Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Fénysugár egy borús napon
  2024-03-02 22:09:12, szombat
 
  Fénysugár egy borús napon


Semmi sem bátorítja jobban a bajba jutott szülőket, mint más szülők támogatása, akik elég hosszú ideig éltek ahhoz, hogy lássák, hogy a saját gyermekeikért mondott imáik meghallgatásra találtak. Barátom, Dr. Bob Hill mesélte nekem a következő történetet, amelyet az ő és fia engedélyével közlök. Úgy csapott le rám, mint egy fénysugár egy egyébként borús napon.
A gimnázium utolsó évében a fiunkkal, Robbal a dolgok lejtőre kerültek. Elkezdett olyan barátokkal lógni, akiket nem helyeseltünk. Azt mondta, hogy templomba járnak, de mi tudtuk, hogy nem tesznek jót neki.
Rob első főiskolai éve nehéz volt. Elkezdett inni és bulizni, rossz jegyeket kapott, és kimaradt. Mivel nem tudtuk, mi mást tehetnénk, azt javasoltuk neki, hogy lépjen be a hadseregbe, de ott rosszabbul teljesített, mint valaha, rossz társaságba keveredett és erősen ivott.
Havonta egyszer hazatelefonált, de csak azért, hogy pénzt kérjen. Soha nem tűnt úgy, hogy érdekelné, hogyan vagyunk... csak pénzt akart. Végül úgy éreztük, hogy azzal, hogy pénzt adunk neki, hozzájárulunk a bűnözéséhez, ezért nem támogattuk tovább.
Aztán egy éjszaka élénk álmom volt, amelyben ő és én egy kis halászhajón voltunk a folyón. Hirtelen a csónak felborult, és a víz alá kerültünk. Kiúsztam a partra, de nem találtam Robot. Szólítottam és kerestem mindenhol, de ő eltűnt. A legnagyobb kétségbeesésem pillanatában, amikor lefelé néztem a folyón, körülbelül kétszáz méterre, láttam, hogy felbukkant, és egy sziklán ült.
"Itt vagyok, apa!" - kiáltotta. "Jól vagyok." Éppen akkor ébredtem fel, és erősen eszembe jutott a Példabeszédek 22:6: "Neveld a gyermeket arra az útra, amelyen járnia kell, és amikor megöregszik, nem tér le róla." Felébresztettem a feleségemet, elmeséltem neki az álmomat, és elmondtam neki, hogy békességgel tölt el, hogy Rob rendben átvészeli ezt az egészet.
Körülbelül két évvel később Rob leszerelt a hadseregből, hazatért, és teljes fordulatot vett. Elkezdett velünk együtt templomba járni, és feleségül vett egy csodálatos keresztény lányt. Most három drága gyermekük van, és ő vasárnapi iskolában tanít, és teljes szívéből az Úrnak él.
"Tényleg hiszem - tette hozzá Bob -, hogy a Példabeszédek 22:6 Isten biztosítéka a szülők számára azokban az időkben, amikor a gyermekeik elkalandoznak".
Nagyon vigasztalónak találtam ezt az igeverset. A bibliatudósok többféleképpen értelmezik, de számomra ez pontosan az, amit Bob mondott - Isten biztosítéka.

Neveld a gyermeket arra az útra, amelyen járnia kell, és ha megöregszik, nem fog letérni róla. (NIV)

Mutasd a gyerekeidnek a helyes irányt - amikor megöregszenek, nem fognak eltévedni. (MSG)

Tanítsd meg a gyerekeket arra, hogyan kell élniük, és egész életükben emlékezni fognak rá. (TEV)

Neveld a gyermeket az élet követelményei szerint; még ha öreg lesz is, nem fog eltérni tőle. (MLB)

Tanítsd meg gyermekeidet a jóra és a rosszra, és amikor már felnőttek, akkor is helyesen fognak cselekedni. (CEV)

Amikor legyőzték a korai félelmeket,
és legyőzték az ifjúkori rosszat
A kegyelem megőrzi a következő éveiket,
és erényeiket erőssé teszi.

-Ismeretlen szerző-

Robert Morgan
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Ami Isten számára visszataszító
  2024-03-02 21:45:45, szombat
 
