Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Te egy példa vagy
  2024-03-29 22:45:51, péntek
 
  Március 30

Te egy példa vagy

,,Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig." (ApCsel 1:8)

Az emberek figyelnek téged. Ha tudják, hogy keresztény vagy, akkor tényleg figyelnek. És néha akkor figyelnek, amikor a legkevésbé számítasz rá.

A minap vettem egy új számítógépet (a régi elromlott). Ahelyett, hogy egyszerűbbé tette volna az életemet, az új számítógép azt eredményezte, hogy elvesztem a speciális parancsok és az opciós billentyűk tengerében. Kinyitottam a használati útmutatót, és felhívtam a 800-as számot. Egy gép válaszolt, és üzenetek sokaságát tárta elém, amelyeken végig kellett dolgoznom magam. Ez csak tovább fokozta a frusztrációmat. Végül egy igazi emberrel beszéltem. "Üdv, Michelle vagyok, és azért jöttem, hogy segítsek. Először is, mi a neve?"
Morgolódtam: "Joni, J-o-n-i-vel írva, de úgy ejtve, hogy Johnny. Remélem, tudsz nekem segíteni."
Miután csend lett a másik végén, Michelle megkérdezte: "Maga az a Joni Eareckson Tada?".
Elkaptak. Itt készültem lecseszni ezt a hölgyet és a számítógépes cégét, de ő tudta, hogy ki vagyok. Nevetve mondta: "Tudom, hogy ki vagy, úgyhogy nem lehetsz túlságosan csalódott miattam!". Ekkor mindketten nevettünk; igaza volt.
Keresztényként minden szót mérlegelned kell? Sosem szabad hazudnod? Mindig tartsd kordában az indulataidat? Csak azt mondd, amit gondolsz, és azt gondold komolyan, amit mondasz? Természetesen. Ha Krisztus nevére hivatkozol, az emberek elvárják, hogy úgy viselkedj, mint ő. Ez rossz dolog? Egyáltalán nem; a keresztény számára ez ésszerű.
Nos, vagy jól teszed a dolgodat, és építed a többi keresztényt, valamint szomjaztatod a hitetleneket Isten után, vagy pedig kiélheted a csalódottságodat, és bemocskolhatod Krisztus nevét. Magas elhívást kaptál - még akkor is, ha a számítógéped nem működik.

Uram Jézus, tedd lehetővé számomra, hogy úgy éljek, hogy az téged tiszteljen. Amikor mások nem figyelnek, vagy amikor azt hiszem, hogy ismeretlen vagyok, emlékeztess arra, hogy te látsz engem, és pontosan tudod, ki vagyok.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az élet várótermei
  2024-03-29 22:19:50, péntek
 
  Az élet várótermei

Nemrég találtam egy érdekes kettősséget a zsoltárokban, amely jól szemlélteti a küzdelmünket, amikor az élet várótermeiben találjuk magunkat. Egyrészt a zsoltárosok dicsérik az Úrra való várakozás erényét:

,,Várjad az Urat, légy erős; bátorodjék szíved és várjad az Urat." - Zsoltár 27:14
,,Lelkünk az Urat várja, segítségünk és pajzsunk ő." - Zsoltár 33:20
,,Csillapodjál le az Úrban és várjad őt; ne bosszankodjál arra, a kinek útja szerencsés, se arra, a ki álnok tanácsokat követ." - Zsoltár 37:7
,,A kik az Urat várják, öröklik a földet." - Zsoltár 37:9
,,Várjad az Urat, őrizd meg az ő útját; és fölmagasztal téged." - Zsoltár 37:34
,,Mert téged vártalak Uram, te hallgass meg Uram, Istenem!" - Zsoltár 38:16
,,Várom az Urat, várja az én lelkem, és bízom az ő ígéretében. Várja lelkem az Urat, jobban, mint az őrök a reggelt, az őrök a reggelt." - Zsoltár 130:5-6

Egy másik kifejezés még nagyobb gyakorisággal fordul elő a zsoltárokban. Ugyanazok a szerzők, akik azt mondják, hogy várjuk az Urat, csodálkoznak is....

