|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2011-11-06 22:08:18, vasárnap
|
|
|
Szőlő
A szőlő évmilliók óta jelen van a Földön, a módszeres termelést a kaukázusi népek kezdték el, mintegy nyolcezer évvel ezelőtt. Európával a rómaiak ismertették meg e nemes gyümölcsöt. A legenda szerint az első számon tartott részeg ember nem volt más, mint a bárkájáról nevezetes Noé, akinek hétezer évvel ezelőtt saját szőlőjének leve ártott meg. A görögök és rómaiak kultuszszerűen használták a szőlőt. A középkorig levét csupán azok élvezhették, akiknek a kertjében megtermett. A kolostorok földjein a középkortól új és új szőlőfajták születtek. A barátok aprólékos gonddal válogattak közülük. Eleinte szívesebben készítettek vörösbort, hiszen az Krisztus kiontott vérét jelképezi. Később a fehérbor is népszerűvé vált. Nemes, sokáig érlelhető borok csupán a 16. század második felétől léteznek.
Hogyan válasszunk?
Vásárláskor, szüretkor figyelni kell arra, hogy a szőlő nem utánérő gyümölcs: ha savanyúan szedik le, olyan is marad. Minél sötétebb árnyalatú, annál értékesebb a szervezet számára, a színes szőlő ugyanis értékes antioxidánsokat tartalmaz. Ne vegyük meg, ha a szemek könnyen leperegnek, vagy ha puhák, ráncosak, ragadósak.
Hogyan tároljuk?
Mosatlanul, műanyag zacskóban egy hétig eláll a hűtőben.
Hogyan készítsük elő?
Válasszuk a megfelelő fajtát. Alaposan mossuk meg, szükség esetén távolítsuk el a szárat és a csumáját A nagymagú fajtákból szedjük ki a magot. Mindig csak annyit mossunk meg, amennyit megeszünk!
Hogyan főzzük?
Nyersen a legjobb, de készíthetünk gyümölcslevest is szőlőből, melyet akár vörösborral is ízesíthetünk. Szőlővel megbolondíthatjuk a szüreti kacsamell mellé kínált káposztát is.
Néhány praktika:
A csemegeszőlőt sokáig eltarthatjuk, ha a vastag héjú, nagy szemű fürtöket felakasztjuk hűvös, levegős helyen. Étkezés közben vagy utána ne együnk szőlőt, mert magas cukortartalma miatt igen könnyen megerjed; így akadályozza az emésztést. A spanyolok vizet tesznek az asztalra, és abba mártogatják a néhány szem szőlőt, melyet elcsipegetnek uzsonnára.
Felhasználási javaslat:
A szőlőt magában, vajas kenyérrel és sajttal fogyasztva minden ásványi anyagot megkap a szervezetünk. A szőlő édessége és a sós feta kiváló elegyet alkot. Készíthetünk belőle szőlő és sajt salátát, szőlős rétest, de húsételek ízesítésére is kiváló. Egész csirkét megtölthetünk szőlős-rizses fűszeres töltelékkel, majd sülés közben musttal locsolhatjuk.
Miért ne?
Görögök, törökök és más balkáni népek kedvelt étele a dolma, a töltött szőlőlevél. Érdemes megkóstolni a finomságot, szüreti idényben egyenesen kihagyhatatlan!
Ismerjük meg jobban!
A szőlő (Vitis) a szőlőfélék (Vitaceae) családjának egyik sok fajt - és azon belül sok alfajt - magába foglaló nemzetsége. Minden ide tartozó növény közös jellemzője, hogy fás szárúak, terméseik fürtökben helyezkednek el, és levelük általában tenyeresen összetett. Számtalan színű, ízű, bogyónagyságú fajtája ismert, az apró szemű, szinte fekete félvad fajtától az ujjbegynyi sárga "kecskecsöcsű", nemesített csemegeszőlőig.
Megkülönböztetünk bor- és csemegeszőlő fajtákat, de több fajta ún. kettős hasznosítású (például Oporto, Chasselas, Irsai Oliver). A szőlő eltávolítja a szervezetből a salakanyagokat, megszépíti a bőrt, magnézium-, foszfor- és cukortartalma energiát kölcsönöz a testnek, vitaminjai erősítik az immunrendszert, magvának hatóanyagai ápolják a szívet és az érrendszert, tisztítják a májat. Maga a gyümölcshús illetve -lé is rendkívül gazdag tápanyagforrás. A szőlőmag kivonata, a szőlőmagolaj segít megvédeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól, erősíti az érfalakat, és megelőzi az érelmeszesedést. Jó hatású lehet azok számára is, akiknek valamilyen allergiájuk, ízületi gyulladásuk, visszértágulatuk, aranyerük van. Vitamin- és ásványi anyagtartalma, vértisztító hatása miatt természetes afrodiziákumként is számon tartják.
