Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Október 30
  2022-10-29 21:40:10, szombat
 
  "Illés pedig ezt mondta nekik: Ragadjátok meg a Baal prófétáit, senki se menekülhessen el közülük!" 1Kir 18,40


Meg kell halniuk bűnös hajlamainknak, mivel azok által eláruljuk Istenünket. Egykor mi is árulók voltunk és készségesen adtuk át a helyet a bűnös élvezeteknek az életünkben. Ezek voltak a kedvenceink és rajongtunk értük. Most azonban megváltoztak a dolgok. Az Úr a mi Istenünk. Örülünk kormányzásának és így hangzik imádságunk: "Dicsőségével megtelik a föld." (Hab 3,3)

Lényegében minden bűn lázadás a Felséges kormányzása ellen. Aki Isten parancsolatai ellen lázad, bizonyos mértékig azt mondja: "Nem akarom, hogy Isten uralkodjon rajtam!" Nem illik, hogy azok a lelkek, akiket Jézus vérén megváltott, akiket örök szeretettel szeretett és végtelen kegyelméről biztosított, helyet adjanak a test vagy a lélek bűneinek.

Azért is el kell kerülnünk a bűnöket, mivel már végtelen sok bajt okoztak nekünk. Tanulmányozzátok át a világ történelmét és meglátjátok, hogy vajon nem a bűn volt-e a legrosszabb ellensége ez embernek. Milyen kapun tört be a halál a világba? Nem a bűn volt-e a portás, mely kinyitotta a kaput?

Az egész világban, ahol tövisek és bogáncsok nőnek, mind-mind a bűn keze vetette el őket. A kígyó nyoma elmossa az öröm lábnyomait. A bűn megjelenése előtt az Úr virágzó kertjét láttuk, utána viszont semmi mást, mint pusztaságot. Ki gyújtotta meg a borzalmas tüzet a pokolban, és honnan kapja folytonos tápanyagát. Nem a bűn okozza-e ezt? - Ó bűn, nem lehetséges, hogy bármelyik mennyei örökös, akit Jézus megváltott a pokoltól, baráti kapcsolatban legyen veled! Kígyót simogassunk vagy halálos kobrát szorítsunk a szívünkre?! Ragadjuk meg tehát lelkünk ellenségeit mind, és egyet se engedjünk elmenekülni közülük!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
És akkor mi van?
  2022-10-29 21:31:09, szombat
 
  És akkor mi van?

,,De amikor szemügyre vettem minden művemet, amelyet kezemmel alkottam, és fáradozásomat, ahogyan fáradozva dolgoztam, kitűnt, hogy mindaz hiábavalóság és hasztalan erőlködés; nincs semmi haszna a nap alatt." (Prédikátor 2,11)

Azt gondolnád, hogy Salamon boldog. Hiszen mindene megvolt: pénze, hírneve, hatalma, hatalmas háreme, hatalmas királysága, hajói, amelyek idegen partokról hozták neki a gazdagságot, békében élő nemzet, uralkodótársai tisztelete és csodálata, egy templom, amely korának csodája volt, és egy hálás nemzet szeretete. Tényleg, mi mást kívánhatna egy ember?

Jó kérdés. Nyilvánvaló, hogy bármi is hiányzott neki, az nem az anyagiak terén volt, mert ő egész egyszerűen a csúcsra jutott. Nem volt több hegy, amit meg kellett volna másznia. Ez emlékeztet Nagy Sándorra, aki harminchárom évesen halt meg, miután meghódította az ismert világot.

Mit nyert Salamon? Végül is semmit. Az egész hiábavalóság, üresség és a szél kergetése volt. És ez visszavezette őt Istenhez - ahová Salamon minden utazása végül is vezetett.

Gyakran mondjuk: "Nekem csak Jézusra van szükségem". De soha nem fogod tudni, hogy Jézus-e minden, amire szükséged van, amíg Jézus nem lesz mindened, amid van. Amikor Jézus mindened, akkor fedezed fel, hogy Jézus minden, amire szükséged van.

Minél többet gondolkodom ezen, annál mélyebbnek tűnik nekem. A legtöbbünk számára a "Jézus minden, amire szükségem van" alig több, mint egy keresztyén közhely - egy lökhárítómatricás szlogen, semmi több. De nemrég meglátogattam egy barátomat, aki rákban haldoklik. Nincs remény a gyógyulására - ez a tény teljesen világos a fejében. Fanyar mosollyal azt mondta: "Jézus olyan jó volt hozzám. Ha most haza akar vinni, én készen állok rá. Bármit is akar az Úr, nekem megfelel".

Honnan származik ez a fajta hit?

Kérdezd meg az egyedülálló anyákat; ők mindent tudnak róla. Kérdezzétek a férfit, aki most vesztette el a munkáját; ő tud róla. Kérdezzétek a nőt, aki a válás megrendítő fájdalmával küzd - ő újra és újra megtudta az igazságot. Kérdezd azt a fiatal lányt, akinek az apja tizenöt éves korában meghalt. Vagy azt a férfit, akinek a felesége Alzheimer-kórban szenved. Vagy azt a fiatal párt, akik elvesztették első gyermeküket.

Gordon MacDonald azt mondta: "Rájöttem, hogy a teológiád csak olyan mély, mint a fájdalmad." Sajnáljuk azokat, akiknek könnyű az életük. Ők soha nem ismerik igazán Jézust.

Ha a fájdalomnak van valamilyen előnye, akkor az ez: Amikor fájdalmat érzünk, rájövünk, hogy amit hiszünk, az valóban igaz-e. Sokan a könnyeiken keresztül tudnak tanúságot tenni: "Amikor minden más eltűnt, Jézushoz fordultam, és Ő még mindig ott volt".

Csak Jézusra van szükséged? Igen, de ezt soha nem tudhatod biztosan, amíg Jézus nem lesz mindened. És amikor Jézus lesz mindened, legnagyobb meglepetésedre rá fogsz jönni, hogy minden, amit mindig is hallottál, igaz - Jézus minden, amire szükséged van.

Életem Ura, hadd ne várjam, hogy a világban találjam meg a tartós boldogságot, hanem csakis Benned. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 269 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2323
  • e Hét: 24967
  • e Hónap: 54279
  • e Év: 242081
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.