Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Október 20
  2022-10-19 17:43:50, szerda
 
  "Ötször vagy hatszor kellett volna ütnöd, akkor teljesen levernéd Arámot, de így csak háromszor vered meg Arámot..." 2Kir 13,19


Elizeus próféta nyilat ad Jóás király kezébe és megparancsolja, hogy sújtson vele a földre. Isten tudta, korábban meghatározta, hány győzelmet kell aratnia a királynak. És csodálatos látni, hogy szabad cselekvéseink milyen pontosan megfelelnek Isten eleve elrendelésének. Jóás királynak tehát megparancsolta Elizeus, hogy sújtson a földre az íjjal, és miután háromszor megütötte a földet és letette az íjat a kezéből, meghirdeti neki a haragos próféta, hogy csak három győzelmet fog aratni az arámok fölött.

Sok hívőnek igen kevés hite van, és úgy tűnik, ezzel a kevéssel is teljesen meg vannak elégedve. Hitükkel nem képesek megragadni Isten ígéreteit, és nem tudnak reménykedni sem, hogy beteljesedve lássák azokat. Tudják, hogy Krisztusnál osztályrészük van, de nem fogják szaván Istent; és ezért saját kezűleg teszik még súlyosabbá időleges szenvedéseiket, és lelki aggodalmakkal emésztik magukat.

Látom a keresztyének egy másik csoportját, akik éppen úgy felszínes tudásuk szerint cselekesznek. Nem értik Isten mélységes dolgait, de teljesen meg vannak elégedve azzal, hogy tudják, mi menti meg a lelket a kárhozattól. Nem ismerik és nem is értékelik Isten kiválasztó szeretetének a tanítását; nem is törődnek azzal, hogy megismerjék. Az Isten igéjében kijelentett titkokat erős emberekre hagyják, ők felszínesen megelégszenek azzal, hogy az ismeretet illetően gyermekek maradnak. Mennyi áldást veszítenek el azok, akik elhanyagolják Isten igéjének a kutatását!

Más keresztyének nagyon meg vannak elégedve önmagukkal és életmódjukkal. Nem alkoholisták, nem átkozódnak, és úgymond őszinték. De ezzel mindent el is mondtam róluk, ami elmondható. A családi áhítatot megvetik, nem fontos nekik gyermekeik megtérése, és haragos vérmérsékletűek.

Nos, nem hiszem, hogy egy keresztyén elérheti a tökéletességet ebben az életben; de szeretnék erre a tökéletességre törekedni Isten kegyelmével, mert enélkül a keresztyénségem hiábavaló.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Október 19
  2022-10-19 17:39:35, szerda
 
  "Amikor Elizeus abba a betegségbe esett, amelyben később meghalt, elment hozzá Jóás, Izráel királya; ráborulva sírt." 2Kir 13,14


Ez a halálos ágy mellett lejátszódó különös jelenet erőteljes bizonyíték a szentség hatalmára. Elizeus Isten prófétája volt, aki megalkuvás nélkül hirdette az igét, s ezért sokszor megvetésben részesült. De nézd, Jóás, Izráel királya, aki gyakran megvetette Elizeus figyelmeztetéseit, folytatva a Baal tiszteletet, most azért jön, amikor a próféta halálán van, hogy sírjon az ágyánál.

Már az figyelemre méltó, hogy tulajdonképpen itt van a király. Nem gyakran látogatnak királyok haldoklókat - legkevésbé Isten haldokló szolgáit. De az még figyelemre méltóbb, hogy éppen ez az istentelen király áll itt és siratja a haldokló prófétát.

Különös szavakat mondott a király emellett a halálos ágy mellett: "Ó, Atyám! Atyám! Izráel harci kocsijai és lovasai!" Úgy érzi most magát e király, mintha minden erejét elvették volna. Úgy jelenik meg most országa, mint egy harci kocsi vad lovakkal, a próféta nélkül, aki korábban őszintén ott állt, és hűségesen tartotta a gyeplőt. Így bizonyos értelemben a király önsajnálatú tisztelete nyilvánul meg a próféta előtt, és sír a halálos ágyánál.

Kedves barátaim, próbáljunk meg úgy élni, hogy hiányoljanak bennünket még az istentelen emberek is, amikor eltávozunk ebből a földi létből. Csendes, nyugodt, hiteles hívő élettel, nem tolakodó módon "ékesítsük mindenben Üdvözítőnknek a tanítását" úgy, hogy ha meghalunk, az emberek egy ideig magukba szállva komolyan elcsendesedjenek, ha meghallják, hogy meghalt az Úr szolgája.

Nevettek Elizeuson amíg élt; de sírtak, amikor meghalt.

Én is ezt kérem komolyan Istentől - nem emberek megbecsülése és tisztelete érdekében, hanem Isten magasztalására és dicsőségére. Lám, még Krisztus megvetőit is arra kényszeríti ez, hogy belássák: egy őszinte keresztyén életmódjában méltóság van, tiszteletet parancsoló méltóság.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 269 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8578
  • e Hét: 31222
  • e Hónap: 60534
  • e Év: 248336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.