Élelmezési ismeretek:
A szőlő gazdag vitaminokban, és bár nincs benne sok C-vitamin, jelentős mennyiségben tartalmaz E-, B1- és B5-vitamint. 18 százalékos vagy magasabb cukortartalma miatt a legnagyobb energiatartalmú gyümölcs. 70%-a víz. Kilogrammonként 6-9 g fehérjét, 5 g zsírt; 180 g szőlőcukrot, 5 g szerves sót, 130 g rostot tartalmaz. Érthető, hogy akár egészben, akár levet facsarva belőle frissítő, tápanyagban dús, értékes élelmiszer. A szőlő a szervezet számára közvetlenül is felhasználható cukrot - szőlőcukrot - tartalmaz, ezért kúraszerűen is ajánlható vérszegény, legyengült szervezet számára, daganatos betegségek, székrekedés, aranyér, mindenféle gyulladásos megbetegedés gyógyszereként és női betegségekre is.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2011-11-06 21:37:25, vasárnap
|
|
|
Varázslatos szőlőkúra
A szőlőkúra monodiéta. Ez azt jelenti, hogy egy étkezésre vagy egy napon, esetleg az egész kúra alatt egyetlen típusú táplálékot veszünk csupán magunkhoz. A monodiéták általában zöldségekből, gyümölcsökből vagy gabonákból állnak. A monodiéták a böjthöz hasonlóan jó hatással vannak a szervezetre, és ajánlott a legtöbb egészséges embernek.
Miért érdemes belevágni egy monodiétába?
A túl gazdag táplálkozásnak és a napi testmozgás hiányának eredménye, hogy testünk nem tudja maradéktalanul elégetni a bevitt ételt, és azt elraktározza, méghozzá helyes kis zsírpárnák formájában. Ráadásul a felhalmozódás miatt lelassult sejtek nem tudnak megfiatalodni, felfrissülni, és a különféle méreganyagok (étkezési adalékanyagok, szennyezettség) megrekednek a sejtjeinkben.
Mindez fáradékonnyá tesz, fokozódik a betegségre való hajlam, kimerültnek érezzük magunkat. Érdemes tehát egy ideig csökkenteni a bevitt táplálékot, és megválasztani annak minőségét és milyenségét, hogy a szervezet elégethesse és feldolgozhassa a mérgeket, regenerálhassa a sejteket, vagyis megfiatalodjunk.
A monodiéta hatásai:
- Az emésztőrendszert szabadságoljuk a kúra idejére, mivel a monodiétákban szereplő növényi táplálékok nem kívánnak sok munkát, így a pihenés biztosított.
- Energiát spórolunk. Hogyan? Az emésztéshez a felvett energia egyharmadára van szükségünk. Amikor csak egyetlen féle tápanyagot eszünk, ami ráadásul fehérjeszegény, a szervezet számára az emésztés kevesebb energiát, erőfeszítést jelent.
- A monodiéta alatt a bélrendszer kitisztul, ugyanis a növények magas rosttartalma szinte átmossa, letisztítja a bélfalakat.
- Tisztítja a vesét és a májat is. A zsírban, fehérjében szegény növényfélék rostokban viszont igen gazdagok, amelyek segítik a rossz koleszterin eltávozását is.
A szőlő elsősorban a bőrre, a vesére, a májra és a bélrendszerre van jótékony hatással
A szőlőkúra gyógyhatásai:
A szőlőkúra egyszerre élvezet és tisztulás. Ez az őszi gyümölcs a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak és a víznek köszönhetően elsősorban a bőrre, a vesére, a májra és a bélrendszerre van jótékony hatással.
Azok, akik a diéta előtt fáradtságról, rosszkedvről panaszkodnak, látványos változáson mennek keresztül: jól néznek ki, a bőrük megfiatalodik, idegeik kisimulnak, visszanyerik életerejüket és -kedvüket.
És hogy mindemellett miért jó még?
- A test és a lélek újjászületik, dinamikusabbá válunk, fellélegzünk, mondhatni megvilágosodunk.
- A székrekedés és más emésztési gondok megszűnnek, a felfúvódás, a krónikus hasmenés és a gyomorfájások csökkennek.
- Az álmatlanságban szenvedők is elfeledhetik az éjszakai forgolódásokat.
