|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2016-11-26 20:27:18, szombat
|
|
|
Adventi koszorú
Elfeledkezett a koszorúkészítésről? Képeink segítségével néhány perc alatt Ön is ünnepi hangulatot varázsolhat otthonába.
Első lépésként szüksége lesz egy koszorúalapra. Ez lehet faágakból, szalmából, de vásárolhatunk festett hungarocell vagy tűzőhab alapot is.
A katolikus hagyomány szerint 4 gyertyát teszünk a koszorúra, és ezeket vasárnaponként gyújtjuk meg. A lila a bűnbánatot, és az összeszedettséget jelképezi. Minden gyertya egy fogalmat szimbolizál. Ezek a hit, remény, öröm, és a szeretet.
A következő lépés az alap befedése. Erre érdemes különböző örökzöldeket, bogyós növényeket használni, amik díszíthetünk szalagokkal, vagy apróbb karácsonyi díszekkel is.
Forrás: http://www.lakaskultura.hu
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2016-11-26 20:17:58, szombat
|
|
|
Készítsünk adventi koszorút!
Ha már unjuk a hagyományos fenyős-masnis változatot, vágott mikulásvirágból is készíthetünk koszorút a vasárnapi gyertyagyújtásokhoz!
Amire szükségünk lesz: néhány cserép mikulásvirág, 1 db 40 cm-es oáziskoszorú (lehetőleg alátéttel ellátott), 1 db kisebb oáziskoszorú, 1 db kerek tálca, moha, letűződrót (vagy U alakúra hajlított drótszálak), 4 db tömbgyertya, aranyszínű facsillagok pálcán, metszőolló, kötőtű
Metszőollóval vágjuk le a cserepes növényekről a hajtások piros fellevelű részét, és azonnal merítsük 60 fokos vízbe 5 másodpercre. Ez lezárja a vágási felületet, és tartósabbá teszi a virágdíszt. Ügyeljünk rá, hogy a vágáskor kibuggyanó tejnedv ne kerüljön a kezünkre, mert méreganyagot tartalmaz, és bőrgyulladást okozhat!
Az alaposan megnedvesített nagyobbik oáziskoszorút tegyük alátétre, és letűződróttal erősítsünk rá mohát.
Helyezzük a mohával borított koszorút a tálcára, majd a tömött hatás érdekében 3 sorban tűzzük bele az előkészített hajtásokat. Egyszerűbb lesz a művelet és nem törnek el a szárak, ha előzőleg kötőtűvel lyukakat fúrunk az oázisba.
4 Illesszük a teletűzdelt koszorú közepébe a kisebbik oáziskoszorút, és állítsuk bele a gyertyákat. A hézagokat töltsük ki mohával.
Végül dekoráljuk a koszorút a mikulásvirágok közé szúrt pálcikás facsillagokkal.
Tippek:
- A mikulásvirágról levágott hajtások végét 2:1 arányú vizes-alkoholos keverékbe is meríthetjük, vagy gyertyaláng felett megperzselhetjük.
- A mohával borított oázisalapot néhány naponta óvatosan locsoljuk meg hosszú csőrű öntözőkannával vagy spricceljük meg vízzel, így biztosan nem szárad ki!
Forrás: http://www.lakaskultura.hu
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2016-11-26 20:07:54, szombat
|
|
|
Kertész rizottó
Hozzávalók
Hozzávalók:
30 dkg zöldbab
20 dkg zöldborsó
2 szál sárgarépa
1 kis cukkini
1 fej vöröshagyma
10 dkg emmentáli sajt
2 evőkanál olaj
25 dkg rizs
1 l zöldségleves (leveskockából)
Elkészítés
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és kis darabokra összevágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Nagyobb lábasban felmelegítjük az olajat, beletesszük a hagymát, megdinszteljük, hozzáadjuk a rizst, összekeverjük, kicsit pirítjuk, majd hozzáöntünk egy kevés levest, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs felveszi, majd ezt még egyszer megismételjük. Hozzákeverjük a többi zöldséget, felöntjük a maradék levessel, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve puhára pároljuk.
A reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-11-26 20:05:04, szombat
|
|
|
Blaha Lujza torta
Hozzávalók
8,5 dkg dió
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
3 db tojás
34 dkg málnalekvár
30 dkg rózsaszínű fondant
10 dkg fehér fondant
Elkészítés
A finomra darált diót a liszttel, a cukorral és a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és simára gyúrjuk. A masszát 3 részre osztjuk, folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük kb. 20 percre.
A hideg nyers tésztából 3 db kerek lapot nyújtunk egy kerek tortaforma méretére. A lapokat a 160 fokra előmelegített sütőben egymás után aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk.
