|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2017-09-09 22:47:54, szombat
|
|
|
Shakshuka egyszerűen
Hozzávalók
3 ek olaj
2 fej lilahagyma, kockázva
1 db piros kaliforniai paprika (2 cm-es kockákra vágva)
1 db zöld kaliforniai paprika (2 cm-es kockákra vágva)
2 db paradicsom (2 cm-es kockákra vágva)
2 dl paradicsomlé
só
bors frissen őrölve
4 db tojás
2 csokor petrezselyemzöld (durvára aprítva)
Elkészítés
1. Egy nagyobb serpenyőt elkezdünk hevíteni, meglocsoljuk az olajjal, és rászórjuk a hagymát. Finoman sózzuk, majd 4-5 percig közepes lángon pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát is, és további 4 percig pirítjuk.
2. Ezután a paradicsom következik, ami újabb 3-4 perc pirítást igényel. Ráöntjük a paradicsomlevet, megszórjuk a petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig rotyogtatjuk.
3. Négy ,,lyukat" formázunk benne, beleütjük egyenként a tojásokat. Tovább sütjük 5 percig fedő nélkül, utána pedig 3 percig lefedve. Tálalásnál megszórjuk a maradék petrezselyemmel. Pirítóst vagy friss bagettet fogyasztunk mellé.
Megjegyzés
Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2017-09-09 22:43:49, szombat
|
|
|
Szilvás morzsasüti mascarponehabbal
Hozzávalók
8 dkg mandulás keksz (cantuccini)
11 dkg puha vaj
11 dkg búzafinomliszt
15 dkg finom szemcséjű kristálycukor
só
50 dkg szilva
2 ek nyers nádcukor
1 ek mandulalikőr (Amaretto; elhagyható)
1 ek porcukor
2 db tojás
1 db kis vaníliarúd
17,5 dkg mascarpone
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Közben a kekszet ledaráljuk vagy aprítógépben durvára őröljük. Hozzáadjuk a vajat és a lisztet, majd 8 dkg kristálycukorral és 2 csipet sóval együtt morzsalékosra dolgozzuk.
A megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk és cikkekre vágjuk, majd összeforgatjuk a nádcukorral, valamint tetszés szerint a likőrrel. Eloszlatjuk egy tűzálló tálban vagy négy kisebb felfújtformában, rászórjuk a morzsatésztát, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig. A sütőből kivéve meghintjük a porcukorral.
A tojásokat szétválasztjuk, és 1 db fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verünk. Miközben folyamatosan tovább verjük, apránként beleszitáljuk a maradék cukor felét. A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A 2 db tojássárgáját fehéredésig keverjük a vaníliavelővel és a maradék cukorral. Végül egymás után lazán beleforgatjuk a mascarponét és a tojáshabot. A még meleg morzsasütivel fogyasztjuk.
PATAKY KRISZTINA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-09-09 22:41:02, szombat
|
|
|
Házi tagliatelle gombás gorgonzolamártással
Hozzávalók
A tagliatelléhez:
36 dkg liszt (olasz dupla nullás az ideális,de én most teljes kiőrlésű lisztből készítettem)
2 db tojás
A gorgonzolamártáshoz:
10-15 dkg gorgonzola
1 dl tejszín
2,5 dkg vaj
4-5 dkg reszelt parmezán
12 dkg csiperke
frissen őrölt fekete bors
olívaolaj
só
Elkészítés
A tésztához a lisztet és a tojásokat simára dolgozzuk, ha nem akar összeállni, kevés langyos vizet adhatunk hozzá. Amikor elválik az edény falától, még 10 percig gyúrjuk. Szorosan lefóliázzuk, hogy ne száradjon ki, és egy órára hűtőbe tesszük.
Pihentetés után, vékonyan lisztezett gyúródeszkán, a tésztát 1 mm vastagra, enyhén áttetszőre nyújtjuk. Mindkét felét belisztezzük, majd hengerré hajtogatjuk(minél többször hajtjuk, annál hosszabb lesz a tészta!), majd 7-8 mm széles csíkokra szeleteljük. (Ha nem akarjuk az egészet megfőzni,ruhaszárítóra lógatva kiszárítjuk és levegőmentes tasakba tároljuk )
A mártáshoz a serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a feldarabolt gorgonzolát, és felöntjük tejszínnel. Alacsony hőfokon dolgozzunk! Amikor már szép krémes az egész, megszórjuk frissen őrölt borssal és a kimért reszelt parmezán felével.
Közvetlenül tálalás előtt, a szeletelt gombát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A tagliatellét forrásban lévő, sós vízben 4-5 perc alatt készre főzzük.
A lecsepegtetett tésztát egy tálra helyezzük, ráöntjük a gorgonzolamártást, megszórjuk pirított gombával és a maradék parmezánnal. Jó étvágyat!
Megjegyzés
Aki szeret főzni, és imádja a tésztás ételeket, próbálja ki. Verseny előtt készítettem, nagy kedvencem lett már első alkalommal.
Cintia24
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2017-09-09 22:37:24, szombat
|
|
|
Palócleves marhahússal
Hozzávalók
30 dkg marhafelsál
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szelet paprika
1-2 karika csípős paprika
5-6 szelet szárított vargánya
1 db paradicsom
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál édes nemes pirospaprika
30 dkg burgonya
30 dkg zöldbab
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál tönkölybúzaliszt
2 csipet őrölt köménymag
2 db babérlevél
1 gerezd fokhagyma
só
friss petrezselyem
friss kapor
Elkészítés
A húst hideg vízzel leöblítjük, majd apró kockákra vágjuk. A hagymát és paprikát felszeleteljük, megfonnyasztjuk a a zsiradékon, megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húst, és néhány percig pirítjuk. Belereszeljük a fokhagymát, megszórjuk az őrölt köménnyel, és hozzáadjuk a paradicsomot, a csípős paprikát és a szárított vargányát. Fedő alatt, saját levében majdnem puhára pároljuk.
Közben külön lábasban feltesszük főni a krumplit és a zöldbabot, annyi vízben, hogy ellepje. Megsózzuk és beletesszük a babérlevelet is. Amikor megpuhultak a zöldségek, a pörkölthöz öntjük, felöntjük kb. 0,5 liter vízzel, és összefőzzük.
A habaráshoz simára keverjük a lisztet a tejföllel, ezután hozzáadunk két merőkanálnyi levest, jól elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Felforraljuk, ha szükséges, még ízesítjük. Petrezselyemmel és kaporral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
A palócleves a magyaros ízvilág jeles képviselője. Egy igazi klasszikus, amelyet szinte mindenki szeret. Olvastam, hogy Gundel Mikszáth születésnapjára készített palóclevest sűrű húsból. Én is szoktam bárányhúsból készíteni, de a mai ajánlatom marhahússal készült.
BiroSari
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2017-09-09 22:10:41, szombat
|
|
|
Elnézést kérek ha hirtelen eltűnök, de rendetlenkedik a monitorom.
Hol működik, hol nem. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2017-09-09 22:05:25, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2017. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
346 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1116
- e Hét: 10619
- e Hónap: 24524
- e Év: 154231
|
|
|