- A bőrproblémák szép lassan rendbejönnek, hiszen a bőr egyik kiválasztószervünk, amelyen keresztül a méreganyagok távoznak szervezetünkből. A méregtelenítés jótékony hatásaként a bőr is megtisztul.
- A fáradtság, az idegesség és az ingerlékenység feloldódik, sokkal békésebbek, elfogadóbbak leszünk.
- A fejfájás, a könnyezés, esetenkénti fülzúgás is csökken, gyakran el is múlik teljesen.
- Az érzékeink élesednek: a szaglás és az ízlelés elsősorban, de sokszor a látás és a hallás is tisztábbá válik a kúra folyamán.
- Súlyvesztéssel is járhat a kúra, de csak abban az esetben, ha a szervezetnek erre szüksége van, vagyis túlsúlyos illetőről van szó. Ilyenkor heti 3 kiló átlagos súlycsökkenésre számíthatunk.
A szőlőkúra jót tesz testünknek, lelkünknek
Mit kell még tudni?
- A diéta alatt szőlőt fogyasztunk, napi 1-2 kilót, esetenként akár 3 kilót is. A kúra lehet egynapos, de akár több hetes is. Tanácsos 2-3 óránként enni.
- A szőlő kiválasztásánál érdemes arra figyelni, hogy *bio* szőlőt vegyünk, hiszen tisztulni akarunk, nem pedig vegyszerekkel kezelt gyümölcsöt bevinni a szervezetünkbe. Ha erre nincs módunk, mossuk meg alaposan a szőlőt fogyasztás előtt.
- A szőlő fajtáját illetően válasszuk - ha tehetjük - a saszlát vagy a muskotályos fajtákat, mert ezeknek finom, vékony a héjuk, és a cukor-sav tartalmuk is éppen ideális a szervezetnek.
- A szőlő héja és magja segíti az emésztést és a bélfalak tisztítását, de előfordulhat, hogy felfúvódást okoz. Ebben az esetben ne együk meg a héjat és a magokat.
- A fekete vagy kék szőlők magját bátran szét is rághatjuk, mivel bennük sok antioxidáns található, amely fiatalító hatású. Ha esetleg aftát vagy sebesedést okoz a szájban, ne ijedjünk meg, de ne is rágjuk szét a magokat.
- Tanácsos, de nem kötelező a kúra alatt az alsó béltraktus mosása egy egyszerű beöntő segítségével. Forralt vizet vagy kamillát használjunk. Ezzel megkönnyítjük a mérgek távozását, amely egyébként okozhat súlyos fejfájást.
- Érdemes a kúrát purgálással kezdeni... Nem hangzik túl jól, nem is kellemes, de a későbbiekben hálásak leszünk magunknak érte. Első reggel igyunk meg egy pohár keserűsót, majd lebzseljünk a mellékhelység közelében... Aki a szelídebb megoldásokat kedveli, egy pohár langyos vízbe tegyen három evőkanál olívaolajat, és nyomja bele egy citrom levét, ezt igya a keserűsó helyett.
A kék szőlő magjában fiatalító hatású antioxidáns található
Ellenjavallat:
A kúrát ne ajánljuk a cukorbetegségben szenvedőknek a szőlőben található cukor miatt.
Az újrakezdés:
Ahogy a böjtnél, a szőlőkúra esetében is fontos, hogyan kezdünk újra táplálkozni. Ellenkező esetben olyan kellemetlenségekkel kell számolnunk, mint a fejfájás, a puffadás, esetleg láz, telítettség... A *visszaszokásnak* fele annyi ideig kell tartania, mint a kúrának magának. Kezdetben nyers vagy főtt zöldségeket és gyümölcsöket együnk, a harmadik naptól pedig kevés gabonafélét és halat. A húsfélék csak ezek után jöhetnek.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2011-11-06 21:29:04, vasárnap
|
|
|
Sötét szemű, későn érő csábítónk, az otelló
Az otelló a házi borok egyik fő fajtája, és számos ételt is készíthetünk belőle: akár levesbe főzzük, akár hús mellé mártásként adjuk, akár salátában vagy dzsemjét kóstolgatjuk, esetleg tortát sütünk belőle, jellegzetes íze felejthetetlen.
Magyarország területén már a kelták termesztettek szőlőt, de Pannónia borkultúrája igazán a rómaiak ittlétekor virágzott fel. Fejlett szőlő- és borkultúránk dacára az otelló igen későn érkezett hozzánk, hiszen a fajta amerikai eredetű: egy úgynevezett Arnold keresztezte a Clinton és a Kék trollingi fajtát. A filoxéra vész után telepítették hazánkba a XIX. században.