Az 1. lapot megkenjük málnalekvárral, majd rátesszük a 2. lapot. Ezt is megkenjük, és a már megkent lapra illesztjük. Ráhelyezzük a 3. lapot, áthúzzuk a maradék forró lekvárral, majd bevonjuk a rózsaszín fondant-nal. A fehér fondant-nal ízlés szerint dekoráljuk.
FAZEKAS KIRA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-11-26 20:00:17, szombat
|
|
|
Mediterrán töltött csirkemell
Hozzávalók
2 db csirkemell filé
4 db medvesajt sonkás
8 db mozzarella golyó mini
1 db lila hagyma
4 db szárított paradicsom
4 szelet friss paradicsom
bazsalikomlevél ízlés szerint
grill fűszersó
só ízlés szerint
2 evőkanál olívaolaj
1 dl Rosé bor
Elkészítés
A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét (egy -másfél cm mélyedést vágunk.)
A filét bekenjük a grill fűszersóval, illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval, rálocsoljuk az egyik evőkanál olívaolajat és jól beledörzsöljük a húsba.
A közepénél a csirkemellet hosszában ketté vágjuk. 10-15 percig pihentetjük. Minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot, lila hagyma karikát, illetve szárított paradicsomot, mellé nyomkodjuk a bazsalikom levelet.
Belefektetjük egymás mellé a tepsibe. Rálocsoljunk egy evőkanál olívaolajat, ráöntjük a bort. A hús mellé rakunk két három karika lila hagymát, valamint a megmaradt paradicsom karikát.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Fólia alatt pároljuk kb. 40 percig. Közben a szafttal meglocsoljuk. Levesszük a fóliát, rátesszük a mozzarella golyókat és visszatoljuk a sütőbe fólia nélkül, addig hagyjuk a sütőben, ameddig egy kis színt kap a csirke, illetve ráolvad a mozzarella.
Rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
Bármilyen maradék sajttal készíthető, fetával is finom. A zöld fűszerek variálhatóak.
Biró Sára
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-11-26 19:55:25, szombat
|
|
|
Kakasleves csilis maceszgombóccal
Hozzávalók
Hozzávalók a leveshez:
1 db kakas
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 db kicsi zeller, zöldjével
1 db karalábé
1/4 db kis kelkáposzta
2 fej hagyma
4 szem szegfűszeg
4 gerezd fokhagyma
3 szelet gyömbér
4 szárított chipotle paprika
só
egész bors
darabka szárított fahéj
Hozzávalók a maceszgombóchoz:
4 db tojás szétválasztva
4 ek libazsír (vagy bármilyen shmalcz)
4 ek nagyon apróra vágott hús a levesből
10 dkg maceszliszt
2 db maceszlap beáztatva, majd kinyomkodva
só
bors
2 kk frissen reszelt gyömbér
1 db szárított chipotle paprika, kimagozva, apróra vágva
1 nagy csokor petrezselyem
1 csokor koriander zöld
1/2 kk római kömény őrölve
1/2 kk koriander mag őrölve
Elkészítés
A levest tulajdonképpen hagyományos módon készítjük el. Ha nincs kakasunk, szuper lesz a gyöngytyúk, a tyúk, vagy a marha is természetesen. A húsleves lényege, hogy először a hússal, csonttal felforralom, majd leöntöm róla az összes vizet, és le is mosom a húst, majd nagyon lassan melegítem újra, de már soha nem forralom, maximum gyöngyöztetem. Minimum 4 óra kell neki, de 8 óra alatt sem lesz semmi baja, ha tényleg a legkisebb lángon hagyjuk, és nem fedjük le. Azért néha nézzünk rá! Az elején még keletkező habot szedjük le. A kész levesből szedjünk ki minden zöldséget, fűszert, húst, és szűrjük át.
A gombóchoz a tojásokat szétválasztom, majd a fehérjét egy csipet sóval felverem kemény habbá. A sárgákat elkeverem a meglangyosított libazsírral, és beledolgozom a kinyomkodott maceszlapokat is, a húst, a fűszereket, és a zöld fűszereket. Óvatosan hozzákeverem a fehérjét, sózom, borsozom, meghintem a maceszliszttel, majd egy fél órát a hűtőben pihentetem. Nedves kézzel gombócokat formázok belőle, egy tálcára téve beteszem a mélyhűtőbe.
Másnap sós vízben kb. 21 perc alatt kifőzöm. Az elsőt vágjuk félbe, és ellenőrizzük le, hogy valóban megfőtt-e!
Recept és fotó: Fűszeres Eszter
Eszter a Konyhakiállítás felkérésére készítette el ezt a dél-amerikai-zsidó fúziós ételt.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2016-11-26 19:51:50, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2016. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
251 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 4892
- e Hét: 14395
- e Hónap: 28300
- e Év: 158007
|
|
|