,,Te, oh Uram, míglen?" - Zsoltár 6:4
,,Uram, meddig felejtkezel el rólam végképen? Meddig rejted el orcádat tőlem? Meddig tanakodjam lelkemben, bánkódjam szívemben naponként? Meddig hatalmaskodik az én ellenségem rajtam?" - Zsoltár 13:2-3
,,Oh Uram, meddig nézed?" - Zsoltár 35:17
,,Jeleket nem látunk, próféta nincs többé, és senki sem tudja, meddig tart ez még. Isten, meddig gyalázhat az ellenfél? Örökké csúfolhatja nevedet az ellenség?" - Zsoltár 74:9-10
,,URam, Seregek Istene, meddig lángol még haragod néped imádsága ellenére?" - Zsoltár 80:5
,,Miért rejtőzöl el oly soká, URam, miért lángol haragod, mint a tűz? Gondold meg, hogy mit ér az életem, milyen mulandónak teremtettél minden embert!" - Zsoltár 89:47-48
,,Fordulj hozzánk, URam! Meddig késel? Könyörülj szolgáidon!" - Zsoltár 90:13
,,URam, meddig fognak a bűnösök, meddig fognak a bűnösök vigadni?" - Zsoltár 94:3
,,Hány napja van még szolgádnak?" - Zsoltár 119:84
Át tudjuk érezni ezt a dilemmát. Egyrészt azt mondják, hogy várjunk az Úrra, másrészt pedig természetünknél fogva türelmetlenek vagyunk. Amikor szorongásban, fájdalomban vagy nehéz körülmények között érezzük magunkat, valami bennünk azt kiáltja: "Uram, meddig?".
Vegyünk észre két dolgot. Egyrészt Isten soha nem dorgálta meg türelmetlen népét, amiért azt kérdezte: "Meddig?". Sőt, még meg is tisztelte a kérdésüket azzal, hogy belefoglalta a Szentírásba. Másrészt soha nem válaszolt a kérdésükre. Ehelyett arra utasította őket, hogy várjanak az Ő időzítésére - és közben reményteljes igét adott nekik. Ézsaiás szavaival élve:

,,Hiszen öröktől fogva nem hallottak és fülükbe sem jutott, szem nem látott más Istent te kívüled, a ki így cselekszik azzal, a ki Őt várja." (Ézsaiás 64:3)

Robert J. Morgan

 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Egy költséges ajánlat
  2024-03-29 22:04:20, péntek
 
  Március 29

Egy költséges felajánlás

,,De a király ezt felelte Araunának: Így nem! Csak pénzért fogadom el tőled, mert nem akarok ingyen kapott égőáldozatot bemutatni Istenemnek, az ÚRnak. Megvette tehát Dávid azt a szérűt és a marhákat ötven sekel ezüstért." 2Sámuel 24:24

Arauna, a jebuzita csak udvarias volt. Amikor megtudta, hogy Dávid meg akarja venni a cséplőföldjét, hogy oltárt építsen, meghajolt, és felajánlotta ökreit az áldozati áldozathoz, valamint a fát, amelyen elégetni lehet. Dávid hallani sem akart erről. Ha igazi áldozatról van szó, Dávid tudta, hogy neki magának is fel kell ajánlania valamit. Például a nehezen megkeresett pénzét.
A mi esetünkben nem muszáj, hogy a mi készpénzünk legyen az a felajánlani való. Lehet az időnk, az imáink, az ajándékaink és a tehetségünk. Most éppen Carolynra gondolok, egy varrónő barátomra, aki alig tud megélni a varrásból és szabásból. Carolyn egyedül él a kis lakásában a macskájával, és késő éjszakáig dolgozik, varrogatva. Tavaly karácsonykor nem tudta megvenni azokat az ajándékokat, amiket szeretett volna, ezért még egy lépést tett - extra sokáig fennmaradt, és szoknyákból és mellényekből álló ajándékokat készített. A barátai a legjobbat kapták, amivel csak tudott szolgálni, még akkor is, ha ez azt jelentette, hogy le kellett csúsznia egy megbízás határidejéről, még akkor is, ha ez korán keléssel és fájó ujjakkal járt. Azok a szoknyák és mellények nekünk, akik megkaptuk őket, sokkal értékesebbek, mint bármi, amit a Saks Fifth Avenue-n vásárolhatnánk.
Oswald Chambers mondta: "Az áldozatról alkotott elképzelésünk az, hogy kicsikarunk magunkból valamit, amiről nem akarunk lemondani, tele fájdalommal, gyötrelemmel és szorongással. A bibliai elképzelés az áldozatról az, hogy szeretetajándékként odaadom a legjobbat, amim van".
Mi a legjobb dolog, amit tehetsz? Kétségtelenül valami, ami sokba kerül neked. Amikor a legjobbat adjuk, az mindig elvesz egy falatot valamiből, ami nekünk kedves - legyen az a pénztárcánk, az időnk, a barátságaink, az alvásunk, az ételünk, a büszkeségünk vagy a ruhásszekrényünk. Ajánld fel Istennek mindig a legjobbat.