Enni is, bornak is kiváló
Fityisz a szabványnak!
A többi kékszőlőfajtához hasonlóan az otellóban is rengeteg ásványi anyag és vitamin van: többek között vasat, cinket, magnéziumot, szelént, káliumot, kalciumot, nátriumot, foszfort, C-, B1-, B2-vitamint, folsavat tartalmaz. Bora vérképző, vértisztító és méregtelenítő hatású, fogyasztása a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére ajánlott naponta egy pohárral, de bélbetegségek ellen is hatékony. A szőlőben lévő, azonnal felszívódó egyszerű cukor (a szőlőcukor) fáradtság esetén kiváló elsősegély. Cukorbetegeknek, epe- vagy veseproblémákkal küzdőknek azonban nem ajánlott.
Az Európai Unióban kereskedelmi forgalomba nem hozható, és a fajta szaporítása sem engedélyezett, de a kiskertekben gyakori: étkezési szőlőként is kedvelt, és a kiskertekben termesztett borszőlők egyik fő fajtája.
Hagyományosan csemege- és borszőlőfajtákat különböztetünk meg, a határt azonban nem mindig húzhatjuk meg egyértelműen: az otellót például ehetjük is, ihatjuk is. A tömött fürtök bogyói közepes méretűek, gömbölydedek, héjuk vastag. A direkttermő, mélysötét fajta finom csemege, sőt fürtjeit ,,fejjel lefelé" a kamrába felakasztva egész télen csipegethetjük. Az otellóból készült asztali vörösbor rubinszínű, csersavban gazdag. Az érvényben lévő bortörvény szerint ültetvényeit 2000 végéig ki kellett vágni, mert bora a szabványnál több metilalkoholt tartalmaz, de úgynevezett zárt erjesztéssel és fejtéssel ez a káros szintet nem éri el.
Az egyik legmarkánsabb ízű szőlő
Peszmeg vagy mustméz:
A főzéssel besűrített szőlőmust készítését valószínűleg a törököktől tanultuk. Régen a sűrítménybe apróra vágott birsalmát vagy sütőtököt tettek, és a peszmeg a legfinomabb téli csemegének számított. Otellóból különösen finom.
A törökök a cukor elterjedése előtt nagyrészt a mustmézet használták az édességek elkészítéséhez. Ugyanennek a szőlőméznek Görögországban petimezi, a spanyoloknál arrop, az olasz konyhában saba a neve, Szardínián ragukhoz, malacsülthöz hagyományosan ezt adják. Libanonban üdítőt készítenek belőle úgy, hogy hideg vizet, tört jeget és narancsvirágvizet adnak hozzá.
A mustméz többek között illik sültek, grillezett gomba, markáns sajtok mellé, rétesbe, palacsintába tekerve, esetleg joghurtra, vaníliafagylaltra, gyömölcssalátára csurgatva.
A konyhában:
Karakteres íze miatt különleges ételekbe is felhasználhatjuk
Otellóból készülhet leves, adhatjuk köretként vagy mártásként halakhoz, húsfélékhez, salátába keverhetjük zöldséggel, finom sajtokkal és dióval is fogyaszthatjuk, sőt sokféle édesség is készíthető belőle. Az intenzívebb szőlőfajták közé tartozik, ezért a fűszerek közül akár a zsályát és a kakukkfüvet is elbírja.
Nagyon kedvelt házi lekvár a kékszőlődzsem (tíz üveghez 5 kg otelló, 2 kg barnacukor, 5 lime kell), aminek egyszerű receptje így hangzik: a szőlőszemeket átpasszírozzuk, a cukorral együtt körülbelül két órán át főzzük, majd hozzáadjuk a lime levét és húsát. Az egészet jó sűrűre főzzük. Rétesek, fánkok mennyeiek vele! Birsalmával összefőzve is nagyon finom, boltban nem kapható, házi ínyencség.
Tortakészítésnél az egyszerű, nyers tésztára egy egész tojással és egy pici margarinnal összedolgozott, apróra morzsolt babapiskótás masszát kenünk, aztán sok, felezett, magozott otellót teszünk, s úgy toljuk az előmelegített sütőbe.
Bármit főzünk szőlőből, mindig magozzuk ki, mert kellemetlen, ha a fogunk között csikorog. Az otellót vastag héja miatt leforrázva gyorsan meghámozhatjuk. Az illatos gyümölcsöt ne melegítsük 80 fok fölé, mert elveszíti az aromáját!
