Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Isten hűsége
  2024-03-01 23:50:42, péntek
 
  Isten hűsége

Ma koncentrálj arra a vágyadra, hogy gyermeked megismerje és elismerje Isten hűségét:

Uram, hűséged a felhőkig ér.
Hűséged körülvesz Téged. ...és megmarad minden nemzedéknek. Minden parancsolatod hűséges. . . . A Te bizonyságaid igazak és nagyon hűségesek.
Sára maga is hit által kapott erőt, hogy magzatot foganjon, és gyermeket szült, amikor már túl volt a koron, mert hűségesnek ítélt Téged, és Te megígérted.
Te hívtál el minket, és Te hűséges vagy. Uram, Te hűséges vagy, aki megalapozol minket és megóvsz minket a gonosztól.
Ezért tudjuk, hogy Te vagy az Úr, a mi Istenünk, a hűséges Isten, aki ezer nemzedéken át megtartja a szövetséget és a kegyelmet azokkal, akik szeretnek Téged és megtartják parancsolataidat.
A hűség a Te derekad övét alkotja.
Júda még mindig Veled jár, ahogyan Te vagy a Szent, aki hűséges.
Ha fiai elhagyják törvényedet, és nem a Te ítéleteid szerint járnak... akkor vétküket vesszővel bünteted, és gonoszságukat csapásokkal. Mindazonáltal a Te szerető jóságodban nem vonod meg teljesen tőle hűségedet, és nem engeded, hogy hűséged meghiúsuljon.
Ha mi hűtlenek vagyunk, Te hűséges maradsz.
Te hűséges és igaz vagy, hogy megbocsásd bűneinket ... irgalmas és hűséges Főpap.... Jézus Krisztus, a hűséges tanú.
Irgalmasságod miatt, Uram, nem veszünk el, mert könyörületed nem fogyatkozik el. Minden reggel megújul; nagy a Te hűséged.
János pedig látta, hogy megnyílt az ég, és íme, egy fehér ló. Te pedig, aki rajta ültél, hűségesnek és igaznak neveztetél.
Segíts minket, hogy megingás nélkül tartsuk meg reménységünk megvallását, mert Te megígérted, és hűséges vagy.

(Zsoltárok 36:5, 89:8, 119:90, 86, 138; Zsidók 11:11; 1Thesszalonika 5:24; 2Thesszalonika 3:3; 5Mózes 7:9; Ézsaiás 11:5; Hóseás 11:12; Zsoltárok 89:30-33; 2Timóteus 2:13; 1János 1:9; Zsidók 2:17; Jelenések 1:5; Jeremiás Siralmai 3:22-23; Jelenések 19:11; Zsidók 10:23 alapján).

Robert Morgan


 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Isteni veszteség
  2024-03-01 23:25:21, péntek
 
  Március 2

Isteni veszteség

,,Aki megtalálta életét, elveszíti azt, és aki elvesztette az életét énértem, megtalálja azt." (Mt 10:39)

Nehéz veszíteni. Kérdezd bármelyik versenytársadat. Kérdezz meg bármelyik embert. Isten mégis a legfőbb kérést intézi hozzánk: veszítsd el magad. Á, de nem a mi kedvünkért és főleg nem a semmiért. Jézusért elveszíteni az életed, nem csak azt jelenti, hogy megtalálod őt, hanem azt a "téged", akinek lenned kellene. Azt a téged, akit Isten szem előtt tart. Hadd magyarázzam el...
Bármennyire is kötődünk szeretteinkhez, mindig vágyunk még többre, arra, hogy valaki megértse a világunkat és belépjen a küzdelmünkbe - hogy átöleljen minket olyan szenvedéllyel, amely megragad és egy soha meg nem szakadó egységbe olvaszt minket. Isten válaszol erre az ősi vágyakozásra. Akkor olvadunk bele, amikor elengedjük a büszkeséget, amikor elengedjük a viszketést, hogy a saját utunkat járjuk, amikor elengedjük a vágyakat és az álmokat, és benne gyönyörködünk. De amikor elveszítjük önmagunkat az ő kedvéért, felfedezzük valódi identitásunkat; belépünk abba a személybe, amire predesztináltak minket.
Nem veszíthetsz, ha így veszítesz. Elvégre ez az isteni dolog, amit tenni kell. Még a Fiú is az Atyának tetszik, nem pedig önmagának. A Lélek kinyilatkoztatja a Fiút, soha nem önmagát. A Fiú kinyilatkoztatja az Atyát, és soha nem mutat önmagára. Az Atya nemzi a Fiút, a Fiú tiszteli az Atyát, és a Lélek mindkettőjüket tiszteli. Ez egy isteni "önmagának való meghalás".
Hihetetlenül csábító az ajánlat, hogy Krisztusért elveszítsd magad: megragadni Isten jó kedvét, gyönyörködni örömének áradatában, és érezni, hogy szenvedélyesen átölel, megragad és egységbe olvaszt magával. Ahogyan a Lélek alárendeli magát a Szentháromság többi tagjának, ahogyan a Fiú lemond önmagáról az Atya kedvéért, Jézus ugyanezt kéri tőled. A vele való egyesülés azt jelenti, hogy megtalálod, ki vagy.

