Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Szép éjszakát!
  2011-02-07 22:15:19, hétfő
 
  Kedves Mindannyiotoknak





öszönöm a látogatást.
 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Szép táj
  2011-02-07 22:06:49, hétfő
 
  Csodálatosan szép:



 
 
0 komment , kategória:  Szép képek  
Kedd menü ajánlat
  2011-02-07 21:47:31, hétfő
 
  Kedd menü ajánlat- Debrecenbe kéne menni, ma Simon Anni főz ránk!


Előétel: Szalonnás-tejfölös krumplileves
Főétel: Pácolt csirkemellfilé fűszeres krumplival
Desszert: Ribizlis túrógerinc
Vegetáriánus ajánlat: Pirított tarhonya kapros juhtúróval


Szalonnás-tejfölös krumplileves:

Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 evőkanál liszt
1 evőkanál zsír (füstölt szalonna kisült zsírja)
kevés olaj
2 db babérlevél
3 db füstölt hús kocka
esetleg só
3 kávéskanál pirospaprika
kevés őrölt chilipaprika
Valamint:
10-15 dkg kolozsvári füstölt szalonna
3-4 evőkanál tejföl

Elkészítés:
A krumplit megtisztítom, kockára vágom, vízben a babérlevelekkel, füstölt hús kockával, ételízesítővel felteszem főni.

A szalonnát felkockázom, mikróban kicsit megpirítom, félreteszem.

Rántás csinálok a zsírból, az olajból és a lisztből.

A félig megfőtt levesből a babérlevelet kiveszem /ha sokáig fő, keserű ízt ad/. A kissé kihűlt rántásba 2 kanál tejfölt teszek, kevés vízzel simára keverem. Felengedem a leves forró levével, majd beleöntöm a levesbe, és pár percig együtt főzőm.

Tálalásnál a tetejére mindenki ízlésének megfelelően tesz még tejfelt és pirított szalonnát.

Megjegyzés:
Most a nyári napokban is, kicsit langyosan savanykás íze miatt üdítő, és mégis laktató. Télen nehezebb füstölt húsokkal készítem. Családomban mindenki nagyon szereti.

A receptet Simonani küldte. Köszönjük!


Pácolt csirkemellfilé fűszeres krumplival:

Hozzávalók:
6 szelet csirkemellfilé
8 db közepes krumpli /tisztítva, negyedekre vágva/
A páchoz:
1 evőkanál őrölt bors
2 evőkanál mustár
2 evőkanál csípős ketchup
1 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
1/2 dl Sangria
1 evőkanál só

Elkészítés:
A pác hozzávalóit összekeverem, és csirkemellszeleteket a páclében érlelem addig, míg a krumplit sós vízben félig megfőzöm.

A félig megfőtt krumplit leszűröm, hagyom, hogy egy picikét szikkadjon.
Egy serpenyőben 1-2 evőkanál olajat felforrósítok, és fehéredésig a mellszeleteket megkapatom.

Két jénai tálat vékonyan kiolajozok, belehelyezem egyikbe a krumplit, a másikba a húst. A maradék páclét rájuk öntöm. Mindkettőt meggrillezem, a húst közben megforgatom, a krumplit is forgatom, de csak addig sütöm, míg apró kis hólyagocskák nem látszanak, tehát nem szárítom ki. Ha elérték a megfelelő színt, akkor már kész is, lehet tálalni.

A visszamaradt léből tejföl hozzáadásával mártást készíthetünk. Salátával, paradicsommal és paprikával díszítve tálaltam, és paradicsom salátát adtam mellé.





Megjegyzés:
A gyermekeim alapvető hús szeretete szinte a csirkemellnél rekedt meg, ezért valamilyen új dolgon kellett gondolkodnom az elkészítésével kapcsolatban. Ez *sült* ki.

A receptet és a fotót Simonani küldte. Köszönjük!