Nem csak finom, vérképző és vértisztító is
Szőlős-cukkinis krémleves:
Hozzávalók: 20 dkg otelló, 20 dkg cukkini, 1 fej édeshagyma, 1 dl zöldség alaplé, szőlőmagolaj, 1 pohár élőflórás natúr joghurt, só
Elkészítés: A szőlőmagolajon gyengén megpirítjuk a zöldségféléket, majd a félbevágott szőlőszemeket is. A zöldség alaplével feleresztjük, készre főzzük, pürésítjük. Hűtőben tároljuk. A tányérok aljára egy kanál joghurtot teszünk, és rámerjük a levest.
Otellós pulyamell:
Hozzávalók: 4 szelet pulykamellfilé, 1 liter must otelló szőlőből, méz, szójaszósz, só, olaj, 1-2 fürt otelló szőlő
Elkészítés: A húsfiléket mézes-szójaszószos pácba tesszük. A mustot sűrűre összeforraljuk, hozzáadjuk a szőlőszemeket, és amikor majd szükséges, átmelegítjük. A húst kivesszük a pácból, sózzuk, megsütjük, a mustmártással és rizzsel tálaljuk. Díszítésként a tányérra is szórhatunk szőlőszemeket.
Szüreti gyümölcssaláta:
Hozzávalók: 4 db alma, 1 kg kékszőlő, 10 dkg darált dió, 2 evőkanál citromlé, 1 dl édes vörösbor, 10 szem szilva, 4 evőkanál porcukor
Elkészítés: Az almát kis kockákra vágjuk, leöntjük a citromlé felével. Elkeverjük a félbevágott, kimagozott szőlővel és a szeletkékre vágott szilvával. Megszórjuk porcukorral, meglocsoljuk a borral és a maradék citromlével, aztán megszórjuk a durvára vágott dióval. Összeérve, jól behűtve tálaljuk.
Otellókrém:
Hozzávalók: 40 dkg kékszőlő, 3 tojássárgája, 14 dkg gyümölcscukor, 10 dkg vaj
Elkészítés: Vízgőz fölött egy lábosban minden hozzávalót összekeverünk, de vigyázzunk, ne legyen túl forró, mert akkor a tojás kicsapódik! Kevergetés mellett a cukrot felolvasztjuk, a szőlőszemeket kinyomkodjuk. Kb. félórányi főzésre van szükség. Kihűlés után átszűrjük, hűtőben tároljuk. Sokféle édességhez adható, pl. piskótatekercsbe tölthető, de kéksajt mellé is finom.
Sajttal és dióval is remek!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2011-11-06 21:16:29, vasárnap
|
|
|
Heti menü ajánlat - 2011. november 07 - 13.
Hétfő:
Előétel: Citromos rizsleves
Főétel: Ballószögi pulykaragu juhtúróval
Desszert: Lekváros tekercs
Vegetáriánus ajánlat: Boursin (francia krémsajt)
Kedd - káposztás napunk lesz ma:
Előétel: Szilvás savanyúkáposzta-leves
Főétel: Káposztás tésztával töltött csirkecomb
Desszert: Káposztás lángos
Vegetáriánus ajánlat: Káposztás babsaláta
Szerda:
Előétel: Tejfölös krumplileves
Főétel: Hétvezér rizses hús
Desszert: Körte vagy alma
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges rizottó
Csütörtök:
Előétel: Hamis dörgicsei leves
Főétel: Fűszeres sült oldalas tökfőzelékkel
Desszert: Sütőtökös pite
Vegetáriánus ajánlat: Aludttejes tökfőzelék
Péntek - Márton nap:
Előétel: Narancsos libaleves libatepertős maceszgombóccal
Főétel: Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval
Desszert: Alma kugli
Vegetáriánus ajánlat: Ludas Matyi sütije
Szombat:
Reggeli: Csirkemájas rántotta
Előétel: Őszi gyümölcsleves
Főétel: Töltött káposzta gerslivel
Desszert: Somlói galuska
Vacsora: Kaviáros tojás császárzsemlével, pohár rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Sörtésztában sült padlizsán, cukkini, patiszon
Vasárnap:
Reggeli: Szendvics vajjal, tetszés szerinti felvágottal, sajttal, tejeskávéval
Előétel: Tejszínes-tárkonyos leves
Főétel: Szűzérme kucsmagomba mártásban párolt rizzsel
Desszert: Gyümölcssaláta
Vacsora: Melegszendvics
Vegetáriánus ajánlat: Pörkölt tarkababból
A részlete recepteket megnézheted itt:
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2011. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
155 db bejegyzés |
e év: |
2798 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 928
- e Hét: 15800
- e Hónap: 29705
- e Év: 159412
|
|
|