Ha ma felajánlok neked valamit, legyen az a legjobbam. Ha nem az, Uram, akadályozd meg, hogy felajánlásként gondoljak rá!

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Március 30
  2024-03-29 21:24:21, péntek
 
  Március 30

Ha Isten gyermeke vagy, akkor vagy engedsz a bűnnek, vagy utat engedsz a megmentő kegyelem működésének, de a szíved soha nem semleges.

Isten megváltó kegyelmének egyik gyönyörű eredménye a te és az én életemben az, hogy a kőszívet kivette belőlünk, és húsvér szívvel helyettesítette. Gondoljál itt a szóképre. Ha egy kő lenne a kezemben, és teljes erőmből megnyomnám, mit gondolsz, mi történne? Nos, ha látnád a karjaim méretét, azonnal tudnád a választ a kérdésre. Minden erőmmel megnyomhatnám azt a követ, és semmi sem történne. A kő nem képlékeny. Rögzített formában létezik. A megtérésed előtt ilyen szíved volt. Ellenállt a változásnak. De ez többé már nem igaz. A kegyelem húsvér szívet adott neked, olyat, amely az átalakító kegyelem által formálható.
Ez azt jelenti, hogy amikor vétkezel, amikor azt kívánod, gondolod, mondod vagy teszed, ami Isten szemében helytelen, akkor a lelkiismereted zavar téged. Amiről itt beszélünk, az a Szentlélek meggyőző szolgálata. Amikor a lelkiismereted zavar téged, csak két választásod van. Vagy örömmel megvallod, hogy amit tettél, az bűn, és újra Krisztus megigazító kegyelme alá helyezed magad, vagy pedig felállítasz valamilyen önigazolási rendszert, amely elfogadhatóvá teszi a lelkiismereted számára azt, ami Isten szerint helytelen. Mindannyian nagyon jók vagyunk ebben. Jók vagyunk abban, hogy rámutassunk valamire vagy valakire, aki igazolja azt, amit tettünk. Mindannyian nagyon jók vagyunk az önigazolási rendszerekben, amelyek lényegében a mi igazságunk mellett érvelnek.
Az a halálos ebben, hogy amikor meggyőzöd magad arról, hogy igaz vagy, akkor abbahagyod a kegyelem keresését, amely az egyetlen reménységed életben vagy halálban. ,,Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól" (1Jn 1:8-9).
A helyzet az, hogy egyikünk sem kegyelemdiplomás, beleértve azt az embert is, aki ezt az áhítatot írja. Mindnyájunknak napi és kétségbeejtő szüksége van a megbocsátó, megmentő, átalakító és szabadító kegyelemre. Amikor ellenállsz a bűnöd alázatos elismerésének, akkor ellenállsz a mindig jelenlévő Megváltónak, aki ezt a bűnt megismerteti veled. Nem azért teszi ezt, hogy megalázzon vagy megbüntessen, hanem azért, mert annyira szeret téged, hogy nem fordul el a szívedben végzett kegyelmi munkájától, amíg ez a munka be nem fejezi mindazt, amiért Jézus meghalt, hogy neked adja. Itt kevés hely van a semlegességnek. Ma vagy ellenállsz a kegyelemnek, vagy alázatosan a kegyelemhez futsz. Bárcsak az utóbbi lenne a választásod.

További tanulmányozásra és bátorításra: Galata 6:1-10

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5173
  • e Hét: 38949
  • e Hónap: 68261
  • e Év: 256063
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.