  Március 3

Ami Isten számára visszataszító

,,Az ÚR pedig azt mondta: Megláttam népem nyomorúságát Egyiptomban, és meghallottam segélykiáltásukat a sanyargatók miatt, mert ismerem fájdalmukat." (2Móz 3:7)
Sok minden van, amit Isten nem szeret. Néhányat ki tudunk pipálni - mint például... a bűnt, a lelki sznobizmust, a lázadást, az igazság elferdítését, az emberek lábujjára lépést, hogy előrébb jusson, és így tovább, a végtelenségig.
De a bűn mellett Isten nagyon nem szereti a szenvedést. Ezt meghatóan mutatja be a Bírák 10:16. Isten végignézte, ahogy az ammóniak elnyomják Izraelt. A zsidók imádságban kiáltoznak, és kidobják bálványaikat. Végül - itt a lényeg - Isten "nem bírta tovább elviselni Izrael nyomorúságát". Gyöngédségét az emberi gyötrelem ébresztette fel. Évekkel korábban mondta Mózesnek a mai igeszakaszban szereplő szavakat. Isten számára a szenvedés enyhén szólva is visszataszító. Istent valóban bántja, hogy hogyan tettük tönkre a világot és hogyan bántalmaztuk egymást. Részben ezért a bánatért adta a Tízparancsolatot: Ne ölj - mondja -, gyűlölöm az igazságtalan gyilkosságot. Ne paráználkodj - megvetem, hogy családokat szétszakítva látom.
Könnyeid megérintik Istent. Arra vágyik, hogy kimutassa könyörületét. Ha Ádám soha nem bukott volna el, ha Isten újraírhatná a történetet, meggyőződésem, hogy soha nem engedte volna ki a szenvedést a ketrecből, még kevésbé engedte volna, hogy a bűn szennyezze a bolygóját. "Ő nem szívesen hoz nyomorúságot vagy bánatot az emberek fiaira" (Lam 3:33).
Habakuk pontosan beszélt Istenről, amikor azt mondta: "A te szemed túl tiszta ahhoz, hogy a rosszat nézd; nem tudod elviselni a rosszat" (Hab 1:13). És Isten nem is fogja. Egy napon, nagyon hamar - sokkal hamarabb, mint gondolnánk - Isten lehúzza a függönyt a bűn felett, örökre elsöpörve a szenvedést és annak minden fájdalmát és könnyét. Addig is megengedi azt, amit gyűlöl, hogy valami titokzatos és csodálatos dolgot valósítson meg, amit szeret: Krisztust bennünk.

Tudom, Uram, hogy mindenféle dolgot megengedsz, amit nem helyeselsz. Ez egy rejtély számomra. Csak hálás vagyok, hogy megérted a fájdalmamat. Segíts, hogy beléd kapaszkodhassak, drága Istenem. Azt akarom, hogy szenvedésemen keresztül Krisztus megjelenjen az életemben.

Joni Eareckson Tada

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Március 2
  2024-03-02 20:48:24, szombat
 
  Március 2

Istenre várni nem azt jelenti, hogy csak ülünk és reménykedünk. A várakozás azt jelenti, hogy hiszünk abban, hogy Ő megteszi, amit ígért, majd bizalommal cselekszünk.

Az Istenre való várakozás egyáltalán nem olyan, mint az értelmetlen várakozás a fogorvosi rendelőben. Tudod, túl van terhelve, így még mindig ott ülsz több mint egy órával a megbeszélt időpont után. Férfi vagy, de most a Családi Kör magazint olvasod. Elkezdted olvasni a "A világ 7 legjobb csirke receptje" című cikket. Ha férfi vagy, és már készülsz kitépni egy csirke receptet a Családi Kör magazinból, mert a recept olyan jól hangzik, akkor tudod, hogy túl sokat vártál!
De az Istenre várakozás nem ilyen. Az Istenre várakozás aktív élet, amely az Ő jelenlétébe és ígéreteibe vetett bizalmon alapul, nem pedig passzív, időnként kétségek által kísért passzív lét. Az Istenre várakozás nem belső gyötrődés, amely bénultságot eredményez. Nem, az Istenre várakozás belső pihenés, amely bátor cselekvést eredményez.
A várakozás az elhívásod. A várakozás az áldásod. Isten minden egyes gyermeke arra lett kiválasztva, hogy várjon, mert Isten minden egyes gyermeke a "már" és a "még nem" között él. Ezt a világot már összetörte a bűn, de még nem lett újjáteremtve. Jézus már eljött, de még nem tért vissza, hogy örökre hazavigyen magával. Már megbocsátást nyertek a bűneid, de még nem szabadultál meg tőlük teljesen. Jézus már uralkodik, de még nem jött el az ő végső királysága. A bűn már legyőzetett, de még nem semmisült meg teljesen. Már megadatott a Szentlélek, de még nem formálódtál tökéletesen Jézus hasonlatosságára. Isten már megadta neked az Igét, de még nem alakította át teljesen az életedet. Már megkaptad a kegyelmet, de ez a kegyelem még nem fejezte be a munkáját. Látod, azért vagyunk elhívva várakozásra, mert mindannyian Isten nagyszerű megváltó történetének kellős közepén élünk. Mindannyian várjuk annak a munkának a végső befejezését, amelyet Isten bennünk és értünk kezdett el.
Nem csak várunk - reménykedve várunk. És mi az Istenbe vetett remény? A garantált eredmény magabiztos várakozása. Abban a hitben várunk, hogy amit Isten elkezdett, azt be is fogja fejezni, így bizalommal és bátorsággal élünk. Minden reggel felkelünk, és cselekszünk az eljövendő dolgok alapján, és mivel az eljövendő dolgok biztosak, tudjuk, hogy az Isten nevében végzett munkánk soha nem hiábavaló. Tehát várunk és cselekszünk. Várunk és dolgozunk. Várunk és harcolunk. Várunk és győzünk. Várunk és hirdetjük. Várunk és futunk. Várunk és áldozatot hozunk. Várunk és adunk. Várunk és imádunk. Az Istenre várakozás olyan cselekvés, amely az eljövendő kegyelem biztos tudatán alapul.

További tanulmányozásra és bátorításra: Róma 4

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4799
  • e Hét: 38575
  • e Hónap: 67887
  • e Év: 255689
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.