Ma hit által közelebb lépek hozzád, Uram. Magam mögött hagyom vágyaimat és kívánságaimat. Mutasd meg nekem, ki vagyok benned, és eksztázisba kerülök.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Március 1
  2024-03-01 21:16:55, péntek
 
  Március 1

Az irgalom azt jelenti, hogy olyan mélyen hálás vagyok a megbocsátásért, amit kaptam, hogy nem tehetek mást, mint hogy neked is felajánlom ugyanezt.

Mindannyian ezt tesszük, valószínűleg minden nap. Fogalmunk sincs róla, hogy ezt tesszük, mégis óriási hatással van arra, ahogyan magunkat látjuk, és ahogyan másokkal szemben viselkedünk. Ez az egyik oka annak, hogy még Isten házában is annyi kapcsolatbeli probléma van. Mi az a dolog, amire mindannyian hajlamosak vagyunk, ami annyi bajt okoz? Mindannyian felejtünk. Életünk elfoglaltságában és énközpontúságában sajnos elfelejtjük, hogy életünket mennyire megáldotta és radikálisan átalakította az irgalom. Az a tény, hogy Isten megáldott minket a kegyelmével, amikor megérdemeltük volna a haragját, elhalványul az emlékezetünkből, mint egy dal, amelynek a szövegét valaha ismertük, de most már nem tudjuk felidézni. A valóság, hogy minden reggel vadonatúj irgalom fogad bennünket, nem az a dolog, ami megragadja elménket, miközben lázasan készülünk a napunkra. Amikor a nap végén kimerülten hajtjuk le a fejünket a nagyon is szükséges alvásra, gyakran nem tekintünk vissza arra a sok irgalomra, amely Isten kezéből csöpögött a mi kis életünkre. Nem gyakran szánunk időt arra, hogy leüljünk és elmélkedjünk azon, milyen lett volna az életünk, ha a Megváltó irgalma nem íródott volna bele személyes történetünkbe. Sajnos, mindannyian hajlamosak vagyunk túlságosan is irgalom-feledékenyek lenni.
Az irgalom-felejtés veszélyes, mert ez alakítja a magadról és másokról való gondolkodásodat. Amikor az irgalomra emlékezel, arra is emlékszel, hogy egyszerűen semmit sem tettél azért, hogy kiérdemeld azt, amivel az irgalom megáldott téged. Amikor emlékezel az irgalomra, alázatos, hálás és gyengéd vagy. Amikor emlékezel az irgalomra, a panaszkodás átadja helyét a hálának, és az énközpontú vágyakozás átadja helyét az imádatnak. Amikor azonban elfelejted az irgalmasságot, büszkén mondod magadnak, hogy amid van, azt te érted el. Amikor elfelejted az irgalmasságot, magadnak tulajdonítod azt, amit csak az irgalmasság tudott létrehozni. Amikor elfelejted az irgalmasságot, magadat nevezed igaznak és méltónak, és olyan életet élsz, amely a jogaira hivatkozik és követelődzik.
Ha elfelejted az irgalmasságot, és azt hiszed, hogy megérdemled, akkor túlságosan könnyen előfordul, hogy nem nyújtasz irgalmat másoknak. Büszkén azt hiszed, hogy megkapod, amit megérdemelsz, és ők is megkapják. Büszke szíved nem gyengéd, ezért nem könnyen hatja meg mások szomorú helyzete. Elfelejted, hogy inkább hasonlítasz, mint különbözöl rászoruló testvéredtől, és nem veszed tudomásul, hogy egyikőtök sem úgy áll Isten előtt, mint aki érdemes rá. Az alázat az a talaj, amelyben a mások iránti irgalom növekszik. Az adott irgalomért való hála az, ami a kiterjesztett irgalomra ösztönöz. Pál azt mondja: "Legyetek egymáshoz kedvesek, gyengédszívűek, bocsássatok meg egymásnak, amint Isten Krisztusban megbocsátott nektek" (Ef 4:32).

