égési sérülés esetén felgyorsítja a gyógyulást és csökkenti a fertőzés kockázatát.

A zöld tea tele van antioxidánsokkal. Amennyiben mézet is adunk hozzá és így fogyasztjuk rendszeresen, úgy csökkenhet a Helikobacter .pilory nevű baktérium termelődése, ami köztudottan gyomorfekély kialakulásához vezethet.

A gyömbér erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, nagyon hatékony lehet gyomorpanaszok esetén, illetve csökkenti az émelygést és a hányingert. Segít felgyorsítani a gyomor kiürülését, ezért van az, ha étkezés után fogyasztunk gyömbért, nem érzünk kellemetlen teltséget és rosszullétet egy-egy nagyobb étkezést követően.

De remek a gyömbér fájdalomcsillapító is, leginkább az ízületi gyulladásban szenvedőknek hozhat enyhülést. Ez a gyógynövény fokozza az immunrendszer működését és csökkenti a fertőzések kialakulásának kockázatát.

Mivel a gyömbér javítja az inzulinérzékenységet, így hasznos lehet azok számára, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek. Bebizonyosodott, hogy csökkenti a triglicerid- és a koleszterinszintet, így tesz jót a szív és az érrendszer egészségének.

A kurkuma csökkenti az akut és a krónikus betegségben szenvedőknél a fájdalmat, ezen kívül nagyon jól csillapítja a tüneteket azoknál, akik irritábilisbél-szindrómában szenvednek.

A kurkumával kapcsolatban is végeztek kutatásokat és bebizonyosodott, hogy csökkentheti a depresszió tüneteit. Készíthetünk pasztát is belőle, amit az ínyünkre kenhetünk, ezzel akár a súlyos ínygyulladást is megszüntethetjük.

A Cayenne-bors gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik és nagyon hasznos szerepe lehet a fájdalom csökkentésében. Többek között ezekre a problémákra nyújthat megoldást: neuropátiás fájdalom, derékfájás, fejfájás és izomfájdalom. Emellett fokozza az anyagcserét és a vérkeringést is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2021.05 2021. Június 2021.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2902
  • e Hét: 19569
  • e Hónap: 51055
  • e Év: 255756
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.