Ribizlis túrógerinc:

Hozzávalók:
25 dkg túró
2 dl kefir
2 dl tejszín
4-5 evőkanál porcukor /ízlés szerint/
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál zselatin
1 dl tej
10-15 dkg ribizli /lehet több is/
csipetnyi só

Elkészítés:
Egy őzgerincformát fóliával kibélelünk úgy, hogy a peremén túl érjen, és üresen berakjuk a hűtőbe.

A zselatinra ráöntjük a tejet, áztatjuk, majd felmelegítve felolvasztjuk.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a kefirt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, csipet sót, utána könnyedén belekeverjük a ribizlit. A tejszínből kemény habot verünk, és a zselatinnal együtt óvatosan bedolgozzuk a ribizlis masszába.

A kibélelt őzgerincformába simítjuk, a tetejét a kilógó fóliával betakarjuk, legalább 1 napig a hűtőben dermesztjük.

Tálalás előtt a tálra csúsztatjuk, a fóliát leemeljük, díszítjük ribizlivel, csokireszelékkel.

Megjegyzés:
Ezt én minden szezonális gyümölccsel elkészítem, és nagyon hamar el szokott fogyni!

A receptet Simonani küldte. Köszönjük!


Pirított tarhonya kapros juhtúróval:

Hozzávalók:
25 dkg tarhonya /sötétre pirítva, megfőzve/
10 dkg juhtúró
fél csokor kapor /apróra vágva/
2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Az olívaolajon a juhtúrót a kaporral feloldom, és a főtt tarhonyát rátéve összemelegítem, összefőzöm.

Megjegyzés:
A marhalábszár pörkölt köret tarhonyájából maradt ki, mert a pörkölt már elfogyott. Ne menjen kárba, így próbáltam újítani. Igaz, sütöttem hozzá malac császárhúst.





A receptet és a fotót Simonani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Heti menü ajánlat
  2011-02-07 21:39:11, hétfő
 
  Heti menü - 2011. február 08-13.


Kedd - Debrecenbe kéne menni, ma Simon Anni főz ránk!

Előétel: Szalonnás-tejfölös krumplileves
Főétel: Pácolt csirkemellfilé fűszeres krumplival
Desszert: Ribizlis túrógerinc
Vegetáriánus ajánlat: Pirított tarhonya kapros juhtúróval

Szerda:

Előétel: Karalábéleves
Főétel: Pulykafasírt rozmaringos sült burgonyával
Desszert: Mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Cukkinis lecsó

Csütörtök:

Előétel: Tojásleves
Főétel: Zöldborsófőzelék rántott csirkemellel
Desszert: Csokoládépuding
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsófőzelék tükörtojással

Péntek:

Előétel: Hamis gulyás
Főétel: Zöldséges-csirkemájas spagetti
Desszert: Banán
Vegetáriánus ajánlat: Olívás spagetti

Szombat:

Reggeli: Ham and eggs (tükörtojás, pirítós- és sonkaágyon)
Előétel: Cibereleves aszalt gyümölccsel
Főétel: Sertéspörkölt galuskával, tejfölös uborkasalátával
Desszert: Lekváros fánk
Vacsora: Tepertőkrémes kenyér lilahagymával
Vegetáriánus ajánlat: Túrós rakott zöldbab

Vasárnap:

Reggeli: Kuglóf
Előétel: Marhahúsleves velős csonttal
Főétel: Érlelt hátszín roston színes köretekkel és zöldborsmártással
Desszert: Zserbó szelet
Vacsora: Körözöttes kenyér
Vegetáriánus ajánlat: Rántott camembert párolt rizzsel, áfonyamártással

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Angyali üzenet
  2011-02-07 20:39:16, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-02-07 13:15:07, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Szeretetben eltöltendő hetet!
  2011-02-07 11:53:13, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Napsütéses, szép napot!
és






(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)

Link

Nézz be ide is, megéri:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1424
  • e Hét: 16296
  • e Hónap: 30201
  • e Év: 159908
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.