További tanulmányozásra és bátorításra: Lukács 6:27-36; Máté 18:21-35

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A vakok segítése
  2024-03-01 07:53:32, péntek
 
  Március 1

A vakok segítése

,,Isten ugyanis, aki ezt mondta: ,,Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán." (2Kor 4:6)

Ha látnád, hogy egy vak ember megbotlik és elesik, mit éreznél? Mit tennél? A szíved megsajnálná azt a személyt. Az együttérzés arra késztetne, hogy tegyél valamit. Nem állnál meg, hogy átgondold, elég erős vagy-e ahhoz, hogy segíts vagy sem.

A 2Korinthus 4:4-ben a Biblia a vakság egy másik fajtájáról beszél. "E korszak istene megvakította a hitetlenek elméjét, hogy ne lássák a Krisztus dicsősége evangéliumának világosságát". Vannak, akik fizikailag vakok; sokkal többen vannak, akik lelkileg vakok.
Nem tartod furcsának, hogy egyrészt egy fizikailag vak ember segítségére sietünk, aki megbotlik, de amikor azt látjuk, hogy hitetlenek a bűn falába sétálnak, megbotlanak egy vétkükben, vagy teljesen váratlanul egy szakadék felé tartanak, távol tartjuk magunkat? Mi több, közülünk kevesen szidnának meg egy vak embert, amiért megbotlik valamiben, amit nem lát. De sokan közülünk gyorsan szidják a hitetleneket, akik rosszat mondanak az evangéliumról, vagy nem hajlandók templomba járni. Mit tudnak ők? Lelkileg vakok!
Együttérzésre van szükség, arra az isteni együttérzésre, amit Jézus mutatott a vak szemmel és vak szívvel rendelkező emberek iránt. Ha Isten felragyogtatta a fényét a mi lelkileg sötét szívünkben, ha valaki egyszer könyörületes kézzel kiemelt minket a sötétségből, nem rajtunk a sor, hogy ugyanezt a jócselekedetet egy másik emberért is megtegyük?

A "vakoknak" segítségre van szükségük. Kézre van szükségük. Ma siessél valaki segítségére aki nem lát át a bűnén. Ne aggódj, hogy képes vagy-e; bízz Istenben, hogy megadja neked az eszközöket.

Világosság Atyja, segíts, hogy emlékezzek a fájdalomra és a sötétségben való élés tájékozatlanságára. Mozdíts meg, hogy könyörületet mutassak azok iránt, akik nem látták meg a te fényedet.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Parancsolj fényt, hogy ragyogjon
  2024-03-01 07:34:36, péntek
 
  Parancsolj fényt, hogy ragyogjon

Ma koncentrálj arra a vágyadra, hogy gyermeked lássa Istent:

Bízom benned, Uram. Te vagy minden vigasztalás Istene, aki megvigasztalsz minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat, akik bármilyen bajban vannak.
Tudod, hogy mélyen aggódom gyermekemért. Félek, hogy ahogy a kígyó ravaszságával megtévesztette Évát, úgy az én gyermekemet is megtévesztheti, és letérítheti az útról, megrontva elméjét, hogy ne lássa Krisztus egyszerűségét és nagyszerűségét.
Parancsold meg, hogy világosság ragyogjon be a ____________________ szívébe, hogy eljusson az Isten dicsőségének ismeretére. Tartsd vissza őt attól, hogy hitetlenekkel társuljon. Jöjjön ki közülük, és legyen különálló. Tisztítsa meg magát a test és a lélek minden szennyétől, és tökéletesítse a szentséget a Te szemedben.
Itt a Te trónod előtt, Uram, az én hadviselésem fegyverei hatalmasak Isten által, hogy leromboljam az erődítményeket. Őszinte imádságban lerombolom a sátáni erődítményeket, amelyek elbizonytalanítják gyermekemet.
Kérem a Te mindenre elégséges kegyelmedet, hogy győzelmet adj nekünk.

(A 2. korinthusi levélből átvéve)

Robert Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4047
  • e Hét: 37823
  • e Hónap: 67135
  • e Év: 254937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.