|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2016-11-25 23:30:24, péntek
|
|
|
Csicseriborsó burger
Hozzávalók
80 dkg csicseriborsó
1 kisebb fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek reszelt gyömbér
2 ek dijoni mustár
2 szelet szendvicskenyér
2 ek zsemlemorzsa
só, bors
8 császárzsemle
Elkészítés
A lila hagymát, a fokhagymát és a szendvicskenyereket feldaraboljuk. A hozzávalókat a zsemlék és a zsemlemorzsa kivételével egy ún. turmixgépbe helyezzük, majd durvára aprítjuk.
Az elegy felét egy tálba helyezzük, a másik felét pedig tovább aprítjuk, míg pépes nem lesz. Ez szintén a tálba kerül, majd hozzáadjuk és elkeverjük benne a zsemlemorzsát. Ha túl nedvesnek találjuk, többet is tehetünk bele.
Sózzuk, borsozzuk, majd pogácsákat formálunk belőle, melyeket egy forró grillserpenyőben szárazon kisütünk. A csicseriborsó-fasírtokat zsemlébe helyezzük ízlés szerinti hozzávalókkal.
KIRSCH ANDRÁS
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2016-11-25 23:27:18, péntek
|
|
|
Almás-diós kevert süti csokimázzal
Hozzávalók
1 db tojás
20 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg alma
15 dkg finomliszt
10 dkg darált dió
1 tk őrölt kávé (elmaradhat)
1 csomag sütőpor
A mázhoz:
10 dkg csokoládé
3 dkg vaj
Elkészítés
A tojást a cukrokkal és a lereszelt almával 5 perc alatt kikeverjük. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd hozzáadjuk az almás masszához, és fakanállal összeforgatjuk.
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 20×30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A sütés vége felé betakarjuk alufóliával, a végén tűpróbával ellenőrizzük.
A vajat a csokoládéval felolvasztjuk a mikróban, simára keverjük, és bevonjuk vele a süteményt. Dermedés után a süteményt kockákra szeljük.
Megjegyzés
Gyorsan elkészíthető finom sütemény, amit a kávé tesz különösen finom ízűvé.
Vass Lászlóné
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-11-25 23:24:38, péntek
|
|
|
Klasszikus brassói aprópecsenye
Hozzávalók
30 dkg sertés szűzpecsenye
5 dkg szalonna
40 dkg krumpli
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
mangalica zsír
pirospaprika
só
bors
étolaj / kókuszolaj a krumplisütéshez
Elkészítés
Megmossuk és megszárítjuk a húst és a zöldségeket,megpucoljuk a krumplit. Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, a krumplit 2-3 cm-es, a szalonnát, a paprikát, a paradicsomot pedig 1 cm-es kockákra.
A fritőzt 170 °C-ra melegítjük. Belerakjuk a kockára vágott krumplit, és addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. (kb. 8-10 perc) A kész krumplit törlőpapírral kibélelt tálba szedjük.
Miközben sül a krumpli, egy vastag falú serpenyőben felmelegítjük a mangalica zsírt. Mikor már forró, beletesszük a hagymát, és közepes lángon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szalonnát, majd a húst, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és a paprikát, és addig pirítjuk, amíg a hús szép piros nem lesz. Csak a legvégén adjuk hozzá a pirospaprikát és a fokhagymát.
A kész ragut a sült krumplira halmozzuk, átkeverjük, és már tálaljuk is.
Megjegyzés
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Chefbag
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő
Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon rajta legyen a héja, akkor előbb kereszt alakba metszd be a héját , és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-11-25 23:21:35, péntek
|
|
|
Krumplileves pásztor módra
Hozzávalók:
20 dkg császárszalonna vagy kolozsvári szalonna
20 dkg füstölt kolbász
60 dkg burgonya
30 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
petrezselyemzöld
3 dl tejföl
liszt
fűszerpaprika
só
őrölt feketebors
Elkészítés: Az összekockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát. Amikor a hagyma üveges, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk fűszerpaprikát. Kevés vízzel felöntjük, beletesszük a karikázott kolbászt és a kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret. Ízesítjük sóval, borssal. Felengedjük 1.5 liter vízzel vagy csontlével, negyed óra főzés után hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
Készítünk egy tejfölös habarást, mellyel besűrítjük a levest. Végül finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Megjegyzés
Fotó: AS
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2016. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
251 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1372
- e Hét: 10875
- e Hónap: 24780
- e Év: 154487
|
|
|